Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Land
veterán
Sziasztok!
Win 8 64 bit alá melyik böngésző a javallott? Használtam eddig Mozillát és Chrome-t is. Operát még nem próbáltam.
Köszi! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4
üzenetére
"Ahogy így olvasgatok a topicban, meglehetősen siralmas jövő elé nézünk..."
Egyetértek. Tényleg egyre jellemzőbb az a tendencia, hogy kivesszük az irányítást a felhasználó kezéből, és megmondjuk a frankót. De ha a magyarázatot keresve naivan közelítem meg a kérdést, akkor az az indok, hogy "legyen minél könnyebb eligazodnia a felhasználónak, és a túl sok opció ne zavarja össze, és így kevesebb legyen a hibalehetőség", elég nevetségesen hangzik, ugyanis sztem régen sok mindennek jóval több lépésből állt a kezelése, nehézkesebb volt mai fejjel, bonyolultabb volt elindítani/kezelni/beállítani, mégis valahogy elkezdett terjedni a zzzzinternet, az asztali alkalmazások, az érdeklődő emberek valahogy mégis megoldották (jó, igaz, egy XP-t a mezei júzer nem tudott újratelepíteni, mert komplikált volt, egy ilyen telepítési folyamat mondjuk ma már (pl. 7-es, 8-as esetén) valóban egyszerűbb), most meg a szoftvergyártók tényleg kifejezetten úgy kezelik az embereket, mint a degeneráltakat; igaz, ebben van is valami (főleg az internet ilyen szintű elterjedésével), ráadásul úgy tűnik, ezek a gyártók az életképesek, mivel egy idióta is tudja kezelni a szaraikat. Ezért tehát kialakult az idiótákhoz alkalmazkodás trendje, a modern és tényleg népszerű, "eladható" szoftverben tényleg egyre kevesebb a "zavaró" elem (értsd: az értelmesebb ember számára kiváló beállíthatóságot kínáló opciók). -
Penge_4
veterán
Ha jól látom csak Windows alatt lett ilyen, Linuxon ugyanolyan, mint eddig (ezért is nem értettem, miért panaszkodnak miatta annyian). Egyébként gondolom a tabletekhez lehet köze. Nagyobb felületen könnyebb tapicskolni.

Egyébként meg hatalmas nagy szégyen, hogy nem lehet legalább valami konfigurációs fájl szerkesztésével akkora pixelesre húzni a paddingot (bármely oldalról), amilyenre akarja az ember. Operában régen így működött, mielőtt az is át nem állt Chromium alapra. Ahogy így olvasgatok a topicban, meglehetősen siralmas jövő elé nézünk...
-
M3oH
addikt
Nekem is jobban bejott a surubb dizajn, felesleges nekem is ez a nagy terulet

-
laszlohu
addikt
Nekem sem tetszik ez az új dizájn, a szellősebb,
a sűrűbb jobb volt,
ha nem lehet kikapcsolni, akkor az alábbi kieget fogom felrakni : -
Illidan
tag
válasz
alratar
üzenetére
Egyelőre akkor 2:1 az új dizájn javára

Azért én továbbra is kitartok amellett, hogy ugyanazon a helyen kevesebb információ megjelenítése szerintem nem pozitív irányú fejlesztés. Ami leginkább zavar, hogy a felhasználó kezéből kivették a(z egyszerű) módosítás lehetőségét.
-
Illidan
tag
válasz
tknof1871
üzenetére
Ma vettem észre, hogy ismét visszatért az undorító megnövelt térközös menüje a Chrome-nak és sajnos a korábbi módszerrel nem lehet már hatástalanítani

Más is tapasztalt hasonlót? Létezik esetleg a leírtakon kívül más megoldás?Apróság ugyan, de nem értem, hogy miért kell a bevált dolgokon negatív irányba változtatni.
-
törölt tag
Sziasztok!
A chrome melyik fájlban tárolja az automatikus kitöltés adatait? -
Üdv!
Egyre jobban kezd az idegeimre menni a Google Chrome. Megint kijött egy frissítés, és megint nem tudom elaltatni/hibernálni a gépet, ha fut a böngésző. Rányomok a Standby-ra, és semmi. Amint bezárom a Chrome-ot, elalszik a gép.
Régebben is volt már ez a probléma egy verzióváltás után. Akkor visszaraktam az eggyel régebbit, illetve belenyúltam a registry-be, hogy ne frissítse le magát automatikusan, és úgy jó volt. Most hiába rakom vissza azt a verziót, ami eddig volt, azzal sem jó.
Tudtok valami megoldást erre? Oprendszer: WinXP, 23bit.
Firefox, Opera tökéletesen megy.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer
üzenetére
Hát ja, egyetértek, a Calendarnak mondjuk annyi előnye lehet, hogy offline módban is elérhetőek az adataid, ha erre van szükség. De a Google Maps- és YouTube-alkalmazásnak aztán tényleg semmi értelme, mivel ezek úgysem működnek offline módban...

Igazából nem is értem, mi a francnak telepítené ezeket valaki, mi lehet rá az értelmes magyarázata.
Meg mitől jobb ez, mint egy egyszerű könyvjelző.
Ezek csak a Chrome szemetelésére jók, meg ikongyűjtésre az alkalmazások oldalán. -
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Tudom, hogy azok. Úgy értem, hogy a Chrome OS-ben azok az "alkalmazások", "programok", mármint arra nem tudsz mást telepíteni, csak ilyen webalkalmazásokat. (Vagyis nem "telepíted" ezeket sem igazából, csak mielőtt ebbe kötnél bele
)Ezek a webstore "app"-ok meg szart sem érnek, ennyi erővel kitehetünk egy könyvjelzőt vagy speed dialt -t is, vagy simán alkalmazásként futtathatjuk a weboldalt egy parancsikonnal.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igazából semmire nem jók, gyakorlatilag gyorshívók. Hogy miért hívják őket appoknak [link]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
üzenetére
"van e kieg formájában Chrome alá"
Még mindig nem értem. Mi újítást nyújtott ez neked az előbb belinkelt google.com/calendar címen kívül, azon az egyetlen általam látott pluszon kívül, hogy a naptáraid offline módban is elérhetőek?
Minek a naptárhoz kieg., azonkívül, hogy elérd a naptáradat akkor is, ha esetleg ha nincs neted, mert a vonaton utazol, vagy tudom is én? Mondom, ezenkívül más pluszt nem látok. Azt sem értem, a Google Maps-kiegészítés vagy a YouTube-kiegészítés mire jó, azonkívül, hogy max. meggyorsítja a térképre/videómegosztóra való navigálást valami teljesen minimális módon, bár ha én beírom a böngésző címsorába, hogy "map", akkor máris felkínálja a maps.google.com-ot, vagy ha beírom, hogy "yout", akkor felkínálja a youtube.com-ot, tehát ezek nem értem, mire jók, de épp azt szeretném, hogy felvilágosíts a remek előnyeiről.
Valami oka csak van, hogy ennyire lelkesedsz olyanért, ami már ötezer éve van. 
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja nem olyan nagy újdonság, csak nekem volt, mert ameddig a nexus 7 korszak előtt voltam, nem használtam, aztán most eszembe jutott, hogy van e kieg formájában Chrome alá. Egy Modern UI-s alkalmazás sem lenne rossz, mert az MS féle jó, csak ugye az a Nexus 7-el nem képes szinkronban lenni.
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Én sem értem

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
üzenetére
Ebben mi az újdonság és érdekesség azontúl, ami a https://www.google.com/calendar címen van ezer éve?
Az, hogy offline módban is elérhető, ha telepíted az alkalmazást? Mert más differenciát nem látok.
Csak mert most úgy linkelted be, mint valami óriási újítást, de kíváncsi vagyok, miért.
Meg mi az, hogy "A böngésző alá is", miért, a másik eddig felette volt?

-
törölt tag
Google Naptár A böngésző alá is

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer
üzenetére
Igen, meg még sok mindent nem lehet testreszabni rajta, nehogy már fejlődjön egy kicsit is ilyen téren...
A bookmark bar oldalra dokkolhatóságát és hasonlókat sem oldották meg egy ideje.
Egyébként még évekkel ezelőtt azt hittem jóindulatúan, hogy csak a kezdeti változatok lesznek ilyen ostobák ilyen téren, de sajnos csalódtam...
A rosszabb az, hogy az Opera is ebbe az irányba halad mostanság (mióta WebKit van, de reméljük, majd visszaváltoztatják a mentalitásukat a régire
). -
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy a Chrome-hoz nem csinálta meg még senki (bővítményként). Valószínűleg azért nem, mert a Chrome felületét nem lehet módosítani ilyen módon egy bővítménnyel.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Pukkancs
üzenetére
"mégsem csinálta még meg senki"
Ez nem igaz, mert Operában már évek óta natívan van ez a lehetőség.
(Mint számtalan másik feature, amiről az emberek nem tudnak, vagy csak azért, mert más böngészők összelopkodták tőlük az újításokat, kezdve a többfüles böngészéstől.
De az Opera-fika azért sokszor ismeretlenül is megy bizonyos emberektől.
)Opera 12.15 :
Shit+F12 > Toolbars > Bookmarks Bar > Wrap to multiple linesA szívás annyi, hogy az Opera épp most forkolt egy Chromium-változatot, szóval hasonlóan minimalista fos egyelőre, remélhetőleg nem reked meg a Chromium/Chrome szintjén.
De a 12.15-öt használhatod még egy jó ideig, ha gondolod. -
Pukkancs
aktív tag
válasz
spammer
üzenetére
Igen, de kismillió deviantart oldal van, amik mind-mind külön felhasználóhoz tartoznak, tehát ha mondjuk 20 embert akarok követni, akkor muszáj látnom a neveket, vagy 20 kis zöld ikon volna egymás mellett. Amit még megcsinálhatnék, hogy egy ember deviantartja, furaffinityje és livestreamje egymás mellé kerülne, és csak az egyikre írok nevet, de még úgy is szűkös volna

-
mondomén
őstag
-
laszlohu
addikt
Már van 28 - as Chrome a stabil ágon Linuxra,
Windowsra még nincs. -
Pukkancs
aktív tag
-
yuri90
tag
Csak velem fordul elő mostanában a chromeban a youtube-nál,hogy a videók nem töltenek be, csak ha ráfrissítek?
-
napocska2
senior tag
válasz
spammer
üzenetére
Nálam is ez a megoldás vált be. A gyakran használt könyvjelzők ikonja szöveg nélkül szerepelnek, a többi meg 10 mappába csoportosítva, így nincs helyhiány, simán el lehet férni a könyvjelző sávon.
Persze fent van az FVD Speed Dial is, de az inkább csak csicsa gyanánt a 8 leggyakrabban használt oldallal, a többi részét nem is szoktam használni, annyira megszoktam a fenti módszerrel rendezett könyvjelző sávot.
-
Pukkancs
aktív tag
Hali,van egy olyan problémám, hogy nem férek bele a könyvjelzősorba, fiefoxhoz volt egy mod amivel 3 soros lett a könyvjelzősor meg görgetni is lehetett, és próbáltam keresni ilyet chrome-hoz is, de nem jutottam semmire valaki esetleg nem tudna valami megoldást?
-
infectedmann
őstag
válasz
infectedmann
üzenetére
Meg van a megoldás. Az egyik betűtípus zavart be, amit nem rég telepítettem egy Photoshop projekt miatt. Töröltem is a francba.
-
general
addikt
válasz
general
üzenetére
erre valaki esetleg?

üdv!
ramdrive-ot szeretnék használni a Chrome-hoz, de nem akar működni..
elvileg beírtam rendesen, amit kell a parancsikon/tulajdonságok/cél - chrome.exe után egy space leütéssel ( --disk-cache-dir="R:\BrowserCache"), R: a ramdrive-om és a mappa természetesen létre van hozva a ramdisken, de nem engedi a módosítást a cél megadásánál. vajon miért lehet ez?
köze lehet ahhoz, hogy néhány hete segítséget kértem profil"összekutyulás" ügyben , és most egy új profil is létre van hozva a Users\AppData\Local\Google\Chrome\UserData mappában? -
spammer
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Ctrl+F5, vagy Ctrl+R
Ha nem segít, nézd meg, nem-e került fel valami bővítmény, ami bekavarhat
Ha nem, akkor töröld a böngészési előzményeket, gyorsítótárat stb.
Ha nem segít, akkor nézd meg a flash plugineket, ha több van, tiltsd le az egyiket (volt róla szó sokszor, keress rá, ha nem tudod, hogy kell!)
Ha nem segít, frissítsd a "külső" Adoble flash plugint (ha van a gépeden).Ha egyik sem segít, dobd ki a géped
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönet néked!
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Meg lehet-e oldani azt, hogyha van egy honlapon kattintható mail cím, azonnal a gmail nyíljon meg az új üzenet ablakkal?
-
törölt tag
Üdv.
Van egy bővítmény, melyet ha eltávolítok, a Chrome háttérben futó ikonjára kattintva továbbra is megjeleníti (pl. az Offline Gmail ikonja mellett)
Gmail Signature App - By WiseStamp
Hol, illetve hogyan tudom végleg kitörölni onnan? Idegesítő, hogy töröltem, de mégis látom az ikonját...
Illetve kiszedtem később a csomagot manuálisan is innen: C:\Users\xxx\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions, így az ikon a név mellől eltűnt, de a bővítmény neve még mindig látszódik.Ötlet?
-
boogie84
veterán
Üdv urak!
Van valami gixer ezzel a verzióval is mostanság? Verzió: 27.0.1453.110 m
Vagy csak nálam nem működik rendesen a youtube? Nem teszi ki teljes képernyőre. Vagy ha ki is teszi akk csak a képernyő közepéig nyújtja a képet, a menü megmarad, de ha bele szeretnék pörgetni olyan mintha teljes képernyőn lenne..Nálatok?
-
general
addikt
üdv!
ramdrive-ot szeretnék használni a Chrome-hoz, de nem akar működni..

elvileg beírtam rendesen, amit kell a parancsikon/tulajdonságok/cél - chrome.exe után egy space leütéssel ( --disk-cache-dir="R:\BrowserCache"), R: a ramdrive-om és a mappa természetesen létre van hozva a ramdisken, de nem engedi a módosítást a cél megadásánál. vajon miért lehet ez?
köze lehet ahhoz, hogy néhány hete segítséget kértem profil"összekutyulás" ügyben
, és most egy új profil is létre van hozva a Users\AppData\Local\Google\Chrome\UserData mappában? -
-
zolka95
őstag
a címsorból hogy lehet eltüntetni a régebben megnyitott weboldalak címét?
.com helyett .hu-t írtam be egyszer és most mindig azt adja be
hogy lehet kitörölni? -
Dagaddt
aktív tag
OK Köszi folytassuk a másikban !
-
Dagaddt
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi! Az a helyzet h egy mappában vannak akko csak az ikonnal lehet a gond? de mi? IrfanWView-al csináltam. De próbáltam meglévő ikonokkal is és semmi.??:S
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok!
Megtudnátok nekem mondani mit rontok el amikor egy weblapnak szeretnék ikont adni ám az sehogy sem jelenik meg?
Ezt írom be a head-be:
<link rel="shortcut icon" href="bpic2.ico"/>
de semmi próbáltam mássikkal is (favicon) de semmi

Help!
-
szabeska
addikt
Kezd egy kicsit elegem lenni, hogy a facebook alig tölt be chrome-al, már hónapok óta, hiába a reinstall, hiába másik gép, egyszerűen egy kalap *** az egész...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
laszlohu
üzenetére
Őőő, ha a programjuk nem úgy működik, ahogy illene (lásd bug (fault)), akkor nehogy már tapsikolnom kelljen örömömben, hogy több bug report hatására kijavítják, és megcsinálják úgy, ahogy először is kellett volna...
Bár gondolom jó érzés arra gondolni, hogy pont a Te bug reportod hatására javították egyből, de általában ez nem úgy megy, hogy egy felhasználó beszólására ugrik az egész csapat. 
De nem is ez a lényeg, ez egészen más kérdés, mint egy feature request, ami itt esetünkben olyan szolgáltatásra irányul, ami teljesen alapvetően elvárható lenne, főleg ennyi év elteltével a böngésző elindulása óta. -
laszlohu
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Részben igazad van,
viszont az nem igaz, hogy nem hallgatnak a felhasználókra,
én is bejelentettem 3 bugot, persze nem egy napon, hanem különböző időkben,
a következő frissítésre már javítva voltak. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer
üzenetére
Na ja, én az összes előnyös oldalát elismerem, szeretem, viszont az összes hiányosságát nagyon tudom utálni.
(Mondjuk ezzel akkor nem vagyok egyedül.) Az utolsó füles bezárós dolog meg tényleg érthetetlen, de ez is azokhoz hasonló, amik fejlesztésének a hiányát nem tudom megérteni amiatt sem, mert programozási szempontból egyértelmű, hogy nem jelenthet problémát olyan számára, aki egy "Hello world"-jellegű programnál komolyabbat is írt már, viszont hihetetlen sok felhasználó nyavalyog miatta, így ha egyszer elkészítenék, legalább nem kellene hallgatniuk a panaszáradatot és fikázást, valamint a júzerek is elégedettebbek lennének. A UI tervezésénél nem értem, a felhasználói véleményekre miért nem adnak, pedig tudtommal a Google egyik alapelvei közé tartozik (vagy tartozott) a felhasználói visszajelzések figyelembe vétele. Na meg az is gáz, hogy tényleg a gyökér júzer a követendő minta, rájuk építenek, aztán a "motorháztető alá" berakják a szerintük "haladóbb" dolgokat, miközben azok teljesen alapvető műveletek (asszem pont ezt fejtegette itt a topicban egy korábbi Opera-felhasználó is, aki nem mondta, miért állt át
).
Mondjuk félreértés ne essék, mindent nyilván nem lehet implementálni, ennyire nem egyszerű a dolog, mert ötmillió dolguk van egyszerre, meg más böngészőgyártókról is ugyanezeket el lehet mondani, de olyan, amire arányaiban hatalmas igény van, azt mondjuk illene megvalósítani. -
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Tudom, éppen ezeket szoktam emlegetni én is hiányosságként. És valóban tényleg vannak alapvető hiányosságok, amikre bővítmény sincs, sajnos ez igaz. A gugli mintha nem hallgatna a júzerekre, vagy én nem tudom.
Pl. a rühellem, hogy az utolsó tabbal bezáródik a böngésző, és nem képesek ezt megcsinálni, hogy legalább legyen rá egy opció a beállításokban
Az ezt orvosló bővítmények félmegoldások voltak, és már nem is működnek (legalábbis amiket próbáltam).De még ezektől eltekintve is azt mondom, hogy összességében még mindig ez az legjobb számomra. Főleg most a 28-as béta óta még gyorsabb és "reszponzívabb" az egész.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer
üzenetére
"Sokkal jobb, hogy kiherélt, nincs teletömve minden szarral. Így mindenki olyanra lövi be magának, amilyenre akarja."
Hát nem egészen. Alapvető dolgokat nem tud a Chrome, lásd például amit már nagyon sokszor emlegettem itt, meg másik topicban, hogy a mai buzinagy kijelzők korában nem lehet oldalra dokkolni a könyvjelzősávot, pedig azt már ötezer éve tudja még az Internet Explorer, meg az összes többi böngésző is. A Chrome-nak egyáltalán nem testreszabható a felülete, nem határozhatod meg, hogy ez vagy az a gomb itt vagy ott jelenjen meg. Számtalan beállítást nem érsz el, amit más böngészőkben meg alapértelmezettként. Igazából a célközönség a "böngésszé, nyomd meg ezt a gombot, és kész"-júzerek. Ez a probléma manapság, hogy minden alkalmazás felületét az egységsugarú júzerhez igazítanak. Nem hiszem, hogy ez lenne a jó irány.Gyorsaságra pedig szerintem az Opera jobb. De most ugye szubjektív véleményekről beszélünk. Épp a másik topicban írtam ezt: [link]. Annak ellenére, hogy nagyon sokat használom a Chrome-ot, rendkívül zavarónak tartom, hogy ennyire kiherélt böngésző. Az meg nagyon gáz, hogy a ki tudja milyen fejlesztők által összetákolt extensionökre kell bíznom magam. Nem, erre nem lehet bebizonyítani, hogy ne lenne sokkal jobb csomó mindenre natív megoldás.
A Safarit nem ismerem, a Firefox sajnos az évek során egy lomha fos lett (bár ezerszer konfigurálhatóbb, mint a Chrome, és iszonyat jó kiegészítők vannak hozzá), az Internet Explorer 10 meg már használható lett gyorsaság tekintetében, de felhasználói szempontból, testreszabhatóság tekintetében szintén egyszerű, mint egy marék lepke (a Chrome-nál is kevésbé testreszabható, pedig az már nagy szó
).Ezenkívül amit hunfatal említ mindig a másik topicban, hogy a Chrome még arra sem képes, hogy a temporary-be töltsön le fájlokat, valamint még pl. az IE-ben is van beépített RSS-olvasó.

Most csak azokat mondtam el, amik kapásból, különösebb gondolkodás nélkül jutottak eszembe, nyilván még ötezer szempont van.Félre ne értsd, itt nem flamewarról van szó, csak annyi az egész hsz. lényege, hogy elájulni sem kell a Chrome-tól, mert hihetetlen sok érthetetlen hiányossága van.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem nem teljesen ide vág, de nem találtam megfelelő (és pörgős) topicot!
Van egy szavazás EZEN az oldalon ahol Google Docs-ot használnak a lebonyolításra!
Az a gond, hogy nem tudom megnézni a szavazás állását, mert azt írja, hogy: "Túl sok friss kérelem érkezett Öntől. Kérjük, próbálkozzon újra később." Mit csinálhatnék vele? Ma egész nap nem ment.
Nem csak én nem tudom megnézni, hanem pl. az Angliában élő nővérem sem.
Az amerikai szavazás kiakasztotta a google-t, vagy mi?
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Sokkal jobb, hogy kiherélt, nincs teletömve minden szarral. Így mindenki olyanra lövi be magának, amilyenre akarja. Még így "belassítva" sincs szerintem gyorsabb böngésző. Nyilván az elterjedtebb böngészőkről van szó, nem próbáltam ki a 128 féle browser modot/forkot
Amúgy nyilván vannak, amikben mások jobbak (pl. Opera nálam jobban bírja a szar flash videókat), van amiben ez, ezért írtam, hogy összességében. Számomra mind userként, mint hobbikóderként a legjobb a "nagyok" közül. Windowsos Faszarit nem próbáltam mostanában, csak régebben, de az egy trágya volt, Macen biztos jó, de szerintem már ott is sokan áttértek Chrome-ra, kivéve a fanatikusokat (Handras és a hasonlók)
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer
üzenetére
"messze a legjobb böngésző a piacon (összességében)"
Flamewar ON!!

Szerintem ez nem ténykérdés, hanem pusztán személyes preferenciád.

Nincs sajnos jelenleg "legjobb", mindegyiknek van valami előnye, de ugyanannyi hiányossága is.
Például a Chrome legnagyobb hibája, hogy egy lebutított, kiherélt böngésző, amit extensionökkel kell okosabbá tenni, ami meg aztán összességében szépen belassítja. -
válasz
King Unique
üzenetére
Flash-re szükséged van? Flashblock kikapcsolja.
-
King Unique
titán
Sziasztok!
Dragon használok, de mivel azon topic inaktív és chromium alapú az is itt kérdezek, ha belefér...
Notebookon (Lenovo G580) pörgeti a procit rövid időre eléggé, ha 3,4 flashes oldal meg van nyitva, számít, ha bővítmények - Adblock+, Scriptsafe, Do not track, Trafficlight - be van kapcsolva, v vírusírtó miatt (Bitdefender TS), bár erőforrásfigyelőben Dragon tekeri...ez természetes,majd egy update javít rajta
-
KubanitoS
veterán
válasz
KubanitoS
üzenetére
Nos, ha valakit érdekel úgy néz kis sikerült megoldani a problémát.
1. about:flags <-- ezt kell beütni a címsorba, majd enter
2. meg kell keresni a következő sort: Instant bővített API engedélyezése Mac, Windows, Linux, Chrome OS
Engedélyezi az Instant bővített API-t. Ezt kell kikapcsolniMiután ezt megejtettem, visszatért minden a régibe, de ki tudja mennyi időre...

-
KubanitoS
veterán
válasz
KubanitoS
üzenetére
Itt találtam is egy képet. Amúgy úgy néz ki, hogy sok embernél előjött ez a dolog és "érdekes módon" senki sem elégedett a jelenlegi helyzettel. A fejlesztők tutira nem normálisak.

-
KubanitoS
veterán
válasz
KubanitoS
üzenetére
Hozzá kell tennem, hogy ez a "hiba" a két gépem közül csak az egyiken jelentkezett, a laptopomon. Az asztali gépen már azért is próbáltam frissíteni a Krómot, ami meg is történt, de ott viszont megmaradt a "mostanában bezárt oldalak" fül.
A laptopon lévő Króm: Verzió: 27.0.1453.110 m
-
törölt tag
-
Zolás
addikt
Üdv.
Újabban minden indításnál kétszer is felugrik egy üzenet," A profilját nem sikerült megnyitni" szöveggel. Emiatt a gmail kliens és a szinkronizálás az accommal is kikapcsol, minden indítás után be kell lépnem újra. Hol lehet a hiba? -
spammer
veterán
válasz
viraga
üzenetére
Nekem nagyon bejön a minimál felülete és a gyorsasága, messze a legjobb böngésző a piacon (összességében), de az tény, hogy vannak hiányosságai. És a Gugli elég gyökér módon hagyja figyelmen kívül ezeket.
A Firefox (újabban már inkább Firefos) abból a szempontból jó, hogy ott szinte elemeire lehet szedni a böngészőt, szépen testre lehet szabni. Viszont ez sajnos nem elég, ha egyébként a felülete egy lassú fos.
-
viraga
tag
válasz
spammer
üzenetére
A "keresőóriás" böngészőjében a legbénább a lapon belüli keresés, ez milyen már.
Egyébként azért is tudtam nehezen megbarátkozni a chrome-mal, mert számomra már túl letisztult ez a felület. Ok, az sem jó, ha rengeteg menüsor, eszköztár meg egyéb hülyeség miatt a weblapból (ami a lényeg lenne) keveset látsz, de a chrome sztem már a másik véglet a testreszabhatatlan felületével. A beállításainál is utálom az ilyen szövegeket, hogy "a motorháztető alatt", újabban "Speciális beállítások". Wazze. Minden érdemi dolog ott van, minek kell ezeket rejtegetni? Egyébként gyors, teszi amit kell, azt is megszoktam hogy a cache-t időnként üríteni kell, mert youtube és streaming audio pufferelési gondokat okoz ha nagyon felhalmozódik - bár tegyük hozzá, ez is nonszensz, hogy a youtube-tulaj böngészőjénél kelljen ilyennel sz*rakodni... Szóval inkább megszoktam mint megszerettem. 
-
spammer
veterán
válasz
viraga
üzenetére
Nincs lehetőség rá

Esetleg még van a Type-ahead-find, amivel nem kell megnyitni keresődobozt, hanem azonnal keres, ahogyan elkezdesz gépelni. Sajnos ez sem a legjobb megoldás, de hát ez van... A gugli cseszik csinálni normális keresődobozt.

-
viraga
tag
sziasztok!
Van arra mód, hogy az oldalon való keresés mezőjét (find box, search box, ctrl-f) rögzítsem? Mindig látni akarom, mert nagyon gyakran keresek a weboldalakon, de előhívás után csak az éppen aktív lapon látható, ott is csak addig, míg nem kattintok linkre, gombra, akármire. Nem találtam megoldást a neten, a chrome beállításait végignéztem többször, kattintgattam arra a kis ablakra jobb, bal, középső és összes gombbal egyszerre, de nincs helyi menüje, se semmi. Tudom, nem olyan nagy dolog az a ctrl-f, csak épp marha könnyű ctrl-c-re nyomni helyette, és mikor épp vágólapon van amit aztán a find box-ban keresnék, akkor örömteli hogy ürítem a vágólapot, mert általában ekkor már semmi nincs kijelölve. Az operában ezt szerettem többek között, hogy azt a kis keresőmezőt ki lehet tenni az ikonok közé. Végső elkeseredésben már vmi toolbart is kerestem volna, félmegoldásként az F2-t találtam [link], ami legalább nem záródik be magától, viszont megnyitni ugyanúgy meg kell. Na meg annyit, hogy évek óta zajong a nép, de semmi hivatalos reakció nincs. [link]
A másik két idegesítő dolog képernyő újraküldésének megerősítése és navigálás megerősítése, oldal elhagyására való figyelmeztetés már lerágott csont, meg sem kérdezem van-e megoldás, amiket írnak neten mind kipróbáltam, hiába.
-
Azt hogy tudom megoldani, hogy ket facebook profilban legyek belepve?
-
spammer
veterán
válasz
KubanitoS
üzenetére
Kigurult a 28-as stabil?
Próbáld ki az FVD Speed Dial-t, az valószínűleg tudja azokat, amik neked kellenek. Vagy legalábbis egy részét. A gugli állandóan variál sajnos. Ha legalább a beállításoknál meghagynák opcionálisan a régebbi lehetőségeket, de nem....
Egyébként a 28-as nálam érezhetően javult: reszponzívabb, gyorsabb a keresősáv, nem akad be, megy, mint a villám. *kop-kop* , amíg a gugli megint nem frissít valamit, aztán el nem cseszi

-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Nem tudom most megint mi van, valószínűleg kijött egy új frissítés, új ablak nyitásakor kisebbek lettek a leggyakrabban látogatott oldalak, cserébe teljesen eltűnt alulról a menü, amelyen ott voltak a mostanában bezárt weboldalak, illetve esetemben a másik gépemmel szinkronizált látogatott oldalak.
Most akkor ezt is elvették tőlünk?

Komolyan mondom a frissítésekkel kb soha semmivel nem javul a böngésző, legalábbis ami kézzelfogható lenne, egy-egy új funkció például, inkább egyre rosszabb és rosszabb lesz...
-
almos94
aktív tag
Frisssitettem a Chrome-ot, aztán minden böngészési adatot és előzményt töröltem, igy megjavult.
Nekem már kb 2 hónapja ilyen, ez frissités, magától csinálta és másnál is láttam már, igaz keveseknél. Kicsit fura volt elsőre, de megszoktam, semmi extra nincs benne. -
ToBeY
nagyúr
Új verzió jelent meg : 27.0.1453.110 m.Azt nem tudom hogy mit javítottak rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux felhasználók OFF topikja
- Renault, Dacia topik
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Meg mitől jobb ez, mint egy egyszerű könyvjelző.
)

inkább elkezdek valami alternatív megoldáson gondolkozni.
![[link] [link]](http://uploadpic.org/storage/2011/Y2P3brjy3dOKqT0wPoRVoobtO.jpg)