Hirdetés
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
guitarguy
csendes tag
válasz
bodza21 #21522 üzenetére
Az az egész oldal halál gagyi. Kb akkor rendelnék onnan ha megbolondulnék. (mintha már találkoztam vna ezzel az oldallal itt, azóta mintha alakult vna de még mindig gáz...)
Hangszerdiszkont, Muziker, ezek megbízható boltok.Amúgy ilyen árkategóriában új hangszert venni öngyilkosság. (instant kuka) Dupla áron (+beállítás, csiszolás stb hangszerész által) is nehéz kifogni egy használható darabot. Ja és a személyes kipróbálás alap, még ha tök kezdő is vagy.
-
-
BluEyes
őstag
válasz
bodza21 #21527 üzenetére
Még az is lehet, hogy jobb. Vagy rosszabb. Vagy egyformák. Ebben a legolcsóbb kategóriában ennek nem sok értelme van. Ha ezeket a gitárokat teljes áron kellene megvenned, akkor nem ezeket ajánlanám, hanem a Cort helyett mondjuk egy Sq Bulletet, az Oscar helyett meg valami nemtudommit, de az Oszit biztosan nem. De mivel ezek vannak a bótba, ezek közül választottam.
A szempontjaimat leírtam - fix híd, rövid menzura, H-H - de neked lehet eltérő véleményed.
Üdv -
BluEyes
őstag
válasz
bodza21 #21522 üzenetére
Hát, ha mindenképp innen kell választani, akkor a piros Oszkár a jelöltem. Azért mert:
Nincs rajta tremolo, ebben az árkategóriában ez inkább előny, rövid (Gibson méretű) menzura, kezdőknek előnyös. A rövidebb nyak (talán) nehezebben is deformálódik.
H-H pickupok, az olcsó szingli szedők általában szörnyűek, jobb a békesség, a két humbucker egy fokkal jobb lehet.
OscarSchmidt = Washburn, utóbbi mégis drágább, ezért kiesik.
A maradék 3 Oszkárból a piros a legszebb. -
guitarguy
csendes tag
válasz
bodza21 #21237 üzenetére
Mind2 valszeg kuka. Használtan Cort m600, kx1q alá nem adnám. Meg van egy jóféle LP copyjuk is.
Ezeket kb 60 körül megtudod szerezni használtan. (+ az se árt ha félreteszel kb 15 ruppót, mert kb úgy jársz mint én, h hiábba ellenőríztem le jól amikor vettem a gityót, csak kellett rajta bundot csiszoltatni...)
Ez alatt ne vegyél gitárt.Újonnan jó(kezdőknek és középhaladóknak alkalmas) villanyos gitár kb. 100 ruppó minimum.
+40-50 ropi értelmes pickupokra.Luxus hobbi na, még amatőr szinten is.
-
AKs
tag
válasz
bodza21 #21237 üzenetére
A Cort-tal a fix húrláb + testen átmenő húrozás miatt szerintem egyértelműen kevesebb nyűgöd lesz (jobban tartja a hangolást ebben az árkategóriában, a sustain is jobb lesz). Továbbá a metálkodást a másik darabbal merészen elfelejtheted.
Én, ha az általad adott információk alapján kellene döntenem egyértelműen a Cort-ot választanám.
(Egyébként van itthon többek között Cort KX1Q és olcsóbb/drágább strat., is.) -
Bobrooney
senior tag
válasz
bodza21 #21242 üzenetére
Pedig annyi van mint az állat Sx Stratocaster, ez 62-es modell lehet.
pl egy videó, direkt kerestem ilyet, h otthon se érjen meglepetés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest