Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tündike25
tag
Az mitől lehet, hogy X4 a Timelapse videót ha a Studióból exportálom akkor nem játsza le a (LG OLED) tévém (ismeretlen formátum)? Más videókkal nem csinálta, csak ezzel az eggyel. H264, H265 is volt próbálva, különböző bitrátákkal, egyikkel sem jó.
PC-n teljesen jó, de a tévén nem. Codec-re gyanakodtam, de ha felgyorsítom sokkal gyorsabbra a videót, akkor pedig jól exportálja. Ez mi a frásztól van? Sérült lehet? De akkor az APP-ból exportálás miért nem csinálja? Az jól működik a tévén is. Barom sok időt elszúrtam ma ezzel... -
Milyen volt az a kamera?
Amúgy a sós vizet is állják a kamerák, mindegy hogy édes vagy sós, a vízállóság nem ezen múlik. Az a baj, hogy az emberek lusták nyaralás után elmosni és lekezelni a kamerákat és tartozékokat. Beleszárad a só, emiatt megy tönkre minden. Én minden este leöblítettem és letöröltem mindent, kamerákat, szelfibotokat, tokokat, stb. csapvízzel. Egysöridőt kellett rászánni és nem ment tönkre semmi. Itthon pedig objektívvédőket le, takarítás, törölgetés édesvízzel. Még egysöridő elment rá a fotókkal együtt, amiket fent látsz.
4 kamera volt aktív használatban szinte minden nap a nyaralás alatt. Hero 11, Action 4, Ace Pro, X4.
Ha félsz a sós víztől, akkor használd vízálló tokban a kamerát. Biciklin amúgy is javasolt az ütés- és porállósága miatt. Gallyak jönnek szembe, stb.
A GoPronak van különböző méretű csőrögzítője, abból válassz ki egy megfelelőt.
-
dro0py
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Action kamerát szeretnék venni két célra: kerékpározáshoz és tengeri sznorkelezéshez.
A tengert azért emelem ki, mert egy kb. 200 ezres márkás kamerát már "lehúztam a wc-n", azt hirdették hogy vízálló, a tengerben elromlott, aztán mondták a szervizben, hogy vízálló, de nem sós víz álló :-O Lehet hogy az én hibám, nem olvastam el az apróbetűst :-) (A sós víz után természetesen kiszárítottam és kitakarítottam, de már mindegy volt neki.)
A SÓS víz állóság mellett ami fontos, hogy létezzen hozzá olyan adapter, amivel széles (lapos, nem a kerek fajta) koskormányra szerelhető.
Előre is köszönöm az ajánlásokat!
-
Tündike25
tag
Hogy legyen elég helyem ezért már letöltöttem a videókat az SD kártyáról a telóra... de akkor majd megoldom valahogy.

Köszönöm, majd kipróbálom a Stúdiót és a színkezelést. Viszont ezek mikor elérhetőek és mikor nem az Android App-ban? (olyan mintha csak 4K-t engedné, a 8K-t nem)
[kép] -
válasz
Tündike25
üzenetére
SD-kártyáról hibátlanul kezeli a PC-s app a videókat. És igen, van benne színkorrekciós lehetőség. Talán pont tegnap töltötte le az app a frissítését.
Nekem a víz alatti felvételek sz*rok az X4-el ... már bánom, hogy a GoPro Maxot nem próbáltam ki a víz alatt. Meglesz az még a horvátoknál szeptemberben, remélem
Nem szeretem őket, de csak hajókázni megyünk a szigetekre, nem a partra a néplavórba. -
Tündike25
tag
Sziasztok,
Kipróbáltam élesben is az X4et. MAX után vannak azért különbségek, jó és rossz egyaráránt, de a legjobban a torzítások kezelése tetszik, sokkal kevesebb a "halszem".
Viszont színeket tényleg nem lehet módosítani utána sehol a videón??? A "Color Adjust"-ot miért nem lehet kiválasztani? Vagy csak a HDR videóknál van ilyen opció? Ok, hogy vannak filterek, de hogy miért nem állítható manuálisan később a szín sehol ezt nem értem...
Illetve Pc-re can valami mód amivel át tudom egyből vinni?
Ez alapján elég szar a helyzet:
[link]
(Ha kiexportálom az APPból a Telóra akkor dupla helyet foglal) -
olivera88
veterán
Egy pár mp es videó a GoPro 13 rol. [link] Nem lesz kék pöttyös mint a 12? Pedig olyan jól nézett ki sztem.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az enyémen is van menet, plusz a kihajtható fülecskék is. Tehettek volna a kamerába is egy menetet. Sok az az 1 cm a kamera méretéhez képest
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nekem bejön a mágneses mount, könnyű rárakni-levenni a kamerát.
Nekem van olyan mágneses rögzítőm is, amiben belül van a szabványos menet, ezzel csak kb. 9-10 mm-el van magasabban a kamera, mintha a kameratesten belül lenne a menet.

-
-
olivera88
veterán
Most néztem én is napokba az új 13 as verziót, hát ez kiabránditó.
Régu akksik és töltő is kuka lesz,
igy akar elöző verziókról akar költözni annak ismét akksi és töltő vásárlás, illetve tok.
A 2025 es ujdonság vajon mi lesz?
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Na ez nagyon vagány, nem is láttam még FPVt repülni a felhőkben, de az elején a hyperlapse is nagyon jó
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Azt a felvételt amikor olyan torz mintha csak egy földgömb lenne az egész. Na nekem azok nem tetszenek.
-
válasz
Khaosz55
üzenetére
A hegygerinces, Hero 11-el? Azt Hyperview-ban csináltam, ebben is exportáltam a videót. Azért így, mert innen lefelé bármelyik szűkebb látószögre át tudja állítani a Quik a felvételt pár másodperc alatt, konvertálás nélkül. Szűk látószögből nem tud szélesíteni, de fordítva igen. Mindig így rögzítek, és visszaveszem ha kell.
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Jó a felvételed, tény a gyors bukfencek nagyképernyőn 60-al jobban mutatnak.
Az első felvétel amit linkeltél az nem tetszik én nem értettem sosem az ilyen fossá torzított felvételeket...
-
válasz
Khaosz55
üzenetére
Márton: nem a filmesekre értettem, a saját rögzítésemre gondoltam, csak most visszaolvasva látom, félreérthető volt.
Khaosz: megyünk olyan gyorsan mint egy motoros. Tudunk olyan gyorsan menni, de fordulni, pörögni, stb sokkal gyorsabban. 0-100 2mp az FPV-nek. 140-150 a vége ha nincs hátszél, szélben megvolt már a 185 is. Pár méterre a föld felett. Ez már inkább a pályamotorosok sebessége. A fordulások, bukfencek nagyon gyorsak. Sokszor a fákhoz, tárgyakhoz pár 10 cm-re közel.
A 30 fps-sel rögzített anyag nekem sosem adott jó eredményt. Exportálni persze lehet 30-ban, a feldolgozott anyag jó lesz. De ha 30-ban rögzítek, akkor könnyen kuka lehet a felvétel, feljebb tenni már nem lehet. Azért 60, vagy felette.
Ki fogom vinni az X4-et az FPV aljára rögzítve, és kipróbálom a tájvideózást 8k-ban, az Aceproval is megnézem majd. Erről dobok majd fel képeket, mert érdekes látvány lesz a drón az X4-el, az biztos. Van is egy video ITT. Na így nem szabad. Érdekes ahogy szegény FPV küzd a 20 centivel feljebb helyezett súlypontjával. Azért libeg szinte folyamatosan ide-oda, elég gáz...
Addig is egy ízelítő a fiam tegnapi repkedéséből.
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Motoros videók is jobban tetszenek, 30-as végterméken. Illeteve akár alacsonyabb stabilizációval. Ha túl ki van vasalva a kép akkor pont az akció mivoltát veszi el. Megnézi egy laikus aztán azt látja, hogy sétamotorozok közben meg a saját határomon küzdök...
Értem én, hogy drónon jó 60 az interpoláció miatt, mert nagyrészt nagy terület van felvéve alig mozog a dron, vagy csak forog körbe egy motoros sebességhez viszonyítva. Ott fontos a folyós kép.
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
dehogy rogzitenek 60-on.
egy filmes stáb??
.max 48on ha lassitani akar majd.. -
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
de akkor te nem jársz moziba ugye? ott 24..
sokak szerint ez is hozzájárul a filmes hatáshoz.
az 50/60p már híradó, szappanopera.
én műfajtól függően mindkettőt tudom nêzni. -
Az eleje Mavic 3 Pro 3x optika 25fps hyperlapse filter nélkül, mert vihar előtti szürkület volt, a többi Hero 11 60fps, ND16/PL szűrővel.
-
válasz
Khaosz55
üzenetére
Tehát a kamerát nem 30-ban használod. Ez a lényeg. Én sem, mert úgy nem lehet. A youtube-on rengeteg sz*r felvétel van drónnal, ahol a kép alja, ahol a sebesség látszik, szaggatott... pont ezért gáz. Van egy gyönyörű hely, szép repülés, de a szemed az alsó csíkot nézi, mert oda vonzza az agyadat a hiba. Ordas hiba, szerintem. Van aki a Mount Everstre megy fel így és én a helyében tökön szúrnám magam, amikor visszanézem a felvételt

Minden drónomra van ND és NDPL szettem vagy sima CPL is. Használom őket. De nagyon komolyan változnak ám a fényviszonyok repülés közben, a filtert meg nem lehet cserélni. Úgyhogy ez sajnos csak félmegoldás. A PL-t sem lehet irányba állítani mindig, ahogy kellene. Ez van.
Ezért a 30 fps nekem halott dolog. Sokszor próbáltam már, mindig sz*r lett a végeredmény. És még nem is FPV-n, ott meg sem próbáltam. Sima cinematic drónokon. A 30-cal készült felvételek egytől egyig a kukában kötöttek ki.
Egy alkalom van, amikor jó a 30. Naplemente, éjszaka. Őőőőőő ez már kettő
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Én 30-ban használom a kamerát, vagyis 4K120-ban de végtermék mindig 30fps. Korábban a 60-al használtam, de nem tudok lemondani a 4K 4X lassításról. 30fps-el is jónak tatom a képet, interpoláció és a "remegő" kép a megjelenítőn múlik.
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
nem értelek. minek a 8k? mert az a 360ra vonatkozik és hogy reframe után is legyen emészthető felbontás. nekem jól jött x3 5.7k után.. természetesen nem csak 24, hanem 25 sőt 30 fps-ben is tudja.
drónos videók bitang jól néznek ki 30-cal ha van motion blur, vagyis nd filter.
-
A sós víz nyomainak takarítása után szárítottam a kamerákat (javaslom mindenkinek! Elég sok só be tud száradni az obivédők alá. Az instánál is volt nyoma, szóval érdekes ez a nevegyükle hozáállás). Akkor már legyen 1-2 kép, ki milyen színvonalon oldja meg a rögzítést.
Van különbség. Ne temessük még a GoProt. Van, amiben még ők az ászok.
-
válasz
Tuninger
üzenetére
Megértelek. Valahogy senki nem akar tökéletes kamerát csinálni

Az Action4-es véleményeddel egyetértek. Nekem a drónon használva sokkal pixelesebb, részletszegényebb a felvétele, mint a Hero 11-nek. Víz alatt is szebb a GoPro sztem, bár ott már jól jön a nagyobb fényérzékenység, emiatt nem tudok egyértelműen választani a kettő között.
Siralmas, ahogy hájpolják a magnetic mountot. Tudom, az ember lusta lény, és a legkényelmesebb megoldás tetszik neki. De az minden jutúber okoskodásából kimarad, hogy a magnetic mounthoz kell még az adapter is, adapter nélkül hogy rögzíted a kamerát? Az az 1,5-2 cm pedig túl sok, amivel így magasabban van mint a hagyományos gopro csavaros rögzítéssel.
A plusz súlyról nem is beszélve.Drónon, barlangász sisakon, síelésnél amikor rádhajtják a felvonó biztonsági rúdját és leverik vele a kamerát, stb nagyon gáz ez. Biciklin is könnyebben elmozdul, mert magasan van a súlypont. És nincs más megoldás. Nincs a kamera aljába integrálva egy qrva menet, hogy ne kelljen ezt a borzalmas adaptert használod.
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Én úgy gondolom hogy advanced colorgrading skillel rendelkezem, mégsem tudtam tavaly az Action 4 színeit olyanra gyurmázni mint a GoProé, pedig sok melót beletettem.
Az ACE Pro nekem a 8 bit és a LOG profil hiánya miatt kiesik.
A mostani nyaraláson LOG-ban mentem a Hero 11-el, és HDR PQ-ban lesz masterelve az egész felvétel. És ledobom a láncot hogy néz ki.
Minek a 8K: Esküvőkön videózom, amolyan B (C) kameraként kirakom a goprot is, 5.3K 8:7-ben, amibe aztán utólag zoomolok bele hogy a lényeget mutassa. Ettől még nem kéne 8K, de pl az Action 4nek a Quad Bayer szenzora nem ad olyan tiszta képet 4Kban pixel szinten, ezt mutattam is az összehasonlító videóban, ergo totálban nézve jól néz ki, belezoomolva gyenge. Ezért is maradtam a GoPronál tavaly. Ha viszont megkapnánk a full mintavételezett felbontást, nem lenne ilyen gond.
-
válasz
Tuninger
üzenetére
Instában van most is. Minek. 25fps a 8k max. Akciókamerát 60-nal használunk. 25-tel melyik akciójelenet lesz flow?
Azért megnéztem. 24fps, nem 25

Fel fogom vinni az FPV-vel így 8k-ra állítva az instát, valami nagy ND-vel és felteszem a felvételt.
Az Insta X4-el amúgy végig 8k-ban vettem, de az a teljes gömbre érvényes. Ami kijön belőle jó, ha 4k lesz

Az Action 4 egyébként jó kamera, attól függetlenül, hogy nem figyeltek oda a normál mód színeire, és a 3-asé szebb volt. Kisebb, könnyebb, megbízhatóbb és többet megy akkuról. Nekem a menü és a bekapcs is gyorsabbnak tűnik.
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ha nem is minden évben, de egy 2 éves ciklus azért belefér, pláne hogy majd' mindegyik gopromat cserélnem kellett mert elkoptak, pedig nem extrém sportolok.
Meg elvárnám hogy kapjak valami upgradet 11-ről váltva, akkor is ha nem veszek kiegészítőt. A Hero 12 onnantól hogy vettél Max Lens Mod 2.0-át, egész izgalmas kamera lett, csak csúnya a felár.
Egy apróság van itt még ami izgalmas lehet, DJI vonalon, amit egy youtuber emelt ki én elsiklottam felette pedig postoltam: lehet ugyanakkora méretű de új szenzort kap? talán lesz hótfeleslegesen 8K? (nekem van amikor jó lenne)
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nem ugyanaz, mert valamelyik évben pl. elhagyták a gps-t
-
-
Tuninger
addikt
Na, official:
a hivatalos oldalrol -
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Tudom, első kopterem egy Gaui 330x volt. Úgy 13 éve
Aztán jöttek az építettek gépek: quadro, hexa.. jaj de imádtam.
És megjelent a DJI, de főleg a brushless gimbal, azóta kb. plug&play a dolog. -
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
igen. ismerem ezt a célkozonseget is, van mobius minim es hawkeye thumb 4k-m. ezek ilyen 20-30 grammok.
-
-
Tuninger
addikt
A kisebbik GoPro:
Gyanúsan nagyon pici az optika. Ahhoz pici szenzor dukál.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Meglátjuk majd mindegyiket a tesztekben. Ha így van idén nem kell semmit venni, vagyis én értelmetlennek tartom a váltást a saját részemről. Gonodolom egy action4-ről 5-re váltást sem releváns éppen úgy mint Gopro 11-ről 12 vagy 13-ra váltani, de várjuk meg a teszteket...
-
Tuninger
addikt
Túl hamar postoltam, jönnek még infok, valszeg még így is lehetne várni további képekre:
Ezek alapján itt sincs nagy változás, kb mint a Hero 11-12 között, ez egy szoftverfrissítés illetve egy nagyobb aksi. Csakhogy itt alapból sem volt gond az üzemidővel. -
Tuninger
addikt
Lehet csak photoshop, de azzal dolgozunk ami van:
-
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger
üzenetére
Osmo3-on is csak a sima rocksteady-t engedem, mert e plusz, meg a horizon, meg a digit zoom, mind csak ront a képélességen. Ilyen áron nem kell. Igen, sajna pixel-peeper vagyok

A telóval csak az a baj, hogy nem tudok normálisan kettőt egymás mellé barkácsolni, ilyen és ehhez hasonló 3D felvételekhez!
-
Tuninger
addikt
Ezen a téren elég rugalmas, a kamera alapból, 113 fokos normál Wideban bekapcsolt stabival a 16:9-es kép.
Linear + Horizont Lockal 95 fok és itt még van egy 1.4x digitális zoom lehetőséged.Vagyis fullframe ekv 20mm-ig tudsz kb zoomolni.
Én egyébként pont az ellenkezőjére törekszem, minél nagyobb látószög torzításmentesen.
Itt van róla táblázat.
Bár ez nem tartalmazza a digit zoomot.Mondjuk az is biztos hogy ennél szűkebbre már egy telefon okosabb választás.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Vennék én gopro-t, nekem mindegy ki gyártja csak egy érdemi ugrást szerintem szükségszerű. Én szeretem az acepro-t, de ha nagyszenzoros gopro érkezne új proicival venném is. Igaza van SeniorTilla -nak azért adják ki évenete mert marha nagy a vásárlói köre az akciókamerák között. Szerintem a userek 95% nem is tudja mit jelentenek a paraméterek és nem is érdekli mit tudna kihozni a kamerából. Gopro meg van 4K aztán jóvanzaúgy...
Egy időben a VGA-k is évente jöttek ki, szerencsére ez megszűnt. -
Tuninger
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
Ha kap új processzort, megoldják a melegedési problémát, javul minden módban az üzemidő, gyorsul a töltés (mintha az egyik piktogram az lenne a dobozon, de még AI upscalerrel sem tudom kivenni az írást), ÉS hajlandó vagy venni előtét obit, akkor sokmindent kapsz mondjuk egy Hero 10ről váltva.
szerk: de a fizikát nem lehet árverni, neked az insta a nagyobb szenzorral jobban fog teljesíteni gyenge fényviszonyok között.
Az Action 5ről eddig szinte semmi érdemleges nem szivárgott ki, az is kap egy +10%os aksi boostot, minden más marad az eddigi infók alapján.
Mondjuk Igor, aki a fenti gopro szivárgást hozta azt vallotta, hogy az Action 5 az tegnap érkezik... csak általában a DJI termékekről megjelenés előtt pár nappal minden ki szokott szivárogni.
Nekem ugye van egy nyaraláson beázott Hero 11-em, ami bár működik, halott az első kijelző. Én motivált vagyok a váltásban, de még a végén egy másik H11 lesz...
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Meglátjuk milyen lesz action5. Lake info alapján nem tudok sokmindent mondani a hero13-ról. Semmit sem fogott meg benne.
-
Én megmondom nektek őszintén, átmentem ugyanígy ezeken a kérdéseken és dilemmákon mint ti. Valahol itt együtt mentünk át

Úgy gondolom, hogy a Hero 11 egy nagyon jó kamera. Az is marad ahogy látom, még legalább 1 évig. Mármint piacképes. Viszik őket mint a cukrot. Amíg elmegy 1db action 4, addig elmegy 10db Hero 11. Ez a helyzet. Ma még mindig az a köztudat, hogy a GoPro az akciókamera. Ez él az emberek agyában. A Hero 11 nekem is a kedvencem. Az insta nálam a drónokon és a nyaraláson leszerepelt, az action 4 jó kamera, de fényelés nélkül a normál módban rögzítve nem szép a felvétele. Odateszed mellé a Hero 11-ét és egyértelmű, hogy a gopro a jobb (az action 3-é is szebb, ha van fény). A látószög is jobb és utólag rugalmasan állítható pillanatok alatt. Úgyhogy ő marad továbbra is a main kamera, ami mindig bent lesz az FPV kofferében, az Action 2-vel együtt. A 2-est szinte észre sem veszi a drón, hogy rajta van
ez a nagy előnye -
-
Tuninger
addikt
A mai Hero 13 leakek alapján a GoPro mégegyszer képes eladni ugyanazt a kamerát, ami kezd gáz lenni így hogy a Hero 12 is csak egy firmware update volt.
De most szintet ugranak a tavalyi taplósághoz képest: redizájnolták az aksit, így a régi aksik nem jók az új goproba. De legalább a várható üzemidő kilő egészen 1.5 órára 4K30ban. Mennyit is megy itt az Action 4? 2 órát? ...De legalább minden spec marad, marad a 8:7-es 27Mps szenzor, az 5.3K60/4K120.
Viszont nem a kamera hozza a lóvét, hanem a kiegészítők, így jön GoPro ND szűrő (Hero 6 óta létezik más gyártótól), GoPro Makró obi (Hero 7 óta létezik?), GoPro Anamorf obi (Hero 10 körül jött?) lopják a mountot a DJI-tól, pontosabban a Falcamtól.
Ami új hogy lesz ultra wide obi, 177 fokos látószöggel, de mintha megjelent volna tavaly egy Max Lens mod 2.0 nem?Egyetlen újítás van: tudni fog HLG HDR-t, vagyis valódi HDR-t.
Képek:

-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Miért adod el az Action 3-at, 4-et?
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ha a lakókocsizás is annyira érdekli őket mint a drónozás, akkor nem lesz probléma

-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ezzel csak csínján, Görögországban tilos a vadkemping, persze ha mindenhol csak 1-1 napra állsz meg, akkor valószínűleg nem bántanak.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
igen igazad van. Gondolkodok egy lakókocsin, azzal lenne a legtutibb. Megállni ahol tetszik, nincs szállásdíj, szabad vagy mint a madár
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Tervezem, hogy vissza kellene menni túrázni és repkedni egyszer tavasszal vagy ősszel, szezonon kívül. Görögország északi része a hegyekkel és Bulgária is gyönyörű. A hosszú út még nem is gond, de a 3 határátkelés igen.
Szezonon kívül nem gond a határátkelés, mostanában azért van fennakadás, mert a Nyugat-Európában dolgozó török vendégmunkások most mennek vissza melóba az otthon töltött szabadságukról.
Szeptember közepétől nyugodtan lehet menni a Röszke-Tabanovce-Evzoni (szerb-macedon-görög) útvonalon az autópályán.
-
3 féle módon tettem fel a videót.
1, Az eredeti nyers felvétel, 6,3k 60fps, normal színprofil, minden auto (sajnos a színhőmérsékletet is auto-n felejtettem, csak a drónon állítottam át fixre
) 2, 5,3k H265 kódolással a Quik-el átkódolva a sebesség- és magasságmérő miatt
3, 5,3k H264-el, szintén átkódolva Quik-kel
Érdekes módon a TV-m a H264-est nem játssza le, csak a H265-öst. Az eredetit sem játssza le.
-
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Arról a Hero 11-es FPV repülésről rakhatnál ki egy kis ízelítőt ide, megnézném
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én drónnal mentem és motorcsónakkal
Drónnal többször is, ott voltunk mellette a Golden Beach-en.Autóval nem javasolt a por miatt, ahogy mondod, max. bérelt kocsival. Bemegy mindenhova és odaragad, aztán ha vizet kap, megkövesedhet. 12 nap alatt 2x mostam kocsit, de nem a márványpart, hanem az Ipsarion hegy miatt. Az oda vezető út is néhol márványporos. Van egy Ipsarion View nevű placc, ahová viszonylag könnyen fel lehet menni magasabb építésű autóval (Saharnnal voltunk). Gyönyörű a kilátás szemmel is, de drónnal még inkább. Nagyon jó rálátás van a teljes hegyvonulatra félkörben, a teljes Golden Beach öbölre, a márványbányákra és Thassos városára is. Az FPV-m gond nélkül elmegy egy Hero 11-el a tetején 4-5 km-re és még vissza is tud jönni. Itt a hegycsúcs 3200 méterre volt, kb. 700 méterrel magasabban ahonnan indultam. Tiszta rálátással. Gyönyörűen lehetett repkedni, nem zavart senki, én sem zavartam senkit. A táj és a sziklák gyönyörűek. Egyik reggel az FPV-vel 7 akksit, az AVATA 2-vel 3-at repültem ki, plusz kettőt a Mavic 3 Pro-val. Ez majdnem 3 óra drónozás volt.
Tervezem, hogy vissza kellene menni túrázni és repkedni egyszer tavasszal vagy ősszel, szezonon kívül. Görögország északi része a hegyekkel és Bulgária is gyönyörű. A hosszú út még nem is gond, de a 3 határátkelés igen. Odafelé nagyon jót mentünk Bulgária felé, a határok megvoltak 10-15 percek alatt, nem is akartam elhinni. Röszke, Tompa felejtős, Bácsalmás felé kell menni, nincs senki. Visszafelé a Bulgár-Szerb határon álltunk vagy 1,5 órát, sajnos belefutottunk a törökök népvándorlásába. Erről inkább nem mondok semmit, aki ismeri őket tudja, mire gondolok. Hazafelé Hercegszántónál jöttünk, ott sem volt több fél óránál a két határ együtt.
Más: Szerbia és Bulgária olyan szinten fejlődött, hogy mi már a fasorban sem vagyunk. Sajnos ez a véleményem. A Szerb fiatalok a magyar határ melletti kisvárosokban még hajnalban is korzóznak, sétálgatnak az utcákon, van élet. Szépen fel van újítva minden, tényleg jó érzés végiggurulni ezeken a településeken. Az utak olyanok amilyenek, de a magyaroktól nem rosszabbak. Aztán itthon a lepusztultság, elhanyagoltság mindenhol. Gaz, igénytelenség, még sz*rabb utak, életnem nyoma nincs. Baján nem volt ember az utcán. Hmmm...
Sosem voltam a Balkánra menés híve, inkább Nyugat felé, de lehet, hogy teszek Bulgáriával egy próbát.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Marble Beachre saját kocsival mentetek?
Mi pár éve voltunk ott saját autóval, a fehér márványpor mindent belep. Több autó ment előttünk, felverték a fehér port, volt olyan hely az autó karosszériájának eldugottabb részein, ahol még egy év múlva is ott ült a fehér márványpor

-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Hero7-nél 2.7K-ban nem rossz a kép? Nekem a gopro8-nál hatalmas a kölünbség 2.7K és 4k között az utobbi javára.
Acepronál én 30 fok tengerparton napsütésben használtam 4K120fpe-en stabival. Szigetet jártuk körbe, végig ment nem fagyott meg (egy egész aksi nem fogyott azért ki), de hozzá kell tenni hogy enyhe szél volt a szigeten.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Igen már jönnek a lake-ek mindegyikről, de semmi hivatalos. Kíváncsi vagyok, legjobban arra, hogy a gopro megugorja-e a nagyobb szenzort.
Különben én nem látom értelmét annak hogy évente új kamerát adnak ki, talán 3-4 év is elég lenne frissítésre, hogy releváns képminőség változás legyen. A legtöbb user észre sem veszi a képbeli különbséget.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Próbaltam mindent, a 4:3 nem változtat semmit a szélek éllességén, illetve a stabilizáció kikapcsolása sem. Úgy nézem YT videók alapján ,hogy a többi kamera esetében is ez van. Most csináltam egy videót ahol a jobb oldal nincs annyira távol. Ebben az esetbe nincs gond a jobb oldal fókuszával, de a bal szélen már van élesség vesztés. [kép] Szóval fingom sincs, de amíg nem szóltál kb fel sem tűnt
. -
Tuninger
addikt
Nekem 4K 4:3-ban volt már rá példa pár éve egy templomban, akkor is nagyon meleg volt, utána csak 2.7K 4:3ban használtam, mert részletre hasonló, de ott nincs melegedési gond.
Csak néhány havonta használom és 4K-n volt, valószínűleg a tavaly őszi vs DJI Action4 videó felvételekor maradhatott ígyNade majd a Hero 13! ami ugyanaz lesz mint a Hero 12, csak tehetsz rá makró lencsét
Szept 16 kiderül. -
Tuninger
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
Voltam esküvőn múlt szombaton, a polgári szertartást mindig goproval is felveszem, mert konkrétan oda lehet tolni a pár arcába és nem veszik észre.
34 fok volt, extrém magas páratartalom (kamerák árnyékban!), így kiváncsi voltam mi hogy bírja:
A Hero 7 Black 4K 4:3 25fps-en stabi OFF 15 perc után adta fel a harcot, jó 10 perccel később vettem észre, akkor ráindítottam mégegyszer, 7 percet ment mielőtt megállt volna a kép (hangot vette tovább!)A Hero 11 meglepően korrektül bírta, 8:7 5.3K stabi off, 18,5 perc után adta fel a harcot, sajnos nem olyan helyre volt rakva amit könnyen elértem volna, de abban bíztam hogy a Hero 7 menti a napot ha a Hero 11 elhullik.... nem így lett.
Most szombaton Hero 7 / 8 / 11 lesz megmérettetve ugyanilyen szituációban, de a beállításokon variálni fogok.
-
Márton
nagyúr
válasz
Tündike25
üzenetére
Már hogyne lennének?..
A bekapcsoló gomb alatti gombot nyomd meg 1x és scrollozd jobbra a lehetőségeket! Voila! ami engem zavar (azon kívül, hogy miért nem lehet nekik saját nevet adni..), hogy ha kiválasztom egyiket (C1, C2..), akkor a főképernyőn a jobb felső sarokban már csak egy sima "C"-vel jelzi, hogy custom mód, de hogy melyik azt találd ki. Pedig az X3 kijelezte azt is! Éljen a fejlődés
-
Tuninger
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
Ha csak az egyik sarok a rossz az nehéz ügy. Lőj egy fotót a legnagyobb szenzorlefedettséggel, ez valószínűleg 4:3 -as kép lesz, akkor jobban lehet vizsgálni.
Itt a torzításkorrekció is beleszól, a stabi cropja is beleszól, és csak a szenzor közepét használjuk, nem látjuk igazán a széleket. -
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tündike25
üzenetére
Van 3:4 lent láthatod a videó módokat [link] . Bár én sosem használom.
Fejből nem tudom, de elég egyszerű megadni a custom módokat, és meg is lehet adni melyik legen elöl a sorrendben illetve a feleslegeseket ki lehet szedni. Ha bekapcsolod a kamerát a bekapcsoló gombok nyomkodásával lehet videó módokat kiválasztani gyorsan, illetve ilyenkor jobb fellül egy kis ikon van, ha rányomsz azzal vagy a sorrendet vagy modot lehet editálni. Én a felesleges módokat kivettem és C1,C3,C2, Time laps mód van beállítva ebben a sorrendben.
C1 nálam: 4K120FPS
C2: 4K30Fps HDR
C3: 4K30 360 fok horizontal lock
- Melegszik? Nekem a gopro 8 jobban melegszik... Sosem fagyott le.
-
Tündike25
tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
de így össze vissza kell nyomkodni, ráadásul ha fejemen van akkor nem is látom mit csinálok... C1, C2, C3 micsodákat hol lehet beállítani?
Illetve:
- ez tényleg ennyire melegszik? 10 perc felvétel elég nekem, de annyi menjen már azért.
- hogy tudom a lementett videók default könyvtárát beállítani a mobilon? (DCIM-be tesz mindent)
- 4:3as felbontás tényleg nincs???
-
Csak a használhatóság és a felvett anyag minősége érdekelt, plusz nyilván a használt közbeni mindennapos dolgok rendes működése. Szerintem sokat jelent az, hogy nem az instát viszem ki, hanem az action 4-et, mert gyorsabb, egyszerűbb kezelni és jobb felvételt csinál. Van Gopro Maxom is, attól nem vártam csodát, mégis tetszik amit felvett. Az instáé eddig nem. Majd otthon még kivesézem a felvételeket, itt nem volt rá elég időm. Drónozni is kellett.
Ypsario View. Drónosok paradicsoma

Marble Beach, Thassos:

-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Megcsináltam a képmód tesztet [link] , igaz pont nem volt napsütés. Standard a legjobb szerintem, a vidi is jó nem tolja túl extrem mód a színeket. Simán el tudom képzelni egy a víz alatti felvételhez. Ha jól emlékszem én is abba csináltam őket...
Viszont a Leica mod nekem felejtős, köze sincs a valósághoz. -
Khaosz55
addikt
válasz
Tündike25
üzenetére
"nem tudja az utolsó használtat elindítani" Ezt hogy érted? Quickcaptue-rel indítid el és utána leállítod, akkor kb 4 sec-et vár ha nem csinálsz semmit ki kapcsol a kamera. Ha újra megnyomod a Quickcaptue-t akkor az utolsó felvétel beállításai alapján indítja el a kamerát. Nekem C1, C2,C3 custom modok vannak beállítva. Ha pl C2-vel indítottam a Quickcaptue-t akkor legközelebb is azzal fogja.
-
Tündike25
tag
Véget ért a kálváriám, végre megkaptam a kamerát!! Egy nagyon jó tanács mindenkinek: SOHA, DE SOHA NE RENDELJETEK AZ INSTA360.COM-ról Mo-ra!!!
Nehéz eldönetni hogy a Fedex, az Insta360, a NAV vagy mindhárom bénázott, de egyszerűen botrány ahogy ez az egész vásárlás+vámolás+szállítás kezelve volt...
A Fedexről és a totálisan 0, elérhetetlen customer supportjukról is megvan a véleményem, én biztosan kerülni fogom őket a jövőben. A NAV meg képes volt visszakérdezni, hogy fejtsem ki bővebben a szelfibot milyen kamerához lesz illetve milyen anyagból készült....
Szóval a Jóisten mentsen meg mindenkit ha vámeljárás alá kerül bármilyen rendelt terméke. Temunál sosem volt ilyen problémám...
(végül nem kellett semmit sem fizetnem pluszban, de az információ szolgáltatás egy kalap kula volt az egész procedúra alatt és a kiszállítás is csúszott 1 hetet. És igen, kellett valós VPID számot is igényelnem a NAV-tól...)Ami Pro és Kontra a GoproMaxhoz képest az első használat után:
- nagyobb, jobban olvasható kijelző
- sokkal nagyobb ház... ez a méret egy akciókameránál már sajnos zavaró. (pl: sisak tetején)
- a színkezelés sokkal szebb
- A QuickCapture elég elbaxott (nehéz kitapogtani; közel a sima bekapcs gombhoz; nem tudja az utolsó használtat elindítani)
- A szerkesztésnél végre nem csak utólag lehet a sebességet állítani, hanem már a reframe előtt is. Ezt utáltam legjobban a Maxban, pláne ha egy gyorsított, hyperlapse szerű videót akartam összehozni sima 360 videó módból.még biztos lesznek kérdéseim. :D
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Korábban már linkeltem itt az egyik sznorkelezős videóm: [link] Szerintem ez rendben van, főleg úgy hogy ez YT minőség (eredeti jobb).
Illetve itt egy búváros videó [link] . A dive case sajnos elkezdett bepárásodni (én hibámból) szóval a szélek egy idő után homályosak. Második merülésem ne várjatok csodát, nem a kamerára koncentráltam... Egy valamit meg kell tanulnom az acepro esetében, hogy 40cm-nél közelebb homályos a fókusz.Nem tudom a gopro11-el összehasonlítani mert nincs, de YT tesztek alapján a gopro-n kemény zöldes árnyalata van (mint a gopro8-am esetében is). Akkor ez fake videók ?
[link] [link] [link]Ha van mind a két kamerád csinálhatnál egy víz alatti side bye side felvételt. Alap színbeállításokkal, prost process nélkül.
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Az X4 360 fokos. Pont. A többi nem. Tehát innentől picit almát körtével, nem?
Soha nem értettem, ha valaki egy normál akciókamerát akar vele kiváltani. (mint ahogy mondjuk reklámozzák is, hogy csak pattintsd fel, majd utólag reframe-eled. Ez igaz, de az a minőség már nem üti majd meg a gopro, osmo, stb szintjét. Ezért én helyén kezelem a dolgokat: 360 fotó, videó, forgatható a néző által, VR sisakra, stb). -
Thassoson vagyok, AcePro, X4, Action 4 és Hero11 a flotta. AceProból kettő is van, de minek...
Szerény véleményem az, hogy az eddigiek alapján az insta csak baromi nagy hájp. A legszebb felvételeket víz alatt és magasan a víz felett (1-2kmen a drón hátán) a Goproval csináltam. Második az Action 4. Nagyon jó a GoPro filtere is a snorkelezéshez. Csak mobilon működik, de ott működik a Quik rendesen és gyorsan.
Drónon már hónapok óta Hero 11 van, próbáltam mindhármat, de ez jött be. Korábban írtam is.
Alpokban is voltunk, ott is ment a 3 kamera, és itt a tengeren is. Nyilván nem egyszerre, de hasonló körülmények között. Akkuidőben magasan az DJI nyer. GoPro a Telesin Dome-ban túlmelegedett a tengerben egyszer... mondjuk meleg a víz, de ezt nem gondoltam volna. Ráadásul késő délután, nem délben.
Action 4-et és AcePro-t simán használtam, búvártok nélkül. Mindkettőnek beázott a hangszórója, csirkehangjuk lett, ami nagyon vicces de 2024-ben elég gáz. A merülési mélységünkig mindkét kamera bőven vízálló. Ezt a beázást síelésnél is tapasztaltam.
Az X4 eddig egy nagy csalódás. 3 napot hevert a tokban, nem volt kedvem vele videózni. Ma kapott még egy esélyt, majd otthon meglátom, mit tudok kihozni a felvételekből.
AcePro látószöge viccesen szűk. Horizon Balance módban nagyon. A többi módban meg hordós... ezeket nem mondták a jutúberek

Új hozzászólás Aktív témák
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Régu akksik és töltő is kuka lesz, 

igen igazad van. Gondolkodok egy lakókocsin, azzal lenne a legtutibb. Megállni ahol tetszik, nincs szállásdíj, szabad vagy mint a madár