Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz
BuktaSzaki
üzenetére
Kidolgozott tételsor? Ha ugyanaz mint az MI akkor írj, az megvan. Igaz 2015ös. Azóta nem tudom változott-e.
-
BaLee
addikt
válasz
[Newman]
üzenetére
Nem. Nálunk az első körben 4-en mentünk be, ott elég sok ideje van a 3. ill. 4. embernek. Prezentáció ideje attól függ mennyire érdekli a bírálókat, lehet gyorsan átléptetik és ha kérdésük sincs, mint pl. nálam is csak 1 gyors kérdés volt akkor hamar megvan. A tételeket addig megnézik a tanárok és ha valami nem világos vagy nem jó lett leírva abba kérdeznek bele, amit látják a papíron, hogy kidolgoztál szépen azt nem kell elmondani újra. Én szerintem max 10 percet szerepeltem védés + 2 tétel.
-
BaLee
addikt
Arra kíváncsiak mi a dolgozatodban a saját rész, mi az amit te találtál ki, te javasoltál, értékelésed stb.
Én érdekességnek betettem egy diát az elejére, hogy ne legyen valami száraz az egész alig, hogy felvillant már mondták is hogy ugorjunk...
Pontosan úgy ahogy leírtad, elméleti rész kihagy csak a megvalósítás érdekli őket mit miért és miért pont úgy.
(#2130) adalbert1: mind műszaki infósok voltunk MI tételsorból. Pont az ilyen programozás ill. sql tételek voltak húzósak mert mindhez kértek programkódot. Ha olyat húzok én is elhasalok!
-
BaLee
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére
Te, nagyon húzós volt!
Mondom ezt úgy, hogy rengeteget tanultam és készültem és ezt szó szerint kell érteni. Február közepén nekiálltam, hétvégenként tanultam a tételeket, áprilisra végeztem az A tételekkel, jöttek a B tételek, jó 1.5t hete végeztem a B tételekkel elkezdtem átismételni az A-t de mivel már régen tanultam meg őket volt olyan, hogy úgy éreztem mintha most olvasnám először.Védéssel nekem szerencsém volt, hagyták végigmondani a prezentációt, fontos hogy csak a saját részekre koncentrálj a prezentációban a többi nem érdekli őket! Nekem nem kérdeztek közben, végén az elnök kérdezett kettőt de pont olyat amire nem is számítottam és nem akartam kamuzni megmondtam, hogy nem erre nem gondoltam, ezt a részt nem vizsgáltam. Illetve még azt is kérdezte, hogy a tervem fizikailag meg lett-e valósítva valahol. Erre is nem volt a válasz, de nem húzta le a jegyemet, megkaptam rá a 4-est, szerintem a bíráló is ennyit ajánlott rá.
A tételekből szerencsém volt két olyan húztam amit elég jól tudtam, teleírtam a papírokat, mindenre írtam valamit és ennek ellenére elárasztottak kérdésekkel. Bár mindkettő tételben volt 1 hiányos rész, egyikbe meg kicsit belekeveredtem. Nagyon szar tud lenni, ha ki akarnak belőled szedni valamit de fogalmad sincs hogy mit és mindenkinek az jön le hogy tök hülye vagy. Volt olyan kérdés amit elmondott az A tételes tanár én pedig nem értettem a kérdést sem! Szóval csak néztem bután... Nem kértem, hogy ismételje meg mert akkor sem értettem volna. Fogalmam sincs mire gondolt de olyan dolgokra amik a kidolgozott tételekben nem voltak benne.
Végül 3ast kaptam a tételekre, de ma 12-en voltunk abból 4nek nem sikerült (mondjuk 1 meg sem próbálta). Az elnöknek elég karakán véleménye volt mindenről a végén az értékelésnél le is húzta kicsit a társaságot, hogy nagyon sok gyenge feleletet hallott és annak ellenére hogy elvileg mérnököknek készülünk nagyon gyengék voltak a diplomamunkák (volt olyan aki 2est kapott a diplomavédésére).
Nagyon sok múlik a vizsgáztatókon (tegnap állítólag aki minimálisat is írt bármelyik tételhez vagy mondott valami kevés okosságot azt mind átengedték) és tanulni kell! Ha ott akarják kihúzni belőled az már régen rossz mert az csak jó esetben lesz kettes de ha leblokkolsz mint sokan ilyen helyzetben akkor nem lesz meg az sem.

-
BaLee
addikt
Az a legcélszerűbb ha olyan programot használsz amikben ezek benne vannak. Ilyen pl. a Smartdraw vagy az MS Visio. Előbbibe talán több féle van. De azt is megcsinálhatod ugyanezekkel a programokkal ha valamihez nem találsz letöltesz netről egy képet és azt is bele lehet tenni.
Én a hálózatos ábráimat Smartdraw-al csináltam a diplomamunkámba.
Amit ma sikeresen megvédtem így lezárult ami tovább tartott, mint az általános iskola meg a középsuli együttvéve.

Na jó csak időben, már 2009ben végeztem csak mostanáig nem írtam diplomamunkát.
-
BaLee
addikt
A GDF hidról letöltötted a kidolgozott tételeket? Arkangyal féle meg a 2014 extra?
Ebből a kettőből mindenféle felkészítés nélkül fel lehet készülni olyan szinten, hogy a programozáson kívül mindent tudj. A B tételsorban a két programozás tétel az ami húzós, az SQL-hez meg annyi kell hogy elolvasd az adatbáziskezelés tankönyvet, letöltsd a Kupcsikné féle GDF-es prezentációs tananyagot és mivel az SQL tök logikusan van felépítve nem nehéz. B16nál a SELECT parancsórl lehet rizsázni, egy egyszerű lekérdezés az 2 sor, meg a beágyazott lekérdezésnek is érteni kell a logikáját és kész.
Mondom mindezt úgy hogy nem használtam SQL-t sohasem és most a tételekből tanultam. Bár állítólag ha olyan a vizsgáztató tanár akkor konkrét programrészletet vagy SQL részletet is le kell írni de nem hiszem, hogy enélkül legalább egy kettes ne lenne meg.Felkészítőt sajnos nem tudok ajánlani de érdemes szétnézni a fent említett fórumon nagyon sok hasznos tipp van.
-
BaLee
addikt
Szia!
Mit húztál, hogy nem sikerült? Mennyit készültél?
A kérdésedre válaszolva amúgy ahogy én olvastam a beszámolókat egyáltalán nem tartják ezt számon, hogy ki hányadszor megy és nem szívatnak valakit jobban azért mert másodszor megy, sőt ha normális a tanár és a vizsgabiztos talán még engedékenyebb is kicsit. Annyi előnyöd mindenesetre meglesz, hogy csak a tételek maradnak a védésen már túl vagy.
Sikerülni fog a következő!
-
BaLee
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Közölték, hogy az utóbbi. Mindenkivel közölték aki ebben a helyzetben volt. Azért lesz most rekordszámú vizsgázó májusban, hogy ez nekünk jó vagy rossz azt nem tudom, majd kiderül.
Itt az idézet az én levelemre adott válaszból a lenti dologgal kapcsolatban, mikor megkérdeztem hogy van-e határidőm a záróvizsgára (2002-ben kezdtem):
"Jelenlegi jogszabályok alapján tanulmányait 2015.08.31-ig államvizsgával zárhatja." -
BaLee
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Nem, ennek pont annyi a lényege, hogy augusztus 31 után már nem fogsz tudni záróvizsgázni. Viszont én úgy hallottam, hogy aki a májusira elmegy és esetleg nem sikerül annak még lesz 2 lehetősége pótvizsgára.
De aki a májusira nem jut el és a fősuli nem ír ki augusztusra vizsgát esetleg (állítólag mérlegelik) az bukta.Újra elkezdheti a fősulit és beszámíttathatja a tárgyait amiket esetleg elfogadnak.
-
BaLee
addikt
válasz
canniball
üzenetére
"Záróvizsgára bocsátás feltétele
Azok a hallgatók, akik a tanulmányaikat 1998-ban vagy az előtt kezdték, csak érvényes rektori engedéllyel vizsgázhatnak, amit külön kérvényezniük kell. A kérvényt a főiskola rektorának kell címezni, személyesen az Információs Központban leadni, vagy postán a GDF Tanulmányi Hivatalának kell küldeni.Azoknak a hallgatóknak, akik 1999-ben vagy később kezdték tanulmányaikat főiskolai képzésben, a záróvizsga nincs határidőhöz kötve.
A 2006. szeptember 1-je előtti képzések szerinti záróvizsgát és az annak megfelelő, főiskolai szintű oklevelek kibocsátását változatlan feltételek mellett az oktatási intézményeknek 2015. augusztus 31-ig kell biztosítania (2011. évi CCIV. törvény. a nemzeti felsőoktatásról 112.§ (4)).
A 2005. évi felsőoktatási törvény alapján, a 2006/2007-es tanévtől megkezdett képzésekben a záróvizsga határidő nélkül letehető, de változatlan feltételek mellet csak az abszolutórium megszerzésétől számított hetedik évig (2011. évi CCIV. törvény. a nemzeti felsőoktatásról 112.§ (2), 2005. évi CXXXIX törvény a felsőoktatásról 60.§ (4)).
A 2011. évi nemzeti felsőoktatási törvény alapján, a 2012/2013-as tanévben indult képzésekkel kezdődően, a záróvizsga a hallgatói jogviszony megszűnése után két éven belül változatlan feltételek mellett letehető, de az ötödik év eltelte után záróvizsga nem tehető (2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásról 50.§ (3))."
A 2. és a 3. bekezdés üti egymást első olvasásra de szerintem csak arról van szó hogy nincs határidőhöz kötve, de a főiskola csak addig az időpontig köteles biztosítani a vizsgázás lehetőségét és ugye miért is biztosítaná tovább ha nem kötelező...
-
BaLee
addikt
GDFHID.hu oldalon található Mazsola ill. Arkangyal féle kidolgozásból.
Előbbi inkább összefoglaló, vázlat, inkább akkor jó ha a részleteket már tudod, utóbbi pedig részletesebb.Most az A tételek vége felé járok a B tételsor még hátravan az a programozás az sokkal húzósabb lesz...
-
BaLee
addikt
Én nemrég álltam neki a diplomamunkámnak. Sokáig húztam (2002ben kezdtem) és augusztus 31ig van határidőm addig már csak 1 záróvizsga lesz amire odaérhetek.
Tök jó, hogy anno nem volt rá határidő most lett valami törvénymódosítás amiről nem is értesítettek és most határidős lett a dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest