- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #32896 üzenetére
Telefonon (ezt már talán máshol írtam is neked) mivel sok alkalmazás reklámoz ezért jobb reklámszűrt DNS-t beállítani: beállítások, kapcsolat és megosztás, dns, privát dns:
ingyenes vonalon ez jó:"dns.adguard-dns.com"
Nem zavaró a lassítás (nem érzem) de sok alkamazás ami ingyenes de pl. alul reklámot jelnít meg annál itt nincs semmi. -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #32893 üzenetére
A routerben állítottam be (nekem csak IPv4 van) a "primary"-nak és a "secondary"-nak is a Cloudflare-t, tehát az elsődleges és a másodlagos is Cloudflare (1.1.1.1, 1.0.0.1)
Ez elvileg nem a legjobb, jobb az ha az elsődleges pl. Cloudflare a másodlagos pedig egy mqaik szolgáltató pl. a Google, de én szeretek veszélyesen élni
-
válasz
GEPESZ66 #32833 üzenetére
Neked kell tudni, miket akarsz szűrni.
Nem szűr semmit: AdGuard DNS will not block ads, trackers, or any other DNS requests.Kiszűri a reklámokat és követőket: AdGuard DNS will block ads and trackers.
Kiszűri a reklámokat, követőket, a felnőtt tartalmakat: AdGuard DNS will block ads, trackers, adult content, and enable Safe Search
Hoghogy csak ezeket engedélyezted? Hol? Hogyan?
-
válasz
GEPESZ66 #32827 üzenetére
Az adguard-nak is van ingyenes DNS szűrője.
Fogalmam nincs, egyéni ficam kérdése. Szerintem bele lehet férni. Othon a Pi-hole 15 eszköz 15362 kérését szolgálta ki 10nap alatt. Az AdGuard DNS 30 napos statisztikája:
Szóval én lazán beleférnék.De próbáld ki, és meglátod, hogy nálad meddig elég.
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #32694 üzenetére
Pedig ott van az!
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #32412 üzenetére
Bőven használható alapon is mindegyik védelem de saját "lélektanuk" van amit érdemes ismerni plusz nem mindegy milyen szinten lévő felhasználó van előtte pl.:
Defendernél ajánlott lehet pl. a Defender UI-t telepíteni interaktív profillal.
Avast Free-nél érdemes hozzáértőbbnél az automata karanténozást előbb egy a felhasználóhoz intézett kérdésnek megelőznie.
Az ajánlatokat, adathyűjtést kikapcsolniBD Free-nél a reklámok (ajánlók) kikapcsolhatóak plusz esetlwg ott se legyen automata a döntés
Kaspersky-nél már bonyolultabb magát a védelmi szintet nem érdemes változtatbi (pl. ha van csúszka akkor azt "erősebbre" venni ellenben pl. a web-böngészővédelem résznél pár dolgot lehet a fürgébb böngészés miatt átállítani, és persze az ajánlatok (reklámok) kikapcsolhatóak bizonyos szintig.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #31931 üzenetére
Magyarul tud. Van Android-os appja, ami letölthető a Play áruházból gondolom, hogy ha azt telepíted akkor az nem a böngészőben lévő jelszavakat fogja megjegyezni mint a bővítmény változata hanem a telefon appjainak a belépési adatait. Persze ki kell próbálni. Egy app-ot nem nagy dolog telepíteni próbáld ki.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #31928 üzenetére
Szia a Bitwarden böngészőbővítményt használom én is mindenhol: Windows PC-n Firefox-ban, és Android-os telefonon szintén Firefox-al de ugye megy Mac-en és Linux alapú rendszeren és más böngészővel is.
Lusta vagyok így nálam a megbízható eszközeimen (otthoni pc és az ujjlenyomattal védett telefon) esetén meg is vannak jegyeztetve a jelszavak tehát a belépés mindenhova automatikus kisebb biztonság de agyf.szt kapnék ha mindig be kellene írnom a jelszót akár a böngésző újbóli megnyitásakor akár máskor. De beállíthatod, hogy böngésző bezárása után a következő megnyitásnál be kelljen írni a "master" jelszót a BitWardenbe.Online tárolja a jelszavakat tehát ha egy másik gépre belépsz telepíted a böngészőt ott is be tudsz lépni ez is kisebb biztonság mint ha pl. egy offline helyen tárolnád a belépési adatokat stb. de hát a kényelemnek ára van, én nekem ez így jó.
Az is egy előny, hogy nem kell kismillió program vagy akár eszköz jelszótároló rendszerében megbízni vagy rábízni elég egyben.
Nekem pl. anno valamiért a Firefox a router-em jelszavát nem tudta automatikusan kitölteni tehát ha meg akartam nézni a router beállításait mindig be kellett írnom a Bitwarden az képes kitölteni és így automatikusan is be tudok lépni.
Lehet azóta javult a Firefox és most már be tudna lépni sőt lehet nem is léptetne ki de most elvagyok a Bitwardennel. -
mikk2000
őstag
válasz
GEPESZ66 #31802 üzenetére
Akkor lehetséges a beépített szerver-túlterhelési késleltetés (pár nap szerintem), ami valószínűleg manuális frissítéssel mégiscsak megoldható. Ha a chrome-ot profillal használod, lehet szinkronizációs probléma, amin egy ki-belépés segíthet jó esetben (vagy nincs is bekapcsolva a szinkronizálás a kiegészítőkre).
-
mikk2000
őstag
válasz
GEPESZ66 #31793 üzenetére
Én is csak chrome felhasználó vagyok, tehát nem support. Ezt csak a kérdések feltevésének módja miatt írom.
Attól, hogy Edge-ben egy bővítmény frissült, az nem jelenti azt, hogy annak a Chrome verziója is frissült. A bővítmények frissítése szándékosan késleltetve lehet pl. erőforrás menedzsment miatt.
Manuális frissítéshez katt a fejlesztői módra a bővítmények oldalon, és fent "frissítés".
Vagy mi az oka, hogy nem frissülnek?
Sok soka lehet, de jobb lenne ha konkrét bővítményt mondanál hogy ellenőrizni lehessen miről van szó egyáltalán. Sokan szerintem azt se vennék észre ha egy bővítmény évekig nem frissül (ha működik minek is?).
-
junior11
veterán
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #31284 üzenetére
Az adathalászatot én nem tartom akkora veszélynek TUDATOS böngészés mellett. Tehát pl. nem beírod a bankod kezdőbetűit a keresőbe és aztán katt egy találatra ami akár félrevezető is lehet, hanem szépen megbizonyosodva az oldal megbízhatóságáról KÖNYVJELZŐZÖD azt és ezek után könyvjelzőn keresztül éred el.
Az adathalászat egy megfontolt, óvatos, odafigyelő, és valamennyire hozzáértő felhasználót igazán nem veszélyeztet.
Én OTP bank oldalát használom de csak és kizárólag könyvjelzőből és esetleg az adatok beviteléhez is használok virtuális billentyűzetet és persze a telefonomra érkező kódot is használni kell.Amivel csökkentheted a fentieken kívül az adathalászatnak kitettségedet:
- használj tartalomblokkolót pl. Ublock Origin vagy AdGuard
- használj a fent is említett kétfaktoros azonosítsát
- a jelszavaidat esetleg egy külső jelszókezelővel védd - nem tudom a Chrome jelszókezelője jelenleg mennyire jó
- használj valami biztonsági szoftvert akár ingyenes akár fizetőst pl. a beépített Defender-t, Avast Free-t, Kaspersky Free-t vagy ESET-et vagy bármi itt közszájon forgó védelmet. -
-
SP4C3
veterán
válasz
GEPESZ66 #30464 üzenetére
Defender és McAffe amiket nagyon messziről kerülni szoktam. Defendert azért mert defender, tehát MS szarja és nem mellesleg lerohasztja a gépeket, lehet többet árt, mint használ, főleg ha antimalware-nak álcázott spyware...
McAffe-t meg azért, mert McAffe, fizetett bloatware, ami ilyen szutyok winrar-ral jön le...Comodo IS (free) + Adguard DNS + Ublock Origin már bőven elegendő védelmet nyújt szerény véleményem szerint, természetesen Comod tűzfalát konfigurálni majd tanítani kell, ami eleinte fáradság, de ha megvannak a szabályok (melyik .exe mehet a netre és melyik nem), akkor már flottul működik.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #29308 üzenetére
Szerintem ez nem releváns, főleg a Google Chrome tartalmazza alapban a különböző szövegszerkesztős kiegészítőket de inaktívan. Volt, hogy ezeket töröltem mivel nem fogom őket használni de ha nálad olyan van amit későbbiekben használnál akkor az nyugodtam maradhat, kikapcsolt állapotban még frissülni sem fog a kiegészítő.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #29248 üzenetére
Akkor a beállításoknál van valami gubanc. Van lehetőség - persze alapos Chrome gyalulás után manuálisan a rejtett mappákban se maradjon semmi - hogy a bejelentkezéskor kiválasztod a szinkronizálandó elemeket tehát szelektálva szinkronizálsz, szerintem elegendő lehet ezeket szinkronizálni egyfajta minimum: könyvjelzők, bejelentkezések (jelszavak)
Valahogy a mostani profilba is be lehet menni és kitakarítani a szinkronizációt de nem tudom, hogy pontosan hol - egyszer már megtaláltam mert hasonló problémám volt a szinkronizáció visszahozta azt is amit nem kellett volna - de miután kipucoltam megjavult.A Google fióknál lehet valahol elérni a Chrome beállításait, és a szinkronizálandó elemeket megnézni és törölni.
Ez azért lenne fontos, mert miután megcsináltad és újra belakod a böngészőt a legközelebbi tiszta telepítésnél vagy másik rendszeren is teljes szinkronizációt lehet csinálni probléma nélkül.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #27257 üzenetére
Próbáltam régebben de nem sok használt láttam. Ha komolyabb védelmet akarsz akkor telepítsd az UBLOCK ORIGIN-t és tiltsd a haladó beállításokban a 3rd-party scriptek és a 3rd-party frame-ek-et globálisan. Megbízható oldalaknál adj hozzá dinamikus feloldószabályt de új oldalon csak ami biztonságosnak tűnik azt egyenként oldd fel dinamikusan.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #27179 üzenetére
Nagyjából az is fedi amit én mondtam csak lehet lemaradta a magyarázó kísérő szöveg. Kicsit neheztelek a Honfoglaló stábjára, hogy évek óta folyamatosan nyomják a biztonsági szakértők a gugli mindenki hogy el kell felejteni a FLASH-t ezek pedig MAGASRÓL TESZNEK a biztonságra és nem hajandóak váltani, nyakamat rá hogy simán megoldható az egész játék működése a magas kockázatot jelentő FLASH nélkül is, de ugye átírni az oldalt PÉNZBE kerülne és ugye akkor gondolom egy nyarat ki kellene hagyni a szokásos 1 hónapos Hawaii nyaralásból és ugye az nem pálya.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
GEPESZ66 #26532 üzenetére
Megvan:
"A fejlesztés kapcsán most egy újabb információra derült fény: a beépített reklámblokkoló nem a Chrome 64 megjelenésével egy időben kerül majd a rendszerbe. A böngésző január 23-án debütál majd (a Chrome 65 megjelenését pedig március 6-ra tolták el), az új funkció azonban csak február 15-én élesedik majd – derítette ki a VentureBeat." -
-
Ferenc.
tag
válasz
GEPESZ66 #24908 üzenetére
Ha azt a jobb alsó kis emberkét ráhúzod az utcára s az utca útja kikékül akkor van közeli kép a házaokról, ha nem kékül ki az út akkor nincs, ha nem teljesen rázoomolva rakod rá a térképre a kis embert akkor elég nagy területet be lehet nézni, hogy hol van utcanézet. Nálunk pl van hogy az egyik utcában van, de abból nyíló egy kis utcába már nincs, így ott nem tudnám a házakat megnézni közelről. Tehát a bekékült útvonalakon lehet.
Köszi Aweriot: "chrome://flags majd Show in-form warnings for sensitive fields when the top-level page is not HTTPS titlása." Megcsináltam, de ugyan úgy elöjön ez az ön kapcsolata nem privát ablak és nem is lehet tovább lépni rá, pl erre az oldalra (állam webkincstár), nektek bejön ez az oldal chrome-ban? (akinek a legújabb 58-as chrome van?) https://webkincstar.allamkincstar.gov.hu/
-
fecsu
csendes tag
-
Burki
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #21515 üzenetére
Én AdBlockot használok. Itt találsz hozzá pár extra filtert, ezek alapján szoktam belőni, nekem tökéletesen működik, minden idegesítő reklámot kiszűr, viszont ha valamit mégiscsak át szeretnél engedni, pár kattintással megoldható.
Más:
Tegnap érte el azt a pontot nálam a Google Chrome automatikus kiegészítése, hogy fel akart robbanni az agyam. Az addig oké, hogy a nevem, e-mail címem, születési évet kiegészít. De az,hogy egy OTP vásárlási felületen a bankkártyám adatait is automatikusan kiegészíti, nekem már sok. Pár vásárlásom volt Google Playen, gondolom ezáltal mentette el az adatokat. Ki lehet valahogyan iktatni ezt a részt? Őszintén szólva nagyon nem tetszik, hogy ennyire könnyen elérhető a dolog. -
-
SP4C3
veterán
válasz
GEPESZ66 #21441 üzenetére
Adware-nek hívják, lehet külön program, bővítmény, vagy plugin.
megoldás: okosság ideát van -
válasz
GEPESZ66 #21299 üzenetére
letöltöd és telepited. alapértelmezésbe nem kell engedélyezni semmit.
Java elvileg csak 2015 év végéig lesz engedélyezett,September 2015
In September 2015 (Chrome 45) we will remove the override and NPAPI support will be permanently removed from Chrome. Installed extensions that require NPAPI plugins will no longer be able to load those plugins.
flash meg egyre inkább megy ki a divatból szerencsére.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Asustor NAS
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged