Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SRC
tag
Mi az hogy ubfinished?
Olyan van tudtommal, hogy unfinished, azaz befejezetlen után gyártott nyak, amit csak úgy natúr megvehetsz, tehát nincs lakkozva vagy festve és akkor sejtem, hogy mi az, hogy "fegyverolajjal kezelt". A natúr fát bekenték egy ecsettel olajjal, mert drága a lakk?
Jól értem?
Szóval volt egy japó gitár, ami megnyekkent és a testéhez rendeltek amcsiból egy nyakat, összetették, de valami szar lett a nyakfészekhez igazítás környékén és most eladó?
DeNemmer hangszerész és profi és direkt felújításra vette a testet, csak éppen lakkja nincs
Nemtom háromszázé' nincs jó új gitár? Az ilyen mókolt cucc jobb vétel mint a gyári új? -
Moleman
addikt
Nem tudom, hogy van-e több széria belőle, pár éve próbáltam egyet, mert én is rákívántam a tesztek alapján. Nagyon szép gitár, nagyon egyben van, de nem állt rá a kezem, úgyhogy nem sokat nyúztam. Hiába néz ki kb ugyanúgy, teljesen más érzés, mint egy Fender strat. Én személy szerint lehet, hogy előbb választanék helyette egy Chapman ML-1-t, nyilván nagyon szubjektív tényezők alapján.
-
SRC
tag
A keresztmetszet növelésével a vezeték ellenállása arányosan csökken, a kapacitása kis mértékben nő, az induktivitása pedig kis mértékben csökken.
Mivel az UTP ér ellenállása ilyen vezetékhossz mellett (pár cm) nagyon pici, így csökkenteni nem kell, de lehet, szóval, ha praktikusabb neked úgy használhatsz akár több eret is, de ha nincs jól árnyékolva a gitártest, akkor inkább ne szedd ki az ereket az FTP kábelből és a fóliáját kösd testre. Szerintem.
Ha csak UTP van otthon, amiben nincs árnyékoló fólia, akkor abból egy eret is elég használni, de én a hangszedők felé (pl. valami fába fúrt lyukon kell áttolni) nem használnék olyan vezetéket, ami nem árnyékolt. Az árnyékolt is filléres, ezen nincs értelme spórolni, össze tudja szedni a zajt. -
Goose-T
veterán
Annál azért kicsivel vastagabb vezetéket szoktak használni, de ha kettőt összecsavarsz belőle, akkor már jó lehet. Nagyon jó minőségű rézből készülnek, hangdobozok belső kábelezéséhez is szokták használni úgy, hogy az összes szálat összekötik a két végén. Az egyik széles körben elfogadott audiofil tuning ez, hogy a hangfalak belső kábelezését kicserélik UTP-re.
-
Na igen, az álmok...
Amikor 30 éve megvettük a Kramer XL VI-t, akkor a vágyam egy Hohner ST Lynx volt. Igaz, volt álom egy Charvell is, meg Ibanez is, meg Jackson is, de ez a három álom áron is volt, ezeket így könnyű volt elengedni.
Aztán később persze szerettem volna másikat, de hát nem voltunk abban a helyzetben, hogy másik lehessen. Ez is (a Kramer) már óriási anyagi kiadást jelentett a családnak, de mivel leérettségiztem, megkaptam.
Slayer rajongóként eztán már csak egy B. C. Rich Warlock lehetett a következő állomás, ami a múlt évben születésnapomon teljesülhetett. És tetszik. Nagyon. Jó rajta játszani. Egyetlen bajom, hogy pont a jobb alkaromon van egy varrás, ami a gitár széléhez ér, és borzasztó érzés. De ez nem a gitár hibája. Még egy év után is úgy nézek erre a 20 év körüli Warlock-ra, mintha valami álom-ereklyékre. -
WolfheartGR
őstag
+1
Azt kell venni amire vágysz, ami tetszik. Minden más úgyis csalódás és ok, hogy azért nem megy mert nem olyan mint amit szerettél volna.nap: Mondjuk az érdekes, hogy neked kényelmes a Warlock. Én verekedést rendezek vele mindig. A superstrat nálam kényelemre a favorit. 😊
-
arnyekxxx
veterán
Tisztára kíváncsi lettem milyen lehet slideolva (hogy kell ezt mondani) a slayer de az egész yt-on nem találtam, ez egy piaci rés. Viszont így belefutottam a banjoverzióba

-
Goose-T
veterán
-
TheKresh
csendes tag
Köszönöm a te válaszod is!

Nem feltétlen próbálkoznék olyannal amit linkeltem a sráctól ,meghát gondolom ilyen kezdőknek mint én aki rendes gitárt még csak képen látott ,nem is ajánlott. Sajnos semmilyen zenei előéletem nincs... így ha bemennék egy üzletbe ahol kivannak pakolva gitárok azt sem tudnám hova nyúljak.
Sejtettem hogy ezek alapján ,hogy még én sem tudom mit akarok ,nem nagyon lehet rajtam segíteni ,de egy próbát megért.
-
kemotox
addikt
Audioll.hu
Ők tudnak rendelni thomanntól -
Goose-T
veterán
Közben beugrott valami: használhatsz DPDT on-on-on kapcsolót három pickup kizárólagos váltásához, nem kell varázsolgatni a potikkal, ennek a cikknek a végén van egy leírás róla. Itt pedig találsz nagyfejű kapcsolót hozzá, ami beleillik a sima háromutas helyére.
Szerk.: ide is másolom, ne kelljen keresgélni:
Another thing we can use an on-on-on switch for is to choose between three separate pickups, using only a mini toggle switch. To achieve that, we would wire the switch as follows:

-
Goose-T
veterán
Ennek is hiányzik a hátsó takarólemeze?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk2.: nem is az, hanem a nyaknál síkban ketté van repedve a test.
Szerk.: amúgy hogyé' adnak most egy ilyet? Van egy ismerősöm, aki 150-200 körül keres Fender stratot, de szeretne beszorítani az árába még egy EMG single coil piskupszettet is.
-
Goose-T
veterán
Egy barátom SX stratját ilyenre tuningoltam nemrég:

Fleor alnico 5-ös neck és middle pickupok, Donlis alnico 5-ös humbucker 15K-s tekerccsel. Nagyjából egy Seymour Duncan Red Devil utánzat, még talán annál is forróbb kicsit. Veszettül szól az a kicsi humbucker, abszolút nem vall szégyent a teljes méretűek mellett. A single coilok is szépen hozzák a kötelezőt. Itt prüntyögtem egy kicsit vele, a telefon mikrofonjával vettem fel, ahogy a TH-U plugin szólt a stúdiómonitorokon. -
SidCorky
őstag
Általában nem okoz gondot, hogy valamit működésre bírjak, ami elsőre nem megy, ezt csinálom minden nap munka címszóval.
De az iD4 tökéletesen működik géppel. Sőt, iPadre is rá tudom kötni (kaptam hozzá egy kicsit limitáltabb verziójú, de az igényeimnek teljesen megfelelő Cubase DAW-ot, Win és iPad verziót is), még veszek hozzá valami egyszerűbb BT hangszórót, így annyira helyhez sem leszek kötve. Aztán majd kiderül, mennyire leszek kitartó a tanulásban.
-
SidCorky
őstag
Pár oldalt visszaolvasgattam a napokban, észrevettem, hogy nagyon nem szeretitek ezt az interfész dolgot, mi ennek az oka?
Pár hete vettem egy Audient iD4-et, elsősorban XLR mikrofonhoz, ez a felállás tökéletesen működik (ráadásul a fejhallgató kimenet is sokkal jobb, mint egy alaplapi cucc), de szempont volt a hangszerbemenet is, ami van is rajta. Először Focusrite Scarletteket nézegettem, abból is a Solo 3. generációját, de szerencsére hiánycikk volt, így erre esett a választás, aminek jobban is örülök, mert tényleg nagyon baró külső hangkártyaként is.
Lehet olyan gond, amiért ez a cucc nem működne jól gitárral és PC-vel?
Októberben tervezek egyébként venni egy első tanulós gitárt (ne aggódjatok, fogok jönni ide is előtte
), azt is rákötném majd erre. Nyilván az interfész az elsődleges funkciója a cuccnak, de van rajta direkt monitorozás is, amivel késés nélkül hallom a gitárt (vagyis jelen esetben még csak a mikrofont), akár PC nélkül is.Vagy csak az interfész drivere szokott lenni a gond, ha az most megy, akkor később gitárral sem lesz probléma?
-
Eastman
addikt
-
Parametric eq és XXL láda.
Presetek felejtősek, majdnem mind szar. PC-re kötöd és az Editorral csinálsz jó kis beállításokat magadnak. Előre gyártottak közül nem fogsz találni szimpatikusat.
Keress Youtubon videót, hogy hogy érdemes használni a para eq-t. Ha hazaértem tudom linkelni. -
Tommyka21
tag
Üdv!
Múlt hétvégén mi is beraktunk egy Seymour Duncan Slash szettet meg egy 50-es elektronikát a les paulomba.Egyébként nagyon disznó lett tőle de a régi Dimarzio se volt rossz, de attól még jobb, karakteresebb, több mély, valahogy jobban él. A Dimarziot majd eladom egyszercsak.
Sztem amire te gondolsz az az amit úgy hívnák hogy, treble bleed, de az a sima 50-es, alap bekötésnél van
... -
qltsar
veterán
Ez fogásilag teljesen rossz - elnézést.
Egyik kedvenc zenekaromról van szó, és hihetetlen, hogy még a hivatalos tab bookokban sem jó egy csomószor pár rész.
A kedvencem, amikor még a hangolást sem találják el, lsd. The Unnamed Feeling, Drop A#-en van eredetileg, de a tab book szerint Drop C - nem lehet lejátszani Drop C-n ugyanúgy, mert a refrénben (is) kell a mély A# -0-.
Szóval vannak anomáliák még a hivatalosakban is.
@sith7: 1:44nél látszik, hogy miért is rossz a linkelt tab: [link]
Amúgy James résznél arra gondolsz, hogy az albumon melyik az övé, vagy élőben? (Mert az albumon a szólón kívül mindent ő játszik
, még a leadeket is.Segíthet ez a videó is, rögtön az elején: [link]
Koncerteken úgy vettem észre, hogy az alsó tercet játssza James, valamint a C(B)-B(A#) powerchordokat ő G#C#F# húrokon játssza, míg Kirk D#G#C# húrokon.
A clean kb. ez lehet:
-
Eastman
addikt
Gibson Nighthawk Studio 25.5 inch scale length.

Jól emlékszem a 25.5-re?
-
Eastman
addikt
Ez ugyan nem csavarozott, viszont scale length: 25.50", 648 mm-es. Jól emlékszem, hogy hasonlót keresel?
-
+1 Erőltetett szar. Semmi újat nem adott hozzá. Ez nem feldolgozás, csak el akarták játszani pepitában úgy mint ahogy az az Unplugged-on van.
re: 41346 Eastman
Azért valamit csak jelent. Valaki tróger szar melót csinált és a fotósnak nem volt köze a gitárokhoz, de szépérzéke se volt mert már akkor látná, hogy valami szar van. De ennél többet biztosan nem jelent
Annó én is linkeltem egy amerikai Fender strat hivatalos fotót amin valami nagyon szarul volt beállítva.re: Ace Ventura
Tanuld meg felhúrozni a gitárt. Ha nem akarsz vele bíbelődni akkor vannak olyan húrkészletek amiket nem kell felfűzni, hanem egy bütyök van a végükön és az fogja meg a húrt hogy ne mozogjon/csúszon ki a hídnál. Így kell elképzelni a golyós végűt:
Így a hagyományos kötözést:
Hangoló progit letölteni telefonra, azzal hangolni, bármi kérdés van ide nyugodtan lehet jönni

Új hozzászólás Aktív témák
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z37 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...

)