- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attires
tag
Amennyiben csak pár kliensnek szeretnél kiosztani egyéni DNS címet, akkor a dnsmaq custom configuration (advanced,dhcp/dns/tftp) hoz írd be a következőt :
(aa:bb:cc:dd:ee:ff - a gép MAC címe aminek más DNS címet akarsz kiosztani, GEP1 - tetszőleges címke)dhcp-host=aa:bb:cc:dd:ee:ff,set:GEP1
dhcp-option=tag:GEP1,option:dns-server,dns1,dns2(reboot)
Remélem segít.
edit: most látom hogy már megvalaszolták. Valamiért roamingban nem frissült az oldal és nem láttam a válaszokat…
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #372 üzenetére
Örülök hogy megoldódott a hitelesítési probléma (problémád). Én is kipróbáltam tegnap, de rögtön vissza is raktam az augusztus 25.-i verziót, mivel nekem meg csak azzal működik jól az OpenVPN és a tűzfal szabályaim... Érdekes dolgok ezek.
Egyszer biztosam mindent kijavítanak
.
-
attires
tag
Én úgy tudom hogy:
100-200 mW az egészségügyi határérték.
De ez watt/m2, szóval, ha nem egyenes vonalban terjed, hanem szóródik, akkor a távolsággal csökken.
[link] -
attires
tag
Szia!
Nekem bevált .
Mint már 2x írtam a flint routerrel igy lehet beállítani [link] (Padavannal könyebb volt).A különböző eszközök (ha már megvan az előfizetés) beállításán végigvisz az Adguard oldal.
Az oldalon létre lehet hozni szervereket (beállítani mit hogyan blokkoljanak), valamit eszközöket amik a virtuális szerverekhez csatlakoznak.
Pl. létrehozol egy felnőtt és egy gyerek szervert, attól függően hogy pl. a telefonodon mit szeretnél blokkolni és csatlakoztatod a telefont ahhoz a szerverhez.
Van Family előfizetés is (lifetime) 40USD/lifetime/9 user [link].
Ez többet "tud" blokkolni, de minden egyes eszközre (routerre nem lehet) telepíteni kell.
Mivel helyben fut jobban meríti a telefont, de asztali gépekre/laptopra kitűnő opció lehet.Harmadik opció (ingyenes) az Adguard home [link] . Az opkg install adguardhome paranccsal lehet telepíteni (kizárólag külső merevlemezre mert tönkreteszi a sok írás a flash-t. Nekem sikerült tönkretenni így az AC-2100-at 5 hónap alatt).
A YouTube-on mindegyikről rengeteg videó van.
"Konkrétan hogy állítottad be?
" ezt most nagyon hosszú lenne leírni (egyszerűbb megnézni egy videót, de a lényeg hogy az AdGuard oldal generál neked egy azonosítót és azt írod be a különböző eszközbe (de ott le is írja részletesen). pl.
-
attires
tag
Szia!
(ha érdekel, személyes vélemény)Én sokat próbálkoztam még Padavan routerrel a "helyi" adblokkal, azután rájöttem hogy nekem nem éri meg vele szórakozni. Előfizettem az Adguard Personal DNS -re (kb. 30USD/ 5év [link] akciósan). itt [link] utaltam rái.
Nem kell vele szórakozni, nem a helyi erőforrást "használja" (még nem volt gondom vele).
Otthon minden a router mögött lévő eszközt "véd", ha meg nem vagy otthon akkor is simán/gyorsan beállítható hogy a Te saját AdGuard DNS "szerveredet" használja VPN nélkül (nem merül az akksi).ízlések és pofonok...
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #313 üzenetére
Nagyon halvány kék. Mondhatni (inkább) fehér.
(HDD lóg az USB portján) -
attires
tag
Amennyiben valaki pl. Private AdGuard DNS server-t szeretne a routerrel használni (Stubby)... [link], akkor így tudja beállítani.
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #219 üzenetére
Köszönöm az információt. Most legalább tudom hogy mennyi ideig tart fordítani
.
Még egy kérdés (nem találtam rá egyértelmű választ):
a sysupgrade.bin -t minden egyes alkalommal "használni" kell, vagy csak akkor ha pl. kernel update is van? -
attires
tag
Akit érdekel... (sikerült röpke 3 óra alatt fordítani egyet. M1 MacBook Air)
tomato64-gl-mt6000_a467e04_update.tzst.zip [link]
A 2025.08.19.-I [commit_a467e04] szerint.
-
attires
tag
Köszönöm szépen!
Közben nekem is elindult Debian 12 (ARM64, Parallels) alatt.
A trükk az volt hogy a "downloads"-s alatt kellett létrehozni a tomato64 könyvtárat...
Most várok, hogy végezzen...Hogy én is írjak valami hasznosat:
Nekem azért volt erre szükségem mert az OpenVPN kliensek több száz km-re vannak...Padavan-ról hogyan migráljuk az OpenVPN szerver "kulcsokat" Tomato64-re:
A "Padavan" routerre bejelentkezunk SSH-n és megkeressük az
/etc/storage/openvpn/server mappát. Az itt található fileokat megnyitjuk (szövegszerkesztő) és a tartalmukat átmásoljuk (CTRL-C, CTRL-V) a megfelelő helyre.
Ezután nyomunk egy SAVE-t, és máris csatlakozhatnak a távoli kliensek.(Azért ellenőrizzük le a szerver indítása előtt a beállításokat. pl. port, dyndns)
-
attires
tag
Szia!
Leírnád légy szíves röviden, hogy hogyan sikerült fordítanod?
Nekem a "make mt6000" -nél elrepül mindig.
Ha root vagyok akkor az a baja, ha nem vagyok akkor meg az...Az újabb commitban javítottak az "OpenVPN-en" (OpenVPN Client: IPSET incorrectly configured w/ DNSMasq) ami miatt szeretnék fordítani.
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #96 üzenetére
Amíg még működik a 2 db MIR3G és az 1 db RM-AC2100 (ennek már a mtd11 partíciója hibás) biztosan fordítani fogok. WiFi-t nem használom rajtuk mert akkor már túlpörgetett procival is eldobálja a VPN-t. Még úgyis hogy majdnem mindent letiltottam a config fileban...
-
attires
tag
Sziasztok!
Elcsábultam én is (a jövő héten jön). Kiváncsi leszek az (Open)VPN képességére, meg hogy hogyan fogja kezelni a "távoli" USB (Virtualusbhere/USBIp) eszközöket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Futás, futópályák
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Path of Exile 2
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gar!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest