Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
menj teljesen automatában és próbáld ki 1/120-al is. Ha most mész ki filmezni ND nélkül, egyszerűen túl világos lesz és ki fog égni. ISO100/400 maradhat.
-
Tuninger
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
24fps 1/48 a filmes, de az nem erre való, épp ezért zavar, mert annyi minden mozog a képen hogy kb csak a sebességmutatóra irányul a figyelem mert az éles. Ennek az egésznek az lenne a lényege hogy "behúzza" a figyelmedet a nem mosódott részekre. Az útmentén mosódó fák, a mosódó burkolat miatt előre vagy a műszerfalra nézel, mert a szemed nem tud megállapodni a képszélen.
30fps 1/120 esetén ilyen sebességnél ugyanúgy fog mosódni a képszél és az aszfalt, hiszen gyorsan mész, de értelemszerűen kevésbé, így több mindent tudsz megfigyelni, viszont nem lesz darabos a mozgás, mert annyi mosás azért van.
Pl 60fps és automata záridőnél bár minden képkocka éles, nem érződik darabosnak a felvétel mert magas a képkockaszám. Cserébe a figyelmed sincs kontrollálva olyan mértékben, de "nézelődhetsz" kedvedre.
Amit linkeltél ott csak az a bajom hogy túl szűk a látószög és nem érdekes a kép közép hiszen a motort látod ami nem nagyon változik egy 500km-es út alatt, ellentétben a tájjal...
Próbáld ki a gyroflowt
Vedd fel a videót 8:7 4K 60fps-ben ND nélkül kikapcsolt stabival és próbálgasd gyroflowval. lehet állítani a torzításkorrekció mértékét a stabilizálás mértékét, a horizont lockot és szerintem sokkal jobban fog kinézni mint a fenti két link, mert nagyobb látószög lesz, többminden fog látszani, stabilabb lesz és a 60 fps miatt meg folytonosabb.Ha nagyon kivégzi a géped a számolás akkor 4K Superview is jó forrás stabi nélkül. Ugyanúgy ki tudja korrigálni a gyroflow, lágyabb lesz a képszélen, de jóval kevesebb pixellel kell dolgozni (13Mp vs 8Mp)
szerk: egyébként pont motorozásnál szerintem nem is kellene a torzításkorrekció, egy sima Superview 4K60 tutin tudna kinézni
-
dangerzone
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Ja, szerintem akkor én is inkább külsős programmal stabilizálok. Több a mozgástér.
1/60-as értéket gondolom 30-as fps-sel veszel fel, egye?
Egyébként ha 30 fps mellé 120-as rekesz időt állítok, az mit okoz? (Mert mindenki ezzel a 2x-es értékkel jön)(van egy másik motoros srác, sok pov videóval, szerintem ő 24 fps / 48-as értéket használ, de nekem ez túl sok, szerintem nem néz ki jól. Link.
Vagy ez csak az én szememet zavarja?
) -
Tuninger
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
A legbiztosabb eredményt akkor kapod ha 1/120 zárhoz lövöd az ND szűrőt, és utólag stabilizálsz. Akkor be tudod lőni mi az a szint ami neked még elfogadható.
Én pont mostanában váltottam, hogy nem a kamerára bízom hanem a gyroflowra a stabit, így kevés fényél 1/60 záridőnél jobban tudom finomhangolni mennyire remegjenek a fények a képen.
Napsütésben meg azért jó, mert 8:7-ben felvéve utólag stabilizálva még horizont lockal együtt is nagyobb látószögem lesz mint Hypersmooth On 16:9 Wideon.1/240-es záridő akkor jó választás ha utólag még rátolsz extra motion blurt. Úgy jó hogy a forrás "kicsit" mosott, szépen fog dolgozni az algoritmus, de a stabit már tökéletes akár in camera is.
1/48-1/60 nem való action sporthoz, túl sokat áldozol be a mosásért ami nem is biztos hogy abban a szituációban jól fog kinézni, de legalább biztosan beremeg a kép folyamatosan erősebb mozgásnál.
-
Csandi
addikt
Érdekes amúgy mert ez a videó pl. 60fps-ben van, pedig a kamera bemutató videóján azt mondta, hogy 30fps-el vesz fel, lehet az hiba volt a részéről vagy nem tudom.
Ez a minőség szerintem tökéletes erre a célra. (direkt timestamp-el küldtem)
-
A drónoknál használt kamerákban én mindig 60fps-t használok. 30-ban nagyon észrevehető a laggolás a gyorsabb mozgásoknál 8az van bőven). Még akkor is, ha cinematic felvételt csinálok, ahol lassan megy a gép. A folyamatosan változó fényviszonyokat nagyon nehéz csupán az EV-vel kikompenzálni ha fix a záridő és a blende. A blende ugye itt fix.
Szóval jónak tartom az ND filtereket, ha lehet, akkor PL polárszűrővel kombinálva. Vegyetek fel egy Polaroid napszemcsit és meglátjátok a különbséget. Szebbek a színek, kontrasztosabb a kép, csökken a csillogás, tükröződés.
-
Csandi
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Tudtommal jók a gyárik, csak nem a legerősebb beállítás.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Vegyél gyárit, nem érdemes az ugy-tal próbálkozni, pár ezer forintért
-
dangerzone
addikt
-
Buddhha
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Féltem, hogy ezt fogjátok mondani!

-
Csandi
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Én csak annyit tennék hozzá, hogy elnézve a legtöbb ilyen motoros meg bringás content creatort, sokan (főleg a leghíresebbek) 30fps-en maradtak 60 helyett és úgy ND filtereznek. Nem tudok ez neked mennyire hasznos info most, én is 60fps-ben gondolkodtam, de a leghíresebb motoros content creator (ImKay) nemrég tett fel videót a kamera beállításairól meg felszereléséről és bőven jó amit ő vesz fel szóval szerintem én is maradok a 30fps-nél majd ha megvan a cucc.
Viszont tuti találsz olyan videót ahol valaki on the go felrakja az ND filtert a kamerára és akkor látod a felvételen a különbséget, legalábbis én már láttam ilyet és mindenképp fogok ND filtert is venni.
-
Létezik használható utángyártott akkumulátor DJI Osmo Action4 kamerához?
Korábban olvastam, hogy a Telesin akkukkal gond van, vettem Probty akkut, azzal sem megy a kamera

Mondjuk az aliexpress visszaadja a pénzemet a reklamáció után, de tartalék akkum ettől még nincs.
Vagy csak a gyári akkuval működik rendesen a kamera?
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Szerintetek az ND filter mennyire kell ténylegesen a videózáshoz?
Van egy gopro 12-esem, és hegyi bringázásról, motorozásról csinálnék videókat (sisakra szerelve). Neten olvasgatva sokat ajánlják az ND szűrőket, hogy azzal lehet igazán motion blur-os videókat csinálni. Mindezt úgy, hogy az ISO le van véve 100-ra, a záridő meg 1/(2xfps). Viszont a hypersmooth alacsony záridő esetén nem működik jól a beszámolók szerint (ajánlják hozzá a 120, de inkább 240-es záridőt, hogy normálisan tudjon működni)Szóval akkor gondolnám, hogy ha 60 fps-sel és 1/120-as záridővel csinálnék videókat, kompromisszum lehetne, és akkor nem kell az ND filter sem, mert alapból nem lesz túlexponálva a kép.
Laikus vagyok a témában, ezért érdekelne, hogy tényleg nagy minőségbeli ugrás érhető-e el az ND filterekkel. Vagy ha elég csak 90%-os eredmény, akkor elég csak a beállításokkal variálni.
-
-
Buddhha
tag
Nyilván hamarabb kellett volna gondolkodnom, de jó ötletnek tűnt a Hero12 videókat felhőbe felrakni, kártyáról törölni by Quik...
Van valami mód/trükk/sámántánc, hogy Win10-re le tudjam tölteni, vagy marad a mobilos szerkesztés?
Köszi előre is! -
Megy a teszt felhők timelapse 4k 2sec. Ace Pro, Hero 11 és Action 4

-
Khaosz55
addikt
A fókuszra nekem két opció van face vagy matrix. Értem miről szólnak, de melyiket érdemes használni?
Ha mátrix-ot használom akkor előfordulhat, hogy nem az arcra hanem a hátteret élesítí? -
-
válasz
jlaci74
üzenetére
2,7K 30fps-el
ez probléma, mert a gyors mozgások akadozni fognak
Nem hiszem, hogy ND filter kapható rá, hogy megfelelő záridőt tudj beállítani, ennek hiányában ha nem 1/60sec-es vagy lassabb záridővel rögzítesz, nem lesz jó a kép. Én is gondolkodtam ilyen kis mütyűrön a drónra, de emiatt letettem róla.
-
Khaosz55
addikt
válasz
gixxergabi
üzenetére
Sajnos nem tudok mert mellkaspántra csak egy kamerár tudok felrakni. A gopro hátrafelé rakom fel illetve a kerékhez, de majd megprobálom a két kamerát összekötözni ragasztó szalaggal egy útszakaszra. Igaz remélem végig napsütés lesz.
-
Márton
nagyúr
OA3-mal csak kezdetben voltak fókuszproblémák, ha ma vesz az ember, az már jellemzően éles a végtelenben? Hosszabb felvétel után (=melegedés) sem jön elő?
köszi! -
jlaci74
senior tag
Az Ace Pro hétfőtől SeniorTilla fórumtársnál folytatja pályafutását, sok sikert a készülékhez, az olvasottak alapján nála lesz mivel összehasonlítani... én abszolút kezdő ( és talán végző
) felhasználóként nagyon elégedett voltam a kapott minőséggel, amiért mégis megváltam tőle az a súlya és az ebből kifolyólag adódó ( számomra ) problémás bringás felhasználás volt. Nagyon sz@r utakon gravelezek, a teszteken folyton lebólintott a kamera,
plusz picit azt éreztem elvesz a bringázás élményéből ha van nálam egy ilyen ( bármilyen ) eszköz ...Itt el is engedtem a kamerázást, de ma szembe jött az Insta360 GO3 ami egy 35g súlyú kis akármi
, 45 percig önállóan is működik, POD-ba helyezve töltődik, kibővülnek a szolgáltatások, stb...
Használ itt valaki ilyet, vagy van bármi féle infó-tapasztalat vele?
A kis súly miatt mágnesesen is bárhova pikk-pakk rögzíthető, ez nekem előny lenne, viszont nem tudom, hogy pl. a 64gb tárhely mire elég, ill. max 2,7K 30fps-el tud rögzíteni, ez mennyire "elég" a mai 4K-s világban? -
Sziasztok,
Egy GoPro max vásárlásán gondolkodom, de azt hallottam, nem érdemes megvenni, mert jön az új. Igaz ez? Van ilyen infó? -
-
jlaci74
senior tag
Tudom nem hirdetős topic, de megválnék új, csak kipróbált
Insta360 Ace Pro kamerámtól, hibátlan cucc de nem az én műfajom ez a videózás ... pláne nem bringán...
Áron alul, ha érdekel valakit PM.
-
Ha valakinek hasznos:
Teszteltem a DJI Action 2-t FPV drónon. Magam is csodálkozok, milyen szép képe van. Szépek a színek, rendben vannak a részletek a kép szélein is, és ami még fontos: nincs túltolva a kontraszt (ami egyébként nem állítható itt sem, mint az Action 3-nál sem).
Szerintem szebb felvételt csinál, mint az Action 3. Hétvégén lesz megint Action 4-em, összehasonlítom azzal is egyforma körülmények között.
Mivel kicsi és könnyű a kamera, nem terheli meg úgy a drónt mint egy Hero 11 vagy Action 4.
2x7 perces repülési időt simán rögzített 1 töltéssel és még maradt benne 25-30%. Lehet, hogy még egy kört kibírt volna. Ha ráteszem a második kijelzőmodulra, az feltölti elég hamar és mehet tovább. A kijelzőmodul többször is fel tudja tölteni a kamerát.
-
olivera88
veterán
Miért ilyen pocsék minőségben menti el a videoból kivágott képet a GoPro cloud? Webes felüleltröl, nem az appbol.

-
Csandi
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
GPS nem szempont, kép és hangminőség igen. Ahogy nézegettem a DJI-vel nehéz megtalálni azt a finom pontot, ahol a szélzaj minimális, a beszéd jó és a motor zúgását is kellemesen hallani. Persze ezt sisakBAN levő mikrofonnal. Tegnap még nézgettem kicsit, lehet a megoldás egy DJI Mic2-n felül egy Rode Lavalier II, de ez már nem kamerás téma, szóval hagyjuk is.
A képminőség fontos igen. Néztem sok ilyen motovloggert, mindenki másra esküszik de a teljes packet nézve, mint amit irtál is, hogy akksi idő meg melegedés, meg, hogy "RAW"-ba tud hangot és képet, meg napsütéses időben úgy alapvetően a képe miatt nekem a DJI jött be leginkább, igaz, korábbi goprot nem néztem csak a 12-est az le volt húzva kb. mindenhol.
Az insta mellett a low light teljesítménye és az applikációja szól, ellene pedig, hogy fix a lencse és nem férsz hozzá az akksihoz sem. -
Egyikben sincs GPS, egyébként jó kamerák, a legjobbak most. Ha GPS kellene, mert látni szeretnéd a videón a sebességet, gyorsulást, térképet stb., akkor Hero 11. Tudom rá lehet tenni a teló GPS-éről vett jelet is a videóra, de macera, nekem eddig nem sikerült megoldanom. Próbáltam több programmal is, de a kudarcok miatt egyenlőre feladtam. A Hero 11-el rögzített videóra pedig pikk-pakk felteszi a Gopro saját szoftvere ezeket az adatokat grafikon vagy speedometer formában, nagyon látványos (én drónozok). Főleg a sebesség és a magasság
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az Action 4 atomstabil, a Hero előfodul, hogy lefagy és akku ki-be. Sztem szebb a képe a Heronak. Sőt, a normál felvételi módban (nem fényelve) az Action 3-nak is szebb mint a 4-nek. A 3-ban viszont nem tudod levenni a képélességet, ami hátrány. Nagy hátrány. A 11-12-ben és a 4-ben igen.
Instám még nem volt, most kezdek azokkal is ismerkedni. Van itt akinek van, meg is írta korábban részletesen a tapasztalatait, keress vissza. Az insta egyébként nehezebb mint a többi, és mintha akksi se bírná olyan sokáig. Akksi üzemidőben a DJI-ok a nyerők, ha ez számít.
Egyébként nem rossz ez a 360 fokos mókázás, vettem egy Gopro 360 maxot, azzal szórakozgatok.
-
Csandi
addikt
Sziasztok,
Motorozáshoz szeretnék "motovlog" stílusban akciókamerát (sisakra chin mount, sisakba mikrofon). 2 napja nézem a review-kat youtubeon (igyekeztem nem sponsoredokat) meg olvasgatom a dolgokat.
(Volt egy fellángolás, hogy 360 fokos kamera és akkor X4, de az sisakra nem pálya, szóval max majd idővel 2. kamerának valahova a motorra, hogy lehessen váltogatni 1-1 videóban a szögeken, addig is inkább kihagynám és maradok a POV nézetnél.)
Értelemszerűen a Hero12, az Action 4 és az Ace Pro kamerákat találtam mint opciók, majd a sok informálódás után nekem az Action 4 a legszimpibb. Weboldalukról az "Adventure Vlog Combo" a bluetoothos mikivel jónak tűnik, hozzá egy Sandisk Extreme Pro sd kártya , egy csomag ND Filter és jó is vagyok?
Jelenleg van egy Cardo Freecom 4X egység a sisakomban (ezért is nem szeretnék vezetékes mikrofont ha nem muszáj, van már elég kábel a sisakban) viszont ahogy néztem az Ace Pro pl. kompatibilis a Cardo-val úgy, hogy bluetooth-al összekötni őket, és akkor a Cardo mikrofonját használná a felvételhez. Gondolom ezt a DJI nem tudja. (elfér amúgy a sisakban a számnál 2 mikrofon szóval nem gáz, csak ha már van egy jó lenne ha nem kéne venni mégegyet)
Szóval igazából nincs konkrét kérdésem, csak, hogy van-e valakinek bármi tapasztalata, "heads up" mielőtt vásárolnék, vagy hasznos tippje vásárlás utánra stb.?

ui.: Jó nehéz volt megtalálni ezt a topicot basszus

-
Sleek
senior tag
válasz
jlaci74
üzenetére
Eddig még nem mozdult el. A gyári mellkaspánt nekem nagyon kényelmes. Van utángyártott is de abban nem olyan erős a gumi .
[link]
Fura ,hogy ennyire elszálltak az árak. Pár hónapja én még 300-400ft ért vettem darabját. De ahogy nézem szinte minden majdnem a duplája lett aliexpressen
-
Khaosz55
addikt
válasz
jlaci74
üzenetére
Arra még figyelj oda, hogy az ace pro nehezebb mint a gopro. Mellkas pántnál rossz úton jobban remeg a kamera a súly miatt. Jó erősen meg kell húzni a pántot. Legalábbis motoron, nagy sebességnél a szél elkezdi rángatni lefelé. Igaz bicajon nem lesz ilyen gond.
Viszont nekem a mellkas pánt tetszik a legjobban. Látszik a kezed a kormány, ahogy dolgozol a bicajon, nem csak egy sima kép lesz. -
Tin
veterán
válasz
jlaci74
üzenetére
Kormányra rögzítve gyorsabbnak tűnsz, mert alacsonyabban van a kamera, mellkaspánt nagyon jó perspektíva (főleg lefelé hajtva a kamerát), csak az meg rádrohad melegben, nyakpánt szintén jó, csak az magasabban van, viszont abba nem izzadsz bele. Utóbbi viszont montin már nem elég stabil, de normális úton jó.
-
-
jlaci74
senior tag
Ma újabb teszt volt az Ace Pro-val, alakul az akku idő is és millió kérdés merül fel. Abszolút kezdő vagyok a témában.
Bringás ( főleg MTB, gravel ) sorstársakat kérdezem, hova rögzítitek a kamerát? Ma feleszkábáltam a Garmin tartóra, felülre a computer helyére, hogy lássam a kijelzőt, de mivel eléggé előrenyúlik ( aero ) így duplán remeg a készülék, sőt nagyobb döccenőknél elmozdult, lebillent... Amúgy a durva remegéseket is szuperül kezeli a high stabilizátor.
Szóval mit javasoltok, esetleg mellkas pántot? Jó lenne ha egy kézzel, egy mozdulattal levehető és visszahelyezhető lenne a kamera, így tekerés közben is felvehető bármilyen "akció" ami nem a bringa előtt történik.Másik kérdés, hogy milyen beállítások zabálják az akkut, mivel lehet spórolni? Nyilván felbontás, fps és inaktív kijelző kivételével.
-
Khaosz55
addikt
Videót leszedem majd, csak szemléltetni akartam, hogy 8-as hoz képest az ace pro a sötét részeknél több részletet jelenít meg (kanapé), a világos része nem ég ki a fehér (ablak), illetve a világos részek részletei is jobbak pl kanapén lévő párna fehér mintája. Színek egyértelműen jobbak. Illetve én semmilyen sárgulást nem tapasztalok a fehérben.
Persze mindenki azt vesz amit kar, csak ez egy releváns összehasonlítása a két kamerának, beltérben kevés fényviszony mellett, a videót nem utómunkáztam, éllességet állítottam saját ízlésem szerint.
Ennek ellenére a gopro felkerül a motor rendszámtábla tartó alá, csinálja csak a felvételt. -
Geri86
csendes tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Kedves Tőled, hogy készítettél teszt videót. Én privát üzenetben küldtem Neked mintát arról, hogy egyik másik kamera milyen képet ad vissza. Elég lett volna, ha ott küldöd el ezt, amit ide írtál, mivel azt a többi tag nem látja, amit csak Neked mutattam. Kérdésemre nem kaptam választ Tőled, hogy akkor amit én készítettem, ott melyik - melyik kamera, de nyilván már Te is tudod, hogy a besárgult az Ace Pro 180e forintért. Írom ezt úgy, hogy a kezemben volt egymás mellett a 7-esel. Fehér ajtó előtt állva a kijelzőn fehér volt a kép, majd a felvételt elindítva sárgás lett a kijelzőn a fehér ajtó, ellenben ugyan ez a 7-esel. Alap beállításokkal mindkét kamerán.
Nekem nem jött be, az hogy jobb vagy rosszabb mindenki döntse el maga. Beltérben néztem csak mivel én csak itt szeretném használni és nekem nem jobb, így vissza is küldtem. -
Khaosz55
addikt
Feltöltöttem egy rövid videót. [link] Felhúzott redőnyök utána meg félig leengedett redőnyök mellett. A nap nem süt be.
Ace Pro és Gopro8, nincs rajta zajszűrés utómunkázva, 4K60Fps, alap színprofil. Ace pro-n van még low light stabilizáció amit nem kapcsoltam be akkor nincs judder. Szerintem látszik melyik-melyik kamera.... Ezért érdekes nekem, hogy véleményed szerint a Gopro 7 jobb mint az ace pro. -
A GoPro Quik-nek van működő windowsos verziója már?
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Sajnos nem jó, berezonál vele a gép, akárhogy teszem fel rá. Valszeg a kamera túl magas és megint túl magasan van a súlypont, mint az Action 3/4-ekkel kezdetben. Azokat már megoldottam, most ezt kellene

-
Khaosz55
addikt
válasz
jlaci74
üzenetére
Nehéz megmondani, 4k120fsp-ben használom. Viszont én sok rövid felvételeket csinálok. Ha motorozom akkor 30 sec után kikapcsol a képernyő. Erre állítom. Ha pl város járós videót csinálok akkor meg folyamatosan megy a kijelző. Szerintem találsz YT tesztet. Annyi hogy jobb mint a gopro8 ami 4k60-ban ment.
-
A garancia az egész világon érvényes, a használt kamerákra is, emiatt nem kell aggódnod. Ha az a pár ezer forint számít, akkor bújj bele a netbe, árukeresőbe, stb. és rendeld meg a legolcsóbbat. Vigyázz, sok helyen van, hogy raktáron írják de nincs nekik, csak jó az ára

-
Dyraxx
tag
Üdv,
Nem tudtok jelenleg valami 5% - 10% os kódot bármi magyar webáruházhoz, mert kéne vennem gyorsan egy GoPro 12-t ajándékba, és keresem a legjobb ajánlatot. Esetleg olyan webshop, ahol hírlevél feliratkozásért, esetleg app letöltéséért/használatáért adnak valami értelmes kedvezményt?A legolcsóbbak a külföldi, szlovák, stb webshopok, de ott meg gondolom a garancia érvényesítés a körülményes. Vagy ezeknél a minőségi akciókameráknál, GoPro, DJI Osmo, stb nem jellemző a gyári hibás példány?
-
DJI Osmo Action4-hez van nem gyári (olcsóbb
) távirányító?Vagy használjam a MIMO appot

-
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
szerintem meg a gyors mozgáskori real time tömörítés lesz az, amit látsz
-
Geri86
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
"Lehet veszek egy Insta360 One R 1 inch-et a nagy szenzor miatt kipróbálni...'
Az lehet nekem is jó megoldás lenne. -
válasz
Tuninger
üzenetére
Értem, akkor így már tiszta, miért a gyors mozgásoknál lett kockásabb a kép. Ha állt vagy lassan ment a drón, akkor nem volt olyan gáz. És főleg a kép szélein láttam, gondolom az a kevésbé feltűnő...
Akkor fix isoval kell repülni.
Az igazi megoldás a Hero 11 lesz, a GPS miatt is (oké a drónban is van) és főleg a minőség miatt. Na itt már kijön a DJI hátránya, legalábbis eddig nekem csalódás, pedig jobban szeretem mint a goprokat.
Lehet veszek egy Insta360 One R 1 inch-et a nagy szenzor miatt kipróbálni...
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ha auto shutteren voltál, simán emel az ISO-n csak azért hogy nagy mozgás esetén a záridőt 1/240 felett tudja tartani.
A GoPro-nál be lehet kapcsolni hogy mutassa az expozíción. Ha mondjuk csak tartod a kezedben és mondjuk ISO100 1/60-at ír, és berántod egyből feldobja ISO800-ra és 1/480-ra, majd pár másodperc alatt visszamászik az előbbi értékre. Gyro compensated exposure. -
válasz
Tuninger
üzenetére
Napfényes idő volt, nem hiszem hogy fent volt az iso. Beállítom 100-200-ra legközelebb és kipróbálom stabi nélkül is. Most nem tudom, szakad az eső... A drónok még nem vízállóak sajnos

Amúgy a Hero 11 sokkal szebb felvételt csinál 5.3k-val. 4k-val is sztem, de ezt még meg kell néznem ezek fényében
-
Tin
veterán
válasz
vihartigris
üzenetére
Igen, arra céloztam vele, hogy nekem nincs bekapcsolva a kijelző felvétel közben, és úgy bír ennyit.
Amit a kommenter írt az Instal360 Ace Pro-ról, az nagyon gyenge akkuidő lenne. Bár bekapcsolt kijelzővel lehet.
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Vagy a zajszűrés vagy a tömörítés, de leginkább együtt a kettő.
GoPronál csili vili az 5.3K, de csak és kizárólag ISO100-on áll rendelkezésre. ISO200-on már mossa a részleteket hogy ne legyen zaj. Mondjuk ott ki lehet kapcsolni teljesen a zajszűrést és úgy ISO800-ig tartja a részletet.
Itt is az lehet, hogyha ISO100-400 repülsz, mos.
De ha meg stabi nélkül repülsz hogy utólag stabilizálj akkor tuti a codec. -
Tapasztalt valaki olyat, hogy Action 3-nál a felvétel nem elég részletes? 4k-ban rögzítek, normal, d-clike 10bit és HDR 10bit-ben s próbáltam. Nem a kontraszttal van baj, az néha még sok is. A részleteket találom kevésnek. Pl. búzatáblák felett drónnal repkedve, ott aztán ki van maxolva a részletesség. Ha távolabb vannak a táblák, csak pacáknak látszanak. A kép szélein is pacáknak látszanak. Olyan, mintha túl lenne tömörítve a kép...
-
Geri86
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Kevésbé jó fényviszonyok mellett lakásban próbáltam már Dji Action 4, GoPro 7, insta360 Ace Prot és bármennyire is furcsán hangzik, de a GoPro Hero 7 Black jobban teljesített. Más alternatíva?
Telefont nem szeretnék használni erre a célra. -
jlaci74
senior tag
Megérkezett az Insta360 Ace Pro, remélem nem baj hogy itt kérdezgetek de ugye nincs általános akciókamera topic ...
Első benyomások kedvezőek, bár összehasonlítási alapom nincs, sosem volt ilyen készülékem.
Tegnap feltöltöttem, piszkáltam picit, aztán ma elvittem egy bringakörre, [kép]
és itt jön az aggodalom, az akku kapacitás.
kb. 80-85 %-al indultam, HD video felvétel 26 perc, pár fotó, rövid Time Lapse vidi, majd újabb 10 perc HD és lefőtt a kv az akkunak...
Ez normális, ennyit tud egy gyári akku? ( 1650mAh )
Vagy még formázni kell és használattal javul majd idővel?
Esetleg a kijelző "szívta" le? Bringán nem láttam, hogy aktív volt-e. Ez kapcsolható, altatható egyébként?
Ti a 2-3 órás tekeréseket hogy veszitek fel?
Pótakku cserélgetés vagy powerbank?A kamera végig remegett a tartón és vaj-sima felvételt csinált, ez tetszik.
Erős szél volt így a hangja nem mérvadó...
App tetszik, gyakorlatilag egy pót kijelző-kezelő felület a telefonon, ez a konkurenciánál is ilyen? -
Olyan kamerát keress, ami nem torzít nagyon, vagy jól kompenzálja a hordótorzítást. Van egy csomó összehasonlító teszt a neten Hero 11-12 és DJI 3-4 között. A DJI ezen a téren jobb, a Gopronak pedig szebb a képe.
Egy jó mobiltelefon nem alkalmas erre? Nekem Samu S23ultra van, ez elég jó képeket csinál. Videóban már nem vagyok annyira elégedett vele (zoom, kamerák különbsége, stb. miatt), de sima beltéri videókhoz nem rossz.
-
Geri86
csendes tag
Beltérben, lakáson belül szeretnék videókat készíteni, ehhez keresnék erre alkalmas eszközt. Mit tudnátok ajánlani, ami nem vérzik el ezen területen?
-
xtech2
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Soha, ez az elso gopro-m
mind1 kitoroltem onnan inkabb 
-
Tuninger
addikt
válasz
Buddhha
üzenetére
próbáld meg többféle lejátszóval. a GTX1060 támogatja a GoPro féle 10 bit h265 dekódolását. ugyanakkor a CPU-d régi, az még nem, így nem mindegy melyiket használja a lejátszó.
egyébként épp ezért davincinek (a studionak, vagy a 19-es free betanak) vinnie kell.szerk: hmm, a skylakeben található quicksync is támogatja a 10 bit h265-öt. viszont mind cpu mind gpu esetben 4K a felbontás limit
-
Buddhha
tag
lassan egy hete boldog tulaja vagyok egy GoPro12-nek..
Ma este gondoltam, hogy nekiállok visszanézni a szerencsétlenkedéseimet, de bele futottam én is a VLC probémába!
No, de emlékeztem, hogy volt itt rá megoldás. Fut is az mpc-hc, de még így is szaggat a videó hangja.
Lehet, hogy már túl öreg a gépem ahhoz, hogy lejátszam ezeket a videókat?
Akkor szerkeszteni már neki se álljak Da Vinci-vel??
Intel I7-6700K, 32gb RAM és egy GTX1060 6Gb memóriával -
atees
őstag
válasz
svegerpetrr
üzenetére
Jogos, nem néztem mostanában, a jó forintunk miatt tényleg nem éri meg
-
-
xtech2
tag
Hello,
gopro quik elofizetest hasznal itt vki? Gondoltam kiprobalom a premiumot (ipad-rol meg iphone-rol igy elsore botrany rossz, nem latom hol lehetne konfigolni hogy mit szinkronizalhat es mit nem de mind1 nem ezert irok)
szoval gopro weben hozzaadtam a loginhoz a max360-at erre az appokban (telefonon meg ipadon) megjelent egy masik gopro kamera is
ez szokvanyos vagy vkivel mar is lett kozos cloud-om?
-
atees
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Hol lehet olcsobban?
-
-
-
jlaci74
senior tag
Kezdésnek ez a szett elfogadható, van valakinek tapasztalata vele?
Esetleg más ajánlat alap dolgokra, teleszkópos szelfibot, tripod, szélvédőtappancs, bringa tartóra?
Insta360 Ace Pro az alany, olvasva a fenti kártya problémát,
ez ajánlott hozzá? -
-
atees
őstag
válasz
svegerpetrr
üzenetére
11esbe van gps, 12be már nincs. Gopro.com-on a legolcsobb
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
tedd azt
-
-
Ha srt a fájl, akkor megjeleníti akár egy TV is. Pl. a DJI FPV és AVATA felvételei ilyenek.
Amúgy hogy lehet kisebbre venni a feliratot?
Betölti a képernyőt. Az MPC-ben hiába állítom át a betűtípus méretét, nem változik semmi.
Ilyen tételekből áll az srt fájl:
1
00:00:00,000 --> 00:00:00,033
<font size="28">FrameCnt: 1, DiffTime: 33ms
2024-01-30 16:31:16.241
[iso: 800] [shutter: 1/240.0] [fnum: 2.8] [ev: 1.0] [ct: 6695] [color_md : default] [focal_len: 12.60] [latitude: 47.84603] [longitude: 19.95566] [rel_alt: 0.000 abs_alt: 313.469] [sharpness: 0] [denoising: 0] </font>Van vagy 3-4000

Benne van a font size, ez oké, de nem lehet felülírni az MPC-vel? Egyenként nem vagyok hajlandó átírni...
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Szerintem az mpc is.
Legalábbis drónvideó alatt már kiírt nekem gps pozíciót, kamera expo adatokat, stb. Az is subtitle volt, nem ráégetve. -
Nálunk a cégnél egy csomó olyan kamera működik, amik rögzítenek sok információt (gps koordináta, hőmérséklet, idő, sebesség, stb) de nem a képre égetetten, hanem külön információként. A VLC képes arra, hogy ezeket a szövegeket a videóval szinkronban megjelenítse lejátszáskor, ezért használjuk mi is a VLC-t

-
Márton
nagyúr
válasz
balazs1956
üzenetére
Sokkal jobb tipp az mpc-hc, az alapból kezeli a h265-öt.
Soha nem értettem ezt a vlc mániát, mindenhol ez jön elő elsőként, cégeknél, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) távirányító?

ez szokvanyos vagy vkivel mar is lett kozos cloud-om?