- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tuninger
addikt
hát nincsenek csodák... nem is tudom mi lenne az a felbontás ami már úgy hagyományos akciókamera kivágásban is jó minőséget adna... 12K?
Mondjuk dícséretes hogy 8K50ben is nagy a dinamika.
iPhonedonál lehet pixel peepelni már az elején
-
Vyndree
őstag
Érdekesség, hogy az Emagon "Forgalmazza a(z): Digiexpert" (Csehországból küldik)
-
-
Tuninger
addikt
Én azon vagyok felháborodva hogy megint boldog boldogtalan kapott tesztelésre kamerát és megint megy a gamechangerezés meg a revolutionaryzás.
A kedvenc kommentem amit nem egy youtuber süt el, hogy "sokat javult a NAGY SZENZOR MIATT a felbontás, így sokat javult a képminőség reframingnél mert ez volt a baj még az előző generációnál" . Ezt minden alkalommal ellövik és már idegesítő.
És még mindig nincs ott a felbontás. A low light javult, Potato jetnél látszik hogy nagyon ügyes a temporal noise reduction a szokásos hibáival. Az üzemidő is tök jó mert 1.5 óra és a melegedés és egész jó.
Csakhogy valahogy amikor az X4 megjelent nem attól zengtek ezek a youtuberek hogy csak 1 órát megy és egyébként túlmelegszik 8Kban. Most hogy van utód, már meg lehet mutatni a problémáit az előzőnek?Khaosz55: RAW fotó a DNG (Digital Negative)
-
-
-
-Maci-
addikt
Örülök, hogy valaki kifejtette helyettem.
Motoron, beöltözve, haverokal....
Megállni póverbankolni meg töltögetni... Leszedni, várni hogy töltse....
Még 1 nap 2 akksi csere ok. De kinek hiányzik, hogy adott esetben pont a legszebb helyeken merül le. Mit ér akkor egy póverbank?
Szóval ha már... Akkor adventure pack.
(majd ha csurran-cseppen rá)
-
-
-
-
-
Tuninger
addikt
Nem, ez csak az 5ös hibája, és főleg Dlog/HLG-ben, horizon steadyvel látványos. Normálban horizon steadyvel olyan mint SeniorTilla videójában de az extrém példa, normális esetben ritkán szúrható ki.
én Dlogban használom a kamerát 4:3 4K 60fps Ultrawideban, itt bár jelen van, nem annyira zavaró.
ha meg fontos hogy ne látszódjon, megyek rocksteady nélkül, utólag stabilizálok, és ki tudom szedni, pontosabban kompenzálni tudom a vignettálást, a linkelt video inverzét rakom az eredeti videó filera.
-
Tuninger
addikt
Itt más a probléma, vignettál az Action 5 optikája keményen és nincs rendesen kompenzálva szoftveresen a stabilizálás előtt.
Rengeteget sírtunk már emiatt a fórumon, nekem van is rá egy körülményesebb megoldásom, de sok post processinggel jár.
Ez a fenti egyébként egy valós file gyro kompenzációja.
És igen, ez a jelenség jelen van WB és Expo lock esetén is.
Khaosz55: ha feltöltöd 8K60ban, megvan a bitrate és ott már a youtube is AV1 tömörítést használ. Itt most az a szerencsétlen eset áll fenn, hogy minden éles, sok a mozgás, nincs motion blur, élesített és zajos. Ez kb minden téren a codec killer.
Egy talkshow beszélgetés amit rendes kamerával vesznek fel, teljesen patika lesz a youtube beállításaival is. -
Khaosz55
addikt
Igen YT összeszedhetné magát, kicsivel kéne több bitrate. Persze vannak jobb minőségű videók is, viszont oda valami csókos licence kell szerintem.
Viszont nálam nem blokkosodik ennyire a YT-ra feltöltött videó, ront a minőségen láthatóan, de nem blokkosodik ennyire.Javítom, ahol gyors és sok mozgás van sok képpont változással nekem is blokkosodik. YT....
-
Tuninger
addikt
Ez teljesen jó youtubeos 1440p-nek. Hozzáteszem a 60fps is ront az eredményen, borzasztó alacsony bitratet használ a youtube.
A DJI felvesz kb 60Mbps-ben, a youtube újrakódolja 2.7K-hoz kb 20Mbps-ben, ami akkor is vékony ha nagyon okosan paraméterezett x265-be kódoljuk. És ez nem annyira okos VBR VP9.Felteszed 8K-ban, tuti jó lesz
Egyébként a legjobb beállítás Bogyóbá, ha 10 bit h265-ben kódolod a videót és kb az eredetivel megegyező sávszélességen, 60Mbps körül. És legyen 4K. Ha azt töltöd fel youtubera, határozottan jó minőség lesz, de az sem lesz olyan mint az eredeti.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem tudom a választ, hogy pl. nálam is Firefox alatt miért 480p-ben indul el, mit kellene "állítgatni". Legelső feltöltéseim, nem tudom hogy mit és hol kellene állítanom rajta - hülye vagyok még hozzá, na....
(De Microsoft Edge alatt 1440p-ben indul mindig.)
A végeredmény 1440p-ben is messze alulmúlja a gépemen lévő szerkesztett "eredetit", ugyanekkora felbontásban persze. Sokkal jobbakat látok másoktól, ugyanekkora felbontásban - ez a bajom.
-
Tuninger
addikt
Közben kivette az ember a videót a paywall mögül, valóban Action 4 vs Action 5 teszt volt.
egy fontos dolog így is kiderül, azt ígéri a DJI, hogy az action 4 színeit megkaphatja az Action 5, ezért vette meg az ember hogy mikor megkapja a beta firmwaret tesztelésre, össze tudja hasonlítani.
-
Tuninger
addikt
A DJI Pocket 3 legújabb frissítésénél bejött a lossless zoom amit az Ace Pro már a kezdetektől fogva tud. Nem tartom kizártnak hogy az Action 5 is megkapja a jövőben. Persze remek kérdés miért nem tudta alapból...
-
Az nem segít, a Hero egyszerűen jobb, jobban élvezhető. Out of camera felvételeket nézzünk. Se időm se kedvem kameránként több órányi síelős videót szerkesztgetni, 3 kamerával vettük, el lehet képzelni mennyi anyag van. Persze lesz majd néhány szerkesztett videó, de csak megnézni legyen jó az a felvétel úgy ahogy van. És így a gopro lemossa a pályáról a djit
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Visszaállítottam a kamerát alapra, 1080p 25fps és rocksteady így bicajoztunk tegnap.
Képernyő kikapcsol 1 perc után.
kb 1,5 óra felvétel és még maradt 52% az akkuban, ez így már jobban tetszik
Viszont a kép erdőben kicsit "sötét" szerintem fogok rajta világosítani, nem tudom az befolyásolja-e az üzemidőt.
Valószínű valami be volt kapcsolva ami zabálta az akkut, de most így már nem bántam meg, hogy megszabadultam a Gporo-tólvalahogy jobbnak tűnik nekem az egész, jobb az összhatás, használat, kezelhetőség stb.
-
Csandi
addikt
-
Khaosz55
addikt
Ki mi tetszik egyéni ízlés. Azt különben én sem értem miért superwide-ban vette fel. Engem is zavar a torzítás. Illetve néhány felvétel 4:3 ban. Csúszdásnál is tetszett a ao5 színei? Olyan a zöld csúszda mintha megette volna a nap. Azt hittem elsőnek hogy d-log felvétel.
-
Csak a képminőségben nem remekel, ahogy fent írjuk páran. Nekem a felhők közötti repkedéseknél a Hero gyönyörűen rögzíti a struktúrákat, az Action összemossa őket. A két felvételt egymás után megnézve a Gopro lemossa a DJI-t. Amit sajnálok, mert amúgy az Action 5 jó kamera, csak hát hiába, ha a gopronak szebb és élvezhetőbb a felvétele. Egyéni ízlés kérdése is persze.
Gopronál a Quik-ben egy gombnyomással állíthatod a látószöget. Ezért érdemes mindig 8:7-ben vagy Hyperview-ban rögzíteni, én is ezt csinálom. Aztán ha nem tetszik, bármikor átállíthatod lefelé. De felfelé nem, tehát Wide-ból nem lehet hyperview-t csinálni.
Ezt a funkciót a DJI nem tudja
-
-
-
-
-
-
-
De nézz utána, mert más gyártó mégis meg tudta oldani, hogy mindegy milyen irányba teszed rá...
Megpróbáltam utána nézni, de arra jutottam, hogy más gyártó is csak úgy tudja ezt a problémát áthidalni, hogy a tartó egyik része mágneses, a másik része meg acél. Ebben az esetben tényleg mindegy, hogy milyen irányban teszed össze a tartó két résztét.
Ha mindkét fél mágneses, akkor bizony csak egyetlen állásban lehet összepárosítani a tartó két részét.
Ha neked más infód van, akkor oszd meg velünk, mert bizony a mágnesek esetében fokozottan igaz, hogy az ellentétek vonzák egymást
-
Tündike25
tag
Az FPS volt a bibi, köszi!
Nagyon bejön a Davinci, színkezelésben eszméletlen milyen jó dolgokat lehet vele tényleg összehozni, de még van bőven mit tanulni hozzá. A ChatGPT-t megkértem magyarázzon el bizonyos funkciókat, beállításokat benne és baromira jól, érthetően segít. -
-
-
-szabi-
addikt
Jó, nálam ezt dobta a kereső: How to Activate Osmo Action.
Nagyszerű, hogy az egész egy 49mp-es videóba belefér én meg fél órája semmire nem jutok. -
Tuninger
addikt
Valószínűleg ők is okosan zsonglőrködnek a számokkal, mint a GoPro a Max Lens modos 177 fokkal. Ami bődületes mértékben torzul így VR-ra szinte használhatatlan.
Nekem azért érdekes mert a torzításkorrigált horizont leveling így elég nagy látószög lehet.
GoPronál max lenshez nincs is torzítás korrigált opció, csak horizont tartás.Az Action 3-nál az élesítés és a zajszűrés fix. A 4-nél mindkettő kikapcsolható de -mint ahogy tavaly szétteszteltem- alig alig tud jobb lenni mint a GoPro kikapcsolt zajszűréssel, utólag feldolgozva.
Az 5-nél pedig a Spatial NR-t lehet szabályozni ami keni a részletet, a Temporal NR kikapcsolhatatlan, viszont döbbenet hatékony. -
-
-
-
Tuninger
addikt
Tegnap sétálgattam a Hero 11-OA5 kombóval úgy hogy együtt voltak rögzítve, máshogy stabilizálnak. Ott látszott nagyon amikor felvettem stabi nélkül, bedobtam gyroflowba és koppra egyforma eredményt adott a gyroflowval a két kamera.
szerk: de a gyroflow kezeli szépen a 4K120-at szóval mindegyik is a kamera mennyire stabilizálja jól
Nagyon fura ez a horizont lock utólag, egyik klippen rendben működik, másik klippen teljesen rossz, mindkét esetben klipp elejétől végéig. Még nem jöttem rá hogyan tudom fixen ismételni a problémát.
Kérdezném a többi OA5 usertől: le lehet venni az optika védőt? én próbálom csavargatni, de mintha oda lenne ragasztva, a google meg nem a barátom a témában.
-
Tuninger
addikt
Meglepően korrekt a részlet, és elég jól tartja ahogy emelkedik az ISO. Most hétvégén volt szerencsém olyan szituációban tesztelni ahol a GoProval is voltam már, és a gopro az utólagos zajszűréssel sem tudta azt amit a dji alapból. Nagy piros pont. És a színekkel is egészen meg vagyok békélve.
a horizont steady szuperül működik, a képminőség is tuti
viszont utólag továbbra sem működik, a gyroflow megbolondul ha bekapcsolod, ki lehet próbálni a 4K120-as példán. Kár érte mert óriási crop különbség van hogy a kamera csinálja vagy a gyroflowszerk: úgy hogy elvégeztem a horizont kalibrációt a kamerán!
-
Tuninger
addikt
Millió évvel ezelőtt láttam összehasonlítás D-cinelike - dlog-m között. Nincs drámai különbség, de nem használhatóak az egyiken a másikhoz készített lutok, illetve a dcinelike kamerák még mind 8 bitesek ha jól emlékszem.
jó lehet VR-hez, hiszen tud timecodeot, így tökéletes szinkronban tudnak menni.
-
Tuninger
addikt
Csináltam neked egy rövid 4K 4:3 120fps-es samplet.
Nem stabilizált, gyroflow tudja kezelni.
Van mellette egy 4K 60 Horizont steadys is ami kimaxolja a dinamikát.
Mellékeltem konverziós LUT-otIntenzíven tesztelem az elmúlt napokban a kamerát, kevés fénynél egészen elképesztő mire képes.
-
-
-
bandigyerek
senior tag
Sajna jó eséllyel a lencsesor miatt van. Bár, ha már zsebre tették a Hasselblad-ot, csinálhattak volna valami normális optikát bele. A lens flair effekt normális -fogjuk rá-, de a hármasomban is benne van, ha rossz szögben süti a nap. OA4 - 5 dettó.
Nem lehet minden tökéletes. -
-
-
-
Tuninger
addikt
Jó akkor menjünk bele mélyebben.
Jake Sloannak fullra igaza van. Sőt, a Pro FPVseknek pláne, akik stabi nélkül repülnek 4:3-ban, utólag stabiznak, DLOGban mennek -2 / -2 beállítással ISO100-on. Ott TUD számítani a bitrate, hiszen nagyon sok mozgás történik a képen, és utána nagyon sok képalakítás is történik.
De azok akik könnyesre sírták a DJI fórumot olyan sampleökkel jönnek, hogy -1 sharpness, vagy 0 NR, esetleg ISO100-3200 range, esetleg nem D-LOG használata, amik mind mind többet befolyásolnak a képminőségen mint a bitrate.A Hero 11-12-13 is csak addig ad 5.3K képet amíg ISO100on használod. ISO200on már egyből lecsapja a felbontás nagyrészét a zajszűrés, ami szerencsére kikapcsolható.
Az Action 4nél kikapcsolt állapotban sem kapsz igazán finomszemcsés zajt (mert az megenné a bitratet, nem adják oda). Ahogy az Action 5öt elnéztem ott vagy szenzációs a szenzor, vagy nem is kapcsol ki teljesen a zajszűrés...
Márpedig a zajszűrés / élesítés kombója többet számít mint a bitrate nagy általánosságban. Nem idióták tervezik ezeket a kamerákat, a Sony MILCeknél is ment az ekézés hogy miért csak 100Mbps h264 a max ráadásul 8 biten, há szétesik a kép. Aztán a tesztek megmutatták hogy hiába tolod külső rögzítőről ProRes4444-ben, a 10x-es fileméreten kívül olyan nagyon sokat nem nyersz...
Jake tesztjén egyébként nekem inkább az tűnik fel hogy elnagyoltabbak a részletek, más az élesítés az Action 5nél, de nem tudom -2/-2-őn használta e.
Ha már bitrate: nozs23 a videós fórumba feltöltött pár iPhone 16 Pro-s LOG samplet.
Érdemes leszedegetni, gradelgetni. A HEVC az 40-60Mbps, a ProRes az 400-600Mbps. Meg lehet próbálni a szénné csavargatást, a HEVC gönyörűen fogja tartani magát tizedakkora filemérettel. Sőt a DJIhoz képest feleakkora filemérettel... A trükkje csak annyi hogy brutálisan széjjel van szűrve a zaj, így az nem eszi meg a bitratet.
-
Van igen, látszik is. De FPV-re egyik kamera sem jó ezek közül, ez is látszik. Gondold el, ott vagy a gyönyörű helyen és ilyen felvételed van róla. Nem ciki ez? Nem ciki, ez k*rva gáz. (Csoki Bácsi - Üvegtigris után szabadon)
Korábban is írtam már. Erre nekem a Hero 11 és az Action 2 vált be a legjobban. Az Action 3-4 és az Insta Acepro felvételein homályosság van, kevés a részlet, siralmas minőséget produkálnak. Az insta még rosszabb, mint a DJI. Elég elrepülni egy napraforgótábla felett és visszanézve már megbánod, hogy ilyen kamerával vetted fel. Az Avata és az Avata 2 kamerái az Action 3-ra és 4-re épülnek, azokkal mégis gyönyörűek ugyanezek az FPV videók. Más a programozásuk, beállításuk gondolom. A hardver tudja.
Nem a bitrate miatt van. Tuninger írta, hogy talán a stabi miatt lehet? Az a helyzet, hogy a Hero és az Action 2 is stabival vesz, és azoknál jó a minőség. A Hero Burst módban, automatán teszi a dolgát.
Úgy látszik ezt a DJI most sem oldotta meg.
Na meglátjuk, tesztelem én is, de ezek szerint ne számítsak semmi jóra. Majd a Hero 13-mal
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem minden arany, ami AI
- OTP Bank topic
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Linux kezdőknek
- YouTube
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi 11T Pro 5G 256GB // Számla+Garancia//
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Xiaomi Redmi 12C 64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest