Hirdetés

2019. december 10., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#351) keszegduda


keszegduda
(őstag)

A régi memória modulokat bele tudnám tenni az új lapba?

[link]

Core i7 860 (s1156) mellett mennek teljesen jók, ha nem muszáj nem vennék újat bele ,eléggé elszálltak az áraik. Kompatibilitási listán nem látom a giga honlapján.

(#352) Gery15 válasza keszegduda (#351) üzenetére


Gery15
(addikt)

Mivel 1,5v-osak, így mehetnek igen!

HyperX

(#353) keszegduda válasza Gery15 (#352) üzenetére


keszegduda
(őstag)

Jól hangzik, nem kell új ram.

(#354) szasanyi válasza keszegduda (#351) üzenetére


szasanyi
(félisten)

Némileg félretájékoztattak! Ezeket csak alapértelmezett módban használhatod,( DDR3-1333) mert NEM 1.50V az üzemi feszültség igénye! Az XPM profillal vagy manuálisan beállított 1600Mhz mellett 1.65V a feszültség igénye (tehát nyilvánvalóan ennél ez a helyes érték) ami nem igazán lesz jó neked egy Haswell konfigba. :(

Korg DS-DAC-100m professzionális DAC, USB hangkártya eladó - privi!ben keress!

(#355) HSM válasza NFree (#347) üzenetére


HSM
(félisten)

Gyönyörű lap, grat hozzá! :R

(#354) szasanyi: Szerintem nem olyan nagy katasztrófa, ha csak 1333-on megy a ram. :)

(#356) szasanyi válasza HSM (#355) üzenetére


szasanyi
(félisten)

Az nem is, de az 1.65Vigen! Éppen ezért nem azt mondtam, hogy nem jó csak azt, hogy hogyan lesz jó az a KIT. Bár hozzáteszem: szvsz az ideális érték 1600Mhz@1.50V ;)

Korg DS-DAC-100m professzionális DAC, USB hangkártya eladó - privi!ben keress!

(#357) HSM válasza szasanyi (#356) üzenetére


HSM
(félisten)

Persze, sőt, az ideális érték 1600Mhz CL7-es időzítésen 1,5V-on. Csaképpen olyan ritka az olyan kit és drága, hogy hű. Úgyhogy nekem is csak 1600 CL9 van 1,5V-on. ;]
Viszont az 1,5V-ot tényleg érdemes komolyan venni a proci egészségének megóvása érdekében. :)

[ Szerkesztve ]

(#358) miresz válasza HSM (#357) üzenetére


miresz
(veterán)

Nekem is 1600Mhz Cl9-es 1,5V-os memó kittem van,de miért olyan fontos,hogy 1,5V-os legyen? Aki tuningolja őket úgyis feszt emel.

(#359) HSM válasza miresz (#358) üzenetére


HSM
(félisten)

Mert csak 1,425 és 1,575V közötti fesz megengedett az intel doksija szerint, ha nem ennyin hajtod, akkor tönkremehet tőle a proci.

(#360) miresz válasza HSM (#359) üzenetére


miresz
(veterán)

Az AMD-nél is ezt írja,és nem megy tönkre tőle. Szerintem ez az 1,5V csak amit hivatalosan támogat nem? De attól még megy benn a másik is szerintem. :F

[ Szerkesztve ]

(#361) szasanyi válasza miresz (#360) üzenetére


szasanyi
(félisten)

Megy (azt, hogy meddig pontosan nem tudom), de tönkreteszi a CPU memória vezérlőjét ezért mondja az Intel, hogy NEM ajánlott 1.50V fölötti RAM használata. AMD esetén ilyen gond nincs, mert teljesen más architektúrára és technológiára épül az egész, így ott nem problémás az 1,65V RAM-ok használata sem.

Korg DS-DAC-100m professzionális DAC, USB hangkártya eladó - privi!ben keress!

(#362) HSM válasza miresz (#360) üzenetére


HSM
(félisten)

AMD-nél nincs megkötés a feszre legjobb tudomásom szerint. :N
Az intelnél meg ott figyel az elektromos specifikációnál ez a megkötés. :K
Nem tudom, a mostaniak mennyire érzékenyek rá, de régebben a bloomfield-eket a legkönnyebben ezzel lehetett kinyírni, ha nem megfelelően lett belőve a memróia és a memóriavezérlő fesze. :K

(#363) miresz


miresz
(veterán)

Hmm. Érdekes. Akkor a nagy tuningolok,hogy emelnek memórián? Nem mintha ez engem érintene,de érdekesnek találom,hogy az Intel ilyen "kényes".

(#364) szasanyi válasza miresz (#363) üzenetére


szasanyi
(félisten)

A nagy tuningolók egy része nem normális, illetve egyéb okból (csilliárdos apuka, jó sponzor, stb.) nem érdekli őket az élettartam (sőt, néha az azonnali meghibásodás sem). Így ez nem mérvadó, elmélkedni sem nagyon érdemes azon a részén.

Korg DS-DAC-100m professzionális DAC, USB hangkártya eladó - privi!ben keress!

(#365) NFree


NFree
(addikt)

Hát köszönöm mindenkinek, remélem hosszú életüek leszünk. Habár tegnap volt egy csomó anomália ami nem tetszett, meghülyült a linx, egyáltalán nem akarta megemelni a proci az órajelet terhelés alatt, Még mindíg csak az előjátéknál tartok, még nincs rajta egy stabil win(most küszködök).
Memóriát én 2400mhz eset vettem 1.65v os de azért ekkora mert reménykedem benne, hogy le tudom tornászni normális feszen 2ghz alá normális időzítések mellett. ocsó volt :) (Team group vulkan)
A biosba még rendesen eltévedek, de majd remélem összehaverkodunk.
F7 es bios van fent , szerintem majd csere lessz.
Nem értem egyébként ha normalra teszem a feszt, és emelek az óra jelen akkor is ad egy kis + feszt a procinak. szóval van még mit idétlenkednem bőven.

(#366) Gery15 válasza szasanyi (#354) üzenetére


Gery15
(addikt)

Ajj már megint...
A kérdése arra irányult, hogy "bele lehet-e tenni illetve, ha nem muszáj nem vennék újat bele, eléggé elszálltak az áraik." Ebből kifolyólag.. IGEN bele lehet tenni és működi is fog! Igaz, hogy csak 1333MHz-en, de akkor sem kell új ramokat vennie, ergo pénzt spóroltunk neki, és szinte sőt.. észre sem lehet venni a különbséget átlag felhasználás mellet 1333 vs 1600MHz között a különbséget. :U

(#363) miresz: Az otthoni tuningolók, akik szeretnék a legtöbbet kihozni a rendszerükből azok Low Profilos ramokat vesznek, amik 1,35V-on 1600MHz-en ketyegnek és mehet a móka, mert van plusz fesz illetve lehet játszani bőven az időzítésekkel is az 1,5V-os határig. Akik meg rekordokat döntögetnek azok lefossák, hogy minek mennyi fesz adható, folyékony nitró és kész. Aztán, hogy károsodik-e az adott hardver erre vannak a szponzorok.

[ Szerkesztve ]

HyperX

(#367) HSM válasza NFree (#365) üzenetére


HSM
(félisten)

Az F7-es gyári BIOS a Z87X-D3H lapomon se egészen úgy működött, ahogy kellett volna, nekem még heti 1-2 kékhalált is produkált. Felraktam a friss bétát, az F8d-t, azzal viszont már minden úgy megy, ahogy kell neki, és a rendszer is atom stabil lett. :K Szerintem nálad is megérhet egy próbát. Az előző 100hsz-ben legalább 2X belinkeltem, honnan lehet letölteni. :DDD

(#366) Gery15: Az 1,35V-os gyári fesz még nem garancia a jó tuningolhatóságra, sőt. Több esetről is olvastam, hogy egyáltalán nem skálázódtak jól azok a ramok. Persze, vannak olyan 1,35V-os típusok is, amik jól mennek, nem vitatom. :)

[ Szerkesztve ]

(#368) szasanyi válasza Gery15 (#366) üzenetére


szasanyi
(félisten)

Igen, nekem is ez jutott eszembe a válaszod láttán... :U Mint mondtam már: csak arra válaszolj amit biztosan tudsz, de arra adj korrekt és megfelelően részletes választ. Ilyen erővel fel lehetne sorolni egy valag RAM-ot, amit bele lehet tenni, csak éppen nem megy a lapban nem úgy ahogy a specifikációi alapján kellene. Érted ugye? :O

HSM: ezt alátámasztom, mert nem rég használtam 1.35V Corsair LP RAM KIT-et. Ez nem garancia arra, hogy jobban fog menni ez tuti. Ennyi erővel bármeylik lehet átlagosnál jobb, vagy rosszabb is.

[ Szerkesztve ]

Korg DS-DAC-100m professzionális DAC, USB hangkártya eladó - privi!ben keress!

(#369) Gery15 válasza szasanyi (#368) üzenetére


Gery15
(addikt)

Viszlát!

HyperX

(#370) NFree


NFree
(addikt)

Srácok nem akar menni az alaplapi hangkari az istenért sem, feltettem a realtek drivert, ugy néz ki hogy ok, de ha elindítok bármit egyből ki ikszeli a hangszorót. Tegyem fel még a sb cuccokat is akkor talán lessz hangja? mert nekem csak a füleshez kellne az alaplapi+tv hez, mert raknék bele 1 hangkarit is , de roppant mód idegel hogy nem megy az alaplapi. szerintetek ezt bios frissítés meg tudja oldani? vagy halot valamiert a dolog? Fasza ha halott rajta a chip :W

(#371) HSM válasza NFree (#370) üzenetére


HSM
(félisten)

Én a Gigabyte oldaláról töltöttem le a win7 64bit drivert, nekem azzal tök jól működik, fülest is szépen kezeli az 5.1 mellett.
Amúgy a válasz igen, a BIOS-nak is lehet köze hozzá, ha nem megy jól az audio csip. Régen az X58 lapomban a hálózat szállt el "BIOS-ból", le kellett resetelni a BIOS-t, talán újra is kellett frissíteni, hogy megjavuljon egyszer. :)

[ Szerkesztve ]

(#372) szasanyi válasza Gery15 (#369) üzenetére


szasanyi
(félisten)

Úgy legyen! :C

Korg DS-DAC-100m professzionális DAC, USB hangkártya eladó - privi!ben keress!

(#373) NFree válasza HSM (#371) üzenetére


NFree
(addikt)

Most huzom a drivert remélem jó lessz, a biost még nem piszkálom hacsak nem lesznek váratlan leállások , vagy megmagyarázhatatlan problémák.

Srácok , soha nem foglalkoztam ram tuningal, viszont nem akarom 1.65 v-al 2400mhz en halytani a ramokat, ha kézzel állítom be mondjuk 1600-ra vagy töbre , és szeretném hogy az időzítések szorosabbak legyenek a jelenleginél 1600.11.13.13.35 akkor elég csak ezt a 4 értéket állítgatni vagy az összes többit feszesebre kell lőni? van egy halom de soha nem nyultam hozzá.

(#374) szasanyi válasza NFree (#373) üzenetére


szasanyi
(félisten)

Nem kell, elég az a 4 érték (mondjuk CL7-re), 1600Mhz és 1.50V - elvileg jónak kellene lennie, de nyilván tesztelni kell. Viszont azt javaslom, egyszerre csak egy dolgot csinálj, különben nem biztos, hogy rögtön nyilvánvaló a hiba, ha vmi nem jó és a rendszer nem stabil..

Korg DS-DAC-100m professzionális DAC, USB hangkártya eladó - privi!ben keress!

(#375) NFree válasza szasanyi (#374) üzenetére


NFree
(addikt)

Persze , kössz :R Csak előbb legyen hang :) lehet holnap lessz állítgatás , mert a gép nincs készre szerelve, csak összehányva , ha netán meg kell piszkálni valamit ne okozzon problémát,

(#376) HSM válasza NFree (#373) üzenetére


HSM
(félisten)

Először rakd be 1,5V 1600mhz 9-9-9-24-re, aztán ha jó, stabil a rendszer, ráérsz akkor feljebb menni. :K

(#377) NFree válasza HSM (#376) üzenetére


NFree
(addikt)

Rendben , de a hangal pöcsölök jelenleg , azt irja nincs telepített hangeszköz, rábökök a kis hangszoró ikonra kijavítja , miest valami hangkeltést kezdeményeznék, egyböl letiltja s kezdem előről, nem segített az új driver, asszem ki van fingva az alaplapi hang chip, ebbe beleőrülök :W
Az fasza lessz ha most küldhetem vissza az embernek gariba majdnem 3 hét volt így is mire meghozta, ezt most nagyon csúnyán beszoptam :W

(#378) HSM válasza NFree (#377) üzenetére


HSM
(félisten)

Friss wint, friss biost próbálhatnál... Döglött hangcsippel se láttam még lapot. :B

(#379) miresz válasza NFree (#377) üzenetére


miresz
(veterán)

Az nagy szívás lenne,ha döglött lenne a hangkártya rajt. Milyen oprendszert próbálsz? Biosban engedélyezve ven a hangkártya? Nem boltból vetted?

(#378) HSM: Nekem már volt sajnos több is. Többek között,egymás után 2 ASRock 990 fatal1ty pro,ami nem is épp olcsó kategória.

[ Szerkesztve ]

(#380) NFree


NFree
(addikt)

Hát srácok , nem tudom hang nincs már mindent próbáltam, win7 64bit. Persze hogy engedélyezve van sőt autó ról direkt bekapcsoltam. nehogy az legyen a baj.
Most nincs kedvem mert k.. ideges vagyok de holnap felhívom a srácot, ilyenbe is csak én tudok belenyúlni :W
Pedig nem lenne ez rossz most szalad a prime a legújjab , befűt annyira mint a linx.
és csak 3-4 kattintás volt a ramot is elhamarkodtam mert belőttem s kész ez az első tunying próbálkozás.

Leghet ha nem lennék idegbeteg meg türelmetlen szépen be lehetne ezt finomhangolni, ezt most csak elkapkodtam.

[ Szerkesztve ]

(#381) miresz válasza NFree (#380) üzenetére


miresz
(veterán)

Én ezért nem szeretek nem boltból venni hardvert,mert kitudja ennek a lapnak is mi volt az előélete. Elhiszem,hogy baromi mérges vagy,én is az lennék. :K

(#382) szasanyi válasza NFree (#380) üzenetére


szasanyi
(félisten)

Részvétem, én már dühöngenék.... de nem új lapot vettél? :U

Korg DS-DAC-100m professzionális DAC, USB hangkártya eladó - privi!ben keress!

(#383) NFree válasza szasanyi (#382) üzenetére


NFree
(addikt)

Úgy néz ki új , innen vettem ph-ról (nem akarom emlíeni) bazárostó, lehet direkt , de lehet véletlen . még este megjön a barátom aki vágja a szoftver támát , vele is nekiugrunk , ha nem megy , akkor hívom az emberkét , hogy mi legyen a teendő.
Kifagyott :B az előbb kb 20 perc után :D neki kell ennek feküdni de jelen idegállapotomban úgy sem fog összejönni semmi. :R

(#384) ricsi8800gt


ricsi8800gt
(addikt)

Sziasztok.Ma vettem egy gigabyte H87-HD3-as deszkát és a sata részénél el akadtam az ssd.t hol látja hol nem de a többi winyomat azt látja rendessen.Az ssd-n van a rendszer is.Be kapcsoláskor ki irja nem sokkal hogy Sata Raid Control meg No Sata Raid Disck.Biosban mit hogy lehetne állitani még?Meg nem mindig az Ssd az elsödleges meghajtom.

Ha vki tud helpet adni megköszönöm

Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Yamaha Yz450f 2007

(#385) szasanyi válasza NFree (#383) üzenetére


szasanyi
(félisten)

Én már most jelezném neki mint azonnal jelentkező problémát egyrészt, hogy tudjon róla másrészt, hogy ha közösen sem juttok megoldásra akkor nyilván csere igényed lesz amire fel kell készülnie. Szerintem...

Korg DS-DAC-100m professzionális DAC, USB hangkártya eladó - privi!ben keress!

(#386) keszegduda válasza szasanyi (#354) üzenetére


keszegduda
(őstag)

Igen olvastam a pdf-ben hogy más más fesz. kell különböző órajelekhez. Csak megnyugtatásképp kellett, mert emlékeztem egy időben volt variáció a bizonyos feszültségű ramok miatt intel vonalon, mert a cpu-ba került valami vezérlő és érzékennyé vált.
Köszi azért! :R

(#387) keszegduda válasza ricsi8800gt (#384) üzenetére


keszegduda
(őstag)

Sandforce vezérlős az ssd-d akkor az a gáz legalábbis haswell mellett, ssd topikban olvastam nem is oly rég.
[link]
Ettől független megy és működik csak néha boot hiba lép fel vagy kékhalál esetleg a bios nem látja elég sűrűn. :(

[ Szerkesztve ]

(#388) NFree válasza szasanyi (#385) üzenetére


NFree
(addikt)

Beszéltem ma vele telón , de úgy néz ki, hogy csak nem tudom helyre hozni a hangkarit, talán holnap még1x megpróbálom, de már nem sok energiám van, bedobtam az asus-t . Valszinű hogy gariztatni fogom a lapot, ugyhogy hosszú ideig megint nem lesz lap :O :W

(#389) ricsi8800gt válasza keszegduda (#387) üzenetére


ricsi8800gt
(addikt)

Igen a b jó s nem mindig látja és volt kék halál is de ha a bios látja valamokor akkor se töltibe a Windows boot hiba miatt.

Köszönöm azért az infot.

Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Yamaha Yz450f 2007

(#390) miresz válasza ricsi8800gt (#389) üzenetére


miresz
(veterán)

Mire van állitva a sata mód? AHCI, vagy IDE? Most olvasom,hogy raid meghajtókat keres indításkor a bios? Kapcsold ki biosban a Raid módot.

[ Szerkesztve ]

(#391) ricsi8800gt válasza miresz (#390) üzenetére


ricsi8800gt
(addikt)

Raidon van.

[ Szerkesztve ]

Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Yamaha Yz450f 2007

(#392) miresz válasza ricsi8800gt (#391) üzenetére


miresz
(veterán)

Azt tedd át nem raid-re,hisz gondolom nem 2 ssd-d van raid-be kötve rendszermeghajtónak.

(#393) ricsi8800gt válasza miresz (#392) üzenetére


ricsi8800gt
(addikt)

Ok.köszi a tippet ki prosza majd.Rem jo lecc.

Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Yamaha Yz450f 2007

(#394) HSM válasza miresz (#392) üzenetére


HSM
(félisten)

A RAID az csak annyit csinál, hogy betölti a RAID-romot, amúgy ugyanaz, mintha AHCI lenne. Lehet, hogy segít, de nem adok neki sok esélyt. :(

(#395) ricsi8800gt válasza HSM (#394) üzenetére


ricsi8800gt
(addikt)

Sajna nem igen jön össze a mutatvány ezel az ssd-s dologgal.Ha látja is hol jo hol nem azt vmikor kék halál.Probáltam IDE AHCI RAID.External SATA be kell kapcs?

Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Yamaha Yz450f 2007

(#396) NFree


NFree
(addikt)

Sziasztok, nos próbálgatom a tuningot. pár feszt állítottam kézzel , cpu vcore 1.21v, cpu ring voltage 1.1v, a pch kapott még 1.1v ot 1.09 helyett, igaz szerintem ezt levehetem mivel nincs sem a memória sem a blck húzva, és a VIN Override lkapott 1.8v-ot, namost a többi feszt meg fesz állítást autón hagytam. energia gazdálkodás kikapcsolva. (majd ha sikerül egy stabil beállítást eszközölnöm bekapcsolom, s próbálkozok egy kis offsettel, hogy ne pörögjön állandóan , csak meg akrom találni a stabil feszt.)
És még az uncore-t huztam 4ghz-re.
Kérdésem az lenne, hogy hagyhatom -e a többi feszt, feszállítási lehetőségeket autón, mivel rengeteg van, és én nem vagyok az autó fesz tuning híve , de eddig nemigazán találtam , hogy a többi fesszel mit kéne csinálni :F
Nos szerintetek?

De most jöttem rá szar a linx , úgyhogy kezdem előröl csak előbb le kell szedjek vhonnan egy jót .

(#397) szasanyi válasza NFree (#396) üzenetére


szasanyi
(félisten)

Milyen hűtés van a CPU-n?

Korg DS-DAC-100m professzionális DAC, USB hangkártya eladó - privi!ben keress!

(#398) ricsi8800gt


ricsi8800gt
(addikt)

Amugy egyáltalán van olyan SSD amit jol kezel ez a Haswell Rendszer? Vagy megoldás van a dologra?

Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Yamaha Yz450f 2007

(#399) szasanyi válasza ricsi8800gt (#398) üzenetére


szasanyi
(félisten)

Samsung 830 és 840 PRO tuti olyan: egyszerűen csatlakoztatni kell és telepíteni, semmi probléma nincs.

Korg DS-DAC-100m professzionális DAC, USB hangkártya eladó - privi!ben keress!

(#400) ricsi8800gt válasza szasanyi (#399) üzenetére


ricsi8800gt
(addikt)

:R

Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Yamaha Yz450f 2007

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.