Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Ti mit drónoztok amúgy? Csak azért kérdezem, mert pár napja láttam a hátsó kertünk felett repkedni egy drónt, volt rajta kamera. Láttam, hogy a szomszéd társasház kertjében szállt le, átmentem, ott játszott apuka meg a 15 év körüli gyerek. Megkértem, hogy ne drónozzanak a mi kertünk felett, teljesen kiakadtak, hogy nekem mi bajom van ezzel. Mondtam, ha még egyszer meglátom a kertünk felett a drónt, leszedem kővel, csúzlival, seprűnyéllel, légpuskával, és feljelentem őket birtokháborítás miatt. Az apuka (testalkatra-fejre amolyan napot nem sokszor látott okostojás lehet, az a sértett értelmiségi típus) szerint gonosz vagyok. Az érdekes, hogy gyalog kábé tíz perc a János-hegy, Hunyadorom, Tündérszikla, és egy csomó klassz hely...
Tavaly Sümegen voltunk szállodában, ott is drónozott egy gyerek az apjával, elég parázs vita alakult ki, végül a szálloda vezetője mondta, hogy drónnak nincs helye a szállóban, pláne nem a medencék felett.
Szóval adja magát a kérdés: ti mire használjátok? Tényleg érdekel.
-
taranis
addikt
válasz
DonRazzino
üzenetére
Én is nézegettem a kinti árakat, eglobal, gearbest... de Mavic-os kollega mondta, hogy inkább költsem rá a pluszt és legyen hazai garis, nem ritka, hogy gond van vele.
-
madgie
titán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Na, megvan a Mavic? Gratula! Nekem reggel majdnem átfordult egy széllökéstől, becsokiztam azért rendesen

-
törölt tag
Nagyon jó kis obi az a 27-es. Én is azért vettem, hogy kipróbálom, aztán legfeljebb megy apróra, de egyszerűen nincs szívem eladni
Nem áll benne sok pénz, kicsi, könnyű, el is felejted hogy nálad van, jó képet lő.DonRazzino: Pont most télen szoktam rá az Acrosra, amúgy se nagyon vannak színek, csak az a buta sárga halogén este, szóval most kb fixen abban fotózok

-
madgie
titán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Nekem mindegy, -4 az NR nálam, most az X RAW Studio-t piszkálva meg pláne annyin maradt.
-
DonRazzino
senior tag
Én annyit tudok, hogy a NR-t az új szenzor óta mindig 0-ra állítom. Ezekkel a az obikkal nem kell részletvesztéstől tartani, viszont az NR-2 nél az én szememnek túl zajos az out of focus terület. Sportnál eleve gyakran magas az ISO a megkövetelt zársebesség miatt és így "tisztább a mosoda".
Tone curve beállítás után nekem minden nagyon túlszaturált STD-ben, így azt -2 colorral használom, a CC meg a ProNegH az mehet 0 colorral.
Általában ST-1 HT-1-el lövök, de például olyan erdőben, ahol sötét van, de tör be a fény a fák között, ott lecsavarom -2-2-re és utólag pótolom az így lapossá lőtt képen a kontrasztot.
Acros nagyon tetszik nekem és majd madgie jól leszól, de engem kb. ISO1600 felett már zavar az alapból hozzáadott grain, így low light körülmény között nem használom. Ott inkább meglövöm CC-ben, hogy szép kontrasztos legyen és utólag tolom rá valamelyik BW presetemet. -
|AP|
veterán
azt hiszem a 18 f2 helyett inkább 27/2.8 lesz a következő kiszemelt, több okból is:
-kell egy minimál, szinte már zsebrevágós kit, ennél alkalmasabb obi erre nincs a rendszerben
-élesebbnek is tűnik, mint a 18/f2
-látószögre jobban bejönne a 18-as, de rebesgetik belőle az mkII verziót, lehet majd csak akkor néznék rá
-eléggé jó áron van most a 27-es az e-infin+1: gorgo dolomitos képei (pl) is elég meggyőzőek, hogy nem rossz obi ez
-
Clemi
veterán
Lassan kezdünk össze barátkozni a T2-vel, viszont ami meglepett, hogy anno mikor megvettem a T10-et és utána a T1-et, találtam egy csomó blogot, ami tippeket adott minta képekkel, a különböző szituációkhoz bevált NR, STone Htone Color és Sharp beállításokhoz és persze a film szimulációs módokhoz. Azt tudom, hogy az új szenzor nem kicsit más így az is tuti, hogy a T1-en nekem bevált beállítások, például a NR -2 és a megszokott STone -1 már nem azt a hatást adja.
Tudtok valahol ilyen oldalt, ami az új szenzorhoz ad tippeket? Vagy álljak neki kisérletezni? -
taranis
addikt
Megnéztem a kopasznak az új metafizikás videóját. Van valami zseniális ebben a fószerben, amitől újra és újra nézem a cuccait, úgyhogy ment a subscribe.
-
madgie
titán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Szél az megvan, utólag néztem meg, hogy alcsony magasságban egész EU-ban brutál szélsebesség van... alig bírtam hazahozni reggel a drónt, szenvedett, mint disznó a jégen

-
Clemi
veterán
Lakásban, 1/1000 záridő (hogy tuti ne legyen környezeti fény), az X1-TF-el egy Godox TT600-at vezérlek ami 1/128-ra levéve és csak diszkréten elvan a sarkoban, és az a vaku vezérli a két studió vakum.... a szinkron pedig tökéletes

-
DonRazzino
senior tag
-
kiskami
tag
X-T20 kitet rendeltem múlt héten. Annyit tudok egyelőre mondani, hogy az einfin a szállítási címre állította ki a számlát (más címre lehet, hogy nem is szállít, mint ahova számláz?) - ami nekem most mindegy, de nem biztos, hogy mindenkinek megfelel. A rendelési, fizetési felület szög egyszerű és gyors.
-
Valaki kipróbálta már az új 3-as firmwaret az X-T2-höz?
-
|AP|
veterán
nem igazán találok itthon eladó 18 f2-t, úgyhogy ebből lehet külföldi rendelés lesz.
330Eur az eglobalcentralon és az e-infin is. A két cég közül melyik az inkább ajánlott? -
Clemi
veterán
Visszatérve a napokban felhozott akku témára, röviden csak annyi, hogy a vázban nekem a sima gyári akku és a sárga Patona akkuk is helyesen jelölik a töltöttséget, vagyis 15%-nál átváltottak pirosra és onnan merültek tovább. Ez a van benne, még van benne még, aztán hirtelen kikapcsol figyelmeztetés nélkül, nálam eddig nem jelentkezett.
-
centrino
senior tag
érdekes...

lesz hova bepakolni az új funkciókat

-
madgie
titán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Egy stabiért igen, de ezt érzésem szerint a GH5 ellenfelének szánják, ami pont ez az árkategória. És ugye Kaizen ide, Kaizen oda, semmi lényeges videós update-et nem kapott az X-T2, ezek szerint valószínűleg nem is fog, akinek ez a kategória kell, az fizesse meg ennek a kategóriának az árát. Internal log, normális kezelhetőség videó közben is (zebra, hisztogram, stb), érintőképernyő videó közben is, esetleg egy jobb kereső, jobb LCD... videós szinten jelentős update lehet ez.
-
törölt tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Köszi szépen! A garancia már letelt róla.
-
taranis
addikt
válasz
DonRazzino
üzenetére
Ha lesz benne ibis, 10bit és f-log, akkor valaki viheti az X-T2-met

-
Clemi
veterán
Csak úgy blog szerűen
Ma van ez első napom, hogy világosban próbálgathatom a T2-t....
voltam olyan bátor és összehasonlítottam a követő fókusz sebességeket.
Hát ez valami űberbrutál, mármint a pontosság és a sebesség a T2 javára
Na és itt van az új fénymérés mód, a középre súlyozott átlag
fenomenális! Meg úgy az egész gép... ez nem egy ráncfelvarrás vagy javított kiadás, hanem kategória váltás.
A képminőségről még nem tudok nyilatkozni, még ki kell találnom, hogy az XTrans II és a III közötti különbséget miben milyen körülmények között keressem (eltekintve a 16 vs 24 mpx-től) -
madgie
titán
válasz
üzenetére
Annyira azért nem bonyolult a gúgli, nem?
Régi Fuji negatív, mozgóképhez tervezve.Itt egy bemutató az Eternáról.
szerk: és mint fentebb is írtam, negatív. A mostani filmszimulációk nagy része diafilmen alapszik, kivétel a Pro Neg STD (a HI már kontrasztoltabb, hogy jobban illeszkedjen a többihez) és az ACROS. Tehát a Provia, Astia, Velvia, CC mind kontrasztosabb, erősebb képű, videónál meg megint kapunk egy finomabb filmszimulációs módot (ha igazak a pletykák). Jó lenne persze ez az X-T2-be is, kérdés, mennyien használnák a finom negatív módot... a Pro Neg STD sem sláger mostanság, ellentétben a Classic Chrome-mal, Astiával, Velviával.
-
törölt tag
Sziasztok!
Tegnap elvittem az X20-at fiam szalagavatójára.Dolgozott is szépen,este itthon feltettem a képeket egy kártyaolvasóval a számítógépre.Ma reggel az X20-at bekapcsolva semmi.Akkuk feltöltve,kettő van,semmi. Egy bőrtokban volt,úgy a vállamon hoztam este haza.A hidegtől purcanhatott ki?Bár annyira nem volt zimankós az idő.Nedvességet kaphatott itthon,a pára csapódhatott le rajta a hőmérsékletváltozás miatt? Mondjuk, nem volt nyirkos,nedves a tokból kivételkor.Ötletek,javaslatok?Köszi! -
törölt tag
Mi ez az Eterna? És vajon a régebbi vázak is megkapják, vagy megint kedves lesz hozzá a kakaó?
-
Clemi
veterán
Szerintetek miért 930-al kezdte az új gép a mappa sorszámozást?

-
madgie
titán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Imádom a FB reakciókat erre a pletykára. Olcsóbb az A7II, fújjfudzsi.
Hát vegyél akkor öt éves szenzorral A7II-t. Meg poszterezd ki a garázs falát DxO táblázatokkal. A videóminősége ugyan pocsék, a képminősége FF viszonylatban már az A7-nél nem volt kiemelkedő, de hát fullfreám, azalényeg.
-
válasz
madgie
üzenetére
ja, azt nem tudom összehasonlítani, ugyan itt volt nálam razzinó x-t2-je négy másodpercre, de már semmire sem emlékszem. és igen, nagyobb markolat csak előretolt expigombbal játszik. illetve mégsem: érdemes megnézni az x-t1-hez készített mhg-xt1 large marcsát. mindenki rosszul fogja azonnal
, pedig úgy kell, hogy a középső ujjad a tetején pihen, nem körbefonódik a markolat részén. így oké marad az expógomb fent, de alatta az ujjaid egy húsos dolog köré fonódnak. egész kényelmes úgy. -
Muerte68
addikt
válasz
Matska
üzenetére
Arra céloztam mivel nem mai gép az arra szükséges frissítéseket már megkapta,működik akkor miért kéne újjabb frissítés hozzá?
Újab funciókat úgyse kapnak főleg hogy valószínű a hardver sem alkalmas többre.
A mobilos topicokban van ez a legújabb android izgalom közben nem is tudják mi is lessz olyan nagyon jó benne.
Ezek a gépek ami kellet megkapták müködnek gond nélkül ennyi szerintem elég is.
Az esetleges plussz filmszimuációs módok szerintem nem is biztos rendesen működnének.(#22136) madgie ezt pont most olvastam az újságban-megcsinálták hogy lehet szerkeszteni a képeket+lehet több példányt is csinálni,és nem muszály a rossz képeket is megcsinálni-tekintve egy kép árát nem rossz funkciók

-
-
Zilko87
aktív tag
Üdv!
Szeretném feltenni a T-20 legújabb frissítését. Jelenleg a gyári alap 1.0 van rajta, szükséges feltennem az előzőt is, vagy mehet egyből az új rá? Mire kellene figyelnem frissítéskor?
(bocsi a noob kérdésért, de ilyet még nem csináltam) -
madgie
titán
Igazából nekem az X-T1 is kényelmesebb volt, hovatovább az X-E sorozatra sem kell feltétlenül ötcentis markolatokat faragni, de hát a mai napig sok olyan júzer van, aki képtelen a görcsös markolászáson kívül másképp megfogni egy fényképezőgépet

De felőlem csinálhat a Fuji Sony A9 markolatot az X-H1-re... bár meglepődnék.
-
-
Suszi66
csendes tag
Ha X100F tulajdonosok közül valakinek szüksége van WCL vagy TCL konverter hekkeléséhez mágnesre, szívesen adok.
Nekem csak 1db kellett, viszont a legkisebb rendelhető mennyiség 10db volt, így van felesleg.
Helyileg Egerben, vagy posta. -
mi a töcs az a h1

-
DonRazzino
senior tag
válasz
taranis
üzenetére
Nem ám, gyerekek! A T2, akkorra 999 EUR lesz, már most közelít, a H1 viszont 1899! Vagyis egy köteggel nagyobb keretet kell félretenni!
-
taranis
addikt
válasz
DonRazzino
üzenetére
Miért, ha H1-re gyűjtesz, akkor máshogy gyűlik a zsé áprilisig, mintha X-T2-re gyűjtenél?

Megelőztek

-
madgie
titán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Akkor ráérsz ezen agyalni, nem?

-
Muerte68
addikt
válasz
excalibur36
üzenetére
Nem, amúgy mire kell annyira a frissítés?
-
Matska
senior tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Az X-trans 2-es gépek kezét rég elengedte a cég, terelni kell a népet az új irányába. Ez természetes.
-
Tempus_fugit
tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Maga a modellcsalád (X-T1, E2, T10) több, mint három éves, a három év során számos jelentős frissítés jött ki. A következő modellcsalád (T2) első darabja is már lassan egy éve a piacon van, így én már nem várnék további jelentős frissítéseket.
-
taranis
addikt
Bocs, lejárt a szerk, de találtam róla videót, így egyszerűbb, szóval én csak erről beszéltem: [link]
Kikapcsolja a highlight alertet, majd benyomja az rgb histogramot, és ott ebben az esetben látszik az alert is. Nekem bejön ez, mert mindkét funkció hasznos, de ugyanakkor zavaró is tud lenni, és így egy gombbal kapcsolhatóak egyszerre. -
taranis
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Nem teljesen értelek. Azt tudom, hogy a standard displayon megjelenő elemeket a display custom settings alatt tudom testreszabni. De RGB histogram ott nincs, az csak gombhöz köthető funkcióként érhető el. Maga az RGB histogram nézet nem hiszem, hogy testreszabható, illetve annyiból igen, hogy ha a standard képernyőre be van lőve a highlight alert, akkor az RGB histogram nézetben nem fog látszani, ha nincs belőve, akkor meg fog. De lehet, hogy nem is erre gondoltál.
-
Clemi
veterán
Para vége e-global+dpd 8 nap és itt a T2

-
törölt tag
-
taranis
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Ja oké, ezt is az új FW hozta, nem jött le a hozzászólásból, már azt hittem tudta mindig is, csak én nem vettem észre. Amúgy mi nem kaptuk meg a live view RGB histogramot. Biztos rohadt nagy meló lett volna átmásolni a kódot. Nade nem értek hozzá.
Szerk.: azért örülök, végre lehet külső monitor nélkül is jobbra expózni videónál, a live view histogram nem sokat segített.
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
a stabis mellébeszélés engem is hergel, de azért a 90-est használnám, na.....

-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy Fuji X-T10-es gépet, amivel tökéletesen megvagyok elégedve.
Viszont mintha úgy venném észre, hogy a Fuji "elengedte a kezét" ennek a modellnek..
Szerintetek is így van, vagy csak én értettem félre valamit... ?
Mindenhol (itt is) csak azt látom, hogy jönnek a frissítések, jönnek az új szoftverek, de csak T2, T20 szintjén... -
Alabástrom
senior tag
válasz
MrChris
üzenetére
Nyilván mellédumálás volt, hogy az IBIS rossz meg hogy X-mountra nem lehet. Mi mást mondhattak volna az évek óta tartó vevői "számonkérésre"? Hogy "bocs, rajtunk kívül már mindenki megcsinálta, de nekünk még nem sikerült"? Inkább kitaláltak valami hangzatos bullshitet, amivel még fényezhették is magukat, hogy "nekünk a minőség az első és nem engedünk belőle".

Kíváncsi leszek, hogy az is X-Trans-os váz lesz-e, vagy felhagy vele a Fuji.
Meg arra is, mekkora felárral lesz az IBIS-es T2.
Amúgy pont tegnap adtam el a 90f2-t, mert IBIS nélkül szinte használhatatlan. Másfél évig tartogattam.

-
b.vr
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Akkor monopodozik ha szükséges, nem azért mert szereti
Ha megteheti rögtön dobja is el. És a tripod a monopodhoz képest kb akkora plusz szívás mint a monopod a sima kézben tartáshoz képest
De persze mondom, ha valaki megajándékozna egy 110/2+gfx50 kombóval, ha kell én is bevállalom a tripodozást 
x raw studio: persze, megértem hogy van akinek erre volt szüksége, nekem a 16 bites tiff nélkül viszont ez semmi.
(hogy össze kell közben madzagozni a géppel, annak sem örültem már a bejelentésnél, de azt még lenyelném mint kompromisszumot)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bestbuy játékok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Windows 10
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:

Nem áll benne sok pénz, kicsi, könnyű, el is felejted hogy nálad van, jó képet lő.
,gondoltam hogy én voltam lúzer 

Én is hasonlóan éreztem magamat, 6d-ről való váltás után...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

hemaka