Hirdetés
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
-
LOGOUT
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
100-200 mW az egészségügyi határérték
Igaz nem folyamatosan, de a GSM telefonok ennek akár a 10, 15x-ösével is adnak, ráadásul a fejedhez tartva azt, vagy épp mindig több is van belőle a környezetedben. Meg aztán laknak emberek több millió Wattal sugárzó rádióadók környezetében is, mint pl. Solt, 2 mega Watt. Szóval én nagyon nem parázok emiatt a 0,5 Watt miatt, ami szintén nem folyamatos adást jelent.
-
Ha mondjuk a lakás másik részében lenne szükséged ethernet kapcsolatra, de nem akarsz külön hálózatot. Mert ugye Wireless Client mód volt eddig is, de az NAT-ol, tehát egy új, másik alhálózat lesz a kliens router mögött, még ha bridge-ben használod, akkor ugyanaz, tehát pl. a DHCP-t is a fő router intézi.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #355 üzenetére
Az mire jó ?mármint a WEB?
-
válasz
Intruder2k5 #290 üzenetére
Érdekes ez a jelszó probléma, de főleg az, hogy a mai napig nem találok róla sehol, senki által jelzést. Vagy csak rosszul keresem... Lényeg a lényeg, ma is feltettem a tegnapi nightly fw-t, és arra jutottam, hogy ha csak kisbetűt, nagybetűt és számot tartalmazó jelszót adtam meg, akkor működik rendesen, de ha különleges karakter, írásjel is kerül bele, akkor már nem tudok többet belépni webes felületen, csak SSH-ban, és már ott is hiába állítok vissza bármilyen jelszót, a webes felület nem fogadta azt el. Azért ez érdekes, hogy nem tűnik fel senkinek...
Amúgy bekerült a nightly buldbe a wireless ethernet bridge mód.
-
attires
tag
Én úgy tudom hogy:
100-200 mW az egészségügyi határérték.
De ez watt/m2, szóval, ha nem egyenes vonalban terjed, hanem szóródik, akkor a távolsággal csökken.
[link] -
Mi mindkét Flint 2 mindkét sávját 27dBm-n, vagyis 501mW-on használjuk. Az egész házban és az udvaron is jelentősen jobb lett a lefedettség, de az alap és az emelt WiFi teljesítmény között méréseket nem csináltam. A két Flint 2 az ami állandó helyen van, ott tudom mondani, hogy a korábbi -70dBm körüli kapcsolat úgy -58dBm-re javult, szóval tényleg jelentős a különbség. Én a magam részéről ettől feljebb nem szeretném emelni a teljesítményt.
-
Balinov
titán
Srácok ,eddig kippkopp minden franko,3.5 napja dropout nélkül hasít a net ,de most eszembe jutott a topik elején beszélt tx Power diskurzu
Aki megcsinalta ,annak milyen tapasztalata van ?megosztana ?
Mi az a Max t power ,ami még biztonságos ?
Üdv Bali
-
válasz
the radish #348 üzenetére
Nagyszerű, szívesen!
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5 #201 üzenetére
Ugyan nem Tomato (Pi), de jeleztem, hogy a múltkor nem sikerült, nos ismételt próbálkozást kövezően már nálam is:
Tavasszal egyszerűen rossz helyre tettem /vagy nem jó elérési utat adtam meg/ és valahol olvastam, hogy ez az új nem cserélhető, így el is engedtem.
Erre most az első próbálkozásra sikerült.
Úgyhogy köszi. -
attires
tag
Szia!
Nekem bevált .
Mint már 2x írtam a flint routerrel igy lehet beállítani [link] (Padavannal könyebb volt).A különböző eszközök (ha már megvan az előfizetés) beállításán végigvisz az Adguard oldal.
Az oldalon létre lehet hozni szervereket (beállítani mit hogyan blokkoljanak), valamit eszközöket amik a virtuális szerverekhez csatlakoznak.
Pl. létrehozol egy felnőtt és egy gyerek szervert, attól függően hogy pl. a telefonodon mit szeretnél blokkolni és csatlakoztatod a telefont ahhoz a szerverhez.
Van Family előfizetés is (lifetime) 40USD/lifetime/9 user [link].
Ez többet "tud" blokkolni, de minden egyes eszközre (routerre nem lehet) telepíteni kell.
Mivel helyben fut jobban meríti a telefont, de asztali gépekre/laptopra kitűnő opció lehet.Harmadik opció (ingyenes) az Adguard home [link] . Az opkg install adguardhome paranccsal lehet telepíteni (kizárólag külső merevlemezre mert tönkreteszi a sok írás a flash-t. Nekem sikerült tönkretenni így az AC-2100-at 5 hónap alatt).
A YouTube-on mindegyikről rengeteg videó van.
"Konkrétan hogy állítottad be?
" ezt most nagyon hosszú lenne leírni (egyszerűbb megnézni egy videót, de a lényeg hogy az AdGuard oldal generál neked egy azonosítót és azt írod be a különböző eszközbe (de ott le is írja részletesen). pl.
-
attires
tag
Szia!
(ha érdekel, személyes vélemény)Én sokat próbálkoztam még Padavan routerrel a "helyi" adblokkal, azután rájöttem hogy nekem nem éri meg vele szórakozni. Előfizettem az Adguard Personal DNS -re (kb. 30USD/ 5év [link] akciósan). itt [link] utaltam rái.
Nem kell vele szórakozni, nem a helyi erőforrást "használja" (még nem volt gondom vele).
Otthon minden a router mögött lévő eszközt "véd", ha meg nem vagy otthon akkor is simán/gyorsan beállítható hogy a Te saját AdGuard DNS "szerveredet" használja VPN nélkül (nem merül az akksi).ízlések és pofonok...
-
válasz
Intruder2k5 #343 üzenetére
igen van . pár ezer Ft.
-
Hogy mit fog meg, az legfőképp alkalmazott szűrőlistákon múlik, a Prohardver reklámokra meg ugye van más megoldás.
-
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #339 üzenetére
Jaa ,ezt láttam ,vajon működhet piholehoz is használt blcklisttel?
-
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #337 üzenetére
Ugyugy ,csakhogy néha épp én vagyok a probléma ..
Ma tervezem délután a transmit6powerreljatszadozast,de előtte korkerdes,adblockot ti hogy oldjatok meg router szinten ?ugye a stock glintes fwben van agh,t64ban meg nincsen
-
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #334 üzenetére
Most hogy mondod ,rémlik nekem is valami erről a lynksysfirumos topikbol
Amúgy kikapcsoltam q qos ,1000/100 optika ,PPPoE ,jobban belegondolva, nincs rá semmi szükség
Céges dolgok céges vpnen így is jobban hasitanak,minden remote rendszer porgosebbnek tűnt egész múlt héten ,pedig akkor csak ap volt Asus mögé kötve ,egyedül egy 45 perces céges session volt tegnap reggel ,már csak a flinttel ,mint kizárólagos routerrel a rendszerben ,mert főnököm kért egy kis szívességet tegnap hovegi zárás alkalmával
-
válasz
Intruder2k5 #332 üzenetére
THX. Már most rémlik, hogy az NVME SSD-re így csináltan.
-
Valahol olvastam olyat is, hogy a hardveres flow-offload és a QoS nem feltétlenül barátok, szóval ha QoS használata az irány, akkor érdemes próbálkozni a szoftveres offloaddal. Amúgy milyen sebességű neted van? Nekem 1000/300-as PPPoE, de jelenleg nem használok flow-offload-ot, és simán bírja a router.
-
Balinov
titán
Uraim, kivancsi vagyok a velemenyetekre. Nagyjabol belottem a wifit, 7-800mbitet merek telon a lakas nagy reszen, tavoli teraszon 3-400 korul.
Aztan T64-en a firewall-nal engedelyeztem a Hardware flow offloading-ot, igy ugyanazon helyeken atlagosan 100mbit+-al merek tobbet, orom es bodotta.
Telefons Speedtest appon viszont eszrevettem, hogy van reszltes eredmeny (bongeszossel ellentetben) es itt nem a legrozsasabb a helyzet.
Aztan utanaolvatsam a bufferbloat-nak es a waveform-os teszten Grade C jott ki
Talan a Lynksisforumos t64 threadbe irtak, hogy valaki CAKE-t szeretne hasznalni QOS-re, mert az milyen jol van implementalva
Nosza, QOS menu. Enable QoS, CAKE AOM mode, minden default
Ujabb Waveform bufferbloat tesztnel Grade A, hurra, pingek, jitter is lenyegesebben jobb, de 67mbit/0.5mbit fel??? WTF???
Csak azert eroltetem, merg heti 3 napot meg minding WFH vagyok, rengeteg Teams Audio es Videohivassal, ami Asusmerlines Ax56u-nal sokat baszakodott, szoval valamikor fontos lehet.
Kerdes, CAKE=ON-nal ilyen DL/UL sebesseg az normalis? Ping az jo, de Ti hogyan allitottatok be, hogyan allitanatok be?
udv
BSZerk: mondom merek Speedtest.net-en egyet laposon (W10). Oldal betoltodik, de szervert nem listaz?? Telon megy a test, ugyanaz a szerver, de 341/0.22!!!. DafuQos?
-
-
válasz
Intruder2k5 #328 üzenetére
A partíciós séma mindegy hogy MBR , vagy GPT ?
-
válasz
Intruder2k5 #313 üzenetére
Kék (halvány szürkés ibolyás kék), működik, Lan és Wan is megy, entware, transmission, mindkét wifi is megy. Saját "nightly" build.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #328 üzenetére
Rendben.
Köszönöm -
válasz
szaboi6512 #327 üzenetére
Így van. Egyébként lehet jóval kisebb is, mert amint látod az én df kimenetemben, az entware mérete mindössze ~70MB, szóval az 1GB is több mint elég neki, de biztos ami biztos, azért nagyobbra szoktam szabni azt a partíciót is.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #324 üzenetére
A particionálás és a formázás részleteire most nem térek ki, gondolom azt meg tudod oldani.
Azaz készítsék 2 partíciót az alábbiak szerint?Legyen egy kisebb, mondjuk 2-3GB méretű partíció az Entware-nek, és a maradék pedig az adatoknak.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #324 üzenetére
Nem volt sürgős, csak azt hittem feledésbe merült.
Köszönöm szépen... -
-
válasz
szaboi6512 #322 üzenetére
Most akkor mégis ennyire sürgős?
Na szóval... Akkor maradjunk a két partíciós megoldásnál. Legyen egy kisebb, mondjuk 2-3GB méretű partíció az Entware-nek, és a maradék pedig az adatoknak. A particionálás és a formázás részleteire most nem térek ki, gondolom azt meg tudod oldani. A folytatás pedig összeollózva a korábban már leírtakból, valahogy így nézne ki:
Először is az
Administration -> Scripts -> Init
részbe tedd be ezt:mkdir -p /media/sys
mkdir -p /media/dataMajd az
USB and NAS -> USB Support
oldalon aRun after mounting
részbe írod be ezeket a sorokat:umount /tmp/mnt/*
mount -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime,commit=15,data=writeback /dev/sda1 /media/sys
mount -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime,commit=15,data=writeback /dev/sda2 /media/data
mount -o bind /media/sys /opt
/opt/etc/init.d/rc.unslung startHa ez megvan, akkor egy újraindítással csekkold le az eredményt
df -h
A kimenetben pedig ezt a három csatolást keresd:
Ha minden OK, akkor mehet is az entware telepítés:
/usr/sbin/entware-install.sh
Ha ez lefut, akkor megvan az alap rendszer, onnantól pedig azt telepítesz amit szeretnél még, mint pl. a Midnight Commander-t.
opkg install mc
Ha felment a qBittorrent is, akkor hátra van még a tűzfal script, hogy aktív módban fusson a kliens. Ehhez az
Administration -> Scripts -> Firewall
részbe tedd be ezt:iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 51412 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --dport 51412 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROPA számokat értelemszerűen cseréled arra, amelyik portot használod a kliensben.
És ha minden igaz, akkor ennyi.
-
Buvana
aktív tag
Az enyém világoskék. [kép]
-
szaboi6512
őstag
Akkor az entware hogy is megy rá?
-
-
Balinov
titán
válasz
Kéken csak rebootkor illetve akkor világított ,mikor uboot módba raktam flash előtt ,amúgy fehér
-
Igen, talán egy minimális kékes árnyalat van a fehérben is, de amikor kék, akkor az egyértelműen kék.
ITT mondjuk azt írja, hogy
Solid white: Working normally
, de a másik router is hibátlanul megy ~12 napja, és azon mégis kék. Meg persze egyáltalán nem biztos, hogy Tomato alatt is ugyanaz a szisztéma mint a gyári szofttal, csak arra nem jöttem még rá, hogy miért tér el a két routeren.ITT is van erről szó, most olvasgatom.
-
válasz
szaboi6512 #315 üzenetére
Semmi gond, az ötlet nem volt rossz, mert az éles routeren van HDD a másikon meg nincs, de sajnos nem ez volt a megoldás. Rádugtam egy SSD-t, ugyanúgy fehér maradt a LED, újra is indítottam, akkor is. Induláskor talán kettőt villan kéken, aztán úgy 15-20mp-ig világít kéken, és amikor feláll a rendszer, átvált fehérre.
-
attires
tag
válasz
Nagyon halvány kék. Mondhatni (inkább) fehér.
(HDD lóg az USB portján) -
attires
tag
Amennyiben valaki pl. Private AdGuard DNS server-t szeretne a routerrel használni (Stubby)... [link], akkor így tudja beállítani.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Nekem más routeren ugyan, de a kék szín az USB3.0, a fehér a 2.0-át jelenti.
Félreértettem .... -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #312 üzenetére
Jelen állás szerint egyiknek sincs akadálya.
Holnap megyek érte, egy full üres HDD lesz.
UI: A router is csak a jövő hét 2. felében fog érkezni... -
Nektek milyen színű a LED a routeren? Azért kérdem, mert nekem az éles routeren kéken világít, még a másodlagoson fehéren. Gondoltam azért, mert a teszt router LAN portjai jelenleg üresek, így egy próba erejéig kihúztam az éles router LAN portjaiból is a két kábelt, de az akkor is maradt kék. Szóval minden működik rendesen mindkét routeren, de a logikát ebben nem sikerült még átlátni.
-
válasz
szaboi6512 #311 üzenetére
Szia!
Tehát... Én két részre osztanám a HDD-t ha lehet, bár nem feltétlenül muszáj. Szóval ha mondjuk már adott az ext4-es HDD, és van rajta adat is, akkor nem feltétlenül kell újra particionálni. Melyik megoldás lenne jó?
-
szaboi6512
őstag
Üdv!
Ha sikerült feltenni a Tomato-t, akkor az Entware-t hogy lehet rátenni?
Tételezzük fel hogy van 1 üres HDD ext4-re formázva, ebből induljunk ki...
Gyakorlatilag egy Qbittorrent kliens, vagy még esetleg egy Transmission jönne szóba...
Ezt hogyan tudom megvalósítani?
A Tomato-ra frissítést meenetét már leírtátok...
Köszi -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #309 üzenetére
Köszönöm ismételten ,asszem így menni fog
-
De en ezt rohadtul nem talalom a menuben.
Inkább Basic -> Network -> LAN lesz az.A cel az lenne, hogy igy bejussak a PVE-be,
Akkor én leginkább azt csinálnám, hogy erre az időre összekötném a laptopot (gépet) direktben a szerverrel, persze fix 192.168.50.x IP-t adva a gépnek, és úgy átírnám a szervert is. De ha minden áron a routerrel akarod megoldani, akkor egyszerűen erre az időre írd át a LAN IP címét a fentebb említett menüben. [kép]Ja, chatgpt azt mondja, save & reboot. Reboot ilyenkor muszaly?
Tomato-ban igazából az van, hogy ezeket magától intézi, tehát ahol elég újraindítani a szolgáltatást ott azt csinálja, ahol meg rebott kell, ott azt. De manuálisan nem szokott kelleni újraindítani, ha szükséges, akkor úgyis újraindul magától. -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #307 üzenetére
csinaltam egy rollback-et a 2025.3-ra, azt gondolvan, hogy az (is) lehet a hiba oka, de vegul nem az volt ,user tapasztaltlansag/error
Kerdes:
van egy PVE szerver, ami 196.168.50.xx subneten van, Flint-en viszont 192.168.1.xx a subnet
ChatPeti ezt irja
Log in to the Flint 2 Tomato64 web UI.
Go to: Advanced → LAN (sometimes just called LAN Settings).
In the LAN (br0) section you’ll see your current LAN IP, probably192.168.1.1
.
Add an IP Alias entry like this:
IP Address:192.160.50.1
Subnet Mask:255.255.255.0
Save settings and reboot (or restart the LAN service).De en ezt rohadtul nem talalom a menuben. Wiki-n talan ez lenne az, de itt nem igazan enged semmit? Hulye vagyok, rossz helyen keresem, nincs is ilyen vagy csak rohatul le vagyok mar igy fel 12-kor zsibbadva?
A cel az lenne, hogy igy bejussak a PVE-be, majd ott atirjam a PVE host subnetjet a 192.168.1.xxx-re. Magyaran egyszeri dologrol lenne szo, konszolidalnek minden ott futo service-t az uj subnetre.
udv es koszi az eddigi segitseget
Bali
Ja, chatgpt azt mondja, save & reboot. Reboot ilyenkor muszaly?
-
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #305 üzenetére
probaltam ugy is, ugysem tud kapcsolodni a szolgaltatohoz,
Baaazzzzeeee, Tag WAN a vlan#0-n megoldotta, ezt mar nem mobilnetet osztva, ciposkuszliban irom, hanem a default 2.4-es T64-es wifirol, szinten a stokedlin a ciposkuszlibol
-
-
szaboi6512
őstag
Hamarosan csatlakozom, eddig úgy néz ki...
-
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #300 üzenetére
Igen ,ezt olvastam több helyen is ,ha más fwrol megy az ember ,flash sikerült ,köszi az eddigi segítséget ,még jelentkezem
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest