- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-06 19:08 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Semmi gond, és köszi a plusz infót is!
Itt reagáltam rá. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Mivel én nem igazán szoktam sok adatot mozgatni VPN-en, sokkal inkább csak biztonsági megfontolásból kellett, így nagy szükségem szerintem nincs a DCO-ra. Éppen ezért teszt jelleggel indítottam most egy másik szervert is, amin nem aktív a hardveres gyorsítás, viszont a tömörítés igen. Azt olvastam, hogy átlagosan 18-2 tömörítési arány elérhető ezzel az LZ4 tömörítéssel, és ha ez igaz, akkor akár jelentősen is meggyorsíthatja a mobilnet használatot, illetve akár meg is feleződhet az elfogyasztott adatmennyiség. Nehéz ezt objektíven mérni, de valamit majd kitalálok, hogyan tudnám mégis összevetni valahogy a két opciót. Csak nagyon-nagyon OFF-ban írom, mert könnyen lehet, hogy placebo, de fél nap használat után nekem úgy tűnik, hogy érezhetően gyorsabb az LZ4 tömörítéssel dolgozó VPN szerver.
-
lancethepant
kezdő
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Mondjuk én egyáltalán nem használok nagy sávszélesség igényű dolgokat távolról, eleve magára a távoli elérésre is csak nagy ritkán lenne szükségem, szóval ez a DCO nekem nem prioritás. Leginkább csak arra lenne, hogy ha nyilvános WiFi-t használnék valahol mobillal, akkor be tudjam tolni a forgalmat a VPN-be. De az is leginkább csak böngészés, amire még a ~10 Mbps is elég.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Pont a minap nekiálltam én is, mondom próbálgatom az OpenVPN-t, de nekem nem jött össze. A kulcsok generálásánál elakadtam...
Certificate Authority Key - OK.
Certificate Authority - OK.
Server Certificate - OK.
Server Key - OK.Viszont a CRL file mező üres marad, és a Diffie-Hellman parameters sem generálódik le. Rányomok a gombra, az inaktiválódik, írja, hogy akár több percig is eltarthat, de hiába vártam, sajnos nem történik semmi.
Neked működött, vagy gépen generáltad a kulcsokat?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nekem most már évek óta optikai netem van, de az előző ASUS routeres és Tomato-s időszakomban még DOCSIS kábelnet volt, az ahhoz tartozó modemeket ugyebár a 192.168.100.1-es IP címen lehet elérni a LAN-ról. Na most Tomato alól teljesen jól működött a port forward a 192.168.100.x tartományba, miközben ugye a LAN tartomány ettől eltért, szóval akkoriban elértem a modem felületét is DDNS címmel, SSH-s trükközés nélkül is.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Hát nem tudom... Kikapcsoltam ezt az opciót, majd csatlakoztam PuTTY-al, és SOCKS proxy-ra konfigurált böngészővel simán elértem mindent, a router felültét is local címmel.
-
betyarr
veterán
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Telekom IPv6 tapasztalatom nincs, azt viszont tudom, hogy Vodafone-nál lehetnek vele gondok. Bár nem is annyira az IPv6-al van probléma, hanem a DS-Lite megoldásukkal, ahol csak az IPv6 létezik natívan, az IPv4 címet meg valahogyan ebbe tunnelezik, ezért az IPv4 only oldalak elérésével lehetnek problémák. Ráadásul ha jól tudom ők saját eszközre nem is adnak IPv6-ot, csak úgy, ha a szolgáltatós HGW-re bízva a WAN kapcsolat. DIGI-nél viszont teljesen jól működik az IPv6.
-
SztiviVander
addikt
Az sima dhcp-s wan-nal is be van alapbol kapcsolva es mar az eredeti ft-n is okozott gondokat ugyhogy nekem regota alap hogy tomato felrakas utan azt rogton disabled-re rakom. Egy ideig hasznaltam ugy hogy 5 perc es a watchdog se trace hanem ping a 8888-at de rajottem tok folosleges. Szerintem eleve annak a watchdognak csak multi wan-nal lenne ertelme, vagy legelabbis nem latom hogy ha lerohad pl az ont vagy nalam az 5g router akkor azon vajon hogy segitene az ha a tomato ujrainditgatja a wan-t.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
lancethepant
kezdő
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Balinov
titán
-
AcCEsS
senior tag
Köszönöm! Igen, már kaptam választ, de te továbbbi információkkal bővítetted, így teljes körű lett a "tudásom". (Ezexerint te is váltottál erre a router típusra?) Időhiány miatt kicsit lassan haladok a régi router beállításainak az újra történő migrálásával. Úgy néztem, hogy a DHCP Reservation kézi beállítását ki lehet váltani a Dnsmasq Custom configuration részében az értékeket soronként megadásával, valahogy így: dhcp-host=11:22:33:44:55:66,kamera-bejarat,10.0.0.25 Jól gondolom, hogy ezt a hosts fájlok kezeléséhez hasonló módon fájlból (addn-hosts=/jffs/hosts) nem lehet megoldani?
-
lancethepant
kezdő
I apologize for using Google Translate to post this. I hope this is not prohibited. I found this forum thread a few weeks ago and have been following the conversation ever since.
@attire
Could you elaborate on your firewall issue? FreshTomato recently introduced some firewall changes that were integrated into Tomato64, and I'm wondering if these are causing your issue. Tudod, melyik Nightly hibát hagyta abba az utolsó működésed? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ja hát végül is ezek nightly buildek, nem stabil kiadások... De jó ha legalább leírjuk itt, hogy más ne fusson bele, akinek szüksége lenne az említett funkciókra. Mondjuk az éles routeren nekem is a stabil 2025.3 van fent (igaz nem használok VPN-t), a tesztrouteren próbálgatom a többit, szóval nagy problémát nem okoz egy-egy ilyen hiba.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
100-200 mW az egészségügyi határérték
Igaz nem folyamatosan, de a GSM telefonok ennek akár a 10, 15x-ösével is adnak, ráadásul a fejedhez tartva azt, vagy épp mindig több is van belőle a környezetedben. Meg aztán laknak emberek több millió Wattal sugárzó rádióadók környezetében is, mint pl. Solt, 2 mega Watt. Szóval én nagyon nem parázok emiatt a 0,5 Watt miatt, ami szintén nem folyamatos adást jelent.
-
Balinov
titán
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Igen, talán egy minimális kékes árnyalat van a fehérben is, de amikor kék, akkor az egyértelműen kék.

ITT mondjuk azt írja, hogy
Solid white: Working normally
, de a másik router is hibátlanul megy ~12 napja, és azon mégis kék. Meg persze egyáltalán nem biztos, hogy Tomato alatt is ugyanaz a szisztéma mint a gyári szofttal, csak arra nem jöttem még rá, hogy miért tér el a két routeren.ITT is van erről szó, most olvasgatom.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Egyébként emiatt nem kell feltétlenül fordítani, vannak letölthető nightly buildek is.
-
csixy
addikt
Szia nekem debian 13 trixie rc2 alatt működött a dolog elég mostoha körülmények között egy magam által eszkábált wifi repeateren keresztül kaptam a netet igen lomha hálózati körülmények mellett másodjára, mert először a befejezés előtt a nővér odébb tolta a repeater routert és dobott két hibát ... kishíján megütött a guta. Aztán az adott paranccsal kitakarítottam a szemetet és újra nekiugrottam , akkor végre lefutott a folyamat ... egy fél délelőtt kelett hozzá.
Amúgy semmi különös.sudo nala update && sudo nala upgrade
sudo nala autoremove
sudo nala autopurge
sudo nala cleanapt install bc build-essential file git libncurses-dev rsync unzip wget
git clone https://github.com/tomato64/tomato64.git
cd tomato64make mt6000
és ennyi volt ... a szemem gúvadt fél napig, néha megmozgattam az egeret, hogy ne aludjon be a rendszer.
A mappa tisztításhoz a
make distclean parancsot használtam.Hajrá!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Nocsak, még egy ismerős arc. De ha Te is átpártolsz, ki fog Padavant fordítani?

Először még úgy volt, hogy nálam is marad egy Xiaomi, de végül fiam is a csere mellett döntött, szóval mégsem fog kelleni már Padavan-t forgatni. Mondjuk volt belőle 4 darab itthon, lehet egyet megtartok tartalékba, ha bármi történne.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- 27% - Samsung S27FG904XU Odyssey 3D IPS Monitor! 3840x2160 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- Panasonic Toughbook FZ-55 1. gen i5-8365u szép állapot, törött kijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest