Hirdetés

2019. december 12., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) Mahrenburg válasza Shodan (#1000) üzenetére


Mahrenburg
(senior tag)

Köszönöm!

"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi

(#1002) Viktor81


Viktor81
(senior tag)

Sziasztok !

A segitsegeteket szeretnem kerni. Kivancsi vagyok, lattatok-e mar hasonlot ? Adott egy Giga Z87X-UD5H deszka W7-el es egy USB3-as Transcend 500G-s kulso HDD. A lapon barmilyen USB portba dugom, nem jelenik meg, mint meghajto, de a csatlakoztatott eszkozok kozott vagy a lemezkezeloben megjelenik a neve, viszont nem hasznalhato. A portok elvileg jok, a legkulonbozobb USB 2 ill. 3-as pendriveokkal tokeletesen mukodnek, a vinyo is jo, tobb gepen hasznalom, koztuk egy Q87-es lappal is. Egyszeruen nem talalok magyarazatot... a vinyo felporog, a kapcsolat sebesseget jelzo LED a hazaban jelzi, hogy USB3-as a csatlakozas es mint emlitettem az ugyanilyen Intel USB3-as vezerlovel rendelkezo Q87T-vel tokeletesen mukodik. Talalkozott mar valaki valami hasonloval ?

Koszonettel: Viktor

(#1003) Hoorus válasza Viktor81 (#1002) üzenetére


Hoorus
(őstag)

Adj neki betűjelet a lemezkezelőben!

(#1004) Viktor81 válasza Hoorus (#1003) üzenetére


Viktor81
(senior tag)

Szia !

Bar ennyire egyszeru lenne...
Ez volt az egyik elso dolog, amit probaltam. Azota telepitettem a legfissebb Intel USB vezerlo drivert, de semmi.

Ez tortenik, ha a lemezkezeloben betujelet szeretnek hozzarendelni. Az egy dolog, hogy USB3-as porton nem mukodik, de USB2-ben sem hasznalhato. Kenytelen leszek irni a Giganak, de felek, hogy az OS-re fogjak a dolgot, pedig szerintem nem szoftveres eredetu a problema. Sok eve foglalkozom szamitogepekkel (a munkam is ez) es baromi kellemetlen, de most teljesen tanacstalan vagyok. Ugy tunik, minden mas tokeletes, a kulonbozo fajtaju es sebessego pendrive-ok minden portban normalisan mukodnek, a HDD mukodik az itthon levo ketto masik platform ill. a TV USB2-es es 3-as portjain ezen a lapon pedig sehol.

Udv.: Viktor

(#1005) Shodan válasza Viktor81 (#1004) üzenetére


Shodan
(őstag)

Én ilyenen már meg se lepődök. Én csak egy nyamvas vga-t cseréltem gtx 760- > 970 azóta nem bootol be a gép . Üdvözöllek a Gigabyte csodálatos világában!

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#1006) Hoorus válasza Viktor81 (#1004) üzenetére


Hoorus
(őstag)

probalj egy win reinstalt. Biztos ami biztos.. :)

(#1007) Viktor81 válasza Hoorus (#1006) üzenetére


Viktor81
(senior tag)

Szia !

Az a baj, hogy ez egy szuz Win. Meg csak a driver-ek kerultek telepitesre... A telepites ota most kapcsoltam be kb. harmadszor a gepet, csak eddig soha nem akartam radugni ezt a HDD-t. Szomoru vagyok, szeretem a Gigat (az elozo konfig is az) es a miniPC-be is az o lapjukat akartam rakni (Q87TN), csak nem volt itthon elerheto. (ezert lett ASUS Q87T) Mar keresgeles kozben olvastam, hogy a Q87TN-re is sok a panasz es tobben javasoltak, hogy aki ilyet akar, valassza az ASUS-t es a mostani USB hiba kapcsan is olvasom kulfoldi forumokon, hogy sok ilyen UD5H lapot csereltek USB hiba miatt. (bar azok komolyabbak voltak, ilyet, mint az enyem nem talatam). Ezek szerint hiaba erte utol az ASUS-t, vannak problemak...
Lehet, hogy felteszek egy masik W7-et (angolt) hogy ha nem oldodik meg a problema, legalabb az eredeti hibauzeneteket tudjam csatolni a panaszomhoz a supportnak. Szerettem volna elkerulni a komplett telepitest, mivel "most" fejeztem be, de nem hagyhatom igy. Beletorodhetnek, hogy nem hasznalom itt ezt a HDD-t, de egy kozel 50e Ft-os lapnal szerintem nem ez a megoldas...
Valahonnan kellene szereznem egy masik USB3-as HDD-t es megprobalni azzal is, hogy ez egy egyedi kompatibilitasi problema, vagy mondjuk a portok nem tudnak eleg aramot leadni...

Koszonom a segitsegeteket es ha valakinek van meg barmi otlete, ne tartsa magaban ! :)
V.

(#1008) Shodan válasza Viktor81 (#1007) üzenetére


Shodan
(őstag)

Egy hülye kérdés, de az USB 3 drivert feltetted? Melyik bios?

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#1009) Hoorus válasza Viktor81 (#1007) üzenetére


Hoorus
(őstag)

Érdekes. Soha nem volt ilyen gondom, sőt, semilyen gondom nem volt gigaval.. Volt már több lapom is, Z77x-ud3h, Z87X-UD3H, most meg egy legalja H81M-HD3 van és mindegyik tökéletesen ment, hibátlanul.. Szerintem ott valami driver ütközés lehet.. Lemezről tetted a drivereket, vagy letöltötted?

(#1010) somfalvi


somfalvi
(csendes tag)

Üdv mindenkinek!
Gép összerakás ürügyén új gépet rakok össze,Inteles kivitelben. A procit már kinéztem magamnak (Core i5-4670K 3.40GHz 1150 BOX ) . Amiben hezitálok az az alaplap témaköre. Rábukkantam a GIGABYTE GA-Z87X-UD4H-re . Milyen tapasztalatok vannak ezzel a lappal,illetve érdemes-e rábíznom az i5-t ? Tuningolni is akarom,egy egészséges szintig ( cirka 4 Ghz-g)

I7 8700,AsRock Z390,Vega 64,GSkill 3000 MHZ, CHIEFTEC GPS 700W

(#1011) Shodan válasza somfalvi (#1010) üzenetére


Shodan
(őstag)

Én nem javasolnám.

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#1012) somfalvi válasza Shodan (#1011) üzenetére


somfalvi
(csendes tag)

Miért? Engem a tudásához képesti az alacsony ár,ami vonz.Vagy mit ajánlasz 35 ezerig?

I7 8700,AsRock Z390,Vega 64,GSkill 3000 MHZ, CHIEFTEC GPS 700W

(#1013) Shodan válasza somfalvi (#1012) üzenetére


Shodan
(őstag)

A lentebb említett problémák pl. Memória inkompatibilitás, usb fagyási problémák, stabilitási gondok , átgondolatlan uefi és igénytelen támogató szoftverek. Én a saját példámból kiindulva lehet hogy inkább asus-t vennék.

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#1014) Malibutomi válasza somfalvi (#1012) üzenetére


Malibutomi
(nagyúr)

Nekem több mint egy éve ilyenben megy 4.4-en a 4770k. Semmi bajom vele.

(#1015) Viktor81 válasza Hoorus (#1009) üzenetére


Viktor81
(senior tag)

Szia !

Gigatol toltottem le a legfrissebbeket.
BIOS nem a legutolso (talan F7) olyan ami tamogatja az Refresh Haswellt.
VGA, RST es mint mar emlitettem most utolag az USB3 driverek az Inteltol valok, a legutolsok.
Kozben kiprobaltam, egy USB2-es kulso HDD-vel, az mukodik...
Lehet, nekifutok megegyszer egy telepitesnek...

V.

(#1016) Viktor81 válasza Shodan (#1008) üzenetére


Viktor81
(senior tag)

Szia !

Kozben megneztem, a BIOS F8. Masik kerdesedre a valasz , termeszetesen !
Nalam az OS telepites azt jelenti, hogy minden komponensnek felkerul a sajat (nem MS) legutolso (vagy ha van tapasztalat, akkor a legmegbizhatobb) drivere. A legaprobbe is. Nem lehet az eszkozkezeloben semmilyen kerdojel, felkialtojel. A driver a Giga oldalarol valo volt, de a hiba utan letoltottem a Inteltol a legutolsot (talan 3 hetes) es azzal is megprobaltam. (ill. most is az van). Ami kulonos szamomra, hogy USB2-n sem mukodik, pedig szerintem a driver is es valoszinuleg a vezerlo is mas.

Udv.: V.

(#1017) Hoorus válasza Viktor81 (#1015) üzenetére


Hoorus
(őstag)

A saját lemezéről telepits, függetlenül attól, hogy azok régebbiek.. Jónak kell lennie..

(#1018) Shodan válasza Viktor81 (#1016) üzenetére


Shodan
(őstag)

Igen más a vezérlő ez tuti, szóval az érdekes hogy abban sem megy.
És azt alapból a wines driver támogatja is. Esetleg az érdemes még megpróbálni, hogy az USB 3 drivert leszeded és úgy rádugod hátra.
Mire van ez a lemez particionálva? Nem dinamikus lemez esetleg?

[ Szerkesztve ]

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#1019) Viktor81 válasza Shodan (#1018) üzenetére


Viktor81
(senior tag)

Szia !

Atlagos alaplemez NTFS particioval.

Jelenleg is hasznalom egy masik gepben. Holnap leszedem a drivereket, hatha.
Arra is gondoltam, hogy a chipset driver miatt... - bar eleg fura lenne. Lehet, hogy ujratelepitek es megnezem naturban USB2-n MS driverrel, aztan csak az USB3 driver es utana a tobbi. A fura csak az, hogy mas eszkozok normalisan mukodnek...

Koszonom !
V.

(#1020) Gery15 válasza somfalvi (#1012) üzenetére


Gery15
(addikt)

Szintén boldog tulajdonosa vagyok már több, mint 1 éve egy ilyen lapnak. i5 4670k 4,4GHz-en pörög benne. Semmi gondom nincsen vele, nagyon stabil egy alaplap, bátran veheted biztosan nem lesz vele gondod. :K

HyperX

(#1021) LiteCross91 válasza tutitibi (#958) üzenetére


LiteCross91
(tag)

Én is pont ezzel küzdök. Megjött a JetFlash 790K 32GB-os penem, de elől csak usb 2.0 (de sztem még lassabb) sebességen megy. Hátul minden ok. Ebben tudnátok segíteni?

twitch.tv/litecross91 - mixer.com/litecross91 - youtube.com/litecross91

(#1022) SoulReaver


SoulReaver
(addikt)

Sziasztok!

Z87-UD4H lapomon F10-es biost frissítettem, előtte F10c volt és valamiért nem akarja az EIST energia takarékos üzemmódokat elmenteni...

Be van állítva, de nem veszi vissza az órajelet...

Más is tapasztalt ilyet?

Biosból frissítettem Q-flash el.

Huawei P20 pro

(#1023) 5150head


5150head
(aktív tag)

Sziasztok! Tegnap reggel közvetlenül bootolás után kékhalálozott a gépem. Semmit se tudtam tenni, csak újratelepíteni. Kiderült, h az alaplapomhoz tartozó utility kavar be. Miután feltettem a Giga Appcenterjét és az Easytune-jét ugyan úgy összeomlott a motyó. Most segített a rendszervisszaállítás, de nem vagyok boldog, hogy egy gyári program így szétkúrja a gépet... Találkozott valaki ilyennel?
H87-D3H

(#1024) Shodan válasza 5150head (#1023) üzenetére


Shodan
(őstag)

Szerintem az összes ilyen gigabytos szutykot el kell felejteni. Lehet hogy a giga hardveresen valamennyire jó, de hogy szoftveresen nem az biztos.
Én már annyi ideje küzdök ezzel a lappal hogy az nem igaz.Egyetlen érv szól mellette hogy jól néz ki és kb ennyi.
Most random fagyások, x aktás dolgok jönnek elő nálam 3-4 naponta és mindig különböző hiba. asztalkezelő lefagyott, opengl lefagyott, explorer.exe lefagyott.
Néha játék kifagy ami eddig nem volt és a legszebb az egészben hogy mindig más a hiba. Persze stress test és memtest is fut órákig/ napig hiba nélkül.

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#1025) Skilly


Skilly
(tag)

Sziasztok!

Egy GA-B85M-D3H rev 2.0 lapom van, benne egy i5 4440-es. Tokeletes nem panaszkodom, de olvastam, hogy a fesz szabalyzo egy fazissal kevesebb? Ez pontosan mit takar (tuningot?!?! :D ) es ez hosszu tavon jelent-e valami veszelyt?

Mondjuk ez miatt akarok valtani egy GA-Z97MX-Gaming 5-re... Kicsit megbizhatobb lehet.

Udv Skilly

[ Szerkesztve ]

HyperX

(#1026) Hoorus válasza Skilly (#1025) üzenetére


Hoorus
(őstag)

Csak ezért felesleges váltanod.. Tuningolni meg amúgy sem tudnád azt a procit.. Nekem 3 fázisú H81 lapom van i5 4590-el és hibátlanul megy..

(#1027) Skilly válasza Hoorus (#1026) üzenetére


Skilly
(tag)

Tuningolni egyenlore nem akarok, bar lehet, hogy a procit is cserelnem egy K-ra.
Egyebkent a tapellatas, a kondik es ezek erdekelnek. Gyors vettem egy ilyen lapot, nem neztem szet teljesen a piacon...

Bar ha az mondod, hogy ez jo. :)

HyperX

(#1028) kvio1


kvio1
(tag)

Sziasztok! Ma raktam össze a gépet az új alaplappal. GA-B85M-D3H rev. 1/1. Mostani BIOS ami rajta van F13, de ahogy láttam van hozzá F14. Minden működik egyelőre. Érdemes frissítenem a legújabb BIOS-ra vagy jó a mostani is?

(#1029) gg72


gg72
(veterán)

Ha a GA-B85M-D3H alaplap 4pin-es venti csatlakozóiba 3pin-es házventiket kötök, azokat is szabályozza a lap?

(#1030) Shodan válasza gg72 (#1029) üzenetére


Shodan
(őstag)

Persze a 4pin csak a PWM-hez van

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#1031) gg72 válasza Shodan (#1030) üzenetére


gg72
(veterán)

OK, köszönöm. ;)

(#1032) Zoli bácsi


Zoli bácsi
(őstag)

Üdv! Egy b85 HD3 típusú alaplapom van. Az integrált hangkártya problémás, hetek óta a jack dugót csatlakoztattak majd jack dugót kihúztak ablakok ugrálnak fel. Egy külön hangkártya beszerzését fontolgatom. Sajnos a VGA hűtése szinte teljesen elfoglalja a két PCI-E 1x-es sínet, viszont a hosszú PCI-E 4x-es sín üres. A hangkártyás topikba vetették fel, hogy ha ide kártyát teszek, akkor a VGA 16x csatlakozója lehet visszavált 8x-os módba, az alaplapra oda is van írva a nyákra a 4x sínhez hogy crossfire.
Azt hiszem a kérdés egyértelmű, használható a 4x-es sín rövid, 1x PCI-E eszközzel, hogy a VGA-t nem zavarja..?
Köszönöm :)

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.

(#1033) Hoorus válasza Zoli bácsi (#1032) üzenetére


Hoorus
(őstag)

Igen használható minden további nélkül.. Ha vissza is vált a VGA 8x-ra, a teljesítmény akkor sem lesz kisebb. 8x-os módban is bőven kihajtja a rendszer a kártyát.

(#1034) Shodan


Shodan
(őstag)

Sziasztok!
Van itt olyan aki GTX 970-et használ a z87-ud3h ba? vagy bármelyik Z87-es giga lapba?

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#1035) Troy.


Troy.
(addikt)

Sziasztok!

A következő konfigurációval van dolgom:
Intel Core i5-4440 processzor
Gigabyte B85M-D3H
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury HX316C10FK2/8 memória
Gigabyte GTX750 Ti 2GB DDR5 GV-N75TOC-2GI videokárty
Super Flower 350W SF-350P14HE tápegység

Az volna a kérdésem, hogy a biosban miket érdemes beállítani? Intel platformal még nem volt dolgom és sok az új információ.

Köszönöm!

.

(#1036) Hoorus válasza Troy. (#1035) üzenetére


Hoorus
(őstag)

Szia

Igazából semmit.. Max nézd meg, hogy a RAM 1600 MHz-en megy-e és nem 1333-on... Ha nem, akkor azt állítsd be.. Mással nem kell foglalkoznod..

(#1037) kvio1


kvio1
(tag)

Sziasztok!

Tegnap frissíteni akartam az alaplapot. Sikerült is, de amikor újraindult már nem jött be a bios. Kivettem az elemet, az se segített. Gigabyte b85m- d3h. Csak a bios írás, vagy égetés segíthet?

(#1038) Gyuri44


Gyuri44
(aktív tag)

Üdv.
Egy Gigabyte GA-B85M-D3H rev1.1 alaplap biosában mit kell állítani ahhoz,hogy a gép ne kapcsoljon alvó állapotba ha nem csinálok rajta semmit?
Windowson belül ki van kapcsolva,de így is egy idő után lekapcsol a gép.

(#1039) pedro33


pedro33
(újonc)

Sziasztok !
Van egy ilyen konfig: B85M-D3H + I5 4590 + HD 7870 Gigabyte
A problémám, hogy a legtöbb játék alatt ugrál szétesik a kép .
Először azt gondoltam hogy a vga kártyával van a baj ,leteszteltem másik gépben és tökéletesen működött. Most a beépített HD 4600-al tesztelem a játékokat és ugyanaz a probléma áll fenn mint a vga-nál.
A procit is teszteltem más alaplapban és ott tökéletesen működött.
Jelenleg az alaplap legfrissebb driverei vannak feltelepítve.
Valaki ha tudna segíteni azt megköszönném!

(#1040) Shodan


Shodan
(őstag)

Én most jópár hónap szenvedés után megint úgy néz ki sikerült stabillá varázsolni a gépet. A beállítása ami megoldotta a z87-ud3h lapon a problémát az , hogy pcie modot autóról átállítottam Gen2-re.
Próbáld meg esetleg ezt, bár a HD4600 al így nem kellene produkálni a problémát.

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#1041) llac21


llac21
(csendes tag)

Sziasztok!

Újonnan postoláskor megáll a Z87M D3H deszkám ha be van dugva a Kingston Datatraveler G4-em. Lehetséges, hogy a frissebb bios okozza ezt? Gyárival ha jól emlékszem még működött, legacy usb nem segít. Ötletek?

(#1042) pajaci


pajaci
(csendes tag)

Sziasztok!

GA-B85M-D3H rev 1.0
G3220
samsung 850 evo 120GB
kingston hyperx khx1600c9d3/4gx
win 10 pro

F8 bios van benne, de fagyogat. Melyiket szeressem?
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4567#bios

Előre is köszönöm a segítséget!

(#1043) Strayer


Strayer
(csendes tag)

Sziasztok olyan gondom lenne hogy:

Elinditoma gépet és Gigabyte logo,de bootig el sem jutok ilyenkor, hanem a boot screen logonál újraindul, és az ujraindulás után már jó. Viszont hajlamos elveszteni a HDD/SSD-t (sata 2 és 3-nál is) és ilyenkor nem tud a gép se elindulni.
Esetleg tud e valaki erre megoldást? Vagy Bios beállitás lehet a probléma? Uefi van bekapcsolva.
Minden újj a gépben.

Sata-nal achi módban van.

Gigabyte B85M D3H rev1.1 F13
I5 4440
2x4Gb Kingstone HyperX Fury memoria
Asus Gtx960 2Gb Strix

(#1044) temporello válasza Strayer (#1043) üzenetére


temporello
(csendes tag)

Ellenőrizd a kábeleket,jól be vannak-e dugva! Esetleg psu probléma is lehet.A táp milyen?

(#1045) zolika15


zolika15
(tag)

Üdv Mindenki!
Tudnátok nekem segíteni hogy milyen driver-t telepítsek hogy megfelelően működjön ez (a lap egy Gigabyte GA-B85N Phoenix itx és win 10-et használok.) :

(#1046) TechN7ne


TechN7ne
(veterán)

Sziasztok

Adott egy Gigabyte B85M D3H alaplap amivel UEFI-ként nem sikerül boot-olni a Windows 10-et csak simán..... :U

F12 Boot menü minden opciót feldob csak UEFI-t nem,tudnátok segíteni?

Akinek nagyon sürgős,az telefonon hamarabb elér. 0630 898 6404

(#1047) TechN7ne válasza TechN7ne (#1046) üzenetére


TechN7ne
(veterán)

Király ez a fórum! :C

:R

Akinek nagyon sürgős,az telefonon hamarabb elér. 0630 898 6404

(#1048) Kiskopika


Kiskopika
(aktív tag)

Sziasztok

Egy gigabyte b85n alaplappal rendelkező HTPC hez szeretnék egy usb infra vevőt csatlakoztatni, ami vezérelné az egeret billentyűzetet. De valamiért ismeretlen eszközként ismeri fel a win8.1
Minden más működik usb-én és ez a vevő is működik minden más géppel a lakásba. Sima usb-beviteli eszköznek ismerik fel.
Odáig eljutottam, hogy a biosba ha állítgatom az xHCI módot akkor változik a hiba kód a windowsba?
Mit állítsak hogy be hogy lássa?

(#1049) SoulReaver


SoulReaver
(addikt)

Látom meghalt ez a topic, de hát ha...

Az alaplapomon az összes ventilátor csatlakozót használom, természetesen ventilátorok vannak rákötve.

A bios nem lát csak a 2db cpu fan-t

Amikor a gigabyte venti vezérlőjében beállítom, hogy standard vagy full speed, stb módon menjenek, akkor bekapcsolnak és működnek szépen.

Nem tudom mi miatt nem indulnak el azonnal, amikor bekapcsolom a gépet. Régen mentek szépen.

Van valakinek ötlete esetleg?

:R

Huawei P20 pro

(#1050) ngyjns


ngyjns
(tag)

Segítségeteket kérném adott egy Gigabyte H87-HD3 alaplap i3-4130 procival ssd-n lévő boot win7-tel és egy r9270x videókártyával. A videókártyát eladtam, de most az alaplap DVI portjára kapcsolt monitor nem érzékel jelet. Gondolom a BIOS-t alapra kellene állítani jumperrel, de hogyan, illetve mit kell beállítani a BIOS-ban hogy a proci 4400-asával lehessen használni a Win7-et. Gondolom ott is gondom lesz, mert a kártyát csak gyorsan kikaptam és nem uninstalláltam az ati drivert. Köszi előre is.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.