Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Összes ilyen, volt nálam acepro, gopro13. Gondolom a 16:9 miatt ha jól tudom, 4:3 -ban nem ilyen. Úgy tudom "széthúzzs" hogy 16:9 legyen a kép. Sőt acepro1 -nél még durvábban homályosak a szélek. Persze ezt egy akciós felvételnél nem érzékeled mert mozgás van és nem oda koncentrálsz.
Tuninger majd megírja miért is van ez pontosan ő ebbe a profi. -
Khaosz55
addikt
válasz
beis-compo
üzenetére
OA5-nek szerintem frankó ezt lőttem vele. [link]
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Igen megvan a kockázata, de laptopon nincs illetve ennyi mennyiségű adatot felhőbe feltölteni gyenge wifin keresztül sem egyszerű. Illetve felhőben sincs ennyi helyem.
Szóval marad az oldscool módszer. -
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
A cél különben hogy alap színprofilt használsz vagy lut+korrekció? Mert valaki nem akarja a lut+korrekció dolgot megugrani. Én ezt teljesen megértem. Valakinek az is bőven elég ha mobilon összevágja a felvételt.
Viszont ha alap színprofilt használsz akkor néz meg a korábban linkelt összehasonlító videot. Gopronak eszméletlen zölt tónusa van. Anno az acepro1-nek volt kékes tónisa, de azt jobban tolerálom a víz alatti felvételeken mint zöldet. Sőt bizonyos esetekben sokat dobott a képen, hogy nem úgy érzed hogy békalencsében merülsz. Ha valakinek megmutatsz egy videót akkor neki is az exotikus helyen történő merüléskor a kék tengert-óceánt várja el szerintem.Még egy dolog OA5 Start gomb és 2.5 sec és megy a felvétel. Gopro meg 5sec. Néha nagyon hasznos főleg mert a halak nem várnak.
-
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Arra azért ne vegyél mérget hogy érkezik gopro 1"-os szenzorral, de legyen igazad.
Számomra már csak a névből él. Aki nem jártas az akciókamerk világában ha akciókamerát említesz nekik akkor az elős ami eszébe jut a gopro, többit nem is ismeri. Na innen jön még a vevőkör nagy része.... -
Khaosz55
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Teljesen érthetetlen. Volt nálam a gopro13 vissza is küldtem. Gopro lenne a 3 gyártó közül az utolsó amit venném. Én mint átlag user semmi videó vágási képesítésem nincs, eszméletlen felvételeket lehet csinálni víz alatt a oa5-el D-logM-ben. Kell hozzá egy lut és rá kell dobni a kontrasztra. Már meg is érkeztél.Vagy ha sima normálba vesz fel az is jó.
Korábban linkeltem a videót. Ha kell feldobom a nyersanyagot vagy a vágott videót is amit YT nem konvertálr újra.Többször írtam, nappal már ha felhő van egyből jön a gopro képzaja és stabi problémája. A víz alatti zöldes színekről ne is beszéljünk.
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Ne ragaszkodj a goprohoz. A lassú töltés, ugyan aza oldscool menü mint 10 éve, illetve hogy kicsit felhős időben már látható képzaj volt teljesen eltántorított tőle, acepo és dji semmi képzajt nem csinált. Amikor meg teljesen felhős időben nem sötétben, nappal meg a stabilizátor hozta glichet és a képzaj vette át az uralmat, elég volt motorral egy erdős helyre bemenni napsütésben.
Szóval sokkal sokoldalúbb egy kamere mindhogy megelégedjünk azzal, hogy szikrázó napsütésben remek képe van. -
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Házikóban az acepro 1 meg már 10 perc után bepárásodott. Szerintem, a kamera hőt termelt és kicsapódott a lencse körül a pára, hiába volt benne a pára elnyelő vatta amit adtak hozzá. 2X is előfordult, aztán lehet javították.
A kép szélein látszik rendesen, ez még az acepro1. [kép] -
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Csak óvatos a acepro-val sós víz esetén. Nekem az acepro1-et 12 nap alatt megette a sós víz hiába mosogattam édes vízzel. A felhajtható képernyő és a háznál használt puha borítás egyátalán nem bírta... Nem tudom milyen lesz a ace 3, de ha ugyan az a puha bortás lesz rajta akkor az sem fogja bírni. Minden használat után szép lassan beül az illesztésekhez a só, hiába mosod, és lenyomja a puha borítást. A kamera működik még attól, de ilyenre nem figyleni....
-
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Palackkal oké akkor van oxigén rendesen. Nekem nincs vizsgám, 3X voltam merülni kísérővel max 12méterig Maldívon. Nagyon bejön, hatalmas élmény, idén akartam megcsinálni a vizsgát, de végül egészségügyi kockázatok miatt lebeszéltem magamat róla, 5 éve volt tüdőbulla operációm, nem ajánlották a búvárkodást....
-
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Nekem sokat számít a súly és méret snorkel közben. Első napokban csak 5 méterig tudok lemenni, 3 nap után már megy a 7 méter, de ott már nem marad levegőm kiegyenlíteni a nyomást meg célszerű visszaérni a felszínre is.
Szóval fél kiló és a nagyobb közegellenállás miatt elengedem.
Mindegyik kamerámnál gopro, acepeo, oa5 láttam a szélek homályosodását, de még mindig jobb mintha 4:3-ban venném fel és hiányozna a tartalom. 16:9 4K120. Ebben veszek fel mindent.
Jó mondod a nézők nagy része a közepére fókuszál.Illetve most telfonon megnéztem és aYT felvételen nagyon látszik a 8bit dither átmenet, na ez 10-bit esetén egyáltalán nincs a kék végig homogén kék.
-
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Itt egy snorkeles video [link] . Ez normal view, D-logM, Tunget adott hozzá lut-ot amire raktam még kontrasztot, állítottam kicsit a shadow/brithness-en illetve csipetnyi színt adtam neki meg élességet. Egy kis zajszűrés és lehet kicsit túltoltam néhány helyen a kontrasztot, de amikor csináltam így tetszett a legjobban.
Megjegyzem jobb az eredeti anyag minősége mit a YT-os verziónak. Eredeti élesebb és részletgazdagabb jóval, illetve a 10 bit miatt nincs dither probléma. -
Khaosz55
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Pontosan emiatt választottam a OA5-öt. Gopro-nak eszméletlen zöldes áranyalata van víz alatt mintha békalencsék között merülnél.
Ráadásul a D-logM normáis lut és a némi kozmetikával, brutális jó videókat ehet készíteni.Látom hogy a linkelt videó wide-ban kéászült. Én alapból mindíg a Standard módban veszem fel a torzulások elkerülése végett, de úgy látom a víz latt wied-ban nem érzékelhető. Legközelebb snorkelezés alkalmával a próbáljam meg a víz alatti felvételeket wide-ban ?
Mert ha utólag monitoron vagy TV-n derül ki, hogy a wide torzít víz alatt nem igazán örülnék neki. -
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Én álltalában rövidebb felvételeket csinálok. Az összes mennyiség több lesz, és abból vágom össze a videót ami kb eseménytől függően 5-14 perc a komplett videó.
Az embereken vettem észere, hogy vágás nélkül senki nem képes 1 percnél hoszabb jeletet megnézni még én sem mégha a saját videómról is van szó.
Érdeklődés fenntartásához 10 secnél hoszabb jelenetet nem rakom a vedóimba. Egyszerűen az emberek nagy részének dögunalmas mégha UFO-t látnak is... -
Khaosz55
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Akarod küldök snorkeles videót. Acepro 1 és OA5 pro-ról van videóm.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Meg a nevében bene is van akciókamera, síleés, dnónozás, hegymászás, motorozás, búvárkodás, bringázás stb.
Láttam pár olyan iphone felvételt hogy vízálló tokba rakták a telefont és úgy snokereztek. Mondanom sem kell, bár ne tették volna....
Akinek meg nincs ideje fáradsága ahhoz hogy megvágja vagy vagy foglakozzon vele csak pár rövid videót akar elküldeni msg-en az ne is vegyen akciókamerát... -
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Akármelyik légitársasággal repültem mind azt írta hogy a lítium aksi kizárólag a kéziben lehet szállítani. Az elktromos fogkefét és borotvát szoktam a feladott poggyászba rakni de hallottam olyanról is akinek azzal is volt gondja.
Logikus is ha valami gond van az akksival pont a raktérben nem férnek hozzá. Fedélzeten ha gond van akkor gondolom bele rakják valami spéci dobozba aztán ott éghet kedvére. -
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Én mindíg felviszem kézi pogyászba az aksikat és kamerát. Szigorúan tilos a feladott pogyászba rakni.
-
Khaosz55
addikt
Nem lesz idén Acepro3 vagy Osmoaction 6 ? Ilynekorra már meg szoktak jelenni.
Bár hozzá teszem nem ártana az iparágnak vagy inkább a usereknek ha 2 évente jönnének új kamerák. -
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Acepro2-vel nem tudom mi a helyzet részletesség terén de 1 elmardt a OA5-höz képest. Milyen a 4k120 stabija különben ? Mert ott volt gondom az ave1-el.
Amerikaban minden böszme nagy. 1.5x európához képest mindenben, autó, kaja, út, minden .
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mondtam én korábban, nekem volt acepro1-em. A normál színprofilban még a DJI normál színprofilnál is jobb színe van. Hozzá sem nyúltam. Aztán most meg bele kostóltam a D-logM-be, az mindent visz ha utómunkázod, amitől nem kell félni mert nem holdraszállás.
Plusz egy kis kontraszt, +csipetnyi szín, és shadow és brightnessel játszani fényerőtől függően. Szóval szerintem D-logM az ász ha foglalkozol vele.
Ez egy Chicagói felvétel. Megnéztük a várost a fiam versenye előtt. [link] Persze YT minőség... -
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Én inkább azt mondom szikrázó napsütésne jó a Gopro. Teszteltem a gopro13-at. Ha egybefüggő felhős az és, akkor már kerti felvételeken láttam a képzajosodás és az árnyékok részletének elvesztését, motorozásnál meg elég egy erdős részren használni egyből off rotty... Lassan tölt, melegszik, hamarabb merül, őskori menü, rossz app, 0 innováció. Csak a név miatt veszik, DJI, insta is jóval előbbre van.
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Minden snorkel után elmostam és 15 percet áztattam, ennek ellenére lejött a puha gumis borítás a zsanér körül. A só berakódott és lenyomta, illetve a flp screen köré is kirakódott. Idő után fehéres elváltozás lett. Napi 2x1-1.5 óra snorkel 12 napig. OA5-ön nyoma sincs hogy sós vízben volt.
Egy aceprot ki is cseréltek, de a másodiknál is ugyan az volt a jelenség. -
Khaosz55
addikt
Acepro kapott új FW-t. Jól néz ki a kép. Alap beállításokban nagyon jó az acepro2. [link]
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Acepro 2-n még mindíg a zsanér körüli puha borítás nem bírja a sós vizet, lehet neked nem kritérium, de megoldhatták volna. A másik meg a mérete ami érezhető víz alatt és motoron is, azt kell mondjam OA5-t sokkal jobban akciókamara, acpeo inkább vlog kamera.
Mióta kitapasztaltam a D-logM-et már nem is vágyom más képmódra. -
Khaosz55
addikt
Eléggé képzajosnak tűnik még a gopro is. Én szabad tüdővel 6.5-7 méterig megyek le . OA5 mélységmérője selfie boton 8 métert mutatott max. Viszont az OA5 felvételei egyáltalán nem ilyen képzajosak. Ez volt az egyik gondom a goproval, én már akkor észre vettem a képzajt amikor csak felhős volt az ég és nem volt napsütés mindez nem vízalatt hanem szabadban.
-
Khaosz55
addikt
OA5 víz alatti videó. [link] D-logM-ben felvéve és utána még kicsit utómunkázva. Lehet hogy visszaveszek kicsit az élességből.
Minden esetre jól vizsgázott a kamera. 4k120-ban ment és jó volt az üzemidő. A sós vizet jól tolerálta. -
Khaosz55
addikt
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Most már nekem sem... Lehet elnéztem...
-
Khaosz55
addikt
Itt van egy perces DJI OA5 timelapse videó Dolomitok Passo Giau, Passo Falzarego.
[link]
Itt letöltehtő eredetiben: [link] . Letöltén után érdemes megnézni akkor adja a minőséget.Most csináltam előszőr OA5-el DlogM videót motorozásról, éppen szerkesztek egy rövid videót. Temészetesen nem kapcsoltam a be a wind reductiont szóval tiszta szélzajos, probálom davinchibel kitisztítani.
-
Khaosz55
addikt
Ismét van új FW OA5-höz ? Nem töltöttem le éppen motoros túrán vagyunk nem szeretném ha valami pont most alapjaiban változna meg.
Mit változik az új FW-vel? -
Khaosz55
addikt
Az tény hogy AP1-2 színei elég jók, szinte semmit nem kell mókolni rajta. Viszont nekem egy nagy fájdalmam volt hogy az AP1 borítás a puha részeken egyáltalán nem bírja a sós vízet. Berakódik a só és hiába áztatod minden sósvizes merülés után tiszta vízben egy idő után a zsanéroknál és ahol a kemény és puha burkolat váltja egymást berakódik a só és elkezdi lenyomni a puha rész burkolatát. Ehhez elét volt 10 napi használat a sós vízben AP1 esetén, de úgy látom AP2-nek is ugyan az a puha burkolat van a zsanér körül.
Persze ott a búvártok ami viszont túl nagy a sznorkelezéshez illetve nekem rendre pebárásodott búvárkodáskor, hiába raktam bele a páraelnyelő párnákat.
Ezért nem mertem megvenni, de 2 hét és tesztelem a OA5-öt víz alatt. Kíváncsi vagyok.... Ap1-el is nagyon jó víz alatti videókat csináltam. -
Khaosz55
addikt
OA5-nél is 150-nél naked bike-on is tiszta a motorhang. Nekem mocihoz azért is tetszik OA5 jobban mert kisebb mint az AP1-2. Egyszerűen számit a méret illetve a súly, de kb minden akciózéshoz. Sétálásnál nem lényeges. Illetve AP1-hez képest a stabilizálás lényegesen jobb.
-
Khaosz55
addikt
Ilyen szintű exposure spikeokkal az acepro esetében is simán megvoltak és egyáltalán nem feltűnő, főleg úgy hogy én 5 max 10 másodpercenként vágok a videóimban.
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
Csináltam egy gyors tesztet. [link] . A bal oldalt az új FW jobb oldalt az új FW kicsit módosítva. EV 0, -2 élesség, -2 zajszűrés. Javulást látok, viszont még mindig túl vannak tolva a színek ezt a zöld és kék színeken lehet legjobban észrevenni. Visszavettem a színekből kapott egy kis mid/detailt és a shadow szintet kicsit emeltem. Szerintem így természetesebb és a felhők is jobbak.
-
Khaosz55
addikt
Kiadták az új FW-t OA5-höz. Most telepítem kíváncsi vagyok.
Pont még jókor szombaton indulunk mocival Szardíniára. -
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Kösz, igazad van összekeverem. Minden esetre szerintem is jobb mint a gyári azon egyszerűen a "HDR" effekt miatt túl van a színek, a -18 a színekre és szemre sokat javul a kék és a zöld is. Még túl van tolva az élesítés abból vissza kell vennem. Kalibrált kijelzőn nézem vissza, és jobb bár a zöld az nem az igazi még.
-
Khaosz55
addikt
Csináltam egy videot OA5-ről jelenlegi FW tehát nem a béta. Bal oldalt az eredeti, jobb oldalt davichi-ben egyszerűen módosítottam a képet. Szerintem jobbak a színek és a felhő részletesség is. Természetes rakjátok fel 4K-ra a felbontást [link] .
-
Khaosz55
addikt
Ma éppen nézegettem a Acepro1 és OA5 jelenlegi FW színmódisított videókat. Acepro1 esetén is észre lehet venni az expozició ugrást, csak más alkalommal. Illetve a fáklya is megjelenik, csak kevesebbszer és kisebb mertekben. Jöhetne már az új FW, ennek ellenére így is tetszik. Kis összehasonlítás:
-
Khaosz55
addikt
Én mindig a hivatalos oldalról veszek, mégha drágább is egy kicsivel, ha bármi garanciális ügyintézés van sokkal rugalmasabbak mint egy kereskedő, sőt engedékenyebbek. Illetve a 2 éves kiterjesztett garancia törésre beázásra stb sem rossz dolog 20 euroért.
-
Khaosz55
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Csak két okból nem az acepro2-t választottam.
1. nem bírja borítás egy része a sós vizet hiába mosogatod édes vízzel 2db Aceprom (1)- ugyan úgy járt. Tokban meg már hatalmas és kényelmetlen....
2. Akcióhoz nagy a kamera a konkurensekhez képest. Ez motoron engem zavart.
Viszont out of the box legjobb színei vannak szerintem, stabil működés jó telefonos és pc támogatás.
Indén a DJI-t próbálom, kiderül milyen.... -
Khaosz55
addikt
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Gondolom acepro2? Eszméletlen jó kép dinamika. Viszont több mint a valóság, de ettől olyan jó nekem nagyon bejön.... Resolve-ot használok van free verzió, egyszer meg kell tanulni élsőre bonyolultnak tűnik, de YT-o van csomó magyar oktató film, onnan el lehet indulni.
-
Khaosz55
addikt
OA5 Stabilization Scenario esetén mi a különbség a Sport és daily beállítás között ?
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Csináltam egy felvételt. Most már nem tudom az EV-t változtatni majd holnap napsütésben. -2 élesség, -2 zajszűrés -0.3EV. Davinchiben annyit csináltam hogy adtam neki 1.1 kontrasztot, az élességet 0.48 radius és 50 scaling-ra. Lerendeltem a videót a te LUT-oddal és DJI LUT-tal. Zajszűrést most nem raktam rá, hogy gyorsan elkészüljön a renderelés. A te Lut-od lényegesen jobb, főleg a zöld színen látszik, megjön a dinamika mélység haragosabb szín, illetve tényleg így néz ki szemre is a fű és fák, a barémeggy stb.
Ez még csak az első próbálkozás, de így is nagyon jó. Felhők részletessége is rendbe van, nincs túltolva a felhők sem haragos-ba.
Holnap kipróbálom 0EV-vel. -
Khaosz55
addikt
Alakul ez a Beta FW gondolom a hivatalos verzióban még lesznek finomítások. Sajnos nem angolul, de legalább az acepro2-vel van összehasonlítva. [link]
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Most ismét letöltöttem Chris Rogers nyers videóit, vagyis a DJI D-log videókat és ráeresztettem a gyári és te általad csinált lut-ot. Te LUT-toddal a bőrszínek természetesebbek és zöld is jobb mint a DJI lut-tal. Szóval veszek egy OA5-öt D-Log-gal fogom használni. Nem ördöngösség, egy csipetnyi kontraszt még rá és meg is érkeztem.
-
Khaosz55
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Igen.
-
Khaosz55
addikt
Mi a vízállás OA5 új FW-vel kapcsolatban ? A dji fórumon egyeseknek már elérhető. Több mint 600 mega. Töltik fel a videókat és képeket.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Az OA5-ben elöl a fehér egyensúly szenzor csak víz alatt működik vagy sima felvétel esetén is. Gondolom mindig működik és ez okozza az expo változást. Azért kérdem mert itt egy viza alatti teszt [link] és 15:35 az OA5 első szenzor "problémája" miatt a 15:49-nél totálisan megváltozik a színe ugyan annak a felvételnek. Ez egy olyan pont ami egyáltalán nem szeretnék. Azért kérdem, ha rendbe rakják az expo-t és azért az első szenzor felelős akkor elméletben víz alatt is megszűnik ez a probléma.
Az hogy az OA5 víz alatt a fekete részletessége összemosódik (murénás jelet) gondolom a nem kikapcsolható HDR miatt van. Szóval ez elméletileg meg lesz oldva. -
Khaosz55
addikt
Ma akartam megvenni az acepro2-t mondom nem várok tovább az esetleges OA5 FW-re.
Erre ez jön szembe: [link]
Tehát FW tesztelésre lehet jelentkezni, ami azért jó hír szerintem.
Tehát ha a színeket és expot rendbe rakják akkor venném simán az OA5-öt és erre most itt az esély. A trombitát is hajlandó vagyok elviselni azzal amúgysem tudnak mit csinálni.
Tehát vakarom a fejemet és még várok, viszont jövő hétvégén utazunk max elkérem a szomszédtól az acepro 1-et pár napra. -
Khaosz55
addikt
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Mi az a DNG ? Egy képmód fényképezéshez ?
-
Khaosz55
addikt
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Én a Insta360 Ace Pro 2 Creator Bundle-t nézem 3 akksi illetve töltősziget meg egy tripod. Igazából a töltősziget érdekel és akárhogy számolom így jön ki legjobbra.
Magyarországon 250K, 530 Euro áfával ami kb 220K de vámolási mizéria van, de még várom a csodát DJI-nál az OA5-el kapcsolatban. -
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nekem Honkong-ból jött első alakalommal az acepro 1. Nem volt holdraszállás a vámolás, viszont foglalkozni kell vele és kell vámtarifaszám is. Minden esetre annyira nem akarom...
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Az rendben, de hokongból jön akkor lesz vámkezelés hiába fizetted meg az áfát már vételkor. Így olt az acepro 1-el is. Azért kérdem Kis Tigrist, hogy nekei volt-e külön vámkezelés vagy hozta a futár egyből ?
-
Khaosz55
addikt
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Az insta360 oldaláról vetted? Ha igen volt vámolási mizéria?
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Szerintem ennyi képpont mozgás esetén nem számít a bitrate, a képzajon meg nem javít.
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Érdekes, hogy a hero13 még napfényben is képzajosabb mint a másik kettő. Persze ki lehet takarítani davici-vel, viszont ahogy kevesebb a fény egyre nagyobb bajba van a gopro.
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Van még jó 1-1.5 hónapom ez első motoros túra előtt. Ha addig nem rakják rendbe az OA5 alap színprofilt, a HDR kikapcsolást és az hullámzó expoziciót akkor veszek egy acepro2-t. A trombitával amúgy sem tudnak mit kezdeni, de van olyan érzésem, hogy elengedték majd az OA6-nál figyelnek erre remélhetőleg.
-
Khaosz55
addikt
Igen YT összeszedhetné magát, kicsivel kéne több bitrate. Persze vannak jobb minőségű videók is, viszont oda valami csókos licence kell szerintem.
Viszont nálam nem blokkosodik ennyire a YT-ra feltöltött videó, ront a minőségen láthatóan, de nem blokkosodik ennyire.Javítom, ahol gyors és sok mozgás van sok képpont változással nekem is blokkosodik. YT....
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
Volt szó, hogy milyen zenéket lehet használni freen, videókhoz.
Én a következőket használom, persze nem garantált, hogy ez a stílus bejön másnak. Persze nem mindegy hogy nyaralás, snorkelezés, síelés vagy motorozáshoz készítek videót. Fe lehet ingyenesen használni ha nem a pénzkeresés a cél.
[JORDANBEATS]
[Veysigz]
[Yeyzo]
Persze ezen kívül van még tonna számra... Az utolsó két előadót magában simán is sokat hallgatom nekem bejön, persze azért bele kell hallgatni és válogatni a számok közül. -
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ez a OA5 ? Most a YT felvétel a rossz vagy tényleg ennyire ugrál az expozició? Kivilágosodik elsötétül az ég.
-
Khaosz55
addikt
Acepro 2-re adtak ki új FW-t. Pár funkció bele került mint a Portrait Mode. Aminek a lényege ha jól értem az expoziciót az archoz lövi be, így az arc színei elméletben jobbak. Gyakorlatban lehet valamennyivel jobb az arc színei, de a dinamika, színek és felhők részleteinek ráóvására. Itt az összehasonlító videó ON/Off esetén [link] . Olyan lett a kép ON-al mint AO5 esetén. Legalább kikapcsolható, nekem így a kép színei tiszta OA5-re hajaznak illetve a az expozició lüktetési probléma előjön. Illetve vissza rakható a korábbi FW is, de felesleges mivel kikapcsolható a Portrait Mode.
-
Khaosz55
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Már csiszolják fél éve, de nem csiszolódott be...
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen egeret válasszak?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Nintendo Switch
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Büszke apukák és anyukák topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest