- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
46800 - 46701
56686 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-18 15:37 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Bár átolvasva a thread-et mégis lehet otthon cserélni, de ugye ez az infó nem publikus. Simán benne kellene lennie a kezelési könyvben.
Mennyire reális már, hogy a márkaszervizbe viszi az ember a kocsiját akkucserére.
Akkor már akkutöltésre is vigye be, nem?⭐ Stella -
subaruwrc
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hát igen... és arról se szól a fáma hogy azonos méretű/típusú csere esetén elég a szokásos BCM reset (hagyni az autót akku nélkül 15 percig) vagy kell-e valamit mókolni a számítógéppel.
De szerintem akkor nem kell mókolni.⭐ Stella -
cappa72
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem tudod magadnak cserélni, mert fel kell programozni az autót a cseréhez. Szóval szervizbe kell menni vele, ahol a típusát és a méretét is be kell állítani, hogy a kocsi megfelelően tudja tölteni.
Amennyiben ez elmarad, kinyírhatja az autó az akkut...Amúgy AGM akku kéne bele.
⭐ Stella -
ZavaBalazs
őstag
sziasztok! 2006-os benzines focus sedanon szeretném minél olcsóbban megúszni egy bicikli tetőn való szállítását. sín nincs a tetőn, csak 4 foglalat, ez + egy thule freeride működne?
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban -
venom8888
őstag
Sziasztok. Mondeo hybridbe milyen aksit vegyek?
-
ldn218
tag
-
gabor9991
addikt
-
ldn218
tag
-
troll81
addikt
-
ldn218
tag
Sziasztok!
2008 -as MK2 -es HHDA kombi focusomban lengőkart kell cseréljek. Kétféle kónusz ( 18mm és 21mm ) mérettel kínálja jó pár alkatrész forgalmazó. A kérdésem az volna hogy tényleg kétféle mérettel pakolászták össze őket ? Most kikell üssem hogy lemérjem ? Vagy csak a netes felületek pontatlansága miatt van ez így és az alvázszám alapján ez pontosan behatárolható ? -
Alemida
tag
-
törölt tag
Vagy eleve össze kell kötni a bölcső levétellel. Annak se ártana egy rozsdátlanítás/festés. De "ha már" lejön a váltó, akkor új féltengely szimering, új kuplung, lendkerék síkolás..
Áh.. legjobb egy villanyroller..
De két körös lesz az olajcsere. Veszek 4l mannol olajat öblíteni. -
subaruwrc
félisten
fokozat rögzítő csavarkát kiveszed a betöltő nyílás alatt és akkor a nagyja kifolyik
vagy elkezded bele tölteni az újat és akkor átmosod szépen
váltó levétel nélkül
én úgy csináltam, talán ez a legjobb megoldás a váltó levételtől innen.
mondjuk annyira az se nagy macera az ib5 váltóval
az még kifér a bölcsőtől, annak a levétele nélkül.
2 óra alatt nagyjából le lehet kapni a váltót. -
volvoguy
addikt
Sziasztok! Mk4 Mondeo esetén az első stabilizátor szilentek cseréje hogy működik? Bölcsőt le kell engedni hozzá vagy oda férni? A gumi és van vulkanizalva a rudra vagy simán lecuppan? Köszi!
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3 -
törölt tag
Az iszap lehet az egyik gond ennyi év után. Ezért lenne jobb levenni a váltót. De amíg nem kell kuplungot is cserélni addig biztos nem fogok hozzá.
Inkább két körben cserélem az olajat, egy ilyen adalékkal.
Ha csak simán leszívatom a régi olajat, ott marad a váltó alján az olajsár. (de az is lehet hogy az olajsár szerves része a gyári lifetime váltóolajnak és segíti a váltó helyes működését..) -
Vérboci
addikt
megjegyzem, a 2005-ös fiat stilomon sem zárható a fedél, és alatta a gyári kupak sem kulcsos. de az elmúlt 17 évben még nem szívta le senki és cukrot se öntöttek bele.
igaz, nem tábláztam ki, hogy nincs zárható tanksapka rajta
Vérboci -
Mikulásbá
nagyúr
Nem, szépen ki lehet húzni előre.
5 hónapos Acer Swift 16 AI OLED SF16-51-93P3 eladó! -
milkabrams
őstag
-
Mikulásbá
nagyúr
Kár, hogy nem mutatja, mert rosszul csinálja a fickó is! Azzal a hosszú csavarhúzóval belül a lámpa mögött van 2 kis fül, azt lefelé kell tolni, akkor akad ki.
Ezt keresd :5 hónapos Acer Swift 16 AI OLED SF16-51-93P3 eladó! -
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Lenne egy h7 izzócsere egy 2005-ös mo2 focusban de hiába próbálom kiszedni a lámpát a [videóban] látott alapján, nem akar kijönni. Mi tartja még ott? Esetleg erősebben próbáljam kihúzni? Nem fog ott törni valami?Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat. -
troll81
addikt
A facliftes és a régi hátsó diffúzor eltér méretben.
A régiben a 100mm kipufogó vég fér el jól nekem is cserlni kell a jelenlegi 114mm szerintem nagy.
Nem tudom otthon hogy megy a kipufogó csere komplett rendszerkent katival
de itt árban macerás.Jelenleg az idő az segít,és ellenem is dolgozik.lassan halad minden kb.
hoby autó az mindig ráér
-
Balcsix
senior tag
Igen, szerintem is inkább az RS szárny mutatna jobban mint az első.

Én is gondolkodom ilyenen majd a verdához, ilyen hátsó diffuzorral karöltve. Bár nekem a gyári (lámpától lámpig érő) ST szárny kicsivel jobban bejön mint az RS féle. De a diffuzort idővel biztosan beszerzem, bár akkor meg egy 3 inches kipuff vég is illene már hozzá.
Ha meg már 3 inches kipufogó vég, akkor meg egy egész rendszer.
Így hogy az Mk1-en nagyjából mindent sikerült az évek alatt megcsinálni amit szerettem volna, most jön majd az új projekt rengeteg új tervvel.

-
MikeWazowski
veterán
-
subaruwrc
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
Leszívni nem, egyéb okosságokat sajna tudnak csinálni. Ez van... Spóroltak egy zárszerkezetet.
⭐ Stella -
troll81
addikt
-
Sys85
veterán
Nézted már a betöltőt?Próbáltad kézzel kinyitni?Nem fog menni.Ki van ez találva.
-
MikeWazowski
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én Miller Oil-t vettem bele mikor 2 éve váltócsere volt.
Meg vagyok vele elégedve.Ha kell a pontos típus megnézem 1-2 nap múlva még megvan asszem a flakon a maradékkal.
Gyanús hogy ez volt az: TRX SYNTH 75W90
Viszont a cseréhez szivattyú kell, le kell dugni a csövet a betöltő lyukon.
⭐ Stella -
törölt tag
Lehet kötni rá héliumos luftballonokat is, rövid madzaggal.
Három százalékot javít az oldaltartáson.
Váltóolaj témában kérdeznék is: Mk1 Focus IB5 váltóba van ajánlott kenőanyag? 200k mérföld után kap egy cserét, de még nem tudom mi lesz a végleges olaj. Ami most benne van huszonegy éves szlotty, elég fekete.
Legjobb lenne levenni a váltót és szétszedve fémtisztára elmosni, összerakni új olajjal és good to go. -
troll81
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
troll81
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jelezd Fordnak aki szerint ez normális.
Nincs tankfedél zár az újabbakban. Sőt még a PHEV csatlakozó ajtaját se lehet zárni.
⭐ Stella -
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Lenne még egy kérdésem. Észre vettem, hogy hiába zárom be a kocsit, a tank ajtaja nyitva marad. Gondolom ez nem normális...? Pláne, hogy easy fuel-es, így tank sapka sincs....A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő. -
embe
nagyúr
-
Joker88
őstag
csak rendszám alapján.. ott a rendszám után látod az eredetiségvizsálatokkor készült képeket amin szerepel az alvázszám.. (olykor műszakik alkalmával is tesznek fel róla képet..)
*nemtudom kaptál e már választ,gondoltam megírom.Illetve... : (2006os 1,3as Fiesta, A9JA motorkód.. )
1: mivel lassan ismét folyadékcserés 1 év után, eddig mindig fater szokta nézegetni a szinteket.. szerencsére nem távozik semmi módon az motorolajszint a teknyőből. ellenben a nívópálcát tök nehezen lehet visszatenni.. mivel most én néztem a szintet
aztmondta észrevette, már mióta nálam van ,de ne foglalkozzak vele..
180 fokkal meg kell fordítani a pálcát ha elsőre nem megy bele,mert megakad,de ha megfordítom,akkor is olyan nehezen megy le.. a '98-as Fiestánál nem volt ilyen jellegű probléma..2: mostanában a kuplungnál,ha engedem fel, kis fémes kattanás jön elő,mintha rugó lenne..... nem túl hangos,de észrevehető.. van esetleg valami rugó,vagy efféle benne ami esetleg kenőanyag hiányban szenved? nézegettem, folyadék nincsen a pedálon,se mögötte..
3: hűtőfolyadék tartály.. a kupak marha nehezen jön le, csőfogóval óvatosan megfogva tudom csak leszedni.. annyira odaszívja magát.. cserélni kellene a kupakot ? ( Alin találtam mondjuk,tehát kapni hozzá.. )
In loving memory of Garrett Lockhart -
embe
nagyúr
A manualt leszedtem, de abban sehol sem említi az Adblue-t. Így akkor biztosan nem kell bele.
-
molnarpeter
nagyúr
-
embe
nagyúr
és Balcsix!
Ja lemaradt...benéztem. Kulcsnélküli indítás van. Így akkor 2 db. passzív kulcs lehet hozzá.És az említett 2.0L Duratorq (110kW/150PS) Euro 6-os motorhoz kell adblue?
-
Balcsix
senior tag
Mondeo Mk4-nél például ha keyless opciós a kocsi, akkor 2 db passzív kulcsot adtak. Gondolom "simához" pedig 2 bicskakulcsot.
Szerintem itt is hasonló lehet a helyzet, de ebben nem vagyok biztos.
-
molnarpeter
nagyúr
-
MikeWazowski
veterán
-
embe
nagyúr
Egy 2015-ös, új modell, S-Max-hoz gyárilag hány darab és milyen kulcsot adnak?
2 db. ilyen bicskakulcsot?
Ezt a passzív kulcsot adják hozzá, vagy külön megvehető? Vagy egy ilyet egy olyat?
Illetve ha nincs meg a kulcs biztonsági címkéje, az gáz? Annak segítségével gyakorlatilag előállítható egy az autót működtető másik kulcs?
-
embe
nagyúr
Mondjuk kérdés, hogy ha kettőstömegű, akkor az garis-e, vagy nem. Kopó alkatrész vagy nem.
-
Balcsix
senior tag
Elsőre én is a motortartóbak(ok)ra és/vagy a váltótartóra, illetve kettőstömegűre tippelnék.
-
MikeWazowski
veterán
Akkor a motor tartó bak lenne a probléma, így látatlanba? Persze elviszem szervizbe hétfőn. Akkor ebbe lenne kettős tömegű?
Nem vagyok egy nagy műszakis, de lényeg h garanciás az autó, hivatalos forgalmazótól vettem.A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő. -
embe
nagyúr
Illetve egy 2016 2.0L Duratorq (110kW/150PS) Euro 6-os motor Adblue fogyasztó?
-
troll81
addikt
Diagnosztika.majd maualis keresés.
Motortarto az összes,és kettomegu meg ha van bene így rá nézek
-
embe
nagyúr
JSZP-ben lehet keresni alvázszám alapján?
-
MikeWazowski
veterán
-
MikeWazowski
veterán
-
troll81
addikt
Akkor 3 henger 75ps
Diagnosztika volt már rajta? remegésen kívül valami más tünet?
Mennyi km futott? -
MikeWazowski
veterán
-
troll81
addikt
Szia egy motor típust írhatnál úgy előbb menne a találgatás.
Szervíz elő élete km ?
-
embe
nagyúr
Motortartó, motorfelfüggesztés? De lehet ebben is van már kettőstömegű. Nem néztél ennek utána?
-
MikeWazowski
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Ford Fiesta-t, 2018-as, VIII. széria. Az autó járó motorral, álló helyzetbe remeg, vibrál. Kb. az ülés és az üveg is rezeg. Benzines. Ez mitől lehet szerintetek?
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő. -
gabor9991
addikt
Fordom van 10+ éve de ha most kellene választanom hogy a következő autóm egy ecoboost focus vagy bármi más legyen akkor a bármi más lenne nálam
-
tobias88888
őstag
Fura, külföldi szerelői fórumot is átnéztem meg jó pár cikket, a sok visszahívás után elvileg a problémák többségét fixálták. Elvileg 2016tól már nem kellene gond legyen (mármint egy turbós motorhoz képest) + nézni kell a hűtőfolyadékot

Amúgy hasonló arányban van az eco meg a sima, szóval inkább a flotta lesz az ok továbbra is. -
gabor9991
addikt
Ceed ülése hátul elég rövid a focushoz képest.
Ha az ecoboost motorost nézed akkor nem is kell gondolkodni hogy miért olcsóbb mint a másik két márka, használtan szerintem az egyik legnagyobb lutri ez a motor ezt be is árazza a piac -
tobias88888
őstag
Igen, 1.0 ecoboost az, de én is a flottára gyanakodom már. Találtam 4 fehér ford focust ugyan abból az évből egy kereskedőnél, tuti mind flottás. Újonnan drágább volt a ford a mazda/ceed párosnál, szóval ez lehet az oka. Focus sajnos nem praktikus a videók alapján, a többi típus belül sokkal okosabban van kialakítva
-
törölt tag
Nem írtad milyen motorokkal nézted az autókat. 1.0ecoboost Fordtól sokan tartanak a korábbi hűtés problémák miatt, ezért (is) lehet olcsóbb.
Ceed-nek jobb a híre mert megbízható átgondolt tervezés. Tágabb családban van egy benzines kombi Ceed, szalonból vették, három éves, nagyon szeretik. -
gabor9991
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jó kérdés, bár ezt inkább az Autós topikban tedd fel. Szerintem a hype meg az lehet mögötte hogy jó a kampány amellett, hogy Kia-k ritkán hibásodnak meg.
BMW eleve elhessegetném, mivel nagyon drága a szervizelése.⭐ Stella -
tobias88888
őstag
Őőő, nem ez volt a kérdés, sőt, Fiesta gyártás leállítása szóba se jött. Fiestát és Fordot is leállítják, ez okés, crossover most a menő.
A kérdés az hogy egy hasonló 2017es felszereltségű Kia Ceed / Mazda 3 -as miért kerül 30 százalékkal többe? Tudtommal egy kategória és felszereltség, ráadásul újonnan is kb ugyan annyiba kerülnek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Azért nem gyártják tovább FIestát, mert 1976 óta gyártják. Tömören ennyi.
Bővebben meg: megváltoztak a vásárlói igények, nem mennek már annyira ezek a kis autók, ha kis autó kell ott a Puma.⭐ Stella -
tobias88888
őstag
Hali, gondolkodunk a szeretett fiestánk leváltásán és a focus is szóba jött. Kia Ceed, 1es Bmw és Mazda 3 van még versenyben, de az árazás nagyon furcsa nekem. Nagyjából ugyan olyan felszereltséggel ugyan azon az áron bmw-ből 2013as, kia/mazda 2014es, fordból 2017est lehet venni (sokkal kevesebb kilométerrel).
Van valami ismert betegsége a fordnak vagy mi miatt lenne ez? Vagy azért mert nem gyártják tovább? (alkatrész attól még lesz, szóval ezt se értem)
-
molnarpeter
nagyúr
-
Pippen
csendes tag
-
Lefty
addikt
-
Pippen
csendes tag
Igen,én vagyok akinek ez a probléma megoldódott.Komplett kormánymű csere ,ugyanis az elektromosat nem javítja senki.Legalábbis 2017-ben még nem.Akkor cserélték ,egy bontott lett (80e+40e szerelés még valami szoftveres beállítás is kell a gyári új 280e lett volna akkoriban).Ugyan ezt az utat járta be amit leírtál mire végleg megadta magát.Egy hétig voltam kénytelen nem működő szervóval járni...hát parkolni rémálom,ha már gurul el lehet boldogulni vele.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
troll81
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
troll81
addikt
-
molnarpeter
nagyúr
-
Lefty
addikt
Hm, de ugy tönkreteszi, hogy percek, orak alatt? Azt nem gondoltam volna. Hogy letezik az amugy, hogy ilyen ötleteik vagy infoik egy Ford szervizesnek nincsenek? Nincs valami közös know-how, hogy adott tipusoknal mik lehetnek a problemak? Na majd utalok ra, csak nem akarok nagyon okoskodni sem, mert amugy meg nem ertek hozza.
@molnarpeter 2011/11
-
gabor9991
addikt
Beszéltem egyszer egy kormánymű felújítással foglalkozó emberrel aki azt mondta hogy Mk3 focus vásárlás esetén első dolognak kellene lennie a generátor feszültségszabályzójának a cseréjének, nagyon sok kormánymű emiatt megy tönkre, kicserélik csilliárdért és az is tönkremegy merna feszültség szabályzó nem jó és az újat is tönkreteszi, pont ahogy a példádban is írtad.
-
molnarpeter
nagyúr
-
Lefty
addikt
Sziasztok,
MK3 Focus 1.6 Ti-VCT hibaüzenet szervo miatt.
Szerintem vagy 3 eve volt, hogy elöször felugrott a fedelzetin a hibaüzenet inditas utan, hogy szervokormany problema van, utana gyakorlatilag alig lehetett kormanyozni. Auto ki, ujra be, majd ok volt. Felhivtam utana a szerelöt, tippje az volt, hogy feszültsegingadozas, ha megint elöjön menjek el. Utana vagy egy evig semmi, majd vagy 3-4szer megint inditaskor elöjött, auto ki-be, majd lehetett vezetni. Elmentem Ford szervizve, ahol semmilyen aktiv hibakodot nem talaltak, erre meg azt mondtak, hogy valoszinuleg az akku okozott feszültsegingadozast, de nekik minden jonak tünik. Szervoolaj nincs, ez mar elektromos. Hat jo mondom, ti ertetek hozza. Utana megint nem volt jo ideig semmi. Az akku ezek utan egyebkent egy masik Ford szervizben cserelve lett uj Ford akkura meg tavaly. Most a napokban viszont ennek ellenere megint elkezdte, de most mar szerintem 4-5ször dobta, mindig egy ujrainditas megoldja, de a felelmem, hogy majd autopalyan vezetes közben elszall a szervo aztan ott kurodok meg. Penteken megyek Ford szervizbe tavaszi ellenörzesre, majd mondom ezt is, kivancsi leszek. (ez nem ugyanaz a szalon)
Utana olvastam a temanak, nemet forumokon egesz sokat talaltam erröl, viszont gyakorlatilag egyetlen egy esetben sem olvastam, hogy teljesen megoldott volna. Nem egy embertöl olvastam, hogy 1600-2500€ savban kicsereltek vegül a komplett egyseget, szervomotort ugy ahogy van, es meg a Ford szalonban az uj berakasa utan ugyanugy felugrott az üzenet, hogy Störung Servolenkung, az ugy mi? Egyebkent kb. mindenki a feszültseget tippelte, illetve, hogy uj akku kell valoszinüleg. Az sem volt megoldas.
Van itt olyan, vagy ismertek olyat, akinek ez a probelma tenylegesen megoldott? Ha igen, akkor hogyan? Köszönöm.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
troll81
addikt
itt is van egy feltétel az alkatrészekre tüv teilegutachten vagy ABE vagy bármien európai szabványt teljesítő alakatrész
ezek is kombinálhatóak de akkor is jó a teilegutahten, vagy Einzelabnahme ami több verzióban létezik.
nagyvonalakban ha jó passzol megfelel nekik kap müszakit.
egyszeri ár az meredek (
) utána normál áras a vizsga.láttam 1000 + supra forgalmit....amire 22.000 eu volt a vizsga egyediátvétel
sokkal élhetőbb nem a hülyegyerek tuning a sufniból,hanem ha nem jó segitséget is kapsz hogy miért nem jó vagy hogy csináld.
a saját alakitásaimat otthon meg se próbálnám beiratni.
-
kcsa
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
subaruwrc
félisten
-
Sys85
veterán
-
kcsa
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
DeFranco
nagyúr
Én nem ismerem közvetlenül a rendszert, troll81 kolléga majd megerősít, de a német néplelket igen, valószínűleg vannak egyéb paraméterek is amikről ilyenkor szokás elfeledkezni, pl:
- Felrakhatsz bármit, ha van TÜV stiftung, de TÜV stiftungot meg puszira nem adnak, komolyan betartják és be is tartatják hogy megfeleljenek a szigorú feltételeknek. Ami azon átmegy, az mehet.
- Ha valami nem gyári szerelés, és ez balesetet, kárt okoz, azt vastagon rád verik és az nem kis tétel és nem nagyon van kibúvó, max a pecsétes papír véd meg hogy a szakszervíz számlásan, munkalappal tette fel felelősségvállalással.
- Összességében ott vannak követelmények, amiket be is tartanak, be is tartatnak, és a kihágásnak nagy bizonyossággal van komolyan érezhető következménye, emiatt lehetséges és szükséges is a szabály- és jogkövetés.
Szóval valószínűleg nem úgy van, mint itthon '86-ban, hogy mindeni felszilózza a maffiarácsot a hátsó ablakra meg megy fel a fűrészelt rugó meg a 4 hella dögráccsal.
Ha itthon is lenne résmentesen eljáró vizsgáztató hatóság, olyan lenne az autópark állapota hogy reálisan lehetne magas műszaki követelményeket megszabni és lenne komoly, és magas találati arányú jogkövetkezmény az okosságokra, akkor itt is lehetne mozgástér a stiftungos cuccokra, így meg ez van.
De a fentiek inkább gondolatkísérletek, kérlek troll81 írd meg mi a véleményed a fentekről, mennyire látom jól?
-
törölt tag
Igen.. kicsit más lenne a hobbiautós kultúra itthon is, ha nem lenne tele direktszivatással a rendszer.
Szerencsésebb vidékeken elég a forgalmihoz ha van jó fék, működik a kormány és van világítás, nem füstöl a motor mint egy erdőtűz és nem üvölt a kipufogó.
(és olyan helyek is vannak ahol forgalmi műszaki vizsga sincs egyáltalán) -
törölt tag
-
tomszli11
tag
-
DeFranco
nagyúr
2 év alatt 15k kilométer zomg zomg
amúgy brutál, 947k elment 2 év alatt csak javításra, és ebben még sem adó sem üzemanyag, de a segédanyagok köre sem teljes - pollenszűrő nincs pl., 21-es olajcsere szintén, stb. - nincsenek csodák, az autózásnak magas a rezsije, ha valaki nem hanyagolja el.
-
ReFleXx
addikt
-
volvoguy
addikt
És egyébként a korrozio mennyire barátja? Úgy tudom a futómű elemeken kívül mint a bölcső vagy a lengőkarok nem nagyon hajlamos korrodàlni?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3 -
troll81
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
46800 - 46701
56686 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- World of Warships
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Apple Homepod Mini
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Razer Kraken V4 X RGB Gaming Headset
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hoby autó az mindig ráér