Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Tuninger #7198 üzenetére
Azt még nem tudok - meg kell tanulnom előbb (soha életemben nem videóztam eddig...)
De lőbb-utóbb az is meg lesz.
Na, DaVinci-vel az egyik felvételt lekonvertáltam 1440p-re, úgy nem (vagy alig észrevehetően) akadozik csak. Ezek szerint nem a felvételek sérültek mégsem... De akkor a kamera-aredetit miért nem tudom simán lejátszani asztali PC-n?!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Vyndree #7187 üzenetére
Na, elmentem ma robogózni a kamerával a sisakomon (még terepeztem, földutaztam is egy kicsit az erdőben), és az összes felvétel használhatatalan lett.
4k/60fps-re volt állítva, és valószínűleg az öreg memóriakártyám nem bírja az írási sebességet, mert akad, ugrik, meg-megszalad a felvétel folyamatosan. szinte másodpercenként. Elvileg pedig bírnia kellene a tempót, mert egy U3 besorolású KODAK 256 GB-os kártyáról van szó (igaz, eddig csak zene tárolására volt használva). Persze csak itthon derült ki a dolog. Amíg bírok venni pár rendesebb kártyát, addig 2,7k/50Hz-en fogok felvenni, nem tudok jobbat.... (Azon a felbontáson minden tükörsima)
Ilyen jó lehet, vagy ez ennyiért biztosan hamisítvány? [link]
-
válasz
SeniorTilla #7192 üzenetére
Köszi és neked is Vyndree.
-
Tündike25
tag
Sziasztok,
INSTA360 APP-on belül használja valaki a videószerkesztésnél a STATS effektet? Nekem tök jól működik Garminnal, szépen ráteszi a sportevékenység sebességet, távolságot, BPM-et meg mindent amit kell, viszont utána ha ezekből a videókból akarok egy "Create Video"-t csinálni akkor ott már nem jelenik meg ez a layout... Ha előtte kiexportálom telefon tárhelyre a videót és úgy próbálom hozzáadáni akkor meg ""this file is temporarily not supported due to device performance limitations" miatt nem engedi hozzáadni... (S24 Ultránál azért ez nonszensz). Az tiszta sor sajnos (INSTA360 support is megerősítette), hogy ezzel a layout-tal csak 1080p-be engedi max a videót jelenleg, de APP-on belül nem tudok belőlük összefűzött "movie"-t így csinálni sehogy sem. Mi lehet a bibi? Másnál is ilyen?
(az elkerülő megoldás, hogy a kiexportált videót a PC-s Insta360 Desktopba teszem be és ott fűzöm össze a videókat, de ez elég tré ha csak gyorsan össze akarnék dobni valami jópofa, rövid, több vágásos Facebookos videót) -
-
válasz
SeniorTilla #7189 üzenetére
Én azt gondoltam, hogy ezek a 30 napon belül visszaküldött termékek, ezek szerint inkább a hibás termékek javított verziói?
-
-
Van valakinek tapasztalta gopro vagy dji refurbished termékekkel?
-
Vyndree
őstag
válasz
Bogyó bá' #7178 üzenetére
Úgy kezdtem, hogy készítettem 1 perces videókat ugyanarról a témáról. Beltér, kültér szép napos időben. Használni fogod napos, felhős, árnyékos helyeken is, szóval ennek megfelelően kell majd ráérezni a megfelelő beállításra.
4k, 2.7k, 25,30,50,60fps és megnéztem a látott illetve méretbeli különbséget. Ha TV-t vagy műszerfalat is veszel akkor fontos lehet hogy ne vibráljon. 60FPS-en vibrál, 50-en nem. A 2.7k és a 4k között nincs nagy méretbeli eltérés, és a 50-60 FPS azért kell, hogy a mozgások szépek legyenek.
Butaság 1440-re gyúrni mert most épp olyan a monitorod, ezt később bánni fogod.64GB-os kártyáim vannak, erre ami ráfér videó 4k 60fps-ben az nagyjából egy akku töltés, tehát 70-90 perc anyag fél el rajta. Ez egy napra elég, este meg úgyis megy az 500-as külső hdd-re minden. Van nálam laptop amit szerkesztem, megy bele a memória és a szerkesztővel egyből a külső meghajtóra megy a megvágott anyag. Minden reggel üres kártya és full akku kerül bele. Feltételezem nem menetrögzítőnek fogod használni, és nem napi 6-7 óra anyagot fogsz felvenni, mert azt szerkeszteni, megvágni, formázni, feltölteni is kell, egy-egy motoros túra után napokat fogsz ezzel eltölteni. Bátran mehet a feljobb felbontásba a legjobb FPS-sel.
Érdemes eltenni a nyers anyagot amíg nincs kész a végleges megszerkesztett anyag, hogy ha valami nem jó akkor ne vesszenek el. Mikor kész, én mindig felteszem magamnak a youtube-ra privátban hogy ott is meglegyen, sose lehet tudni mikor purcan ki egy tároló egység.A tudást saját úgyis bőrödön fogod megtapasztalni, másképp nem lehet. Te fogod kitapasztalni a megfelelő beállítást, a szerkesztést/vágást, méretezést, mindent. Amit a vieókban látsz az csak kiinduló pont, lehet érdemes lesz - ha megvannak a megfelelő beállítások - a videószerkesztéssel is egy kicsit foglalkozni a megfelelő topicban, mert az is egy szakma.
-
gixxergabi
senior tag
válasz
Bogyó bá' #7176 üzenetére
Én most próbáltam ki motoron, sztem bőven elég a Rocksteady nem kell a +
Inkább nélküle nézem majd meg és minimális gyroflow...
Wide vagy ultrawide, ízlés kérdése...
A normál színprofil is túlszaturált, picit kontrasztosabb is (de nem rossz), következőnek Dlog-ot is próbálom. Szélzajcsökkentő egész jó (anélkül borzasztó), lehet egy szivacstokkal elég is lenne, de következőnek külső mikrofon próba...
Élesség-zaj -1-1 volt ezzel is el lehet még játszani -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #7184 üzenetére
"Sajnos" az elmúlt 13 év zárt / felnyitható állú sisakjai után most egy - a kisrobogózáshoz sokkal jobban passzoló, kényelmesebb (szemüveges vagyok) - nyitott sisakot (egy használt Schuberth M1 Pro-t) kaptam ajándékba a csopperes szomszédomtól), így csak a sisak tetejére szerelés marad. Nem baj, mert csak a tájat venném fel úgyis.
De jön holnap egy filléres mellkasheveder is Ali-ról, ha mégsem tetszene a nézőpont.
-
válasz
Bogyó bá' #7182 üzenetére
Amúgy ha nem robogós sisakod van, én ajánlom a chinmount-ot (vagy van alin is hasonló, állra rakható cucc), én pl sokkal jobban szeretem azokat a videókat amik abból a szögből készülnek és nem a sisak tetejéről. Mondjuk ez attól is függ, hogy maga a motorozásodat is fel akarod venni (mert ha az állon van, a kormány is látszódik, műszerfal), ha meg a fejed tetején, akkor meg csak a környezet.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla #7181 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Ha szombaton elfogadható idő lesz akkor felteszem a sisak tetejére, és csinálok pár snittet, aztán vasárnap tanulom tovább a vágást-szerkesztés.
-
válasz
Bogyó bá' #7180 üzenetére
Ez jó lehet az AWB kivételével. A fehéregyensúlyt a kamera folyamatosan változtatja a körülmények függvényében. Ha autón hagyod, az is jó lehet, mert beállítja úgy ahogy kell. Utómunkánál, szerkesztésnél lehet gond, ha fényelni akarod a felvételt, nehéz lesz mert ahhoz állandó whitebalance kell. Én általában 5500-ra állítom, de van hogy auton megy. Fényviszonyoktól és a felvétel jellegétől függ. Motorozásnál pl. fény-árnyék hirtelen változásnál lehet gond az auto. Próbáld ki auton és 5500K-n és nézd vissza.
Sztem így hogy nem vagy profi videós, hagyd nyugodtan autón. De majd az okosabbak még megmondják, mit javasolnak
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla #7179 üzenetére
4k, 60 fps, RockSteady3+ ? AWB, expozíció AUTO-n?
(Hang az nem kell, csak zene lesz a végtermék alatt) -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Vyndree #7177 üzenetére
Bocs, tényleg rosszul írtam: 60 fps-re gondoltam természetesen.
A megnézett rengeteg motoros videó közül a 25-30 fps-sel készültek nekem mindig "ugrálnak", darabosaknak tűnnek....
A két monitorom 1440p-s felbontású, ezeken szeretném vissza nézni a filmeket - a lehető legjobb minőségben - nem tudom hogy érdemes-e így 4k-s felvételeket készíteni, mert sokkal több memóriakártya és akksi fogy (feleslegesen). 1440-et az OA4 natívan sajnos nem tud, csak a valamivel nagyobb 2,7k-t.
Magányos motoros (robogós) túrákon szeretnék útifilmeket (tájakat) filmezni kizárólag nappal. Sok állóképet is készítenék (MILC fényképezővel) a meglátogatott épületekről, tájakról - igazából ezek közé kellenének az "átvezető" filmecskék az útról.
Szóval a legjobb végső képminőséget keresném - de a leggazdaságosabb megvalósításban. Két akkum lesz és egy 256GB-os kártyám van, erre egy "egész napnak" (maximum 6-8 óra motorozgatás) kellene rá férnie. (Este lementem, az akkukat este feltöltöm a szálláson).
Abszolúte kezdő vagyok (tegnap este vágtam össze a legelső 1 perces videómat tanulásképpen a Davinci Resolvval - háát, van még mit tanulnom....
), így minden tapasztalatot, tudásmorzsát örömmel fogadok - hogy ne a saját bőrömön kelljen mindent kitapasztalnom.
-
Vyndree
őstag
válasz
Bogyó bá' #7176 üzenetére
Miért ragaszkodsz ehhez a felbontáshoz?
2,7k-ból (ami 1520p) szerkesztővel vágj le belőle 143x80 képpontot ha mindenáron erre van szükséged. Ha lehet készítsd a videóid 4k-ban (szabadtéren 30 vagy 60 FPS-sel), lefele mindig könnyebb szerkeszteni, mint később a gyengébből jobbat.Hertz a monitor (TV) frissítési gyakoriságának mértékegysége, szerintem az FPS-re gondolsz vagyis a képfrekvenciájának mértékegységére (másodperc/képkocka). Amennyiben szeretnél belelassítani akkor jó a 60 vagy még nagyobb FPS, de a helyzettől, fényviszonyoktól, videó támájától függ a beállítás. Van amikor elég a 30, van mikor a 120 kell. Éjszakai videózáshoz teljesen más beállítás kell, mint szabadtérihez, beltérihez, vagy akár egy sporteseményhez ahol gyors mozgást kell lekövetni. Érdemes utánanézni mi mire jó a beállításban, olyan nincs ami mindenre jó.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Srácok!
Ha 1440p/60Hz végeredményt szeretnék készíteni, akkor 4k-ra vagy 2,7k-ra állítsam a kamerát felvételkor a jobb végeredményhez? Stabilizátor (Rocksteady3+) gondolom szükséges lesz motoron?
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Drótszamár #7174 üzenetére
A hyperlapse mozgás közben jó, a remegéscsillapítás miatt, a timelapse meg az "álványos" móka. A fényképezőn is kikapcsoljuk az állványon a stabit, mert behülyíti.
Csapó kettő: Timelapse mód. Hadszójjon... -
Drótszamár
őstag
válasz
SeniorTilla #7173 üzenetére
Osmo Action 4-gyel csináltam ma egy rövid hyperlapse felvételt fix helyről, állványról.
A felvétel egész végig kóvályog picit, próbálja stabilizálni a semmit. (Fényképezőnél ilyekor ki szoktam kapcsolni a stabit.)
Ez normális jelenség? Meg lehet szüntetni valahogy?
Timelapse módot még nem próbáltam, gondolom ott nincs stabi, és nem lesz ilyen probléma. A 2s-es minimum intervall limitet próbáltam volna kimozogni, azért lett hyperlapse és nem timelapse.
-
válasz
Zsírkrétamen #7172 üzenetére
GoPronál a PolarPro az ajánlott, nem tudom saját márkájuk-e, de azok a legjobb minőségű ND-k ha minden igaz
-
-
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #7167 üzenetére
a 8-as nem szinesíti be a képet? nem elég a sima cpl?
az OA5pro-n alapból nincs polarszűrő? -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #7167 üzenetére
Én még nemigen videóztam eddig - szerintem nekem valószínűleg a CPL fog tetszeni (a fotós tapasztalataim alapján). Kísérletezni szeretnék velük. Rendeltem amúgy egy dupla akksitöltőt / tartót is, 1 db pótakkuval. Remélem beválik, bár itt a fórumon voltak rossz tapasztalatok az utángyártott aksikkal. A harmadik tétel, a gyorsabb, fizetős szállítással. A 800 Ft-os kuponnal 9800,- pénz volt. [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, rendeltem egy 4 darabos filter-készletet az OA4-hez Ali-ról: [kép]
-
haruspex
aktív tag
válasz
SeniorTilla #7148 üzenetére
Van Oppo find x7ultra, és tényleg jó képeket készít, a nagylátó a gyenge pont. És van Milc-is, szóval van viszonyítási alap, bár nehéz pontosan érteni a hozzáfolyásodat.
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla #7160 üzenetére
A Xiaomi 14/15 Ultra 1” szenzora elképesztő dolgokra képes, ahogy az S24U szenzora is. Csak épp nem a gyári appal.
A gyári megoldás sajnos elég halovány videóra, túlélesített, zajszűrt történet mint az Action5 pro normál képstílus esetén.Fotóra meg ott tartunk a telókkal, hogy ha nem fizetős meló, már nem viszem magammal a MILC-et… mert megkapom az áll leejtős képet a telefontól. Mondjuk akciókamerát fotóra nem használok
-
-
válasz
Vyndree #7157 üzenetére
Épp elég drón tesztet és hype videót nézek. A telefonok nem érdekelnek annyira, hogy még erre is időt szánjak. Nekem még volt 450-es táska telefonom meghekkelve, amitől leolvadt az agyad fél óra után mert a rádiója folyamatosan sugárzott, nem úgy mint a GSM-ek később. Ezekről a dolgokról akik itt írogatnak, a 99%-uk azt sem tudja, hogy mi. A telefon a cseresznyefán termett, vagy megvette a bótban Karira, itt van és kész, az élete alapja. Épp elég volt, a mai egyentelefonok nekem csak használati eszközök. De nem is ez a lényeg.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy rengeteg baromság van a tesztekben. Persze nem csak az, sok jó hasznos dolog is, de az ordas nagy ferdítések és hozzá nem értés (vagy direkt úgy hozzáértés ahogy a szponzor elvárja, ami a valóságban fake) miatt már egyre kevésbé van hozzá kedvem. Az egyenséma összehasonlítások, senkit nem érdeklő teszteredmény-táblázatok, stb. miatt egy túlnyújtott és unalmas blabla a legtöbb. Van aki tud írni és tesztelni is, és adok a véleményére, de inkább drónok terén, és sajnos nem hazai. Vannak itthon olyan drón influenszerek, hogy a bicska nyílik tőlük a zsebemben. Nem Bandira gondolok, ő egy normális és elég hiteles, nagy tapasztalattal rendelkező srác. A másikra pl. aki az Air 3s-t egy barlangban tesztelte, hogy tudja-e az RTH-t a Lidarral. Vazzmeg. Ekkora hülyeséget még életemben nem hallottam.
Nem ismerem ezeket amiket írtál, az 1"-es szenzoros telókat. Nem tudom elképzelni, hogy egy ekkora szenzor hogyan fér el és hogyan kerül rá a fény a megfelelő módon. Még az is lehet, hogy veszek egyet és kipróbálom. Ha írok róla, az saját tapasztalat lesz, nem egy mástól kimásolt és meghivatkozott vélemény. Van DJI Mavic 3 pro drónom, ebben van egy 4:3-os Hasselblad kamera, többek között. Ekkora:
Egy telefon ennek a töredéke vastagságban.Na mindegy, kiírtam magamból a szart, mert kaptam azért rendesen.
De legalább jól szórakoztok, ez is valami
-
Czimby
addikt
válasz
Zsírkrétamen #7156 üzenetére
Hallottam már olyanról aki azért adta el a Samu S23U-t mert a gyerekről amikor éppen csinált valamit és le kellett fényképezni az kb sose sikerült úgy hogy szép is legyen.
-
Vyndree
őstag
válasz
Vannak képek a mobilarena tesztek alatt, nézegesd csak és olvasd is el, hamar rájössz miben jobbak mint a már nem mai S23-asok, nem fogsz többé butaságokat írni.
-
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. insta360 ace pro 2-ben van magyar menü?
-
Czimby
addikt
válasz
SeniorTilla #7150 üzenetére
Persze.
Saját tapasztalat, hogy az iPhone és a Honor Magic sorozat is jobb fotós képességekkel bír.
És általában a megbízható tesztek is ezt hozzák.
Ami durva, hogy a Google Pixel telók sok esetben gyengébb kamerás hardware-el is tudnak jó képeket, nem véletlenül szokták felhekkelni a szoftwareüket más márkákra.
ITT találhatsz elég jó teszteket ha nem hiszel Nekem, és össze is tudod hasonlítani a képességeket.
Nyilván ha jön valami szoftware frissítés ami rendbehoz egy esetlegesen rosszul működő kamera funkciót nem biztos, hogy újra fogják tesztelni, de volt már rá példa. -
-
Czimby
addikt
válasz
Ex S24 Ultra tulajként mondhatom, hogy nagyon sok telefon körbepisili már a Sasmungot.
Egész jó a samsung is, kültérben jó időben.
De ha már nappal épületen belül vagy csak simán gyengék a fényviszonyok,
nem hozza azt amit a konkurencia(iPhone, Pixel, Huawei/Honor).
Ha pedig videózásról van szó ez hatványozottan igaz. -
válasz
Vyndree #7147 üzenetére
Dobsz saját képeket amiket ezekkel csináltál?
Az már nem telefon, amire egy baxott nagy objektívet felaggatsz. Az már fényképezőgép és pont az az előnye veszett el, ami a telefonoknak megvan. Gondolom nincsenek saját képeid. Ne higgy el mindent a jutúbnak
Aki arra kíváncsi, megnézi majd ott a hype-okat ha érdekli. Én alapból nem venném meg ezeket a telefonokat, a felhasználók nagy többségével egyetértve.
-
Vyndree
őstag
válasz
SeniorTilla #7146 üzenetére
Vannak már telefonok nagy (1"-os ) szenzorral, azok lényegesen jobb képet készítenek a Samsung S23-nál, a ""legjobb a fényképminősége a telefonok között" kicsit túlzás, a Samsung sehol nincs ebben. Még összehasonlító tesztet sem érdemes csinálni, mert nem egy liga.
Ilyen nagy szenzoros pl a Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 14 Ultra, Huawei Pura 70 Ultra, Oppo Find X7 Ultra és még sokan mások. Ezek mind kiváló képet készítenek. Jóval F2 alatti lencséjükkel felveszik a versenyt a tükrös gépekkel, még éjszaka is.Más:
DJI Osmo Action 6 - Exciting NEW Specs & Release Date Revealed!
link -
válasz
Bogyó bá' #7145 üzenetére
Az akciókamera nem fényképezésre való. Vagy speciális fényképezésre. Pl. csillagfotózás, vadfotózás. Ahol a strapabíróság, vízállóság és hosszú, több órás, akár 10 órás üzemidő fontos. Ezt egy sima fényképezővel vagy telefonnal nem lehet megcsinálni.
Egyébként nem csinál jobb képet egyik telefon sem mint az Action 4. Samu S23 Ultrám van, aminek az egyik, ha nem a legjobb a fényképminősége a telefonok között. De pici apró szenzorai vannak, és hatalmas AI utófeldogozás. A telefonon nézve jók a képek, de rendes monitoron vagy TV-n már nem annyira. Ha egy felhős hyperlapse-t csinálsz pl., akkor a GoPro 11 és az Action 5 is elveri.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Vyndree #7144 üzenetére
Világos, amatőrfotós vagyok.
Viszont hogy egy telefonnál is gyengébb állóképet készít a (fix, ráadásul viszonylag közelre beállított) fókusz miatt, az azért bosszantó, hiszen hiába van a kezemben a kamera, az állóképekhez még a telefont is elő kell vennem. Illetve nem a telefont, hanem muszáj cipelni egy "rendes" fényképezőgépet is. Ez van, elfogadtam a helyzetet (telóval egyébként nagyon ritkán fotózok). -
-
Vyndree
őstag
válasz
tutitibi #7138 üzenetére
Egy teszt videót azért megnézhetsz róla, semmit nem veszítesz vele.
Az a 12 éves Fuji bridge nagyjából olyan képet készít mint egy 10 éves Samsung (S5-S6) telefon. Este gyenge fényviszonyok között már használhatatlan a pincuri szenzor miatt. Egyetlen előnye az optikai zoom, de gondolom a múzeumokban, kiállításokon nem igazán használtad, a tájképek készítésekor sem a gyújtótávolság a lényeg. Forma 1-en pedig napsütésben még talán jó lehet, de felhős időben, mert oda kell a magas záridő a gyors mozgás miatt, az ISO-ban gyenge, az obi pedig sötét (f/5,6), tehát megint használhatatlan.
Vesd össze a készülékek által készített képeket, főleg több pénzed van rá, akkor az Osmo Pocket 2 vagy 3 is ha szóba jöhet. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fuvaros #7141 üzenetére
Én most lettem túramotorosból kisrobogós (egészségügyi okokból...
), de a másik hobbi,. a fotózás az megmarad. A kis NMAX 125 "görhokedli" ülése alá szépen befér a fotóstáska is az esőruha, meg a szerszámkészlet mellé. A fotós tatyóban van a Sony a6000 MILC a18-105 F4G obival, a pótszemüvegem, a tültők/ pótakkuk, meg még az akciókamera saját védőtokja is. Na meg egy zsebállvány, amirte mindkét készüléket fel lehet tenni. Ha megállok mondjuk egy városban, akkor a fotós cuccot kiszedve éppen el tudom tenni a nyitott bukómat is, szóval nem kell azt is kézben cipelnem. [kép] [kép]
Az első képen balra a Lowepro fotóstáska a felsorolt holmikkal, jobbra meg a szerszámkészlet. Az összes cucc alatt meg az esőruha - rezgéscsillapítónak. Egy napos túrára elégséges, ha hosszabb útra indulok, akkor meg fel kerül hátra a nagy túradoboz as ruházatnak, kajának, stb. -
Fuvaros
senior tag
válasz
Bogyó bá' #7140 üzenetére
én belefáradtam hogy 2 dolog legyen nálam, pláne egy motorostúrán. OA5-re cseréltem mindent. Tartalékban van itthon egy komoly Nikon is, Edité, mert az nem eladható jó áron, de fotozásra kiváló pl csoportképek, egy komoly objektívval. De súlya miatt túrára nem viszem és Edit is lusta hozni, ott a telefonja
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fuvaros #7139 üzenetére
A pénteken megérkezett DJI OA4 fotóra nem elég jó (ebben a pillanatban játszadoztam vele a kertben), a videója viszont teljesen rendben van szerintem. Szóval motoros túráimra továbbra is hordani fogom a Sony MILC-et (már egyébként a jó minőségű zoomobjektív miatt is). Ki tudja, eljutok-e még ugyanoda máskor is - azért nem mindegy milyen minőségű képet őrzök vagy osztok meg.
Egyébként a Xiaomi 13T telóm jobb képet csinál az OA4-nél. Sokkal.
-
tutitibi
senior tag
válasz
Vyndree #7137 üzenetére
Köszi, erről nem is tudtam , megnézem majd ezt , tudni kell, hogy X generációs vagyok nem az vagyok ,aki mindig minden újdonságot megnéz, kipróbál.
Egyébként van fényképezőgépem , ezzel jártam kb 10 évig a Forma1-re is , de már több, mint 10 éves : egy FUJI Finepix HS25. 30x optikai zoom és csak 16 MPixel.
-
Vyndree
őstag
válasz
tutitibi #7134 üzenetére
Felesleges az akciókamera amire használni szeretnéd, inkább a DJI Osmo Pocket lenne a megfelelő választás. 50-60 eFt körül meg lehet venni használtan, az enyém is a családban van jelenleg, a fiamnak adtam. Az elmúlt másfél évben vitte magával Izlandra, Portugáliába, Egyiptomba, Máltára, Norvégiába és csodálatos videókat készített. Csak ajánlani tudom utazáshoz.
Érdemes megnézni a teszteket róla.
Akkubankról tölthető, gyakorlatilag nem merül le, és telefonra is csatolható ha úgy kényelmesebb (pl. múzeumban, vagy valami nyugodtabb helyen).Egyik kedvenc youtuberem is a "terepen" ilyet használ.
https://www.youtube.com/@bountyflyer -
tutitibi
senior tag
Sziasztok!
Kezdő vagy ezen a téren.
Tervezek akciókamerát venni, de nem tudom hogy tényleg szükséges e. Néztem a Gopro hero 10-t is , de én igazából kiállításokra meg múzeumokba megyek, meg tájképeket készíték nagy felbontásban, ritkán az autómból készítek a szélvédőn keresztül felvételt. Most találtam itt az apróba gopro10-est de van ott van az is , hogy a régi iPhone 12 mini-met is lecsérélném egy jobbra. iPhone 13 Pro vagy 14 Pro jöhetne szóba. Amit láttam ezeknél már gyon fejlett kamerák és optikák vannak talán verik a hero10-est is.A Gopro-hoz létezik tripod, meg jóféle fogók, konzolok sajnos ezeket a iPhone-hoz nem láttam. Érdemes nekem Gopro-t venni vagy inkább elég nekem egy jóféle telefon is ehhez ?
-
Sziaszok!
DJI Osmo Action 5 esetén olvastam, hogy lehet megkapja a 4 gyári szín profilját. Erről ti mit tudtok, mekkora esély van erre, hogy igaz, illetve hogy látjátok ezzel vajon a kiégés a túltol HDR miatt megoldódik-e?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla #7130 üzenetére
Rajta vagyok az ügyön.....
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Megjött a vackom (3 perccel érkezés előtt szólt a futár telón...), és túl vagyok a szoftverfrissítésen is.
Amúgy mi az a lukas közepű vacak a csomagban, valamiféle napellenző lehet? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bandigyerek #7126 üzenetére
Csak a 239 Euro-t fizettem ki kártyával, ebben minden benne van, az expressz szállítás is.
Érdekes viszont, hogy a DHL nem közölte még, hogy kb. mikor várható a futár, mikor legyek itthon.... -
válasz
bandigyerek #7126 üzenetére
Hollandiából nincs vám, EU
-
-
Tuninger
addikt
válasz
bandigyerek #7122 üzenetére
Gigantikus parasztvakítás az anamorf előtét. A flare nem stimmel, ugy bokeh nincs, a szélesebb látószög meg más formaban simán előidézhető.
jó, az hogy a gopro automatikusan megcsinálja a korrekciókat ha hasznalod az jó. -
bandigyerek
senior tag
válasz
SeniorTilla #7121 üzenetére
Ebben úgy sem lesz egyetértés, mert eléggé szubjektív. A Gopro meleg színei nekem is tetszenek, csak a többi nem. De ez meg az én látásmódom. Viszont az anamorfikus előtét a 13-hoz nagyon okos.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy nagyon jó - motoros - összehasonlító videó az OA4 és a Hero 11 között. Érdemes több helyen is belenézni. [link] A GoPro-nak melegebbek, tetszetősebbek a színei, de sokkal életlenebb a képe mint a DJI-nek. Jó lesz ez nekem.
-
válasz
bandigyerek #7118 üzenetére
Aztaq! Na ez a gáz, nem a hélium!
32GB-os Sandisken kívül nem jó más, csak a konkurens márkáktól!
-
bandigyerek
senior tag
válasz
SeniorTilla #7115 üzenetére
-
Vyndree
őstag
válasz
Bogyó bá' #7110 üzenetére
Nekem a Movavi Editor vált be, mert könnyen és egyszerűen kezelhető, gyors, van benne AI is, tetszik hogy kreál alá zenét amilyet szeretnél (No copyright), felirat generátor, rengeteg effekt. Tényleg sokat tud, nem kell hozzá komoly szerkesztési ismeret.
-
válasz
bandigyerek #7114 üzenetére
ezt hol láttad?
-
bandigyerek
senior tag
válasz
kircsi28 #7108 üzenetére
Recommended microSD Cards Recommended Models:
SanDisk Extreme PRO 32GB U3 A1 V30 microSDHC
Kingston CANVAS Go! Plus 64GB U3 A2 V30 microSDXC
Kingston CANVAS Go! Plus 128GB U3 A2 V30 microSDXC
Kingston CANVAS Go! Plus 256GB U3 A2 V30 microSDXC
Kingston CANVAS Go! Plus 512GB U3 A2 V30 microSDXC
Lexar Professional 1066x 64GB U3 A2 V30 microSDXC
Lexar Professional 1066x 128GB U3 A2 V30 microSDXC
Lexar Professional 1066x 256GB U3 A2 V30 microSDXC
Lexar Professional 1066x 512GB U3 A2 V30 microSDXC
Kingston CANVAS Go! Plus 1TB U3 A2 V30 microSDXC -
-
pitius
tag
válasz
Bogyó bá' #7110 üzenetére
Aztali alkamazása a DJI-nak nincs(mer'mér' is lenne), így a DJI Mimo app(telefon vagy tablet), ahol tudsz némi szerkesztést és exportálást végrehajtani.
Korábban volt egy hosszabb leírás itt, hogy hogyan, miképp érdemes, és talán a Davinci Resolve volt ajánlva a szerkesztéshez és a lehető legmagasabb bitrátás exportáláshoz, majd Handbrake-et ráereszteni egy újrakódoláshoz, hogy a minőség is megmaradjon, de helytakarékosabb is legyen.
De ez egyéni preferencia. -
Bogyó bá'
nagyúr
Más: Ti milyen szoftvert használtok Windows 11-es asztali PC-n a videók letöltéséhez és szerkesztéséhez DJI OA4 kamerával? Melyik ingyenes és melyik adja a legjobb végeredményt?
Magyar nyelvű használatit már töltöttem le a kamerához, de a videoszerkesztésről egy szó nincs benne.
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
2 db elég "régi" (kb 4 éves) micro sd kártyám van, 128 és 256Gb, vennék a DJI OA5-höz egy 512Gb-os kártyát, van valami ami kifejezetten ajánlott, vagy igazából mindegy melyiket választom?
Köszi -
Czimby
addikt
válasz
Bogyó bá' #7102 üzenetére
A Hero 13 135 pár helyen, de az is sokkal a határ fölött van, annyi pénzért(100k) OA4 a legjobb lehetőség vagy használt GoPro mint már írtam.
Nekem Hero 12 volt tavaj, idén OA4 lesz(már megvan), de ha bemegy az OA5 ára akkor váltok arra. Mert nekem fontos a sötét fényviszonyok közti performansz is. -
pitius
tag
válasz
Bogyó bá' #7091 üzenetére
Az Osmo Action 4 standard combo, 239 eur a [DJI Store-ban]. Az épp 100e alatt van.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla #7101 üzenetére
A nagymotort most tettem le végleg egy frankó porckorongsérv és a 61 évem (reuma, szívbaj, ilyesmi) miatt - most egy 125-ös kisrobogóra váltottam (mert motorozgatni csak muszáj...), ott meg "sebességről", "gyorsulásról" nemigen lehet beszélni.
De Erdélybe meg a Magas-Tátrába ezzel is eldöcögnék (szép lassan) terveim szerint.
Tudom hogy GoPro kellene, de a legolcsóbb helyen is 150 ezer pénz a 11-es is: [link]
Egyszerűen nem tudok ennyit költeni rá. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Új Dell 7340 Latitude 13.3 WUXGA Touch i7-1365U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest