Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 09:38:09

LOGOUT.hu

Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9251) asdf_ válasza axioma (#9250) üzenetére


asdf_
veterán

209/2005. (X. 5.) Korm. rendelet
a betétdíj alkalmazásának szabályairól

3. § (4) A betétdíjas termék visszaváltásakor a forgalmazó köteles készpénzben visszafizetni a betétdíj összegét, vagy a fogyasztó kérésére újabb termékvásárlás esetén azt a vételárba beszámítani.

(#9252) axioma válasza asdf_ (#9251) üzenetére


axioma
veterán

Szuper, koszonom szepen!

(#9253) dethroner


dethroner
veterán

Sziasztok!
Biztosításokkal kapcsolatban mennyire vagytok képben?
Szüleimhez néhány hete betörtek. Elvittek 2 bicajt és néhány elektromos szerszámot. Biciklik össze is voltak az épületen belül lakatolva. Bicajokról fényképek vannak, számuk felírva. Egy lakatta és tolózárral ellátott melléképületből vitték el. Rendőrség kint volt, mindent rögzítettek, persze tettest nem találtak és a nyomozást lezárták. Most kaptak a biztosítótól értesítést, hogy semmiféle kártérítést nem kapnak, mert valami mechanikai védelem szerintük nem volt megfelelő. De a szerződésben kötve hiszem hogy meg van határozva hogy milyen zárral kell ellátni az épületeket, és a szerződés kötésekor sem értesít, nem megy ki senki hogy szemrevételezzen, és esetleg szóljon hogy erre így nem lehet biztosítást kötni. Mit tudnak tenni, 1 erősebb hangvételű levél, vagy egyből pszáf?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#9254) asdf_ válasza dethroner (#9253) üzenetére


asdf_
veterán

Elso korben olvasd el a szerzodest (es nagyobb osszegeket mernek tenni ra, hogy benne lesz, hogy milyen vedelemmel ellatottnak kell lennie egy helyisegnek, hogy tertisenek kar eseten, van, ahol meg az sem mindegy, hogy pl. egy riasztot te szereltel fel, vagy pedig szamlasan egy biztonsagtechnikai ceg szakembere, en pl. reszben emiatt is nem valtok biztositot, mert hiaba van egy karaj DSC riasztom, sajatkezuleg lett kivitelezve, igy par biztositonal ez olyan, mint ha nem is letezne)

(#9255) MCGaiwer válasza dethroner (#9253) üzenetére


MCGaiwer
addikt

az áfsz-ben érdemes keresni. sajnos a lakat+tolózár a legritkább esetben minősül elégséges védelemnek. általában a minimum normál zárszerkezet szokott lenni, míg nagyobb értékek esetén több ponton záró többrétegű ajtó. persze kérdés, hogy miért kötnek biztosítást lopáskárra, ha olyan védelmet várnak el ami magában megakadályozza a lopások nagy részét, de ez az általános eljárás.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#9256) dethroner válasza MCGaiwer (#9255) üzenetére


dethroner
veterán

De könyörgöm, ez egy melléképület volt. Pince fölé építve, síkpala falak, hullámpala tető és lemez ajtó szögvas keretben. Mit kéne tenni egy nyavalyás melléképületre, riasztót? Az udvaron kutya volt, a lakatot lefeszítették. Az utca végén is elloptak bicikliket, ott egy ajtó nélküli fészerben voltak, se lakat, se semmilyen zár, biztosító egy szó nélkül fizetett. Azért a két eset nem egy kategória, szerintem. Amúgy itt a levél, amit kaptak.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#9257) asdf_ válasza dethroner (#9256) üzenetére


asdf_
veterán

Biztonsagi zar != lakat. Ennyi. Szerintem. Az hogy masnal mi tortent, az a te biztositasod szempontjabol pedig irrelevans.

(#9258) jungieva88


jungieva88
csendes tag

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy sony active okostelóm, ami magától újraindul, nem mindig ébreszt és bluethoot használata után meghal, ezzel a hibával nemrég visszavittem, még garis, a gsm-be, 1 hete kaptam vissza, közölte a csávó, hogy ne frissítsem az androidot, mert nem bírja a teló, holott mindenki úgy használja, hogy 4.0, illetve, hogy ne rakjam bele a 8gb mem kártyát, mert szintén nem bírja, egyébként 32gb bővíthető.
Szerintem ez hülyeség, szerintetek???
Most ugyan azzal a problémával viszem vissza, az előző javításnál csak rendszer visszaállításat csináltak, semmi több. Hogy érjem el, hogy rendesen megjavítsák a hibáját???
Előre is köszönöm!!!

(#9259) jungieva88


jungieva88
csendes tag

Egyébként ez 3szor fordul elő, csak az első esetben mobil boltos ismerős állította vissza a rendszert.
Második esetben meg a szervíz.
Hát nem vált be fiúk..... :(

(#9260) MCGaiwer válasza dethroner (#9256) üzenetére


MCGaiwer
addikt

a melléképület jó úgy ahogy van, csak az értékeket nem ott kellene tárolni... :S

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#9261) MCGaiwer válasza MCGaiwer (#9260) üzenetére


MCGaiwer
addikt

illetve köbe... ha az ember a lehető legolcsóbbat köti, ne csodálkozzon az ilyen húzásokon.
ha gondoljátok egy bejelentést megérhet az ügy, hátha csak próbálkoznak.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#9262) MCGaiwer válasza jungieva88 (#9258) üzenetére


MCGaiwer
addikt

ha sony által hivatalosan támogatja a 4.0át, akkor rárakhatod. ha nem, akkor lényegtelen ki hogy mivel használja. a memkártya valószínűleg hülyeség, azt be kellene hogy vegye (amennyiben a típusa támogatott), ha nem veszi, akkor meg kell próbálni másikkal. ha azt se, akkor az garanciális csere.

amennyiben hivatalosan támogatott a 4.0 és mégse viszi, valamint a másik mem kártyával is szar, akkor cseréljék.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#9263) asdf_ válasza jungieva88 (#9258) üzenetére


asdf_
veterán

Baromsag az egesz. Ha a gyarto kihozta az uj romot, akkor te azt felrakhatod. Ha a gyarto specifikaciojaban 32-es memoriakrtyat irnak, akkor te rakhatsz bele akkorat. Ha ezekkel a telefonnak gondja van, akkor rossz, es hibas teljesites esete all fenn. A nagy kerdes az az, hogy hol vetted a telefont, valami normalis hivatalos helyen, ahol megkapod a gyari garit (na nem mintha a Cordonnal sokkal beljebb lennel), vagy valami sufnigsm-ben, ahol isten tudja milyen eredetu telefonra maga a bolt biztosit garit? Mert utobbi esetben haaaaaaaaaat, a bolti garik nem arrol hiresek, hogy sokra mesz veluk.

(#9264) kali válasza jungieva88 (#9258) üzenetére


kali
legenda

szia,

terelnek, ahogy írod is, nem lehet probléma a 4.0 firmware verzió - amennyiben nem buherált verzió -, mivel gyárilag hivatalosan kiadásra került rá, és a 8 gigabyte kapacitású memóriakártya sem lehet probléma - ha azzal amúgy minden okés, támogatott típus...stb -, mivel valóban 32 gigabyte a korlát.
sajnos jellemző, hogy a gsm üzletek a legtöbb garanciális problémát lepasszolják - tisztelet a kivételnek, vannak azért rendes boltok is, csak aez a ritkább -, ezért is nem javasolt, hogy némi olcsóbbságért csak bolti garis telefont vegyen az ember, mert egyszeri hibával is sokkal több rámehet, mint a vásárláskor megspórolt különbözet, amennyivel több lett volna a gyártói garis.
nem nagyon tehetsz mást, amennyiben biztos vagy az igazadban - tehát gyári firmware verzió, nem problémás memóriakártya...stb -, úgy a nyakukra jársz, és ha sokadszorra sem orvosolják a problémát, akkor elkéred a vásárlók könyvét, és abban rögzíted a történteket, illetve irány a fogyvéd.

asdf_; alakulgat a sony - szerződéses - szervize, mert a felsőbb szintekre is eljutott a sok probléma híre, és kezdett kényelmetlen lenni a dolog...

[ Szerkesztve ]

(#9265) asdf_ válasza kali (#9264) üzenetére


asdf_
veterán

úgy a nyakukra jársz, és ha sokadszorra sem orvosolják a problémát, akkor elkéred a vásárlók könyvét, és abban rögzíted a történteket, illetve irány a fogyvéd.

Ezzel szokott az a problema lenni, hogy sufnigsm-ben azert olcso a telefon, mert hasznaltnak hazudnak egy uj keszuleket, igy adasveteli szerzodessel adjak el 0% afaval, es mivel hasznalt termekrol beszelunk, egeszen mas a tortenet, meg lehetosegek vonatkoznak ra jogilag, mintha egy zsiruj telot vett volna franko helyen. Sajnos mindenki utolag tanulja meg, hogy az olcsobb a dragabb.

[ Szerkesztve ]

(#9266) dethroner válasza MCGaiwer (#9260) üzenetére


dethroner
veterán

Akkor te hol tárolnád a kerékpárokat, fúrókat, flexet, motorosfűrészt? Bent a lakásban? ne szórakozzunk már, erre vannak kitalálva a mellékhelyiségek.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#9267) jungieva88


jungieva88
csendes tag

Hát boltban vettem egy év garival, de máshol már nem is volt kapható a teló. állítólag sony szervízbe küldi.
Már hallottam olyat is, hogy alaplapi hiba lehet, hiszen mint ti is írtátok /és éni sejtettem :P / a firmware-el, illetve a mem kártyával nem lehet baja. Valószínűbb, hogy gyári hibás. Csak remélem, hogy korrektek lesznek és rendesen megjavítják, mert ha még egyszer emiatt a probléma miatt kell vissza mennem, /szervíz szerint 3szor, valójában 4szer/ akkor eléggé zabos leszek, csak nem tudom mi vonatkozik erre, mármint jogszabály. Azt írták nekem, hogy állítólag ha harmadszorra is ugyanazzal a problémával viszem vissza és nem tudják orvosolni, akkor adniuk kellene másik készüléket, csak nem tudom, hogy ez gsm-ekre is vonatkozik, vagy csak szolgáltatókra.

Egyébként nem használt, zsír új és rendes árat fizettem, ezen az áron volt kapható mindenhol.

[ Szerkesztve ]

(#9268) kali válasza asdf_ (#9265) üzenetére


kali
legenda

lefutható 0%-os áfás, "használt" készülékkel is a kötelező kör, hiszen adtak rá garanciát.

jungieva88; milyen papírokat adtak a készülékhez?
számla? jótállási jegy? adásvételi?

[ Szerkesztve ]

(#9269) MCGaiwer válasza dethroner (#9266) üzenetére


MCGaiwer
addikt

az általad leírt melléképület helyett tárolhatnátok egy fojlasátorban is. lopás szempontjából kb azonos nehézséget okoz a feltörésük...

barkácsgépek, láncfűrész, 2 bicikli alaphangon 100-150 ezer. aztán lehet jóval több is, a bicikliktől függ.
ennyi értéket azért illik egy lakatnál többel védeni :S

[ Szerkesztve ]

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#9270) jungieva88 válasza kali (#9268) üzenetére


jungieva88
csendes tag

adás vételi és garancia papír, ez egyben van.
miért?

(#9271) kali válasza jungieva88 (#9270) üzenetére


kali
legenda

a vásárlás módja, és a garancia milyensége miatt.
az is segíthet, ha lefényképezed és feltöltöd - a személyes...stb adatot takard ki -, több hozzáértő is láthatja, és hátha összehozható valami.
ne legyen igazam, de kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy gyártói szervizbe küldik a készüléket, amennyiben az nem gyártói garanciás...

(#9272) asdf_


asdf_
veterán

Eleg annyi, hogy van-e:27%-os afatartalmu afas szamlad, vagy AP-s azonositoju penztargepes blokkod, avagy 27% afatartalmu kezi nyugtad. Ha nincs -marpedig mivel adasveteli szerzodest is emlitesz, ilyened kb. garantaltan nem lesz- nem olyan helyen vettel telefont, ahol kellett volna, a gari ervenyesiteset tekintve pedig lehetosegeid korlatozottak.

(#9273) jungieva88 válasza asdf_ (#9272) üzenetére


jungieva88
csendes tag

a dobozba van amit adtak, holnap kiderül minden, de köszönöm a segítséget :) remélem sikerem lesz
:)

(#9274) dethroner válasza MCGaiwer (#9269) üzenetére


dethroner
veterán

Ok, védjük az értékeinket, adj tanácsot! Egy átlag falusi udvarán lévő melléképület, ami a felsorolt tárgyak tárolására szolgál, tudod miből van? Nem vasbetonból és bombabiztos acélajtóból annyit elárulok. Ha az irreális elvásásaidnak eleget tennék, akkor többe kerülne az épület+ajtó+zár, mint a benne tárolt érték. És az hogy csak egy lakat van rajta nem jelenti azt hogy nem tett meg mindent az ember a tárgyai védelmére.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#9275) asdf_ válasza dethroner (#9274) üzenetére


asdf_
veterán

De azt mindekepp, hogy azert nem tett meg mindent, hogy a biztositasi felteteleknek megfeleljen. Tehat amennyiben a biztosito azt mondja, hogy bocsesz, a lakat az nem biztonsagi zar, igy nem fizetek, barmilyen kellemetlen is a veszteseg, akkor szerintem az ember ne legyen felhaborodva.

(#9276) MCGaiwer válasza dethroner (#9274) üzenetére


MCGaiwer
addikt

még mindig nem érted: a melléképülettel önmagában nincs semmi baj. lehet olyan anyagból amilyenből tetszik, lakattal, vagy éppen csak egy cipőfűzővel masnirakötve védve a zárat. a gond az, hogy ott voltak tárolva az említett értékek. Ha a bicikli a garázsban/pincében/műhelyben, vagy bárhol ahol normális ajtó és kilincses zár van, akkor A: max leverik a lakatot a melléképületről és nem visznek el semmit B: feltörik az említett ajtót is, és elviszik a bicikliket, fűrészt egyéb eszközt, de a biztosító meg kifizeti.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#9277) dethroner válasza asdf_ (#9275) üzenetére


dethroner
veterán

Komolyan mondom, itt mindenkinek elmentek otthonról! A biztosító által említett ajtó+zár kombináció a legtöbb ember lakásán sem található meg(szerintem az őseim lakásajtaja sem tudja ezt), nemhogy a melléképületeken. És ha így van, vagyis hogy a zárak és az ajtók nem felelnek meg az elvárásoknak, akkor ez miért csak a káreset után fontos nekik? Miért nem szólnak akkor, amikor megkötik a szerződést, amikor levonják a számlájáról a biztosítási díjjat? Akkor miért nem szól senki hogy hogy ez nem jó, erre nem kötök veled szerződést? Csupán azért, mert amíg nincs kárigényed, kötnek ők veled egy piramissátorra is, a lényeg hogy tejeld a lóvét, aztán ha kérni mersz bármit, akkor már ki tud menni az emberük, és nagyítóval keresi hogy hol mibe lehet belekötni.

MCGAiwer: te inkább ne is szólj hozzá szerintem semmit, osztod itt az észt, hogy a szabály az szabály, de privátban meg megemlíted hogy megpróbálkozhatnánk egy utólagos önbetöréssel.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#9278) MCGaiwer válasza dethroner (#9277) üzenetére


MCGaiwer
addikt

figyelj, nem minket kell meggyőznöd. elmondtuk a véleményünket, ha nem tetszik próbáld meggyőzni a biztosítót, ha nem megy és még mindig hiszel az igazadban, akkor meg a fogyasztóvédelmet, békéltetőt vagy a biztosítók szövetségét.
ha csak a saját elképzelt igazadat vagy hajlandó elfogadni, miért kérdezel egyáltalán?

mellesleg még mindig nem érted meg, hogy nyugodtan tárolhatod az értékeket ahol neked tetszik, csak ne várd, hogy a biztosító is így gondolja ha elvisznek valamit. ő biztosan leírta már az ajánlattételnél, hogy milyen körülményeket vár el. Vagy elolvastátok és tudva hogy nem teljesítitek mégis megkötöttétek, vagy el se olvastátok, és csak gondoltátok hogy egy lakat+tolózár elég védelemnek számít vidéken. mindkét esetben sajnos a szüleid hibáztak.

amúgy meg nem nagy elvárás a biztonsági zár: bármelyik mai normális ajtózár megfelel, szinte bármi, ami kilincs + zár kombóval van. a lényeg hogy ne a régi típusú nyelves kulccsal lehessen nyitni, hanem az "új" félével.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#9279) asdf_ válasza dethroner (#9277) üzenetére


asdf_
veterán

A biztosító által említett ajtó+zár kombináció a legtöbb ember lakásán sem található meg(szerintem az őseim lakásajtaja sem tudja ezt), nemhogy a melléképületeken. És ha így van, vagyis hogy a zárak és az ajtók nem felelnek meg az elvárásoknak, akkor ez miért csak a káreset után fontos nekik?

Megforditva a kerdest: miert kot az ember ismert, publikus feltetelu biztositast, ha az ingatlana nem felel meg a karesemeny teritesehez szukseges felteteleknek? Ne mar a biztosito legyen hulye, mert az egyorru nem olvassa el es nem ertelmezi a szerzodest, amit alair (egyben jelzem, hogy ugye lakasbiztositast is lehet online kotni, ergo a biztositonak lehetosege sincs felmernie, hogy a kuncsaft megfelel-e a leggyengebb felteteleknek, vagy akar azt, hogy az ingatlan allapotarol, mereterol, ertekerol valotlan adatot allit, es ez kerul a szerzodesbe; ott a szerzodes, feketen-feheren leirja, hogy mikor es milyen feltetelek menten fizetnek, amennyiben ennek nem felel meg az ember, szerzodeskotes elott-utan nem teszi ennek megfelelove a biztositott ingatlanjat, az sajathibas baleset).
Barhogy csurod-csavarod, te ulsz forditva a lovon.

[ Szerkesztve ]

(#9280) axioma válasza MCGaiwer (#9278) üzenetére


axioma
veterán

Mabisz zsakutca, ok a biztositokat vedik, a biztositok raktak ossze.
A biztositas mindig bukta, en olyat me'g nem lattam, hogy valakit kartalanitottak volna a jogos mertekben. Tudnek peldakat sorolni, sajatot is meg idegent is. Magasrol tesznek a biztositas matematikajara is, meg a biztositasi elvekre is. (Es tok mind1, hogy ceg vagy egyesulet, bar utobbi nyilvan alapbol gazosabb.)
Annyit kell tudni, hogy a lakasbizt. befolyt dijaibol kemeny 20%-nyi, ami kifizetesre kerul a karok rendezesere. Es ebben benne van az is, hogy az ugynok(!) ervel azzal a termek eladasakor, hogy majd valami 20e alatti uvegkart vagy hasonlot beadunk minden evben, ingyen van a bizt., es megis valami ha nagy baj tortenne. Szoval a 20%-bol se mind megy a valodi karosultaknak...
[Inkabb lottozzatok, ott 40% lesz visszaosztva, es ugyanaz a logika a ketfele termek kozott: kis eletszinvonal-csokkenest -- azaz a dij kifizeteset -- vallalod cserebe vagy azert, hogy ne legyen kis esellyel se nagy negativ eletszinvonal-valtozas, vagy azert, hogy kis esellyel legyen nagy eletszinvonal-novekedes. Mondjuk aki kenyszerben van, mint en is, lakashitel miatt, az a legolcsobb me'g megfelelot kosse...]

(#9281) MCGaiwer válasza axioma (#9280) üzenetére


MCGaiwer
addikt

biztosító vállogatja. szomszédunkban volt egy konyhatűz, kifizettek nekik mindent meg vettek még 2 105cmes lcd tévét is abból amit a biztosító adott...

illetve az sem igaz, hogy a legolcsóbbat érdemes kötni. ha a te 20%os visszaosztásodat veszem alapul, akkor a legtöbb ügyféllel, drágább díjjal rendelkező tud a legtöbbet visszaosztani a 20%ból. bizonyos kárszint alatt nem is foglalkozik az ellenőrzéssel, hanem kifizeti, míg a kisebb biztosítók minden fillért próbálnak megfogni, ezért inkább 2x ellenőriznek minden igényt.

[ Szerkesztve ]

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#9282) axioma válasza MCGaiwer (#9281) üzenetére


axioma
veterán

Hat biztositos segitseggel ugyanugy barmi lehet felfele elteresben, mint amennyit a nem csokosokon csalnak lefele...
Biztositas minimumra ugy ertem, hogy bizt.osszeget csak amennyit minimalisnak elhisznek (ahol me'g nincs vizsgalat). Az ingatlanra is, meg plane az ingosagra.

(#9283) Ádám16


Ádám16
addikt

Sziasztok!
Vettem egy szolgáltatónál egy új készüléket ma du., és még most volt időm bekapcsolni (Lumia 620 egyébként a telefon).
A kijelző a bal felső sarkánál bevilágít, elég könnyen észrevehető, és zavaró.
Engem az érdekelne, hogy mivel 3 napon belül vásároltam, igényelhetem azt, hogy azonnal cseréljék a készüléket, ugye? Semmiképp sem akarom odaadni, hogy javítsák, viszont elbagatellizálni sem a dolgot, hogy jól van ez így, hisz csak egy új telefonról van szó.

(#9284) Attix82 válasza Ádám16 (#9283) üzenetére


Attix82
őstag

3 munkanapos cseregarancia, csak arra vonatkozik, hogy csak csere jöhet szóba. A bevizsgálás és az ügyintézésnél ugyan az vonatkozik mint a többire, törekedni kell a 15 napra.

(#9285) kali válasza Ádám16 (#9283) üzenetére


kali
legenda

szia,

Amennyiben három munkanapon belül érvényesítjük csereigényünket, az eladó nem hivatkozhat az aránytalanságra, hanem köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
a vastagított részt kell(ene) csak átvinni rajtuk - ami nem mindig egyszerű...

[ Szerkesztve ]

(#9286) Ádám16 válasza kali (#9285) üzenetére


Ádám16
addikt

Rendes volt ma az ügyintéző hölgyike, szimpatizáltunk, szóval remélem, hogy nem holnap jön meg neki a piroslámpa... Ha pedig de, előveszem az erőszakos énemet, és bemagyarázom, hogy olvashatatlan netezés közben, jobbat nem tudok.
Köszönöm a választ, neked is Attix82.

(#9287) hex1


hex1
csendes tag

Sziasztok,

Egy tudatlan kérdésem lenne:)
Anyukám vásárolt egy számítógépet, minek a hátulja jó szokás szerint le van zárjegyezve.
Az törvényileg rendben van, hogy akkor bukja a garit, ha kinyitjuk a házat?

Gondolom ez visszatérő kérdés:)

Köszönöm,
Gábor

www.designmester.hu

(#9288) kali válasza hex1 (#9287) üzenetére


kali
legenda

szia,

igen.

(#9289) Attix82 válasza hex1 (#9287) üzenetére


Attix82
őstag

Ahol lett vásárolva ott kéne megkérdezni, hogy szabad -e. Valahol engedik valahol nem.

(#9290) hex1 válasza kali (#9288) üzenetére


hex1
csendes tag

Köszönöm.

www.designmester.hu

(#9291) axioma


axioma
veterán

Az fogyasztoellenes magatartas, ha ijesztgetik az ugyfelet?
Az egyik bank (Raiff egyebkent, de mind1), hasonloan mas bankokhoz, ingyen (es talan lemondhatatlanul) kuld sms-t arrol, hogy fordulonapon mennyi a hitelkartyan a tartozas. Eddig rendben is van, sot udvozlendo.
A problema ott van, hogy a bank valamilyen rejtelyes okbol a zarasi napon fennallo tartozasrol szolo sms-t a turelmi ido vege elott par nappal, jellemzoen tehat ugy 1.5 hettel kesobb kuldi ki. Ez is lehetne jo szolgaltatas, mert ilyenkor pont jol jonne utolso figyelmeztetesnek, _ha_ elmaradt a fizetes, De ebben az sms-ben me'g mindig a zaraskori tartozas szerepel. Ami azota mar reg ki lett egyenlitve. Igen, elvileg meg lehet szokni, de azert halal idegesito, hogy elsore ugy tunik, eltunt valahol 200e amirol nem tudunk, aztan kiderul, hogy mar megint csak bevettuk a cselt. Raadasul sokszor megjon reggel, es hiaba konstataltam egyszer, hogy de hat az nem igaz, ha olyan zaklatott a napom, akkor van hogy ott marad az agyamban, hogy "valami baj van".
Jo, tudom, nem muszaj oda menni es toluk kartyat igenyelni, es vegulis kibirhato (a visszateritesukert megeri :) ), de arra vagyok kivancsi, mondhatja-e, hogy ez naluk igy van, punktum? Vagy van valami olyan kitetel, hogy megteveszto uzeneteket nem kuldhetnek? (Tudom, utana az mar kulon vita, hogy ha beleirja az sms-be, hogy a fordulonapon volt annyi, akkor lehet-e megtevesztonek mondani.)

(#9292) asdf_ válasza hex1 (#9287) üzenetére


asdf_
veterán

Az törvényileg rendben van, hogy akkor bukja a garit, ha kinyitjuk a házat?

Nincs. A jotallasra kotelezettnek bizonyitania kell, hogy nem rendeltetesszeru hasznalat a hiba oka, a zarcimke felbontasa pedig ennek bizonyitasahoz meg edeskeves. Ha pedig szerintuk elegendo, akkor meg azt kellene bizonyitani, hogy a jelzett hiba es a zarszalag serulese kozott ok okozati osszefugges van.
Nem mellesleg nonszensz, hogy nem rakhat bele a juzer plusz hdd-t a gepbe, nem fujhatja ki a port belole, klonozhatja a jelenlegi rendszeret biztonsagi okokbol, stb, stb.
Jogilag ez a szitu, mas kerdes, hogy ennek ervenyt esetleg csak jogi uton szerezhetsz, mert ok feltepett cimkevel elhajtanak a verbe...

(#9293) kali válasza asdf_ (#9292) üzenetére


kali
legenda

az ilyen esetleges - jogi - problémák elkerülése érdekében adott a megbontási engedély, formális papír csupán, akár e-mail útján biztosítja a legtöbb cég, viszont sok kalamajka elkerülhető így.
sok notit...stb bővítettem, tisztítottam...stb úgy, hogy e-mail útján megkértem a megbontási engedélyt, meg is kaptam, és minden okés.
sok ügyet láttam elbukni úgy, hogy magasról tettek a garis matricára, mert ők ismerik a jogaikat, de az illetékes szervek másként gondolták...

[ Szerkesztve ]

(#9294) bullseye válasza asdf_ (#9292) üzenetére


bullseye
addikt

Tisztességesebb cégek nem is arra használják, hogy lekoptassák az ügyfelet. De elszakadt matricával nehezebb azt mondani, hogy "Nem tudjuk mi történt, mi nem is nyúltunk hozzá és egyszercsak..." :)

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#9295) Attix82 válasza bullseye (#9294) üzenetére


Attix82
őstag

Egyedi gépeknél lehet probléma, amikor is a bolt egy saját komplett konfigot kínál, pl mágus gép néven. És garantálja, hogy 1 évig tökéletesen fog működni. Ha valami meghibásodik az egész gépet kell bevinni a boltba.

Ha meglátják ,hogy el lett szakítva, fel lett nyitva simán ugorhat a gari, mint egy VGA-nál ha hűtőt cseré az ember és elszakad valami címke közben.

(#9296) asdf_ válasza Attix82 (#9295) üzenetére


asdf_
veterán

Ha meglátják ,hogy el lett szakítva, fel lett nyitva simán ugorhat a gari,

Nem, nem es nem. A hatalyos jogszabalyok alapjan -figyelmen kivul hagyva azon mantramat, hogy mar eleve a gari jotallas soha, semmikor, semmilyen korulmenyek kozott nem ugorhat, mert jogilag nincs ra lehetoseg, az a vasarlas datumatol szamitott (most legyen) egy even keresztul megvonhatatlanul el- egy egyedi gepnel sem elegendo ok a jotallasi igeny elutasitasara mindossze az, hogy ez a cimke serult.

[ Szerkesztve ]

(#9297) Attix82 válasza asdf_ (#9296) üzenetére


Attix82
őstag

Ez kb olyan ha te összeraksz egy gépet, komplettként eladod itt valakinek PH-n. És jelzi 2 hét múlva, hogy nem jó, kifagy stb. Semmi gond , hozd vissza megnézed, és látod fel vannak szakítva a dolgok, amit Te saját magad raktál rá az esetleges viták elkerülése végett. Te mit tennél ez esetben?

Én úgy látom ,hogy komplett sz.gépnél két eset van.

1. Az ügyfél válogatja ki, és rakatja össze a gépet. Ilyenkor belenyúlhat természetesen.

2. Bolt saját termékként adja a komplett sz.gépet , amire 1 év jótállást ad. Ezt úgy tekinthető mintha 1 db termék lenne az egész. Nem bonthatja meg, amint lejár az 1 év azt csinál vele amit akar.

(#9298) asdf_ válasza Attix82 (#9297) üzenetére


asdf_
veterán

Ha a kettesre adsz egy jogi idezetet, orommel elfogadom allaspontodat. Addig viszont... :)

(#9299) Attix82 válasza asdf_ (#9298) üzenetére


Attix82
őstag

Sajnos sok mindent kéne jogilag tisztázni minden téren.

(#9300) Biznisz Elek válasza asdf_ (#9298) üzenetére


Biznisz Elek
aktív tag

Amennyiben az ügyfélnek nincs szakirányú végzettsége nem nyúlhat bele mivel nem szakember!

[link]

▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.