Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Google Chrome (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-05 12:00:38

LOGOUT.hu

Google Chrome

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) Angyalifény válasza #16820480 (#1000) üzenetére


Angyalifény
tag

én Chrommal még nem találkoztam olyan oldallal amit nem bírt el max a Flashblokkoló mókázott. ,

adthwart-ba hogy állítsam be hogy blokkolhassak ?

[ Szerkesztve ]

Isten kíséri utadat.

(#1002) #16820480 válasza Angyalifény (#1001) üzenetére


#16820480
törölt tag

nekem sincs sok oldal, de van olyan. (QQ user space például, de szerintem ezt rajtam kívül a fórumon senki más nem használja)

adthwartban ugyanúgy fel tudsz listákra iratkozni, mint adblock-ban (fogaskerék -> extensions -> adthwart -> options), illetve tudsz itt betenni saját listát (ami lehet például a FF-os adblock+ alól exportált saját lista.
elemeket egyenként hozzáadni úgy lehet, hogy a címsáv jobboldalán arra a kis piros fejre kattintassz, majd a pop-up ballonban az "easy create filter" gombra, majd az oldalon kiválaszthatod, hogy melyik elemet akarod tiltani, és arra kell kattintani. a baj csak az, hogy ha egy flash objektumra kattintassz, akkor ahelyett, hogy hozzáadná a listához, szépen elnavigál arra a linkre...

(#1003) Angyalifény válasza #16820480 (#1002) üzenetére


Angyalifény
tag

köszi. A FF-be nekem magyarul beszél az Addblock. :B azzal elbírtam.

Flash-ez találtram blokkolót. FlashBlock - Version: 0.9.23
FlashBlock for Chrome. Block them all, or be selective with the embedded whitelist manager
ID: gofhjkjmkpinhpoiabjplobcaignabnl
Inspect active views:

a hivatalos oldalról.

Isten kíséri utadat.

(#1004) ntomka válasza #16820480 (#1000) üzenetére


ntomka
nagyúr

A Chrome/Chromium nem támogatja a renderelés előtti tartalomfeldolgozást a kiterjesztések számára, míg a FF igen, így nem is fognak igazán jól működni ezek a reklámblokkolók. Ezért van az a jelenség is pl lassabb gépeken, hogy bevillan a reklám vagy annak a helye, és csak azután tűnik el, merthogy a kiterjesztés csak azután fér hozzá javascript+css alapon a forráshoz. Ezt úgy oldják meg mostanában, hogy a renderelt oldalt visszatartják néhány száz ms-ig, ami alatt a kiterjesztés el tudja végezni a dolgát, a felhasználó így nem vesz észre semmit.

Véleményem szerint a Google sosem fogja támogatni a fenti dolgot, mert mint tudjuk, reklámokból él, tehát nem fog a felhasználók kezébe adni olyan eszközt, amivel a kenyerét veszik el. :)

ツ Headphones on - World off

(#1005) Angyalifény válasza ntomka (#1004) üzenetére


Angyalifény
tag

Akkor majd nézhet a tisztelt Google ha a felhasználók maradnak a FF-nél ami ugye rendesen blokkol. ;)

Ezekszerint mégse akkora érdekük a Chrome használata :DDD :DD

Mert biza az emberek többsége nem szereti nézegetni a reklámot. :C

Bár nem emlékszem meik de vagy a FF vagy Opera csinálta nekem így hogy bejött az oldal és aztán 1 ugrás majd eltűnt a reklám.

Azt hiszem FF volt,.

[ Szerkesztve ]

Isten kíséri utadat.

(#1006) #16820480 válasza ntomka (#1004) üzenetére


#16820480
törölt tag

igen, ez megmagyarázza, hogy miért nem működik jól egyik ilyen plugin sem. a flashblockban is az az egyik baj, hoyg betölti a tartalmakat, és utána tünteti le az olalról. illetve asszem adthwart csinálja, hogy lassabban töltődnek az oldalak, gondolom azért, mert ugye visszatartja a tényleges megjelenítést.
ez sajnálatos. mondjuk értem persze a google érveit, de azt azért hozzáteszem, hogy google reklámokat sosem blokkolok, egyszerűen azért, mert nem idegesítenek, szimpla szöveges reklámok, vagy szöveg és statikus kép. ellenben azok, akik ugráló, erőforrászabáló animált reklámokat készítenek, azok mehetnek a búsba, őket soha nem fogom támogatni.

Angyalfény: sajnos akkor viszont nézhetnek a kedves userek, ha a google egyszercsak nem fogja tovább támogatni a mozillát. mondjuk szerintem ez abban a pillanatban be fog következni, amint megközelítik őket részesedésben. bár addigra remélem elkészül az opera gtk+ verziója :))

[ Szerkesztve ]

(#1007) ntomka válasza Angyalifény (#1005) üzenetére


ntomka
nagyúr

Ellenkezőleg. Az emberek többsége elnéz a reklámok mellett. :)
Utána is néztem. Ahogy írom ezt a hsz-t, az FF 3.5.x eddigi letöltéseinek a száma több, mint 440 millió, míg az adblock eddigi letöltéseinek a száma több, mint 66 millió. Szóval a többség igenis tesz a reklámokra. :)

Hivatalos oldalak: FF letöltések, adblock.

(#1006) sheratan: Ez pedig így van. Példának az AdThwart plugin készítőjének kommentje:
"Seeing ads flash momentarily before they disappear? Chrome does not yet allow extensions to prevent page elements from being fetched, just to hide them. Enabling the experimental ad-hiding mode in AdThwart Options will hide the ads earlier for a smoother experience."

A másik probléma az, hogy ma már a csili-vili reklámok mögött is rejtőzhet a Google, annyira szétterjeszkedett az online reklám piacon.

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off

(#1008) Angyalifény válasza #16820480 (#1006) üzenetére


Angyalifény
tag

Én is azokat blokkolom. GOOGLE szöveges üzenetei kit zavarnak ?

Engem a másik fajta reklámok se zavarnának ha nem jönne be nélkülük a weboldal sokkal gyorsabban.

Ilyen reklámblokkolók mellett viszont én kétlem a sikert akiket ez nagyon zavar úgyís maradnak olyan böngészőknél ami rendesen blokkol.

Angyalfény: sajnos akkor viszont nézhetnek a kedves userek, ha a google egyszercsak nem fogja tovább támogatni a mozillát. mondjuk szerintem ez abban a pillanatban be fog következni, amint megközelítik őket részesedésben. bár addigra remélem elkészül az opera gtk+ verziója

Na most megijedtem . mi lesz ha nem támogatják a Mozillát . Ott az Opera... ahhoz tudtommal semmi köze a GOOGLE-nek.

ntomka

leírnád magyarul az idézet lényegét . :U

köszi.

[ Szerkesztve ]

Isten kíséri utadat.

(#1009) ntomka válasza Angyalifény (#1008) üzenetére


ntomka
nagyúr

"Seeing ads flash momentarily before they disappear? Chrome does not yet allow extensions to prevent page elements from being fetched, just to hide them. Enabling the experimental ad-hiding mode in AdThwart Options will hide the ads earlier for a smoother experience."

Gyors fordításban: Látod a reklámokat felvillanni, mielőtt eltűnnének? A Chrome a kiterjesztések számára még nem engedélyezi az oldalelemek kiszűrését megjelenés előtt, csak miután megjelentek. A kísérleti reklám eltüntetés funkcióval az AdThwart igyekszik hamarabb elrejteni a reklámokat a jobb élmény érdekében.

"Ilyen reklámblokkolók mellett viszont én kétlem a sikert akiket ez nagyon zavar úgyís maradnak olyan böngészőknél ami rendesen blokkol."

Engem csak addig zavar, amíg a jelenlegi, őskövület lassú gépem van. Ezen a flash villogások megeszik az erőforrásokat és más teljesen elrontja a böngészési élményt.

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off

(#1010) Angyalifény válasza ntomka (#1009) üzenetére


Angyalifény
tag

köszi :R

Isten kíséri utadat.

(#1011) #16820480 válasza ntomka (#1007) üzenetére


#16820480
törölt tag

igen, ez igaz, akármi mögött megbújhat a google, hiszen nekik elsősorban a bevélte a lényeg. de ettől függetlenül én nem céges alapon szelektálok a reklámok közül, hanem külső alapján. igazából azt sem szeretem, amikore egy menüt oldanak meg flashben, mert lassú, és semmi extrát nem ad az égvilágon, plusz képtelen igazodni a felbontáshoz, amennyire tudom.

Angyalifény: nos, ha a FF megszűnne, mert nem lenne elég pénz finanszírozni, akkor szegényebb lenne a böngészőpiac. az Opera meg akkora rettenet nagy cég, amit nem lenne könnyű felvásárolni, ha esetleg ezen múlna a felhasználóbázis...
mondjuk jelenleg az opera elég szar linuxon. kivéve ha valaki kde-t használ, ami már önmagában elég vacak a 4.x óta.

(#1012) Depression válasza #16820480 (#1011) üzenetére


Depression
veterán

Csak egy kis agymenés:
A FF nem csak úgy kapja a pénzt, hanem a keresője után. Mivel a legtöbb ember a google-t használja, így egyértelmű, hogy tőlük kapja a legtöbb pénzt. A google szerintem még akkor sem fogja hagyni a FF-ot veszni, ha felzárkózik hozzá a chrome, nehogy a FF felhasználók visszatérjenek az ie-hez.
Az opera pedig trónon ül, mégpedig azért, mert az egyre jobban elterjedó mobil net böngészőiknek (mobile/mini, vagy akár a turbo, bár azt kevesen ismerik) nincs igazán vetélytársuk.
Persze ez mind csak saját agyszülemény.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#1013) Angyalifény válasza Depression (#1012) üzenetére


Angyalifény
tag

Igen ezt már sok helyen mondták hogy az Opera nem fakad sírva ha nem sikeres az asztali böngészőjük mivel a többi cuccuk az....

(ráadásul azokkal még keresnek is úgy tudom csak az asztali böngésző ingyenes. )

A google szerintem még akkor sem fogja hagyni a FF-ot veszni, ha felzárkózik hozzá a chrome, nehogy a FF felhasználók visszatérjenek az ie-hez.

erősíteni kell a Chrome-t és nem térnek vissza ;)

[ Szerkesztve ]

Isten kíséri utadat.

(#1014) #16820480 válasza Depression (#1012) üzenetére


#16820480
törölt tag

igen, ez az okfejtés is igaz lehet, de itt a kérdés, hogy a Chrome felhasználók honnan kerülnek ki többségükben, az IE táborból vagy a FF-béból. mert ha a FF-től "rabol" úgyis embereket a google, akkor egyre kisebb mértékben van szüksége arra, hogy támogassa őket pénzzel, mert lényegében a saját termékével kiváltja a pénzes támogatást. szerintem ezért (is) kampányol olyan erősen a mozilla az IE ellen, amikor oda kerül a sor.

a mobil böngésző piac sem ilyen egyértelmű manapság. ott a safari, ami ugyan csak egy platformra elérhető, de állítólag jobb az operánál. aztán az androidon hazsnált webkit-es böngésző is elég jóra sikeredett, illetve mostanában jön a fennec is, tehát már a mobil piacon sem ülhet a babérjain az opera, mert ott is indul a verseny. addig ülhettek, amíg lényegében pocket IE volt, meg ők, de manapság közel sem ez a helyzet. az opera mobile ugye fizetős, namost ki fog mégis fizetni érte, amikor hasonlóan jó elternatívák jelennek meg...?

(#1015) Depression


Depression
veterán

Most azon a projektemen dolgozom, hogy a chrome ikon megnyomásával 2 egymás melletti böngésző induljon el. A második pedig legyen incognito.
Sajnos nekem viszont nem megy win7 alatt 2 chrome elindítása cmd fájlból.
Tudtok erre megoldást?

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#1016) Angyalifény


Angyalifény
tag

:DDD :DDD :DDD

Isten kíséri utadat.

(#1017) emvy


emvy
nagyúr

Meglepo: itt Londonban Chrome reklamok vannak a metroban..

while (!sleep) sheep++;

(#1018) Angyalifény válasza emvy (#1017) üzenetére


Angyalifény
tag

Nyomulnak ezerrel az tény.

Isten kíséri utadat.

(#1019) Angyalifény válasza emvy (#1017) üzenetére


Angyalifény
tag

Szerintem bőven van is esélyük a sikerre. főleg ha a rém dolgokat mint hogy naplóz mindent a GOOGLE eloszlatják róla.
kérdés a szakértőkhöz:

mikor várható a 4-es teljes verziós tehát már nem béta kiadása ? (nem tudok angolul mielőtt azt mondjátok nézzem meg )

Isten kíséri utadat.

(#1020) Angyalifény


Angyalifény
tag

4.0.29.4-es verzióm van és nem frissít azt írja nem éei el a szervertt. miért?

Isten kíséri utadat.

(#1021) thaler2


thaler2
senior tag

Ezt hogyan kéne értelmezni ? 100/100 ,de mintha ellenne csúszva egy kicsit.

(#1022) thaler2


thaler2
senior tag

Ez lemaradt.

(#1023) ntomka válasza thaler2 (#1022) üzenetére


ntomka
nagyúr

Ez érdekes. Nekem is így néz ki, pedig így kéne kinéznie.

Ez végül is csak azt jelentheti, hogy nem megy át a böngésző a teszten, mert nem úgy néz ki, mint a referencián.

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off

(#1024) thaler2 válasza ntomka (#1023) üzenetére


thaler2
senior tag

Igen, de akkor baromira nem 100/100-at kéne mutatnia :D Sebaj, én így is csak chrome-ot használok.

(#1025) ntomka válasza thaler2 (#1024) üzenetére


ntomka
nagyúr

Az egy dolog, hogy 100/100, de alá is van írva, hogy a referenciával megegyezőleg kell kinéznie a teljes validáláshoz. És hát egyáltalán nem úgy néz ki. :)

ツ Headphones on - World off

(#1026) ntomka válasza thaler2 (#1024) üzenetére


ntomka
nagyúr

Megvan a hiba! Az adthwart blokkolja a képeket! Ha van reklámblokkolód, kapcsold ki, úgy jó lesz. :)

ツ Headphones on - World off

(#1027) Angyalifény válasza ntomka (#1026) üzenetére


Angyalifény
tag

Nekem az AdBlock+ van és teljesen normálisan behozta 99/100-at ír.

amúgy mi ez ? :DDD

én most úgy döntöttem hogy főleg az ilyenek miatt nem fogok ilyen rekléámblokkolót használni. Amit kell nekem elrendezi az AdBclock+ ha meg valamit nem blokkol azt blokkolom kézzel és megjegyzi.

[ Szerkesztve ]

Isten kíséri utadat.

(#1028) ntomka válasza Angyalifény (#1027) üzenetére


ntomka
nagyúr

Szabványteszt. Ha 99/100-at ír, akkor valamit nálad is elront a kieg. :D A chrome/chromium ezen 100/100-on megy át úgy, hogy a referencia képpel teljesen megegyezik a megjelenése. :K

ツ Headphones on - World off

(#1029) Angyalifény válasza ntomka (#1028) üzenetére


Angyalifény
tag

Igazad volt Adbloick+ nélkül 100/100

ezekből a reklámokból elvileg nem kaphatok vírust ugye ? maximum csak villog stb ? mert nekem mijnden reki blokkoló fogta a sebességet ami most van az nem .

Illetve nem mind fogta de ami nem fogta nem is csinált semmit

FF-ből van valakinek valami jó listája a Chrome-os Adbloc+-ba ?

[ Szerkesztve ]

Isten kíséri utadat.

(#1030) Angyalifény


Angyalifény
tag

Adhtwart a New York Times-ba. :D nem értek angolul fordítóval bogarástztam de érdekesnek tűnik.

Isten kíséri utadat.

(#1031) ntomka válasza Angyalifény (#1029) üzenetére


ntomka
nagyúr

Nem igazán. A körültekintés a fontos.

ツ Headphones on - World off

(#1032) Angyalifény válasza ntomka (#1031) üzenetére


Angyalifény
tag

Nem szoktam ilyenre kattogtatni :) úgy tudom csak akkor van gond ha rányomunk.

Most hogy szóba jött az adhtwart megint feltettem 1 kicsit és belassult a Chrome. :( plusz ugrál a kép amikor bejön mert ugye késlelteti amég blokkol vagy micsinál.

bár az tény hogy az Adblock+-nál többet leblokkol.

[ Szerkesztve ]

Isten kíséri utadat.

(#1033) Angyalifény


Angyalifény
tag

Chrome Web Filter

Isten kíséri utadat.

(#1034) Angyalifény


Angyalifény
tag

miért nem frissül a Chrome ?

már kínomba feltettem 1 újabb verziót de az is azt írja a server elérhetetlen.

4-es béta

Isten kíséri utadat.

(#1035) Csakénvagyok


Csakénvagyok
őstag

Ez meg miért?

(#1036) nghost válasza Csakénvagyok (#1035) üzenetére


nghost
tag

az extrás oldal tartalmával kapcsolatban bizalmatlan.. valaki biztos "bejelentette", hogy ott vírust vagy hasonló nyalánságot szerzett be..
pipa a négyzetbe, azt' továbblépés..
a UPC forgalommérőjénél is hisztizik, hogy lejárt az oldal biztonsági tanúsítványa.. azért egy ISP saját oldalán ez ciki. :D

[ Szerkesztve ]

Script Kiddies Do What They Do Best: Infect Themselves / The only man who gets his work done by Friday is Robinson Crusoe..

(#1037) Csakénvagyok válasza nghost (#1036) üzenetére


Csakénvagyok
őstag

Pipa a négyzetbe és bementem. De azt furcsálom hogy azt írja tartalmazhatt elemeket. A PH! oldalaiba tudjuk nem lehet egyszerű felhasználónak futattható kódokat beépítenie. Tehát mikor megnézi, hogy egy bejelentés alapján onan valaki megfertőződött, miért nem nézi meg az objektum tipusát. Ha magán a PH!n nincs integrálva az oldalba futattható kód, csupán kép vagy link (ami tudjuk a gépnek nem árthat) ide azért engedjen belépni.

(#1038) nghost válasza Csakénvagyok (#1037) üzenetére


nghost
tag

ahogy látom, az extra már megoldotta a problémát - nem jön be a fent nevezett oldal.. :C

Script Kiddies Do What They Do Best: Infect Themselves / The only man who gets his work done by Friday is Robinson Crusoe..

(#1039) Pano


Pano
addikt

Sziasztok!

Remélem ti tudtok választ adni, mert már meguntam a böngészést és a guglizást érdemi eredmény nélkül. Az utóbbi azt reméli sejtetni, hogy azért nem találom, mert nem megoldható, de optimista akarok maradni :D

Szóval, egy alapvető dolog hiányzik nekem a Chrome-ból. Mégpedig az, hogy a címsávban, listaszerűen lássam legördülő mezőben a begépelt webcímek listáját. Lehet, hogy maradi és vaskalapos vagyok, de nekem ez hiányzik. Amennyiben megnyitom a ctrl+h-val az előzményeket, ott akkora káosz van, hogy ember legyen a talpán, aki azon rendesen kiigazódik meg kibogarássza a dolgokat. Nekem szükségem lenne, hogy meg legyen a lista egymás alatt, hogy origo.hu, prohardver.hu stb.
A könyvjelző sávom már emiatt dugig van, könyvjelzőzni meg nem akarok állandóan. Van erre megoldás?

Előre is köszi!

(#1040) nghost válasza Pano (#1039) üzenetére


nghost
tag

szia!

sajnálatos módon ez a fícsör kimaradt, vagy legalábbis másképp van megoldva, mint az eddig megszokott böngészőkben.. az előzményekben lehet keresni is - lehet, hogy első látásra kaotikus az eredmény, de előbb-utóbb használhatóvá válik (szerintem).
ajánlom figyelmedbe ezt a bővítményt: SpeedDial
valamelyest átláthatóbbá és természetesen népesebbé teheted a kezdőlapot (már amennyiben a kisképes előnézetet ad az új lapoknál.. több fér bele, mint a könyvjelző-sávba. :) nekem ez megoldás volt hasonló problémámra, remélem neked is megtetszik..
(fontos: csak 4.x.x.x verziónál működik!)

Script Kiddies Do What They Do Best: Infect Themselves / The only man who gets his work done by Friday is Robinson Crusoe..

(#1041) Pano válasza nghost (#1040) üzenetére


Pano
addikt

Hali!

Köszi, átmenetileg jó lesz. Csak abban segíts még, hogy hogyan tudok oldalakat betenni rá, mert nem nagyon sikerü, csak üresek a képek.

(#1042) Pano válasza Pano (#1041) üzenetére


Pano
addikt

mindegy, már rájöttem :D

(#1043) #27441408


#27441408
törölt tag

Sziasztok!

Talán ez a legalkalmasabb fórum a kérdésemre megnéztem a GOOGLE Chrome-t és nagyon tetszik .

Lenne 3 kérdésem ha tudtok légyszi írjatok rá.

Bíztonságos böngésző ? Sok mindent hallani...

Nekem a béta nem frissül ez miért van ?, Azt írja server nem elérhető.

a harmadik kérdésem pedig az lenne hogy van e valami kiegészítő hozzá ami kijelzi ha a Gmailbe levéll jön.

köszönöm a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

(#1044) ntomka válasza #27441408 (#1043) üzenetére


ntomka
nagyúr

"Bíztonságos böngésző ? Sok mindent hallani..."

Nem kevésbé biztonságos, mint bármelyik másik. Csak a Google paranoiások terjesztenek róla ezt-azt.

"a harmadik kérdésem pedig az lenne hogy van e valami kiegészítő hozzá ami kijelzi ha a Gmailbe levéll jön."

Ez az!

ツ Headphones on - World off

(#1045) #27441408 válasza ntomka (#1044) üzenetére


#27441408
törölt tag

Köszönöm de az angol tudásom hogy úgy mondjam hagy kivetni valót maga után.

Segítenél hogyan működik ?

köszi

(#1046) Pano válasza #27441408 (#1045) üzenetére


Pano
addikt

Akkor tedd fel a Goggle Translate kiterjeszést. Innen
Egy kattintásra lefordítja az oldalakat.

Szerintem a chekerhez nem kell túl nagy tudás, ha kijelzi, hogy jött e-mailed rákattintasz és odairányít a fiókodhoz.

[ Szerkesztve ]

(#1047) #27441408 válasza Pano (#1046) üzenetére


#27441408
törölt tag

Nem tudtam beállítani direkt elpróbáltam :)

Tartalék címemről küldtem imélt a Gmail-re és nem szólt hogy van

a fordítót köszönöm hasznos lesz. :C

szerk:

kipróbáltam tényleg köszi :)

[ Szerkesztve ]

(#1048) Pano válasza #27441408 (#1047) üzenetére


Pano
addikt

No feltettem megnézni.
Bizonyos időközönként ellenőrzi, hogy jött-e e-mail, tehát nem azonnal. Ha feltelepítetted, kattints jobb oldalt a boriték ikonra a címsáv mellett.
Behozza a gmail bejelentkezési oldalát, írd be a szükséges adatokat, pipáld be a "bejelentkezve marad" opciót és utánna már működni fog.

[ Szerkesztve ]

(#1049) ntomka válasza #27441408 (#1047) üzenetére


ntomka
nagyúr

Ahogy Pano is írta, időnként ellenőrzi a fiókot, szóval ha magadnak küldesz valamit, várj 1-2 percet.

ツ Headphones on - World off

(#1050) #27441408 válasza ntomka (#1049) üzenetére


#27441408
törölt tag

köszönöm mindkettőtöknek!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Google Chrome (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.