- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz KillHates #76798 üzenetére
Jó lesz az még
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
Nem bírom ki, hogy ne pofázzak bele;
Nem értem a fejlesztóket manapság; miért fejlesztenek egy olyan környezetet ahol még több feladatot rónak a GPU-ra, milkor a mai játékok 90%-a eleve GPU orientált, azaz a proci jobbára csak vakaródzik a játék futása közben.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #76792 üzenetére
Ez szép meg jó, de mire teszed rá?
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
válasz Smithy87 #76796 üzenetére
Techpowerupon találsz hozzá biztosan BIOS-t.
Arra azért figyelj hogy kártyához való legyen◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Smithy87
senior tag
Nincs valakinek elfekvően egy régi alienware amiben r9 m385X van? Vagy netán ismerősnél stb stb kellene a biosa a kártyának
-
lypen99
aktív tag
válasz MaxxDamage #76792 üzenetére
Eeeeeeeeeextrém.
-
boyka003
csendes újonc
Sziasztok!
Asus rog strix g513-at néztem ki, de sajnos azt találtam, hogy ebbe nem lehet plusz HDD-t tenni. Csak m.2 foglalata van.
Akik jobban ismerik ezeket a típusokat: létezik olyan változata, ami tudja ezt? Régebbi modell esetleg?
-
-
Apollo_21
addikt
válasz Mikulásbá #76787 üzenetére
Ezzel 2gond van legalább..
Az origo lehozza hogy még nem müködik mert gpu gyorsitó izé bizé stb stb nem tudják megoldani win10-win11 alatt, gépigény meg lehozza tényként hogy milyen remek API ami müködik már mikor kitalálták azóta windows-on
Harmadik hogy tetézzem, van egy viszonylag fullhdre javallott technikám..ezt+ még leterhelem gpu fronton hogy gyorsabban töltsön előre texturát? Remek ötlet
Ráadásul szinte mindent is visszafog majd úgy nagyáltalánosságban mert rendszererőforrás kell neki, kicsi ebből még egy kicsi abból és máris élvezhetetlen az egész.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Speedy007
őstag
válasz motifator #76789 üzenetére
Nem csak az origon van ez a cikk gepigeny.hu
-
Frozen
addikt
válasz Mikulásbá #76787 üzenetére
én nem díjazom a plusz egy alkalmazást a gépre ,ez kb olyan mint az optimalizációk és a sebesség gyorsítok, plusz rendszererőforrást igényelnek így nem gyorsabb hanem lassabb lesz minden általában.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
vakablak93
őstag
válasz Brondoro #76784 üzenetére
Hűtőpad nem, az egy gépen se segít.
Az kell hogy pasztáztasd fel nála, egy barátom Nitroján sokat segített a munkássága: KillHates, illetve be kell állítanod legalább nagyjából a gyári Nitrosense szoftverben a ventiket, majd kitapasztalod pasztával mennyire kell hajtanod őket, gyanítom a 1650-nek kb mind1 de, a procinak kell majd tolni, bár eléggé overkill amellé a gpu mellé, eléggé felemás konfig..... -
Brondoro
újonc
Sziasztok,
most tervezek új laptopot venni, elsősorban játékra, és a kiszemeltem első nekifutásra az Acer nitro 5 (AMD Ryzen 7 4800H 8Mag 16/512 GTX1650 FHD).Többek között játszanék rajta a The Elder Scrolls IV Oblivionnal illetve V Skirimmel is, ami a régi asztali gépemet megsüti, 5 perc után leáll a gép. Várható ez a fenti gép esetében is és kellhet hozzá plusz hűtőpad?
Köszönöm szépen előre is
-
Smithy87
senior tag
A szuperpozícióban hogy tudok vgat váltani? Az integráltat óhajtja benchmarkolni és nem látok opciót a váltásra.
-
Speedy007
őstag
Érdekes a Legion 5-n is meg van ugyanez csak picit hangosabb mert a hűtése más..
-
Speedy007
őstag
válasz nggabi #76780 üzenetére
Akkor is szürreális az egész ráadásul még halkabb is mint volt...Jóval a játékok alatt is.. A BIOS firmware ugyanaz a Legion 7-nek mint az 5-s szériának? Kérdezem azért mert mikor az előző Legion 5-n is csináltam egy bios frissítést uganaz volt a bios firmware neve mint a Legion 7-nek is
[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
-
Speedy007
őstag
válasz nggabi #76776 üzenetére
Annak szerintem így is úgy is be kellene kapcsolni.. Ezt jelenleg ahhoz tudnám hasonlítani mint amikor ki robbant az autó iparban a csaló szoftver létezese ha teszt program megy nem kapcsolbe ha meg játszom igen. Ráadsul az is a fura volt hogy akárhányszor frissítettem a BIOS-t mindig vissza állt minden most meg nem..
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Erre szokták azt mondani hogy az egyik szemem sír a másik meg nevet.. Végre nem égeti ki a retinámat a gép de viszont ezzel az új update-tál meg nem kapcsol be a turbo tesztek alatt játék alatt igen de tesztek alatt nem így 4.000-n elkaristol performance modban a gép. Volt már bios reset is igen.. Olyan szépen halkan elduruzsol Aida64 stressz teszt alatt mintha csak a Chrome-n szörfölnék
-
Speedy007
őstag
válasz Bluesummers #76773 üzenetére
Bocs javítottam .. Úgy mond szervereket lehet csinálni ott oda meginvitálni más játékosokat akik ugyanazzal a játékkal játszanak hogy tudjatok közösen játszani.. Vagy te tudsz csatlakozni meglévő szerverekhez meghívóval.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Speedy007
őstag
válasz nggabi #76770 üzenetére
Úgy tűnik hogy megjavult kopp...kopp.kopp..... De ez volt mikor feltettem az AMD-s VGA és eszköz telepítőjét és másnap kapcsoltam be a gépet ott voltam ahol a elindultam... Most is feltettem az új BIOS-t ki kapcsoltam a gépet vártam hogy "ki ürüljön"kb.5-10 percet vártam a BIOS aztán be kapcsoltam és ugyanúgy a kiválasztott fényerőn kapcsolt be a kijelző.. Eladni nem fogom jövő héten küldöm magyarosítani a gépet..
-
Speedy007
őstag
válasz Bluesummers #76769 üzenetére
Discord ott lehet a kockákkal teamben játszani.. Én például Euro Truck Simulatorral játszom és ott tudok más játékosokkal "találkozni" beszélgetni marhulni
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Digidroid
aktív tag
Legion 5 Pro-16ACH6H, Legion 5-15ACH6H, Legion 5 17ACH6H, Legion 7-16ACHg6
Látom van megint új bios, GKCN50WW..
Valaki próbálta már, vélemény
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
GKCN50WW:
BIOS Notification :
1.Fixed
1) None
2.Add
1) None
3.Modified
1) Update AUOB69B DR key
EC Notification :
1. Fixed
1) None
2. Add
1) None
3. Modified
1) Modify the power LED will first change red issue while change from custom mode to other mode.
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz MetalTegla #76764 üzenetére
Én meg mindig rulettezek. Előbb vásárolok aztán gondolkozom, illetve ezt követően megyek sírni a környezetemnek hogy baj van.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
MetalTegla
tag
Holnap megyek egy Quadro K1100M-ért, próba szerencse.Tudja a DX11-et és DDR5-ös, 10W-al nagyobb csak a TDP-je a radeonnál.
Láttam egy tesztet ezzel a géppel egy K2000M-el, szóval bizakodó vagyok, mert a kettő kb ugyan az.
Néha szoktam rulettezni, ez most pont egy ilyen eset.Netes hirdetést adtam fel, nem újságost! Tehát telefonszámot, találkozóig nem fogok megadni!
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Lehet bugyuta kérdéssel jövök, de inkább kérdezek.
Adott egy Dell 7577. i5 7300HQ, 1060 max Q VGA, 16 GB ram, tiszta Win. Driverek naprakészek.Bár nem vagyok már fiatalka, de azért steam-en ott csücsül az X Com 2 és hát ha azt mondom detektálja a legjobb grafikai beállítást, akkor kb. a legalapabb szintre húzza. Valóban ennyire gyenge lenne egy 2016-os játékhoz is? Nem vagyok egy látványbuz1, nem vagyok egy fpshuszár, de azért a Minecraft-féle látványvilág nekem nagyon Commodore 64. Stellaris és a Surviving mars alatt szépen fel szokott pörögni a ventillátor, de legalább azokat szinte maxon viszi
Mess with the best / Die like the rest
-
Whiteshark13
tag
Sziasztok!
Bocsi, ha rossz helyen teszem fel a kérdést, de tudnátok esetleg ajánlani az Asus Zephyrus G14-hez olyan kábelt, aminek egyik fele USB Type-C displayport, a másik pedig HDMI?
A TV-re akarnám rákötni, amin csak HDMI van.
Előre is köszi! -
Speedy007
őstag
válasz Evil Snowman #76760 üzenetére
igen, egy játék így meg javult a másik ugyanúgy össze omlik sőt ma kíváncsiság képpen feltettem a CoD Warzone-t az meg sza0bályosan ki fagyott (újra is kellet indítani a lapost egy párszor mire rá jöttem) míg ki nem kapcsoltam a DC-t. De miért nem bírja a játékon belüli át fedést?? Mint említett két inteles laptop amik jóval gyengébbek az bírják ez meg nem??
-
-
RM007
addikt
válasz MetalTegla #76758 üzenetére
Találtam még egy ilyen kártyát a gépedbe(csak 1GB ez is), de fogalmam sincs mit lehetne abba még belemokolni, mit lehetne elfogadtatni azokból ami nem odavaló csak foglalatilag. A techpowerup fórum is tud segíteni.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
MetalTegla
tag
Sziasztok, hátha tudtok segíteni. Volna egy ős-gép ez egy Acer Aspire 8935G.
Szeretnék bele egy DX11-es 2gb-os MXM kártyát, most egy HD4670 van benne.
Nem találok hozzá whitelist-et sem kompatibilitást.
Ami infót összekukáztam:
MXM 3.0A Phoenixbios V 1.3212(Utolsó, 2011-es) Alaplap: SM80-MV GM45 chipsetNetes hirdetést adtam fel, nem újságost! Tehát telefonszámot, találkozóig nem fogok megadni!
-
Speedy007
őstag
válasz echterion #76756 üzenetére
Pont annyi információ hogy miért indul el a Legion 7 full fényerőn mindig holott be van lőve 80% körülre tehát semmi.Egyik fél 11-re fogja és mondja álljon át 10-re de ott is ugyanez van..Van aki az NVIDIA driverre fogja de én ott is úgy telepítettem fel ahogy a mester javasolta de ugyanúgy meg van ez a bosszantó tulajdonság
-
Speedy007
őstag
Mi a bánat lehet a mostani laptopokkal? Az előző Legion 5 esetén is cirkuszolt a Discord miatt ha az ment egy két játék össze omlott miatta mindig itt a Legion 7 ugyanaz.. Egy "fos" ezeréves Inteles HP Omen-n meg röccenés nélkül elkaristol de ugyanez igaz volt a volt Acer Predator ph315-52 esetén is
-
Hát be is b*szn* ha asztali "K"-s procit nem tudnék úgy állítani, ahogy én szeretnék...
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
RM007
addikt
válasz Frozen #76748 üzenetére
Erre írtam teljesen mindegy milyen módra állítom be a gépet. Ha nincs munka akkor lehet csak 4W, aztán rálépek a gázpedálra és megugrik.
#76749 MaxxDamage: A magas értékek miatt barkácsoltam mindig is a cpu körül. Sovány az a hűtési felület. Simán mehetnék jóval 4.0 Ghz fölé is megfelelő hűtés esetén, legfeljebb egy perc után időnként visszavesz, illetve venne ha lenne olyan helyzet.
Na ezek a ma már extrának mondható dolgok mint az XTU alkalmazása, a bios móding, szerelhetőség, egyediség, ami miatt nem tudom elengedni még ezt a vonalat.
Tegnap néztem ezt a gép építős vidit. [link] Szép nagy torony, csilivili minden....az én gépem játék teljesítményben kiröhögi.[ Szerkesztve ]
-
Látom azért van ott UV is rendesen
Azt is lehet ennyire UV-zni?
Nálam nem is tudom mennyi a max. érték ami megadható a progiba (nem XTU)
4GHz-n Idle ilyen 33c+ a temp (40-hez közeli inkább) a GPU meg 33-34c◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Frozen
addikt
így már más de az előző képen 4w a cpu fogyasztás itt meg már 49
nem mind1 ám én azt hittem 4w csiholod a 3,9 ghz et arra irtam h az nem fog menniHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
boyka003
csendes újonc
Sziasztok.
Kinéztem néhány gamer notit (de nem durva gamelésre lenne azért, csak ritkán munka után, GTA5, Skyrim szintűekre gondolok. alkalmanként 3D modellezés) Tudnátok segíteni a választásban? Nagyjából hasonlóak, a proci- videókártya párosban nem tudok dönteni..
1) GTX1650 és Ryzen 7 4800H
2) GTX1660Ti és i5 9300H
3) GTX1650 és i5 9750H
4) RTX2060 és i7 8750H
5) RTX3050Ti és Ryzen 5 5600H1)2) höz képest 3) kb 20%-kal olcsóbb
4)5) pedig kb 20%-kal drágábbak.Köszönök minden konkrát választ is, vagy kis magyarázatot, hogy ti melyiket milyen súllyal vennétek figyelembe? Mi az amit feladnátok ár miatt, vagy épp nem engednétek, vagy felesleges, mi az optimális
köszi előre is. -
RM007
addikt
válasz Frozen #76745 üzenetére
Tessék, állítottam feljebb az órajeleken meg UV-t hogy ne lépje át a 57W -ot. Ez így throttling nélkül megy 4Ghz-en abban a pillanatban ameddig a procit (
le nem fő) hagyom futni. Egyszer sem jelez be semmi. Ebbe én már régi motoros vagyok, tudom mit tud a gépem évekig így használtam. Ez a beállítás teljesen felesleges visszább is vettem a most viszonylag nagy hőfok miatt. Legközelebb megkérem KilHates mestert kenje meg megint vaspasztával és rögtön ugrik lefele vagy 10 fokot. Úgy mehet is 4.0 Ghz-en. A 100% sosem érvényesül 1 játék alatt sem még mindig! Bőven elég akár 3.6 Ghz mindenhol.[ Szerkesztve ]
-
-
RM007
addikt
válasz DonDragonka #76733 üzenetére
Én a csúcson járatom egész nap ez nálam a sport mód. Ahogy nézem ugyanannyit fogyaszt mint nélküle, ha nincs mit csinálni nem dolgozik. Az órajelek maxon amolyan készenléti állapotban. Nem igazán vágom miért változtassak ezen és lássam hogy ide-oda ugráljon az órajel mutató, így kiegyensúlyozott.
-
Frozen
addikt
#76724RM007
Nagyon sok gépnél csak részleges hűtést alakít ki a gyártó ez annyit tesz ,hogy maga a vrm és a memoriára már nem jut el a hűtés vagy ha igen silány minőségben csak oda van bityentve valami lemez vagy szalag esetleg párna és kifújt. A komolyabb gépeknél nem csak a gpu chipje ,de annak vrm része és memoriáit is betakarja a hűtő és nem 1-2 rézcsővel viszik a hőt a ventik hútőbordáihoz.
Külön érdekesség melyik alkalmazás mit terhel, amit én mondtam nagy részben a memoriát terheli , ez maximum elreped ha nincs megfelelően hűtve és túlmelegszik , lehet cserélni is kényes dolog tény ,de ha olyan a gép felépítése akkor semmi baja nem lesz.A port minden gép beszípkázza még akkor is ha játszol vagy csak netezel rajta, nyilván ami 0-24 ben megy az többet fog összeszedni ,de én tudom magamról, hogy mi retket szedek ki 3-4 havonta úgy ,hogy közben még fújkálni is szoktam.
Ezzel azért ovatósan ,mivel a notik egyébként is sok esetben kis helyre vannak bezárva.A másik pedig az,hogy egy idő után megrekedhet a hő amit nem szellőztet ki az extrém alacsonyra húzott venti profil és károsodás is feléphet a gép belsejében idővel.A cput és a procit bárhogy meg lehet kenni ettől függetlenül a hőt valahogy ki kell fújjni a házból de nyilván ha a venti nem pörög a hő a chipeknél megreked hiszen a hővezető csővekből sem fog olyan ütemben távozni.
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Speedy007
őstag
válasz DonDragonka #76740 üzenetére
Nálunk 22.5C°az átlag hőmérséklet nekem a radiátor mellet egyenlőre van még az asztalom és onnan használom a laptopot asztali üzemmódban..44C° a CPU és a hot spot is és 39C°a GPU..Persze a mesternél is járt a CPU 70C°körül van terhelésen így a GPU meg hogy rá adtam a BIOS-ban a maradék kakót 75C-ig kúszik fel. Ryzen 7 5800H RTX3070 Legion 7 Balanced mod természetesen Perfomance módban más lenne a képlet de ott se vészes lenne szerintem
-
FőDudu
veterán
Eleg bonyolult cucc...
Gyakorlatilag masik UEFI firmware-t raknak fel linux alol ha jol ertem. Es a linux is megmarad mint boot loader.En inkabb nyulnek a BIOS tartalmahoz, ha az jarhato ut. Lehet nem hozzaferheto egy kiolvasas/flasheles idejere, akkor mar csak ilyen mokolas marad...
FőDudu
-
motifator
senior tag
Szerintem jók a hőmérsékletek. Attól is függ, hogy milyen a szoba hőmérséklet, én bírom a sarkköri hideget, simán elvagyok 17-18 fokos szobában is (ilyenkor a gép simán 30 fok alá megy tartalom fogyasztás közben), asszony meg 22 fok alatt megfagy. Szerintem 40 fok alatti cpu + gpu külső monitorral, ahol dGPU kell passzív módban simán jó vagy, basic taskokkal. Én nem szoktam játszani a teljesítmény profilokkal (silent vagy cool módot nem ismerem, csak a performance-t), de szerencsére minden saját gépen tudok játszani a ventillátorral és minden gép újrapasztázott, vagy vasalt és minden gép alatt van egy deepcool, úgyhogy a jó hőmérséklet alap.
Funky + Jazz
-
DonDragonka
őstag
válasz FőDudu #76734 üzenetére
na pont ezért van Ultimate Performance mód-ban és inkább azon belül van az alja nagyon lehúzva GPU-nak is meg CPU-nak is, így ha kell, akkor van kakakó a tetején, de amúgy meg elmaszatol a pincében.
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
FőDudu
veterán
Nekem is 40 fok koruli hofokok vannak, bar en balanced modban hasznalom a gepemet.
Igaz, ma fel kellett tolni maxra, mert alig akart masolni SSD-re. Kulso hazban.
Balancedben volt vagy 40MB/s, max performance meg rogton feltolta 800MB/s-re....
A miertet nem tudom, csak gyanusan lassan masolgatott amig fel nem toltam a powert....FőDudu
-
DonDragonka
őstag
Egy ideje azzal "szórakoztatom" magam, hogy mindenféle beállítással a lehető legcsendesebb és legalacsonyabb üresjárati hőmérsékletet hozzam össze.
Idáig jutottam a G733QS-el. KH által megkent gpu+cpu, külső monitor(csak az, a noti le van csukva) és Ultimate Performance mód-ban, CPU és GPU a pincéig le van húzva ha nincs terhelés de terhelés alatt meg ki van belőlük a maxiplusz hozva. Azt szeretném kérdezni, hogy ez jónak számít vagy csak simán átlagosnak? Ennél hűvősebb nem tud lenni, de nincs viszonyítási alapom. Köszi előre is!
Tehát, csend van( ventik 10%-on mennek, de nem hallani őket) és lényegében áll a masina mert semmit nem csinál, azon kívül, hogy a külső monitoron megjelenít.
Balról jobbra: CPU (5800H), GPU (3080), NVMe ssd 1, NVMe ssd 2[ Szerkesztve ]
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
hito
nagyúr
motifator & RM007 & FőDudu:
nagyon köszönöm!!! Egyelőre nem megy, Throttlestop-nál is szürke a lehetőség. Én ehhez kevés vagyok, úgyhogy lehet, hogy megkérem majd némi anyagi ellenszolgáltatásért cserébe Malák-ot a probléma megoldására.
Fergetegesen satnya így herélten a SB2 ROTTR notebookcheck szerint 1080p high beállítások mellett 70fps körül kéne mennie, ehelyett tud vagy 40-et Mivel nagyon tetszik a gép, egyelőre nem akarom elengedni (ilyen szituban más gép már az aprón volt)
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Ez nem kiskapu volt, hamem feature.
Amit arra hasznaltak, hogy a procikat undervoltolva csinaltak valami galibat atomeromuvekben.
Marmint a tamadok.Igy az Intel lezarta ezt a biztonsagi rest, hogy tobbe ilyet ne tudjanak csinalni.
Regebbi bios, vagy ahogy Razer eseten szepen at kell irni par bajtot a meglevo Biosban es rogton megy a fesz allitas ujra. Meg a win aloli bios frissites.
Notebookreview foeum arhivumat ajanlom letolteni, atnyalazni, ott tuti van megoldas a problemadra.
Vagy Malak. O otthon van ezekben a Surface bigyulakban
FőDudu
-
RM007
addikt
válasz Smithy87 #76725 üzenetére
Érdekes páros vagyunk. Én laptophoz próbálok asztal hardvert csatlakoztatni, te meg inkább fordítva. Jó az egy olyan lap, de akkor is furcsa ahogy nézi az ember.
-
Smithy87
senior tag
Na alakul ez a projekt [kép]
-
RM007
addikt
válasz Frozen #76722 üzenetére
Visszavonom....elkezdtem nézni a régi fotóimat és azokon is észrevettem. Valószínűleg akkor keletkezhetett még az elején mikor nem tudtam rendesen hűteni a kártyát(P5200), a lapos gyári hűtője nem bírt vele rendesen, pedig UV is volt, de hagytam sokszor magasra futni a hőt a teljesítményt előnyben részesítettem. Talán akkor, bár fogalmam sincs. Mindenesetre túl lett terhelve egy időben, amit simán kaphatott volna bányászattal is. Na vigyázni kell az idő vasfoga érvényesül.
-
Frozen
addikt
válasz motifator #76720 üzenetére
Igen ahogy mondod eszik 103-106w ott a gpu ami 140w os. Tenyleg elsargul a kartya ahogy fent is irtak stb. En semmit nem vettem eszre, de azt tudom h megfelelő hűtés van benne és nincs agyon buheralva a reklamja.
Negatív reklam? Ugye nem gondolod h magyarba adom el amikor a ft kb lassan popotorlo arban lesz.365 ot. Szorozd be 3 al szamold meg ra a dupla aramelkedest a mostani arfolyamon megkapod mennyit hoz egy ev alatt segitek egy gep ara.
De ugye mindenki arra hasznalja amire akarja en mondtam h jatszok is mellette hatterben meg megy a munka ,max egy picit csokken a sebesseg es kesz.
[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
Gpu undervoltal probalkozott mar valaki?afterburnerben curve editorral megoldhato, nalam most 0.850v 1870 mhzen megy a 3070.Valamivel huvosebb es halkabban mint alap tuningal
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
motifator
senior tag
válasz Frozen #76711 üzenetére
Egy mobil 3070-el nem hiszem, hogy ronggyá keresed magad, közben pedig szüksége van a gépnek villamos energiára is, azt gondolom nem kalkulálod bele. Főleg, ha még tolsz a VRAM nak is egy kis frekit, hogy dőljenek a megahash-ek. Biztos jót tesz a gépnek hosszú távon, de a lelkedet is nyugtatni kell egy kis takarítással. Tőlem mindenki arra használja a gépét, amire akarja, de ettől van sokkal észszerűbb pénz kereseti lehetőség fotelből, csak ahhoz lehet érteni is kell.
Funky + Jazz
-
motifator
senior tag
Röviden, tömören, megnyitod az FIVR opciót és ha a bios engedi, akkor be fogod tudni pipálni az "unlock adjustable voltage'' opciót. Ha ezt nem engedi bepipálni, akkor el kell engedni, nem fog menni az UV. A "CPU Core" és a "CPU Cashe"-nél az "offset voltage" csúszkán vagy a kis nyilakkal be tudod állítani a kívánt értéket. (kezdésnek pl. -50 mV,) Túl nagyot ne adj neki, de úgy is crash lesz, ha már nem bírja. Fogalmam sincs az ULV procik mit bírnak, alapból alacsonyabb a feszültség ezeknél. Végül jobb alul "apply". Leteszteled egy Cinebench-el, hogy mennyit változott. Érdemes állítás előtte is futtatni egyet, hogy lásd a különbséget illetve monitorozni a hőmérsékletet, de az én véleményem továbbra is, hogy ezzel a procival ilyen szinten felesleges vacakolni. Kb. mint egy 2107-nél, a +3 LE.
Funky + Jazz
-
+1 !
-
őstag
-
RM007
addikt
Ez egy 6.3.0.56 -os verzió, lehet van régebbi is csak nincs feltüntetve benne a verziószám. [link]
Egy másik.... [link] és még egy másik... [link][ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
Chrome-mal kell megnyitni. Jól megírt nyelvtani hibát mellőző szövegelést egész jól fordít a google fordító.
-
RM007
addikt
válasz Frozen #76701 üzenetére
Aki téged olvas az nem lesz vevő az árudra.
Komolyan nem értem miért csinálsz magadnak negatív reklámot.A hülye bányászat miatt a kártyám egy adott helyen besárgult. Legalábbis erre gondolok. Attól még működik semmi baja, de ott a nyoma a hőnek annak ellenére hogy baromira le volt hűtve! Csak mondom ezt nem lehet büntetlenül végezni. Aki meg ilyen cuccot vesz az akarva akaratlanul egy balek.
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
[link] Ezt olvastad már? Talán egy megoldás. Van ott egy verziószám megemlítve az elején, nekem van lementve korábbi XTU verzió. Ha gondolod megpróbálhatom feltölteni neked.
Mondjuk csak az a baj ha fel is megy a nem támogatott részeknél nem lesz csúszka, az is lehet szinte semmit nem lehet állítani. A GPU esetén sokkal könnyebb a dolog, mint írták.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Frozen
addikt
válasz motifator #76706 üzenetére
Ettől sokkal több az ,de mindenki maga dönti el mire hasznalja a gépet én netezek filmezek es jatszok mellette még. A hatterben meg dolgozik annyi h nem kapcsolom ki neha meg szetszedem es karbantartom a por miatt.mint irtam nekem mar ongyen lesz a gep csere sot meg lehet nyerek is rajta
-
motifator
senior tag
Pont egy ULV procit szeretnél alulfeszelni? Sokat ne várj tőle, nem fog megtáltosodni., Ez alapból egy 15W cpu basic feladatokra, egyes konfigoknál elengedik turbó alatt 35W-ig, rövid ideig se bírja a hűtés miatt. Ráadásul pont egy surface book alaplapja nem hiszem hogy túl lenne méretezve az ilyen UV mókákhoz. Tegyük fel sikerül 50-70 mV-os UV-val picit javítanod a hőmérsékleten, de teljesítményben elhanyagolható lesz a növekedés. Feljebb pedig én tuti nem mennék, mert az alaplapod is áldozatul eshet. Ha ki szeretnéd próbálni töltsd le az Intel XTU-t, akár a legutolsó verziót, nem lesz különbség, mert ha a biosban le van tiltva az UV, akkor mindegy, hogy régebbi, vagy újabb az XTU, nem a szoftvertől függ. Ha nem megy az XTU, akkor a Throttle stop-al még tehetsz egy próbát, de szerintem felejtős.
A GPU UV egy másik téma, oda MSI AB kell majd, gondolom a 1060 MQ verzió, de a GPU-z megmutatja, az órajelekből ill. HW infó teljesítményből ki lehet matekozni. Itt sem lesz komoly teljesítmény többleted, de a hőmérsékletet egy jó görbével lejjebb tudod hozni. Ha fent van CTRL+F és feljön a "voltage editor". Megnézed a boost frekit a GPU-znál, a gyári görbe max frekijét SHIFT+ egérrel lehúzod a boost órajelre és 0,85 - 0,9 V közötti frekit hozzáigazítod, majd pipa. De van egy tonna videó YT-on, az szemléletesebben megmutatja. Egy szó mint száz, szerintem annál a laptopnál engedd el.Funky + Jazz
-
hito
nagyúr
Na most jönne jól egy kis szakmai segítség. Tegnap vettem egy Surface Book 2 15-öt, de nagyon le van fojtva benne a GTX 1060. Olvastam, hogy a CPU és a GPU-t is alul kell feszelni, ezzel ki lehet iktatni a gyári szabályozást. Viszont azt is olvastam, hogy egy ideje valami firmware frissítéssel bezárták ezt a kikaput, egy csomó Intel procit sem lehet már alulfeszelni.
Van valami kiskapu? Mit ajánlanátok i7-8650U és 1060 UV-jára?
Egyébként tök jó lenne a gép, nagyon tetszik, csak hát így a teljesítmény jelentős részét bukom.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Frozen
addikt
válasz Musaka #76700 üzenetére
Hát akinek az ingyen pénz vagy csere egy jobb gepre nem kell az így járt. En mióta megvettem lassan teljes egeszeben megtérül az ara. Plusz ha eladom akkor siman lesz annyi hogy ongyen a 40xx rtx es szeriara tudok valtani.
De hat van akit nem erdekel onkabb szenved es buheral meg tuningol[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- Proxmox VE
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile 2
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD HUN
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB 256GB NVMe gar
- Thinkpad L14 Gen3 14" FHD IPS i3-1215U 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- X13 Yoga Gen3 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe ujjlolv aktív toll gar
- Acer játékra is,17,3",core i5,Nvidia 4/8GB!!! VGA,8-16GB RAM,SSD+HDD,Szép áll
- Dell Latitude 5410 Core i5 laptop 10th
- Lenovo ThinkPad E580 i5-7200u Full HD laptop 8 GB RAM 256 GB SSD 4,5 órás akkumulátor
- 3:1 TYPE-C HUB / dokkoló állomás (új bontatlan) KONZOL, LAPTOP, MOBIL, TV, MONITOR stb.
- Anker usb c hub PowerExpand 8-in-1 type c hub USB-C PD Media Hub portbővítő USB elosztó
- Lenovo Legion 9i 16IRX8 16 i9-13980HX RTX4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest