- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaCS_70 #7388 üzenetére
Ha nincs okostelefonja 2025-ben, akkor eleve megszívta szegény. Értem én az érvelésed és egyet is értek vele bizonyos részben. De a világ nem ilyen. Ha ebben a világban akar élni és a világunk technológiáját használni, akkor ezt el kell fogadnia. Azt viszont nem értem, hogy ha ez ekkora probléma, miért nem vett használtan egy kamerát és jónapot. Az egész ügy nem ér annyit, amennyi energia elment rá itt a fórumon
fogynak a bitek, bájtok, áramot használnak a szerverek és a gépeink. Ezeket is figyelembe kell venni
-
válasz
Tuninger #7384 üzenetére
Ez egy csodálatos szemlélet...
A vásárláskor egyébként mennyire feltűnőn figyelmeztetik a vásárlót arra, hogy a kamera használatához (az alkalmazásunkkal kompatibilis) okostelefon és internetkapcsolat szükséges?
Egyébként tényleg sajnos tényleg erre megy a világ. Az olyan felhasználói feltételekkel, hogy a "vásárlás nem jelenti a tulajdonjog teljes átruházását", meg hogy "a gyártó nem vállal felelősséget az eszköz működéséért".
Az ismerősöm ezek szerint megszívta. Ezekben a napokban kellene dokumentálnia a tavaszi eseményeket az erdőben (ezért vette a kamerát), de nincs olyan ismerőse, akivel a következő hetekben találkozva és van netkapcsolatos okostelefonja.
MaCS
-
-szabi-
addikt
Hi
OA4 kamerán megcsináltam a horizont kalibrálást ennek ellenére a videó 1.5 fokot billen jobbra.
Ennél jobban nem lehet bekalibrálni vagy van még valami beállítás?üdv
-
Márton
nagyúr
ugyanitt aktiválást vállalok!
-
válasz
Tuninger #7381 üzenetére
Nem érted. Nem az a gond, hogy a telefonos app okosabb mint a számítógépes. Ez sem lenne éppen dicséretes, de a felhasználó/tulajdonos jogait nem sérti.
A baj az, hogy van egy eszköz, amit megvesz az ember, kifizeti, elvben tulajdonjogot szerez rajta -- de az, hogy használható legyen, hogy egyáltalán az alapfunkcióját ellássa, mobiltelefonhoz, ráadásul egy hatalmas letöltendő app használatához van kötve.
Ha tehát nincs okostelefonod, nem használhatod a kamrát. Egyáltalán nem. Hiába a Tiéd, egy levélnehezék funkcionalitását nyújtja.
És ez nem maradiság kérdése. Milyen alapon dönti el a gyártó azt, hogy nekem "haladó" falhasználónak kell lennem? Milyen alapon korlátozza a saját tulajdonom használatát? (Bár, amint Louis Rosmann-nél látom, a DJI szerint eleve csak korlátozott felhasználási jogot szerzek a kamerán.
)
És ehhez képest tényleg csak a hab a tortán, hogy újabb Samsung telefonok nagy részével az app sem működik, tehát elvárják az okostelefon-használatot, de még csak nem is biztosítják a teljes körű kompatibilitást.
MaCS
-
Kis Tigris
tag
Ti milyen progival szoktátok szerkeszteni a 4K/60fps videót, ami szép eredményt is hoz? Ingyenes vs fizetős?
Valamint hová érdemes feltölteni mintának, ahonnan veszteségmentesen meg lehet tekinteni?
-
Tuninger
addikt
válasz
MaCS_70 #7380 üzenetére
A gyártók nem a maradi felhasználókra építenek.
lásd az új insta 360 x5… a desktop gépes szoftver “majd” fogja tudni azokat a featureöket mint a telefonos app. A social influencerekre vannak ezek specializálva, akik életben sem képesek maradni a telefonjaik nélkül.
olyan ember aki felveszi az anyagot, majd hdmin keresztül TVn nézi vissza, azt értelmezni sem tudják.egyébként én sem, miért nem vesz az adott illető inkább 200ért egy jó telefont?
-
válasz
Bogyó bá' #7349 üzenetére
Persze, de annyira azért nincs nagy választék, hogy ne legyen az adott személy számára egyértelműen jó választás.
Amúgy meg tényleg normális dolognak tartod, hogy a választáskor egy alapvetően off-line eszköz megvásárlásánál azt is ellenőriznie kell az embernek, hogy mobiltelefon nélkül egyáltalán használni lehet-e? Szerinted normális az, hogy egy fényképezőgép vételekor le kelljen nyomoznom, a gyártó milyen feltételek között engedi meg, hogy a megvásárolt, kifizetett eszközt használni tudjam?
Továbbá: az adott helyzetben mégis mi a fenét csináljon a szerencsétlen tulajdonos, akinek sosem volt okostelefonja (mellesleg netelérése sincs, de okostelefon hiányában ez már nem oszt, nem szoroz), kiadott közel 200e forintot egy kamerára, amelyiknek elvben semmilyen logikus szüksége nem lenne sem aktiválásra, sem internetre, mégsem tud vele mit kezdeni?
Mellesleg pedig mindezt a DJI a hivatalos szoftverdepókból be nem szerezhető app alkalmazásához köti, amelyikkel egy csomó népszerű okostelefon még csak nem is működik?
MaCS
-
Tuninger
addikt
válasz
Khaosz55 #7378 üzenetére
A fehéregyensúly szenzor víz alatti felvételekhez van. Nekem konstans ki van takarva, mert egy szivacsot ragasztottam elé, tekintve hogy alatta felette van a mikrofonnak kivágva a rés, így a szivacs csökkenti a szélzajt.
Nem vettem észre a képalkotásban különbséget, tény én nem búvárkodok a kamerával.
Murénás fekete részlet: ezek miatt kell dlogban menni -
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger #7375 üzenetére
Az OA5-ben elöl a fehér egyensúly szenzor csak víz alatt működik vagy sima felvétel esetén is. Gondolom mindig működik és ez okozza az expo változást. Azért kérdem mert itt egy viza alatti teszt [link] és 15:35 az OA5 első szenzor "problémája" miatt a 15:49-nél totálisan megváltozik a színe ugyan annak a felvételnek. Ez egy olyan pont ami egyáltalán nem szeretnék. Azért kérdem, ha rendbe rakják az expo-t és azért az első szenzor felelős akkor elméletben víz alatt is megszűnik ez a probléma.
Az hogy az OA5 víz alatt a fekete részletessége összemosódik (murénás jelet) gondolom a nem kikapcsolható HDR miatt van. Szóval ez elméletileg meg lesz oldva. -
Kis Tigris
tag
válasz
Khaosz55 #7360 üzenetére
DNG egy nyers, tömörítetlen képformátum, amit iszonyat jól lehet utómunkázni. A jpg már egy kész végtermék, ezért nem lehet nagyon utómunkázgatni, a DNG meg mint egy fényképezőgép RAW-ja, utólag tudsz mindent beállítani rajta, amit a fényképező már egy jpg-nél beállítgatott.
-
Kis Tigris
tag
válasz
Tuninger #7358 üzenetére
nem tudom, Szifonom még sose volt
De ugyebár nem is csak a fotózásban kell ugyanolyan jónak vagy jobbnak lenni, a kettőt nem lehet hasonlítgatni, mert teljesen más célokra használja az ember
Amúgy a kérdésedre visszakanyarodva, jelen állása szerint a DNG-je megközelíti egy Sony A6000 APS-C szenzoros Milc kijövő RAW minőségét. És erre újra re: a szifonét nem ismerem
-
Nincs para, csak a feleségem a fekete Sharannal...
Akkor nem a kínai kényszermunka szerződés volt.... bár én nem írtam alá semmit, csak az email címet kellett megadni
-
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla #7369 üzenetére
igen, más is panaszkodik a fórumon h nem ért kínaiul
-
-
-
Khaosz55
addikt
Ma akartam megvenni az acepro2-t mondom nem várok tovább az esetleges OA5 FW-re.
Erre ez jön szembe: [link]
Tehát FW tesztelésre lehet jelentkezni, ami azért jó hír szerintem.
Tehát ha a színeket és expot rendbe rakják akkor venném simán az OA5-öt és erre most itt az esély. A trombitát is hajlandó vagyok elviselni azzal amúgysem tudnak mit csinálni.
Tehát vakarom a fejemet és még várok, viszont jövő hétvégén utazunk max elkérem a szomszédtól az acepro 1-et pár napra. -
bandigyerek
senior tag
válasz
Khaosz55 #7360 üzenetére
A DNG egy "kép"formátum. Digitális negatív. Olyan mint a RAW (ezt jól megmondtam).
A lényeg, hogy ha van nyers-képfájl feldolgozó progid, Adobe Camea RAW -például-, akkor a nyers képből amit az érzékelő rögzít több információt tudsz kinyerni, mint a pl.: JPG fájlokból. Sötétből világosítani - és vice-versa -, a kép minőségének romlása nélkül. Ha érdekel a téma találsz pár videót a Neten. A lényeg, hogy ránézésre nincs különbség a DNG és a JPG kép között, de ha beteszed egy képszerkesztőbe a DNG fájllal több mindent lehet kezdeni. Kb. tömören ennyi. -
Hát engem az X5 sötét felvételei nem győztek meg. Jobb mint az X4-é, de még mindig nem olyan, amit szívesen mutogatnék
Szóval marad a jó kis X4-em
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #7361 üzenetére
"Most hogy van utód, már meg lehet mutatni a problémáit az előzőnek?" Állandóan ez megy. Jövőre jön az X6, akkor majd a gémcséngör X5 is egy rakat fos lesz.
A lényeg, hogy költsd a pénzed.
Casey Neistat-hoz hasonlóan a lencse cserélhetőségét és az összecsukható selfie stick-et látom én is a legfontosabb újításoknak. De gondolom, az utóbbit más termékkel is használhatod.
-
Tuninger
addikt
Én azon vagyok felháborodva hogy megint boldog boldogtalan kapott tesztelésre kamerát és megint megy a gamechangerezés meg a revolutionaryzás.
A kedvenc kommentem amit nem egy youtuber süt el, hogy "sokat javult a NAGY SZENZOR MIATT a felbontás, így sokat javult a képminőség reframingnél mert ez volt a baj még az előző generációnál" . Ezt minden alkalommal ellövik és már idegesítő.
És még mindig nincs ott a felbontás. A low light javult, Potato jetnél látszik hogy nagyon ügyes a temporal noise reduction a szokásos hibáival. Az üzemidő is tök jó mert 1.5 óra és a melegedés és egész jó.
Csakhogy valahogy amikor az X4 megjelent nem attól zengtek ezek a youtuberek hogy csak 1 órát megy és egyébként túlmelegszik 8Kban. Most hogy van utód, már meg lehet mutatni a problémáit az előzőnek?Khaosz55: RAW fotó a DNG (Digital Negative)
-
Khaosz55
addikt
válasz
Kis Tigris #7357 üzenetére
Mi az a DNG ? Egy képmód fényképezéshez ?
-
Márton
nagyúr
Hát, ez az X5 nem lett túl nagy előrelépés.
Ok, cserélhető a lencse, de a tanulópénzem már megvolt, vigyázok a 4-esére
5.7k hdr nem érdekel, min 8k. Abból meg még mindig 30p a max.
Kicsit jobb az akkuidő, meg a hang. Ezek miatt váltani?? -
Tuninger
addikt
válasz
Kis Tigris #7357 üzenetére
Wow! Nagyon király képek, gratula!.
De jobb ez mint egy mai modern telefon?
én iPhone 16 proval fotózgatok, ott is a 48Mp-s ultrawide kamera DNG-je valami elképesztő. És itt a DNG-be már integrálva van a multiframe zajszűrés, bár ez valszeg a naturisták szerint inkább hátrány -
Kis Tigris
tag
Na, tesztelgettem egy picit az Insta360 Ace Pro 2-t. Mivel fotózom, először is a fotós képességeire voltam kíváncsi.
Nem cicóztam sokat, 50MP-en próbáltam egyből, először JPG-bane, majd kivi voltam hogy DNG-ben hogy dolgozik, mennyire engedi az utómunkát, mekkora a dinamika tartomány, stb...
Hát a jpg nem igazán tetszett, kissé elnyálkásított, kevesebb részlet... Ok, kis érzékelő, 50MP-re felkonvertálra, mit is várunk ettől...Hát de kérem a DNG!!! Az nagyon meglepett!!! Sony RAW-hoz vagyok szokva (APS-C és FF is volt már), s az ugyebár a RAW-ok királya. Na de ennek a kis akciókamerának az 50MP-re felkonvertált DNG-je engem is meglepett, mennyi részletet megtartott, ráadásul mennyire hagyja a PS-ben a nem kevés utómunkát, s még utána is nagyon szép marad a végeredmény! Szóval Urban vagy Street fotózásra nagyon is alkalmas (nappal), hozta az a várt minimumot, amire azt mondom, hogy megéri
Legközelebb kipróbálom az esti Street-ezést vele, arra is nagyon kivi vok
Addig itt egy jópár fotó vele
-
Bogyó bá'
nagyúr
Régebben valaki írta, hogy a DJI OA4-ben nem működött az utángyártott akksi.
Ma érkezett meg ez a Probty töltő, 1 db plusz akksival, és jelentem: mind az akku, mind a töltő hibátlanul működik. A gyári akkut is szépen, gyorsan feltölti, nem csak a sajátját. Annyira pici és praktikus, hogy a fotós táskámban ebben tartok 2 akksit, feltöltve természetesen. (Két gyári akkum van, meg ez az utángyártott).Szállításból én a gyorsabb, fizetőset választottam, így 2 hét alatt megérkezett.
-
XXI. században élünk...
De a használt akkor tényleg alternatíva lehet. Ez nekem jó reklám
-
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #7351 üzenetére
Ha vásároltál Neten, van email címed, regisztráltál akárhol -is-, akkor az adatgyűjtő cég -mint olyan- nem indok. mindenki gyűjti az adataid. A DJI cuccait (elektronikai rész) nem hamisítják, mert a regisztrációnál bukta van. Tilla meg tudja mondani, hogy a drónoknál még az akkut is ellenőrzi. Ha nem fekszik a DJI vehetsz mást. Veszel (említett)GoPro-t és készen vagyunk. A frissítést is megcsinálhatod manuálisan.
Ezen a -minek mobiltelefon az aktiváláshoz- kár rugózni. Ha a DJI nem fekszik, van más alternatíva, veszel olyat. Túllépsz rajta, DJI fuck off. Ennyi. Jólét! -
válasz
SeniorTilla #7350 üzenetére
Oké, akkor hogyan lehet mobiltelefon nélkül aktiválni? Mert ha sehogy, az bizony baj.
Az egy szép dolog, hogy lehetőséget biztosítanak arra, hogy a garancia ne a vásárlással induljon -- de az semmiképpen sem menthető, ha az aktiválás a működés feltétele. A normális az, hogy ha nem élek a lehetőséggel (mert mondjuk nincsenek meg az aktiválás feltételei), akkor a vásárlással induljon a garancia.
MaCS
-
válasz
MaCS_70 #7348 üzenetére
A garancia indítása miatt aktiválni kell a terméket. MINDEN DJI terméknél ez a helyzet. A garancia akkor indul, amikor aktiválod. Ha Pistike megkapja Karira és csak 1 hónap múlva kapcsolja be, akkor onnan indul. Mi ezzel a baj?
Ha veszel egy autót, addig nem közlekedhetsz vele, amíg le nem vizsgáztatják és forgalomba nem helyezik. Ne legyünk már ezen kiakadva.
-
válasz
Tuninger #7346 üzenetére
Klassz. Szerencse, hogy nem az én problémám, de ezek szerint nem tudok segíteni benne.
Amúgy Louis Rossmannak is van egy erre vonatkozó videója, de reméltem, hogy ez csak amerikai sajátosság.
A lényeg tehát az, hogy veszek egy eszközt, amelyik műszakilag off-line üzemre is alkalmas, de magánál az amúgy adathalász gyártónál aktiválnom kell ahhoz, hogy a kifizetett, tehát a saját tulajdonomat képező eszközt használni tudjam. Ehhez pedig elvárás az internet és az ő igényeiknek megfelelő okostelefon megléte...
És mindez egy csúcskategóriás gyártótól... Az már csak a cseresznye a habon a torta tetején, hogy egy csomó telefonnal nem is működik a dolog...
Köszönettel: MaCS
-
Vyndree
őstag
-
Hogyan tud használni valaki egy új DJI Osmo 5 kamerát, akinek sem okostelefonja nincs (a környezetében sem), de még netkapcsolata sem?
Köszönettel: MaCS
-
Buddhha
tag
Egy gyors kérdés!
Van olyan köztetek, aki tableten (Apple iPad) szerkeszt GoPro videót?
Mik a tapasztalatok? A Quik szoftver mennyire kezelhető?Köszi előre is!
-
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla #7336 üzenetére
Hát, ha maradt a 8k30, akkor én nem nevezném X5-nek..
Jöhet a DJI
-
X4-hez használ valaki Insta360 GPS Action Remoteot? Nagyon kényelmetlen, hogy csak akkor rögzít GPS log-ot a telefon, ha aktív a kijelző, és megy az Insta app.
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla #7336 üzenetére
Akkor legyen 50p, bánomisén, csak ne darabos mozgást nézzek a sisakban.
Vagy tudjon csak 5-10 percet egyszerre. Ha a Sony ki mer adni így kamerát, ők miért nem.. -
Márton
nagyúr
válasz
bandigyerek #7335 üzenetére
tehát a lencsét veszi le, nem a lencsevédőt
-
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla #7332 üzenetére
én a 8k/60-at várom már évek óta, ami nagyjából (...) kihasználná végre az épp aktuális vr kukkerem paneljét. remélem meglépik, mert jön a dji is!
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla #7331 üzenetére
Nem hinném.. Az eddig is volt, lehetett cserélni ha megsérült.
Most miért reklámoznák ezt akkora újdonságként?
Továbbá miért lesz olyan homályos, mikor leveszi a töröttet? -
-
-
Márton
nagyúr
X5 lencsere
-
Tuninger
addikt
Mondjuk már pár másodperc azért elérhető az új kamerától is...
-
Tuninger
addikt
Igen, de speccet nem találtam. Annyit tudni, hogy jövő kedden érkezik.
-
Vyndree
őstag
Motoros túrázol és alacsony a töltöttség, majd félreállsz cserélgetni?
Pont a powerbank a megoldás, hogy a legszebb helyeken se merüljön le. Töltés közben is tudod használni legyen az akár a teleszkópos boton, sapkán, a fejeden, mellkason, táskán, napellenzőn vagy bárhol is, csak rápattintod az oldalára.
Ezzel 3-4x feltöltöd nulláról tehát egy teljes napot simán kibír. (5000mAh) Elismerem nem szép viszont nem kell mindig rajta lenni. Hosszabb üzemidő esetén rá is rögzítheted, ha esetleg attól tartasz hogy cross motorozásnál leesik az egyik ugratón. -
Tudni pletykákat mi lesz az új insta kamera? X5?
-
-Maci-
addikt
Örülök, hogy valaki kifejtette helyettem.
Motoron, beöltözve, haverokal....
Megállni póverbankolni meg töltögetni... Leszedni, várni hogy töltse....
Még 1 nap 2 akksi csere ok. De kinek hiányzik, hogy adott esetben pont a legszebb helyeken merül le. Mit ér akkor egy póverbank?
Szóval ha már... Akkor adventure pack.
(majd ha csurran-cseppen rá)
-
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla #7316 üzenetére
nem, persze
de kivenni, külön tölteni, visszatenni.. nekem macera
sok kamomat a keretből kell kivenni, hogy hozzáférjek egyáltalán az akkuhoz.
míg a type-c csati ott figyel. kis pihik mindig vannak, ilyenkor csak rádugom a typec-t, egye csak -
8-10e Ft egy gyári akksi a kamerákhoz... azért nem a világvége
-
-Maci-
addikt
válasz
Bogyó bá' #7308 üzenetére
Az adventure kombot néztem, a + akksik miatt, hogy 1 napra tuti legyen szufla.
De sajnos megint nem aktuális, megint nem jön ki a matek.
Nem akarok siránkozni, csak jön 2 hosszú hétvége, inkább a motorozásra maradjon bőven.Köszönöm a korábbi hsz.-edet is a motorozással kapcsolatosan. Én most vettem egy Carpuride-ot, direkt a telefon tartó helyett. (eddig én is hordtam +1 strapa telefont navinak.)
Ha megállunk természetesen a telóval fotózok. Én nem hordanék magammal fényképezőt: Ahhoz ki kell vetkőzni, elő kell pakolni, majd vissza... Ez nekem sok.
A DJI arra lenne, hogy mégis legyen 1-2 kép gurulás közben is. Illetve lehet vennék fel videot egy kis beszéddel. Saját részre, memoárnak. -
Khaosz55
addikt
válasz
Kis Tigris #7305 üzenetére
Én a Insta360 Ace Pro 2 Creator Bundle-t nézem 3 akksi illetve töltősziget meg egy tripod. Igazából a töltősziget érdekel és akárhogy számolom így jön ki legjobbra.
Magyarországon 250K, 530 Euro áfával ami kb 220K de vámolási mizéria van, de még várom a csodát DJI-nál az OA5-el kapcsolatban. -
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla #7303 üzenetére
Nekem Honkong-ból jött első alakalommal az acepro 1. Nem volt holdraszállás a vámolás, viszont foglalkozni kell vele és kell vámtarifaszám is. Minden esetre annyira nem akarom...
-
Kis Tigris
tag
válasz
bandigyerek #7299 üzenetére
Nem nagyon van mivel, szóval majd ti eldöntitek, hol áll a másik 2 nagy riválishoz
Amúgy engem szinte a kihajthato kijelző vett meg kilóra, mivel én nem sporteszközökre vettem, csak szimplán videózni, meg FOTÓZNI!!! Látok benne nem kis fantáziát, főleg Urbex meg Streetfotó/Urban stílusbanvvideózni meg kirándulgatásaink során szeretnék vele
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla #7301 üzenetére
Az rendben, de hokongból jön akkor lesz vámkezelés hiába fizetted meg az áfát már vételkor. Így olt az acepro 1-el is. Azért kérdem Kis Tigrist, hogy nekei volt-e külön vámkezelés vagy hozta a futár egyből ?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest