- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Intel® Core™ i9 14900K Raptor Lake-S Refresh CPU/Processor UV/DC (Optimalizálás)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
-
LOGOUT.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kiszi07
senior tag
válasz xxxjjjkkk #15295 üzenetére
Értem, de ha az üzletben felvázoltam nekik a tényt és ők nem tudnak értelmesen hozzá szólni, majd vissza küldenek ugyan oda, ahonnan jöttem.. Szóval, ha holnap sem akarnak semmit se kezdeni a T-nél pereskedni fogok.
[ Szerkesztve ]
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
kiszi07
senior tag
válasz #18379748 #15293 üzenetére
Olvasd el Biznisz Elek hsz-ét. Ott leírják, hogy milyen mocskos is valójában az apple..
ui: bevittem a T-hez és ott azt mondták, hogy az apple dolga a gariztatás.. És a srác is azt mondta, hogy ő úgy tudja, hogy újraindul a gari..[ Szerkesztve ]
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
törölt tag
válasz kiszi07 #15291 üzenetére
sztem tok egyszeru(nek kellene lennie), telot beviszed a telkomba, ok gariztatjak stb. ha cseres akkor kapsz egy masik szerialos telefont. az azt jelenti hogy csereltek nem javitottak. azaz gari ujraindul. az meg hogy az apple fele ok ezt hogyan jatszak, le van tojva, amerikaban azt csinalnak amit akarnak, itt a magyar jog van ervenyben, abban az van hogy ha keszulek csere van (vagy fodarab) akkor az elso evben ujraindul a gari. lehet ettol meg az atyaisten is az apple akkor se all a magyar torvenyek felett.
-
kiszi07
senior tag
válasz Biznisz Elek #15290 üzenetére
Szóval akkor az apple is telibe szarja a pofámat. Telekom hárít, szuper...
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz kiszi07 #15287 üzenetére
Na közben megtaláltam
És változtattak is. Választhatsz...
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
kiszi07
senior tag
válasz Biznisz Elek #15286 üzenetére
Nem vitatkozom veled csak válaszoltam. Mivel magát a készüléket cserélték. Rajta volt a gyári fólia.
-
kiszi07
senior tag
válasz Biznisz Elek #15284 üzenetére
Ez egy vadiúj telefon volt, ami fóliás. Az apple boltban azt mondták, hogy hívjam fel a hivatalos telefonszámukon és 2 órán keresztül üssem a vasat és akkor elérek valamit. (A boltban mondták ezt)
ui: ha én egy számitástechnikai alkatrészt gariztatok és kicserélik, akkor is újraindul - ilyen nincs...[ Szerkesztve ]
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz kiszi07 #15283 üzenetére
Mobilrol irok ezert nem linkelek..de az apple oldalan fent van. Ok nem a tiedet adjak hanem egy masik javitottat. Igy gyorsabb. Es ha az utolso nap viszed akkor is hosszabbodik. Igaz ez a folyamat a magyar joggal szembe megy de az apple leszarja. Meg is teheti ha mar kilora megvehetne az orszagot szerintem akkor tudtad volna ervenyesiteni ezt a jogod ha a thez viszed egybol... Az apple nem uj hanem egy felujitott telefont ad.
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
kiszi07
senior tag
T-nel egesz meglepoen jo fejek voltak. Viszont szinte hozza se tudtak szolni a temahoz. Az egyik azt mondta, hogy ugy tudja, hogy ujraindul, a masiknak fingja se volt.
Ui: azt javasoltak, hogy hivjam fel az apple-t[ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
válasz kiszi07 #15265 üzenetére
ha az 1 eves gariban volt akkor ujraindult (joxabalyi eloiras). ha 1 even tuliban akkor eselyes hogy nem indul, ilyenkor mar a bolt/gyarto (garipapirbol kiderul) vallalasai ervenyesek. ilyenkor gyakori hogy a garid akkor is a masodik ev vegeig tart ha barmit mokoltak a cuccal, netan kicsereltek az egeszet. szoval extrem esetben akar meg az is lehet hogy kapsz egy vacsi ujat de csak 1 nap garid van ra mert a masodik ev utolso napja elott csereltek ki.
-
kiszi07
senior tag
válasz Superhun #15269 üzenetére
Szuper. Nekem nem indult újra. (IMEI alapján keresve) Hol érdeklődjek hivatalos Apple viszonteladó-nál vagy Tréhome ?
ui: mivel használtan vettem, ezért csak a cseréről tudok papírt mutatni[ Szerkesztve ]
-
somnia
őstag
válasz Dark KillerX #15262 üzenetére
Ha megnyitottad az emailban a számlát, akkor ott van letöltve a gépeden.
-
kiszi07
senior tag
Üdv,
adott egy iPhone 6 telefon, ami be lett véve gariztatni - hálózat hiba volt. A telefont kicserélték. Ilyenkor a garancia nullázódik ? (iCentre)
#15262 Dark KillerX én ilyenkor írtam nekik e-mailt, hogy küldjék el mégegyszer, habár PCX szeret sz*patni garinál....[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Köszi! Akkor megnézzük mi lesz így! Amúgy leértékeléseknél szoktak jó áron lenni cipők náluk azért jók.
we all deserve a bit of luck.
-
Dark KillerX
addikt
Urak a vgam-at a PCX-nél vettem, és ugye PDF-ben küldik a gari és számlalevelet, viszont a gari PDF eltűnt az email-im közül, és nem mentettem le. Így a számlával nem is tudom, akkor érvényesíteni a garanciát, az megvan, le is van mentve.
Válaszokért köszönöm
-
-
moma
őstag
Itt kapok írásbeli válaszokat emailben. Szóval, akár most is van ilyenem. Ettől még menjen a vásárlók könyve? Most megnéztem és nem valami külső szakértőtől jön a levél, hanem a cégtől aki üzemelteti a cipőboltokat. Ilyen egy ilyen amúgy, ha valaki elég perverz ehhez (ez már a második visszaküldésre jött válasz, az előző is szinte ugyanez)
És akkor a lényeg: az nem igaz, ha jól értem, hogy fogyasztóvédelemet figyelmen kívül lehetne hagyni, mert csak ajánlás?
asdf_: mondjuk ez a hiba korábban keletkezett mint két hónap. egy vászon cipőről van szó, amit ősz elején vettem a leértékelésen(így is 10k volt). és alig tudtam hordani, mert jött az ősz, blokk eltűnt és csak a hat hónap lejárta előtt pár héttel lett meg. akkor végül is igazuk is lehet?
És köszi mindenkinek! Lassan kiképeződöm itt a topikban ilyenekből.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Ne foglalkozz velük, hiába aranyosak a boltba, az egy dolog. Az meg senkit nem érdekel, hogy hova küldik, ha csak nem független szakértőhöz, gari időn belül, csak független szakértői véleménnyel lehet elutasítani a gar. panaszt, tudtommal. Az hogy beküldik a "szervizükbe", az nagyon hivatalosnak tűnik, csak sajnos önmagában kevés.
A panaszkönyvbe beírhatsz, 30 napon belül válaszolniuk kell, a válasszal, ha nem vagy elégedett, a nfh honlapján felnyomhatod őket. Ha nem válaszol akkor is. Valószínű, hogy jóval többre büntetik őket, ha szabálytalanságot találnak, mint a cipőd értéke, úgyhogy általában rögtön visszavesznek az arcukból. És rögtön eszükbe jutnak a valódi jogszabályok, még ha előtte 2 perccel az anyja életére esküdözött is, hogy te tudod rosszul.
Ha esetleg nem akarnak panaszkönyvet adni, rendőrt is lehet hívni, hívtak már.
Én ilyen boltba, csak a kp vissza, vagy cserére hajlanék. Az utalványaikkal csináljanak amit akarnak.Szerk : megelőztetek
[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Turbolada II
őstag
30 napon belül írásbeli válaszra kötelesek. Egyébként kamuznak a fals válaszokról.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Gyuri27
félisten
A vásárlók könyve jellegénél fogva nem csinál semmit. Csak ott van magának.
Arra jó, hogy beleírod a panaszod, meg az okosságokat amiket mondtak. Majd erre a az illetékes elvtárs, akarom mondani elvtárs úr válaszol.
Most vagy a törvénynek megfelelő dolgokat írja. Akkor ezt lobogtatva mehetsz intézni a cserét, javítást egyebeket.
Ha faszságot ír (ami törvénytelen, nem úgy van, lerázós) azzal mehetsz a fogyvédhez.Amúgy téged nem kell érdekeljen ők kitől kérnek véleményt, tanácsot. Mert semmi közöd hozzá, illetve nem is a hatóság által felkért független szakértő.
Amd - Radeon - Ryzen
-
moma
őstag
válasz Turbolada II #15252 üzenetére
hehe. megpróbálom. Az a gond amúgy, hogy ott az üzletben segítőkészek, gyakorlatilag elismerik, hogy úgy van, ahogy mondom, csak a cipőt elküldik valahova központi helyre és ott adják ezeket a fals válaszokat... Visszaküldettem mégegyszer és gyakorlatilag copy paste jött az előző szöveg és nem is reagáltak arra, hogy hogy lehet, hogy épp a talpa, ha azt mondják túlhordott.
A vásárlók könyve mit csinál egyébként?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Turbolada II #15252 üzenetére
csak story:
én a sportdirectbe vittem vissza, a dunlop munkavédelmi bakancsot, 4 hónap után, azt hiszem a ragasztásnál ment szét, vagy mittudomén már, nem az a lényeg
mondta, hogy vásároljam le(épp nem volt kedvem baszakodni, a pénz visszával, meg amúgy is volt mit venni), és megjegyezte, hogy úgy tűnik, hogy ez a cipő nem bírja azt az igénybevételt, amire én használom, és válasszak másikat
köpni nyelni nem bírtam, nem akartam belefolyni, hogy ez munkára van, és méretre, tehát nem egy 60kg os gyerek cipőjét hordom.
Persze, azt a bakancsot is már cserélték 2h ónapos korában ugyan azzal a problémával.
Aztán vettem egy másik modellt, az bírta."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Turbolada II
őstag
Írj bele a vásárlók könyvébe és csodában lesz részed. Azt amit mondtak, szó szerint.
[ Szerkesztve ]
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
moma
őstag
Cipőt vittem vissza, garancia lejárta előtt nem sokkal. Már pár használat után berepedt a gumi az orránál csak nem találtam a blokkot. Szóval nagyon keveset volt rajtam szinte kopatlan a talpa. viszont egyszer sáros lett és mielőtt viszsavittem megpróbáltm kimosni és ettől elszíneződött a textil rész kicsit. És azzal az indokkal akarják elutasítani a garanciát, hogy felső rész viseltesnek tűnik, meg hogy nem vittem vissza egyből a sérülés után, hanem tovább hordtam (erre nem emlékszem tovább volt e hordva, de eleve nem volt rajtam sokszor).
Meg azt is mondták, hogy a békéltető testület vagy a fogyasztóvédelem véleményét nem veszik figyelembe, mert az csak ajánlás. Reális ez? Hagyjam annyiban?
Office shoes amúgy.
-
youspinme
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 2014.06.26-án vásárolt Asus H61M-K alaplap (10.945 Ft), amit még tavaly szeptemberben (10.02) vittem be garanciáztatni, mert elszállt az alaplapi hangkártyája. Mivel ez a lap nem az otthoni számítógépemben volt, hanem egy rokonnál, aki a PC-t nem használja, ezért tudtam várni az ügyintézésre, amit közel fél év nyakra járás után (tegnap) sikerült megoldani. Az üzlet nem tudja se cserélni, se javítani, fel is ajánlották a levásárlás lehetőségét. A probléma az, hogy mindenképpen 1155-ös USB 3-as lap kellene, ami a kínálatukban csak huszonhétezer forintért található meg, tehát ez nem lehetséges opció. Ilyenkor kérhetek pénzvisszafizetést?
A választ előre is köszönöm!
like a record, baby.
-
daw460
csendes tag
válasz ANDROID??? #15246 üzenetére
Már megrendeltem a cseretalpakat, szóval akkor ennyi.
Azért köszi a segítséged. -
daw460
csendes tag
válasz ANDROID??? #15244 üzenetére
Igen jeleztem, és az volt a válasz, hogy a szerviz így tudta megjavítani és nem volt gond a párnák csúszásával.
-
daw460
csendes tag
válasz ANDROID??? #15242 üzenetére
12.000Ft volt még egy éve. Postán jött vissza, becsomagolva.
-
daw460
csendes tag
Megjött garanciából az egerem és miközben a gombot kicserélték, az egér talpait összegányolták és nem cserélték ki, majd visszaküldték így:
Visszaírták, hogy ez van, ők megcsinálták a gombot. Kérdésem az lenne, hogy ezzel tudok-e valamit kezdeni, vagy csak csináljam meg magamnak házilag?Köszi!
-
bullseye
addikt
3 napos garanciális csere confirmed
Mondjuk én nem tudtam, hogy kérdéses, de jó tudni, hogy már nem.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Gyuri27
félisten
válasz Apollo17hu #15238 üzenetére
Guggli a barátod. A garis feltételeknek nézz utána ha tudsz. Lévén külföldön ezek mások.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Strops.hu-ról van valakinek tapasztalata? Külföldi webshop, elég nyomott árakkal. Esetleg tudtok másik topikot ajánlani, ahol érdemes érdeklődnöm? Köszi!
-
asdf_
veterán
válasz Gyuri27 #15230 üzenetére
Zanzásítva, annyival tolódik a gari amennyit nincs nálad a termék.
Annyival kiegeszitve, hogy ez a kitolodas csak a torveny altal biztositott jogokat tolja ki (jotallas, szavatossag). A gyartoi onkent vallaltat nem, ergo ha pl. valakinek van egy 3 eves 2 napos Dell notebookja (3 ev garinak alcazott 1+2-vel adtak el), amiben feleves koraban kicsereltek a hdd-t, ez 6 napig tartott, majd 2 ev 2 honapos koraban 4 nap alatt pedig memoriat csereltek, akkor hiaba volt 6+4 napot szervizben a gep, ha 3 ev 2 napos koraban beviszi a szervizbe, hogy valami baja van, akkor ott csak pingvinezni fognak neki, hogy ez sajna lejart, mehet isten hirevel.
[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
Sziasztok, rendeltem az ipontol, memoriat. Memo megjott de az egyik modul hibas . Nos visszakuldtem. Anyi kerdesem lenne, hogy ezt most meg kell varjam mig elkuldik gariztatni, vagy elvileg cserelniuk kellene a polcrol?
vga
-
törölt tag
-
S e t h
nagyúr
Sziasztok, informálódnék egy kicsit, hátha tud vki segíteni.
Adott egy termék, amire két év garancia volt, illetve van.Meghibásodás okán a vásárlás helyén visszavették, kb.két hét időtartamot jelöltek meg javításnak, ami már lassan az ötödik hét lesz, de közben le is jár a két év garancia.
Na most ha tudták volna tartani a két hetet, akkor a javítás után tudom tesztelni a terméket, hogy valóban sikeresen megjavították-e, így viszont ez nehézségekbe ütközik, mivel lejár pár napon belül a garancia.Van arra esetleg bármilyen jogszabály, hogy a javítás időtartamával meghosszabbodik a garancia?Mert ha nem, akkor sajnos benne van a pakliban, hogy átvételt követően a hiba felmerülése esetén már semmilyen lehetőségem sincsen.
Sajnos az üzletben történő átvételkor nem ellenőrizhető a hibamentes működés, csak otthon az összeszerelést követően.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
asdf_
veterán
válasz Turbolada II #15225 üzenetére
Szerintem evek ota pofazom a poruljartaknak, hogy tessenek bejelenteni.
-
Turbolada II
őstag
Ezt az 1+1 év jótállást a törvénynek sokkal jobban kellene szabályoznia, mert a legtöbb webshopnál nem ez van kiírva. A számla apróbetűs részénél derül ki az igazság. Ez a bevett és tömeges gyakorlat simán a fogyasztók megtévesztése, kár hogy ezt az NFH nem veszi észre.
-
asdf_
veterán
válasz #18379748 #15223 üzenetére
A problema az, hogy a Sapphire az 1+1 ev garis, ergo annak mocskosul meg kene javitodnia, vagy egy masik sapphire-nak kene erkeznie. Nem tudom, hogy az Asus hogyan kerul a kepbe (hacsak nem az atfutasi idot roviditendoleg, es a boltnak meg majd jovairjak a Sapphire-t)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csokilama #15222 üzenetére
Ha egy even tul vagy (ha jol ertem) akkor ott nincs tor enyi eloiras, igazabol szinte barminek orulni kell. De legjobb ha elolvasod a kiterjesztett gari felteteleit a ceg/gyarto altal adott garipapirokrol. Vszinu hogy eleg nagyvonalu lesz foleg a kotelezettsegeikre nezve
-
Csokilama
tag
Sziasztok!
Azzal kapcsolatban kérném a segítségeteket, hogy körülbelül 1 hónapja elküldtem egy ram hibás Sapphire R9 290 Tri-X kártyát. Közel 2 éves darab 2 év garanciával.
A garancia egy kis számtech bolthoz szól, a nagyker a Ramiris.
Kaptam választ, hogy cserélik a kártyát egy ASUS-ra (gondolom DC2).
Ezzel nagyon nem vagyok megelégedve, mivel az ASUS-nak sokkal rosszabb a hűtése és nem tartom egyenrangúnak a két kártyát.Egyáltalán milyen opcióim vannak?
Gondolok itt a más kártya kérésére, eredeti vételár levásárlására.Előre is köszönöm a segítséget.
-
bullseye
addikt
válasz 75kokoko75 #15219 üzenetére
Szerintem semmilyen kötelezettséged nincsen magánszemélyként. Ahány napot adsz, annyit kap. Odaírod előre, ha nem tetszik neki, nem fogadja el, és nem veszi meg. Általában kipróbálási garancia van, 1-3 nap, de az sem igazán elállás, max ha nem tetszik neki, bemondja, hogy nála fagy a Windows...
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Solad
addikt
válasz 75kokoko75 #15219 üzenetére
Tudomasom szerint ha aukcion vette akkor nincs elallasi jog, ha pedig nem aukcio volt hanem szimpla hirdetes akkor ugyanugy 14 nap (legalabbis igy lenne logikus, hisz tavollevo felek vagytok).
De mindezt ne vedd keszpenznek
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
75kokoko75
aktív tag
Üdvözlök mindenkit.
A kérdésem az,hogy ha én,mint magánszemély eladok egy laptopot hardveraprón,vagy aukciós oldalon,akkor hány napig kérheti a vevő a termék visszavásárlását? Vagyis hány napig állhat el a vásárlástól?[ Szerkesztve ]
Aki hirtelen akar meggazdagodni,nem marad ártatlan (PL 28:20)
-
Gyuri27
félisten
válasz Patryk91 #15211 üzenetére
A vásárlás napjától. Ez benne van a törvényben is.
Az is érdekes, hogy a gyártónál a beregisztrálástól számítódik. Ezt nem tudom miért beregisztrálták (legalábbis úgy tünik).
Olvasd át a cég jótállással kapcsolatos irományait. Alapesetben 1 év garit adnak. Valamint két év szavatosságot adnak (mondjuk ezt nem ők adják hanem a törvény, de mindegy).
Ahogy én látom 2 év garit kapsz mert 1+1. Ami végülis nem rossz. Csak a cég nem tetszik."Hány év szavatosság van egy adott termékre?
Az Európai Unió egységesen szavatossági jogokra vonatkozó szabálya szerint 2 év szavatosságot biztosítunk a termékeinkre." Azaz a jog biztosítja."A meghibásodott terméket szervizbe vagy az üzletükbe kell visszavinnem?
A leggyorsabb a panaszfeldolgozás érdekében javasoljuk, hogy forduljon közvetlenül a szervizhez."
A tipikus szarevő bolt ahol nem vásárolunk. Nem tudom milyen a szerviz, de ott te csak egy nimand leszel.
Úgy is fognak valószinüleg kezelni. Valamit halál törvénytelen. Mert te a szervizzel nem állsz jogviszonyban. A szervizre nem vonatkoznak a szabályok és még sorolhatnánk.Ha 14 napon belül online vetted vidd vissza és keress egy normális boltot.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
asdf_
veterán
válasz Patryk91 #15211 üzenetére
A vasarlastol szamit, amit a papir mutat, a weboldalas az velhetoen gyartas utan mondjuk ket honappal automatikusan el lett inditva. Velhetoen ezt a datumot korrigaljak majd, amikor a NMW garancia miatt a vasarlas adataival reigsztralod a keszuleket, melyet a vasarlastol szamitott 30 napon belul meg kell tenned (regisztracio nelkul a NMW nem ervenyes!).
[ Szerkesztve ]
-
Patryk91
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy internetes vásárlásnál a garancia honnan számít?
A napokban vettem egy 2in1 gépet, a pontos link:
https://www.mall.hu/laptopok-marka/toshiba-satellite-click-mini-l9w-b-102-pdw0fe-00200nhu
itt elvileg van rá 2 év garancia + adtak még NMW garanciát is, ami + 1 év, tehát így 3, nem írja sehol se, hogy használt lenne, tehát gondolom új.
A probléma ott van, hogy beütöttem az adott gépet a hivatalos szervízbe, aminél a "warranty check" azt írja, hogy a váráslás időpontja 2015.04. így 2017.04-ig van rá garanciám.
Tehát akkor most igazából csak 1 év + 1 hónap garancia van rá vagy igazából az mind1, mert a bolt adott rá garanciát és a vásárlás napja számít?
A neten keresgélek egy ideje, de csak ugyan azok a sablon kérdés/válasz dolgok vannak rajta.
A választ előre is köszönöm!
-
-
Gyuri27
félisten
A cserélt készülékre új és teljes garanciaidő vonatkozik.
Azt is kiemelném, ha a vásárlót nem tájékoztatták megfelelően vagy félrevezetően tájékoztatták ez nem jelent az eladónak mentességet. Ha a weben, számlán, jótálláson 36 hónap van akkor az a jótállás teljes időtartama.
Szeretnek a boltosok trükközni. Ez az az ország. Weben, számlán 36 hónap van írva. Majd valahol eldugva, hogy 12 a többi 12-24 kedvünk szerint. Ez uraim teveszar. Abból is a szárazabbik.Arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy a 12 hónap garancia idején ált nincs probléma.
Viszed javítják, cserélik. Örülsz.
A baj ott szokott kezdődni, hogy a termék nem a hivatalos csatornákon aka szürke import útján került forgalomba. Ezzel ugye 12 hónap után lehetünk bajban. Mikor a bolt nem intéz semmit vagy amit intéz fent említett teve melléktermék. Ugyanis akkor szaladgálhatunk a gyártóhoz, szervizhez. Valószinüleg nem fognak velünk foglalkozni (kivéve ha eu gari vagy világ gari van rá, de ugye eu garinál is problémás lehet ha a termék ázsiai vagy amerikai szürke). Javaslom mindenkinek, hogy vásárlás után a gyártó oldalán nézzen utána a terméknek.
Ha kóser örül. Ha nem álljunk el a vásárlástól.Amd - Radeon - Ryzen
-
bobalazs
nagyúr
Szóval az első évben, értem. Kicsit kötekszem. Egyik ph-s fórumtárs, Sapphire kártyája, (2 év gari) 3 nappal gari vége előtt adta be az unalmast, szervízbe járt le a gari. Bevitte, cserélték neki, szóltak is neki hogy garija újraindult. (Ipon) Hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Gyuri27 #15206 üzenetére
Nem, a tiedben, ugyanis itt nem szavatossagi ugyintezesrol volt szo (ekkor ugyanis a meghibasodott keszulekkel egyutt egy szakvelemeny kisereteben kellett volna jelentkeznie a panaszosnak a vasarlas helyen, hogy ime, elromlott, ime a szakvelemeny, miszerint a hiba oka mar a termek megvasarlasakor jelen volt, es akkor ezt most szavatossagban rendezzuk le). Nem ez tortent, a panaszos sajat dontese alapjan bizonyitasi teher nelkul a gyarto korlatozott jotallasat vette igenybe, ennek okan szerintem(!) a szavatossag alapjan neki jaro jogokra nem tarthat igenyt. Ha elindulunk A iranyba, akkor a B irany vegen levo nyeremenyre ne vagyjunk, csak az jar, ami az A utvonal vegen van (gyk.: ha egy oralra fizettel be, ne varj coitust).
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
"Bármilyen okból a hibás készülék helyett egy új készüléket adnak, újra indul-e a garanciaidő?
A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.
Ilyen esetekben a kötelező jótállási idő egy éves időtartama, illetőleg a szavatossági jogok gyakorlására nyitvaálló két (adott esetben három) éves határideje a kicserélés (az új termék átadásának) napjától újraindul a teljes termék vonatkozásában."
[link]"(4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a vállalkozást megillető jogok a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra."
[link]Ha összerakom a kettőt akkor a hiba az ön készülékében van.
Amd - Radeon - Ryzen
-
asdf_
veterán
válasz Gyuri27 #15203 üzenetére
A régi garijával, hogyan maradhatna? Tök más a gyáriszám szám.
Ugy, ahogy szamtech cuccoknal ez lenni szokott, es amit kb. minden oldalon leirunk: az a 3 ev gari, az 1+2 ev, a gyarto csak azt vallalja, hogy a szamla datumatol szamitott 36 honapon belul javitja/csereli a termeket, semmi tobbet (a gari ujraindulasat a magyar jogszabaly irja elo az elso evben). Azt, hogy ezt a teljesen lenyegtelen informaciot a magyar boltok "elfelejtik" kozolni a vevovel, az egy masik kerdes. Ha a vevo ugy gondolja, ot megtevesztettek, verje ki a cegbol, amit szeretne/jelentkezzen a hatosagnal, stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Gyönyörű állapotban, üvegfóliával, tokkal FOXPOST
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Sony WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest