- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
cyberkind #93088 üzenetére
Dehogy van. Egy 6600-zal is vígan el lehet lenni FHD-n, hozzácsapva egy Ryzen 5-öst meg némi olcsó ddr4 ramot. Persze ha 4kRTmegmindenultramaxon kell120hercen, az zsebbenyúlós, de az volt régen is. 20 éve egy csúcs gamer PC ~400ezer huf volt, na bele lehet gondolni, hogy az hány havi fizu volt, meg most hány havit kellene elköltened,ha most vennél egy csúcskonfigot.
-
Devid_81
félisten
válasz
cyberkind #92650 üzenetére
A mobile 4090 az egy asztali 4080 ami 4070Ti szintre korlatozva, nekem az mar boven kamu 4090
Ennek 4080 mobile lett volna a neve, csak ugye NV-nek nagyon kellett a penz kenyerre
Tudom a mobil vilag mindig is elvolt csusztatva az asztali tesojahoz kepest, igy nem csak a 4xxx szeriaval van "bajom" az osszes ilyen sajnos, csak arra jo, hogy megvezessek a vasarlot es jol lehuzzak Oket anyagilag az alnev miatt, amit most NV jo is meg fejelt ezzel az uj XX90-es valamivel. -
-
echterion
nagyúr
válasz
cyberkind #91688 üzenetére
Üzleti okai voltak neki, én is így látom.
Leszámítva a gddr6x-et, ott azért lennének kétségeim, mert az noti fronton nem jelentéktelen plusz wattokat generálna a heatsink-nek, hiába használja hatékonyabban az áramot, összességében többet fogyaszt és jelentősen több hőt generál. -
mihione
őstag
válasz
cyberkind #91529 üzenetére
Nem teszteltem,de szerintem nem teljesen így van.A lényeg hogy a gépet a hűtőre téve egy nagyjából légmentesen zárt kamrát kapunk (ezért van többféle méretű habos szigetelés a készletben ) a kamrában egy nagyobb méretű bloweres fan dolgozik majdnem max. 5000 rpm fordulattal.Így a kamrán belül túlnyomás keletkezhet ezáltal a levegő kénytelen a laptop egyéb alsó hűtést szolgáló résein keresztül átpréselődni és a meleg komponensek,hőcsövek stb. keresztül kijutni oldalt vagy hátul vagy ahol sikerül neki.Egy mezei hűtőpadnál légrés van így ha nem kellően erős statikus nyomással dolgozik a venti a levegő a könyebb utat választva a gép és pad közötti légrésben fog távozni.
Nekem amúgy pont az általad említett Klim Windelhez koppra hasonló Trust GXT 278 padom van (valszeg ugyanaz az egész csak a gyártósoron átbrandelik).Nem rossz de nem hűvősebb tőle a gép mintha szimplán csak megemelném az alját.
-
válasz
cyberkind #90768 üzenetére
Az elég szomorú lesz mert ez így kiszolgáltatott helyzetet teremt. Szoftveres, driveres támogatáson fog múlni minden. Olyan lesz mint egy előfizetés. Erősebb hardver amit esetleg majd nem támogatnak rosszabb teljesítményt hozhat. (Pl hasonlóan jönnek sokan azzal hogy az áruházban megvett játékok idővel elérhetetlenné válnak és előfizetés keretében lesznek csak elérhetőek, de az is szabályozva szemben azzal ami kézzelfogható, vagy letöltött házilag raktározott amit feltelepítve akár még net sem szükséges használható. Érdekes jövő elé nézünk egy sokkal kiszolgáltatottabb rendszer elé. Persze ezzel fogják biztosítani a várt bevételeket.)
-
törölt tag
válasz
cyberkind #90365 üzenetére
Érdekes, hogy milyen lassan kapcsol be, feszelés után picit megijedt a csávó, hogy nem indul
Honnan rendelted ?Alienware M16 RTX 4080 Live Unboxing, Benchmarks, Display Test, Flex Test, and More!
-
k-adi
nagyúr
válasz
cyberkind #90323 üzenetére
"Legion Pro 7i vagy Asus Strix"
én is ezeket a gépeket nézem, de tesztek még nincsenek így nem lehet egyiket se ajánlani még... a Strix hátulja végig venti nyílás, érdekes lesz ott a hűtés hatékonysága... a pro 7i pedig desing visszafejlődés
Viszont ami érdekes, az a pro 7i árazása, megjelenése és a "pro" névváltás.
Több dolog is arra utal, hogy lehet tényleg lesz egy legion 9:
"They are releasing the Legion 9 on May 2023, that's the real upgrade from Legion 7
Apparently the Pro 7I is named Y9000P Ultra in the Chinese market, which means this is meant to be an upgrade of the 5i Pro. The true successor to the L7i won't be out for a few months.
This is the 2023 version of the Y9000P (the successor to the 2022 Legion 5i Pro) , while the real successor to the 2022 Legion 7i (Y9000K) is yet to be launched. ""4090-nel"
Annak horror ára lesz
-
laposonly11
senior tag
-
Lord Myn
senior tag
válasz
cyberkind #84801 üzenetére
A Control nálam teljesen jól fut RT-vel, csak az a bizonyos `low-poly texture` hiba gyakran megjelenik és nem találtam rá eddig megoldást (kivéve, ha DX11-ben játszom, de akkor ugye nincs RT...).
A VGA killer listához inkább olyan cuccokat raktam volna hozzá, mint a The Medium, a Martha is Dead vagy a Hitman III (természetesen RT-vel mindegyik), na ezeken könnyen el lehet érni a <10 fps-t, ha csak úgy bekapcsolgatunk mindent...
-
Ubul86
őstag
válasz
cyberkind #84801 üzenetére
nameg Metronál két változat is van, korábbi gépnél egyik se ment
Xboxon azóta már végigment (Series X),de ugye az más.
CP olyan, hogy optimalizálatlannak tudom be , főleg amennyi probléma volt az indulással és magával a játékkal is (de ugye elvileg Witcher is így indult, csak az kikupálódott)Plagueről csak annyit tudok nyilatkozni hogy fullhd maxon megy 3070-el
de mivel nincs 4k-m, és nem is láttam, hogy lenne ilyen settingem, ezért nem tudtam tovább tesztelni. Gamepass-os, majd ránézek megint.
Control meg mondjuk szintén nem mai darab, és piszok jól néz ki , 1660ti-vel rt nélkül is jól ment (bár végül az is series x-en lett kipörgetve
)...de érthető a maximalizmus által a gépigény
-
FőDudu
veterán
válasz
cyberkind #82871 üzenetére
Mivel ra van dugva a wattmeros USB kabel, igy latom miamerre.
Hiaba van 2-4w a proci felvetelehez kiirva, siman van 10-30W kozott barmi. Es ez Battery saver uzemmodban, UV-zott procival. Csak wifi, semmi letoltes.
Eleg erdekes. ( fullra toltott akkuval).
Fullra levett fenyerovel be lehet menni 7w koruli teljesitmeny kore.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
cyberkind #82304 üzenetére
Nekem az elejen volt vele teljesitmeny gondom.
Az SSD sebessege lefelezodott.Aztan fel ev utan raprobaltam es javult. Hozta azokat a mert eredmenyeket amit a W10.
Legalabbis Cinebench, Superposition, Timespy eredmenyek legalabb a W10 ertekeket hozzak.
Mondjuk nekem Razer Blade van, nem a legujabb, hanem 2070Super verzio.
En a Razer fele w10 verziot frissitettem meg.
Aztan most ujrahuztam a W11-et clean installkent. -
MacEdm
tag
válasz
cyberkind #81015 üzenetére
Esport gameket jelent: csgo, pubg meg néha wow.
Szóval nem a AAA titlek mennének.Ami még kérdés lenne, hogy a 45Wh-s akksija bírná-e a 2-3 óra officet (word, excel, pdf)
Hétvégente szoktam járni suliba és van egy pár terem ahol nagyon nincs a közelbe konnektorŐszintén nekem egy lenovo y510p-m van már vagy 8-9 éve, nem volt vele semmi bajom eddig. Lehet ezért is húzok a lenovo felé most
-
k-adi
nagyúr
válasz
cyberkind #80931 üzenetére
igen igen, úgy értettem, hogy ha karácsonyra ideér az L7 akkor elég sokat késett mert várhatóan tavasszal (aztán persze kitudja
) jön a mobil 4000 széria emiatt remélhetőleg hamarabb esik majd az L7 ára, mint alapból. Persze aztán lehet addigra kitör a 3. ww vagy bármi egyéb ami miatt megint elakad az ellátási lánc (jobban..), stb
-
-
ProdiG
tag
válasz
cyberkind #80750 üzenetére
Az lenne a legjobb döntés, csak árban felugranak 800 fölé...lélektani határ pedig 700k.
Acer Nitro 5 12700h, 16gb ram, 1tb nvme ssd, 3070 ti-vel 690k
Ennél jobb ár/érték arányt nem találok seholszerk: hoppá, radiumon találtam egy Legion 5 pro-t, 700k, minden ugyanaz, csak sima 3070-el van szerelve.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cyberkind #80668 üzenetére
Akkor ezért indult lefelé ívben a VGA-k árai.
Nem baj az, menjen csak. Engem egy dolog zavar majd csak, hogy a mesterségesen felpumpált, és túlárazott laptopom X vagy Y év múlva töredékét nem fogja érni, mert egyszerűen vissza fognak zuhanni az árak, és akkor lobogtathatom én, hogy de hát ennyiért vettem. Kutyát nem fogja érdekelni.
Én örömmel nézem végig, ahogy elbuknak a több milliós RIG-ek. Bár sajnos ezek bőven vissza termeltek már azóta, és sajnos még mindig hoznak annyit, hogy megérje.
Mondjuk nem sokáig. ÁMEN. -
k-adi
nagyúr
válasz
cyberkind #80668 üzenetére
Aha, néha olvasgatok amikor van időm, de én még ott tartottam, hogy "lehetséges" az eltolás és nem fix
bár igen, amekkora túltermelésről, meg használtpiac fellendülésről (rezsi-bányagépek) cikkeznek sok helyen, nem lennék meglepve, végülis az ő oldalukról ez logikus döntés hogy próbálják elsózni még a "beragadt" készleteket.. csak én már vártam a 4000-etde akkor még többet kell..
-
Speedy007
őstag
válasz
cyberkind #80240 üzenetére
javaslom a deepcool termékeit WindPal vagy a Multi Core X6,nagy melegben sem a legutóbb nem engedte a gépet 80-85C°fölé gépigényes címek esetén bár a hangja hagy némi kívánni valót maga után Mert mikor nem játszol hangos játék alat nem feltűnő..Genesis Oxid finoman szólva ipari hulladék.. Tescoban vett Deawoo két ventillátoros laptophűtő 5K-t nagyobb huzatot csap mint az.. Szerintem azért kifizetni marha sokat nem éri meg szerintem mire össze barkácsolsz egy olyat mint MaxxDamage
-
mihione
őstag
válasz
cyberkind #80235 üzenetére
Ha sima legion 5 van akkor nem sokat fog erni mivel hiaba racsos szinte az egesz alja belul egy uvegszalszeru vekony szovet reteg van belesutve muanyag pockokkel a burkolatba es csak a ket ventinel van kivagva.Roncsolas nelkul nem kiveheto sajnos,pedig szerintem rengeteg szamitana ha hutopadon van a gep,ha nem lenne garis mar reg kiteptem volna belole.
Nekem trust gxt 278 van legion 5 alatt,nincs problema vele,de ha megmokolnam burkolatot es jobban szamitana kozepen is a legaramlat lehet mast vennek.
-
válasz
cyberkind #80231 üzenetére
Szia,
2 db 14-es jobb választás. /ebbe a topikba megerősítve/
Ha jól emlékszem, a 12-es ventikből 3 db fért volna el.
Amúgy a laptop aljától is függ, hogy milyen a beszívás, mert esetemben is a 2 db 14-es pont fedi azt a részt amit kell. Battery meg hangszórók vannak ahova nem kell a "friss levegő"Pl. Itt látni a felületen, és rendben is van.
A 2x140-es ekkora felületet lefed, ahol "poros" lehet is látni. -
-
-
Sumptuous
senior tag
válasz
cyberkind #78304 üzenetére
Ez a "bios" (uefi) másik "fele". Embed Controller. Többek között ez vezérli a cpu, gpu feszültségszintjeit, frekvenciáit. Egyszer nekem is voltak hasonló gondok a laptoppal, de ez a reset megoldotta nálam.
Nekem rgb-s a bill. a sikeres reset után látványos karácsonyfa effektet játszik le, és visszáll minden feszültség, frekvencia, oc, uv, stb. érték a gyárira. Eztuán az összes ezzel kapcsolatos probléma megszűnik.
Redditen hasonló gondot is megoldott, ezért gondoltam hogy nálad is beválik. [link]
Szerk: Hivatalosan 8sec, nekem ment ennyivel. De akkor ahogy fentebb is írják, próbáld hosszabban.
-
-
válasz
cyberkind #78040 üzenetére
Alapból (ha emlékezetem nem csal) akkor a Winfos olyan ACPI szabályzást erőltet az AMD procikra amik szerint az Intel működik: azaz a minimum órajel (800 MHz) és az alap órajel (legyen az most 2400 MHz) között talán egy-két lépcső van majd erre pakolja a turbo-boost-ot. Miközben az AMD nagyon jól implementálta a GPU szegmensből a fejlett órajelvezérlést, a dinamikus boost-ot; azaz az alapórajel és a maximális energiagazdálkozás között sokkal több lépcső van és a turbo boost és az alapórajel között is van több lépcső. Ez "lefelé" is igaz, azaz nem csak gyorsítani tud ilyen fejlett módon a proci, hanem fékezni is ha túl melege van.
-
válasz
cyberkind #78027 üzenetére
Kell az Intel-el is masszívan szopni, ha tökélesre akarod reszelni a rendszered, illetve az AMD-vel is. Mert míg az Intel az RST miatt tud elvérezni, addig az AMD meg az ACPI modulokra kényes. De a legtöbb gyártó "chipset" összefoglaló névvel ellátott driver csomagban adja a programokat a fenti hardveredhez. Akkor is érdemes felbajlágolni a gyártók elaggott driver csomagjait, ha már az oprendszer az MS supporton talál újabbakat, mert szokott sok EC-specifikus dolog lenni bennük amik tartalmazhatnak valami hardverspecifikus dolgot, vagy fejlettebb energiagazdálkodást, jobb thermikus vezérlést...
-
válasz
cyberkind #77686 üzenetére
Nekem a 10 éves Notepal U3-asom (ez van Maxx-nek is) gyári ventije most kezdett el szólni.
Nem mondanám, hogy szar lenne a gyári, én eddig nagyon meg voltam elégedve vele.
Most keresek majd valami 5V-os csapágyazott slim ventit és bízom benne, hogy az is fogja bírni egy darabig... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Napelem
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest