Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonRazzino
senior tag
válasz Matska #14752 üzenetére
A másodikra válaszova. Szerintem az XC16-50II nagyon jó kis kitobi kezdésnek. Nézz utána, hogy az X-T10 vagy az X-E2 "jön be" neked jobban, használtan ezek férnek be obival együtt 200 alá. Én a T10-et ajánlanám, de nagyon népszerű a rangefinder tipus is. Ez ilyen "kinek-mi" dolog.
Novics: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
wms
senior tag
válasz Matska #14752 üzenetére
X-A a belépő széria, melynek augusztus 25-én jön a család 3-ik tagja, hagyományos cmos szenzoros, dönthető képernyővel. A következő a sorban az X-M1, melynek váza gyakorlatilag megegyezik az A szériával, de már X-Trans szenzorral van szerelve. Sem az A-ban sem az M1-ben nincs kereső, amely viszont már megtalálható az E család tagjaiban, melynek az aktuális verziója az X-E2S. Ez minimálisan tud többet az X-E2-nél, de viszont jóval többe kerül. Az E család tagjai fix képernyősek. Az ideáig felsorolt modellek mind beépített vakuval rendelkeznek. A következő állomás az X-T10, komolyabb, jobb fogású gépváz, dönthető képernyő, nincs beépített vaku, a tudását mindenki dicséri, bár ez szinte az összes modellre igaz. Ezt követi az X-T1, melynek most jött ki az új modellje a T2, ez jelenleg a csúcs. Ezen kívül van még az X-Pro 2 váz, amely a T2 megjelenéséig a legmagasabbra pozicionált váz volt.
Az általad megjelölt összegbe újban az X-A2 dupla kit illetve az X-M1 fér bele, használtan pedig akár az E széria is. Képminőségben már a belépő modellben sem fogsz csalódni az tuti! -
madgie
titán
válasz Matska #14765 üzenetére
Képminőségben elvileg nincs, viszont M1-en nincs Pro Neg Hi és STD színmódod és asszem színszűrős Monochrome sem. Ezek mellé még PDAF sem került bele és első generációs X-Trans AF sebessége van csak meg, amellé, hogy X-Trans II színeket hoz.
Szerintem az X-E2 jobb választás, az a mai napig nagyon jól használható masina, a lassabb sebességű fixekkel is.
-
wms
senior tag
válasz Matska #14765 üzenetére
Tavaszra nem valószínű, hogy marad E2, mivel kifutó széria, már most is csak rendelésre hozzák. Képminőségre nem biztos, hogy túl nagy különbség van a két gép között, bár az E2 az xf 18-55 obija elvileg jobb minőségű a xc 16-50-nél. A két váz között azért van különbség az E2 javára: villámgyors hybrid fókusz, kereső és firmware után ugyanazt tudja, mint az E2S.
Hopp már megelőztek!
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz Matska #16079 üzenetére
mert mennyi most egy 23/2 ? nem is tudom.
ami szóba jöhet még a 27/2.8-as. Mosoda nem lesz vele igazán, viszont újonan is olcsó, kiváló látószög (persze ízlés kérdése), KICSI és nagyon éles képe van... (persze ha ekv.35-re gondolsz, akkor nem OK).
Olcsó alternatívának valóban a 18 felel meg.[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
madgie
titán
válasz Matska #16092 üzenetére
Ez van csak kéznél, nem Tejút, de csillagok 4K-ban, nyitott rekesszel (f2).
[ Szerkesztve ]
-
pethob
aktív tag
válasz Matska #16096 üzenetére
Nem tudom, hogy a csak manuális objektívet végül elvetetted-e, de én egy Zonlai 25mm/f1.8-at vettem használtan. A képe elég jó.
E-bay-ről kb 35eFT+áfa ha nem sikerül áfa mentesen behozni...
-
3YEW
tag
válasz Matska #17934 üzenetére
Nagyban függ az AF-tol, ha kontraszt alapú, akkor mennie kell minden irányba, szóval akkor mehet ide oda.mivel ez nem lm/lépteti motoros, ezért ez látványos. Mondujk talán ez az egyetlen obim nem volt meg majd tapasztaltak hozzáadás. Ha fazisdetektoros af, akkor elvileg csak egy irányba kellene mozogni.
Madgie: melyik új gépekre gondolsz?[ Szerkesztve ]
T
-
madgie
titán
válasz Matska #18699 üzenetére
F1.4 az F1.4, szinte semmilyen rendszeren sem remekelnek ezek éjjel. A Nikon 24/1.4 is kómázgat a széleken, a fényerős Fujik is.
Csillagok alá amúgy is sterilebb, szigorúbb rajzú objektiv való, ha nyitva is fontos a faltól falig élesség. A Samyang 12/2 például pont ilyen.
Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet a 16/1.4-gyel, vagy a 23/1.4-gyel csillagozni. Lehet velük jó képet lőni, de szerintem a leggyengébb pontjuk ez a téma.
-
madgie
titán
válasz Matska #20093 üzenetére
A Lightroomot nem, a RAW fájlokat igen. Konvertáld DNG-be, egy hexeditorral szerkeszd át a géptípust mondjuk X-T2-re. Itt egy irányadó blogbejegyzés.
Rendes, igazi Acrost nem tud majd sehogy sem, de azt mással se tudja, csak gépen belül az X-Trans III masinák.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Matska #20097 üzenetére
Kómázik az rendesen körben, se lesz@rom, annyira szeretem ezt a nyüves 16-ost, hogy elnézem neki
Amúgy a Samyang 12/2 az ultimate cucc talán erre, az élesebb a sarkokban (már ha nem decenteres), már nyitva is.
Másoknak: ez a fészbúkos tizenhatos friss kép.
-
madgie
titán
válasz Matska #20105 üzenetére
Jó, hát nem Afrika közepén lakom én sem, van ebben utómunka, egy sima OOC Velvia így néz ki.
-
-
madgie
titán
válasz Matska #20156 üzenetére
Elsősorban nem a sebességen van a hangsúly, az X-Trans III gépeken az a nagy előny, hogy egyrészt jóval nagyobb területet borítanak be a PDAF érzékelők, másrészt mind PDAF, mint CDAF szinten "sötétebbre le tud menni", tehát ahol az X-T1 már csak nyefegett, mi van, ott még az X-T2 vígan képes élesre állni.
Maga az 56/1.2 sebessége nem egy villám, de akkor van a gond, ha nem talál be és mennie kell egy kört. Ez X-T2-n ritkábban fordul elő, de bizony előfordul, sőt, az ezelőtti firmware-rel volt egy olyan bajom, hogy olyankor is éleset jelzett, mikor még nem volt az. Mindkét gépemen, a 16/1.4-gyel és az 56/1.2-vel is. Remélem az új fw már okés, szerintem csak valami bug volt, de amíg nem futok bele egy szívatósan kevés fényes lagziba, addig nem tudom megmondani... mindenesetre otthon nem tudtam reprodukálni.
Maga a 16/1.4 szerintem elég gyors, egy dolog kellene a Fujiba szerintem még, de az nagyon: jobb, paraméterezhető arcfelismerő (illetve Eye AF). Lefotózod XY arcot, elmented, sorba rakod, milyen prioritásokkal ismerje fel az adott arcokat, óriási segítség lenne rendezvényfotónál (főleg esküvőn). És igen, az arcfelismerő maga is működjön jobb hatásfokkal, sok olyan esetben nem találja az arcot, ahol egy Olympus, Panasonic vagy Sony röhögve rááll.
-
Muerte68
addikt
válasz Matska #20343 üzenetére
Mivel a T10-már hibrid AF-biztos gyorsabb-a teszteken azt írják hogy sötétben a lasabb kontrasztot használja de elég fénynél már a gyors fázisos AF megy+van elektromos zár is
Meg hajtogatós kijelzőLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
centrino
aktív tag
válasz Matska #20355 üzenetére
Üdv! X-T1 után most X-T20 és X-T2 van, főleg ha 56-ossal is szeretnéd használni, akkor nagyon tanácsolom az X-T20-ast, sokkal gyorsabb minden, és számomra a szenzor is hatalmas előrelépés.
Off: másfél hónap után most fogom megkapni az X-T2-höz az ajándék markolatot, annyian álltak sorban az akciós csomagért, hogy kifogyott teljesen és 1-1 darabokat kaptak eddig japánból... Várólistán most értek el hozzám, de nem panaszkodom, ingyen markolatnak mindenhogyan örülünk.
(tudom be volt ígérve egy godox "teszt", de teljesen el vagyok havazva, két hét alatt 5 fotózás, amit még meló mellett most válogatni, kidolgozni, átadni kell, plusz slideshow stb...)
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Matska #20458 üzenetére
Persze, hogy lesz benne, mindent tud majd, amit a nagytesók, sőt, ebben alap lesz, amit majd a többi gép fw frissítésként kap meg (jobb AF, X-T20 esetén tapicskás AF választás EVF használat közben is, stb).
Ez a gép szerintem a kacsacsőr f2 fixekkel mutat majd jól, hovatovább ugyanazt hozza, amiért a Micro 4/3-ot szerettem anno: bedobod hanyagul a szimatyszatyorba a gépet meg 2-3 kis fixet és mehetsz. Kicsi, könnyű, stílusos. Az X-E3 kicsit olyan, mint az Olympusnál a Pen-F, csak nincs direkt butítva az AF és a kezdőára is 300 dollárral kevesebb, mint a Pen-F mostani (!) ára. Igen, tudom, egy kihajtható LCD jó lenne még az X-E3-ra.
-
MC Pite
veterán
válasz Matska #20556 üzenetére
Korrektek, majd annyit bír mint a gyári, többen használják a fórumon is.
Egy feltöltéssel kb ugyanannyit bír, nagyobb difi a kisülésben szokott lenni, de abban sem rossz.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
Gondwana
addikt
válasz Matska #20559 üzenetére
Mármint mihez képest más fajta? Normálisan csak az alján lévő négyzet/kör alapján különbözteted meg az S/nemS változatokat, ha nem akarsz apróbetűt olvasni, mint banki hitelszerződés kötésénél, illetve folyamatos terhelésnél, pl. rendezvényfotó, de fotózgatásnál elvileg nem. Vagy másnak más a tapasztalata?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Automata kávégépek
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.