- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
fausto #12946 üzenetére
tolodik de mindenkepp figyelj hogy ez rajta legyen a papirokon, es ha ra is irnak datumot azt nezd meg hogy valos e. nekem volt ismerosom akivel azt jatszottak hogy mig szervizben volt a keszulek (ropke 1 honapot) a kozben lejart a gari. majd mikor visszadtak akkor az volt a mondas hogy ok nem talaltak hibat ergo nem volt javitas nem garis. igy szepen lejart a gari. hazavitte kiprobalta (helyben nem lehetett olyan tipusu volt a dolog) erre ugyanugy rossz volt, sot lett meg mas baja is a nagy nemjavitasban. erre masnap visszavitte persze akkor mar javitottak volna, fizetosbe hisz lejart a garija. na ja ugy mar hirtelen lattak is hogy hibas. vegul irni kellett az anyacegnek stb, azok leszoltak es igy sikeredett gariban megcsinalni.
-
Attix82
addikt
válasz
fausto #12948 üzenetére
Képtelenség lenne , mivel ha alkatrészre van szükség annak a logisztikája lehet pár hét is.
TE beadod az üzletnek, rá 3-5 napra megérkezik a szervizbe, ott megnézik 4-6 nap múlva...(mivel annyi hibás termék fut be egyszerre, hogy sorszámozzák)....aztán ha megjavítható rögtön akkor kész, visszajuttatás 1 hét.
Ha kell valami máris csúszik a javítási idő.
Tehát ha minden gördülékenyen megy 2-3 hét.
-
fausto
addikt
válasz
Attix82 #12945 üzenetére
Köszi a választ!
Rendben, de szerintem ha már összesen egy hónapja szervizbe volt, megpróbálok hatni a szervizre.
Egyébként igen, 1 éven belül vagyok (voltam), viszont mire visszajön várhatóan már 1 éven túl leszek. Gondolom azzal a másfél hónappal, amennyit szervizben fog tölteni, ki fog tolódni a garancia. -
Attix82
addikt
válasz
fausto #12944 üzenetére
Üdv.
Ha ugyan arról a hibáról van szó 3x javíthatják, után már jogod van nem kérni. Fogyasztóvédelemnek szólhatsz, és akkor ők szólnak az üzletnek, hogy ez már kényelmetlennek minősül. Az üzlet biztos megoldja rögtön ezt a helyzetet mert senki se szeret kekeckedni
Légy türelemmel, ahogy írtam fentebb is az üzletek csak egy kapcsolat az ügyfél és a szervizek / gyártok között.
Amúgy 1 éven belül vagy? Ha igen, akkor a fentebb dolgok az érvényesek, ha 1 évvel öregebb, akkor már lehetnek korlátozások mint pl akármennyi javítás, és még törekedniük se kell 15 napra.
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Ismét kérnék egy kis segítséget, korábban már írtam, de azóta változott a helyzet.
Röviden: vettem a Media Markt-ba egy WayteQ márkájú tabletet. Voltak vele gondok, többek között nagyon hamar merült és megjelent egy folt a kijelzőn. Leadtam szervizbe, a hivatalos márkaszerviz az Elektrodoki nevű hely. 3 hét volt a javítás, tegnap szóltak, hogy kész van és mehetek érte. A munkalap szerint akkumulátort cseréltek és emiatt a folt is megszűnt (gondolom az akksi púposodott és amiatt volt a kijelző hiba)
Viszont amikor odaadták és bekapcsoltam egyből feltűnt, hogy a folt még ott van csak halványodott. Így nem vettem át, ki tudja, hogy milyen gondot okozhat a későbbiekben, hogy az akksi megnyomta a kijelzőt, nem hiányzik, hogy a garancia lejárta után jöjjenek elő komolyabb hibák. Szóval ment vissza javításra, de megint 3 hetet írtak rá, bár az irodában azt ígérték, hogy megpróbálják megsürgetni, hogy hamarabb kapjam meg, lehetőleg a jövőhéten.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen lehetőségeim lennének, ha nem lesz kész jövő hétre vagy megint úgy adják vissza, hogy nem javították? Csak azt tudom elfogadni, hogy minimum cserélik a kijelzőt vagy még jobb lenne, ha a tabra adnának cserét. Kihez fordulhatok? A gyártót (WayteQ) nyúzzam, hogy adjanak csere papírt vagy gyakoroljanak nyomást a szervizre? Vagy a szervizt (Elektrodoki) zargassan, hogy igyekezzenek a javítással vagy adjanak „csereigazolást”? Esetleg az eladónak (Media Markt) írjak, hogy legyenek jó fejek és cseréljék a készüléket, a többit meg bokszolják le a szervizzel vagy gyártóval?
Köszönöm előre is! -
törölt tag
ha 1 even belul vagy, akkor a javitas idejevel hosszabodik a garid. ha fodarabot cserelnek (vagy az egeszet) akkor arra ujraindul az ev. a szervizelesek szama nincs korlatozva, javitgathatjak barhanyszor. a 15 nap kotelez semmire az csak egy iranymutatas arra hogy tegyen valamit (torekedjen), ettol meg akar honapokig is javitgathajak. sajnos a usernek nem sok lehetosege marad, ezek gumiszabalyok. annyi lehetoseged van hogy ha nagyon hosszura nyulik vagy tobbedszerre kell javitani akkor mondhatod azt hogy neked ez kenyelmetlenseget okoz es erre hivatkozva kerhetsz cseret, de akar el is allhatsz (vasarlaskori eretk visszafizet, fonbtos hogy ez nem piaci hanem ami a szamlan volt). ilyen esetben kupon, levasaralas meg hasonlok nem legalisak, penzt kell visszadniuk (persze erre is van hataridejuk asszem 2 het).
-
Attix82
addikt
Törekedés 15 nap azt jelenti, hogy a lehető leghamarabb küldje a megfelelő szerviznek a terméket. És ha 15 nap elteltével se juttatta el, akkor nem törekedett és pénz jár vissza.
Viszont 5. jutott oda és 10. ért a szervizbe ami mondhatni törekedtek a leggyorsabban.
Szerintem jövő héten már meglesz a javítás vagy a csere. (3 hét)
-
asdf_
veterán
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Történetem a következő. Nov.4.-én feladtam postán egy napos szállítással vga-mat BestMarkt részére. Két napra rá hívtam őket hogy minden rendben van e megérkezett e a kártya épségben. A srác akivel beszéltem semmit nem tudott a kártyáról ezért azt monda vissza hívnak pár percen belül. Meg is történt és mondták minden ok megy az ügyintézés. Múlt héten hívtam őket újra hogy mégis hogy áll az ügy. Azt mondták nem tudnak mit mondani visszaküldték a gyártónak, várja a nagyker a visszaérkezést. Talán jövőhéten. (Ez a hét) Hívtam őket ma újra. Szintén nem tudtak rendesen tájékoztatni. Mondtam a srácnak hogy a hivatalos 15 nap lejárt. (Ma a 17. nap) Azt mondta hogy nem mert 30 napjuk van különben is 10.-én indult az ügyintézés. Talán jövő héten,de az sem biztos. Ezek szerint nekem hazudtak az első telefonálásom alkalmával, hogy elkezték. (6.-a) Törvény úgy írja hogy kötelesek törekedni a 15 napra, vagy jelentős kényelmetlenség okozása nélkül csúszhatnak. Jövőhéten már kerek egy hónapja lesz. Meddig kell várnom? Illetve mikor kötelesek nekem cserét,illetve levásárlást biztosítani? Nem tudom hogy számít e 135000Ft volt a vga.
-
törölt tag
válasz
radesz #12931 üzenetére
hat ugye kezdhetnem azzal hogy gsm-shopban nem veszunk semmit barmennyire csabito is az ajanlat...
sztem ha nem kaptal tajekoztatast arrol a vasarlas elott hogy a keszulekkel barmifele problema lenne, akkor ez garis tema. nincs ilyen kotelezo csere meg peznvissza ha szemelyesen vasaroltad (ha neten rendelted volna akkor van). ezert marad a gariztatas. ha erre nem hajlandoak (nem foglalkoznak veled nem veszik at stb) akkor panaszkonyv. ha ez se vezet eredmenyre akkor bekelteto es birosag.
bekeltetorol meg annyit hogy ismerosnek az auchannal volt vitaja, bekeltetore mentek, ahol megallapitottak az igazat. van is rola mindenfele papirja, bement az osanba hogy akkor ez alapjan keri vissza a penztet. erre azt mondtak hogy majd meglassak, es betettek a doksikat egy dosszieba aztan csokolom, majd ertesitunk. termeszetesen hallani se akarnak a penzvisszafizetesrol. mejen perre ha akar. konkretan 50e ft-rol van szo, nyilvan tudjak ok is hogy nem fog perelni. de ha megis akkor soha nem fogja tudni behajtani mert az is egy marha maceras dolog, raadasul jo koltseges is. nagy lofutty ez a bekeltetosdi is...
-
radesz
csendes tag
válasz
313313 #12930 üzenetére
Bevittem megnézte, azt mondta, hogy tegnap mikor eladta akkor még minden rendben volt vele, mert néhány órát ő is használta és azok a problémák amiket én jeleztem nála nem fordultak elő.
Nem ajánlott se javítást se cserét, hanem annyit mondott, hogy én tettem vele valamit ami miatt nem működnek a korábban említett dolgok.
Javítást csak saját költségre tudja biztosítani, mert ezek akár szoftver hibák is lehetnek amire ő nem vállal garanciát(nem hinném, hogy szoftver, szerintem ez nem igaz) -
radesz
csendes tag
válasz
313313 #12928 üzenetére
Van számlám és garanciajegyem is ami 3hónapra szól, ezért nem tudom elfogadni, hogy nem akarnak semmit csinálni.
most keresem, hogy a fogyasztóvédelemnek van-e valami erre vonatkozó pontja, jogszabály ami alapján a pénzem visszakaphatom vagy kicseréli egy ugyan ilyen típusú telefonra.
-
radesz
csendes tag
Sziasztok!
tegnap este vettem egy használt iphone 5s típusú független telót egy budapesti gsm boltban.azonnal nem tudtam kipróbálni mivel sim kártyát kellett cseréltetni hozzá a szolgáltatónál.
a sim kártya csere után jöttek a gondok:
- mozog az előlap felső része, de ez csak akkor érezhető/látható, ha megnyomjuk egy adott helyen(kb1cm hosszan van ez)
- nem tudok smst küldeni, csak fogadni (nincs korlátozva senki által még a szolgáltatót is kérdeztem, de azt mondták, hogy minden rendben az előfizetéssel)
- a hangszóró és a mikrofon katasztrófa (engem úgy hallanak a vonal másik végén mintha valamivel letakarnám a mikrofont, én meg annyira halkan hallom a másik felet, hogy ha utcán vagy villamoson vagyok akkor szinte semmit nem értek)mire a szolgáltatónál kicseréltem a sim kártyát, a gsm bolt bezárt ezért nem tudtam még "melegében" visszavinni tegnap este.
beszéltem a gsm bolttal és azt mondták, hogy nem tudnak vele mit tenni, így jártam. még 24h se telt el, ezért gondolom van valami csere kötelezettségük vagy valami fogyasztóvédelmi törvény amire hivatkozva visszakérhetem a pénzemet?
Tudnátok ebben segíteni?
köszönöm
-
Attix82
addikt
válasz
nimfas #12923 üzenetére
A rendelt összeg és a haszonkulcs teljesen más tészta....lehet valami 5 m ft is ha a gyártó + a szállítás + 5 kéz alatt megy át , hogy megkapd és aki odaadja az áll a sor végén és azé a legkevesebb haszon.
Ezt kell megérteni, hogy a termék ár lényegtelen, Nem a bolt kaszál.
-
nimfas
addikt
válasz
#18379748 #12920 üzenetére
Másik topicba írtam, de ide is épp jó :
"Én épp ezért rendeltem be tegnap 22 órakor a 42LB730-ast az Euronicsnál (162.000 Ft)... mert az Euronics és a MediaMarkt összehangolva akciózik és tudtam, hogy hétfőn éjjel vége az akciónak. Most 180.000 Ft. De mivel netes rendelés, így "bevédtem" magam a Fekete Péntek-re... hisz 14 napom van meggondolni magam, ha mégsem tetszik, és indoklás nélkül visszavihetem a tv-t. (Ha netán 10eFt-tal olcsóbb lenne az akció miatt)
Kaptam egy visszaigazoló e-mail-t a rendelésről, kérdés az, hogy most mennyire vagyok biztonságban a rendeléssel kapcsolatban, honlapon az szerepelt, hogy 27-én tudják leszállítani (csütörtök), akkor már várok még egy napot megnézem a 0%-mál nagyobb akció van-e a tv-re (okulva az Extreme Digital lerobbant weblapján...) "
A visszaigazoló mail-ben van egy pdf, az AFSZ-el... tehát részükről gondolom letudva a tájékoztatás. Egyébként igen, én is olvastam, hogy ha elmarad a tájékoztatás akkor eléggé megnyúlik a "próbaidő".
Én nem okozok kárt az Euronics-nek ezzel a trükkös rendeléssel, hisz leghamarabb csütörtökön kapják meg a tv-t a boltban, én meg péntek előtt nem megyek érte (addigra kiderül a Fekete Péter ;-) akció....) Tehát ha nem is viszem el és elállok a szerződéstől akkor van egy bontatlan tévéjük. Egyébként nem kell ám nagyon sajnálni őket, 6 db 42LB650-es tv-t rendeltek a hétvégére és mind elfogyott.
-
Sziasztok! 2év garis notebook-nál, ha a második évben alaplapot cserélnek jótállási kereteken belül, akkor a jótállás tovább folytatódik, vagy arra kötelező szerű a +1 év? Erről van valami rendelet? A szerviz szerint 3 hónap jótállást adnak a cserealkatrészekre,v agy folytatódik tovább a jótállás, az eredeti időpontok szerint.
Mi az igazság?
-
törölt tag
válasz
nimfas #12916 üzenetére
irkalhatnak barmit, azzal nem kerulik meg a joxabalyt. tavollevok kozott 14 nap jatszik. mas kerdes hogy nekik ez nem tetszik es mindenaron kiskaput meg kibuvot keresnek.
nagyon kell neked ez az euronics? eleg rosszakat olvasni roluk. mert hiaba van a joxabaly ha megsem adjak vissza a let akkor te jarhatsz bunyozni meg cumizni. sztem jobb ezt elkerulni es ha dragabban is de normalis helyen venni. persze ha csak a penz szamit akkor probalkozz be veluk. van olyan kitetl is hogyha nem megfeleloen vagy felre tajekoztatnak ezekrol a jogaidrol akkor az indoklas nelkuli csere meghosszabodik valami egesz extrem idore (fel ev?). nezz utana a joxabalynak, szukseged lesz ra mikor bunyozol veluk -
Attix82
addikt
válasz
nimfas #12911 üzenetére
Azért kerülik a boltok / üzletek az elállást mert ez számukra veszteség és nem is kicsi. Az emberek meg nem törődnek ezzel, ha viszont megszűnik az üzlet , akkor meg problémába is estek.
Csak a VGAs topikat nézve nem gyári hibás VGAkat viszik vissza sorra ...100ks értékbe. Az üzlet vagy eladja új áron, de ez azt vonja maga után ,hogy a vevő rossz szemmel nézi ,hogy használtat kapott.....így onnan már nem vásárol többet. A másik, hogy 10% buktával megpróbálja eladni, 10 VGAnal már 100 000 Ft jelent, ami egy munkabér. Jó esetben ennyivel megúszta.
-
nimfas
addikt
Nekem is így tűnik ki a saját ASZF-ükből:
Euronics ASZF:
"A webáruházban online módon (elektronikusan) leadott megrendelést alapján létrejött szerződés távollévők között kötött szerződésnek minősül, amely szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató nem iktatja azt, és a későbbiekben nem lesz hozzáférhető."
"A megrendelt terméket a szállítási értesítéstől számított 10 munkanapig tároljuk, amennyiben ezen időtartamon belül nem kerül átvételre, és a Vásárló nem jelzi írásban az ügyfélszolgálat felé a későbbi átvétel igényét, úgy a megrendelés törlésre kerül, melyről elektronikus üzenetben értesítjük, és az esetlegesen már átutalt vételárat visszautaljuk."
"3.) Vásárlói tájékoztatás a vásárlástól való elállás, felmondás jogáról, KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA EL!
Amennyiben Ön a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy, 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a Szolgáltató és Ön között jelen ÁSZF szerint létrejött szerződéstől.
Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.; több termék szolgáltatása esetén attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó termék átveszi.
Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre:"
Most én vagyok vak, vagy tényleg nincs kiskapu... és vissza tudom vinni a tv-t és nem cserélgetnek, hanem pénzt vissza?
Ma este meg kéne rendelnem a tv-t... csak azért vagyok ilyen aktív
De akkor rendelhetem a boltba is ezek szerint. Attól nem ér 11 nap "kár"....
-
asdf_
veterán
válasz
313313 #12913 üzenetére
Ok, mar megint kezdem
A Telenornal azert nem, mert te ott egy hang elofizetoi szerzodest kotsz/hosszabbitasz es _ez utan, ennek folyomanyakent_ vagy jogosult kedvezmenyes keszulekvasarlasra. Ami egy kulon szerzodes, es csak az elozo utan tud letrejonni (leven, amig nem irtal ala huseget, addig nem adnak oda telefont olcsobban -vagy "olcsobban", mikor, hogy). Naluk tehat a webes ize az az, hogy te jelzed, hogy szeretnel uj elofizut/a regit meghosszabbitani, ez egy igenyjelzes, kimegy a futar, megkerdi, hogy no, meg mindig akarod-e, ha nem, akkor megy isten hirevel, ha igen, akkor alairod az elofizetesi szerzodest, utana az annak mellekletet kepezo keszulekvasarlasi szerzodet. Papiron, tintaval, ebbol adodoan nem kizarolag tavkozlesi eszkoz utjan letrejott szerzodesrol van szo, kovetkezeskepp tehat ez nem tavollevos szerzodes es igy a 14 napos sem tud vonatkozni ra.Az Euronics meg vagy nem tudja, vagy szandekosan elhallgatja, hogy mi a szitu. Weben rendelt, de boltban atvett termekre is vonatkozik a 14 napos elallas, tehat a hazhozszallitas nem feltetele az elallasi lehetosegnek.
-
hroberto
veterán
Üdv urak!
Némi segítségre lenne szükségem. Egy ismerősöm vásárolt egy boltban tizenpárezer forintért egy X terméket. A vásárolt termék pár hónap alatt tönkrement. Visszavitte, bevizsgáltatták, jogosnak találták a panaszt. Mivel már nem forgalmazták az adott terméket, kicserélni nem tudták, ezért felajánlották, hogy levásárolhatja az adott összeget.
Az illető nem talált olyan dolgot, ami tetszett volna, viszont a pénzt nem akarják visszaadni.
Az lenne a kérdésem, hogy ez jogos-e?
Köszönöm! -
nimfas
addikt
Tettem még egy utolsó próbát...
Tisztelt Euronics!
Kinéztem egy tv-t LG 42LB730 típust. Kérdésem az lenne, ha megrendelem Önöktől a webshop-on keresztül és a siófoki üzletben szeretném átvenni, akkor terhel-e szállítási költség. Továbbá ilyen esetre vonatkozik-e a termékre a 14-napos visszavásárlási garancia? (Levásárolható, vagy visszautalják a pénzt???) Illetve, hogy ilyen esetben a siófoki boltba kell visszajuttatni a készüléket, vagy más esetleg Bp-i központba? Előre is köszönöm válaszukat, TisztelettelVálasz :
Köszönjük megkeresését!
Abban az esetben ha az üzletünkben veszi át a terméket díjmentes az üzletbe a leszállítás. Ha onnan kéri a házhoz szállítást, úgy az az üzletben kerül kiszámlázásra. Az üzletben átvett termékekre 72 órás cserét biztosítunk.
Amennyiben a web áruházunkon keresztül egyenesen házhoz szállítást kér, úgy díjmentes a kiszállítás az ország bármely területére. Illetve a web áruházból kiszállított termékekre az átvételt követő 14 napon belüli meghibásodás esetén díjmentes cserét biztosítunk.
További szép napot kívánunk!
Üdvözlettel,Mindenre válaszoltak csak a kérdésre nem... 14 napon belül díjmentes cserét biztosítanak. (Elállási jogról egy szót sem ejtettek a válaszban.) Ez pont nem volt kérdés. Az viszont igen hogy hova vigyem ha mégsem tetszik?
De az kiderült, hogy futárral kell hozatni házhoz, mert akkor 14 nap, ha a boltban veszem át akkor 72 óra...
(Ami szerintem szintén nem így van szabályozva a törvényben, mintha úgy lenne, hogy mind1 hogy futár hozza házhoz, vagy a boltba rendelés után én viszem haza akkor is 14 nap az elállási jog) Vagy rosszul tudom?Előre is köszönöm a gyors választ, ma rendelném a készüléket!
-
fausto
addikt
Köszi a válaszokat! Akkor a következő lépés mi legyen, ha bemegyek és még mindig nem küldték el? Panasz könyv, fogyasztóvédelm?
-
A Dévlá
újonc
válasz
fausto #12907 üzenetére
Az ismerősömnek a tabletje elromlott, garancia, akkor ahol vette leadta:
Átvették,
2 hétig semmi nem történt, bement megkérdezni mire elmondták, hogy nem rég küldték el a szerviznek!
Majd 2 hét megint eltelt, semmi...
Bement panaszkodni hogy sűrgesség meg magukat a vevőszolgis azt mondta, Ők átadták a szerviznek, és biztos kész lesz nem sokára... lehet alkatrészt kell beszerezni!
Ismét 2 hét eltelt ( 6. hét) mire kapott egy e-mailt, hogy már megkezdte a szerviz a javítást!
Aztán már a eladónak, szerviznek, és a gyártónak is akart levelet írni, mire egy hét múlva kapott e-mailt hogy mehet átvenni a tabletet!Összesen majdnem 50 napig tartott egy javítás!
Közben utána olvasgatott mivel tudja betámadni őket, de mint kiderült a 15 nap meg van, meg amúgy is nem tudja bebizonyítani, mikor adták át a szerviznek a tabletet, és főleg, hogy nem hajtották el ezért azzal se lehetett volna őket támadni, hogy nem cselekedtek, mert átvették, csak nem küldték el rögtön a szerviznek!
Ő is csere készülékért akart, de mint megtudta a csereutalványt a szerviz adhat, és csak akkor ha a gyártó/forgalmazó ezt indokoltnak látja(javíthatatlan hiba, nincs sok esély rá, hogy megjavuljon) és a gyártó nem szeret ilyenekhez folyamodni... Nem éri meg neki egy vadi új készüléket adni, inkább foltozgatja!
Szóval én ezt hallottam, ilyen ügyben! Aztán lehet neked más a dolog!
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Van egy tabletem, amit leadtam javításra, még garanciás. A leadáskor 3 hetet írtak rá, mint várható javítási idő. Két hét után felhívtam őket és kiderült, hogy a jótállási jegyen feltüntetett cím egy átvevő hely, onnan küldik ki a szervizbe és két hét alatt még csak el sem küldték, ott figyel az átvevő helyen! A napokban fog lejárni a 3 hét, szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mit csináljak, ha nem készülnek el?
Olvastam itt, hogy „törekedni” kell a 15 napon belüli javításra. Ha a 15 nap alatt el sem küldik a szerviznek, akkor lehet arra hivatkozva azonnali cserét kérni, hogy nem törekedtek rá?
Van esetleg olyan határidő, ami után kötelező cserélniük?
Ha lejár a határidő és nincs kész, akkor mit tegyek? Egy ilyen átvevőponton kell lennie panaszkönyvnek, vagy kérjek jegyzőkönyvet, amibe leíratom, hogy mi történt eddig? Fogyasztóvédelemhez forduljak? Mennyi idő után?
Amiatt kérdezek előre, hogy tudjam mire számítsak, ha bemegyek hozzájuk, még nem biztos, hogy nem készülnek el vele, de a tablet fórumában többen írták, hogy jelentősen elhúzódott a javítás, 4 hét után sem volt semmi hír a tabról. Remélem, hogy mégsem kell semmi ilyesmihez folyamodni és rendeződik a helyzet, emiatt is nem írom le egyelőre, hogy melyik gyártóról van szóKöszönöm előre is!
-
törölt tag
válasz
Zacskóman #12905 üzenetére
nemcsak a sony-nak van hasonloan 'vizallo' telefonja. nekem is a samsung telom vizallo, csak ugye ha megis belemegy akkor hogy bizonyitod hogy le volt zarva? ugyanigy a gyarto hogy bizonyitja hogy nem volt lezarva? az hogy benne van a viz (es azt detektalja egy matrica) az csak egy teny. az nem bizonyit semmit csak azt hogy benne van a viz. az okot nem. innentol fogva meg nem tudom mi van. mas kerdes hogy a telonak a vizzaro szarja az is olyan hogy fel ev utan ugy log mint egy rongyos alsogatya, csodalkoznek ha meg vizzaro lenne (pedig vigyazok ra nem cibalom, siman csak dugdosom a toltore mert ugye az meg kell).
-
Zacskóman
újonc
Üdv néktek!
Gyakran olvasom ezt a topikot, és azon töröm a fejem, hogy a gyártók miért tojnak a vásárlók(akikből élnek) fejére, hogy ha valami gond van a termékükkel(amit úgy reklámoznak, hogy ihaj-csuhaj milyen tuti) és az ember már százszor elvitte szervizbe, és hetekig-hónapokig nélkülöznie kell az eszközét, és szeretne másikat kapni, vagy megállapodni a gyártóval hogy nem azért vette az ember sok pénzért, hogy szervizbe cipelgesse, akkor a gyártók elküldik, hogy Ők nem cserélik ki, nem az Ő hibájukból van a kár, sőt gyakran még a reklámokkal is átverik az embert(Sony és a "vízálló" Xperia termékcsalád tagjai).
A gyártó nem látja be, hogy rossz híre lesz, ha egy ilyen eset után mint pl a beázott Xperia telefonok az embereket lebeszélik hogy ne vegyetek Sony terméket?
Ezer oldalon többek között itt is olvastam ezt a Sonys esetet, és én se vennék már "vízállónak" mondott Xperia telefont, mivel tudom ha beázna, elküldene a Sony hogy miért borítottam rá egy pohár vizet...
Szóval a gyártóknak nem jelent semmit az "elégedett vásárló, aki bízhat a termékeinkben"? Inkább "kifizette a marha, akkor rohadjon meg!" ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest