Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
-
LOGOUT
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lancethepant
lelkes újonc
A Tomato64 csak teljes OpenWrt támogatással rendelkező eszközökre lesz portolva. A Flint 3 Qualcomm lapkakészlettel érkezett, és jelenleg kérdéses, hogy mikor fogja támogatni az OpenWrt. Nekem is van egy ilyen eszközöm, bekerültem a gl.iNet béta tesztelési programjába, de jelenleg csak használatlanul áll a pincémben.
Van néhány eszköz, amire a jövőben a Wifi 7 támogatását tervezem. A következő hivatalos OpenWrt router, az "OpenWrt Two", amelyet a gl.iNet fog építeni, mindenképpen érdekel. A másik lehetséges eszköz, amit látok, a BPI-R4 Pro. A BPI-R4 Pro-val várok, amíg a BPI-BE 1900 wifi modul megjelenik és bebizonyítja, hogy működik. A BPI-BE 1400 wifi modul gyenge teljesítményűnek bizonyult. A BPI-R4 Pro akár elő is rendelhető már, de addig spórolok, amíg jókat nem hallok róla és a Wifi modulról. Mindkét megoldás szerintem egy kicsit drágább lesz. Mindkettő több mint 200 USD-ba kerül, azt hiszem.
Megpróbálok jobban utánajárni a 4g/5g modem drivereknek, ha lesz egy kis időm.
-
Victorio
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #616 üzenetére
&
Laza...
Sajnálattal hallom, hogy nem örökölte a jótulajdonságokat.
Az Asus RT-AC68U lassan dédnagypapa korú, és megjelent a családban az első WiFi7 eszköz: szóval lassan kellene egy kis fejlesztés az itthoni hálón, és gondoltam legyünk akkor jövőtállóak, rögtön rámegyek a WiFi7-re.
De ezek szerint nincs még jó és olcsó megoldás erre...Az aktív hűtést nem egy kikötéssel terveztem volna likvidálni. Kivágtam volna a házat és kapott volna egy bazi kilógó bordát. Valahogy így.
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5 #616 üzenetére
Most, mikor routert kerestem a régi Mi-3G helyett, pont ezen az úton indultam el, úgydöntöttem (főleg eszközök hiányában), hogy elég egyelőre nekem ez a Flint router, és nem bántam meg. Parádés a wifije, sok 2,4GHz eszközöm van (okos otthon - Home assistant), ezekhez inkább erős 2,4Ghz wifi kell (nekem) a sok eszköz miatt. Ott is van jel, ahová a kis xiaomi nem ért el (Padavan alatt pedig elég jól nyomta..). Én Tomato helyett valszeg szűz OpenWrt-t rakok majd fel, azt ismerem, a paradicsomot meg meghagyom levesnek
A Flint 3 meg nem sikerült ennyire jól, engem kifejezetten idegesítene a venti, nemcsak hangban. Vegyes tapasztalatokat olvastam vele kapcsolatban, és inkább visszalépésnek minősítik mindenhol a Flint 2-höz képest. Akinek nem kell a 6Ghz, (és a router mellé kockulás), az szerintem egyelőre nyugodtan skippelheti pár évre a wifi 7-et (szerintem).
-
válasz
Victorio #615 üzenetére
Nem tudok róla, hogy itt bárkinek is lenne, legalábbis nem volt említve. A ventilátoros hűtés ha van, akkor biztos nem véletlenül került bele, szóval lehet ha kikötöd, nem lesz hosszú élettartamú a router. A 6GHz-es rádiótól meg ha eltekintünk, amit nagy eséllyel jó darabig még alig tudsz használni, hisz csak elvétve támogatják a kliensek, 2.4 és 5GHz-en is gyengébb a Flint 3, és órajelben a SoC is lassabb benne, ami pl. a VPN képességén is jól tükröződik. De cserébe legalább 2,5x annyiba kerül.
-
Victorio
aktív tag
A nagytesóval (Flint 3 GL-BE9300) vannak már tapasztalatok? Ez is hasonlóan jó ár/teljesítmény arányú? Várható erre is a Tomato?
Ahogy néztem ez már WiFi7 és van 6 GHz rádiója is.
Mondjuk a ventilátoros hűtés kicsit elijeszt, de azt át lelet barkácsolni passzívra. -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #613 üzenetére
-
Hát elvileg igen, ezt ajánlja lancethepant. Bár mondjuk lehet a nightly-ban már benne voltak ezek a változtatások, szóval passz. Ártani biztos nem ártasz vele.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #611 üzenetére
hétvégén meglesz a program ,asszem .beállítás backupot érdemes csinálni ?másfél hónapos nightlyrol frissitenek
-
válasz
Intruder2k5 #610 üzenetére
És kijött a tényleges 2025.4 is, ha valakit érdekel.
-
Feltettem a tesztvasra a 10-15-2025 nightly fw-t, és 2025.4 stabil lett belőle.
-
válasz
SztiviVander #608 üzenetére
Igen, ezt a Hi-Link meg non-Hi-Link bohóckodást megtaláltam én is, de mélyebben nem is érdekel a téma mert nem vagyok érintett, meg aztán eszköz nélkül hiába akarok én bármit is.
más...
OFF: Szombat délelőtt lesz egy pár órás leállás, mert költözik a szerver.
Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád -
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #607 üzenetére
Szerintem a ft -ban van a gond eleve (driver gondolom), en is probaltam meg regebben az ac68u-n szinten egy huawei e3... valami feher 4g telekomtol szarmazo sticket, de nem tudtam eletre lehelni. Aztan forumokon talaltam hogy at kene allitani olyan modba (az a valami hilink modem vagy mi) amikor csak a modem resze el es nincs az a beepitett cd imitalo funkcioja amin rajta van a telekomos app meg a win driverek, es bar elvileg az en verziomra valo volt a fw amit raeroszakoltam de sikeresen le is teglaztam vele a sticket ugyhogy az repult a kukaba es azota eszembe se jutott ilyennel probalkozni. Nagy kar nem volt erte, meg cegnel selejteztuk le mert eleve valami CATzero koruli tudasa volt es win alatt is (ott mukodott a fw buzeralas elott) lassu volt mint a toloszekes csiga, talan ilyen 1-1.5Mbit jott ki belole max.
-
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5 #605 üzenetére
Én is kipróbáltam a tartaléktelóval, a routeren eredeti fw. A teló egy Poco F3
Bekapcsoltam az usb megosztást, és pöcc röff ment
-
válasz
lancethepant #601 üzenetére
-
-
válasz
A Tomato topikban láttam olyan fórumtársat, aki régebben használt hasonló modemet FreshTomato-val, és már ilyen GL MT6000 routere van Tomato64-el. Csak persze még az is kérdés, hogy azóta megvan-e még neki a modem.
-
fila
senior tag
válasz
Van itthon egy Asus TUF-AX3000_V2, ha jól látom erre rá lehet rakni a FreshTomato-t.
Hétvégén fogom tudni kipróbálni vele a modemet.
-
lancethepant
lelkes újonc
Pár évvel ezelőtt sikerült USB-n keresztül csatlakoztatnom a telefonomat, hogy kipróbáljam a Tomato64 funkcióját. Voltak furcsaságok a telefonnal, hogy működjön, de ugyanez igaz volt a FreshTomato-ra is. Én magam még nem használtam 3g/4g/5g modemet. Azt hiszem, mindennek a helyén kellene lennie, de nem tudok senkiről, aki eddig megpróbálta volna használni ezt a funkciót. Van olyan eszközöd, amin működik a FreshTomato, vagy megpróbálhatnád megnézni, hogy ott működik-e?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jeorjosz7 károsultjai
- Lexus, Toyota topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- ASUS VZ24EHE 1080p / 75Hz / 60cm (23,8") IPS /1ms válaszidő / Gamer funkciók / FreeSync
- MSI MECH 2X RX 6600 XT - eladó!
- Újszerű Topping D10s - USB DAC 32bit 384KHz DSD256
- PCLab Pro P-689 Ryzen 7 9700x / 32GB DDR5 / RTX 5070 - halk, prémium 1440p/4K gamer PC
- 2019 MacBook Pro 16" i9 Radeon Pro 5500M 4gb 32gb RAM 1TB SSD eladó!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Új Asus 16 Vivobook WUXGA IPS Nano Ryzen5 7430U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő