Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
A böngészési adatokat töröltem.
Ha a kereső sávra kattinrok mégis feljönnek azok,amikre korabban rákerestem.
Hogyan tudom ezeket is törölni? -
zoltanz
nagyúr
Az mitől van, hogy lassabb notebook-on, tablet-en ha görgetek lefelé böngészőkben (Chrome, Firefox is) sokszor a képeket nem tölti be. (frissítenem kell a lapot) pl Facebook, Youtube stb. . Sokkal jobb az oldalakra bontott nézet.
-
siskad
őstag
-
addikt
Üdv!
Nos, ha már problémák, én is előhozakodnék egy-kettővel, mégha nem is egetrengetőek, de zavaróak.
Kb. olyan 8-10 napja jelentkeztek, és nem csak az asztali gépemen, hanem egy másik, kis mini PC-n is, miközben a mobilomon, ami androidos, ott nincsenek jelen.
1./ Megnyitok egy honlapot, ott a főoldalon kiválasztok egy cikket, elolvasom, majd szeretnék visszalépni annak a honlapnak a főoldalára, viszont a vissza nyílra kattintva, nem a megnyitott honlap főoldala tölt be, hanem egy, korábban megnyitott, és olvasott másik honlap, utolsónak megnyitott cikke.
Hozzátenném, hogy nem honlap specifikus a probléma, bármelyiknél hasonló a szitu, az esetek 70-80 %-ban, továbbá csak egyetlen ablak van nyitva, és azon szörfölgetek.
2./ A másik problémám, ha egyszerre több ablak van megnyitva, és abból egyet bezárok, akkor az épp használatban lévő ablak, azonnal ablakos módba ugrik vissza, tehát újra ki kell nyitnom, a teljes mérethez.
Ja ,még talán fontos lehet, hogy pl. a Firefoxot használva, ott egyáltalán nem jelentkeznek ezek a problémák.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Mai nap frissítettem a Chrome-ot és a youtube videó esetében csak hang van a kép pedig teli zöd.
Eltávolítom a frissítéseket minden rendben.Mit javasoltok?
-
kezo0
addikt
Helló,
akinél változatlanul fennáll a Windows alatt futó Chrome-ban az a jelenség, hogy bizonyos, belső hálón levő oldalak (legtöbbször a saját router belépőoldalának) felkeresésekor
"NET ::ERR_CERT_INVALID"
hibát jelez és nem enged továbblépni (pedig a tanúsítvány biztosan telepítve van és más böngésző is simán továbbenged az adott oldalra), próbálja ki a következőt:
Amikor a fenti, hibaüzenetes oldalt látod, és nem tudsz továbblépni, egyszerűen csak gépeld be a "semmibe" (tehát ne válaszd ki sem a böngésző címsorát, sem mást, hanem csak írd be vakon a levegőbe!) ezt: "thisisunsafe"! Ezzel gyakorlatilag eléred, hogy továbbengedjen a Chrome az általa nem biztonságosnak ítélt oldalra.Ez pedig egy megoldás arra, hogy a Chrome ne a saját tanúsítvány-adatbázisa alapján döntse el, hogy érvényes-e az általad felkeresett oldalak cert-je, és így ne dobjon hibát, amikor be akarsz lépni pl. a saját routered kezelőfelületére:
A registry-ben aHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Google\Chrome
kulcsnál adj hozzá egy 32-bites duplaszót (DWORD (32 bit)) ezzel a névvel: "ChromeRootStoreEnabled
", és legyen 0 az értéke.
(Nálam pl. aPolicies
alatt egyáltalán nem voltGoogle
szekció, ezért eleve létre kellett hoznom ott egyGoogle\Chrome
kulcsot.)
És láss csodát: a Chrome újraindítása után már nem dob tanúsítványhibát, amikor be akarok lépni a routerem oldalára.A fentieket ebből a fórumból merítettem: NET ::ERR_CERT_INVALID in Chrome but NOT in Edge Chromium
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
mikk2000
őstag
válasz ripo05 #32221 üzenetére
De ott írják is, hogy tervezik megszüntetni ezt a kulcsot. Amúgy én nem vagyok arról meggyőződve hogy jó-e az hogy letiltom a tanusítvány ellenőrzést, egy szaros router miatt. Nekem egyébként valami egyszerű tplink van, simán be tudok lépni a felületére csukott szemmel is.
-
kezo0
addikt
válasz mikk2000 #32222 üzenetére
Nem tiltja le, hanem a Chrome saját adatbázisa helyett (ami nyilvánvalóan nem jól működik egyes oldalaknál, mivel tévesen riaszt), a rendszer adatbázisára hagyja a cert elbírálását – ahogy pl. az Edge is teszi. És ahogy korábban a Chrome is tette, míg ki nem találta a Google, hogy a saját kezébe veszi a tanúsítványkezelést. IS. Ami lehet akár jó ötlet is, ha képesek lesznek rendesen megoldani. Addig viszont hadd bízzuk ezt inkább magára a Windows-ra, ha már az összes többi böngészőnek megfelel ez a megoldás.
És így egyedül a „szaros” router miatt nem kell másik böngészőt nyitni. Az utolsó mondatod pedig egyáltalán nem relaváns, hiszen attól még, hogy a te routerednél nem dob fake tanúsítványhibát a Chrome, vannak más felhasználók, akiknél viszont igen. Ahogy a belinkelt fórum is bizonyítja.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
mikk2000
őstag
Én döntöm el mire mit bízok. Ilyen alapon a víruskeresőt is bízzuk a Windowsra? Ez utóbbi nyilván butaság, hiszen akik vírust írnak , csak akkor adják ki ha a defender nem riaszt rá, tehát a nem beépített víruskeresőket én jobban preferálom. A Chrome épp így egy saját maga által épített tanusítvány-adatbázist használ, hogy ezzel is védje a felhasználóit, garantálja hogy ami abban van arról tud, és ha valami vírus összeturkálja a Windows bázisát, a Chrome sajátja még meg fog maradni.
És igen, egy "szaros" router miatt én tuti nem kukáznék egy működő rendszert, amit amúgy ha egyszer be van állítva, nem is kell hozzányúlni, ez nonszensz. Akkor fel kell lépni másik böngészőből arra az időre, ennyi, annyire senki sem böngészőőrült, hogy az évi 1-2 beállítás vagy csodálkozás erejéig ne tudna elviselni egy másik böngészőt, ha pedig igen, akkor orvos javasolt.
-
Viktor77
titán
-
kezo0
addikt
válasz mikk2000 #32224 üzenetére
Egy JÓL MŰKÖDŐ rendszert én sem "kukáznék", de ez a rendszer nyilvánvalóan hibás. Majd ha megoldják, hogy gond nélkül el tudjam érni a saját belső hálómon a saját routerem kezelőfelületét, akkor majd visszatérek rá. Vagy legalább tegyék vissza azt a gombot (linket), amelyikkel saját felelősségre tovább tudok lépni a Chrome által (hamisan!) nem biztonságosnak ítélt oldalra.
Nem tudom, hogy jön ide a Windows beépített víruskeresője, de ha arra gondolsz, hogy a Windows tanúsítvány-kezelését csak a Defender védheti a vírusoktól (?), akkor tévedsz. Én is külső security programot használok, hogy mást ne mondjak.
Szerintem az a nonszensz, amiket te hordasz itt össze, különös tekintettel arra a burkolt személyeskedésre, hogy orvost ajánlasz azoknak, akik más véleményen vannak, mint te. Úgyhogy ez utóbbit kifejezetten vissza is utasítom, és akkor ezzel a témát most a magam részéről le is zárom. Ja, és nézz a tükörbe, amikor másokat nevezel böngészőőrültnek, hiszen te véded a Chrome-ot minden ésszerű határon túlmenően.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
StarKiller89
senior tag
sziasztok!
androidos chrome alatt ki lehet kapcsolni ezt a baromságot, hogy az előző kereséseimet kidobálja a kezdőoldalra? beállításokat átnézve nem nagyon találtam rá semmit...| Samsung Galaxy S23 |
-
hellomi
tag
Sziasztok!
Van nekem egy problemam, remelem ti tudjatok ra a megoldast.
Most a legujabb frissites ota csinalja ezt a Chrome, kb 4-5 napja, de annyira idegesit, lassan megorulok tole.
Nagyon surun fordul elo, hogy egy adott oldalon a szovegbol kijelolve kell rakeressek valamire, ilyenkor siman ugye kijelolom, majd jobb klibb es kereses a googleben. Na, ez eddig ugy nezett ki, hogy erre ranyomtam, majd ezt a hatterben megnyitotta uj lapon. Most a legujabb frissites oda az adott oldalon, a lap jobb szelen nyit egy uj kis minilapot, aminek a jobb felso sarkaba ra kell nyomjak, hogy nyissa meg uj lapra, akkor automatikusan atugrik oda, vissza kell mennem az eredeti oldalra, be kell zarnom a minilapot, hogy visszaterjen minden a helyere. Rettentoen idegesito, nagyon sokszor(orankent 5-10alkalommal biztos) hasznalom ezt a funkciot, es nem talalom a megoldast, hogy valahogy ezt ki lehetne-e kapcsolni, vagy megvaltoztatni ugy, ahogy eddig volt?ASUS ROG B450-F Strix | AMD Ryzen 7 5700G | Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR4 | eVGA RTX 2080 Super XC | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair RM750x | NZXT H510i White | ID Cooling SE-224-XT White | Samsung CHG90 49" | Apple Macbook Air M1 |
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
pár napja nem tudok drag-n-droppolni a Chromeba.
Se képet behúzni, se gmailbe csatolmányt betenni, se pl wetrasferbe állományt behúzni.Frissítettem, cache-t töröltem.
Mi más lenne a teendő?
-
StarKiller89
senior tag
-
SP4C3
veterán
válasz StarKiller89 #32227 üzenetére
Sajnos nem használok androidon chrome-ot, azért meg most lusta vagyok felrakni, hogy megnézzem. Szerintem kell lennie erre beallitasnak, ragooglizok helyetted....
"Go to chrome://flags and disable Organic repeatable queries in Most Visited tiles"
credit: [link]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
IntelKiller7
veterán
Hali.
Frissült a Chrome a gépemen, hol tudom eltűntetni, hogy ne ilyen otromba szar módon mutassa a letöltések részt? Úgy szeretném mint ahogy régen volt, alul.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Sanyi.mTs
addikt
Be lehet valahol állítani, hogy a pc-n elindítom a chrome-ot, akkor egyből inkognitóba induljon?
-
Sanyi.mTs
addikt
FF után most Chrome használatára vagyok ítélve (céges gép). Hogyan lehet bezárt lapot újranyittatni? FF alatt az egyik tabon jobb egérgomb és ott volt ilyen lehetőség a listában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Autós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest