Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ilyen TB/SSD PCIE4 csatolójára kötött vga esetén a notebook proci tud magasabb kakaóval is üzemelni (40-50W helyett) ?
-
törölt tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Dupla lol az egesz sztori, mert a cyberport tulajdonosai kozott magyar is van

Frozen: Szerintem a dell shopnak teljesen vallalhato arai vannak, azon kivul viszont tul sok kompromisszumot kell kotni. Erthetetlen szamomra, hogy Nemeto.-ban egyetlen egy bolt se arul cherry mx kapcsolos/US billentyuzetes m15-ot. Rohej az is, hogy 2022-ben ASUS-on kivul semmilyen gyari bolt nem mukodik nalunk.
hszilard666 & 2018: Nem vagyok semmilyen Gago, ezt mellozzuk. Raadasul visszanezve teljesen mas stilusban irunk. -
törölt tag
válasz
Raymond
üzenetére
Az ilyen akciok nem ritkak ott. De sajnos az utobbi ket evben nem nagyon szallitanak Mo. En vagy 300 euroval olcsobban tudtam venni gepet meg 2020-ban a Cyberportrol, de azota akarhanyszor probaltam rendelni, nem engedte. Szerintem az alternatetol sem lehet rendelni. Meg egy eve probaltam, engedte is Magyarorszagot aztan a fizetes helyett azt irtak, hogy majd emailben ertesitenek a tovabbi teendokrol, de azota se kaptam semmit

Egy bolt van ami biztos szallit es az a computeruniverse, mivel neki egy konyvkiado a tulajdonosa, ami mar vagy 20 eve jelen van Mo.-on.
Talan meg az easynotebooks.de erdemes megnezni.A mailboxde-t pedig sajnos el kell felejteni, minden komoly bolt tiltja, a dell biztosan.
-
törölt tag
válasz
GyMacs
üzenetére
Persze, ott van neki a hely, a keret mozgathato, csak ugye a gyarilag hozzaadott "rez lapka" 2230-as, tehat azt meg +ba venned kell hozza. Itt egy video a csererol: [link]
Mas:
Latom ez mar regi hir, de most jott ki weibos anyag hozza.
MSI GT77 Titan visszater. [link]- Alder-Lake HX
- 3080Ti
- Kombinalt teljesitmeny akar 250W, processzor kulon akar 160W
- 4 venti / 7 heatpipe (vpt meg mindig nem igazan szereti az msi)
- 4 RAM / 4 SSD slot (ebbol egy gen5)
- Cherry MX billentyuzet
- Opcionalis OLED vagy MiniLED kijelzo
- Jo draga lesz

-
törölt tag
válasz
Frozen
üzenetére
Nekem igazabol a fem pasztaval van a bajom. Elvileg Thermal Grizzlyt hasznalnak, de a kiskereskedelmi boltokban kaphato conductonaut nem teljesen igy nez ki. Ez a fura git hasonlit a Dell csodapasztajahoz

Ha mar Dell, nem tudom volt-e mar: G15 5520-nal kivettek a masodik ssd csatlakozojat, így csak egy ssdt lehet a gepbe rakni (3060-as verzional biztosan): [link]
-
törölt tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Szamomra egy fizikai fedel nelkuli webkamera n+1. privacy issue. Nem kene, raadasul munkahoz ugy is komalyabb kell.
Valami oka biztos van, hogy kimaradt, míg minden mas termekben meg van, raadasul valahol fejlesztettek is rajta (Window Hello).
Mondjuk azt alairom, hogy az uj hulye uv feauture helyett inkabb 1080p IR-s kamerat rakhattak volna bele.
Rog Strix SCAR SE (2,7kg, szep nagy vp hutes
) :
12950HX + 3080Ti 62W+171W tud jatek alatt, ami 230W+ terheles, nem rossz!
Eleg sok a trutyi az elektronikan, lenne dolga KillHatesnek.Asus Flow X16 (2kg):
A fura tablet funkciojat nem szamitjuk, akkor ez egy nagyon jo kis gep. Letisztult design, ugye erre is ra lehet majd dugni a 3080/6850 kulso rog videokartyat, nincs forrasztott ram, van hely ket SSDnek es hat ugye ott van a MiniLEDEs kijelzo. Ha lenne masfel milliom erre, tuti ezt vennem kulso videokartyaval. -
törölt tag
válasz
lostprophet
üzenetére
Advantage Editionnek azért vannak problémái:
Én megvárnám, míg kijön belőle 6900HX processzorral szerelt változat (igaz, még nem jelentették be). MUX és a PCIE 4.0 hiánya miatt én biztos nem venném meg a tavalyi kiadást.
A másik meg az, hogy ilyen SKU-val (G513QY-HQ008-32gb-1tbssd) én biztos nem vennék notebookot. Lehet, hogy visszaküldött gépet bővítenek, így eltudják passzolni újként, meg ki tudja, milyen memóriát és ssdt tesznek bele.
-
törölt tag
Ha a cikkszám helyes, akkor ez tényleg a jobb kijelzős [link] . Itt egy reddit poszt a kijelzőről: [link] . 100% sRGB, 314 nits, ezer feletti kontraszt.
DELLt mindenféleképpen újra kéne pasztázni, de nem egyszerű szétszedni..
Omeneket sajnos nem ismerem, még élőben sem láttam egyet se.
Milyen gépet használsz jelenleg ? Én most vettem egy 4700u-s HP-t, szintén front+back (angular, laravel) és virtualizáció is van(igaz csak egy linuxos gép) és simán megy minden mint a karikacsapás 16GB rammal.
-
-
törölt tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Rákerestem erre a monitorra. Ezen van HDMI és DP is [link]. Miért kellett neked átalakító ?
Hopp meg van a megoldás: HDMI bemeneten csak 120Hz-t tud.
De van a L7-en DP kimenet, csak USB-C-n keresztül..
Itt van ez a szuper kis adapter, de ezen sincs rajta hogy DP mennyi, csak hogy 4k@60hz, ami alapján simán kéne tudnia 1080p@144Hz-et. [link] -
-
törölt tag
válasz
Zodicus
üzenetére
Technikailag a dual rank-es jobb, de valamiért Jarrod single rank tesztjei meggyőzőbbek

Van egy releváns reddit poszt [link] ,ahol egy Legion 5 notebookban (5800h+3060) hasonlítanak össze single és dual ramokat. Nagyon együtt mozog a kettő.
Szerintem ebben az esetben a density és a latency fontosabb, mint hogy dual vagy single. -
törölt tag
válasz
Zodicus
üzenetére
Benne van a leírásban

A KF432S20IB1K2/32 2Rx8, tehát dual rank, míg KF432S20IBK2/32 1Rx8, tehát single rank.
És hogy mi a különbség ?
"Dual Rank Memory is basically like having two Single Rank chip ranks on one memory module, with only one rank accessible at a time."
Ez jó kérdés. Gondolom AMD-s a géped. Ultrabookreview STRIX G15 AA Ed.-nél dual rank memóriát használt [link] , míg Jarrod single rank modulokat [link] . -
törölt tag
válasz
KillHates
üzenetére
Tisztában vagyok vele, lehet a címkézés szó használata nem volt megfelelő ebben a kontextusban. Itt inkább arra akartam felhívni a figyelmet, hogy mennyire igénytelen így elküldeni a notebookakat tesztelésre, XMG-től még nem láttam ilyet. Ráadásul az idő sem sürgette őket, hiszen volt vagy 1 hónapos embargó.
k-adi: Áh Jarrod. Még mindig furán válogatja össze a teszteket (GOW high miért nem ultra?), nála szoktak kijönni érdekes eredmények (azóta sem láttam olyan tesztet, ahol a 6800M ilyen jó eredményeket ért volna el, főleg, hogy MUX kapcsoló sem volt a gépben). Viszont a konklúziót adom, más tesztekben is 1-15% különbség van (a notebookcheck kártyás oldalán 20-30% előnyt is írnak egyes játékoknál, csak tudnám honnan veszik ezeket a számokat) és általában legalább ezer eurót rá kell költeni. Nem csodálom, hogy miért nem tettek 10 vagy 12 GB memóriát a 3070Ti-ra: senki nem venné a drágábbat..
kretenallat: Ennyiért szerintem az Asus e-store-os ajánlat nagyon jó, ár/értékben nem kapsz ennél jobbat. Ezt a variánst nagyon sok firkásznak elküldtek tesztelésre (QHD kijelzővel), valahol kijött, hogy lehetnek hibás példányok.. Na bumm, max visszaviszed. Engem a durván világító státusz ledek zavarnak, meg a melegedés, de az utóbbi minden notebookra igaz.
Vannak pozitív tesztek is, ahol nem húzzák le (nagyon
) a gépet:
ASUS ROG Strix Scar 15 Review - It's Too Good!
Asus ROG Strix SCAR 15 2022 review (G533ZW – Core i9-12900H, RTX 3070Ti) -
törölt tag
Preliminary XMG Neo 15 E22 with RTX 3080 Ti (notebookcheck review)
Ilyet még nem láttam, hogy címkézetlen billentyűzetet küldenek tesztelésre

A kijelző nagyon gyengus a mai mezőnyben.
Vízhűtés nélkül teljes kakaón 68 fokos a billentyűzet. WTF
Viszont legalább a jobbik memóriával szerelték (Samsung 16GB 1xR8). -
törölt tag
válasz
üzenetére
Rosszul írtam, az Alienware m15 R7 hűtése picit más lesz [link] :
Memóriákra visszatérve: itt beszél róla hosszadalmasan, a lényeg az, hogy a SK Hynix 8GB 1xR16 memóriáknak a latencyje rosszabb (101ns vs 90.9ns), mint a Samsung 16GB 1xR8 memóriáké. Az írás, olvasás, másolás hasonló, hol az egyik, hol a másik a jobb. Eddig a legjobb latencyvel, írási és olvasási sebességgel a Strix SCAR SK Hynix 16GB 1xR8 memóriái
rendelkeznek. Kíváncsi vagyok, hogy az új hatos Ryzen széria mennyire lesz érzékeny.MaxxDamage: Tök vicces, hogy a tápcsati melletti chip itt is ugyan úgy ferdén rátéve a nyákra, mint a 15 colos tesónál.

-
törölt tag
Megtaláltam a tajvani Jarrodot és ő legalább szét is szedi a gépeket.
A srác csatornáján van Razer Blade 17, Asus SCAR meg mindenféle teszt.
Sajnos megint lesznek bajok a memóriával, mert több laptopot SK Hynix R16 szerelnek, ami lassabb mint a Samsung R8
Sajnos mandarinul beszél, de azért valamennyire érthető. Van sok szép grafikon.
Dell G15 5520 (12700h, 3060 130W, QHD)
Új hűtést kapott (ezt kapja az Alienware m15 R7 is):

Van itt egy érdekesebb notebook is, teljesen meg voltam róla győződve, hogy ez a Legion 5 Pro, de ez elvileg valami más.
Legion Y9000P (12700, 3060 140W, QHD 500nit stb.)
Ennek is új hűtése van, gondolom az új Legion ötös széria is valami hasonlót fog kapni:
Egy kis bónusz tartalom:
XMG Neo 17 colos vízhűtéses kínai testvére -
törölt tag
-
törölt tag
MSI Vector GP66 12UGS laptop review: 150 W TGP GeForce RTX 3070 Ti sweet spot
i9-12900H + 3070Ti 150W
5800h + 3070 140W (Legion 5 Pro)
Az MSI leszokhatna már ezekről a fél tégla adapterekről..
-
törölt tag
Ha már nálunk is több helyen kaphatóak az új Strix Scar notebookok, itt van egy érdekes teszt: [link] .
Lengyel fickó, de van angol fordított felirat.
A konfig: i9-12900, 3080Ti, FHD kijelző.
A probléma: durván bedroppol játékok alatt. Durva, hogy a Cyberbunk2077 turbo és performance profilok alatt el se indul, míg a legtöbb játéknál a min fps 6-20.
Ráadásul a csávó azt mondja, hogy nem egyedi problémáról van szó.Van egy videója, ahol be van állítva a CPU PL1 80Wattra játékok alatt, ott 89-96 fok között ugrál a processzor hőmérséklete APEX alatt. Ez mennyire jó vagy rossz ?
-
törölt tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Ráadásul tök mindegy mit veszel, ha gariztatnod kell, úgyis küldik ki Szlovákiába. Az áruk nagy része meg úgyis a Szlovák depóban van, most ha le tudják venni a polcról az XY terméket és Pestre küldeni, akkor a ZX termékkel ez miért nem működik ?
Valami oka biztos van, nincs itt egy interkontinentális boltos ?

Alzánál az utolsó négy megrendelt laptopból 3 Legion 7 volt..
-
törölt tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Érdekes, hogy nem írják, milyen billentyűzettel kapható (előző alkalommal megtették).
Ráadásul veszik (most ugye a megrendeléseket rendesen mutatják, mert jól megbaszták őket ezért), van jövője a szlovák/cseh gépeknek Magyarországon
Remélem az alzanal is így látják.. -
törölt tag
XMG Neo 15 (E22) / Eluktronics MECH-15 G3 review (2022)
Vízhűtés nélkül a 93-96-98 fokos max CPU hőmérséklet játékok alatt, hát véleményes
Ráadásul ez csak a 3070Ti verzió és elvileg meg van kenve fémmel a CPU.. -
törölt tag
Tehetek én róla, hogy a magyarok
minden szartmindent megvesznek. Amúgy tök érdekes, hogy 4k kijelzővel lőnek a magyar és a német piacra is. Európában ennyire keresett az ilyen magas felbontású kijelző ? Mert játékra nem valami ideális. Ráadásul a firkászoknak kiküldött összes tesztgép fhd kijelzős volt. -
törölt tag
ASUS Zephyrus G14 (2022) Review - The Best Laptop?
st3v3np3t3r: Itten nincs hely második RAM foglalatnak.
-
törölt tag
válasz
fordjee
üzenetére
HIDevolution bolt weboldaláról:
7. Alienware International Warranty
For an additional charge, Alienware offers a warranty valid for the length of the chosen service plan that is valid worldwide wherever a similar product is supported. Service plans marketed as "Premium" or "Pro" warranty or service plans qualify for the Alienware international warranty. Manufacturer’s warranty support for the Dell international warranty will be limited to the manufacturer installed core components such as but not limited to the VGA card, motherboard, original CPU, speakers, hinges, original display panel, power jack, etc. Any issues with upgraded or changed components installed by HIDevolution must be claimed through HIDevolution.
It is the end user's sole responsibility to contact Dell or Alienware in his or her respective country for validity and support of the standard warranty. HIDevolution bears no responsibility if the product is not supported in the end user's local region.
hito: Szerintem sehogy, gondolom hőfokok alapján visszaveszi az órajelet. Írtad is, hogy jobban melegszik. -
törölt tag
Notebookcheck-es tesztben is átlag alatti a teljesítménye, szerintem ez ilyen. [link]
"However, the test showed that the performance of the Intel Core i7-1165G7 remains slightly behind the average of our test results so far."
fordjee: Szerintem kb. lehetetlen, talán valamilyen csomagtovábbító szolgáltatással, de pl. a német Dell alapból kiszűri ezeket. Ezenfelül ÁFA+VÁM jön rá.
Amúgy ha valaki mégis szeretne amerikai Alienwaret, akkor ennél a cégnél érdemes érdeklődni, szállítanak Magyarországra. [link] -
törölt tag
ASUS ROG Strix Scar 15 Review - It's Too Good! (i9-12900H, 3070Ti)
Ultrabookreview teszt: [link]
Alternaten most akciós
[link] .
Bírom ezt a Moniz srácot, szerintem sokkal jobb mint Dave, a végén mindig szétszedi a notebookokat, több információt is közöl. Olyan lightos Jarred.Alienware X17 R2 Unboxing and First Impressions
Alienware X15 R2 Unboxing and First ImpressionsDurva, hogy ilyen prémium notebookoknál a másodlagos karakterek a billentyűzeten nem kaptak megvilágítást..
-
törölt tag
És tényleg, a 3050-es változatot 120herzes kijelzővel szerelik. Ezt nem tudtam, my bad..
A DELL G15 alapkijelzője borzasztó. 280-as átlag nit, 730 körüli kontrasztarány, 16-25 körüli ms, 57%-os sRGB!!! és 200-as PWM!!!. Ha szerencséd van, akkor olyan kijelző van benne, aminek a kontrasztja ezer feletti és az sRGB lefedettség is inkább a 70%-hoz van közel és nem PWM-es. De például Jarrodnál a kettő közötti kijelző járt. És ez minden G15 modellnek az alap kijelzője.
Ezt a kijelzőt elég nehéz alulmúlni viszont a G15 kapható az Alienware belépő 165 herzes kijelzőjével is, ami egy teljesen jó panel.Mellesleg most Németországban Legion 5 15' 165herzes kijelzővel, 5600h & 3070 130W speckóval 1300 Euró ~ 465e Forint [link].
st3v3np3t3r: Én se vagyok ettől boldog, de még mindig jobb, mint az, amit az Apple csinál és általában amit ők csinálnak azt mások is elkezdik..
KilgoreTrout: Én biztosan a 11400H-val szerelt Lenovo mellett döntenék. Kétlem hogy ezt a speckót valami is überelni tudja, kiegyensúlyozott egy gép ennyiért. [link]
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Ilyen vékony gépeknél nincs sok hely, Alienware X14-nél mindkét modul az alaplapon van. Ha nem rossz minőségű a RAM, akkor nincs vele nagy gond, ráadásul lehet később bővíteni is, ami jobb, mint a semmi. Mondjuk +200Euro , hogy 16GB legyen az alaplapra forrasztva.
Amerikában X15/X17 R2, m15 R7 is rendelhető már.
KilgoreTrout: Biztos, hogy nem. Az alap G15 kijelző rosszabb (ha peched van, akkor sokkal), mint a sima Legion 5 kijelzője. G15-öt mindenképpen újra kell pasztázni is (mondjuk szerintem a Legion 5-öt is), ami a kialakítás miatt nem olyan egyszerű.
-
törölt tag
Csak én érzem úgy, hogy a jelenlegi árak mellett ez ennyiért nem is olyan rossz vétel ? [link]
A GPU elviekben veri a a sima 3070-et. -
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Mást nagyon úgyse tudsz tenni, nincs nagyon hely.
2018: Linusék és Dave is nagyon ügyesen válogatta össze a teszteket.
Ráadásul ezek az integrált kártyák nagyon durván be tudnak droppolni játékok alatt, én azért fenntartásokkal kezelném, hogy simán verik a 1650 Max-Q-t..Mondjuk azt jó látni, hogy szépen fejlődnek az integrált megoldások, legközelebb lehetne mellérakni fixen 1-2GB GDDR6 memóriát, tökéletes lenne egy Steam Deck-hez.
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
-
törölt tag
válasz
motifator
üzenetére
Advanced optimus egy okosított optimus, aminek van egy olyan módja, hogy ki lehet kapcsolni az integrált grafikát. Szóval több, mint egy sima mux switch. Vagyis én a hivatalos FAQ-ból ezt olvasom ki. [link]
De az Alienware m15 R5/R6 BIOS-ában ezt is ki lehet kapcsolni, a fullhd-s modellnél is. [link]
R5/R6 hűtése alapból katasztrófa, újra kell pasztázni mindenképpen. A hülye kialakítás miatt nem is olyan egyszerű. [link] [link] -
törölt tag
Nem tudom, hogy volt-e már, de azért bedobom:
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) a gépet:
Muerte