Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz Devid_81 #92084 üzenetére
Szia,
Csak annyit mondanék, hogy amit csinálsz most hagyd, mert több kárt okozol mint hasznot
Fordul KH mesterhez, ő a nagy fémes paszta kenés szaki!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Csupati
őstag
válasz Devid_81 #92086 üzenetére
Killhates kollégát Én is ajánlom hogy keresd meg, ha a vga tűrhető hőmérsékletű akkor oda csak mx4 vagy hasonló jobb minőségű pasztát rakj , meg a rózsaszín kence helyett K5-prot szoktak használni de az is ilyen kenhető gappad. Nem rosszak ezek a kenhető gappadak ilyen szempontból, nem kell 10 különböző vastagságút venni, cserébe rémálom letakarítani.
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Devid_81 #92086 üzenetére
Padek nem megfelelő összenyomódása is okozhat (egyik oldalon) nem megfelelő hőmérsékletet is.
Én is volt, hogy úgy éreztem lecserélem az összes padet a heatsinken és nyögés lett a vége!Megvettem a legdrágább TG padeket és próbálkoztam, de sokszori kísérlet(ek) után sem jártam sikerrel, így KH megoldotta nekem és új heatsinket is vettem közbe meg UK-ból kértem csere heatsinket is most meg már vizes heatsinkkel tolom, de a pasztám maradt ugyanaz. (bár ez asztali procis gép és MXM kártyás GPU) /hosszú/
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
echterion
nagyúr
válasz Devid_81 #92089 üzenetére
A gpu-ra ne kenj folyékony fémet pont azért, amit írtál, plusz a 70-75 oké ennél a gépnél, elég egy jobb minőségű paszta.
Ha padok nem megfelelő méretűek, akkor biza felfekszik és nem lesz jó a hőátadás. A saját életed könnyíted meg, ha veszel hozzá K5 Pro-t és mindenhova azt kened a különféle méretű padokkal való kísérletezgetés helyett.******
-
echterion
nagyúr
válasz Devid_81 #92091 üzenetére
Szerintem így már rendben lesz majd a gép.
Én a frissebb pasztát kenném rá, a régit inkább kukáznám már. De ez csak az én becsípődésem, hogy azért 8 év alatt még bontatlanul se biztos, hogy megmaradt az állaga, de megnézed, úgyis látod, hogy mennyire száradt már ki.******
-
addikt
válasz Devid_81 #92091 üzenetére
Esetleg próbálkozhatsz jobb pasztával is akár mindkét helyre cpu és gpu meg akár VRM, mert ez [link] a paszta elég sűrű és állítólag az egyik legjobb ami kapható pasztában. Az élettartam paszta szempontjából kérdéses még folyamatban van nálam meddig hatékony, jelenleg ez szerintem sokkal jobb mint az mx4, nem csak papíron.
Az egyik laptopomnak hangja sincs mióta felraktam a kencét mindenhova.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
MaxxDamage
félisten
válasz Devid_81 #92170 üzenetére
Teljesen oké.
Én is úgy csináltam meg a vizes heatsinkkel, mert úgy küldtek hozzá t.padeket(képen látszik is, hogy van ahol 2 rétegben lett feltéve)
Aztán úgy ment rá a heatsink... és tökéletes (persze nekem volt "méret" leírás a t.padokról, hova milyen vastagság kell - van külön a gyári heatsinkhez (ami léges csak) és van a vizes heatsinkhez is) ha már csak 1 helyen el van b*szva, akkor az egész borul...
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz Devid_81 #92174 üzenetére
CPU/GPU: 80/70c teljesen rendben!
-
MaxxDamage
félisten
válasz Devid_81 #92182 üzenetére
Minden jó ha a vége jó!
-
-
FőDudu
veterán
válasz Devid_81 #92649 üzenetére
A Razer azert egy mas kategoria.
Minosegben biztosan. Nem az a szokasos tejfolospohar muanyag csilivili gamer szemet mint peldaul a sok Scar meg Acer Nitro.
Elhiszem, hogy jo a Legion7, de van meg feljebb (Razer, AW). Raadasul ahogy fentebb irtam a linkelt model kozel sem fullos konfig. +32GB memoria, rendes 2TB SSD es mindjart kozeledik az ara a Razerhez. Es valoszinuleg a Razer sem kiherelt GPU-s modell, szoval elkepzelheto, hogy ugyanazt a TGP-t tudja (nem neztem utana).
Soknak tunik, de minden gyarto durvan emelt. Sajnos ehhez kell hozza szoknunk.
(en mondjuk egy Oled kijelzos gepre koncentralok a mostani Razer utan, masban nem igazn szamit az elore lepes. Marmint nekem.)[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-
musicproo
tag
válasz Devid_81 #92777 üzenetére
Most csinálom a pasztázást, ami biztos hogy a cpu es gpun levo paszta is fullra kikemenyedett mostanra, tehat egy kalap kakit sem ér.
Amit viszont eszrevettem (ugyanigy talalkoztam mar ilyennel asztali vga eseteben is), hogy a vga ram chipeknel nem mindegyikre illeszkedett rendesen rá a thermal pad. Látni hogy nemelyik chip feletti padban nincs benne a lenyomat. Nagyon kis difiről van szó, vastagabb padot nem akarok rá tenni, az a hűtő számára nem lenne tul egészséges. Tanácsot várnék, hogy hagyjam így vagy esetleg egy pöttyni pasztát rakjak e a chipek es a thermal pad közé. (mx4, ami fémmentes). -
musicproo
tag
válasz Devid_81 #92881 üzenetére
Nem akarok még véleményt alkotni az MX-ekről. Annyit tudok mondani, hogy anno elsőnek MX5-öt vettem PCX-ről, az úgy be volt száradva gyárilag a tubusba, hogy kinyomni alig bírtam, felkenni meg aztán végképp nem lehetett, szóval azonnal a kukában landolt. Utána vettem ezt az MX4-et szintén PCX-ről, de annyi már feltünt tavaly is mikor kézhez kaptam, hogy valahogy ez is szárazabbnak tűnik mint jópár tesztvideóban.
-
Medocsabi
addikt
válasz Devid_81 #92883 üzenetére
Pár éve emlékszem itt a fórumon is volt időszak,amikor mindenki panaszkodott az mx4-re, és kiderult, hogy valami hibás széria lett legyártva Én azóta a Noctuát használom, asztali gépen meg sima arctic pasztát,az csak amolyan filmes letöltős gép,nincs terhelve,annak az is jó
-
Csupati
őstag
válasz Devid_81 #92930 üzenetére
Amíg az egpu adapter TB3 marad addig mindegy hogy a laptop TB4 es, a régebbi szabványt fogja használni.
Az Alienware egy kicsit különc a Graphics Amplifier miatt ami dedikált kábelt és portot használ ,direktben a CPU és az adapter között van kommunikáció a TB-vel ellentétben
De KB azonos adat átvitelre képesek .Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
musicproo
tag
válasz Devid_81 #92881 üzenetére
Na megvolt a művelet.
Thermal grizzly hydronaut paszta. Szilikonmentes, direkt az ilyen esetekre ajánlották, amikor a hűtő és a cpu között kinyomódik oldalra a paszta. A gpunál azonnal jó lett, a cpunál próbálkoztam vagy 3x mire a hűtőt leszedve egyenletes lett a pasztaréteg. Nagyobb pasztamennyiség oldotta meg. Amikor már elég cumó kinyomódott oldalra, akkor megmaradt belül is. Valószínűleg lehetett volna még ügyeskedni az MX4-el is, de minőségre ez tuti jobb. Konkrét méréseim nem voltak, emlékezetből tudom írni, hogy átlagban 7-8 fokot biztosan csökkentek a hőmérsékletek, szóval így sikeresnek nyilvánítom a dolgot. Az mx4-et viszont nem "temetném el" így. -
nagyúr
válasz Devid_81 #93156 üzenetére
Mert az LGA-s foglalatoknak brutál a leszorítóereje, ott azért nem lett hőmérséklet változás, mert felpuhult a réz a galliumtól és hézagmentesen felvette a proci DIE-jának az alakját Ilyen a direct-die is, amit meg lehet még bolondítani, hogy az IHS-t kicseréled egy 5x5 cm-es hőkamra lapra! Ott takonyra terhelve 4.7GHz-en 66 fokos a CLEVO P870-ben az i9
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
válasz Devid_81 #94556 üzenetére
Én nem munkára használom a laptopom. A legnagyobb adathúzogatás játék iso méretben történik mondjuk 2 hetente, 1 hónap. Filmek, fotók ilyen pár mb méretben bőven elég hdd-n is elég gyors. Rengeteg adathordózóm van, megőrizem őket az évek során, ha kell valami onnan ráteszem a gépre. Használat közben egy hdd míg megtölti a ramot, közbeni adagolás még sosem okozott fennakadást gémelés közben. Eddig még nem nagyon vettem észre különbséget ssd és hdd között azon alkalmazásoknál amit használok, az olvasással nem volt még gondom. Írásnál meg addig csinálok valami mást ha éppen nagyobb adattal kell megbirkóznia. 3 SSD és 1 HDD van jelenleg nálam.
Az a baj hogy egy ilyet nem tudok betenni. Van is egy belőle. [link] Beférne csak a csatija miatt nem megy, nem ott van.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest