Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
ot93
senior tag
Köszi.

Közben rájöttem, valóban a profil törlésével visszaállt, mert amúgy a "Beállítások visszaállítása alapértelmezettre" csak a kezdőoldalt, bővítményeket, ideiglenes adatokat, stb. törölte. Itt írják is: [link]
És most már valóban azok a betűtípusok vannak érvényben amit te is küldtél.
-
törölt tag
FB-ot nem használok, szóval név alapján nem tudnak beazonosítani, max device id alapján.
Azt értem, hogy bizonyos cookie-k törlődnek idővel, viszont az én device ID-mat egy honlap bármikor regisztrálhatja (kérdés mire fel) és ugyanúgy be tud azonosítani, hogy már megint én léptem fel, nem?
Harmadik feles süti meg ha jól értem úgy működik, hogy egy honlap túrkálhat azok között a sütik között is, amiket nem maga regisztrált, hanem más honlap. Megint kérdezném: milyen alapon

Mit jelent pontosan a követés?
-
OldMike
őstag
Köszi, elolvastam, szerintem jól összefoglalja a dolgokat. Úgy gondolom, hogy tipikusan a ló másik oldala probléma.
Azt hiszem - bár a korom miatt a mostanában szokásos munkahelyi világítási divatot nem ismerem - nem szokás nagyon sötétben, vagy kevés fény mellett használni a monitorokat. Átlagos fény mellett pedig a kontrasztosabb betű/háttér sokkal kevésbé rongálja a szemet, mint a cikkben is írt 4-8/1 értékű arány. Nem hiszem hogy lesz változás, mert a sok "tudományos elme" szerint az a jobb, ha nem látunk jól. -
rii
nagyúr
a vukkmark menágerben semmi olyasmi nem volt ami exportálásra engedne következtetni .-(((
most megetettem azt amit utálok ... bejelentkeztem a google chrome-ba ....
és mondtam hogy a feldobozó sync passwd bookmark -ra, hogy "ok, go it" ....
akkor most már minden passwd meg bookmark elérhető lesz?
'94 óta gépezek ... számomra idegen ez a "sing in" egy böngészőbe ....
-
Zola007
veterán
HTML megnyitási parancsnál
HKEY_C_R\ChromeHTML\shell\open\commandAzt kerestem miért nem akarja megnyitni nekem újabban megnyitni külső linkeket
rákerestem és valamelyik verzióváltásnál módosították a paramétert, legutóbb vagy 1 hete frissítettem a chrome-ot és ezek szerint a --"%1" paraméterrel már nem működik
Csak gondoltam mielőtt belepiszkálok, rákérdek mi is az
Kivettem előle a -- részt, így a "%1" magában már mükszik rendesen -
-
Feri1977
senior tag
8 ugyanolyan oldalt nyitottam meg mindkettőben, a részleteknél a feladatkezelőben az egyik 150 mb. a másik 380 körül. A chrome-ban meg 8 processz van, de ha összeadom őket, ugyanannyira jön ki mindkettő (150+380 és a 8 chrome processz ugyanannyi kb. 520 mb), most akkor miért is zabál egyik vagy a másik többet? Mikor hasonló teljesen a memória igényük? +nem mindegy? Ha böngészel akkor általában csak böngészel, mást nem csinálsz, max. zenét hallgatsz, simán elég egy átlagos 8 vagy 4 gb memóriás gép is. Nem értem ezt az állandó háborúzást.
-
-
Zola007
veterán
52.0
#23472) mzso : nem értem egyébként mi értelme ennek a multi-processnek, ugyanis nekem ha bedöglik valamelyik oldal flash vagy JS miatt, akkor borul az egész, nem csak az az 1 lap
beazonosítottam a kiegészítőket, egyenként lelőttem Chromeba, memóriaigény Resource Monitorban, zárójelben a Chrome Task Manager adataadblock plus: 80 MB (63)
Adobe Acrobat 28MB (14)
disconnect 36 MB (20)
Docs PDF/PowerPoint Viewer 23 MB (11)
Facebook Disconnect 23 MB (8)
Google Translate 24M (11)
Page Monitor 28MB (11)
Video Downloader professional 24MB (11)
WhatFont 24MB (11)Így lapok nélkül foglal a Chrome 370 MB-ot, ha lelövöm az egészet, ennyivel esik a memóriahasználat
-
Zola007
veterán
Az a gond, hogy ez az 1730 MB a frissen megnyitott Chrome-ban frissen megnyitott oldalak memóriafoglalása
(JS kikapcsolásával is ugyanennyi)
Ha még dolgozgatok is benne pár órát, akkor felkúszik az említett 3-4 gigára és 10-15 lapnál azzal jön a rendszer, hogy elfogyott a 7GB memória (8GB, de 0,5-1 giga megy az APU-nak)Firefoxot használom az előző hozzászólásom óta, tehát durván 2,5 órája és most tart 620 megánál ( a kezdő 570-ről)
Ezt nem tudom én összerakni, hogy miből jön ekkora különbség a két böngésző között.
Biztonsági, oldalkirajzolási, kompatibilitási és plugin szempontból jobban bejött a Chrome
Előtte Firefoxoztam, de most szerintem visszaállok JS és Flash nélküli Firefoxra -
Zola007
veterán
Nem hinném, hogy ennyire elszaladtak volna.
Próbaképpen megnyitottam ugyanazt a 15db weblapot Firefox ban is
(nincs benne Youtube vagy egészoldalas flash-játék/animáció)elenleg a chrome.exe folyamatok memóriafoglalásait összeadva erre a 15 lapra összesen 1.730 MB-ot foglal, míg a Firefox összesen 570-et
ez mitől van?

Flash ki van kapcsolva
JS-t hogy kapcsolod ki Chromeban? -
HoTaZo
addikt
Rendben, csak hogyan tudom alkalmazni az adott oldalon? Ez valami beépülő? De hová?
Egyébként ez az egyik kínai webáruház reklamációs oldala, ahol levelezgetünk még egymásnak. Remélhetőleg nem sokat kell bíbelődni ezen az oldalon. Csak idegesítő, hogy mobilon hiába fordítom el a készüléket mégse jelenik meg rendesen. -
TomMusic
őstag
Köszi!
Közben rájöttem, hogy nálam szerintem valami egyedi probléma van, mert ugyanezen a gépen egy virtuális gépben nem jön elő ez a hiba..
Szóval arra kellene rájönnöm, milyen módszerrel ellenőrzi a Chrome a szavakat... Hátha valami fájl vagy registry bejegyzés "ragadt be". -
Stauffenberg
nagyúr
Bocs, már nem tudtam szerkeszteni az előzőt.
Kipróbáltam, de nem megy. Egyébként már van több Chrome parancsikonom is, amik eltérő profilokat indítanak (munka, személyes, stb), de egyikben sem jó. Az így létrehozott új profillal sem megy (és a Flash továbbra is megakadályozza az oldalak betöltését).
Nincs egyébként semmilyen beépülő telepítve a böngészőhöz (a Flasht leszámítva, de már azt is letiltottam).
-
SP4C3
veterán
Neharagudj, de pont erről pofázok.

Megérteném, ha 9Mbps feltöltést adna a és megtartaná azt a maradék 1Mbps-t. De ez így nagyon nem fair. Kb 18-20€ havonta.
A sávszélem összhangban van a szerződéssel... Többé kevésbé. SpeedTest konstans 8Mbps letöltést és 0.9Mbps feltöltést mutat.
-
Tigerclaw
nagyúr
A defender nem talált semmit, pedig lefuttattam deep scan-re, az Eset online keresője talált 11 gyanús állományt, azokat leszedettem, letöröltem. Azután az Ad-Aware nem talált már semmit, de továbbra is hálózati hibára futott Glyph (Trion játékok letöltéskezelője) Azután futtattam az AdwCleaner-t...ott talált még pár gyanús dolgot, illetve kértem tőle, hogy reseteljen mindent, amit csak lehetett TCPIP és hasonlók. Azután jöt helyre a program. Szóval valami befészkelte magát a netkapcsolatomba, böngészőmbe és megváltoztatta, átirányította valahogy, miközben futott végig a W10 teljes védelme.
Mondjuk tegnap muszájból átléptem olyan vonalat, amit nem szoktam. Kellett egy SD kártya repair, recover szoftver, de csak olyan shareware-t találtam, ami sikeresen hozta vissza az állományokat, ami regisztrációhoz kötött. Kerestem hozzá serial-t, közben belefutottam egy tonna fake linkbe, oldalba. Szóval az én hibám volt, de nem jó érzés, hogy a defender nem elég a védelemhez.
-
Sonja
nagyúr
Azóta már visszakerült!
Nem tetszett az iconja, azt kellett cserélni.

-
szildavid90
aktív tag
Ez engem is érdekelne! Tudnál nekem segíteni pontosan, hogy ezt a "--process-per-site argumentumot " hova kell pontosan betenni? Illetve a bővítmények autómatikus ki-be kapcsolását a chrome://plugins oldalon tudom beállítani? A Mindig engedélyezve elől kell a pipát kivenni?
-
törölt tag
Persze az továbbra mérlegelés kérdése, hogy megéri e a Chrome böngészőt egy olyan egyébként Chrome motort használóra cserélni ami jelenleg 4 főverzióval van lemaradva - az ígéretről majd az idő eldönti, hogy ígéret marad e vagy valósággá válik -, alapértelmezetten egy kevésbé hatékony keresőt használ - a Yahoo nem gyűjt adatokat?! -, és több olyan funkciót tartalmaz, amelyek Chrome alatt is elérhetőek, pl a privDog helyett Ghostery, a Comodo DNS pedig a Windows-ban is, vagy tovább fokozva a hatékonyságot, a routerben / HGW-ben is átállítható, így minden hálózati eszköz, és böngésző azon keresztül érheti el az Internetet.
-
w333
félisten
Aha ... és az Easylist fejlesztőével nem lehet beszélni hogy szedje ki ezt a "ad01.js" parancsot, vagy a fórum ez ügyben nem fog tenni semmit hogy átszerkesszék az oldalt ? és így akkor nem akadna össze ...

Vagy legalább a közleményben írják ki hogy mindenki kapcsolja ki az "reklámblokkolót" mert zavarja az oldal működését ...

-
w333
félisten
Másképpen is megtudták volna oldani pl. hogy megkerüljék az Adblockot, így nem kéne a szűrőkkel szórakozni, mindenkinél ott lenne a reklám és kész

Most ott tartunk hogy se közlemény - se körüzenet, de még egy nyamvadt cikk sincs róla, a felhasználók 99% azt sem tudja hogy mi történik, aztán az összes topikban már ott vannak a nyers URL -k mert senki nem tud linkelni fejből

-
kispx
addikt
Lejárt a szerkesztési idő
Nem lesz az. Megnéztem a release notesot és nem említik benne a 64 bites verziót. -
jjeahh
nagyúr
nos azóta ez a tapasztalatom: sok reklám maradt, kiszűrni hülye vagyok (írtad, hogy puritán, de ez nekem totál káoszt jelent
csak átlagfelhasználó vagyok, bocs a lámaságért), illetve a szűrt reklámok helye is megmaradt, szinte ugyanolyan zavaró...szal egyelőre újra felraktam a ramzabáló adblock-ot 
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

(JS kikapcsolásával is ugyanennyi)