- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-18 15:37 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
a mann und hummelnek van egy szűrőgyára zaragozában, valőszínűleg ők a(z egyik) gyári beszállító. vagy 10 éve jártam náluk utoljára...
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
beázik. előbb utóbb mindegyik. nincs kivétel. de orvosolható.
ajtó kéder leválik, de orvosolható
kuplung munkahenger gagyi műanyag, előbb utóbb szivárogni fog, de orvosolható
2014 előttieknél kormányszervó könnyen elhalálozik, na ez zsebbenyúlós
hűtővíz random helyeken szivárog. némi türelem kell a hiba helyének lokalizálásához, de orvosolhatóhirtelen ennyi jutott eszembe
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
hát nyilván simának kellene lennie, de ez öntvény, azon ilyen hiba igazából nem hiba.
természetesen leváló anyagmaradvány (homok, fém) nem lehet ott, mert az gondot okozna, de ami a szemcseverést túléli az jellemzően már ott is marad. ennél szarabb blokkok meg hengerfejek kerülnek pl. az audikba.
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
AliExpress
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
közben túrtam egy helyi boltot, alig drágábbak a cuccok mint amiket neten néztem, aztán mégis van hús vér ember, akivel lehet konzultálni.
ma be is ruháztam egy tartály kupakra első körben (elég jól látszik az O-gyűrű "kopása" \ laposodása a régin az újhoz képest). lehet hogy az volt a gond.
aztán ha nem, megyünk tovább. falatonként esszük meg az elefántot is ugyebár
meg 19 ezerért rendeltem náluk ilyen motorháztető szigetelést is. elvileg holnapra meghozzák.
-
Vérboci
addikt
Kis színes:
Tegnapelőtt észrevettem, hogy a kiegyenlítő tartályban alig van hűtővíz. Nyaralás előtt csekkoltam, akkor jó volt. Aztán belement 2000 km.
Feltöltöttem, mentem vele 100km-t, nem láttam fogyást. Biztos ami biztos, tegnap elvittem szervizbe. Ott megnyomták, de nem találtak szivárgást. Cserébe a szerviz udvarán a nyest mára szétrágta a motorháztető szigetelését.Most vagy az van, hogy a tartály kupakja vacakol és kicsit laza volt, vagy a tartályon van valami hajszálrepedés, vagy valami más (van pár jellemző hely / típushiba ugyebár).
Szóval indul a megfigyelési időszak. Kicsit parás, mert vízszint érzékelő nincs a szekérben. Akkor érezni valaminek a hiányát, mikor igazán szükség lenne rá...Azt eldöntöttem, hogy első körben a kiegyenlítő tartályt magam kicserélem, nem is nagy beruházás, nem is nagy meló. Legalább valamit kizárok.
Szívesen fogadok tippeket tartály+kupak illetve most már motorháztető szigetelés beszerzési forrásra is. Allegro-n láttam ilyesmiket jóárasítva. Szabad onnan venni? Más ötlet?
-
Vérboci
addikt
nálam az első vezérléscserét az idő és nem a km indokolta. még most is csak 110ezer van a szekérben. féltávnál azért "fődarabot" nem nagyon kell cserélni.
majd a következő vezérlésnél sor kerül rá, bár esélyes, hogy azt már az új tulaj intézi, mert 9 évig már nem lesz nálam a kocsi szerintem. -
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
nem a lámpánál ázik... a tető és az oldalfal hegesztés tömítése vacak.
típushiba. 40-60 ezerért javítják páran az országban. a típus facebook csoportja tele van vele.
merre vagy helyileg? győri, székesfehérvári, és érdi embereket tudok, akik megbízhatóan javítják -
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
gél állagú pillanatragasztót írtam, ezek jellemzően rugalmasak maradnak száradás után is, jól bírják a hőingadozást és a párát is. ember járt a holdon, nem egyféle pillanatragasztó létezik
bár kétségkívül nem voltam elég konkrét, de íme: [link] a sikaflex bár jó, ezért venni egy kartussal elég drága s felesleges (de nyilván van mindenkinek otthon és maradékot el tudja gyorsba használni
) -
Vérboci
addikt
én nem szedtem le a maradékot. egyszer sima palmatex-szel csináltam meg, máshol meg FBS-sel. A kettő közül utóbbi a jobb szerintem. Ugyanakkor ha harmadik helyen is meg kell majd csinálnom, akkor gél állagú pillanatragasztót fogok használni mert az előző kettő mellett ez a harmadik tuti tipp a hozzáértők szerint.
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
+1
Az 1.6 szívó még akkor is menni fog, amikor már ember sem lesz a földön.
Nyilván meg kell tanulni vezetni, pláne turbós benzinesből, vagy dízelből átülve. Nem kell 1500-nál elváltogatni, aztán megy mint a golyó.
Országúti 90-100-as tempónál van a munkapontja, ott nem fogyaszt semmit. De 1000km családi hegyen völgyön túra se volt 7,5-nél több. -
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
a hátramenet azért nem megy elsőre, mert nem szinkronizált. dupla kuplung és kész. ne mondjunk már ilyeneket hogy ez olaj miatt van, mert valaki elhiszi. hidegben meg olyan darabos a váltóolaj, mint a fókasz@r, ezért nehezebb berakni egyesbe. ez minden szekérnél így van, ez alapján nem lehet ítéletet mondani.
-
Vérboci
addikt
oké, de mennyi az az élettartam? a legtöbbet futott kocsim skoda octavia volt, azt 180ezernél adtam el, a legidősebb kocsim egy fiat stilo (ez még most is megvan) 20 éves, 100 ezer kürül.
a fordunk még fiatal versenyző, idén lesz 8 éves, 110 körül van benne, 3-4 évig még marad szerintem, szóval ha érdemes, akkor megcsináltatom. vagy ez olyan, mint az olajcsere ötezrenként? semmi értelme, de jobban alszik tőle az ember? -
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
tipikus... én is jártam így. ki lehet szedni, de nem egy népünnepély. én csavarhúzó + kombináltfogó segítségével küszködtem ki. elvileg új kupakot kell venni, de én gyakorlatban visszapattintottam ezt a részt a kupakban lévő körmök közé. azóta jó...
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
ők bénáztak...
mielőtt berakatnád, először aktiváld (aka dudáltasd ki) őket "kézben", hogy mindegyik jól működik-e. utána persze a kocsi mindenféle hibát fog jelezni, de ha berakta a gumis a szenzorokat, gurulj haza, ismételd meg az aktiválást, aztán öröm boldogság. -
Vérboci
addikt
na, hát ezért vettem én is Kínából
-
Vérboci
addikt
passz. én csak a logó, leszakadt kédert ragasztottam vissza, az meg nem nagy esemény. ha az egészet kellene cserélni, akkor lehet hogy elvinném szervizbe, ahol persze jobban belegondolva semmi olyat nem csinálnának, amit otthon ne lehetne. Régi le, nyomokat letakarít, felületet zsírtalanít, újat felragaszt.
-
Vérboci
addikt
hidegen indítva, álló helyzetben, a szívóbenzin körül (is) hamar benzinszag lesz. ebből nem lehet levonni érdemi következtetést.
a penészes csomagtér padló cserés, de filléres tétel, a beázás gyári tartozék, és megnyugtatóan javítható, ahogy a kéderes dolog is.
nyilván érthető, ha az ember autóvásárlás után nem akar rögtön ilyenekkel foglalkozni. szerencsés esetben találsz olyat, amin ezeket már megcsinálták.
én 3 évesen vettem a focust és azóta megvolt minden fent leírt hiba, most 7 éves de a kocsi mégis tip-top, olyan mint az új. -
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
megbízhatóságról majd csak később tudok nyilatkozni, de én úgy voltam vele, hogy ha a gyári elmegy 7 évet, a kínai meg csak kettőt, már akkor is bőven pluszban vagyok vele. nálam két hónapja megy a kínai, hibátlan. de a facebook csopiban vannak éven túli pozitív tapasztalatok is.
-
Vérboci
addikt
neten nem sok mindent találtál? akkor megbuktatlak google keresésből
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
minden valószínűség szerint lemerült a tpms szenzorok valamelyike vagy akár mindegyike az abroncsokban.
vehetsz 12ezer per darabért idehaza (mindet cserélni kell), vagy rendelsz aliexpressről kb. 8000 forintért összesen négyet (!) plusz egy aktiváló kütyüt, és berakatod a gumissal párezerért. -
Vérboci
addikt
mennyire különbözőek az emberek. én bármit megadnék, ha nem működne a start stop

-
Vérboci
addikt
kombi hátsó ablaktörlő karra van valami olcsó forrás? sokallom a gyári és a bosch árakat, inkább cserélek benne gumit, csak hátha tudtok alternatívát.

-
Vérboci
addikt
közönséges palmatex is jól működik a problémára.
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
Sziasztok, mennyi az 1.6 tivct vezérlés gyári \ célszerű csereintervalluma? Nagyon eltérő adatokat találok csak guglizgatva. Illetve az okoskerék cseréjéről sem egyértelmű amit találtam. Kell? Nem kell, csak ha gond van vele?
Mennyi a hosszbordás szíj csereintervalluma?
Lassan 100ezerhez közelít a szekér, és feltörnék egy perselyt a szervizeléshez...
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
a nexen nálam is leszerepelt. a napokban volt 3 éves, szarrá van repedezve. 30e km van benne.
elkopva nincs, úgyhogy ezt a telet meg a jövő nyarat még tervezem vele.
viszont én gyűlölöm az évenként kétszeri gumicserét, pláne hogy felnit is, szenzort is venni kellene, szóval én maradok majd a 4 évszakosnál, de valami jobbat kellene majd venni -
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
hát talán még össze is jöhet annyi.
én ráadásul kombiról írtam, az még pár kiló plusz. -
Vérboci
addikt
nehezet kérdezel, mert napi szinten városban a feleségem vezeti, így ilyen adatot most nem tudok, de ha kirándulni megyünk, országúton 6-6,5 literből is elvan. pályán falósabb, mert 130-nál 3500-at forog. egy 6. fokozat jót tenne neki. szóval inkább a 90-100 tempónál van a munkapontja.
szerk.: lásd kivel van dolgod, kiszaladtam és megnéztem. 7,6 az átlag. Ez netto nagyvárosi (Győr) fogyasztás.
Az előző 1.4 tsi octavia is ekörül evett városban, szóval én ezzel elvagyok. -
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
1. Palmatex vagy pillanatragasztó. Lehet kétoldalúval is bohóckodni, de felesleges.
2. passz, nem látom a különbséget
3. az 5w kis izzó mint DRL? az nem lesz szabályos
-
Vérboci
addikt
ha nem vagy a pénztárcád ellensége, jó lesz oda a textar is.
szerk: bár most pár helyen megnézve, hol ez olcsóbb, hol az... fura.
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
én - mondom én - nem cserélném azonnal. egy ACEA C3 olaj elviekben tud mindent, amit egy A5/B5 olaj, csak "védi" a nálad nem létező dízel részecskeszűrőt. És mivel dízel autókhoz fejlesztették, soha senki nem is akarta benzineshez minősíteni.
Egy évet - pláne kis futással - szerintem gond nélkül elmehet, de a nyugalom lehet hogy megér pár tízezret. -
Vérboci
addikt
mutatsz olyat, ahol a Castrol az előírás?
ha egy olaj teljesíti vagy megfelel a gyári specifikációnak nem biztos, hogy jobb mint az amelyikkel a gyár fejlesztette a motort
ezzel nem is vitatkozom. ugyanakkor, attól, hogy egy gyártó ajánl egy olajat (márkát), nem biztos, hogy nincs annál jobb. -
Vérboci
addikt
Márkaszervizben nekem nem Castrol-t töltöttek bele 2x is az éves kötelező ellenőrzéskor és a fogyasztás sima 1 literrel volt több a százas átlag, míg le nem cseréltem.
az a tény, hogy a beletöltött olajat "nem Castrol"-ként azonosítod, és még véletlenül sem a viszkozitást, vagy a specifikációt kifogásolod, arra enged következtetni, hogy nem vagy a tribológia doktora.

a gyárnak előírásai vannak, amiket be KELL tartani. a gyári ajánlások viszont pont annyit érnek, mint azok, amik itt a fórumon vannak.
-
Vérboci
addikt
egy hete Ausztriában voltunk, az nagyrészt autópályás móka volt, meg némi szerpentin fel a hegyre. onnan 6,5-tel jött meg a szekér. a tegnapi tankolós tapasztalat alapján ez valójában 6,8-at jelenthet. de ha 7 lenne, egy szívó benzinnek ez akkor is jó szerintem.
a városi+vegyes fogyasztás (a 2. számú mérő nem mostanság volt nullázva) a kocsi szerint 7,1 (valóság talán akkor 7,4-7,5) -
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
hogyan tudom megnézni, hogy az olajcsere intervallum "nullázva" lett-e a kocsin? menüben nem találtam ilyet, hogy mennyi van hátra. próbáltam ezt a fék+gázpedálos módszert hogy akkor majd én nullázok, de azzal sem megyek semmire. ötlet?
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
érdekesség gyanánt íme a mai szerviz számla (kwik-fit \ unix):
- fagyálló 8.890,-
- olaj, petronas syntium 5w20 30.994,-
- textar fékbetét hátsó 21.083,-
- textar fékbetét első 19.342,-
- 2db textar féktárcsa első 62.487,-
- 2db textar féktárcsa hátsó 54.577,-
- olajszűrő Knecht 4.249,-
- fékfolyadék 4.187,-munkadíjak:
- féktárcsa csere 60.000,-
- fékfolyadék csere 15.200,-
- fagyálló csere 17.300,-
- műszaki vizsga 34.000,-összesen: 332.309,-
focus mk3,5 2017 1.6ti-vct
megyek, dobok még egy banánt a majomnak...

-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
ez a "kuplung köri" csere, ez bonyolultabb, mint a normál csere? úgy értem valami megbontással jár, vagy van valahol egy csavar amin ki kell engedni \ vákuumozni aztán kész?
kedden megy nagyszervizre a szekér (körbe fékek, szűrők, levek), nem örülnék ha a kuplung rész kimaradna, ezért felhívnám rá a szerviz figyelmét
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
majdnem hagytam magam, de úgy tűnik mégis jól mondom.
a p21w az mindig p21w. nincs belőle több féle.
amin máshol van a bütyök, az nem p21w, hanem py21w.
egy adott izzóhoz egy adott foglalat tartozik. -
Vérboci
addikt
oké.
a 90 fokost még mindig nem látom...
esetleg tudsz olyan autót, amibe nem a "standard" p21w foglalat van?szerk: közben rájöttem, hogy az 5 óra 10 perc, az nem 90 fok
bocsi -
Vérboci
addikt
a p21w az egy szabvány. a bajonett bütykök 180 fokon vannak. én a képeden sem látom 90 foknál...
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Formula-1
- World of Warships
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Háztartási gépek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S4 FSP 500W
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest