- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz Smithy87 #76598 üzenetére
Ezt igazából azért írtam ,hogy nem nagyon éri meg tuningolni és költeni ilyen dolgokra. Na meg szerintem elég gáz,hogy egy hordozható gépből ilyen kábelek lógnak ki
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
őstag
-
nagyúr
-
cyberkind
félisten
Alapból se jelent volna meg decemberben, a fejlesztő ugyanaz, a kiadó dettó, bőven lehet párhuzamot vonni az első résszel, és az is ezerszer késett, de amikor kijött se volt benne köszönet, de ilyenek ezek az orosz/ukrán játékok, szerencsére a másik oldal rendben van, én speciel a gameplay miatt nem várom, illetve nem is érdekel.
-
RM007
addikt
válasz Dhampir #76587 üzenetére
Azt írták decemberre módosult a megjelenés, de a jelenlegi háború mindent módosítani fog nem várt módon.
Mást sem csinálok csak lesem az Ukrán webkamerás állásokat mikor lesz már ennek vége, habár ha megnézem T.L legújabb videóját semmi jóra nem lehet itt ebben számítani. Kedvencem egy orosz propaganda youtub-os cím ahol számomra érdekes dolgokat látok és még tetszik is. Én orosz párti vagyok, lettem....hosszú és sajnos nem e topik témája, meg inkább egyik sem. Lényegében már régóta figyelem mi megy a világban és pont ezért is vásároltam be mostanság.....költöttem a sok pénzt olyanra amire gondoltam nem kidobott pénz...több laptop és hozzávalók ez a videokártya is nem utolsó sorban ezért. Talán túlzottan elméletes ember vagyok, de sajnos eddig minden úgy alakult ahogy számítottam. Az a világ ami nem rég volt nem igen fog már visszajönni. Azért reménykedem hogy az emberek legalább itt kis hazánkban elkezdenek gondolkodni azon ami most megy, nem csak a kormány propaganda hírfolyamot figyelve mint a koronavírus kapcsán, mi érdekes módon hirtelen elpárolgott pár nap alatt, hanem meghallgat sok embert a témával kapcsolatban és csak az után alkot komoly véleményt hogyan menjünk tovább.Hiszem lesz azért Stalker 2 legfeljebb a világ keleti régiója felé fogok utalni érte.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
RM007
addikt
válasz Dhampir #76585 üzenetére
Igen. Azért nézegetem mert ha jól gondolom, olvastam valahol a motor hasonló mint a majd jövő Stalker 2 esetén, vagyis ha ez így fut akkor az sem fog végezni velem.
Egy fix 60fps szép lenne, bár kevesebbel is beérem. Nincs túl nagy étvágyam.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
RM007
addikt
válasz KillHates #76583 üzenetére
Ezt tudja most a cuccom. Bizony az eszközkezelőben le kell tiltani azt az opciót és minden abban a pillanatban megjavul. Gondolom azért zárták be notebookreview oldalt nehogy valaki súghasson ilyen vagy hasonló témában. Ez tipp nem onnan jött hanem a techpowerup oldalról. A bios-ban a megjelenítő PCIE -re van állítva (auto is jó)így nem teker a venti mint az őrült, minden tökéletes. A Cyberpunk 2077 élesben elég jól fut, ez így egy újabb előrelépés volt. Holnap újból megnézem a másik géppel az RTX5000 -es kártyát is hátha ez a tipp ott is segít, mert bizony nagyon hasonló a történet.
Legközelebb ezt az asztali kártyát is viszem pasztáztatni hozzád, ahogy nézem ráférne.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Frozen
addikt
válasz kretenallat #76563 üzenetére
nem
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
RM007
addikt
Azt a qurva megoldódott......külföldi fórum. Hamarosan jelentkezem!
"MR007RM just an idea. Remove the battery,go to Device Manager,expand Batteries and disable "Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery".
Next,DDU and reinstall the driver. If it doesn't work i would advise you to continue your troubleshooting in the proper forum: https://egpu.io/forums/.
Good luck."[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Sziasztok!
A szakik véleményére, javaslatára lennék kíváncsi. "Gamer" laptopot szeretnék venni, emberi áron, 5-600 ezer között kb. Ami fontos lenne, hogy rtx 3060 vga legyen a gépben, min. 16 GB ram, 500-as m.2-es ssd és 10-11 gen-es intel cpu. Ha lehet i7. Persze ha azt mondjátok, hogy pl. egy ryzen kevésbé melegszik és hasonló teljesítményű mint az intel, akkor lehet az is.Eddig csak ez az acer nitro 5 jött szembe, de erről olvastam olyanokat, hogy a vga fogyasztása vissza van fogva más modellekhez képest, mert a hűtésében még az acer-nél se bíznak annyira, valamint eléggé melegszik és ha teljes gőzzel dolgozik a hűtése, akkor nagyon hangos. Kapható valami értelmesebb ilyen áron, vagy ne álmodozzak?
Köszönöm a segítséget!Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
válasz Aljasvip #76577 üzenetére
Ezt nézd végig és meg fogod érteni
k-adi: Bíztam benned, de ne legyen igazad! (fogok érte tenni!)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
senior tag
válasz MaxxDamage #76572 üzenetére
Amikor abszolút csúcsgéped van, de ott van az a soha véget nem érő vakaródzás...
De hogy szakmai is legyek: Mire jó a Prema BIOS?
Értem, hogy jobb, de ha nincs teljesítmény problémád, stabil az UV+OC, akkor hova tovább? -
Speedy007
őstag
Szét szedtem a sógorom HP Omen-jét akksit ki vettem előtte már ami maradt belőle mert nagyon ernyedt és ki takarítottam csontra a gépét.. A problémám az miután össze raktam mindent feszt ezt a hiba kódott dobálja '"3F0" hiába csekkoltatom le ahogy a videóban találom és írja rá hogy "PASS" rendren ezt dobja ki nekem pedig látom a kettő háttértárát az SSD és a HDD-t.. A windows telepítőből is látom a háttértárakat. Lövésem sincsen hogy mit tudok tenni..
-
RM007
addikt
válasz Gergello #76574 üzenetére
Igen, de legutóbb az fps számláló nem lett megfigyelve részemről. Volt futtatva a Heaven benchmark. Rábíztam a dolgot a "szakemberre" , adatok a helyén, volt memória teszt is, állítása szerint minden rendben. És ez egy jó régi alaplapon keresztül. Így együtt már két alkalommal volt futtatva asztali gépben. Hogy az a futtatás mennyire volt hibátlan arra nem volt lehetőségem időm rácuppanni, örültem a lehetőségnek. A tesztelés ingyen volt. Nálam erőből meg sem nyikkan a kártya, telepítés után az nvidia a láthatatlan mezőben, semmi nyoma. HDMI érdekes mód van, de semmi több. Lehet filmet és sorozatot fogyasztani az új VGA-val akár külső monitoron, többre nem hajlandó otthoni környezetben.
Képernyő frissítési gyakoriság 64Hz......1,000Hz.....összes elérhető graf memória 16350Mb minden más nem elérhető, mintha rajtam gúnyolódna.
Ez a szint azért már nekem is feltűnik, mint nem elégséges kategória, ennél azért többre vágyom. Tök mindegy hányszor tolok fel új rendszert mindig ugyanez.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
RM007
addikt
Én meg egy asztali teszt kártyát rendeltem innen az apróról. A témámat egyébként elvittem külföldi fórumra. Szerintük elromlott valami azért nem jön össze a dolog nálam. Amúgy szerintem is hiába volt teszt mester műhelyben valami nagyon nem jó, okosan megszopattak.
Ebay-PayPal témát lezártam elnézést kérve, nem tehettem mást.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
válasz Bluesummers #76571 üzenetére
Tisztában vagyok vele és remélem beszerzik, ha nem akkor kéne kontakt Prema-hoz.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
őstag
válasz MaxxDamage #76570 üzenetére
De ez egyértelmű szerintem. Ilyet csak saját felelősségre lehet csak csinálni.
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
-
Ubul86
őstag
válasz kretenallat #76566 üzenetére
én úgy vagyok vele, hogy 1-2 hónapon belül ha lesz, akkor májusban lecsapnék majd egyre, de nem hajt a tatár, most főleg nem, mert gondolom amiket majd behoznak nemsoká ,az minimum 50+-al nyit ilyen helyzetben
-
-
Ubul86
őstag
jól néz ki, mondjuk most az eur miatt én nem vennék, de ha esetleg erről is lesz jó vélemény, meg a garanciális ügyintézésről, én simán beneveznék egy ilyenre ennyiért. (meg free shipping van ahogy néztem)
-
kretenallat
senior tag
egy helyen 90W ot latok TGPnek megjelolve, az a 3070eknel eleg alacsony, nem?
:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
kretenallat
senior tag
Sziasztok!
Skikk - sose hallottam rola korabban. [link]
Ez valami Clevo alapu gep lenne? Probaltam keresgelni, de nem vagyok kellokeppen biztos a dologban.
Meger ez ennyit? 3070es ennyiert eleg jol hangzik, de nem tudom milyen TDPvel operal pl:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
Speedy007
őstag
Harmadik neki futás ugyanúgy 100%-on teker a kijelző mikor be kapcsolom .. Ismerősöm kiderítette hogy a Windows cseszett el valamit mert nem csak én kínlódok vele van akinek megoldotta a problémát a teljes driverek újra telepítés van olyan mint én is hogy nem.. [link]
-
Speedy007
őstag
válasz MaxxDamage #76559 üzenetére
-
válasz Speedy007 #76558 üzenetére
Írj neki privátot és majd biztos ír.
Eléggé elfoglalt volt akkor, de amúgy nem sok idő.
Mindent elmond ha vállalja/vállalják (nem egyedül csinálta)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Speedy007
őstag
válasz MaxxDamage #76557 üzenetére
de akkor amit linkeltem hirdetés azon el lehet érni ugye, valamint mennyi ideig tartott ez a procedúra
-
válasz Speedy007 #76556 üzenetére
Az biztos!
-
Speedy007
őstag
válasz MaxxDamage #76555 üzenetére
Az még is baráti jobb mint a 3-400.000k-s billentyűzet
-
válasz Speedy007 #76554 üzenetére
Fene tudja már, de nem olcsó.
Egyedi készítés volt, így egyedi árazás is.UI:
Közbe vissza kerestem Viberen, 25k volt cakli-pakk.[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz MaxxDamage #76553 üzenetére
Árban akkor mennyi volt?
-
válasz Speedy007 #76552 üzenetére
Ő komplett újra csinálja, nem +gravírozás.
Csak full Magyar kiosztás, mintha gyári lenne.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Speedy007
őstag
válasz MaxxDamage #76550 üzenetére
Írtam neki én is kíváncsi vagyok hogy hová lehet esetleg vinni.. Remélem nem le a térképről.
-
válasz Speedy007 #76545 üzenetére
Én vele csináltattam és posta volt oda-vissza!
[link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Speedy007
őstag
nem sürgős meg fontos. Csak nézegetem az opciókat meg a lehetőségeket de egyszerűen siralmas a felhozatal..
-
echterion
nagyúr
válasz FőDudu #76544 üzenetére
De, Malák tudna neki segíteni, viszont pár ékezetes bill. már túl sűrű lenne, legalábbis az én ízlésemnek. Korábban rakott be ide képet az eredményről, ami igen szép, csak zsúfolt lett.
Hivatalos bill. csere ilyen százezres nagyságrend körül van náluk, ha jól emlékszem. Nem igazán éri meg, magadnak cserélni meg garibukós (meg az alkatrész is drága), mert az alaplapon ott figyel pár matrica, amit nem biztos, hogy le tudsz úgy szedni, hogy utána vissza is tudd tenni, ha úgy hozza az élet.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz Speedy007 #76545 üzenetére
Par sapkat postazni egy boritek is eleg
Vagy szepen megkerdezitek a Lenovo Spare Stock handlert (ha jol remlik Budafoki ut 60), hogy mennyiert hoznanak egy komplett topcase-t magyar nyelvvel.
5CB1C17318 az FRU ami ezekhez kell... (szeriaszamot bekuldod es megnezik jo-e hozza).
(Valahol a 18. oldalon van).[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Speedy007
őstag
válasz FőDudu #76544 üzenetére
Nem tudom egyenlőre csak nézelődök annyira nem fontos.. Malák is egy opció de nekem ő túl messze van és ilyen drága holmit már nem szívesen postázgatom.. Láttam egy régi hirdetés ahol valaki festett és magyarosította a laptopokat de már jó régi a hirdetés és már nem is él az. Ő lenne az [link]
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
Ugyan, itt kint hetfon este lattam, hogy 100 meteres kocsisorok allnak a benzinkutakon.
Este tizenegykor.Mondta is a nejem, hogy kedden emelik az uzemanyag arat kb 20 centtel.
Kedden tankoltam, 1,662 Euro/l a dizel.Ha akarod kiszorozhatod az aktualis arfolyammal...
FőDudu
-
Smithy87
senior tag
Na majd nem minden megvan. Indulhat a modding, bár még ki kell költözni a házból. [kép]
-
törölt tag
"Az hogy az alza behozat szlovák gépet, csoda és nem protokoll szerű."
És ha jól tudom, csak innen legalább ketten is éltek a 14 napos elállással. De lehet egyikük csak fontolgatta.
Gondolom nem fogják az Alzánál a végtelenségig eljátszani ezt, hogy kérésre behoznak pár darabot és visszakapják őket bontottan.A billentyűzetről alapvetően nekem is ugyanaz a véleményem, mint neked, de sajnos a magyar piac tényleg elég beteg.
610-ért vettem egy hónapja 3070-es, magyar billentyűzetes sima Legion 5-öt... Azért ha akkor is lett volna ugyanennyiért szlovák billes Legion 7 (vagy akár 5 Pro) az Alzánál, akkor gondolkodás nélkül azt vettem volna inkább és rondítanám el matricákkal. (vakon gépelni nem tudok)[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Sikerült "reprodukálni" VibeX problémáját hangos és fütyülő legion 7-el. Nekem úgy jött össze hogy be volt kapcsolva a Vega VGA ahogy ő is említette hogy egyszerre a kettő ment tehát nem volt át állítva nagy teljesítményűre a gép.. Így tényleg balanced módban indokolatlanul állandóan fel-fel pörgött a gép sőt hangosabb is és melegebb is volt mint ha csak az RTX-t használtam volna..
Az a probléma is megoldódni látszik amit egyszerűen nem hiszek el hogy ilyen létezik hogy nem égeti ki retinámat a gép.. Az első pillanatoktól kezdve le volt tiltva a VEGA VGA és be sem drivereztem mert úgy sem fogom az életben használni. Ma végső elkeseredésemben be drivereztem és le tiltottam és úgy maradt végre a fényerő ahogy hagytam.. Csak azt nem értem hogy befolyásoljhatja ilyen dolog a fényerőt ami alapból le van tiltva?
-
nggabi
félisten
válasz Speedy007 #76532 üzenetére
huszonpár gomb kiszed, lecsiszol, újrafest, lézergravíroz. nem kis meló. nekem jó így, ha meg el akarom adni kiküldöm szlovák kollégának
k-adi: sztem ez több dologból jön össze. itt több az áfa, sok a garis probléma (és hát nem szeretnek fizetni, még egy telefonszámuk vagy email címük sincs itthon). meg a magyarok jobban is keresnek így el lehetne drágábban adni
"szenyor dzsíííí"
-
dannyl
addikt
Köszi mindenkinek a hozzászólást, és az ajánlást. A képátló igazából lehet 16+", a 17-ből tudok engedni. Az viszont, hogy nem magyar a billentyű, egyszerűen nonszensz. Tudok vakon gépelni 10 ujjal (9-cel keresek, egyel ütök na jó, nem, tényleg tudok amúgy), de ha ilyet szeretnék, akkor nincs mit tenni. Kb. ugyan az, mintha valaki IPS-t akarna, de "miért nem jó neki a TN/OLED/VA?".
A lényeg akkor, hogy kb. gyakorlatilag a Legion 5 van, ami ajánlott, magyar bill-es normális noti 5-600 körül. -
Beorn
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
kb 1 hónap múlva
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
400-500k max
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Játék meg a mindennapi alap dolgok.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
CS:GO, PUBG a fő vonal, de biztos fognak pörögni új játékok is
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Ez lesz a kérdés, lentebb kifejtem., de IPS matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Szökőévente 1x lenne hordozva kb, asztaliként lesz használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
-
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
500G ssd minimum, RAM 16 GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Nyitott vagyok mindenre, láttok aprón is jókat.
Nem is a melyik gép a kérdés számomra, mert a topicot/youtube-ot átnyálazva elég biztos, hogy Legion 5 lesz a befutó (5600H, 3060), viszont a méretnél elakadtam egy kicsit. Szemezek a 17-essel a nagyobb kijelző/nagyobb ház-jobb hűtés(?) combo miatt, viszont egy pár kérdésre nem találtam választ mert alig van teszt.Van-e valami ismert nyűgje a 17-esnek? Gondolok itt a nagyobb méretből adódó dolgokra pl. zsanér nem bírja a nagyobb kijelzőt, idővel lazább lesz, zavaró billentyűzet flex, backlight bleed stb.
Szóval most meg kéne győznötök, hogy jó lesz a 17-es Legion és nem kell parázni tőle, nincsen semmi baja, vagy ajánlani jobbat
Előre is köszi!
Dávid
-
Speedy007
őstag
válasz nggabi #76526 üzenetére
Én már inkább hajlok arra hogy valahogy kisipari megoldással magyarosítsam a billentyűzetet mert igaz nem kenyerem a disco fény ami a Legion 7 produkál de kár lenne elcsúfítani a matricákkal pláne hogy "kályha ezüst színű" így hülyén nézne ki tényleg a fekete vagy a fehér matrica..
-
Speedy007
őstag
válasz Darth_Revan #76518 üzenetére
Ki kötése hogy magyar legyen ha a simát ajánlottam volna azért ment volna a hurrogás mert túl fapados ahogy említettem korábban.. Így opcióként ajánlottam a Pro-t mint jobb opciót mert szerintem ennyi összegnél már nem vészes az a plusz 30k hogy jobb minőséget kapj... Tisztában vagyok a jelenlegi piaci árakkal, én is a 7-t venném ennyi pénzért ha most kellene venni.. De sajnos neki csak magyar jöhet szóba az még használtan is feláras nagyon 50-100k körül mozog sajnos mert sokan csak kereskednek vele
-
k-adi
nagyúr
Ezt a gondolatmenetet még kicsit tovább vinném:
Itt a kérdés az, hogy mi a fákkomért nincs itt is eredeti, magyar boltból vehető gép?
Miért csak a radium árulja egyedül Mo.n?
Mi a tökömet csinál már 1 éve a lenovo magyar képviselete? Már lement egy széria az új legion-okból, jönnek a Ti-s változatok, vagyis hát nem ide gondolom, majd azok is szlovákba meg máshova. Mert oké, covid meg chiphiány, meg tökvakarás, de azért 1 év elteltével történhetne már valami.Szóval itt a probléma az, hogy senkitől nem tudsz venni, csak a rádiumtól akik meg nyilván felárazzák a g.cibe, merthát miért ne?
Nem is kéne szlovákot ajánlani ha lenne gép Mo-n, azaz nem is kéne szenvedni a szlovák bill-el (van aki elfogadja -"jó nekem így is"-a fenét csak bemeséled magadnak), ha lenne magyar boltokban is gép.
Csak nincs.
Ez a probléma. -
Engem sem zavar, mert nem is használom, de ha mégis használnám, akkor is tudom melyik betű hol, s hogyan van. Akár sötétben sem gond. Csupán megszokás (kézre áll)
Aztán mégis pénzt és időt nem sajnálva HUN lett a bill. teljesen gyárival megegyező (minden bill. körbe fehér, így oldalra is kivilágít) stílusban. Az nem volt egyszerű, mert festés után mindet külön körbe kellett csiszolni, aztán gravírozás és lakkozás. UK-->HUN lett.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
k-adi
nagyúr
Ehhez a kommenthez csak apró megjegyzést fűznék:
- Az hogy az alza behozat szlovák gépet, csoda és nem protokoll szerű. Eddig tudomásom szerint 2x eljátszották, reméljük még sokszor fogják, de erre nem lehet alapozni. Persze megkérheti őket de onnantól 50% esély.
- A szlovák bill kérdés is havonta előjön. Vannak olyan emberek, akiknek elvi kérdés, hogy X összeg felett minél kevesebb kompromisszum legyen. Személy szerint én is ilyen vagyok. Hiába tudok vakon gépelni és fejből tudom mi hol van, akkor is zavarna ha látnám hogy nem HUN a bill, egyszerűen azért, mert mindennap éreztetné a gép velem, hogy hah, lol kifizettél egy csomó pénzt és még a bill se magyar, ennyit érsz kis magyar vásárló.
- A gravírozás meg szép művészet, de láttuk az eredményét, túl zsúfolt lesz. Van aki elfogadja, alternatív megoldásnak jó lehet valakinek, de ha lenne egy legion7 gépem mondjuk, biztos nem "csúnyítanám" el mellé-lézereztettéssel, annak ellenére, hogy maga a munka minősége valóban jó amúgy... de na, teljesítményben, hangban, stb. annyi kompromisszumot kell kötni egy laptopnál, legalább a bill legyen magyar már, vagy ennyire szart se érünk már a világban?
persze, tudom rá a választ, inkább költői volt. -
2018
senior tag
Teljes mertekig egyetertek. Engem sem zavar a szlovak billes legion 5. A g733 full magyar.
-
Frozen
addikt
16". A kollega 17" keres
Msi gp76 10-11 genes procival. 3070 el de aszem van 3060 asal szerelt is.
Vagy egy asus
[link] ez igaz pucit draga ftba merve de mindenek megfelel es elég erős is a hardwer plus 240 es a kijelző
[ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
A [link] G15 5511 DLL_5511_306108 laptopot nem nagyon fogod már megtalálni, de éppen van egy a MySoftnál [link] [link] Mondjuk jó 40.000 Ft-tal olcsóbban vettem. Nekem pontosan ez van, nagyjából már javítgatták a korai hibákat. A Modern Alvás nem éppen előnye, de kikapcsolható BIOS-ból. A G15 5511 SE (Special Edition) az amiből már szintén alig van, ha van. Azokban is van 165 Hz-es monitor. De ugye jön a G15 5520, így valószínűleg nem is nagyon találsz már belőle idehaza. Ez viszont szerintem nem 165Hz-es, de kitudja: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Omen13
újonc
Sziasztok új vagyok egy kis segítséget szeretnék. A laptop M.2 SSD-t kiszeretném cserélni nagyobbra. Van egy külső M.2 SSD külső házam úgy gondoltam abba berakom az új 1TB SSD-t. Hogyan tudom kompletten klónozni a laptopban lévő M.2 SSD-t az új külső M.2 SSD-re.
-
Darth_Revan
veterán
válasz Speedy007 #76517 üzenetére
Elég hülyeség megvenni 630-ért 3060-as Legion 5 Pro-t, amikor tud kérni az ALza-tól 650-ért (bár ki tudja euró mennyire nyomta fel) Legion 7-est 3070-el
Ez olyan mintha ugyanazért a pénzért kapnál egy BMW M5-t vagy egy Ferrari SF90-t, mindkettő jó, de azért az utóbbi picit jobb
Az meg rejtély, hogy miért húzza valaki annyira a száját, hogy nem magyar a bill, ugyanúgy működik....ha meg nem képes fejben megjegyezni, hogy hol van az á,é és mindig rá kell néznie a billentyűzetre gépeléskor, akkor vigye el west-hez Kecskemétre és szépen átgravírozza...mintha csinálta volna valakinek itt a topikban is a gépét.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz dannyl #76510 üzenetére
radium-nál nézzél szét fogsz ott találni Legion 5-t magyar billentyűzettel.. De sokan szidják a sima 5-t mert túl "fapados" nekem is volt olyanom de személy szerint bajom nem volt vele de jobb hűtéssel 16"-os méretben és fehérszínben QHD-s 500nites kijelzővel már találsz 630-t is náluk.. Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H Lenovo Legion 5 15ACH6H ezeknél jelenleg keresve sem találsz jobbat sajnos
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz KilgoreTrout #76514 üzenetére
Nem ártana neki nekem is hasonló volt az értékek de miután killhates mesternél csepelen megfordult utána már nagyon ritkán ment fel 80 fölé..
-
Smithy87
senior tag
válasz KilgoreTrout #76514 üzenetére
Mindenképp érdemes pasztázni. Én quite módban használom pasztázás után 65c° körül van mind2 játék közben
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz Speedy007 #76504 üzenetére
Köszi.
Az alábbi hőmérsékletek alapján érdemes lehet újrapasztázni?
Balanced mód, plusz LegionFanControl a Turbo Boost kapcsolgatásához
Minimum terhelés:
Ryzen 5600 CPU (5W): 50°C
3060 GPU (10W): 42°CTerhelés alatt (render, CPU/GPU render alatt minimális a másik terhelése):
CPU TB off (30W ): 72°C (fan 58% - nem zavaró)
CPU TB on (60W/54W pár perc után): 100°C (fan 84% - azért ez már hangos)GPU (95W): 73°C (fan 70% - elfogadható)
Terhelés alatt (Sherlock Holmes: Chapter One):
CPU TB off/on (28W): 72°C/86°C (teljesítményben nem vettem észre különbséget)
GPU (90W): 70°C (fan 70-84%) -
dannyl
addikt
Sziasztok!
Egy asztali gép majdnem kiváltására keresek notit. (a gép egy intel 12600 és RTX 3080). Nyilván ezt a teljesítményt nem keresem, de azért a játékok fussanak szépen. FHD, G-sync és 144+ Hz a cél kijelzőben, méret 17". VGA azért egy 3060 legyen minimum. FHD-ra szerintem elég jó kártya. Mintha a fogamat húznák, de max 600k-ért keresem, csak újat. Nem lenne baj, ha olcsóbb lenne persze.Köszi előre is.
-
nagyúr
válasz Brada:D #76499 üzenetére
Ha játszani is szeretne rajta, akkor 4GB videó memória legyen a GPU mellett, ilyen gépet keressen. Talan valami akcióban ki tud fogni GTX1650-el szerelt masinát, de nem sok reményt fűzök hozzá, kb másfélszer ennyi most egy ilyen konfig.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nggabi
félisten
válasz MaxxDamage #76507 üzenetére
200-ért nehéz dolga lesz, az biztos
Speedy: nekem most fent van, még megy a gép kopp kopp
"szenyor dzsíííí"
-
válasz nggabi #76502 üzenetére
Úgy vettem ki a 17" felé menne inkább, de 15"-ba sem igazán talál a többi feltételnek megfelelőt...
-
-
Speedy007
őstag
válasz KilgoreTrout #76503 üzenetére
Ramokról érdemes leszedni a fedlapot nem fő meg a memória vagy is nem árt neki.. SSD-ről meg annyit hogy nekem két egyforma Samsung 970 EVO Plus volt benne minden probléma nélkül tehát bele mehet nyugodtan kettő 2280-s SSD
[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Az AMD-s Legion 5-ben (15ACH6H - Ryzen 5600, 3060) mekkora a második SSD-hely? Neten írnak 2280-at és 2230-at is. A gyárilag benne lévő gondolom 2280-as (Micron MTFDHBA512TDV).
Bővíteni szeretném, de nem akarom kétszer szétszedni, mert több helyen olvastam, hogy könnyen törnek a rögzítőfülek. Az előző tulaj leszedte a fém "hűtőbordákat" a RAM-ról, ezeket érdemes lehet visszatenni?
[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
válasz MaxxDamage #76501 üzenetére
[link] tejfölösdoboz 280ért de ha elég a 1650 akkor egynek elmegy...
"szenyor dzsíííí"
-
válasz Brada:D #76499 üzenetére
Szia,
200k elég szűkös keret, de még a duplája is, újra főként /Gamer notira/
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Wise (ex-TransferWise)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD HUN
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB 256GB NVMe gar
- Thinkpad L14 Gen3 14" FHD IPS i3-1215U 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- X13 Yoga Gen3 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe ujjlolv aktív toll gar
- Acer játékra is,17,3",core i5,Nvidia 4/8GB!!! VGA,8-16GB RAM,SSD+HDD,Szép áll
- Dell Latitude 5410 Core i5 laptop 10th
- Lenovo ThinkPad E580 i5-7200u Full HD laptop 8 GB RAM 256 GB SSD 4,5 órás akkumulátor
- 3:1 TYPE-C HUB / dokkoló állomás (új bontatlan) KONZOL, LAPTOP, MOBIL, TV, MONITOR stb.
- Anker usb c hub PowerExpand 8-in-1 type c hub USB-C PD Media Hub portbővítő USB elosztó
- Lenovo Legion 9i 16IRX8 16 i9-13980HX RTX4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest