- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
-
LOGOUT
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #296 üzenetére
Emlékszel ,gyárirol t64 re az első flash kb meddig tartott azután hogy feltoltodtted a bin filet ? Wikin 2.5 percet ír de mar vagy 5-6 perce megy nálam és még nem volt router reboot
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #296 üzenetére
Ja,akkor nem érint ,csak 1-2 kliensen használok vpnt
-
Gondolom a Flint2-n, de tényleg csak rémlik, mintha ezért fordított volna nightly fw-t.
szerk.:
Ja megvan, nem is ő írta ezt, hanem attires. -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #294 üzenetére
marmint VPN-t direktbe a Flint2-n vagy VPN-t valamelyik kliensen futtatva?
-
Ha használnál VPN-t, akkor kellhet a Nightly build, mintha fentebb az első napokban írta volna valaki, hogy a 2025.03-ban, még valami a VPN-el nem kerek, utána lett javítva. Mondjuk én nem használok VPN-t, így ezt nem tapasztaltam. Az éles routeremen nekem is a 2025.03 van még, a másodikon tesztelgetem az újabb fw-ket.
szerk.:
Jaa, talán csixy pont emiatt fordított magának. -
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #290 üzenetére
kritikus infó ,köszi szépen .épp most akarok nekiallnia y64 flashnek,akkor marad a stable 2025.3
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #290 üzenetére
Köszönöm az infót...
-
Próbálgattam a nightly buildeket, és úgy vettem észre, hogy a 25.08.25 jelenleg az utolsó, ami használható és jól működik. Az utána lévő kettőben amint megváltoztattam az admin jelszót telepítés után, már semmivel nem engedett bejelentkezni, sem az újjal, sem pedig a default jelszóval. Viszont érdekesség, hogy SSH-n meg be lehet lépni, ott elfogadja az új jelszót, csak a webes admin felület nem enged be. És itt jön a második csavar, egyelőre még nem működik a reset gomb, szóval újra kell flashelni a sysupgrade.bin-t, és úgy tér magához a rendszer.
-
-
Balinov
titán
Bakke5,nekem Lucirol mindig ő ugrik be [link]
-
válasz
Intruder2k5 #166 üzenetére
Luci-ra lehetne Tomato64 skint készíteni, és akkor legalább azok is éreznék a Tomato feelinget akiknek nem támogatja a routerük
Vannak olyan Luci skinek ahol fa elrendezésben vannak baloldalt a menüpontok, a betűtípust a színvilágot (fejléc lábléc logók stb) Tomato64-esre lehetne igazítani. Ha lenne egy ilyen skin Luci-ra akkor sem használnál openwrt-t ? A Padavan Grey2 skinjének adaptálása Luci-ra is megfordult a fejemben. Sajnos nem értek a programozáshoz, webfejlesztéshez így nem tudom megcsinálni az említett Luci skineket.Ennek a felületnek vizuálisan Luci-ra adaptálása nem lehet nehéz szerintem:
Mint említettem van hasonló elrendezésű Luci skin: -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #283 üzenetére
Örök hála
-
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #281 üzenetére
Koszi, meg annyit, hogy mind a 3 fajlt erdemes letolteni, elsore sha256 has checked es a zip-bol kicsomagolni a bin-t? Aztan mind a bin es a tzst fajt be kell a recovery gui-jaban tallozni?
Bocsanat a trivialis kerdesert, utoljarar hasonlot valami SamKnows-os Tiplink G/N routerrel csinaltam, amikor rendes FW-t raktam ra a SK custom FW helyett, ennek meg van vagy 10-12eve
-
-
Balinov
titán
lejart az 5perc, szerintem egyenlore kihagyom a vanilla OpenWRT-t, ugrok egybol T64-re. Abbol mehet a nightly build vagy egyenlore 2025.3?
Gyari FW -n, gui alol fel lehet tenni vagy ahogy a wikije is irja, muszaly OEM Recovery Web Interfacen keresztul, ha Gyari/OpenWRT-rol megyek T64re?
udv
Bali -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #278 üzenetére
Igen, jol latod, az az egyetlen , idaig tesztelt parameter ahol kicsit elmarad az asushoz kepest, de az a par mbit nem szamit, PS5-nel ugyis a letoltes szamit, TX szerintem nem annyira, online egyenlore meg csak a gyerkoc jatszik, robloxxal. Azt meg pont lesz*rom, ugy ruhellem. Idaig tetszik, 120 valamennyi euro volt, osszehasonlitva 2021 novembereben vett asus meg 80GBP. Nem ketseg, hogy meg gyari FW-vel is boooven raver koroket az asusra, szoval megegyszer koszi, hogy belinkelted a topikot az Asus router totyikba
-
Akkor ha jól látom döntő többségben nálad is mindenben jobb, kivéve talán a PS Slim feltöltést, az kicsit több az ASUS-al.
Én a második routerre meg a Tomato Nightly-t raktam fel, bár ez most nincs használva semmire, csak tesztelgetem. Az éles routeren azt úgyse lehet, a család kinyúvasztana a net kimaradások miatt.
Tomato64 Firmware 2025.3 GL-MT6000 AIO Nightly 08.23.25
-
Balinov
titán
Na, kicsit megkesve, de itt egy pongyola (pre)view, ahogy igertem, hatha valakinek hasznos lesz.
Szoval tegnap nem birtam es beuzemeltem, egyenlore Asus Ax56u (Merlin FW) alatt, GB porton osszekotve AP-kent. Androidos appal, 2.4ghz-en beleptem, es ugy allitottam be az AP modot. FW-t egybol frissitettem gyari, Glint fele 4.7.7-re (4.8.1 RC van gyaribol, egyenlore nem tettem fel). Net mogotte FTTH/SIRO optika 1000/100, ONT (ppoe) 1.5meteres kanocon log az Asus alatt a ciposszekrenyben, Flint2-t e fole, kb 30cm-re helyeztem el, fuggoleges elrendezessel, antennak 180 fokra kinyitva, igy ugy nez ki mint egy villa
LuCi-bol nezve AX mod, 64-es csati, 80Mhz, 20dBm,100mw, IE orszag. Gyari gliint nem enged TX power-t allitani mas orszaggal sem (Panamat probaltam) feljebb, mint 100mw, csak lejjebb. WPA2-PSK-t hasznalok
Routertol kb 5 meterre, 2 szobaval arreb van a WFH iroda, deges Dell, W11 Enterprise.
AX210 adapterrel. Link speed 5Ghz-en az elmult 24oraban, amikor neztem mindig legalabb 1.1gb/900mbit kornyeken volt, de RX sokszor 1200+. Cegesen, Chrome alatt speedtest-tel, ir szerverre merve ugy 4-5x, nem lattam 800-840mbit alatt a letoltest, mig a feltoltes a vonal adta maxon volt mindig (103-104mbit)
Privat T480s-en, szinten AX210-es adapter (W10Pro), link speedt most 1200/1020mbit. Speedtest ugyanarra az ir szerverre merve 740-800mbit le/ 103 fel.
Kisfiam levedlett Android 10es Lenovo tabjaval 5ghz-en az Asuson keresztul mag 200-230mbit a letoltes. Flint2-n, 5ghz-en 3 meresbol olyan 320mbit az atlag (upstreamet ez az eszkoz is kimaxolja)
Chromecast with Google TV, lakas tulso, legtavolabbi falan, a TV alatti polcon Asus 5ghz halon ezt tudja
Glint-el
Itt nincs hatalmas ugras, de YT,D+, IPTV-hez boven eleg ez is.Chromecast link speed osszehasonlitast nem csinaltam, ha valakit erdekel, szoljon, megnezem. Viszont ott az Asusra Fair network connection-t irt,a F2-vel Good. Itt a maximalis hasznalt bitrata sztem nem haladja meg a 15-20mbitet (1080p tartalom, Jellyfinrol lejatszva), szoval boven franko
PS5 Slim, Chromecast alatti polcon kb 35centivel
Asus 5ghz-en
Glint-tel
Nothing Phone 3A (A15, SD 7s Gen3 SOC, AX wifi-vel Asuson soha tobbet nem mertem 600mbit korul (upstreamet az is kimaxolja), a legtobb az a router mellett allva 650mbit le korul volt, de a nappaliban ahol a CCWGTV/PS5 van, altalaban olyan 400-450korul van az RX cap. Link speed a Flint2-vel 1080/580 most, hogy itt ulok a kanapben, telefon mellettem., Asuson centire otthagyva a telefont TX/RX speed 612/432.
A router mellett allva a max letoltes,amit telefonon mertem az kozel 950mbit volt.
Lakasban a PVE/OMV7 szerver eppen nem csinal semmit, 0 seed QT-n keresztul, egyeduli forgalmazo az a 1080p IPTV stream, aminek olyan 5-6000kbit az atlag bitratje.
Speedtest appal telo - 3, egymas utani meres atlaga: Asus 5ghz, 302/103. Flint 5Ghz 830/103.Ami szembetunik, hogy Asuson minden eszkozon olyan 5ms a ping, mig a Glint-ez 5ghz-en 6-7ms kozott valtakozik, de inkabb 7. Ezt betudom annak, hogy overhead meg hogy a glint AP modban megy, nem pedig o a fo router.
OMV7 alatt, dockerben futo Qbittorrentet nem teszteltem, amig nem rakom be a Flint2-t fo (egyeduli) routernek, marad az Asuson, Zyxel NSA3252-vel ill. a Hive futes HUB-javal egyetemben. Magyaran vezetekes teljesitmenyrol nem tudok egyenlore nyilatkozni.
Faterom Samsung A33-val is mertem elobb egyet, Flint2-n olyan 300/100koruli atlagot lattam, 3, egymasutani meresbol.
Tapo kamera, Neff mosogatogep, Samsung mosogep meg covid elejen vett Epson 3in1 printer egyenlore az Asus 2.4ghz-es halojan van, Ezzelkel minden OK kell, hogy legyen.
Ami erdkes az ,hogy sokat vagyok kinn a teraszon, ami meg a TV/PS5/Chromecaston is tul van. Cigi/kv kozbe sokat netezek ott is. A Nothing 3A ha az Asus 5Ghz-en voltam a jelerosseg Poor volt, ilyen 150-200bmitekre emlekszem, meg sokszor atvaltot wifirol 4G-re (telo 5G-s, csak meg nem csereltem le a sim-et 4G-srol 5G-re), mert a mobilnetet a telefon erosebbnek/gyorsabbnak erzekeli, mint a wifit Most ugyanott ulve a Flint2 5ghz-en ott is 700-800mbit kozott merek lefele, 103 felfele es a Flint2 kapcsolatot Excellentnek jelzi.
Teszt kedveert a meg mindig Asus GB lanjan, 1GB linkel osszekotott OMV VM-rol SMB-n masoltam egy 5gb-os filmet a privat T480s-re. 65-70mbyte/seccel ment NAS->Win10 iranyba a masolas. Ugyanezt a filmet Win->Nas iranyban 55-60mbyte/sec-el masolom visssza. Mind a ket eset ugral 5-10mbyte/sec savban a halozati sebesseg (SMBv3)
Laikuskent ennek egy reszet szinten annak tudom be, hogy az OMV VM-et (proxmox PVE8) futtato Dell Optiplex az Asusra van kotve GB lanon, nem a Flint2-n. (Erdekes, mert nem szamitottam volna arra, hogy a Flint2 wifijen logva latom az Asusra kotott lan/SMB megosztast win alatt mindenfele mahera nelkul)
Hopp. eszembe juttot, hogy VPN "tesztet" is tudok produkalni. Sajat domainhoz vettem NameCheap 1yr VPN-t. Szoval Androidos FastVPN appbol, NameCheap.com fizetos VPN-nel (12eur/ev) Ir vegpontotal WG-n 322/97, OpenVPN protokollal 270/90-et mertem. Ping 15 ill. 25ms volt.
Eddig tetszik, szerintem jo baratok leszunk. Intrudernek meg orok hala
udv
Bali -
Na előkotortam az M.2 SSD-t, és mértem még azzal is egyet-kettőt. Nyugalmi állapotban SSD-vel az USB porton 8.4 Watt, majd az SSD-n adatmásolás (~120MB/sec sebességgel) partíción belül, egyik mappából a másikba 9.6 Watt, és végül ugyanez az adatmásolás, plusz közben 5G WiFi-n letöltés a netről, úgy ~20MB/sec sebességgel, 11.2 Watt teljesítményfelvétellel járt.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #274 üzenetére
Na szuper. Ez tényleg nem sok. Azt tudtam hogy nagyobb kapacitású táp van az eszközökhöz, de akkor ez így OK. Én 20-30W körül tippeltem. A mediatek mindig jó volt fogyasztásban. Szerintem jól is néz ki a router, okos is, erős is, nem is melegszik úgy, best buy.
-
Megmértem a router teljesítményfelvételét, mert kicsit "megrémisztett" a hozzá kapott gyári, 4A-es, 48W-os táp. Általában azért kisebb tápok szoktak ugye lenni a routerekhez, a Xiaomi MI-R3G-hez konkrétan 1,5W-os a gyári táp. De úgy néz ki kár volt aggódni, sőt szerintem még kimondottan takarékosnak mondható a cucc. Alapjáraton a teljesítményfelvétele 6,6 Watt, ha pedig 5G WiFi-n elkezdtem letölteni olyan ~30MB/sec sebességgel egy tesztfile-t, akkor 8 és 9,7 Watt között ugrált, 10 Watt-ot nem láttam ezalatt. Abból kiindulva, hogy a 10+ évvel ezelőtti routereknél sem volt ritka a 10-12 Watt, ez egyáltalán nem sok.
-
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #262 üzenetére
És akkor az internal syslogot is érdemes kikapcsolni? Az azt hiszem defaulton ON.
10-12 évet csak elmegy egy ilyen cucc, úgyis másikat veszünk. -
AcCEsS
senior tag
Megérkezett az egyik példány, feldobtam rá a 2025.3-at, nagyon tetszik, de Lyézus Márija, egyelőre elveszek a beállítások részleteiben, valami hihetetlen a tudása. Jó lesz ez kérem!
-
-
Buvana
aktív tag
válasz
szaboi6512 #265 üzenetére
Bocs, nem neked akartam, hanem új hozzászólásként
-
Buvana
aktív tag
válasz
szaboi6512 #265 üzenetére
Tegnap átálltam teljesen az MT6000-re. A derék ac56U fióklakó lesz innentől. Elpötyögtem a port fordvardok, meg dhcp kiosztások beállításával, túléltem.
Jelenlegi szívfájdalmam viszont az, hogy van 3 db YI kamerám, és egyszer csak úgy döntöttek, hogy többé nem csatlakoznak a 2.4 ghz wifijére. És ugye onnantól nem lehet őket elérni. Az egyetlen megoldás áram off/on nekik. Egy foscam kamera viszont akkor is lógott rajta, neki nem volt gond. Gáz.
Ezek a korábbi kaon ar1344 eszközzel 100% biztonsággal üzemeltek. Ai javaslatára csináltam nekik külön vendéghálózatot wpa2-vel. (kaon is wpa3 volt végig, szóval tudják)
Most tesztelgetem, eddig ok, remélem ilyen is marad.Továbbá a redmi note12 pro is ha hazajövök nem azonnal csatlakozik a flint2 wifijére, és nincsenek beállítási lehetőségek a wifire vonatkozóan, mint a freshtomatoban PL. Hiányzik az a menü. Beacon interval stb stb...
Amúgy ok minden, és lehet később ezeket javítja a fejlesztő. Szóval hajrá
Másnak nincs olyan eszköze, aminek nem barátja a flint2 wifije?
-
Balinov
titán
Na ,meg is hozta a postás bácsi ,meló után teszt ,először gyári fwvel ,aztán vanilla openwrt ,de sztem ebből t64 lesz a végén
-
Igen, ez nálam is ilyen régi beidegződés, hogy a flashbe nem telepítünk dolgokat, mert nem használ neki a gyakori írás. Persze az idők során biztosan ez is sokat fejlődött már, és nem olyan flash van a mai routerekben mint 15 éve, de inkább én sem terhelem ezzel. Amit flashbe mentek, azok a forgalmi statisztikák, de ezt 24 vagy 48 órás intervallumban szoktam menteni. Ami log-ol olyat biztosan nem telepítenék a routerbe.
-
Buvana
aktív tag
A múltkor, mielőtt újratettem a Tomato64-et, felraktam az entware-t. Belső tárhelyre. Hiszen 6.x GB szabad. Torrentre van más eszköz. Okoz e ez gondot, mert az ai azt mondta, hogy terhelem a logfájlokkal a készülék tárhelyét, az állandó írásokkal. Persze erre is van megoldás, ne logoljon internal, hanem menjen szerverre. Végülis ez csak egy kérdés, annyira nem fontos, de érdekel. PL netdata miatt, tvheadend, stb.
Ja, htop, mc gyárilag van a Tomato64 fwben, aki még nem tudná. Meg biztos még sok minden. Elég nagy méretű az fw, főleg a gyári openwrt hez képest. -
Srácok, csináltam egy offtopikot, ezzel a sok Ali-s meg mindenféle linkkel, szállítási infókkal, menjünk már át oda, hogy ne a szakmai topikot szemeteljük tele (velem az élen).
Köszi!
-
SztiviVander
addikt
válasz
szaboi6512 #258 üzenetére
Köszi, nézegettem én de eddig off volt a készlet, most mutatta német raktárat, engedte a rendelést is 38-ert. Meglátjuk korai e az öröm és ezt is sztornozzák mikor rájönnek hogy a leltárban lévő x db csak papíron van, raktárban nincs mert leesett valahol útközben kamionról...
link -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #256 üzenetére
Hamar örültem, már sztornózták....
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #256 üzenetére
Majd lehet hogy kell segítség a Tomato-sításhoz....
-
válasz
szaboi6512 #255 üzenetére
Bizony, 38k HUF, szép találat.
-
szaboi6512
őstag
SztiviVander
Még találtam 94 EU árért...
Érdemes időnként ránézni...
Biztos lemondta valaki...
Már közel 110 EU-ba kerül. De a kupon még jó... -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #250 üzenetére
Jól mondod ,bár én is inkább alirol vettem volna de nem találtam olyan storet,aki szállít Írországba
Ha valaki glinet webshopjabol tervezi , WORTHEPENNY8 kuponnal 8% lefaraghato onnét is,hátha valakinek jól jön
-
szaboi6512
őstag
válasz
SztiviVander #252 üzenetére
Egyetértek... Nagy kockázat a garancia hiánya, de reméljük senkinek nem lesz rá szüksége.
-
SztiviVander
addikt
válasz
szaboi6512 #251 üzenetére
Jaja, kicsit tulnepszerusitettetek
De ez mar igy kb egy 3 ev garis tuf 6000 ara, szerintem ennyit mar nem er az alis (gyakorlatilag) nulla garanciaval. A 38 az egy egesz vallalhato ar volt erte. Na de remeny hal meg utoljara, hatha vannak/lesznek meg csodak 28ig
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #250 üzenetére
Sajnos már csak magas áron elérhető... Nagyon kelendő lett...
Itt még elérhető kuponnal 52 700-ért, de már ez is jóval drágább.. -
válasz
SztiviVander #247 üzenetére
Hát igen... A saját áruházukban még van, ahonnan tudtommal Balinov is rendelte, csak hát az ára már ott sem annyi mint volt.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #242 üzenetére
Igen, köztük az enyém
[dhl] -
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #243 üzenetére
Igen, teljesen bekavart a TKIP. Egy rossz berögződés volt, ami évekkel ezelőtti N66U-n nekem jól működött, és ösztönszerűen arra állítottam, mert akkor úgy működött nekem jól az eszközeimmel, utána meg már nem használtam az utód ac56U wifijét, hanem külön tkomos wifi ap-kat. PA régió tökéletes. Még nem néztem mennyit számítanak az emelt adóteljesítmények, de hamarosan átállok teljesen az MT6000 szolgáltatásaira.
-
SztiviVander
addikt
válasz
szaboi6512 #241 üzenetére
Pfff, hat ez remek.. Jovo heten akartam rendelni hogy at is tudjam venni (nehogy visszakuldje par nap utan a kreten posta) amikor mar otthon leszek jovo het utani heten. De akkor ezek szerint ennyi volt a nemet raktar keszlete
Ezt utalom az alis kinai cuccoknal, ha kifogy akkor utana hetekig/honapokig nincs mig ide nem er a kontenerhajo, addigra meg nuku akcio + szar arfolyam es veheted balek modra joval dragabban
-
válasz
Intruder2k5 #245 üzenetére
Köszönöm!
Az inssider képeket nézve én is így gondoltam. -
-
válasz
Intruder2k5 #243 üzenetére
Ha falun lakom kulák portás beépítettség mellett, akkor az 500 miliwatt kb mindkét tartományban mennyire vágja pofán a szomszédokat? Gondolom, hogy a 300 is elég lehet talán? De mindenesetre a 100miliwatt az nagyon zsenge, már egy szilikát falazat is taccsra tudja tenni-.
-
-
-
szaboi6512
őstag
Viszik mint a cukrot, jelenleg el is fogyott.
-
Balinov
titán
Juheej ,DHL oeszallitotta ma a helyi ,ír postanak ,ha minden igaz ,7fon meg is kapom
Eus webshopjuk,Németországból jön ,DHL Packet szolgáltatással,nem express ,bár free shipping
Mondjuk amennyire várom ,még fizettem is volna az expresszert
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #238 üzenetére
Ok, köszi.
Ja, a plafon volt a cél (160mHZ)
-
Ja igen, TKIP-t már nem használunk, nem is biztonságos, de sajnos eddig nem jutottunk a screenshot-okkal. A kizárólagos WPA3-at meg azért nem ajánlom, mert ha olyan eszköz akarna csatlakozni ami még nem támogatja, akkor megint szívás lesz belőle, ha nem jut eszedbe épp akkor. Szóval talán ez az ideális középút, ami még a régebbi eszközöket is engedi csatlakozni, biztonságos is, és nem is korlátoz. Én magam ezt használom.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #209 üzenetére
Na meglett a bibi. AI segített:
Titkosítás
Menü: Wireless > Security
Állítsd: WPA2 Personal (AES), vagy ha elérhető: WPA3-SAE.
Ne legyen: WPA/WPA2 Mixed, TKIP vagy TKIP+AES.
→ A TKIP azonnal 54 Mbps plafont okoz.
WMM bekapcsolása
Menü: Wireless > Advanced
Kapcsold be a WMM (802.11e QoS) opciót (mindkét rádión).
→ WMM nélkül nincs HT/VHT/HE → 54 Mbps.WMM is ki volt kapcsolva, mert azt hittem azért rossz. Titkosítás meg tkip n volt
-
Balinov
titán
TM temaban kicsit off. szemelyes tapasztalat. Asus Ax56u ra tettem TM-et entware/merlin alatt, egy sima usb3-s 128GB-os Sandisk pendrive-val, Gbit, elotte 500/50 de en TM-el sosem mertem/lattam 12-14mbyte/sec-nel tobbet. Tavaly lett egy home szerver, PVE alatt OMV VM-ben, GBiten kotve direktbe a routerre, FTTH 1000/100 alatt mar. Eloszor dockerbol feltettem en is a TM-et, mert azt hasznaltam evekig, de 40-50mbyte-nal tobbet sosem tapasztaltam. Aztan arr stack reven feltettem a Qbit-et docker alol, F1khm...szoval kurrens Linux ISO letoltesnel a legtobb, amit lattam az 105MByte/sec volt, kesz csoda hogy a terras Enterprise Lenovo/Sandisk sata vinyo birta
.
-
válasz
szaboi6512 #234 üzenetére
Szerintem USB-tokba tett NVME SSD is jó lehet vinyó helyett. Jó szellős helyre tettem a polc alá szerelt drótkeretbe. Saját magát trimmeli. Nem pendrive, hogy egyből bekakkantson. Samsung 980 1 Terás.
Az SSD csere miatt nem telepítettem újra az entware-t, cak át-DD-ztem a két partíciót, aztán a másodikat Gparted segítségével megnagyobbítottam. -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #233 üzenetére
Nekem Entware alatt van...
Hdd, de lehet hogy kell neki egy formázás .
Vennék is egy routert, csak van 3 Ax58-am, ami Asus.. -
válasz
szaboi6512 #232 üzenetére
Hát amit ide betettem screenshot-ot, azon is közel 10MB/sec-el tölt, de egyrészt annyira volt limitálva, másrészt az a file mindössze 754MB volt, szóval felpörögni se nagyon volt ideje. Most megpróbáltam gyorsan megint a Transmission-t, egy linux.iso közel 40MB/sec sebességgel jött le, ugyanaz a torrent 3 perccel később qBIttorrent-el 50MB/sec körül volt. De szerintem itt már a HDD is lassított, mert eléggé kerregett is a sok szál miatt, szóval aki SSD-t köt rá, az qBittorrent-el szerintem mehet akár 70-80MB/sec köré is.
Ja igen, én nem szeretem a Transmission-t, szóval csak azoknak szoktam ajánlani, akik nem akarnak Entware telepítéssel időzni, csak a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást keresik.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #230 üzenetére
Jó ez a transmisi, de annak ellenére hogy nincs korlátozva, csak 3 megaval hajlandó letölteni.
Letöltésben jobban teljesít a qbittorrent nálam..
De még nem ez a routerem van... -
válasz
Intruder2k5 #230 üzenetére
megjegyzés az utólag kutakodóknak ... ez az entware transmission tuningjához való
Köszönöm szépen!
Valóban két partícióm van már csak és azt hiszem, hogy sikerült megcsinálni és kigyomlálni is a fájlrendszert a ga(rá)zdálkodásom után. -
A /jffs/rootfs mappát megtarthatod, az később még jól jöhet másra is. Ugyanígy az Administration -> Scripts alatt is maradhat a parancs, legfeljebb a /jffs/rootfs mappából töröld ami nem kell, jelen esetben a ./usr/share/transmission/public_html alkönyvtárat a tartalmával együtt.
Ja igen, és láttam a videóban, hogy az Administration -> Scripts alatt csak annyi volt Neked is, hogy...
cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /
mkdir -p /media/sys
mkdir -p /media/torrentDe Neked mintha három partíciód lett volna, volt így kéne a végére még egy harmadik sor is. Vagy nem?
mkdir -p /media/share
Meg ugyanúgy az USB mount scriptbe is kellene egy harmadik sor. Ezeket most törölted?
-
válasz
Intruder2k5 #228 üzenetére
köszi megnézem!
csak azt nem tudom, hogy mi legyen a jffs tacepao-val? -
Ja, hát akkor azért nem jó az én leírásom... Akkor annyit kéne csinálni, hogy megkeresed az entware verziós transmission megfelelő file-jait, ami gondolom, de tényleg csak gondolom, hogy akkor talán az /opt/usr/share/transmission/public_html alatt lesznek, és azokat írod felül a letöltött tar-gz file tartalmával.
-
válasz
Intruder2k5 #226 üzenetére
entware verzió, korábban azt olvatam valahol , hogy a tomato fw transmission bugos, akkor ebben jó a fw transmission?
Szedjem le az entware transmissiont? Hogyan?
Az fw transmission verziót hogy kell beizzítani? -
Pedig látszólag minden jó.
Milyen transmission.t használsz, azt ami a firmware-ben van, vagy entware-be telepítettél?
Ha entware verzió, akkor az a baj, ha a firmware-ben lévő, akkor kérnék egy screenshot-ot még a bittorrent oldalról is.
-
válasz
Intruder2k5 #201 üzenetére
Ez sajnos most sem megy. Itt egy videó rólam. Mit csináljak?
[link] -
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #219 üzenetére
Köszönöm az információt. Most legalább tudom hogy mennyi ideig tart fordítani
.
Még egy kérdés (nem találtam rá egyértelmű választ):
a sysupgrade.bin -t minden egyes alkalommal "használni" kell, vagy csak akkor ha pl. kernel update is van? -
xabolcs
őstag
Tavaly oktoberi OpenWrt SNAPSHOT (r27913-a2aabc9a7a)-vel dumb AP-kent hasznalva, 120 napos uptime mellett semmi hiba:
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #218 üzenetére
Ez jó hír,köszi ,amott még van vagy 20 oldalnyi atolvasnivalo,de nem semmi amit lancethepants csinált idáig
-
Egyébként emiatt nem kell feltétlenül fordítani, vannak letölthető nightly buildek is.
-
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #216 üzenetére
Lynksysfirumos topikot olvastam ,9-10ik oldal körül van ez a téma hogy ha PPPoE a kapcsolat akkor van olyan szitu hogy lesik a link speed .ez még a 2025rc1 előtt volt ott emlitve
-
-
Balinov
titán
Srácok ,a 4db GB lan port mennyire stabil ?1db home szervert (Intel GB pan),1db zyxel nast (1db ,asszem valami régebbi RTL vezérlő )ill egy hive hubot ,ami csak 10mbiten kommunikál )kéne kiszolgalnia, jól gondolom hogy se gyári se openwrt,se t64 fwvel nem kellene semmi gondnak lenni vezetékes halon .
-
attires
tag
Akit érdekel... (sikerült röpke 3 óra alatt fordítani egyet. M1 MacBook Air)
tomato64-gl-mt6000_a467e04_update.tzst.zip [link]
A 2025.08.19.-I [commit_a467e04] szerint.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #209 üzenetére
Másik WiFi-s eszköz nincs kéznél, amivel tudnál mérni egyet?
-De van, egy kínai Tab, ami szintén ugyanezeket a számokat produkálja amit a telefonom.Majd a jövó héten OFF-olom a kaon mesht (4 eszköz) és úgy mérek. Mert már nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy zavarja a MT6000 device-ot. Pedig aztán más csatorna, más sávszél, más helység. Viszont nekem is úton a második MT6000, ennek ellenére
Ki fog tisztulni minden anomália. -
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5 #202 üzenetére
Azonos.
Most bezzeg nem találom a leírást, ami miatt abbahagytam a szórakozást vele.
Végülis nem okoz problémát, mert igaz, hogy fapados, de legalább nem használom. (Tr remote, pc-n és telón is.)
(Ugyanazt szerettem volna feltenni, amit a leírásodban is linkeltél.) -
attires
tag
Köszönöm szépen!
Közben nekem is elindult Debian 12 (ARM64, Parallels) alatt.
A trükk az volt hogy a "downloads"-s alatt kellett létrehozni a tomato64 könyvtárat...
Most várok, hogy végezzen...Hogy én is írjak valami hasznosat:
Nekem azért volt erre szükségem mert az OpenVPN kliensek több száz km-re vannak...Padavan-ról hogyan migráljuk az OpenVPN szerver "kulcsokat" Tomato64-re:
A "Padavan" routerre bejelentkezunk SSH-n és megkeressük az
/etc/storage/openvpn/server mappát. Az itt található fileokat megnyitjuk (szövegszerkesztő) és a tartalmukat átmásoljuk (CTRL-C, CTRL-V) a megfelelő helyre.
Ezután nyomunk egy SAVE-t, és máris csatlakozhatnak a távoli kliensek.(Azért ellenőrizzük le a szerver indítása előtt a beállításokat. pl. port, dyndns)
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5 #194 üzenetére
Back to the School -15$ kupon + ZEN kártyával fizettem, ami további 4% visszatérítést ad, és ezzel a mai jó dollár árfolyammal ennyire jött ki. Az üzi szerint már feladták mindkettőt. Csak beváljon!
-
Szia nekem debian 13 trixie rc2 alatt működött a dolog elég mostoha körülmények között egy magam által eszkábált wifi repeateren keresztül kaptam a netet igen lomha hálózati körülmények mellett másodjára, mert először a befejezés előtt a nővér odébb tolta a repeater routert és dobott két hibát ... kishíján megütött a guta. Aztán az adott paranccsal kitakarítottam a szemetet és újra nekiugrottam , akkor végre lefutott a folyamat ... egy fél délelőtt kelett hozzá.
Amúgy semmi különös.sudo nala update && sudo nala upgrade
sudo nala autoremove
sudo nala autopurge
sudo nala cleanapt install bc build-essential file git libncurses-dev rsync unzip wget
git clone https://github.com/tomato64/tomato64.git
cd tomato64make mt6000
és ennyi volt ... a szemem gúvadt fél napig, néha megmozgattam az egeret, hogy ne aludjon be a rendszer.
A mappa tisztításhoz a
make distclean parancsot használtam.Hajrá!
-
attires
tag
Szia!
Leírnád légy szíves röviden, hogy hogyan sikerült fordítanod?
Nekem a "make mt6000" -nél elrepül mindig.
Ha root vagyok akkor az a baja, ha nem vagyok akkor meg az...Az újabb commitban javítottak az "OpenVPN-en" (OpenVPN Client: IPSET incorrectly configured w/ DNSMasq) ami miatt szeretnék fordítani.
-
válasz
Intruder2k5 #201 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
válasz
the radish #199 üzenetére
Akkor gondolom a Tomato64-ben régebbi van még. [kép]
-
Átírtam a leírást Tomato64-re is.
Új hozzászólás Aktív témák
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ÚJ notebook kitámasztó fából
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest