Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Đusty
addikt
válasz
RCH663
üzenetére
Hogy telepítve van-e azt nem tudom, melyik program része, de a cfg-m így kezdődik:
[GRAPHICS]
ALLOW_SHADER_30=1
AC_SELF_SHADOW=1
AIRCRAFT_REFLECTIONS=1
AIRCRAFT_SHADOWS=1
COCKPIT_HIGH_LOD=1
D3D10=0
EFFECTS_QUALITY=2
ForceFullScreenVSync=0 /fontos
ForceWindowedVSync=0 /fontos
GROUND_SHADOWS=0
HIGHMEMFIX=1 /!!!!!!!!!! ha nincs, beírni!!! így nem futsz ki a videó memóriából, no meg használja is az fs
IMAGE_QUALITY=0
LANDING_LIGHTS=1
NUM_LIGHTS=8
See_Self=1
TEXTURE_MAX_LOAD=512
TEXTURE_QUALITY=3
Text_Scroll=1
STALE_BUFFER_THRESHOLD=1024 / fontos!!! stabilabbá teszi a futást
SHADER_CACHE_PRIMED_10=1693500672
SHADER_CACHE_PRIMED=1693500672 -
wd.taz
aktív tag
válasz
RCH663
üzenetére
Szia!
De jó, hogy itt vagy! Az MSI 660Ti 2GB nálam pont ezért esett ki a kalapból, mert csak 192 Bit-es.
Vannak fenntartásaim az új HD7950-el kapcsolatban, mivel ennek meg 384 Bit.
Az én olvasatomban ez a következőképpen néz ki, de javíts ki ha tévednék.
2GB 256Bit-en, a maradék 1GB pedig 128Bit-en csatlakozik a GPU-hoz. Akkor okozhat gondot, ha betelik a 2 GB és elkezdi használni a maradék 1-et, ilyenkor visszalassul a sávszél. Jól gondolom? Mennyivel?
Alábbihoz tudnál nekem valamit mondani?
BS-em viszont volt, memória túlcsordulás miatt. A 8GB-ból bezabált 4,3-at(rendszerrel együtt) és ott BS. Kutakodtam a hiba után és egyszer csak valahol azt írta, hogy a 8GB-ból fenttart 3512MB-ot videó memóriának ??!!! Mi????? Ez létezik??? Ez a WIN7 hülyesége? Vagy ez csak Radeon kártyáknál van? A HTPC-ben (Radeon) is foglal +1200MB-ot, az 512-es kártya.
Köszönöm.
-
Colos1
őstag
válasz
RCH663
üzenetére
Szia!
Vettem új CPU-t, amit nagyon komál az FSX, és elolvastam a beállítási javaslataidat.
Azt a rohadt stutteringet sehogyan sem tudtam megszüntetni, pedig mindent kipróbáltam

Próbáltam scenery nélkül is, úgy is ugrál a textúra. Próbáltam a legalacsonyabb és a legmagasabb beállításokon is, de sehogyan sem jó. Belső nézetből jobb, külső nézetből viszont hatalmasakat ugrik.
-
ryger
aktív tag
válasz
RCH663
üzenetére
Mondta a cimbora, hogy neki van egy ilyen Matrox video eloszto szerkezete, gondolom az alltalad emlitett is hasonlo ha nem pont ilyen lehet. A leiras alapjan erdekesnek tunik de ha megsem mukodne akkor direkbe tudjuk kotni a VGA-val a monitorokat. A masik oldalrol a Sapphire 7970 jonne szoba, 384 bites komm-al es 3 GB RAM-al. Szamomra ez mindenkeppen szimpatikusabb minden szempontbol.
Asbee ha mar itt vagy, tapnak 750w Enermax lenne ha Te is egyet ertesz vele.

-
ryger
aktív tag
válasz
RCH663
üzenetére
Ez bizony nem jo hir, mert en nem nagyon ertek a tuninghoz, meg nem nagyon probaltam a sajat gepemen sem(az a cel egyebkent
), a vizhutestol meg ockodok nagyon mert abban sincs tapasztalatom ha meg elpukkan egy cso akkor meg meszeltek a gepnek. VGA-nak Zotac 680-at neztem mert aranylag turheto az ara, ATI 7970 kb ilyen osszeg szinten de meglatjuk mi lesz a vegso konfig de ugy tunik abbol amit mondtatok, hogy tenyleg nagyon zsebbe nyulos konfig kell hozza. -
andorra
őstag
válasz
RCH663
üzenetére
Lehet, hogy szerinted feleslges amiket időnként leírok, de ezek mindíg csak reakciók. Mi foglakoztatja ugyanis évek óta folyamatosan az FSX felhasználókat? Mit tehetnének, hogy meglegyen a szükséges FPS-ük, vagy milyen gépet építsenek hozzá? Már régóta látszik, hogy erre nincs jó válasz, csupán az, hogy ez hosszú ideje gyakorlatilag nem lehetséges és mire esetleg egyszer az lesz, már lesz lényegesen jobb szimulátor az FSX-nél. (Már most is van, csak egy két jól megírt gépre kell várni.)
Az nem csökkenti az FS9 használhatóságát, hogy te nem tudtál rá elképzelésed szerint fejleszteni, megtették helyetted mások. Tökéletesen el van látva a szükséges kiegészítőkkel. -
fatal`
titán
válasz
RCH663
üzenetére
Ez nem FSX topic, hanem Microsoft Flight Simulator Topic.
"Az fs2004 az akkori korlátok miatt nem tud több magot használni, és nem tud elegendő memóriát megcímezni."
Ennek ellenére bőven elég a memória, amit használ, több mag sem kell mert vígan ad elegendő FPS-t és a többi mag maradhat a külső kiegészítőknek (ha vannak).
"Így nagyon korlátozott az össz polygon szám, és az egy csempére kirakható textúrák száma."
Sokra mész FSX alatt a többi polygonnal, ha 5 fps van

Én nem állítom, hogy az FSX nem egy kidolgozottabb szimulátor, mert az, kérdés, hogy megéri-e többszázezer forintot rákölteni, nyújt e annyival többet? A válasz az, hogy nem, mert annyival nem nyújt többet.
Arról nem beszélve, hogy, aki mondjuk több tízezret, neadjisten többszázezret költött már fs9 kiegészítőkre az nem feltételenül fogja kidobni az összeset a kukába, csak azért mert az fsx csilivilibb.
-
Geryson
addikt
válasz
RCH663
üzenetére
Igen-igen, a VASI fények valóban lassan töltenek be, de nagyon szép mozog ennek ellenére a gép, nekem ez elég meggyőző. Mondom, fórumokban sajnos továbbra sem látom azt a nagy átütő sikert a 6 mag területén, de még van is időm keresgélni. Ha az egészbe belevágok, akkor az úgyis december, amikor látom, hogy mit tudok kivenni a cégből és mit nem. Addig a fiamnak sem mondom el, mert ő meg megőrül ha megtudja, hogy odaadom neki a gépem...

-
Geryson
addikt
válasz
RCH663
üzenetére
Kíváncsi lennék én is egy ilyen tesztre. Egyenlőre nem túl biztató a kép, merthogy van egy pár videó pl. Youtube-on fent és ott a kérdezőknél bizony van, aki szó szerint írja, hogy "milyen beállításokkal játszol, mert az én 3930K-mnál sem tudom kimaxolni a csúszkákat". Most írtam egy pár ilyen felhasználónak YT-on keresztül, de egyenlőre nem válaszoltak. Szóval itt sajnos kezd nekem is félelmem lenni, hogy tökéletes gép még mindig nincs.
Egyébként azzal semmiképpen nem értek egyet, hogy ez mindig is így lett volna (volt anno ilyen hozzászólás is), mert amikor kijött, akkor örültem ha sárkányrepülővel tudunk repülni VFR-t, most meg VC-ben viszek egy PMDG-t akár add-on repülőtéren, tehát jelentőset javult a futásteljesítmény.
Jorus: Mondanom sem kell, hogy nem csak az FSX miatt szoktam új gépet venni, baromira élvezem, hogy bármelyik játékomat (FS-en kívül) úgy indítok, hogy minden max-ra és had szóljon. De azért azt mégsem vállalnám be, hogy mindent újra megvegyek FS9-re, ezt komplett hülyeségnek tartanám.
-
-
andorra
őstag
válasz
RCH663
üzenetére
A felhasználástól függ, hogy játék-e, vagy sem. A felhasználók többségének egészen biztosan játék.
Jobb lenne, ha előbb kipróbálnád amiről írsz, mert gyanítpm, hogy azután már nem fogunk erről hallani. Még senki sem számolt be hitelesen igazán jó eredményről. (Jobb szimulátorról mi is tudunk ábrándozni.) -
atys25
csendes tag
válasz
RCH663
üzenetére
Helló!
VGA driverből felraktam azt ami a hozzá adott lemezen van,de agy sincs változás. Sőt,azt elfelejtettem írni,hogy rengetegszer van olyan is,hogy amikor betöltök egy repülést és 100%-nál jár a betöltés,utána nem jön be a kép,hanem Fatal Error-t ír ki.
Ezt a windows csoda üveg desktopot hol kell kikapcsolni?
-
Cypresss
senior tag
-
Cypresss
senior tag
válasz
RCH663
üzenetére
Talán még annyit, hogy jellemzően 3-4 gép kell a PM futtatásához, tehát az infrastruktúra sem két forint, ehhez még hozzá jön a PM ára, amit platinaárban mérnek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem véletlenül, hiszen a PM olyan extrákat ad, mint például a teljes funkciós weather radar (műholdról szedi a program az adatokat).
De különböző repülési modelleket is lehet letölteni.(#10282) wd.taz : Ha jól értelmezem, az egyik gépen futtatod az FS-t, ott "nézel ki a szélvédőn" sok monitorral, a másik gépen lévő monitoron meg lennének az egyebek, mintha fülke lenne?
Igen, így van.
-
cintula187
addikt
válasz
RCH663
üzenetére
Erre a cikkre többet közt én is nagyon kíváncsi vagyok. De nem kívánom emiatt a blöki halálát :s
Tehát röviden ha több gép kezeli (mondjuk ha projektorrol megy a vetítés projektoronként egy-egy gép között szétosztva) akkor nem is kellenek viszonylag nagy erőművek hozzá?
-
Cypresss
senior tag
válasz
RCH663
üzenetére
Használtam a wideview-t kb két évig. Brrrrrr!
Többek között olyan problémáim voltak vele, mint a felhőalakzat szinkronizációja amit a szélső monitorokon tök máshogy jelenített meg. Problémás volt a konfigurálása is. Nem szerettem. Egyébként sem ez kell most, hanem a műszereket szeretném külön monitoron futtatni.Elvileg amit írtál az nekem tök jó, mert az MCP hardwares, az offset map (NGX) pedig megvan, Pete Dowson jegyzi, valószínűleg nem lesz szükség kendácsra.

Tulajdonképpen annyit szeretnék, hogy a PFD/ND adatait kiraknám egy monitorra, az OVHD-et pedig egy másikra és külön gépről futtatnám őket. Elvileg ehhez tökéletes a WideFS. De nem voltam biztos benne, hogy offset nélkül is megy-e a dolog. Ezek szerint nem, ami persze mégis probléma, mert ahogy látom a külső fejlesztők általában leszarják ezt a területet.
Ha eredmény lesz jelentkezem és köszi.
-
Geryson
addikt
válasz
RCH663
üzenetére
Háááát, érdekes ami ír. Tudni kell, hogy nekem nagyon sok minden be van állítva az fsx config-ban, de az affinity mask nincs (lehet, hogy kellene?).
Namármost elindítottam az FS-t, Chicago O'Hare, Cargo és heavy gate-ek között ugrálva, kint "major thunderstorms" időjárás. Külső nézetben 30-35 FPS, bármerre nézek. Belső, VC nézet 18-22 FPS. Ami érdekes, hogy nekem ez normal-on van mind scenery-ben, mind autogen-ben. A furcsa az az, hogy a földön állva ha ezeket feltolom, akkor sem változik az FPS, sőt ha leveszem minimumra, akkor sem.
Szóval a két utolsó csúszka kivételével tulajdonképpen nem látok nagy változást FPS-ben.Szóval akkor itt lehet valahol az ereje az új procinak (az autogen-ben), erre megpróbálok rákeresni. Ha el tudnám érni, hogy 30-40 FPS-em legyen maxolva, akkor én lennék a világ legboldogabb embere...

-
atys25
csendes tag
válasz
RCH663
üzenetére
Szia!
Próbáltam az ENTER és az ALT+ENTER verziót,de úgy sem jó. Igaz,hogy összerakja windowed modba a képet,de a kicsi kép is fekete marad,egyszer csak FATAL ERROR üzenet jelenik meg és,hogy indítsam újra a programot. Mi a franc lehet? Pár napja csinálja ezt a dolgot,régen nem csinált ilyet. Az FSX menüjében semmilyen opciót nem tudok megnyitni repülés közben,mert kapásból ezt csinálja.Még az FS Recorder menüjébe sem tudok belemenni,mert Black screen és kiakad az FSX.
Kiegészítők: SP1 és Acceleration, UT Europe és USA,Canada, GEX Europe és USA,Active Sky 2012 és 5 reptér,amik eddig is jól működtek és PMDG repcsik,Qualitywings 757,meg Level-D 767 van telepítve. De eddig ezekkel semmi baj nem volt.
-
atys25
csendes tag
válasz
RCH663
üzenetére
Hali!
Előszőr is köszönöm szépen a cfg-t amit múltkor küldtél! Viszont nem értek egyet veled abban,hogy a CaptainSim 757 annyira frankó lenne. Én személy szerint utálom,mert eddig egyszer sikerült leszállnom vele,ugyanis approachnál egyfolytában lezuhanok,mert annyira elkezd jobbra valra dülöngélni gép,illetve amikor kiválasztom a Deparr-nál a runwayt és a STAR-t,akkor a LEGS-ben nem írja ki a runway számát és a hozzá tartozó magasságot,csak akkor ha TRANS is van hozzá választva. Én Qualitywings 757-est használok,ami persze egyáltalán nem realisztikus,de legalább le lehet vele normálisan repülni egy utat,leszállással együtt.
Amúgy nekem mostanában van egy olyan gondom az FSX-el,hogy amikor teljes képernyőben repülök és a menüsorban kiválasztok valamilyen opciót (pl FS recorderben piszkálok) amihez eleve eltünik a kép és utána folytatni akarom a repülést,nem jön vissza a kép hanem tök fekete lesz az egész képernyő és nem történik semmi,csak a gépem hangját hallom,majd kiakad az FSX. Ez miért van? Pedig az UIAutomationCore.dll fájl bele van másolva az FSX gyökérbe. Nem lehet,hogy a procim felhúzása akasztja ki? 3.4GHz-ről fel van húzva 4.2 GHz-re.
-
Geryson
addikt
válasz
RCH663
üzenetére
Igen, nekem most 1 a futómű, egy a flaps és egy a tolókar. Ezt ugye tuti szét tudnám dobni 2 konzolnál, sőt vezérlőgombokból még több lenne. Sajnos mondjuk az egyik karom (ami régebben a tolókar volt) potméteres lett, először ezt rendbe kell már hoznom. Ezen most a futó van most, de sajnos elég pontatlan.
Jól emlékszem, hogy a plusz karhoz kapok új gombfejeket is?
-
hhelikopter
tag
válasz
RCH663
üzenetére
Köszönöm a segítséget, most már minden ok! Lenne egy kérdésem repülési dinamikával kapcsolatban.
Van mondjuk egy : A gép, illetve egy: B gép. Mind a két típusnak megvan a saját aircraft.cfg- je, illetve air file. Ha azt szeretném, hogy mondjuk B gép ugyanolyan repülési tulajdonságokkal bírjon, mint A gép akkor elméletileg átmásolom az air file, illetve az aircraft .cfg irányítással kapcsolatos részét átírom az A gépének megfelelően. Ezt megtettem mégsem azonos a repülési dinamika, illetve a gép viselkedése. A kérdésem az, hogy miért? , illetve meglehet azt csinálni amire gondolok, úgy, hogy B gép dinamikája "viselkedése" 100 % azonos legyen A gép rep dinamikájával, "viselkedésével"? Ha igen akkor hogyan?
Köszönöm
-
wd.taz
aktív tag
válasz
RCH663
üzenetére
Szia!
Engem érdekel, de lehet, hogy többen is így vagyunk vele.
Más: Androidos Tableten próbált már valaki FMC-t ? Arra lennék kíváncsi, hogy milyen hardverrel kell rendelkeznie a tábla gépnek? Igazából a video chip fajtája és ereje érdekelne.
Addig eljutottam, hogy az AirDisplay alkalmazással a tableten tudtam filmet sasolni, bár szaggatott.Tazi
-
hhelikopter
tag
válasz
RCH663
üzenetére
Németh Design FSX AS 350 B1 B3 Ecureuil helikopter.
Az igazság az, hogy az aircraft. cfg már beállítom, kiteszteltem. 10 óra munka után csodás eredményeket értem el, elégedett vagyok. Egyedül a sebességgel nem tudtam, tudok mit kezdeni.
Az aircraft. cfg -be a következő értékeken állítom:
elevator = 100, 180
aileron = 200, 1000
rudder = 200, 1000Helikopter esetén ajánlott az első értékeket 100-450 közt próbálgatni, a második értékek esetén pedig 1000-8000 közt. Persze ez egy türelem játék, de a cél érdekében mint..
empty_weight_pitch_MOI = 6000
empty_weight_roll_MOI = 4000
empty_weight_yaw_MOI = 10000
empty_weight_coupled_MOI = 0Helikopter esetén 5000-12000 közti értékekkel érdemes próbálkozni.
-
hhelikopter
tag
válasz
RCH663
üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy kifejtetted!
A héten megcsinálom a teszteket a 4 maggal. Ami segítséget kaptam idáig tőled azzal már így rengeteg FPS-t nyertem, bízom benne ez is hoz a konyhára pár kósza FPS-t.Egyébként jelenlegi konfigurációmmal meg vagyok elégedve, nagyon jó FPS eredményeim vannak, tele vagyok izmos kiegészítőkkel, csak hát mindig több kell...
A héten a procin, illetve a memórián ismét húzva lesz. Feltehetően a nyáron lesz új videó kártya - HD7970 3Gb vagy GTX670 2Gb, majd megírom az eredményeket.
Köszi a segítséget!
-
atys25
csendes tag
válasz
RCH663
üzenetére
AMD procira hasznos volt a leírásod,sőt sokat segített,de az i7-re nem. Ha hazamegyek melóból,akkor átdobom neked a CFG beállításokat és megnézem a BIOS-ban az MT beállítást,mert jelenleg 8 fizikai mag látszik nekem az eszközkezelőben. Nvidia control panel beállításokban mit ellenőrizzek pontosan?
-
atys25
csendes tag
válasz
RCH663
üzenetére
És mindezt magyarul? :-) Mi az a HT? Amúgy a VGA az egy Nvidia GTS450 1GB és 8GB 1333MHz RAM van hozzá. Eddig egy AMD Phenom II X6 Black Edition procim volt,de sokkal jobban futott vele az FSX! Azért váltottam Intel Core i7-re,mert mindenhol azt olvastam,hogy az FSX Intelre van optimalizálva,gondoltam akkor biztos jobb lesz. Akkor nálam miért sz.r? Amúgy annyit változtattam az Affinitymask értékét,hogy az FPS az ADDON reptereken már csak 10-15 FPS ,30ezer láb magasan pedig 30 FPS.
Amúgy elolvastam a cikkedet már többszőr is és az alapján állítottam be az FSX.cfg-t amikor még az AMD procim volt,de most az i7 procira már nem hasznos a cikked.
-
Asbee
veterán
válasz
RCH663
üzenetére
SHADER_CACHE_PRIMED_10=1693458432
SHADER_CACHE_PRIMED=1693458432
D3D10=0
TEXTURE_MAX_LOAD=4096
NUM_LIGHTS=8
AIRCRAFT_SHADOWS=1
AIRCRAFT_REFLECTIONS=1
COCKPIT_HIGH_LOD=1
LANDING_LIGHTS=1
AC_SELF_SHADOW=0
EFFECTS_QUALITY=1
GROUND_SHADOWS=0
TEXTURE_QUALITY=3
IMAGE_QUALITY=0
See_Self=1
Text_Scroll=1
HIGHMEMFIX=1
STALE_BUFFER_THRESHOLD=1024 -
Korcsii
őstag
válasz
RCH663
üzenetére
Korcsii pár napig átköltözött Lisztferihegyre, meg airportálra.
Aztán meg haza fog. Joy már otthon is van, így inkább kivettem pár nap BAV-os szabit, megnyújtva ezzel a 30 napos korlátot. 
Amúgy meg ja, meleg van, VGA venti default magasabb fordulatszámon pörög - hmm, lehet el kéne tolni kicsit a határértékeket BIOS-ban.
-
andorra
őstag
válasz
RCH663
üzenetére
Nálam pl. az a helyzet, hogy másfél év óta, nincs mit kérdezzek, mert minden működik, nem foglalkozom az FPS-el, mivel 25 felett van jóval, minden szituációban. Bármikor ránézek a fórumra, azt látom, hogy az FSX problémák vannak terítéken. Ez megnyugtat, hogy jól döntöttem.
-
Asbee
veterán
válasz
RCH663
üzenetére
Két dolog van most: Néha ha arra megyek hogy end flight lehal a játék( fagy és a program működése leállt) illetve előfordul, hogy mikor sceneryben egy-egy másodpercre ilyen fekete csík jelenik meg. Itt PoolSize=0 és UsePools=0, RejectThreshold= ra nem állítottam semmit.
-
balage1989
tag
-
Cypresss
senior tag
Még az utóbbi.

#9912) andorra, #9911) Geryson
Nem a monitor kiosztással van a gondom, ez rutin munka. Hanem azzal, hogy full scrennre váltva a felső monitor képe is az alsón jelenik meg, miközben, elvileg külön kártya hajtja meg, tehát felsem merülhetne, hogy a fenti monitor képe az alsó monitorra kerüljön.
Ha csak simán kiterjesztett desktopot használok, akkor semmi gond, a probléma csak full screenben jön elő, és a monitorok azonosításánál egyértelműen látszik, hogy azért, mert a rendszer a másik kártya jelét is alulra adja ki. Csak azt nem tudom, hogy miért?
-
Geryson
addikt
Jaaa, így már értem.
És mi amúgy a REX indításának helyes sorrendje? Most jövök haza Libanonból és valami miatt a REX2 nem kapcsolódik össze az FSX-el. Útvonaltervet megcsináltam a REX-ben, az FSX már ment (mint ahogy elvileg tegnap is), de azért rányomtam a Fly now!-ra, ezek után átugrik az FSX-be, de nem írj a ki nekem folyamatosan (ahogy tegnap), hogy updating weather, vagy valami hasonlót. Semmi üzenetet nem kapok, sőt a REX-ből kiválasztott weather avoidance system (tehát a térkép) sem mutatja a gép helyzetét, azaz nem látja...

-
Geryson
addikt
Na, ez egyenlőre elég biztató. Most nézem, hogy lehet FP-t is beállítani, bár ehhez továbbra is kell akkor a Korcsii által javasolt holnap, mert csak importálni lehet az útvonalat, azaz valahol meg kell írnom.

Miért van az a funkció a REX2-ben, hogy az időjáráshoz hozzászinkronizálja a grafikai kinézetet is?
-
atys25
csendes tag
Helló! Köszi a segítséget,kipróbáltam a Defragot,de igazából csak a PC-n gyorsított egy minimálisat,az FSX és a Zürich Airport nem lett jobb ezzel.
Viszont megvan az oka,hogy miért áll meg a kép súlyos másodpercekre a Zürich Airporton az Aerosoft Zürich sceneryvel. Összeakad az FsDreamTeam bglmanx.dat fájljával. Most töröltem azt a fájlt és kiválóan működik az Aerosoft Zürich scenery,viszont most egyik FSDT scenery sem működik,hiába másoltam vissza ugyanabba a mappába,ugyanis az Addon Managerre is hatással van. Szerintetek? Van valami okosság erre?
-
Korcsii
őstag
Ez kérlek szépen Venice X a szép Bell helikopterrel. Nem ismerted fel?

Amúgy ja, 512MB VRAM nem hűdesok, de na. Amúgy egyelőre az jött ki, hogy fps-ben kb ugyan annyi az FSX on, CCC alk. mint az FSX off CCC on. Edge-detect-et használtam, arról azt olvastam, hogy nem terheli annyira a VRAM-ot. Egyébként GPU-Z-ben a memóra kihasználtság alulról súrolta az 500MB-t, a GPU kihasználtság 70% körül volt. CPU persze izzott ahogy kell (reinstall óta nincsenek olyan beszakadások sem a kihasználtságban, szinte végig 100% mind a 4 mag).
-
ádika86
aktív tag
köszönöm szépen! de ha csak ezeket a módosításokat végeztem el még rosszabb lett :S
ezeket kivettem:
[TERRAIN]
MIN_DETAIL_TEXTURE_LEVEL=21
MAX_DETAIL_TEXTURE_LEVEL=21a TEXTURE_RESOLUTION-t 29-ről 27-re módosítottam, a STALE_BUFFER_THRESHOLD-ot pedig 1024-re.
így most jó a textúra betöltéssel nincs gond, csak pár fps-sel gyengébb. gyanítom, hogy ezek a MIN és MAX TEXTURE LEVEL-ek voltak problémásak, de nem értem miért. INNEN szedtem a tweak-et és a srácnak tökéletes.
na nem baj. még egy kérdés

ha megnézitek EZT a képet, látszik, hogy a pálya vége már teljesen homályos. ezt melyik értékkel lehet állítani?
szeretném ha nem folyna el így a távol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Samsung Galaxy S25 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dupla Lencsés PTZ Biztonsági Kamera 2.4/5G Dual Band Wifi Kamera+128gb mermoria kártya
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
![[link] [link]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2013-01/01/80151_v2ifunhfw1uoziwu_images_2.jpg/800)
Igen egy monitor én is Nv nézegettem tudnál valamit mondani GTX 550 és 650 között mi a különbség bár nem a méret a lényeg de még kissebb is

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)