- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #339 üzenetére
Jaa ,ezt láttam ,vajon működhet piholehoz is használt blcklisttel?
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #337 üzenetére
Ugyugy ,csakhogy néha épp én vagyok a probléma ..
Ma tervezem délután a transmit6powerreljatszadozast,de előtte korkerdes,adblockot ti hogy oldjatok meg router szinten ?ugye a stock glintes fwben van agh,t64ban meg nincsen
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #334 üzenetére
Most hogy mondod ,rémlik nekem is valami erről a lynksysfirumos topikbol
Amúgy kikapcsoltam q qos ,1000/100 optika ,PPPoE ,jobban belegondolva, nincs rá semmi szükség
Céges dolgok céges vpnen így is jobban hasitanak,minden remote rendszer porgosebbnek tűnt egész múlt héten ,pedig akkor csak ap volt Asus mögé kötve ,egyedül egy 45 perces céges session volt tegnap reggel ,már csak a flinttel ,mint kizárólagos routerrel a rendszerben ,mert főnököm kért egy kis szívességet tegnap hovegi zárás alkalmával
-
Balinov
titán
Uraim, kivancsi vagyok a velemenyetekre. Nagyjabol belottem a wifit, 7-800mbitet merek telon a lakas nagy reszen, tavoli teraszon 3-400 korul.
Aztan T64-en a firewall-nal engedelyeztem a Hardware flow offloading-ot, igy ugyanazon helyeken atlagosan 100mbit+-al merek tobbet, orom es bodotta.
Telefons Speedtest appon viszont eszrevettem, hogy van reszltes eredmeny (bongeszossel ellentetben) es itt nem a legrozsasabb a helyzet.
Aztan utanaolvatsam a bufferbloat-nak es a waveform-os teszten Grade C jott ki
Talan a Lynksisforumos t64 threadbe irtak, hogy valaki CAKE-t szeretne hasznalni QOS-re, mert az milyen jol van implementalva
Nosza, QOS menu. Enable QoS, CAKE AOM mode, minden default
Ujabb Waveform bufferbloat tesztnel Grade A, hurra, pingek, jitter is lenyegesebben jobb, de 67mbit/0.5mbit fel??? WTF???
Csak azert eroltetem, merg heti 3 napot meg minding WFH vagyok, rengeteg Teams Audio es Videohivassal, ami Asusmerlines Ax56u-nal sokat baszakodott, szoval valamikor fontos lehet.
Kerdes, CAKE=ON-nal ilyen DL/UL sebesseg az normalis? Ping az jo, de Ti hogyan allitottatok be, hogyan allitanatok be?
udv
BSZerk: mondom merek Speedtest.net-en egyet laposon (W10). Oldal betoltodik, de szervert nem listaz?? Telon megy a test, ugyanaz a szerver, de 341/0.22!!!. DafuQos?
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #313 üzenetére
Kéken csak rebootkor illetve akkor világított ,mikor uboot módba raktam flash előtt ,amúgy fehér
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #309 üzenetére
Köszönöm ismételten ,asszem így menni fog
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #307 üzenetére
csinaltam egy rollback-et a 2025.3-ra, azt gondolvan, hogy az (is) lehet a hiba oka, de vegul nem az volt ,user tapasztaltlansag/error
Kerdes:
van egy PVE szerver, ami 196.168.50.xx subneten van, Flint-en viszont 192.168.1.xx a subnet
ChatPeti ezt irja
Log in to the Flint 2 Tomato64 web UI.
Go to: Advanced → LAN (sometimes just called LAN Settings).
In the LAN (br0) section you’ll see your current LAN IP, probably192.168.1.1
.
Add an IP Alias entry like this:
IP Address:192.160.50.1
Subnet Mask:255.255.255.0
Save settings and reboot (or restart the LAN service).De en ezt rohadtul nem talalom a menuben. Wiki-n talan ez lenne az, de itt nem igazan enged semmit? Hulye vagyok, rossz helyen keresem, nincs is ilyen vagy csak rohatul le vagyok mar igy fel 12-kor zsibbadva?
A cel az lenne, hogy igy bejussak a PVE-be, majd ott atirjam a PVE host subnetjet a 192.168.1.xxx-re. Magyaran egyszeri dologrol lenne szo, konszolidalnek minden ott futo service-t az uj subnetre.
udv es koszi az eddigi segitseget
Bali
Ja, chatgpt azt mondja, save & reboot. Reboot ilyenkor muszaly?
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #305 üzenetére
probaltam ugy is, ugysem tud kapcsolodni a szolgaltatohoz,
Baaazzzzeeee, Tag WAN a vlan#0-n megoldotta, ezt mar nem mobilnetet osztva, ciposkuszliban irom, hanem a default 2.4-es T64-es wifirol, szinten a stokedlin a ciposkuszlibol
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #300 üzenetére
Igen ,ezt olvastam több helyen is ,ha más fwrol megy az ember ,flash sikerült ,köszi az eddigi segítséget ,még jelentkezem
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #296 üzenetére
Emlékszel ,gyárirol t64 re az első flash kb meddig tartott azután hogy feltoltodtted a bin filet ? Wikin 2.5 percet ír de mar vagy 5-6 perce megy nálam és még nem volt router reboot
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #296 üzenetére
Ja,akkor nem érint ,csak 1-2 kliensen használok vpnt
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #294 üzenetére
marmint VPN-t direktbe a Flint2-n vagy VPN-t valamelyik kliensen futtatva?
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #290 üzenetére
kritikus infó ,köszi szépen .épp most akarok nekiallnia y64 flashnek,akkor marad a stable 2025.3
-
Balinov
titán
Bakke5,nekem Lucirol mindig ő ugrik be [link]
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #283 üzenetére
Örök hála
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #281 üzenetére
Koszi, meg annyit, hogy mind a 3 fajlt erdemes letolteni, elsore sha256 has checked es a zip-bol kicsomagolni a bin-t? Aztan mind a bin es a tzst fajt be kell a recovery gui-jaban tallozni?
Bocsanat a trivialis kerdesert, utoljarar hasonlot valami SamKnows-os Tiplink G/N routerrel csinaltam, amikor rendes FW-t raktam ra a SK custom FW helyett, ennek meg van vagy 10-12eve
-
Balinov
titán
lejart az 5perc, szerintem egyenlore kihagyom a vanilla OpenWRT-t, ugrok egybol T64-re. Abbol mehet a nightly build vagy egyenlore 2025.3?
Gyari FW -n, gui alol fel lehet tenni vagy ahogy a wikije is irja, muszaly OEM Recovery Web Interfacen keresztul, ha Gyari/OpenWRT-rol megyek T64re?
udv
Bali -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #278 üzenetére
Igen, jol latod, az az egyetlen , idaig tesztelt parameter ahol kicsit elmarad az asushoz kepest, de az a par mbit nem szamit, PS5-nel ugyis a letoltes szamit, TX szerintem nem annyira, online egyenlore meg csak a gyerkoc jatszik, robloxxal. Azt meg pont lesz*rom, ugy ruhellem. Idaig tetszik, 120 valamennyi euro volt, osszehasonlitva 2021 novembereben vett asus meg 80GBP. Nem ketseg, hogy meg gyari FW-vel is boooven raver koroket az asusra, szoval megegyszer koszi, hogy belinkelted a topikot az Asus router totyikba
-
Balinov
titán
Na, kicsit megkesve, de itt egy pongyola (pre)view, ahogy igertem, hatha valakinek hasznos lesz.
Szoval tegnap nem birtam es beuzemeltem, egyenlore Asus Ax56u (Merlin FW) alatt, GB porton osszekotve AP-kent. Androidos appal, 2.4ghz-en beleptem, es ugy allitottam be az AP modot. FW-t egybol frissitettem gyari, Glint fele 4.7.7-re (4.8.1 RC van gyaribol, egyenlore nem tettem fel). Net mogotte FTTH/SIRO optika 1000/100, ONT (ppoe) 1.5meteres kanocon log az Asus alatt a ciposszekrenyben, Flint2-t e fole, kb 30cm-re helyeztem el, fuggoleges elrendezessel, antennak 180 fokra kinyitva, igy ugy nez ki mint egy villa
LuCi-bol nezve AX mod, 64-es csati, 80Mhz, 20dBm,100mw, IE orszag. Gyari gliint nem enged TX power-t allitani mas orszaggal sem (Panamat probaltam) feljebb, mint 100mw, csak lejjebb. WPA2-PSK-t hasznalok
Routertol kb 5 meterre, 2 szobaval arreb van a WFH iroda, deges Dell, W11 Enterprise.
AX210 adapterrel. Link speed 5Ghz-en az elmult 24oraban, amikor neztem mindig legalabb 1.1gb/900mbit kornyeken volt, de RX sokszor 1200+. Cegesen, Chrome alatt speedtest-tel, ir szerverre merve ugy 4-5x, nem lattam 800-840mbit alatt a letoltest, mig a feltoltes a vonal adta maxon volt mindig (103-104mbit)
Privat T480s-en, szinten AX210-es adapter (W10Pro), link speedt most 1200/1020mbit. Speedtest ugyanarra az ir szerverre merve 740-800mbit le/ 103 fel.
Kisfiam levedlett Android 10es Lenovo tabjaval 5ghz-en az Asuson keresztul mag 200-230mbit a letoltes. Flint2-n, 5ghz-en 3 meresbol olyan 320mbit az atlag (upstreamet ez az eszkoz is kimaxolja)
Chromecast with Google TV, lakas tulso, legtavolabbi falan, a TV alatti polcon Asus 5ghz halon ezt tudja
Glint-el
Itt nincs hatalmas ugras, de YT,D+, IPTV-hez boven eleg ez is.Chromecast link speed osszehasonlitast nem csinaltam, ha valakit erdekel, szoljon, megnezem. Viszont ott az Asusra Fair network connection-t irt,a F2-vel Good. Itt a maximalis hasznalt bitrata sztem nem haladja meg a 15-20mbitet (1080p tartalom, Jellyfinrol lejatszva), szoval boven franko
PS5 Slim, Chromecast alatti polcon kb 35centivel
Asus 5ghz-en
Glint-tel
Nothing Phone 3A (A15, SD 7s Gen3 SOC, AX wifi-vel Asuson soha tobbet nem mertem 600mbit korul (upstreamet az is kimaxolja), a legtobb az a router mellett allva 650mbit le korul volt, de a nappaliban ahol a CCWGTV/PS5 van, altalaban olyan 400-450korul van az RX cap. Link speed a Flint2-vel 1080/580 most, hogy itt ulok a kanapben, telefon mellettem., Asuson centire otthagyva a telefont TX/RX speed 612/432.
A router mellett allva a max letoltes,amit telefonon mertem az kozel 950mbit volt.
Lakasban a PVE/OMV7 szerver eppen nem csinal semmit, 0 seed QT-n keresztul, egyeduli forgalmazo az a 1080p IPTV stream, aminek olyan 5-6000kbit az atlag bitratje.
Speedtest appal telo - 3, egymas utani meres atlaga: Asus 5ghz, 302/103. Flint 5Ghz 830/103.Ami szembetunik, hogy Asuson minden eszkozon olyan 5ms a ping, mig a Glint-ez 5ghz-en 6-7ms kozott valtakozik, de inkabb 7. Ezt betudom annak, hogy overhead meg hogy a glint AP modban megy, nem pedig o a fo router.
OMV7 alatt, dockerben futo Qbittorrentet nem teszteltem, amig nem rakom be a Flint2-t fo (egyeduli) routernek, marad az Asuson, Zyxel NSA3252-vel ill. a Hive futes HUB-javal egyetemben. Magyaran vezetekes teljesitmenyrol nem tudok egyenlore nyilatkozni.
Faterom Samsung A33-val is mertem elobb egyet, Flint2-n olyan 300/100koruli atlagot lattam, 3, egymasutani meresbol.
Tapo kamera, Neff mosogatogep, Samsung mosogep meg covid elejen vett Epson 3in1 printer egyenlore az Asus 2.4ghz-es halojan van, Ezzelkel minden OK kell, hogy legyen.
Ami erdkes az ,hogy sokat vagyok kinn a teraszon, ami meg a TV/PS5/Chromecaston is tul van. Cigi/kv kozbe sokat netezek ott is. A Nothing 3A ha az Asus 5Ghz-en voltam a jelerosseg Poor volt, ilyen 150-200bmitekre emlekszem, meg sokszor atvaltot wifirol 4G-re (telo 5G-s, csak meg nem csereltem le a sim-et 4G-srol 5G-re), mert a mobilnetet a telefon erosebbnek/gyorsabbnak erzekeli, mint a wifit Most ugyanott ulve a Flint2 5ghz-en ott is 700-800mbit kozott merek lefele, 103 felfele es a Flint2 kapcsolatot Excellentnek jelzi.
Teszt kedveert a meg mindig Asus GB lanjan, 1GB linkel osszekotott OMV VM-rol SMB-n masoltam egy 5gb-os filmet a privat T480s-re. 65-70mbyte/seccel ment NAS->Win10 iranyba a masolas. Ugyanezt a filmet Win->Nas iranyban 55-60mbyte/sec-el masolom visssza. Mind a ket eset ugral 5-10mbyte/sec savban a halozati sebesseg (SMBv3)
Laikuskent ennek egy reszet szinten annak tudom be, hogy az OMV VM-et (proxmox PVE8) futtato Dell Optiplex az Asusra van kotve GB lanon, nem a Flint2-n. (Erdekes, mert nem szamitottam volna arra, hogy a Flint2 wifijen logva latom az Asusra kotott lan/SMB megosztast win alatt mindenfele mahera nelkul)
Hopp. eszembe juttot, hogy VPN "tesztet" is tudok produkalni. Sajat domainhoz vettem NameCheap 1yr VPN-t. Szoval Androidos FastVPN appbol, NameCheap.com fizetos VPN-nel (12eur/ev) Ir vegpontotal WG-n 322/97, OpenVPN protokollal 270/90-et mertem. Ping 15 ill. 25ms volt.
Eddig tetszik, szerintem jo baratok leszunk. Intrudernek meg orok hala
udv
Bali -
Balinov
titán
Na ,meg is hozta a postás bácsi ,meló után teszt ,először gyári fwvel ,aztán vanilla openwrt ,de sztem ebből t64 lesz a végén
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #250 üzenetére
Jól mondod ,bár én is inkább alirol vettem volna de nem találtam olyan storet,aki szállít Írországba
Ha valaki glinet webshopjabol tervezi , WORTHEPENNY8 kuponnal 8% lefaraghato onnét is,hátha valakinek jól jön
-
Balinov
titán
Juheej ,DHL oeszallitotta ma a helyi ,ír postanak ,ha minden igaz ,7fon meg is kapom
Eus webshopjuk,Németországból jön ,DHL Packet szolgáltatással,nem express ,bár free shipping
Mondjuk amennyire várom ,még fizettem is volna az expresszert
-
Balinov
titán
TM temaban kicsit off. szemelyes tapasztalat. Asus Ax56u ra tettem TM-et entware/merlin alatt, egy sima usb3-s 128GB-os Sandisk pendrive-val, Gbit, elotte 500/50 de en TM-el sosem mertem/lattam 12-14mbyte/sec-nel tobbet. Tavaly lett egy home szerver, PVE alatt OMV VM-ben, GBiten kotve direktbe a routerre, FTTH 1000/100 alatt mar. Eloszor dockerbol feltettem en is a TM-et, mert azt hasznaltam evekig, de 40-50mbyte-nal tobbet sosem tapasztaltam. Aztan arr stack reven feltettem a Qbit-et docker alol, F1khm...szoval kurrens Linux ISO letoltesnel a legtobb, amit lattam az 105MByte/sec volt, kesz csoda hogy a terras Enterprise Lenovo/Sandisk sata vinyo birta
.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #218 üzenetére
Ez jó hír,köszi ,amott még van vagy 20 oldalnyi atolvasnivalo,de nem semmi amit lancethepants csinált idáig
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #216 üzenetére
Lynksysfirumos topikot olvastam ,9-10ik oldal körül van ez a téma hogy ha PPPoE a kapcsolat akkor van olyan szitu hogy lesik a link speed .ez még a 2025rc1 előtt volt ott emlitve
-
Balinov
titán
Srácok ,a 4db GB lan port mennyire stabil ?1db home szervert (Intel GB pan),1db zyxel nast (1db ,asszem valami régebbi RTL vezérlő )ill egy hive hubot ,ami csak 10mbiten kommunikál )kéne kiszolgalnia, jól gondolom hogy se gyári se openwrt,se t64 fwvel nem kellene semmi gondnak lenni vezetékes halon .
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #194 üzenetére
Mester ,erről a tomato64rol hol tudnék bővebb utanaolvasni
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #164 üzenetére
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #161 üzenetére
Ez lesz az ,köszi
Amúgy Te/Ti miért használjátok az openwrtt helyett ,mivel tud többet vagy szimplán más mint a gyári wrt alapú fw?
Szerk ,első openwrt /tomato képes router lesz,elnézést az esetleges triviális kérdésért
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #159 üzenetére
Amiket itt is írtok ,meg Redditen ,snbn,itt-ott olvasok az alapján ax56nal erősebb wifit várok ,ezért is ugrottam bele én is
Viszont ftth/siro optika van ,szolgáltató axes fritzboxot adott ami helyett az asust használom ,de rémlik hogy valami vlan 10 értéket kellett Asus guin megadni hogy működjön ,azt megtalalom ugye mind a gyári fwvel ,mind a stock openwrt es/vagy tomaton?
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #157 üzenetére
Hoarder ..
-
Balinov
titán
Végül is megvettem a gyártó eus webshopjabol ,kb 1 hét mire ideer,Asus Ax56u lesz kivaltva vele ,amugyis EOL modell ,merlin sem nagyon lesz rá már friss találtam kupont ,így 15eurral kevesebb lett a vége
Intruder,Asus topikos hszed kicsit sokba kerül ,de amit idáig olvastam erről a modellrol,szerintem jó döntés volt
Majd úgy is jövök egy csomó kérdéssel ,és ez nem fenyegetés
Bali
-
Balinov
titán
Srácok ,Ali nem szállít ide ,amazonokrol 160 eur körül van .be merjem 130 eur körül rendelni a gyártó hivatalos EU webshopjabol.?mas elerhetoseget Európában nem nagyon találtam
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3225
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest