Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANDROID???
addikt
Hány napon belül lehet a Panasonicnál regizni tv-t, vásárlást követően?
-
ANDROID???
addikt
válasz
Maxxxim
üzenetére
Rendben, köszönöm a vélemyénezést.
Bevilágítás A "nagy" samu és LG esetén is előfordul.
A Pana Qled tudomásom szerint.
A képélesség kontraszt a gyári szt.r beállítások esetén is megvan igen.
Hangzás szerintem nem doboz, nem szutyok, nem tudom a soundbar mit produkál én erősítő + hangfal párossal kínzom magam, ha filmezek
Nem értem mi az amire rinyál a külfödi forumon is a srác, mert nem is látott ilyet még dobozban sem, nem hogy működés közben. Bztosan van jobb, de ennek legalább PWM-je sem zavaró
-
válasz
Downsampling
üzenetére
Szia !
File Sharing Settings nem rémlik, én simán a gyári médialejátszóját használom, és ott lehet tallózni hálózatról SMB-n keresztül. Ez igaz a DX750-re és az EX600-ra is.
Na ilyen az 50W85BEZ-en nincs
Van gyári médialejátszója, talán DLNA-t tud, meg a bedugott pendrive-ról játszik le, de hálózatról nem lehet tallózni.
A FireOS "áruházból" tudsz leszedni appokat, én a VLC-t szedtem le, és azon keresztül próbálkozom.
DLNA megy rajta, elvileg tud SMB-t is, de nekem még nem sikerült beállítanom, hogy lássa a NAS-on tárolt filmjeim.
(igazából nem is NAS, hanem egy router van erre befogva, beledugva egy SSD az USB portjába, és SMB-n megosztva)
A régi tvken megy vígan, VLC alatt még nem sikerült belőni, de elvi lehetőség van rá.
Egyelőre DLNA-n keresztül tolom VLC-vel, az megjegyzi, és onnan játsza le, ahol abbahagytam... -
válasz
ANDROID???
üzenetére
Képminőségre nincs panaszom, bááááááááár mintha a "régi" DX750 az SD anyagot jobban skálázná fel a 4K-s kijelzőhöz. Lehet egyéni szociális probléma, meg tudom, játszak le 4K-s anyagot :-)
Bevilágítást nem vettem észre, de ezeknél még létezik ilyen ? Ez már valami "mini LED" technológia, nem ?
Ott meg már nem háttérvilágítás van, hanem pixelenkénti ledek dolgoznak ha jól értelmezem.
Szinek/kontraszt - a gyári profiloktól nem vagyok elájulva "mozi/game/sport stb mód", de még nem volt időm saját beállítást fabrikálni rá.
Hangzás - fogalmam sincs, első perctől soundbarral használom. -
Downsampling
senior tag
válasz
Maxxxim
üzenetére
Bocsi, hogy én is kérdezek: ha volt EX sorozatú Panasonicod, akkor talán tudod, hogy volt a hálózati menüjében egy File Sharing Settings menüpont (vagyis ugye egy fájl megosztás beállítás). Itt tulajdonképpen be lehetett állítani SMB megosztást pl. NAS-ról. Ezt nagyon szerettem, mert sokkal jobban működik (a mai napig nasználok egy TX50-EX700-at és egy TX40-EX700-at) mint a DLNA (utóbbi nem tudja, hogy ha a tv belső lejátszójával nézek egy filmet, akár másnap, vagy két hét múlva is onnan folytatja, ahol abbahagytam).
A GX szériában már nem volt ilyen smb megosztásra lehetőség.
Ebben a TV-ben netán van?
Köszi ha válaszolsz!
-
válasz
ANDROID???
üzenetére
Ahogy lentebb írta egy kolléga, a Fire OS elég feketeöves

Az eddigi Panáink Firefox Os-el jöttek (DX750, és egy EX600), na ahhoz képest teljesen más, ellenben tényleg iszonyat gyors - az igaz.
A távirányítója is másabb, ha volt már 3 Pana tv-d 99%-ban ugyanazzal a távval, akkor ettől lehet, hogy kihullik a hajad.
Képminőségre nincs panaszom, nekem a hálóban váltott egy AS650-et - filmezni elalvás előtt tökéletes.
Kidolgozásán látszik, hogy az olcsóságra mentek, a régi Panáinkon a csatik felirata fehér festékkel virít, ebben meg kb "bele van sütve" a műanyagba, ami ha rosszul esik rá a fény, semmit nem látsz belőle - elég gagyi hatást kelt.Úgyhogy ha egy igazán minőségi tv-re vágysz, akkor ne ezt válaszd szerintem.
Ha csak simán kell egy 120Hz-es tv, ami teszi a dolgát, akkor arra jó lesz
-
mitoman
tag
Sziasztok, valaki tudna írni egy véleményt TN55W70AEZ típustól, használ vki ilyet? Köszi
-
válasz
ANDROID???
üzenetére
Jelen
-
Pompiere
csendes tag
válasz
Vadasz1
üzenetére
Nekem egy TX-55MZ800E-m volt, amíg három hónap után javíthatatlanul tönkre nem ment. Képminőség szempontjából nagyon megvoltam vele elégedve, de játékra nem használtam.
A fentieket csak azért írtam mert ahogy nézem a specifikációkat, a 700E és a 800E között csupán képfrissítési rátában van különbség. A 700E 50 Hz/60 Hz, a 800E 100 Hz/120 Hz.Annyira nem vagyok képben, de talán játékhoz az a jó, ha minél nagyobb a képfrissítési frekvencia. Filmnézéshez viszont szerintem tökéletes lehet.
-
Vadasz1
tag
Sziasztok Panasonic TX-65MZ700E tv-röl mi a véleményetek?
Film nézésre és játékra
köszi -
-
Pompiere
csendes tag
Az, hogy jó vétel-e, igazán csak akkor lehetne eldönteni, ha egymás mellé tennénk egy W85-öt és egy másik W-s vagy Z-s tévét. Szolgáltatásait tekintve szinte alap készülék, a panelje LED. A W95-nek pl. már Mini LED. A FireTV operációs rendszer sokkal gyorsabb mint a Google TV volt. Ez utóbbit is volt alkalmam kipróbálni. Egyébként a FireTV is egy android mutáns rendszer. Mindenesetre az árát nézve nem drága.
Ha az anyagiak és a hely engedi én inkább már egy MiniLED-es tv-t választanék, amelyeknek már magasabb a szolgáltatási színvonala (pl. dupla tuneres, támogatja a HDR-t, stb.) és természetesen nagyobb a képátlója.
Ha minden igaz, a családban valakinél hamarosan újul egy 55"-os W95BEG. Kíváncsi leszek, hogy a saját Z85AEG-hez képest milyen képe lesz.
Egyébként itt tudod összehasonlítani a tv-ket: https://www.displayspecifications.com/en/brand/2d8e4
-
Essien
senior tag
Sziasztok! Ez jól vétel ennyiért? Van valami hátulütője ennek a rendszernek? [link] köszi a válaszokat. Üdv Tibi
-
unrealnoise
senior tag
Az Alz*ban meg az eur*nics-ban már kapható a W95B.

Közben jönnek a tesztek is.
Az első hosszú, normális, írásos teszt, sok képpel:
A well-priced, well-rounded Mini LED TV | Expert Reviews
Egy másik videós, talán annyira nem részletes teszt:
Before You Buy: The NEW Panasonic W95B Mini LED TV Review! (2025) -
Pompiere
csendes tag
A Prohardver adatvesztése miatt a Wayback Machine-ból visszaállítottam az elveszett hozzászólásokat 9233 és 9239 között, a 2025.07.11., 18:23:03 óra szerinti állapot alapján.
#9233 Pompiere Pompiere #9223
A március 31-i posztom folytatása:
Április 4-én a Panasonic supporttól értesítést kaptam, hogy jóváhagyták a csereutalvány kiállítására vonatkozó kérelmemet és azt majd a szerviz fogja kiállítani. Egy hét múlva fel is hívtam az ügyintézőt – akivel már többször is beszéltem – hogy mikor kapom meg az utalványt.
Ő meglepődve jelezte, hogy a Panasonic feléjük semmilyen értesítést nem küldött. Ezért, kérésére a Panasonic levelét átküldtem neki.
Visszahívást ígért. Nem voltam türelmetlen. Május 7-én ill. már előtte egy-két nappal is többször hívtam az ügyintézőt. A telefonszám viszont ki volt kapcsolva, csak gépi hang jelentkezett. Ekkor felhívtam a szerviz központi számát, ahol sikerült élő emberrel beszélni. (Ekkor derült ki, hogy az ügyintéző hölgy már nem dolgozik ott.) Elmondtam neki a sztorit és a Fogyasztóvédelemmel fenyegettem őket. Visszahívást ígért. Természetesen nem hívott vissza.
Közben lekérdeztem a szerviz oldalán a tv javításához kapott munkalap számot. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a keresés nem hozott eredményt, az az a rendszerükben már nem volt benne a javításra leadott televízió. Ekkor berágtam. Május 11-én írtam a szerviznek egy veretes levelet és a fennálló helyzet azonnali rendezését kértem. Ekkor tájékoztattam őket, hogy a Fogyasztóvédelem felé már bejelentést tettem 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 5. § 7-es pontjának megsértése miatt, valamint a rendőrség bevonását is belengettem amiatt, hogy a televízió útja már nem volt nyomon követhető.
A hatás nem maradt el. 12-én délelőtt megérkezett e-mailben a csereutalvány.
Még aznap bementem az elektronikai üzletbe – és egy kis problémázás után (kétséges volt, hogy elfogadják a .pdf-ből nyomtatott másolatot) – visszakaptam a tv 350 ezer forintos vételárát.
Mivel az MZ800-as televízió már nem volt elérhető, valami más típusú után kellet nézni. Mindenképpen OLED készüléket akartam, de 500 ezer forintnál többet nem szándékoztam adni érte. Az Android rendszerű tv-t el kellett felejteni, már nem volt a Panasonic kínálatában, csak FireTv vagy TiVo volt kapható.
Több helyen is keresgéltem a neten és ekkor vettem észre a Telekom oldalán a TV-55Z85AEG típusú televíziót 440 ezer forintos listaáron, amelyet 385 ezer forintra lehetett volna csökkenteni ilyen-olyan hűség vállalásával. Be is mentem a helyi Telekom ügyfélszolgálatra, ahol aztán kiderült, hogy csak havi mobil-előfizetésre vállalt kétéves hűség esetén ennyi az ár. Otthoni szolgáltatásra vállalt kétéves hűség esetén már csak ötezer forint lett volna a kedvezmény, cserébe még a havi előfizetési díj is emelkedett volna havi kétszáz forinttal.
Összességében csak a Telekom nyert volna, hogy van egy kétéves hűséget vállaló előfizetőjük. Így aztán megvettem listaáron a tv-t.
A műszaki paraméterekkel nem untatnék senkit. A neten megtalálható. A képe csodálatos, érezhetően gyorsabb, mint az MZ800 volt. Penta tuneres és több szolgáltatással rendelkezik, mint az előző. Most már másfél hónapja nyüstöljük és kiváló. Ami még érdekes, hogy ezt a készüléket csak a Telekom forgalmazza Magyarországon, más cég nem.
Nos, így ért véget pontosan három hónap után a javítás saga.
Két tanulságot mindenképpen leszűrtem: meghibásodott terméket csak vásárlás helyén szabad bejelenteni és hiába világmárka valami, a dolgozói, ill. a vele szerződésben álló szervizek akkor is lehetnek trógerek.#9234 matti70 Pompiere #9233
Köszi a sztori részletes leírását, tanulságos volt. Az pedig örömteli, hogy ilyen elégedett vagy az utódjával :)#9235 Pompiere matti70 #9234
Szívesen!
Ha a fenti sztori alapján csak egyetlen olvasó megkíméli magát egy ilyen herce-hurcától, ha elromlik valamilye, akkor már megérte írni róla.
A Panasonic termékeivel én mindig elégedett voltam. Ezt még az MZ800 hibája sem változtatja meg. Nem is vásároltam soha semmilyen más márkájú szórakoztató elektronikai eszközt és ezután sem tervezem...#9236 matti70 Pompiere #9235
Egyetértek, pl. tévénk nekünk is még csak Pana volt, a 32-33 évvel ezelőtt vásárolt 55-ös képcsövessel kezdve. Videomagnó anno először egy elvileg nagyon jó Samsung lett, de nem igazán vált be és gyorsan váltotta egy Pana.
A mostani tévénkkel mi is úgy jártunk, hogy az első példány képe felhős volt és vissza kellett vinni. A második ugyanolyan már jó lett és bő 10 éve használjuk, és csere esetén ugyancsak Panasonic lenne a cél.#9237 unrealnoise
Egyre több EU-s országban van Panasonic W95B. Szerintetek mikor lesz itthon is valahol? Augusztus elején esedékes lenne egy TV csere. Samu sima Qled 50”-ről 75”-re ugranék. Eddig Bravia 7 volt a potenciális jelölt, de Pana TV volt már kettő is a családban, sosem volt semmi bajuk, plusz a számok, adatok alapján akár kifejezetten erős TV is lehet. Valahogy a márkához húz a szívem.
Szerintem a W95A sem rossz vétel, főleg amennyiért kint akciózzák… 😅
Amúgy sosem vettem TV-t látatlanba, csak érzésre, tesztek böngészése nélkül, de nehéz lenne most megállni. 😂#9238 Till@ unrealnoise #9237
Biztos hogy jó lesz a W95B.Nekem 75W95A van március óta, eddig jól teljesít.#9239 varek
Panasonic W95B 55 colos mérettel Angliában 999 font -
varek
csendes tag
Panasonic W95B 55 colos mérettel Angliában 999 font
-
unrealnoise
senior tag
Egyre több EU-s országban van Panasonic W95B. Szerintetek mikor lesz itthon is valahol? Augusztus elején esedékes lenne egy TV csere. Samu sima Qled 50”-ről 75”-re ugranék. Eddig Bravia 7 volt a potenciális jelölt, de Pana TV volt már kettő is a családban, sosem volt semmi bajuk, plusz a számok, adatok alapján akár kifejezetten erős TV is lehet. Valahogy a márkához húz a szívem.
Szerintem a W95A sem rossz vétel, főleg amennyiért kint akciózzák… 😅
Amúgy sosem vettem TV-t látatlanba, csak érzésre, tesztek böngészése nélkül, de nehéz lenne most megállni. 😂
-
Till@
aktív tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
Úgy tűnik, hogy nem kell temetni, legalább is bízom benne.
-
Reignman
aktív tag
válasz
Pompiere
üzenetére
Egyébként tényleg megdöbbentő különbségek vannak és sokszor a nagy világcégek hánynak fittyet a fogyasztói jogokra, vagy elégedettségre, amikor vállat vonogatva javasolják, hogy ha valami nem tetszik, lehet a fogyasztóvédelem, vagy a békéltető testület útvesztőiben botorkálni. Miközben egy Lidl, egy 2 év alatt tönkrement 2500 forintos ph mérőt számla fotó ellenében azonnal postáz Németországból.
-
Pompiere
csendes tag
válasz
Reignman
üzenetére
Szörnyű egyébként, hogy mennyire lesz..ják a vásárlót. Nincs egy e-mail cím, nincs egy olyan telefonszám amit felvennének és azon lehetne bármit is intézni. Amelyik telefonszám végén van valaki, az meg semmiben nem tud, akar segíteni. Most már lassan úgy vagyok, hogy megvárom a 2025-ös modellév további készülékeit. Remélem nem csak az a kettő lesz ami a displayspecifications.com-on van.
-
Reignman
aktív tag
válasz
Pompiere
üzenetére
Csak egy szösszenet a témában: Euronicsban kinéztem egy Panasonic tv-t, mielőtt megvettem az mx750. Azt mondta az eladó, megvan, dobozos, fóliás, ki akarták állítani, de a 16 lábtartó csavarból 4 hiányzott, ami a 10 kilós üveg laphoz rögzíti a tvt. Tetszett a tv, de nem falon használatuk volna, így kellettek a csavarok. Azt mondták, semmi gond, 4 hete már ígéri nekik a Panasonic Magyarország a 4 csavart, bármikor jöhetnek. Vártunk 2 hetet, nem jöttek, így vettünk egy másikat, nem sejtettem, de intő jelként kellett volna erre tekintenem...
-
Pompiere
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Egy történet, hogy mivel járhat manapság, ha valaki Panasonic televíziót vásárol.
Még tavaly novemberben vásároltam egy TX-55MZ800E típusú Android alapú OLED televíziót. A képe csodás volt, a szolgáltatásai csak annyira, amennyi belefért a 350 ezer forintos vételárba.A televízió 2,5 hónap után tönkre ment. A képernyő baloldali harmadában keletkezett egy hajszálvékony függőleges zöld csík. A tv kikapcsolása után már nem is lehetett újra bekapcsolni.
Úgy gondoltam, hogy ha közvetlenül a gyártó magyarországi képviseletének-importőrének zöld számán jelentem be a hibát (amire többek között egyébként való) – nem pedig az üzleten keresztül ahol vásároltam, – akkor gyorsabban megjavítják a készüléket.
Ez, mint mostanra kiderült óriási hiba volt.A hibabejelentés után két nappal a magyarországi importőr el is szállíttatta a tv-t a garanciális javítást végző szervizbe.
Két hét után érdeklődtem először a javítás állása iránt az importőrnél, ahonnan a szervizhez irányítottak. Ott kaptam egy munkalap számot, ami alapján a javítás menete immár online is lekérdezhető volt.Eltelt a 30. nap és a tv még mindig nem volt megjavítva. Újabb érdeklődés, - most már a javítás meghiúsulása miatti cseréről – újabb semmitmondó válaszok. Eltelt újabb 8 nap – ami alatt már a cserére vonatkozó igazolást kellett volna kiállítani – de nem történt semmi. Egy héttel később újabb érdeklődés, eredmény semmi.
A múlt héten végén, már erősen a délutáni órákban aztán csörgött a telefonom. A szervizből kerestek és a vonal végén lévő hölgy elmondta, hogy a javításra beadott tv-hez nincs alkatrész(!) és az importőr és köztem közvetítve(?) felajánlott egy másik televíziót, egy TV-55Z80AEZ típusút. Nem sokat rágódtam az e-mailes válaszon és elutasítottam a felajánlott cserét mert FireTV alapú volt, nem Android, ill. hiányzott belőle egy alapvető funkció, ami a másikban benne volt. A biztonság kedvéért azért másnap telefonon is elmondtam az elutasítás okát, a közvetítőként szereplő hölgynek .
A mai nap folyamán újból felhívtam a magyarországi az importőr zöldszámát és ott is elmondtam, hogy nem kérem a felajánlott készüléket és intézkedést kértem a helyzet azonnali megoldására. Megint csak pár napos választ ígértek. Erre én már a fogyasztóvédelmi panasz megtételét is belengettem.
Információ kérés miatt fel is hívtam őket. Ők azt tanácsolták, hogy a tv-t eladó üzlettől kérjek egy jegyzőkönyvet, hogy ők is tudjanak azért a dologról. Én ugyan jeleztem, hogy erős kétségeim vannak afelől, hogy az üzlet óhajt-e ebbe az egészbe belefolyni, de a fogyasztóvédelemnél mégis ezt tanácsolták-erőltették.
És ezután jött az, amit már fentebb is írtam: a fogyasztóvédelmis hölgy nagy hibának tartotta, hogy nem az üzletnek, hanem az importőr zöld számán jelentettem be a készülékhibát. Azt mondta, hogy nagyon sokan belesétálnak ebbe a csapdába és a gyorsabb ügyintézés érdekében kihagyják az eladót, pedig a vevő az eladóval áll jogi viszonyban, nem az importőrrel, aki általában nem sieti el a dolgokat. Ha az üzletnek jeleztem volna a hibát és 30 nap után besétálok, hogy nem javították meg a tv-t, akkor ott azonnal zokszó nélkül már rendelték volna az új készüléket vagy ha az már nincs, akkor felajánlottak volna egy csere készüléket vagy pedig visszaadták volna a vételárat.
Az már csak hab a tortán, hogy ma derült ki, hogy közben az üzlethálózatban is elfogyott az MZ800E. Két hete még lehetett volna egy ugyanolyanra cserélni, mint a régi, de mostanra csak pár kiállítási darab maradt szerte az országban, amit természetesen nem óhajtanék csereként kérni.
Az elmúlt két hétben figyeltem is a készülék elérhetőségét és reménykedtem az ugyanolyanra történő cserében. Sajnos azonban a szerviz és az importőr lassúsága oda vezetett, hogy így 49 nap után sem haladtunk egy tapodtat sem előre.
A fentiek tanulságául újra megismétlem: ha valakinek elromlik bármilyen terméke, készüléke, akkor azonnal a kereskedőhöz forduljon, ne pedig a gyártóhoz, importőrhöz, stb. mert akkor azzal nézhet szembe ahogyan én is jártam.
-
Reignman
aktív tag
Köszi, vettünk egy 50mx750et, nincs rá panasz, viszont a 65lx650 botrányos, és visszaküldtem. Nem vagyok TV geek, de ilyen felhős tv-vel én még nem találkoztam, sötét háttérnél rettentő zavaróak voltak a szürke foltok. Ráadásul a tv képernyője és kerete között egy 50 centis részen 3 mm rés volt... Nagyon csalódtam, próbáltam utánajárni, hogy a felső kategóriás Panasonic tvk a legjobbak között szerepelnek, viszont lowend kategóriában a 10 éves LG tévém nem olyan foltos, mint ez. Euronics eladó szerint török gyártmány, TCl-lel lehet egy szinten. Nem tudom, viszont a Panasonic ügyfélszolgálat szerint teljesen rendben van, ha a képernyő 1/3a foltos és némi illesztési hiba is belefér, mégha a kereten lévő háttérvilágítás kifele is látszik
No comment. -
Till@
aktív tag
válasz
Reignman
üzenetére
Véleményem szerint hatalmas minőségbeli különbségek vannak a Panasonic vs TCL vonalon, viszont az árazásnál ez ki is jön, felsőbb kategória esetén.
Én azt tudom mondani, hogy 3 TCL-t is visszaküldtem.
Nyilván a pénztárcába szorított igényeket kell figyelembe venni, aztán dönteni.Neten kell vásárolni, még ha előtte meg is nézi az ember üzletben.Nincs bukta, 14, néhol 30 nap elállás van indoklás nélkül.
Többi márkával személyes tapasztalatom nincs. -
-
Till@
aktív tag
-
Reignman
aktív tag
Sziasztok, mx700 sorozatról van vkinek tapasztalata? Köszi
-
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Úgy néz ki, hogy beneveztem egy 75W95AEG-be "elég jó áron".Csak kínai márkák tudtak vele versenyezni az árkategóriában (600k, TCL, Hisense), vagy lett volna 65" oled olcsóbban is.Azt derítettem ki, hogy a Lengyeleknél rakják össze talán a TCL gyárában.Kicsit szkeptikus vagyok a TV-vel kapcsolatban, bár, ami keveset találtam róla vevői oldalról, azok nagyon pozitívak voltak.A napokban kapom meg, 30 nap elállási idővel.
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Van itt az apróban egy Panasonic TX-58HX810E eladó 120 ezerért, még cseh gyártás (megkérdeztem). Ez mennyire jó vétel? Mennyire oké ez a TV?
Illetve az IPS paneles TX-55FX780? Ez mennyire ajánlott?
Köszi -
Downsampling
senior tag
válasz
Dauerstage
üzenetére

(mondjuk csak azért mérnék rájuk, hogy tényleg a backlight-LED-ekkel van-e baj) -
Dauerstage
tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Ha ugyanilyen, akkor ne is méregesd, hanem tedd át a másikból.
Ha le van ragasztva, akkor meg a hátfallal együtt cseréld. -
Downsampling
senior tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
Aha! Ha esetleg rájuk mérek, akkor ez kiderülhet?
És ha tényleg ez a helyzet, akkor ki tudom őket cserélni? Ugyanis van egy más miatt rossz ilyen tévém (csak alkatrésznek jó), amiben viszont a backlight panel teljesen jó.
-
Dauerstage
tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Valószínűleg teljesen, vagy részlegesen kiégett pár darab és a maradék túlfeszt kap és jobban is világít.
A részleges kiégetthez, sokkal nagyobb fesz kell mint egy egészségesnek és az ellenállása is sokkal kissebb.(ezt cégnél figyeltük meg 7szegmenses kijelzőnél, esetünkben 3v helyett 9v kellett ugyanahoz a fényerőhöz) -
Downsampling
senior tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
A neten rengeteg hasonló fotót, videót megnézve én is erre tippelnék... Ami fura, hogy nálam ennyire "szabályos"...
Mi történhet ilyenkor a backlight LED-ekkel? (amúgy valszeg szétszedem, ha elcseszem, akkor nézzük a kicsit...)
Köszi!
-
Dauerstage
tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Szia.
Valószínűleg, háttérvilágítás problémája lessz.
De 100%-ra csak szétszerelés után tud bárki, bármit is mondani. -
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
A kb. 6 éves Panasonic TX-50EX700 tévémen pár hete ezt vettem észre (de már a feleségem is). A filmek nagy részénél nem zavaró, sőt, nem is vehető észre, de a sötét jeleneteknél már igen. És hát ugye alapból ez van, amikor csak feketének kéne lennie a képernyőnek.
Azért a telefonom kissé túlexponálta a képet, nem ennyire durva, de így még jobban érthető talán, mi a probléma.
Kérdés: ez mitől lehet? Backlight panel? Vagy egyéb? Amúgy minden más rendben a tévével.
Van egy szintén ugyanilyen idős TX-40EX700-am (vagyis ugyanez a típus, csak kisebb méretben)
is, annál semmi hasonló, most is csodás, pedig érdekes, ezt néztük sokkal többet.
Köszi -
kezo0
addikt
-
Nheo047
tag
sziasztok
Pana Oled topic nincs? nem találom.... -
BTom1970
aktív tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
Most én örültem, hogy újra elindult 1 hónap hibajelzés után. Azóta is megy rendben. Persze tudom, hogy bármikor leállhat, de hát ez eddig is így volt, hogy vajon meddig megy. 2015-ös Panasonic TX-43CX750E, még a cseh gyárból, nehéz, van benne még anyag. 2016-ban lett véve újonnan, 2019-ig használva sem volt, nagyon ritkán csak éppenhogy. Szinte pár órát ment csak 3 év alatt. Az utóbbi 5 évben sokat ment.
A 13 villogás nem táp, hanem alaplap hibára utal. Egy szervíz mondta pár napja, hogy "Megtelítődött az agya az internetes funkcióktól, de akkor is csinálni kell rajta egy Factory resetet." Nem csináltam ilyet, mert akkor minden felvétel és beállítás elveszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

is, annál semmi hasonló, most is csodás, pedig érdekes, ezt néztük sokkal többet.