Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Velem amazon.de csinàlt hasonlòt: 30€ sdkàrtya +13€ cto/lee204 fòlia egy osztràk eladòtòl, szintén elligible for free shipping. Hàrom hét utàn a kàrtyàt feladtàk, két hònapra rà 3.5€-t visszautaltak a 13-bòl. Ezzel legalàbb megmentettek attòl, hogy tőlük rendeljem a godox cuccokat. (apropò, az AD200 q...ajò cucc hss-el kültéren, a zoomolhatòsàgot leszàmìtva az előtte használt 600EX-RT a kanyarban sincs)
-
madgie
titán
válasz
Muerte68
üzenetére
Óvatosan azért, múlt héten belefutottam egy hasonló, túl-szép-hogy-igaz-legyen Samyangba, kifizettem, az eBay leszedte az árút, hogy kamu, a PayPal levonta a számlámról az összeget, de a PayPal maga "nem elfogadott" státuszt ír a tranzakcióra ,az eBay meg "your payment is being processed" státuszt. Ha megpróbálom az eBay-től visszaszerezni az árat, azt írja, hogy nem is fizettem érte még, a PayPal dettó ugyanezt a hibajelentésre, a bankkártyámra meg nem jött vissza egy hete a pénz. A folyószámlámról levonták a pénzt, nem csak zárolták.
Na most hová forduljak?
Szóval óvatosan.
-
Gondwana
addikt
Mai élmény, T2, de még 3.0-val, 16-55/2.8@16, kb. 20m-re lévő téma, a tàvolsàgskàla 1.5m-t mutat, de a kép pixel-peepelve teljesen rendben van. Mondjuk, azzal màr szìvtam, hogy előtte Canonék ràszoktattak a parfokàlis (de legalàbb kvàzi-parfokàlis) zoomokra, itt meg ahogy hozzàérek a zoomgyűrűhöz, lehet megint élesìteni.
-
Clemi
veterán
Most vagy a T2 szar egy kicsit, (mármint az enyém) vagy a 4.0 FW fókuszálásával rontottak el valamit (bár korábban is volt már ilyen, hogy fókusz nem volt sehol, de akkor ráfogtuk az arc felismerőre). Most vagyok túl egy "műtermi" fotózáson és volt egy teljes sorozat, amikor a gép állványon, a modellfények bekapcsolva, zóna fókusz, a modell mondhatni egy helyben pörgött forgott pózolt, a gépen a 35/2 f8-on, ISO 200 arc felismerés kikapcsolva, és 1/125, a studio vakuk miatt, én meg csak nyomkodtam az expo gombot szorgalmasan.
Minden egyes képnél a kijelzőn zölddel kockával (kockákkal) és hanggal jelzett a gép, hogy a fókusz megvan, mégis valami bődületes mennyiségű kép lett életlen. Hogy hová ment a fókusz, kideríthetetlen, mert nincs a képen egy éles pont sem.
Hogy most hogyan tovább lövésem nincs. -
Gercsa
senior tag
Szerintetek mennyi esély van rá hogy ennyiért el is küldi ha már elírta az árat?
-
taranis
addikt
Gondolom nem mondok újat, de működik ez a hexa editoros X-T2->X-H1 raw hekkelés Lightroom esetén, szóval lehet X-T2 alatt is Eternával szórakozni, ha valakinek ki tudja miért de pont az kéne fotóhoz.
-
sonikon
csendes tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Egy ilyen léptetőmotoros sínt vettem, a fiókomban pedig porosodott egy LCD kijelzős kontroller, amit felprogramoztam a léptetésre és a váz exponálására. Paraméterezhető a lépésköz 0.1mm pontossággal, késleltetés a motor megállása és az exponáláls között, és a készítendő képek száma. Indítás után minden automatikusan megy. Amire Te gondolsz, az kézi tekerős sín lehet.
-
sonikon
csendes tag
Ez bíztató, de a lépésköz mérőszámát (1-10) ezek szerint ki kell tapasztalni?
Még mielőtt ennek a focus bracketing szolgáltatásnak a híre megjelent,
elkezdtem felépíteni egy "stackshot macro rail" -hez hasonló szerkezetet (kb. tized annyiból), kimondottan makrózáshoz. Ezzel 0.1mm lépésközzel lehet lépkedni az összesen 100mm pályahosszon belül. Már majdnem kész. -
Clemi
veterán
válasz
sonikon
üzenetére
Közben csakazértis próbálkoztam tovább és működik. Igaz a lépésköz nagyon nagyon kicsi még a 10-es lépésközzel is, de egy makró objektívvel, f8-f11 blendével már látványos 10-15 képpel is, de teljesen nyitva (a 35/2-vel próbáltam) 20 fölötti képkocka számmal ugyanolyan jó.
-
sonikon
csendes tag
Még nem volt időm kipróbálni, de a dpreview fórumon tegnap óta ezzel is foglalkoznak.
Egyébként amikor először beharangozták ezt a frissítést, mintha azt írták volna, hogy nem minden objektívvel fog menni, de ez nem biztos, lehet hogy rosszul emlékszem. -
Clemi
veterán
Az X-T2 új FW-el megjelent feautre-ok közül a "Focus Stacking"-et próbálta már valaki? Nekem anno a Canon gép moddolt FW-n volt ilyen, de ott az automata mozgatta a fókuszt a megadott lépésközzel de nekem most a T-2-n meg sem mozdul. Valamit én rontok el?
-
hegyimorc
senior tag
válasz
lugosi
üzenetére
Nincs, kb 5 éve vettem, akkor volt mindenféle, méretben és alakban is.
Én amúgy kisméretű kulcskarikát használok, a váz és a karika között egy O-gyűrűvel. Utóbbit is ugyanott vettem. Szerintem korábban mutattam is képen.
Csavarboltok, barkácsáruházak, hobbyboltok ... tényleg sok helyen lehet ilyesmit kapni.
-
Mercutio_
félisten
MM nyomtatható kuponok, közte Fujira 9% személyes vásárlásnál, holnap pedig élesítik a webshopos linket is.
-
|AP|
veterán
válasz
voriae
üzenetére
én horgászboltban vettem 5 (vagy 6, már nem emlékszem) mm-es karikát, volt pár darab egy zacskóban.
Ugyan nem háromszöges, de amire nekem kell, arra ez a tökéletes -
hegyimorc
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igen.
-
voriae
tag
Tudtok valami jó helyet, ahol lehet kapni nyakpántot, de ami még fontosabb, két olyan háromszög alakú pici kulcstartókarikát, amit a vázba lehet fűzni a tartáshoz? Nem kell eredetinek lennie, és ha valakinek van fölös, az is érdekel, nem kell új.
-
MC Pite
veterán
válasz
excalibur36
üzenetére
Röviden mindkettő jó, utóbbi sterilebb.
Bár szerintem k...ra nem ez a kérdés, hanem hogy leafshutter(+ND+kisvaku) vagy hagyományos zár meg HSS-es külső vaku... -
excalibur36
senior tag
válasz
shouryuken
üzenetére
Köszönöm az infókat!

-
shouryuken
senior tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Anno olvastam egy tesztet képekkel, f4 alatt egyik sem élességbanjnok, de f4 fölött jobban teljesít az xf23 f2.
Ha jól emlékszem színekben/karakterben nem volt sok difi.
VISZONT méretben nagyobb a differencia, mint képminőségben
-
Clemi
veterán
Részemről nem videózok, viszont a focus stacking érdekes lehet(ne) de azon kívül, hogy exponál annyit amennyit beállítottam és olyan időközönként, nekem a fókusz meg se mozdult se AF-C se AF-S módban. Valamit félre értek, vagy valamit elrontottam?
-
Gondwana
addikt
válasz
excalibur36
üzenetére
Az X100-ak üvegjét àltalàban közelről, tesztàbràval tesztelik, és picsognak, hogy làgy. Végülis vasalò talpàn is lehet tükörtojàst sütni...
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
tanácsot, segítséget szeretnék kérni tőletek!
Szerintetek a Fuji X100 23mm f2 optikája van olyan minőségű optikailag, mint a Fujifilm XF 23mm F/2 R WR? -
-
taranis
addikt
madgie: Na, itt van egy 3D LUT, direkt FCPX-hez csináltam: [link]
Kipróbálni nem tudtam, de ezt kellene látnod:Ha pontosan ugyanazt látod, amit én Resolve alatt, tehát az RGB paraden a szélső értékek megegyeznek, és a piros csatorna középső "csíkja" 50% IRE körül van, akkor utána már mehetnek rá a LUT-ok, amiket letöltöttél az oldalamról.
A forrás a 1CAM0845.MOV volt. -
taranis
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Azt updatelni akarom, mármint a leírást. Az X-T2 is full rangeben rögzít, és a LUT-ok video rangehez készültek, a váz hdmi-n azt küld ki. Így ha out-of-the-box rátolod a LUT-okat a forrásra, nem lesz jó a végeredmény. Resolve alatt pár klikk átállítani, Premiere alatt még meg kell néznem, hogyan lehet.
-
madgie
titán
válasz
taranis
üzenetére
Ide raktam fel pár F-Logot, 4K, FHD 50p és 120p. A minőség kicsit esetleges, meg rövidek, de a lényeg látszik: a 4K a tuti továbbra is, nekem sokszor kell lassítás, így a Full HD 50p-vel marad, a 100-120p alkalmatlan munkára

-
taranis
addikt
válasz
DonRazzino
üzenetére
Fotós szemszögből nem tudom megítélni, de videósból abszolút ez van. Pl. mibe telne zebrát tenni a vázakba, videós fórumokon állandóan kérik az emberek. Talán pár hónap múlva megérkezik az is, és lehet vele netet robbantani, miközben egy Sony/Pana vázban meg már eleve ott van, hiába nem jön oda annyi frissítés. Ennél még a Canon is megbízhatóbb, mert ott ha valami nincs, akkor nem is lesz
Persze nem arról van szó, hogy ne szeretném a meglepetéseket, hanem inkább arról, hogy ne olyasmivel lepjenek meg, aminek eleve ott kellett volna lennie. De mondom, fotósként lehet, hogy más a helyzet, ezt ti tudjátok. Ezek amúgyis elsősorban fotós gépek, az X-H1 is, hiába marketingel mást róla a Fuji.madgie: ehh, köszi, hogy megnézted
-
centrino
senior tag
válasz
DonRazzino
üzenetére
Én azért köszönöm a "marketing bullshit"-et...

23/1.4 és 56/1.2 - érezhetően gyorsabb lett és mintha gyorsabban "odahúzná" a fókuszt kevés fényben,
16-55 és 50-140 - sok különbséget nem vettem észre, de még tesztelni kell élesben is. -
DonRazzino
senior tag
válasz
taranis
üzenetére
És ezek már rég meg is voltak, akkor amikor megjelent a váz. Csak a Fujitól most már elvárás, hogy valami förmverrel érkezzenek meg plusz fícsörök. Ebbe belekezdtek, most már nem tudnak egy vázat "rendesen" kiadni, mert akkor utána mindegyik nyavajogna, hogy miért és mikor kap már meg ezt meg azt. Ez az egész is csak egy marketing bullshit, csak sokkal hatásosabb mint a többi márkánál. :-)
-
G.Guido
csendes tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Igen, vettem...vagyis rendeltem még régen...USA-ból.
-
-
madgie
titán
válasz
madgie
üzenetére
Na kint van hivatalosan is, akkuk töltőn, aztán hajrá

-
madgie
titán
Nemrakomfel, nemrakomfel...
Kínai Fuji oldalon kiszivárgott az X-T2 négyes firmware-je

Holnap kérnénk hivatalosan is

-
Muerte68
addikt
Nagyon off meg nem hirdetni akarom (fent van az aprón) -de ha valakit érdekel egy XC-50-230-privátban keressen

-
Alabástrom
senior tag
ja bocs, most látom, hogy már egy hónapos hír... Rég jártam erre...

-
G.Guido
csendes tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Nem, alapból nincs rajta....szóval muszáj volt alkotni valamit. Nekem kényelmesebb így.
És igen, Arca Swiss kompatibilis.
-
Somansky
aktív tag
Van egy kis problémám..remélem tudtok segíteni.

Van ugye egy Fuji T20-on egy Godox 350F vakum + egy külső Godox AD600B- vakum is, amit szeretnék ezzel vezérelni. Beállítok mindent A csoport 1-es csatorna. Szépen muzsikálna is 1/180-ig. Utána hiába rakom HSS-be és úgy kisebb zárídőre nem villantja el. Látom megkapja a vezérlést, villan a kielőzöm a Hz.... de semmi fény... Ha első vagy hátsó redőnye rakom ott villan, de ugye nincs szinkronba a villanás...
Mi lehet a probléma? Köszi -
G.Guido
csendes tag
válasz
vihartigris
üzenetére
-
Rum.cájsz
tag
válasz
El Joe
üzenetére
Nekem MHG-XT10 van, asszem a gyári, Clemitől vettem óccsó'é.

Ezzel lett tökéletes a váz fogása, igaz nekem amúgy is kicsi kezem van.
Már csak alul azt a kártya/akksi nyílást kell egy fekete puha hungarocell szerű anyaggal kibélelnem.
Igaz nem bántó módon, de azért érezhetően bele akad az az ujj, amelyik alulról tartja a vázat.
-
El Joe
tag
T-20ra Meike grip-ről valakinek gyakorlati tapasztalata? Esetleg másik opció?
-
kiskami
tag
Kemény 5 mm és 10 deka a különbség. Ha a 3 mm különbség nem "életbevágóan" fontos a kezdő végén - számomra értelmezhetetlen mint előny -, akkor a 18-55 biztos előrelépés lesz. IQ és OIS jobb.
-
|AP|
veterán
korábban azt gondoltam, hogy ha valaha megyek városnézős-turistáskodós kirándulásra, oda biztos nem fogom vinni a 10-24-et a mérete/súlya miatt.
Most jöttem meg egy hat napos belga útról és azt kell mondjam, hogy csak azt kellett volna vinnem, semmi mást
Vittem két vázat (X-E3, X-E2s), egyiken a 12-es sami, másikon hol a 27/2.8, hol a 16-50. Összességében ez így jóval nagyobb macera volt, mint ha elvittem volna az X-E3-mat a 10-24-gyel. Alapvetően nagylátó mániás vagyok, most is szerintem a képek 80%-a készült 12-16mm körül és csak a maradék feljebb.
Sokszor arra gondoltam, hogy egy ilyen útra teljesen elég lenne a 16-50 is (igyekeztem tényleg megélni az élményt és nem fotózással tölteni az időt), de azért sokszor szűk volt a 16mm. Lehet a 15-45-nek lehet mégis adnék egyszer egy esélyt, nem is a -1mm, inkább a még kompaktabb összecsukott méret miatt. Csak hát olvastam én arról rosszat is, jót is...Összefoglalva a hosszú mondandót, igazából arra jöttem rá, hogy kellene nekem egy városnézős obinak egy 12-35mm f3.5-5.6 obi, penge képminőséggel, kompakt méretben. Nagyon rétegigény?

-
törölt tag
Úgy néz ki visszaváltanék 18-55-ről 16-50-re mégis, viszont nem nagyon látok mostanában értelmes áron magában 16-50 ii-t sehol. Esetleg valaki akar venni mostanában olyan kitet, amiből nincs szüksége az obira? Van tűrhető áron például A10 kitben, csak a vázzal nem tudok mit kezdeni belőle

-
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Irányjelzősön van egy kevésbé megkímélt darab.
-
Mr.Csizmás
titán
e, urak!
x10 létezik még eladó??

-
Somansky
aktív tag
Ha valakid érdekel ingyenes workshop Bécsben. Itt is szépen foglalkoznak a Fuji táborral.

-
madgie
titán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Holnap átveszed, igen, bontott, de két év garis, ha mégse jön be, 14 napod van visszaadni.
-
DonRazzino
senior tag
válasz
centrino
üzenetére
Ez picit drága most nekem, megmondom őszintén, nekem a Sandiskekkel még nem volt gondom. Szerencsémre csak jpg-ben kell majd lőnünk úgyhogy ahhoz nem kér UHSII-t, viszont 30.000+ expó lesz két nap alatt, így most inkább több "olcsóbb" kártya kéne.
@Muerte68: nekem csakis 3 hétnyi kiszállítást ír ennél a cégnél.
-
centrino
senior tag
válasz
DonRazzino
üzenetére
Sok helyen dicsérték ezt a sony kártyát is:

Pl többeknek gondjuk akadt Sandisk kártyákkal X-H1-ben, ez a sony viszont mindenkinél hibátlan, gyors, megbízható
-
Matska
senior tag
Távkioldós kérdéseim lennének. Milyet érdemes venni T10 - hez, ami jó lehet később T20 vagy T2-höz?
Ezeken be lehet állítani, hogy Bulb módban pl 2 percig tartson az expó? -
Muerte68
addikt
válasz
DonRazzino
üzenetére
Az eBay es courtesytrading-nek van német webáruháza onnan ideér.
A memóriakártyás topic van meg tudják adni a pontos címet is. -
DonRazzino
senior tag
SanDisk Extreme Pro 32/64 GB-osra van valakinek most beszerzési ötlete? Május 10-ig kéne ideérjen.
Innen talán megjön de nem a legolcsóbb. -
centrino
senior tag
Gear P0rn...
Fekete és ezüst után harmadik lehetőség is van:

-
Gondwana
addikt
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ha a cto/lee204 az 3000K, a 1/2cto 3800K, a 1/4cto pedig 4500K, a kisebb lépésközöket hogy oldod meg?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Gondwana
üzenetére
Na ja, azt is lehet, csak az úgy 300 kelvines ugrásokkal megy, nem a legpontosabb, meg ugye szemre kell belőni... Ha már úgyis beállítja magának a gép, akkor egyszerűbb, kényelmesebb, pontosabb lenne, ha ezt gépen belül meg is lehetne nézni.
Nem levendula-hátterezek, csak beltérben a világításhoz igazítom a vakuk fényét. -
Gondwana
addikt
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ezt én visszafelé szoktam belőni, élő nézetben tekerem a Kelvineket, làtszik, hogy hol vàlt sàrgàsbòl kékesbe, vagy vissza, plàne Velviàval.
Szerk: pénteken megjött az AD200-as Godoxom, màr megint akkora qpac a fotòscuccom, mint a boldogult Canon-időkben.
Szerk2: zöldet fővakura levendula-hàtterezni hasznàlsz? (Fujin még nem vitt rà az ihlet, Canonon volt pàr vàllalhatò ilyenem) -
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Ki lehet íratni valahogy X-T2-vel fehéregyensúly értéket szám szerint? Pl olyanra gondolok, hogy csinálok egy Custom White Balance mérőexpót szürketáblára, és utána lássam, hogy konkrétan mennyire állt be a WB (temp/tint). Vakugélezésben sokat segítene.
-
G.Guido
csendes tag
-
Használ(t már) valaki ilyeneket:

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:

(Macre mondjuk)

...
Na de félre a picsogással, hétvégén megnézem mit tud. 

hemaka