- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzDavid99: Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Na hazaértem előbb, és magyarázat helyett csináltam inkább két screenshot-ot a teszt routeren, csak másold le amelyiket szeretnéd.
1. Felhasználónév és jelszó kell az eléréshez: [kép]
2. Anonymous (névtelen) eléréssel használható: [kép]Ha beállítottad, akkor felül nyomj rá piros start gombra!
De véleményem szerint Windows-ban legalábbis a Samba egyszerűbb, simán fel tudod csatolni hálózati meghajtónak, és akkor azt bármikor bármilyen programból eléred. Persze mehet a kettő párhuzamosan is, és akkor mindig azt használod, amelyiket akarod.
-
-
-
Hogy mit fog meg, az legfőképp alkalmazott szűrőlistákon múlik, a Prohardver reklámokra meg ugye van más megoldás.
-
-
-
A /jffs/rootfs mappát megtarthatod, az később még jól jöhet másra is. Ugyanígy az Administration -> Scripts alatt is maradhat a parancs, legfeljebb a /jffs/rootfs mappából töröld ami nem kell, jelen esetben a ./usr/share/transmission/public_html alkönyvtárat a tartalmával együtt.
Ja igen, és láttam a videóban, hogy az Administration -> Scripts alatt csak annyi volt Neked is, hogy...
cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /
mkdir -p /media/sys
mkdir -p /media/torrentDe Neked mintha három partíciód lett volna, volt így kéne a végére még egy harmadik sor is. Vagy nem?
mkdir -p /media/share
Meg ugyanúgy az USB mount scriptbe is kellene egy harmadik sor. Ezeket most törölted?
-
Ja, hát akkor azért nem jó az én leírásom... Akkor annyit kéne csinálni, hogy megkeresed az entware verziós transmission megfelelő file-jait, ami gondolom, de tényleg csak gondolom, hogy akkor talán az /opt/usr/share/transmission/public_html alatt lesznek, és azokat írod felül a letöltött tar-gz file tartalmával.
-
Pedig látszólag minden jó.
Milyen transmission.t használsz, azt ami a firmware-ben van, vagy entware-be telepítettél?
Ha entware verzió, akkor az a baj, ha a firmware-ben lévő, akkor kérnék egy screenshot-ot még a bittorrent oldalról is.
-
attires
tag
Köszönöm szépen!
Közben nekem is elindult Debian 12 (ARM64, Parallels) alatt.
A trükk az volt hogy a "downloads"-s alatt kellett létrehozni a tomato64 könyvtárat...
Most várok, hogy végezzen...Hogy én is írjak valami hasznosat:
Nekem azért volt erre szükségem mert az OpenVPN kliensek több száz km-re vannak...Padavan-ról hogyan migráljuk az OpenVPN szerver "kulcsokat" Tomato64-re:
A "Padavan" routerre bejelentkezunk SSH-n és megkeressük az
/etc/storage/openvpn/server mappát. Az itt található fileokat megnyitjuk (szövegszerkesztő) és a tartalmukat átmásoljuk (CTRL-C, CTRL-V) a megfelelő helyre.
Ezután nyomunk egy SAVE-t, és máris csatlakozhatnak a távoli kliensek.(Azért ellenőrizzük le a szerver indítása előtt a beállításokat. pl. port, dyndns)
-
attires
tag
Szia!
Leírnád légy szíves röviden, hogy hogyan sikerült fordítanod?
Nekem a "make mt6000" -nél elrepül mindig.
Ha root vagyok akkor az a baja, ha nem vagyok akkor meg az...Az újabb commitban javítottak az "OpenVPN-en" (OpenVPN Client: IPSET incorrectly configured w/ DNSMasq) ami miatt szeretnék fordítani.
-
Átírtam a leírást Tomato64-re is.
-
-
Buvana
aktív tag
Mit kell ezeken a beállításokon érteni?
Én tegnap újraraktam a tomatot. Egyből azzal kezdtem, hogy a wifi driver defaulton maradt. És ott nem enged 100 mw nál többet, úgy mint Intruder2k5 nek. Megnéznéd nálad mit enged ott?
Nem lehet hogy van már meglévő 5g wifi itthon, és ezért nem engedi defaulton az erősebb wifit? Néhány beállítással (régiónál) engedi, viszont nem indul el a rádió, látom a logból. (5g)
-
-
Balinov
titán
Végül is megvettem a gyártó eus webshopjabol ,kb 1 hét mire ideer,Asus Ax56u lesz kivaltva vele ,amugyis EOL modell ,merlin sem nagyon lesz rá már friss találtam kupont ,így 15eurral kevesebb lett a vége
Intruder,Asus topikos hszed kicsit sokba kerül ,de amit idáig olvastam erről a modellrol,szerintem jó döntés volt
Majd úgy is jövök egy csomó kérdéssel ,és ez nem fenyegetés
Bali
-
-
-
Szerintem igen, de amúgy Transmission-hoz is van másik WebUI, bár én másik klienst használok.
-
-
-
Ehhez nem kell entware, az itt felsorolt filrendszerek mind a firmware-ből támogatottak, csak nem tudom a biztos mount parancsot, mert azt sem tudom, milyen ntfs driver van az fw-ben. De valamilyen biztosan van, szóval ennek telepítésével ne bajlódj, amúgy is csak bekavarna.
De mivel ezzel a routerrel amúgy teljesen vállalható már a samba és az ftp sebessége is, nem hiszem, hogy érdemes lenne vacakolni azzal, hogy átkötözgesd a gépre. Ha csak nem arról a régi félreértésről van szó, amivel többször is találkoztam már, hogy a windows rendszerek samba-n és ftp-n is csak az ntfs-t tudják kezelni. Mert ez ugye nem igaz, minden további nélkül írják és olvassák a router ext4 megosztásait is.
-
Huhh, azt most meg nem mondom fejből, milyen paranccsal és opciókkal kéne csatolni. Talán ennek működnie kéne:
mount -t ntfs-3g /dev/sda3 /media/share
De lehet nem is ntfs3-g-t kéne használni, mert pl. paragon driver van az fw-ben. Passz.
De miért NTFS? Miért nem jó az ext4? Használnád gépen Windows alatt is?Esetleg meg lehet próbálni 3g nélkül is a parancsot.
mount -t ntfs /dev/sda3 /media/share
-
Lényegében jó. Talán annyi, hogy a
/tmp/mnt/ware
csatolás felesleges, az csak az automount eredménye, szóval ezt beteheted aRun after mounting
script elejére:umount /tmp/mnt/*
Illetve mintha három partíciót említettél volna, de itt csak kettő látszik. Van /dev/sda3 is?
fdisk -l /dev/sda*
-
-
-
Attól függ, hogy egyszerűbben vagy (legalább részben) szakszerűbben szeretnéd megoldani... Az egyszerűbb megoldás az, ha simán scriptekkel oldod meg a csatolásokat. Ehhez először is az
Administration -> Scripts -> Init
részbe tedd be ezeket:mkdir -p /media/sys
mkdir -p /media/torrent
mkdir -p /media/share
Majd azUSB and NAS -> USB Support
oldalon aRun after mounting
részbe írod be ezeket a sorokat:
mount -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime,commit=15,data=writeback /dev/sda1 /media/sys
mount -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime,commit=15,data=writeback /dev/sda2 /media/torrent
mount -t ext4 -o rw,noatime,nodiratime,commit=15,data=writeback /dev/sda3 /media/share
mount -o bind /media/sys /opt
/opt/etc/init.d/rc.unslung startHa pedig a részben szakszerűbb megoldást szeretnéd, akkor lehet használni fstab-ot is, de sajnos azért csak részben, mert a bind-et nem támogatja Tomato alatt, szóval a feladat egyik felét mégiscsak scriptből kell megoldani.
Ha ez megvan, akkor egy újraindítással azért csekkold le az eredményt, főleg, hogy az /opt mappa alá felcsatolódott-e a partíció. Ha igen, akkor mehet is az entware telepítés:
/usr/sbin/entware-install.sh
Ezzel felmegy az opkg csomagkezelő, meg néhány alap dolog, a többit magadnak kell feltenned, amiket szeretnél. Pl.
opkg install mc
-
Ha rányomsz a konfigurációs oldalon alul a Save gombra, akkor frissíti az adatokat, illetve felül a jelölt linken meg tudod nézni a saját routered adatait. Van automatikus frissítés is, hetente egyszer, ez gondolom mindenkinél eltérő időpontban, hogy ne döntse romba az Anon szerverét, ha a fél világ egyszerre frissítene. A saját időpontot a crontabból tudod kinyerni, SSH-ban.
cru l | grep anonupdate
Illetve ugye ezek módosításával tudod az automatikus frissítés beállításait változtatni.
-
-
Miért kellett újraflashelni? Annyi, hogy mielőtt nekifogsz a beállításnak, tedd rá a 2025.3 frissítést is: tomato64-2025.3-gl-mt6000-update.tzst Ezt persze már a Tomato saját felületéről, de ha kész, akkor NVRAM törlés, és hajrá!
Az sajnos nincs, gondolom még nem jutott oda a fejlesztő. Miután a wireless részben kiválasztottad a kliens módot, manuálisan tudod beírni a megcélzott hálózat ESSID-t és BSSID-t.
-
akom
őstag
1. lépés állíts a gépednek fix IP. (pl: 192.168.1.2 subnet mask: 255.255.255.0)
2. lépés reset gomb nyomva kell tartani, majd bedugni a tápkábelt (kb 5 sec, a routeren a led fehérre vált, elengedheted a reset gombot)
Ami még fontos, hogy az első két 2.5gbp-es porton nem működik.
3. lépés böngészőben nyisd meg a 192.168.1.1 címet. (ez a recovery page)Hasznos link: GL.iNet GL‐MT6000 (Flint 2) Installation Instructions
-
Érdemes majd figyelni a posta csomagkövetést is, nekem legalábbis úgy jött, hogy a DHL rendszerében valami "nemzetközi szállítás" vagy mi volt az utolsó, és az ott már nem is változott, közben meg már Budapesten volt a csomagelosztóban, másnap meg hozta a postakocsi. Értesítést nem kaptam se SMS-ben sem pedig e-mail-ben, csak a futár hívott, hogy 3 perc és érkezik. Persze a hazai részt már a posta logolta rendesen, szóval akkor már tudtam, hogy aznap megkapom.
-
-
-
Sajnos eddig nem sikerült. Próbáltam régiót váltani, USA, Singapore és Canada is volt, meg természetesen Hungary is. Amikor leokézom az országot, akkor menti a beállítást és újraindítja a szolgáltatásokat, olyankor néhány másodpercig megjelenik a listában az 1000mW, de aztán hamar eltűnik, és újra csak 100-ig tudom beállítani.
-
-
Nem. Azt az U-boot (rendszerbetöltő) webes felületéről tudod majd feltenni. Nekem két lépésben ment, ahogy itt le is írtam.
Kezdésként az első kiadást, vagyis a tomato64-2024.4-gl-mt6000-sysupgrade.bin.zip fw-t tettem rá a gyári webes recovery felületen keresztül, majd erre ment rá a friss tomato64-2025.3-gl-mt6000-update.tzst update.
Utóbbi linkelt file-t pedig már a Tomato saját firmware upgrade menüjéből tudod feltenni.
-
Igen kell regisztrálni, és tudsz fizetni EC-MC-vel is, meg PayPal-al és Google Pay-el is. Én sok éve használom, semmi gondom nem volt vele. De az Ali is egy piactér, én a routert pl. német raktárból vettem, itt is volt azt hiszem 4 nap alatt.
https://www.aliexpress.com/item/1005008647253445.html
CD0810 kóddal ugyanonnan jelenleg HUF43,638.00.
-
-
-
Ha jól rémlik már MediaTek-re se nagyon lehetne, mert a Tomato GUI licence csak BroadCom-ra engedi használni azt. De nem akarok hülyeséget mondani, akit jobban érdekel majd utána jár. Szóval a lényeg, én már ezen is csodálkoztam, hogy MediaTek alapú router Tomato-t futtat.
A másik meg a jövő idő, hogy lesz, vagy nem lesz... A lényeg nekem az, hogy most nincs. Azért nem fogok most megvenni egy több tízezres vasat, hogy hátha majd lesz rá. Lényegében ezért nem vettem meg anno az ASUS TUF-AX3000-et se, pedig arra már el is kezdték fejleszteni a Tomato-t, csak ugye leállt a projekt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest