Új hozzászólás Aktív témák

• motifator

senior tag

válasz hito #76702 üzenetére

Pont egy ULV procit szeretnél alulfeszelni? Sokat ne várj tőle, nem fog megtáltosodni., Ez alapból egy 15W cpu basic feladatokra, egyes konfigoknál elengedik turbó alatt 35W-ig, rövid ideig se bírja a hűtés miatt. Ráadásul pont egy surface book alaplapja nem hiszem hogy túl lenne méretezve az ilyen UV mókákhoz. Tegyük fel sikerül 50-70 mV-os UV-val picit javítanod a hőmérsékleten, de teljesítményben elhanyagolható lesz a növekedés. Feljebb pedig én tuti nem mennék, mert az alaplapod is áldozatul eshet. Ha ki szeretnéd próbálni töltsd le az Intel XTU-t, akár a legutolsó verziót, nem lesz különbség, mert ha a biosban le van tiltva az UV, akkor mindegy, hogy régebbi, vagy újabb az XTU, nem a szoftvertől függ. Ha nem megy az XTU, akkor a Throttle stop-al még tehetsz egy próbát, de szerintem felejtős.
    A GPU UV egy másik téma, oda MSI AB kell majd, gondolom a 1060 MQ verzió, de a GPU-z megmutatja, az órajelekből ill. HW infó teljesítményből ki lehet matekozni. Itt sem lesz komoly teljesítmény többleted, de a hőmérsékletet egy jó görbével lejjebb tudod hozni. Ha fent van CTRL+F és feljön a "voltage editor". Megnézed a boost frekit a GPU-znál, a gyári görbe max frekijét SHIFT+ egérrel lehúzod a boost órajelre és 0,85 - 0,9 V közötti frekit hozzáigazítod, majd pipa. De van egy tonna videó YT-on, az szemléletesebben megmutatja. Egy szó mint száz, szerintem annál a laptopnál engedd el.

Új hozzászólás Aktív témák