Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Igen, vannak már nagyon durva teljesíményű hardverekkel szerelt elektronikák is, de (szerencsére) még nem ez a jellemző
Én pont a teherautóknál vettem azt észre, hogy a számítógépeket eléggé szétszedik, több modulra. A személyautóknál szoktam all-in-one modulokba belefutni. De ami közös, hogy mindkettőt szeretik a megrendelők a gyártókkal fél méter vastagon lelakkoztatni, hogy mire eljutok egy chip-ig addig taknyom-nyálam egybefolyik
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Igazad van. Ezt csak példának hoztam fel, mert nem találtam "teardown" képet arról a Minisforum gépről ami egy paneles.
NEm a kondikkal, tekercsekkel vana baj, hanem a BGA-val. Az autoiparban rommá lakkozzák a paneleket, vagy kiöntik totál, mert nincsen szükség hűtésre, elég ergya hardver kell egy motortronic-ba -
Csupati
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Sajna az Intel Xe (top integrált) kb fele olyan erős mint pl a Radeon 780m 7xxx szériás proci igpu-ja, valamit nagyon ki kell találnia az intelnek. Ha más nem akkor GFNow tagság vagy valami hasonló.
A CPU terén meg többszálasban biztos jobb a 16/24 mint az AMD 8/16 , de egyszálon nemhiszem hogy sok különbség lenne köztük, a fogyasztás tényleg érdekes kérdés. -
válasz
Aljasvip
üzenetére
Aztán miért. Én meg rajtatok sírok be egyre inkább. Azt sem tudjátok mit vesztek, meg mondtok, majd az a sok panasz ami szokott lenni.
Mi a hülyeség? Az hogy játszom az eszem, de nem tűnik fel?
Miért kell mindenkinek szó szerint mindenkinek a leggyorsabb ram itt is topikban, ha semmi értelme? Ja a méret sem számít? Ugyan már, mikor kifogysz kezdesz kapkodni, meg lecserélni a lapost a ramok miatt, sem elég gyorsak, sem számít mit mennyiért veszel.....honnan tudod meddig akarom használni a laposomat, meg mire mennyit tudok költeni?? Ez a ssd sztori is, majd meglátjuk mit kapok, de az hogy rápróbálok egy termékre a neten beleszámítva a bukás lehetőségét, mert megtehetem az legyen már az én saját dolgom, jó!
Nem vagyok már fiatal sokat megéltem ebben a témában, tudom amit tudni kell. Tanultam sokat a saját bőrömön. Ez a tök egyedi vasam sem lenne ha a topikra támaszkodnék, mást meg jelenleg elképzelni sem tudok, 1 fillért nem adnék a mai kínálatra.
Egy jó tanács, a több mindig jobb a kevesebbnél. Telik rá mert akarom és kész. Eladni sem fogom a fölös ramjaimat, mert nem tudom mit hoz a jövő. Te meg mehetsz megvenni a másfél millás talán pár évig tartó szétsülő gamer laposokat. Az én történetem más, tartsuk tiszteletben! Nem 1db játékra vásárolok mint itt sokan kidobva egy csomó pénzt, nekem ez mindenes, asztali laptop.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Milyen bőrönd? Van neki gamer laptop táskája, abban van minden és viszem a hátamon mikor kell. Láthatod az asztalon alig foglal helyet a cucc, nem véletlen nem tettem a vga-t külön házba.
Nálam nincs fps bezuhanás, ami van egyenletesen tartja. Az hogy a külvárosban megemelkedik átlag és bemenve a belvárosba csökken vagyis városrészenként változó annak mi köze van a beeséshez? Észre sem veszem ha nem figyelem a számlálót.És ehhez még mehet egy kijelző a venti miatt. Azért pontosítok a két laptopom két külön táskában és más időpontban került a mostani helyszínre.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Azért mert az ember lusta utána járni, megpiszkálni nála mitől lehet ez és az inkább újrahúz mindent hogy ne kelljen vele foglalkozni. Pedig valójában így lesz több munkája és emellett ebből aztán semmit sem fog megtanulni, kéthavonta már megint szar a Windows és teljes radír.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
"az azt jelentené, hogy az egész eddigi VGA piac mehet a kukába."
és így is lesz (persze, ha nagyon kisarkíjuk) ezt nagyon jól eltanulták az almáséktól.
Ezt csinálják pl. az autóiparral; 2035-től, csak elektromos autó gyártható, ezt csinálják egy csomó "szabványosításkor" ami egyértelműen a piacról való kiszorításról szól.
Ha betalálja valami nagyobb környezetvédő zöld szervezet az nVidiát azzal, hogy a kártyáik fél kilowattosak az más architektúrával elérhető ugyanaz a töredék energiafelhasználással; véleményem szerint akkor lesz ami igazából fel fogja borítani a piacot... -
Frozen
addikt
válasz
Aljasvip
üzenetére
Lehet igazad van ,de én a laptopon sem nyomom le tövig ép megérintem és mikor érzem hogy már bevette nyulok automatikusan a következőhőz. Ha játszol és nyomod mint a hülye a gombot és át akarod szakítani az asztalt ,mert tudat alatt azt hiszed gyorsabban fog szaladni a karaktered ez már beteg kategoria
és persze nem csodálkozom hogy fáj a keze/újja az illetőnek.
KH megint alkott a végén sorban állás lesz nála gép modolásra
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ez az AW ami most lett, lowprofile Cherry RED. Hát elég furcsa, szokni kell.
Előtte volt egy Glorious GMMK-m, mindenféle keycap set-el, de az olyan RGB-orgiát tud, hogy behúzta magának a lányom.
Amit nem szerettem benne, hogy baromi hangos és emiatt nem lehet gépelni rajta, mert kiborult a család. Pedig annak már majdnem olyan jó a komfortja mint a világ legjobb billentyűzetének:
szerk:
Egyébként az van, amit írtál: elképesztően jó a komfortérzete a brown-switch-es billentyűzeteknek, csak a géppuskaropogás sokat ront a komfortján -
Frozen
addikt
válasz
Aljasvip
üzenetére
Én is néztem már boltokban ,de valahogy mindig az az érzésem támadt,hogy olyan kiálló nagy durung gombokkal,hogy lehet játszani vagy bármit csinálni?
Én pont a laptop billét imádom olyan rövid a billenytyűzet utja ,könnyű lenyomni tökéletesen lehet érezni az ujjak végével ,hogy leütötted adott gombot,nem kattog stb... Szóval én nem tudom tényleg kinek állnak ezek a magas billenytyűzet gombok kézre ,de én tuti nem adnék érte egy petákot sem. -
válasz
Aljasvip
üzenetére
A következő mágnestokos kijelzőm talán 120Hz lesz.
Mindenkinek van személyes listája fontossági sorrendben mi következik.A bika vga is a 60hz-hoz kell. A 60 a lényeg ami jó ha fps-ben meg van fix, sajnos nehéz tartani ilyesmiket ebben a felgyorsult világban.
Nem lehet minden új paraméterrel tartani a tempót. Ha valamit cserélsz lesz ami a levesbe megy. Akinek korlátlan pénze van az tegye és kóstolgasson a piac diktálta újdonságokból mi minden évben megújul. Kíváncsi leszek ezekből a méreg drága laptopokból ami még játék képes is ki mennyit fog beszerezni, mert lássuk be nem baj az ha az ember gyakorlatias és csak amire igazán szüksége van és tud költeni költ. Mindig kemény mérlegelés vezérelt vásárlás előtt és fog a jövőben is. Nincs panasz.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ha nem áll vissza a normális élet a világban akkor örülhetünk ha az élelmiszert meg fogjuk tudni venni és telik a számlákra is. Én azért próbálok optimista lenni, talán 4-6 hónap múlva leáll ez a háborúzni akarunk őrület a régiónkban és elkezdődik valami olyan ami nekünk is jó, nem csak azoknak akik ezt mesterségesen generálják.....tudjuk miért, persze mindenki a maga módján. Biztos voltam benne a mostani összerakott új cuccomat később vagy nem vagy jóval drágábban tudnám csak összehozni, ezért másztam nagyon bele. Ha nem lesz mondjuk 4080, akkor lesz egy 3080 akár innen az apróról az biztos a több vram miatt. A sebesség teljesen okés azzal nincs gond és még sokáig nem is lesz.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Látom én mire megy ki a játék. Kötözködni akarsz? Gamer lapos asztalra van kitalálva, mert akkuról nem fut semmi ami miatt lehetne érdemben használni, így nem fontos a belső vga hiánya. Hordozás közben csak netre lenne alkalmas számomra, de arra ott a telefon. Meg van még több vga-s laptopom ami ölben is tud valamit.
Ha máshogy érted akkor igen tudom így már hordozni, vinni az egészet a gamer hátizsákomban oda ahol van egy asztal. És ehhez végre nem kell már külön csomagolnom a laptophűtőt sem.

Jövőre pedig az akkor már cpu limit ellenére jön a vga upgrade egy valamilyen asztali 4xxx személyében.
-
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Úgy van és lehet lesz is, mert megfigyeltem pár dolgot. Az egészen más nem laptop vga és ebben a környezetben marha olcsó megoldás, ami nekem megérheti mivel ráadásul nem gép függő upgrade. A nem cpu orientált alkalmazásoknál még tudnék szakítani.
Fent nem magamról beszéltem. Belőlem csak egy van itt és nem kívánom hogy más teljesen lemásoljon.

Most el vagyok utazva, úgy cappak mindent otthon hagytam. Összeraktam a régi gépemet és most azzal nyomom mert az is bőven elég...lásd i7-4810mq, quadro p5200, ddr3 ram.......szóval teljesen hiteles vagyok abban amit mondok. Az hogy nekem ez hobbi és emellett szeretek építkezni egyedi módon az hogy nem jött le eddig?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindössze 1 kedvenc alkalmazás,játékot vagyok kénytelen mellőzni emellett a konfig mellett amíg haza nem megyek az is inkább driver miatt. A két gépben 100%-ban ugyanaz a másolt rendszer SSD.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nekem hála isten nem izzad a kezem, max. gumi kesztyűbe (a nagy nyári melegbe)

Cougar USB Bill.-m elég jó állapotba van, nem mondani meg róla milyen régi és 1x sem volt tisztítva.
/tiszta, max. picit fényes ahol már kopottas a bill. felülete./Na de OFF az OFF, mert nerf lesz itt!
/én indítottam, most be is fejezem/ 
-
Speedy007
addikt
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nem lehet meg nyerni de a veszteséget lehet csökkenteni.. Általam említett HP Omen tiszta dzsuva a billentyűzet alatt olyan szinten hogy ha megrázod a gépet csörög a kosz alatta hiába fújod vagy porszívózod és emiatt ha hordozva van össze vissza karcolja a monitort jelen esetben neki is így történt fehér megvilágítás esetén marhára zavaró tud lenni pláne hogy a por is "bele éget" .
-
-
nggabi
félisten
-
Frozen
addikt
válasz
Aljasvip
üzenetére
A gep melle nem fognak adni dc5 pumpat ez az egyik. Mivel a cpu is 100-120w fel tud venni ha megvan hutve rendesen melle a gpu is 165w aszem most a max de ez 2-3 generacio mulva lehet akar a duplaja is,ahogy a cou fogyasztas is nőhet. Ehez mar keves lesz az az egy kor es radiator sincs normalisan mivel a kornek a viz csatlakozasa nem a borda masik szelen van hanem a belson.... Igy elvon valamennyi hot de nem eleget. Egyebkent sima leghutes boven eleg meg jo sokaig csak normalisan meg kell tervezni a hutest.
Ha meg mar kulso csatlakozas lenne akkor az asztali front erősebb...Kinek mi a hulyeseg es ki mit hisz el ez mindenkinek a sajat dolga
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Azon mar erosen gondolkodtam, hogy miert nem csinalnak a gep aljara csatlakoztathato vizhutest. Siman lenne 2db 10x10 centis terulet ahol a hoatadast eleg jol meg lehetne oldani.
Nem kellene bohockodni a viz bevezetesevel, siman rezbol lehetne az alja (vagy valami egyeb jo hovezetobol ami nem annyira oxidalodik) es arra menne az ellen darab ami a vizhutes.
A hoatadas szempontjabol a felulet a lenyeg es a hovezetes - nem kellene ilyen viz es egyeb csovecskek bevezetesevel bohockodni.
(persze a terden valo hasznalat erosen ellenjavallt lenne ilyen gepnel - hiszen a hoatado felulet egetne a vizhutes nelkul).
Viszont biztosan hatasosabb lenn egy ennyire karcsu csovecskenel...
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Csak "egyszeri" alkalomra, aztán vissza tettem alapra.
A TDP-t egészen 245W-ig lehetne húzni, azt most nem tettem maxra. Görbét nem akartam készíteni inkább rábíztam magam az automatikára. A ventit is auto-ra állítottam szépen dolgozik ahogy kell. A cél 70C vagy az alatt tartása volt. A GPU-t nem húztam nagyon csúcsra. VRam-hoz direkt nem nyúltam. A vga ventije szerintem jól dolgozik. Ha nem tuningolok semmit akkor meg pláne. Inkább hagyom alapon a dolgokat és nem lesz baj. Ezt csak a károgóknak készítettem....tud ez is ha akar.
#76661 motifator:
Régen sokat görbéztem most nem látom értelmét addig amíg megkapom azt a teljesítményt amit akarok és közben nem is nagyon melegszik.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ott a max limit mit kellene bírnia hivatalosan. Nos a turbó még eddig nem futott. Este utánaolvasok pár dolognak. Rendesen beállítom és meglesz a 6800-6900 pont ami az átlag.
240W ezt hozná is. Hűtésem mint láttad teljesen rendben. Szépen átmegyünk asztali topikba.
És ha már gaming van a kártyán 4db piros fénykard világítás bónusznak, amolyan jutalom falat a jó választásért, eszméletlen.
-
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Néztem HwInFo-t és a 8GB-t (8008MB) bekajálta bizony!
CPU 4GHz-n megy (all core) és nincs kihasználva (nem 100%-on megy, ilyen 70-80% max. kihasználtság)
A háttérben fut sok minden (tálcán) pl. Chrome 20+ ablak, Torrent 180+, meg egyéb programok, de ezek sok vizet nem zavarnak egy ilyen gépnek. -
-
-
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Én már jó ideje nem tuningolok ész nélkül, sőt sehogy mivel quadro kártyákat használok amit nem lehet.
A múltban kipróbáltam mint mezei user a kriptot, sőt tolja a nép szakértelem mellett ezerrel eszetlenül.
A hosszútávú használatra utaltam. Inkább ne bátorítsd ilyesfajta tuning használatra, vagy vállalj garanciát neki. Degradáció mindig van csak nem kell feleslegesen eléje menni!
Tudom mi az a órajel emelés stb...jó sokat eljátszadoztam vele az összes eddigi vga-m esetén és utána is olvastam. Nem éri meg! (volt sok összeomlás) Nem kell ide AMD-s tapasztalat csak butaság!De bátorítsd, okosítsad hátha tesz valami kárt a gépében!!!
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Szerintem is ugy erdemes neki ugrani, hogy eloszor UV amig meg stabil - aztan szepen megkeresni azt a pontot ahol meg elfogadhato teljesitmeny felvetel aran ad nemi pluszt az OC.
UV+OC a leheto legjobb megoldas - de ugye ez erosen CPU/GPU fuggo (marmint adott peldanytol fugg, nincs ra egyseges megoldas....
-
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Látom nem érted. A 2db adapter megvásárlása (177 + 181$) megvétele nem pénzkidobás, nem csupán a mostani gépemnek szól, előre terveztem. Ezzel esélyes laposnál a bios tartalom kijátszása és az adott túl magas TDP érték bevitele oda ami alapból nem tudná fogadni. Ha egy asztali kártya meg tud jelenni a belső képernyőn, akkor ugyanez igaz lehet mxm-nél is, vagyis ki tudom használni ami van. Új hardver vásárlás így már sokkal könnyebb választékilag.
Azok a játékok amikkel játszom még nem CPU limitesek bármilyen nehéz is elfogadni. A mutató még nem akadt ki soha. És tudom nem hajtja úgy ki a vga-t mint egy napjaink cpu-ja, de még teljesen kiszolgál. Ha kevés lesz ezt a részét is cserélem.....új gép amihez mennek a most vásárolt cuccok.
Ha nem vágtam volna gallyra az rtx-emet most ki tudnám használni 100% állapotban és 2 évig minimum nem kellene vásárláson gondolkoznom. Bár szerintem így is elleszek. -
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nyilván a több jobb, a kérdés ezeknél a kártyáknál, hogy van-e értelme. Mert azért ez nem sima ram, hiába töltöd fel, ha a gpu nem bírja a tempót. Ilyenkor csak drágítja a kártyát, mert ha visszaveszel, hogy ne fulladjon ki a gpu, akkor vram-ból se fog annyit kérni nyilván. Ez főleg a budget vonalon fontos, a felső osztályban már sokat jelent a vram valóban, de nézd meg pl. a 3090-et,játékok alatt szart se ér a 24GB,a 3080ti ott toporog a sarkában és a 6900xt szintén le-lenyomja kevesebb vrammal is.
-
Speedy007
addikt
válasz
Aljasvip
üzenetére
5700XT széria esetén a powercolor red evil volt a legjobb 3 ventilláros verzió még a sapphire-re is rá vert... teszt videó is volt ahol a két ventillátorosok közül az MSI Gaming X-t hozták ki a legjobbnak a három ventillárosok közül az előbb említettet.. Nem a Hotspot hőmérsékletről van itt szó az alap hőmérsékelőt alul kellet állandóan feszelni hogy használható legyen és ne főzze meg magát hiába hogy a gyártó azt írta hogy a 100C nem a világ vége..
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Mindkét CPU maximumon pörgött annyira, hogy az Intel el is fosta magát. Egyébként ez a jelenség már a Socket A óta kísérti az AMD-t. Igazából, csak mesterségesen lehet ennyire látványosan előidézni, napi használat és játékok közben nem jelentkezik. A nagy és folyamatos számítás igényű feladatoknál van látványosan jelen ez a dolog. Ha nem csalnak az emlékeim, a Threadripper és az Epic sorozatú procikban van valami kis okosság ami mindig tartogat egy-két szálat ezekre a "meglepetésekre" azért baromi reszponzívak. Mondjuk 48-64 szálból már lehet is bőven tartalékokat félretenni
"A CPU teljesítménnyel kapcsolatos véleményedre viszont szeretnék reagálni: igenis fontos az erős CPU, különben az lesz a bottleneck a rendszerben."
Ez egyértelmű
De most notebook-okról beszélünk, ahol nincsen szabadon választott konfiguráció; nem fordul elő, hogy egy kis i5/R5 mellé egy bitang 3070/3080/R6600 kerülne, erre ügyelnek a gyártók.
Tehát egy adott konfigurációs lépcsőben mindig érdemes a legerősebb GPU-t választani; azaz i5/R5 mellé szerencsésebb egy 3060 mint egy 3050, egy i7/R7 mellé meg a 3070 jobb választás mint a 3060, de a legjobb a 3080...
Nyilván ahol sokat kell "fizikáznia" a render motornak, ott jobbára a CPU-ra hagyatkozhat csak, ha a GPU éppen a csili-vili tájképet rajzolja, ebben az esetben szerencsésebb az erősebb proci. De azért a legtöbb render motorban már van olyan okosság, ha elfogy az erő valamelyik oldalon, akkor butítja a grafikát olyan dolgokkal ami nem annyira látványos (kevesebbet renderel előre, távoli objektumok minőségének rontásával, fények-reflexiók egyszerűsítésével)
Egy szó, mint száz, ahogy írtad a "Szerintem a balansz a lényeg."
-
cyberkind
félisten
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ezek ennyit tudnak, ez nem pc, itt sokkal kisebb a szabadság és sokkal kevesebb a lehetőség.

Közösbe
Remélem erre valamelyikőtök tud valamit írni, mert nemhogy nem láttam vagy hallottam még csak hasonlót se, de el se mertem volna képzelni.
Tehát ugye a ram csere a gyáriól a Kingston HyperX-re, amivel nemhogy ugyanolyan maradt a gép, még gyengébb is lett, mert valami oknál fogva a 3070 csak 115W-ig fogyaszt, amíg a gyári rammal ez több mint 130W, komolyan kérdezem, mi ez, és ki látott már ilyet (csak a ram változott, semmi más)? Jelen állás szerint a gyári rammal jobb vagyok, így nem kérdés, hogy melyiket használjam.
(Lenovo Legion 5 (2021), 5800H, 3070) -
-
vakablak93
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Szia, kösz a választ!
Hát ez eléggé gáz így.... Főleg hogy ezt a lapost ajánlja mindenki. Akkor mostantól oké a 90-100 fok
Azért legalább egy oylan alap progit adhatnának mint ami az Acerekhez vagy clevokhoz van, azok se nagy durranások, de legalább picit lehet tekerni a ventiken...
De tudom nem illene a mai "csöndes&vékony géjmör ultrabook stílushoz
Annak az RX6800-nak akkor tök jó a hűtése...
Egy haveromnak most állt össze az asztalija, egy ánusz dual 3070 van benne.... Csinál az mindent csinál az csak nem hűti magát.... 200W-nál már 78 fok, hát még ha beindul hozzáadhatsz 10-et
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nincs fantáziád. Szállítani miért lenne nehéz?
Ugyanúgy a laptoptáskában utazik a lapossal együtt csak külön. Le sem kell szednem a hátlapot mikor összerakom, megfogom rádugom a laposra és kész, egy mozdulat, majd rá az állványra, és így kevesebb cuccot kell magammal vinnem, mivel nincs széles laptophűtő, ami eddig be sem fért a lapos mellé.Összerakás előtt aksi ki (nálam az is egy mozdulat) vga be, majd az aksi, aztán ráteszem az állványra. Így ahogy most van teljesen stabil, nem mozog nem lötyög mint korábban, külső bill sem kell. Szóval nem esik le, jól vásároltam állványt, tudom ajánlani mindenkinek, királyság.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Igazából sem a meleggel, sem a fogyasztással nincs problémám. Csak azért szeretném az uv-t, hogy kevesebbet fogyasszon/melegedjen közel azonos teljesítmény mellett. De köszönöm a tippet, akkumulátors üzemhez beállítom, olyankor nem kell a turbo
Újrapasztázáson gondolkodom, de megoldanán magamnak, szoktam ilyesmit. Milyen paszta ajánlott ehez a laptophoz? Mx-4 elég? Vagy próbálkozzak inkább folyékonyfémmel? Ez utóbbi gondolom nem előnyös a garancia miatt. 
-
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Lehet ez csak resz terheles nekik - elvileg itt a GPU-t veretik maxra a CPU-t mar kevesbe.

Nem egeszseges az biztos, de ezeket (valoszinuleg) par honap utan cserelik gyorsabbra, igy azzal szurnak ki akinek a hasznalt cuccot kiszorjak.
A kepre visszaterve, siman allithatna a laposokat fuggoleges helyzetbe, kicsit szettolva egymastol. Egy biciklitarto szeru cucc kellene - sot akar egy mosogatogep talca is jo lenne - de ugy tunik arra sincs igeny/esz.
Arra lennek kivancsi, ezeken default windows fut-e vagy valami cel linux alapu banyasz akarni... (bar linux es Nvidia tud problemas is lenni).
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nem értelek; ez egy opció. Mint ahogy mi sem viszünk magunkkal mindent mindenhová, hanem megválogatjuk, hogy aznap éppen mire lesz szükségünk; Hito viszi a munkahelyére a kis GPB-t, hogy tudja a privát dolgait intézni, otthon meg csak felcsapja a OMEN dokkolóra majd, amire rá van kötve; egér, monitor, billentyűzet és ott játszik.
Oké, valóban nincsen ráció ebben az egészben, mert ennyi pánból, veszek egy gamer ITX-et és egy irodai gépet, de itt a birtokolt technológiáról szól a dolog.A rációról és az elmebetegség(emről) pár szóban: Én CASIO-buzi voltam, volt nagyon komoly óragyűjteményem is, de a csúcsra nem jutottam fel; egy MR-G-t soha nem engedhettem meg magamnak. Aztán megnyomott a pizsamagomb és eladogattam mindet, mert az okosóra kiszorított minden órát; a praktikusságával és a végtelen tudásával. Aztán közelgett a 50-ik szülinapom és azon lamentáltam, hogy mivel lepjem meg magam. Gondoltam itt a lehetőség, hogy meglegyen a CASIO-orgamusom a hosszú előjáték után; és elhatároztam megnézek magamnak egy olyan órát amire mindig is vágytam némi szkeptikussággal, mert azért ott az okosóra és már a CASIO-fixációm is megfakult. Kb 4 másodperc alatt hoztam meg a döntést, hogy nyomorba verem magam és egy nagyon komoly gamer gép áráért veszek egy olyan órát ami SEMMIT SEM TUD, csak mutatja az időt. Azt viszont elég pontosan... Az már más kérdés, hogy erre csúnyán rápacsáltam
Szóval arra próbáltam rávilágítani, hogy van az a pont amikor már nem érdemes a rációt keresni a dolgokban. Az egyik ilyen a gamer noti topic. Sokan kérdeznek meg, hogy majd X idő után, el fogja tudni adni ennyiért-meg-annyiért adni a gépét, stb... Ilyenkor visszakérdezek; gyereket is azért csináltál/fogsz csinálni, hogy majd öreg korodba eltartson, vagy eladd a szerveit? Azért veszel egy autót és használod éveken keresztül, hogy majd jósokért eladd, mert beletankoltál/ráköltöttél kismilliót? Oké, vannak ügyeskedők akik hozzájutnak valamihez jó áron és sokkal többért el tudják, majd később adni, de az egy másik történet...

-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Köszi, hogy leírtad.
Amikor mélyenszántó elektrotechnikai okfejtéseket olvasok laikusoktól, mindig úgy érzem, mintha villát forgatnának a szemeimben.
Meg ahogy nézem hatos energiahatékonyságú az a táp, tehát folyanmatos terhelésen, 85%-ot tud a névleges teljesítményéhez képest. Tehát olyan 290-300W körül lehet a konstans kakaó amit leadhat
-
gago1975
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Az MSI GT73 tápja output: (U): 19,5V x (I) :16,9A = (P) 330W.
Ez a leadott, kimenő teljesítmény.
A felvett teljesítménye teljes terhelés alatt azaz P, az (U)-: 240V-ból és az( I): 4,4A-ből számítható ki. ergo kb 1056W.
P - Teljesítmény,
U - Feszültség
I - Áramerősség
P (W) =U (19,5V) x I (16,9A)
I (A) =P(330W) ÷ U (19,5V),
U (V) = P(330W) ÷ I (16,9A)Szerintem!!!
-
Dhampir
félisten
válasz
Aljasvip
üzenetére
Például egy Dell Inspiron 3585-ben lévő Ryzen 5 2500U hűtését nem lehet hallani, pedig az is felfelé tornássza a meleg levegőt, a kijelzőre.
Ennél a gépnél (Lenovo Legion 5, AMD Ryzen 7 4800H, GTX 1650Ti ) nem írtak rosszat sem a prociról, sem a hűtésről.
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Akkor jo, hogy nem vettem olyat a gyereknek!
Par honapja ugy dontottunk kap egy uj laptopot - tavoktatas miatt.
Addig egy HP laptopot hasznalt vagy egy idosebb Lenovo-t.
Van neki legujabb iPad es Asus T100 is, szoval nem volt gep nelkul - de ugy dontottunk legyen egy jo gepe.Mivel a pandemia miatt csak hazhoz szallitas mukodik, igy netrol rendeltunk.
Vegul vettem neki egy HP 840G6 laptopot - az kelloen business es mindent tud.
(I7 8565u, 16GB ram (foglalatban), 512GB SSD, 14" FullHD 400 nites kijelzo, 5 ev onsite garancia). -
válasz
Aljasvip
üzenetére
Mondhatod a hülyeséget, monitoroz az ember és látja mikor van limit. A Cyberpunk esetén 80% alatt jóval (átlag 60-70 között) mindig a kihasználtság cpu terén. Az hogy mivel hány + fps egy más dolog. 60Hz mondjuk 40fps max nálam az adott beállításommal még a közelébe sem volt így a cpu limitnek.
Szóval ez van nálam, és csak ennyit akartam mondani. -
frame120
tag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ezek a procik elvileg 105 fokig bírják a specifikáció szerint, a probléma nem is a lapkával van, hanem a bga forrasztásokkal. És ott sem kifejezetten a magas hőmérséklet a baj, hanem hogy ingázik 30-40 fok és 90 fok között, a hőtágulástól pedig idővel felreped a forrasztás néhány ponton.
-
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Kipróbáltuk konkrét játékkal; az új COD alatt eddig 97 fokos volt a proci BALANCED üzemmódban, most 83 fokig ment fel TURBO (azaz overclock-olt) üzemmódban a "régi" SCAR2-es gép.
-Mivel majdnem ugyanaz az Indium mint a Gallium, ezért feltételezem, hogy ez is kb. egy évet fog bírni.
-Elég macera;
1, le kell maszkolni a procit kaptonnal
2, fel kell polírozni a hűtést
3, összejelülni a procit és a hűtést
4, zsírtalanítani kell mindkét felületet
5, felhordani mindkét felületre
6, minél gyorsabban felrakni mert a Gallium gyorsabban oxidálódik
-Lakkozni csak az AMD-t kell, mert az enm maszkolható rendesen. -
válasz
Aljasvip
üzenetére
A móka délelőtt volt! Ezt a csodát pasztáztam újra:
Brutál teljesítmény, brutál hűtéssel!
Az i9-9900K Prime95 alatt éppen felszaladt 70 fokra alap ventilátor beállítással.
Gyönyörű gép; igazán visszafogott RGB dizájnnal:
Aprócska sziámi iker tápegységekkel (a tápkébeleiknél vannak összenőve) :

Amit sajnos elfelejtettem lefotózni, hogy a levegő kiömlő nyílás felett van egy pár milliméteres led csík ami be lehet állítani, hogy a gép hőmérsékletétől függően milyen fénnyel világítsa meg a nyílást.
Itt a két segédventilátor. Kb akkora egy darab ami simán lehűt egy üzleti kategőriás gépet!
Pokerdani, csak ennyire örült neki:
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Szintén bocs, hogy belevau
Vannak gépek amik bírják, mivel stp fáljt írtál gondolom hasonló a munkánk.
Én 2008 óta nem használok asztali gépet, anno a szükség hozta, hogy kell asztali mellé, utána kényelemből maradt ez a vonal, nameg luxus lenne egy horror áru WS mellé plusszba egy asztali.
xeon 1505-öt említettél, véleményem szerint azzal a géppel valami nem stimmel, vagy a "híres" studio sorozatból származik (magyarul fos
). Volt 3éve 1545 V5 xeon precisionom, egyáltalán nem volt meleg akárhogy kínoztam. utána 1535 V6 xeon szintén kíváló hőfokokkal üzemelt, pedig szokásom ölben használni, és néha letekarni a szellőzőket. Az intel 8/9 széri már más tészta, oda kell figyelni mit vesz az ember, dehát ez van
-
gago1975
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Szia.
A te Xeon E3-1505M 2015-ös Skylake v5 vagy 2017-es Kaby Lake v6 verzió?
Csak azért, mert a kettő között is van teljesítménybeli különbség, Illetve a 4 mag 8 szál már nem biztos, hogy elegendő lenne neki, és a Quadro M2000M se egy hűha már.Az akkor mikor te vetted sok pénzért, akkor nagyon jó kis gép volt, de a régebbi kimondott Workstation gépeket ami neked is van, azért egy 9th-10th gen i7-9750/10750/10875vagy i9-9880/10880H már simán megeszi.
Én azért egy ilyen munkagépet nyugodt szívvel ajánlanék MSI WT75-ös Intel Xeon E-2176G - 2186G vagy akár ugyanez a gép, csak i9-9900K + NVIDIA® Quadro® P5200 32GB Ram, csak ez nem 4-500K, hanem kb 4x-e gondolom a büdzsének, igaz ez nem is melegszik úgy.

vagy egy ilyen Eurocom Tornado F7W

Ezek 1-2 évig elegendőek lennének

Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux Mint
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- ÚJ Parkside 10000 mAh powerbank 3 év garanciával.
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Mindenkinek van személyes listája fontossági sorrendben mi következik.
Nem lehet minden új paraméterrel tartani a tempót. Ha valamit cserélsz lesz ami a levesbe megy. Akinek korlátlan pénze van az tegye és kóstolgasson a piac diktálta újdonságokból mi minden évben megújul. Kíváncsi leszek ezekből a méreg drága laptopokból ami még játék képes is ki mennyit fog beszerezni, mert lássuk be nem baj az ha az ember gyakorlatias és csak amire igazán szüksége van és tud költeni költ. Mindig kemény mérlegelés vezérelt vásárlás előtt és fog a jövőben is. Nincs panasz.
és mennyi példa volt már arra

/tiszta, max. picit fényes ahol már kopottas a bill. felülete./

(Lenovo Legion 5 (2021), 5800H, 3070)

Muerte