- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Az amit #12026Essejó írt. Pár kiegészítés szerintem:
- A 2 rész víz 1 rész rizs az térfogatra értendő.
- Ha a rizsszemek szétfőttek, elvesztették alakjukat, akkor túl sok volt a víz.
- Ha a rizsszemek nem főttek szét de összeragadtak, akkor nem mostad előtte le. A rizs felületén keményítő van, attól fog összeragadni.
- Én általában rápirítok picit a rizsre (olaj nélkül, csak hogy átmelegedjen az edény + a rizs) és utána hideg vizet rakok rá. Szóval nem muszáj előre felforralni a vizet.
- Kevergetni nem kell sokat, 1x-2x átkevered oszt jóvan
- A legfontosabb az a rész, hogy lehúzod a tűzről és várod, hogy a gőzben + maradék hőben felszívja a maradék vizet. A letakarás azért kell, hogy csökkentsd a hőveszteséged. Jó minőségű edénynél és jól záró fedővel kihagyható.Ja és
- nem mindegy a rizs fajtája. Van, amelyiknél a lényeg, hogy összeragadjon (rizottó, paella rizsek). Ha pergősre akarod, hosszú szemű rizset vegyél
- van olyan rizs, amelyik szar. Én a lidl-ös golden sun rizst akárhogy próbáltam, képtelen voltam rendesen megfőzni, vagy szarrá főtt, vagy kemény maradt, és mindig összeragadt.. Ellenben a spar-os lorenzo rizs mindnig tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Mennyi vízben főzted? Az alap az 2 rész víz 1 rész rizs. A vizet felforralod megsózod, közben a rizsről egy szűrőben leöblíted a rátapadt rizs port. Belerakod a forró vízbe. Kavargatod, amikor látod, hogy a víz kb 2/3-át felszívta, kehúzod a tűzről, fedőt raksz rá és letakarod egy összehajtott konyharuhával. 15-20 percig no piszka, no kukucs, békénhagyod.
Ha Kreol rizst akarsz főzni kb hasonlóan jársz el, de 5x-ös mennyiségű vízben főzöd, amikor már jól megdagadt lehúz, fedő rá békénhagy 10-15 percig. Majd átöntöd egy nagy szűrőbe és alaposan leöblíted hideg vízzel róla a kifőtt keményítőt.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest