Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxjjjkkk
senior tag
Sziasztok
Ha vettem egy tabletet, aminek a multhéten a hidegbe megsérülhetett a kijelzője, de persze nem akarják elismerni a garis hibát, mit lehet tenni?
Tokban volt, nem ejtettem le, nem nyomodott meg, meg semmi, egyedül a hibás összeszerelés-dilettaciora tudok gondolni.(ők is mondták hogy lehet, amire a vállvonogatás lett a megoldás)
Persze rögtön hülyének néztek, hogy biztos leejtettem, ezen volt is egy kis vita, mivel az eladó egy igazi okoskodos kis megmondogyerek volt, annyira, hogy egy önálló bejegyzést is megérne.
Egyrészt, k.vára nem érdekel az eladó véleménye, másrészt meg a boltnak kell bizonyítani jótállási idő alatt...Szóval ma hívtak, hogy elutasították a garancia igényem. Na most a terv:
Holnap, a
Ptk ra hivazkozva panaszkönyv, ha nem hajlandóak független akreditált szervezettel bevizsgáltatni a hiba okát.
(A kijelző kívülről sértetlen, ezt ők is beismerték, írásban)
Ez ugye kötelességük.
Ha nem ragaszkodnak hozzá, elhozom a tabletet is, nehogy valamit szórakozzanak vele.Ha megjött a válasz, akkor ugye sorba járom a a lehetőségeket, csak mivel egy példány amúgy is megy a fogy védnek, gondolom így egyszerűbb, és jobban nyomonkövethető.
Lehet egy 30ezres szar, de ezzel a stílussal nagyon felcsesztek, úgyhogy mostmár csak azért is.
Esetleg van még valami hasznos tippetek?
Arról már nem is írok, hogy a szervizhez akart küldeni, hogy ne velük gariztassak, amire felvilágosítottam, hogy nem így működik, de ez ugye nem bizonyítható...
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Turbolada II #14889 üzenetére
Még, ma megyek érte.
Szóval kérhetek?"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Turbolada II #14892 üzenetére
Végül is a készülék átvételi papirja egy jegyzőkönyv is, ahogy nézem, ebbe le is van írva, hogy külsérelmi nyom nem látszik.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Turbolada II #14892 üzenetére
Na azt mondtak, hogy nekik nem kell adni független szakvéleményt, csak a bíróságon, menjek oda.
Megírtam a panaszkönyvet.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Turbolada II #14898 üzenetére
Igazából még megvárom a válaszukat, ami gondolom a 30. Napon jön.
Két lehetőséget tudok elképzelni:
Csakazért sem
Jaj biztos félreértettük egymást.Most az egy dolog, hogy értem én, hogy úgy tűnik, hogy leesett. De miután kötelességük bevizsgáltatni, el nem tudom képzelni, miért nem hajlandóak rá. Még ha egy kis bolt lenne... Én tudom, hogy nem ejtettem le, úgyhogy én nyugodt vagyok.
Az meg hogy a gyártó, minden képernyőhibát automatikusan visszaküld az nem az én problémám.Egyébként a mai eladó teljesen normális volt, persze én nem az a vitatkozós fajta vagyok, mondhatni még segített is.
Mindegy, ha nem akkor fogyvéd békéltető homár és társai is játszanak.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Turbolada II #14900 üzenetére
Azt tudom köszi, de szerintem ennél rutinosabbak.
Mondjuk az edigital is szereti a békéltetőig húzni.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz ANDROID??? #14902 üzenetére
A választ még megvárom, azthiszem azzal lehet az nfh nál is reklamálni.
Ez érzem hogy hosszú lesz.
Szerk: ez nem az edigitál, félreértés ne essen, ott csak lg tv-t mertem venni bf-en, mert az lg szerviz korrekt
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Biznisz Elek #14909 üzenetére
Valószínű, hasonlót kapott ő is.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz anderledani #14933 üzenetére
Adják vissza az árát.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz xxxjjjkkk #14899 üzenetére
Na ma hivtak, hogy legyek kedves befáradni, és kicserélik a tabletet.
A múltkori "ahogy gondoltuk, nem garanciás a probléma"hoz képest elég nagy változás. És a hangsúly is mindjárt más lett.Lehet ma "befáradok", ha időm engedi.
Gondolom valami szépet kéne válaszolni a válaszlevélben.
Mire kell figyelnem?
Gondolom dátum stimmeljen, legyen odairva, hogy cserélték.
Valami van még vajon? Ezeltől minden kitelik szerintem."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Superhun #14982 üzenetére
Homar blog alapjan, mind a telemax mind az edigital kerülendő.
Ha jól rémlik a békéltető is nem együttműködőnek minősítette az edigitalt.
Érdemes lenne rákeresned, hogy mi a hatásos ellenük, azthiszem.ez tipikus tmx probléma ott."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Attix82 #15038 üzenetére
A probléma ott kezdődik, hogy valaki szart ad el, utána még ő tesz szivességet, ha cseréli.
Opcionális lehetőségek(boltonként vàltozó):
-okoskodik, hogy mi a hiba oka, persze ők biztos nem
-nem ismeri a kötelezettségeit/simán csak leszarja, és hazudozik
-csereutalvánnyal szórakozik
-de kedvencem, amikor az üzletvezető, kakas a szemétdombon szindrómázik, de amikor felelősséget kell vállalnia, nem győz kitérő vàlaszokat adni."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz ANDROID??? #15076 üzenetére
Fb-n van már kiss béla rajongói oldal, ő a playersroom szakértője, viszont sűrűn felmerül, egy másik szakértő, kb 6 ezerért csinál normális szakvéleményt.
Hirtelen nem találom.
Homaron, vagy a fennt linkelt csoportban, biztos megtalálod a nevét.Őt tényleg függetlennek mondják.
Viszont, a számlát, nem mindegy hova kéred, azt tudom."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
Hm
Szerintetek az elekrtomos cigaretta brutto 10ezer feletf, minek minősül?
Jotallas szempontjabol? 1ev?Illetve opcionalisan beepitett akkura is vonatkozik ez?
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Jeanne d'Arc #15165 üzenetére
Szerintem kb ezt meg a hiba okát.
Telemax?"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Superhun #15172 üzenetére
Na azért az ED sem panaszmentes.
Mondjuk ismerősöm bevitte a tmobilehoz gariztatni a telefonjat. Elküldték, hogy személyesen, vagy futárral vitesse a szervizbe, mert ők nem foglalkoznak vele.
Biztos irtam volna a pánászkönyvbe."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Turbolada II #15252 üzenetére
csak story:
én a sportdirectbe vittem vissza, a dunlop munkavédelmi bakancsot, 4 hónap után, azt hiszem a ragasztásnál ment szét, vagy mittudomén már, nem az a lényeg
mondta, hogy vásároljam le(épp nem volt kedvem baszakodni, a pénz visszával, meg amúgy is volt mit venni), és megjegyezte, hogy úgy tűnik, hogy ez a cipő nem bírja azt az igénybevételt, amire én használom, és válasszak másikat
köpni nyelni nem bírtam, nem akartam belefolyni, hogy ez munkára van, és méretre, tehát nem egy 60kg os gyerek cipőjét hordom.
Persze, azt a bakancsot is már cserélték 2h ónapos korában ugyan azzal a problémával.
Aztán vettem egy másik modellt, az bírta."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
Ne foglalkozz velük, hiába aranyosak a boltba, az egy dolog. Az meg senkit nem érdekel, hogy hova küldik, ha csak nem független szakértőhöz, gari időn belül, csak független szakértői véleménnyel lehet elutasítani a gar. panaszt, tudtommal. Az hogy beküldik a "szervizükbe", az nagyon hivatalosnak tűnik, csak sajnos önmagában kevés.
A panaszkönyvbe beírhatsz, 30 napon belül válaszolniuk kell, a válasszal, ha nem vagy elégedett, a nfh honlapján felnyomhatod őket. Ha nem válaszol akkor is. Valószínű, hogy jóval többre büntetik őket, ha szabálytalanságot találnak, mint a cipőd értéke, úgyhogy általában rögtön visszavesznek az arcukból. És rögtön eszükbe jutnak a valódi jogszabályok, még ha előtte 2 perccel az anyja életére esküdözött is, hogy te tudod rosszul.
Ha esetleg nem akarnak panaszkönyvet adni, rendőrt is lehet hívni, hívtak már.
Én ilyen boltba, csak a kp vissza, vagy cserére hajlanék. Az utalványaikkal csináljanak amit akarnak.Szerk : megelőztetek
[ Szerkesztve ]
-
-
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz optikus #15305 üzenetére
Tényleg, ha már témánál vagyunk:
Sokszor veszek cégesre dolgokat, tehát, ha áfás számlára vett(és lekönyvelt) dolgom elromlik, és a bolt az ASZF ben nem garantája, ugyan azokat a jogokat, mint a természetes személyeknek akkor:
-nekem kell bizonyitani
-és utána hibás teljesítés lép feltehát kb mintha gari nélkül venném, mert mondjuk egy 10ezer ft os valamire nem fogok pert indítani, se szakértőt keresgélni
mondjuk szokott helyeken vásárolunk, tehát nem kis(nem is nagy) forgalmat vesztene az adott bolt, szóval még gondunk nem volt, csak érdekes"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz mirci18 #15404 üzenetére
Már ne haragudj, de:
-20ezres telefonba 20 ezres kijelző
-itthonról veszed
-leveszed a foliát, szerelés előtt
-ennek következtében(?) a hibás kijelzőt sérülten küldöd vissza
-idézett hsz alapján még csak nem is értesz hozzá(attól, hogy egy fogat ki tudsz húzni, nem leszel fogorvos)
-ctrl+f bill kombinációt nem ismeredNeked inkább a gsm szervíz való.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz lowzor #15418 üzenetére
Ne haragudj, de ezt elb*sztad.
Miután egy olyan országról van szó, ami pár éve gyakorlatilag még nem is volt, és elég sokan beszélik a magyar nyelvet, nem lenne hülyeség utánanézni, az ottani jogszabályoknak hátha.
De gondolom a javítás csere pénzvissza az alap ott is."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz citkar #15508 üzenetére
Ő, fél év biztos vonatkozik rá, viszont ha cégesre kérted, ott bonyolódik a dolog.
Cégesre, csak korrekt boltokba szabad venni bármit is, meg ahol az ASZF ben garantálják, ugyan azokat a jogokat, mintha magánszemélyként vennéd, merthogy:
Igazából szar az egész, mert valahogy úgy van, hogy az egész tv csak a magánszemélyekre vonatkozik, cégre nem. Tehát ott a két év szavatosság van, neked kell igazolni hogy a hiba az eladáskor is fennállt, vagy tervezési stb. Így érthető is a fogyvéd válasza, bár volt egy cikk, ami ellentmond, mindjárt megkeresem.Pontosan mit írt a fogyvéd?
szerk itt van: [link]
"Ha a gyártó, kereskedő egy termékre önkéntes jótállást vállal, akkor egy céges számlára vásárolt termék esetében is érvényesítheti a vevő a szerződéses jótállásban vállalt és rögzített jogait. Ugyanakkor a kötelező jótállással árusított termékek esetében a jogszabályban rögzített többlet jogosítványok (például 3 munkanapon belüli meghibásodás esetén való azonnali csere, helyszínen való javítás kötelezettsége 10 kg-nál súlyosabb termék esetén, egyéves bizonyítási teher a kereskedő oldalán) nem illetik meg az áfás számlával vásárló gazdasági szereplőket, kivéve: ha a jótállás vállalója kifejezetten vállalta ezen kötelezettségeket."
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz xxxjjjkkk #15509 üzenetére
Tényleg, ezzel kapcsolatban, mondjuk vettem, számlára egy akkus gépet 1 év kötelező jótállással (azt hiszem annyi jár rá). Gari időn belül elromlik, vissza viszem, azt mondják, hogy céges.
Én meg viszek szakértői papírt, hogy márpedig ez bizony gyári hibás.Ki fizeti a szakértőt ebben az esetben?
-
xxxjjjkkk
senior tag
Érdekességképpen:
Miután fogyasztóvédelmi oldal, és +1 +2 év garit feszegetik, így nem OFF szerintem.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Pólókkal foglalkozó cég gyik/garancia:
"A termékekre jellegükből kifolyólag nem tudunk garanciát adni, mivel megfelelő használatuk nem ellenőrizhető."Másik bolt:
"A törvény által előírt 6 hónapos garanciát minden általunk forgalmazott termékre vállaljuk. Nem rendeltetésszerű
használat esetén a garancia elvész."Azt hiszem egyértelmű hol fogok vásárolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Battlefield 2042
- Billentyűzet gondom van
- Androidos fejegységek
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Nintendo Switch
- XPEnology
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest