Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
GSzarkaTAT
tag
De, az alsó az amit írtál. Az Intel.
Az alaplapom: Gigabyte P35-DS3, Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz és 2 GB DDR2-800 RAM, videokártya: ATI Radeon HD2600 Pro. Intel Bearlake P35 chipset.Tehát ehhez passzolna az Intel, bár nem néztem utána, hogy kompatibilis-e? Amúgy 4-5 évente cserélek gépet, most még egy SSD-vel szerintem tudnám húzni egy picit...
-
Myers
senior tag
Próbáltam a Acronis TI 2011-et. De elrontja az alignálást, amit előtte csináltam diskparral.
Még egy full leírást is találtam videóval, hogy kell egy (gondolom alignálatlan) xp-t acronis TI 2009-el egy diskparral alignált winyóra felrakni. És érdekes módon a 2009 nem rontja el az alignálást. Persze az is lehet, hogy én nem csináltam valamit jól a 2011-ben (valószínű), de próbáltam a 2009-es videó mintájára megcsinálni.
Szóval ATI 2009-el megcsináltam mindent, az alignálás jó, de nem bootol be róla. Valószínűleg azért, mert az mbr-ben még mindig az hiszi, hogy a 63. sectornál kezdődik a partíció.
deicide: megpróbálom norton 15-tel, de még a drive snapshotot is megnézem és még van egy driveimage xml nevű progi is. Mindenképp fogok írni, hogy mi lett az eredmény.
-
politomi
tag
Köszönöm.
Holnap szeretnék feltenni egy Win7 64bit oprendszert egy OCZ Vertex-re és az lenne a kérdésem hogy a biosban az achi átállítás és telepítés után mit kell beállítani? Visszaolvastam a fórumban és több eltérő véleményt olvastam. Volt olyan hozzászólás hogy ki volt írva sok minden amit be kell állítani, de olvastam olyat is, hogy win7 alatt nem kell sok mindent beállítani, csak ellenőrizni kell hogy a töredezettség mentesítés ki van-e kapcsolva.
A PH-s ide vonatkozó cikkeket olvastam és kérdésem azokat fel kell rakni win7 esetén is vagy csak a régebbi oprendszereknél van jelentősége?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Flashrider86
tag
Aha szóval akkor nem foglalkozom vele. Olvastam,most az ssd tesztben,hogy erősen ajánlott a böngésző temp mappájának áthelyezése a vínyóra. Firefoxnál ezt hol kell beállítani? Nagyjából amúgy mindent beállítgattam ami a cikkben volt. Kivéve a lapozófájlt nem kapcsoltam ki,meg nem csökkentettem a méretét. Ezeket is állítsam be? Mondjuk használni szeretném,nem babusgatni. Ha elmegy 3-4 évet már jó volt.
Üdv -
Chaser
legenda
És ez milyennek számít? Hőmérsékletet nem tudom hogy méri, de semmi meleget nem érzek onnan ahol az ssd van, vinyóval tényleg meleg volt. HD tune 150MB/s min, 190MB/s maxot ad meg, 183MB/s átlagossal olvasásra, a samsung F3-masom meg se közelítette ezeket

Tudom hogy működik a 32 bites OS, azt nem értem hogy xp-nél mért látott többet ugyanolyan géppel.
Hibernálást hol kell kikapcsolni 7-ben? Áttúrtam már a beállításokat de nem találom.szerk: amúgy ha tényleg annyira melegedne meneszteném is, kiszárad az aku, most akarok cpu-t is cserélni 45nm-esre emiatt.
-
Chaser
legenda
32 bites igen, az igp 64MB-t nyúl le, de xp-nél úgy emlékszem még úgyis majdnem 3.5GB-t tudott kezelni. AHCi-vel volt telepítve és megy a trim

RexpecT:

Az értékekről tudtok valamit mondani? Melyik a fontos? Látom az intel x25 néhol egész más értékeket mutat.
szerk: Csak érdekel mért van az eltérés főleg az utolsó szekciónál olvasásban az a 10x különbség nem kicsi. a programok félelmetes gyorsan indulnak, win 15-20 sec alatt töltött be, igaz nincs agyon terhelve torrent, msn, stb indítással, még vírusírtó sincs fenn, csak rmclock meg pár apróság indításhoz.
-
AirBooms
addikt
-
Madn!ght
addikt
Neked van igazad, X25-V (Erről lenne szó)
Még arra gondoltam egyébként, hogy egyelőre ez megfelel, és ha lejjebb csúsznak az árak, beszerzek mellé (játékparticiónak) egy 128-ast, vagy egy 256-ost.
-
bluobluo
aktív tag
Egy új SSD teszt az Ipontól, A-DATA:
-
Igen, arra. Én MLC-t néztem. Igazából nekem pár GB elég lenne (de ezt le írtam már lejjebb), és nem is értem miért nem csinálnak már kicsiket. Egy OS-nek (normálisnak) nem kellene 32+ GB hely...
A másik kinézett az Intel lenne, de egy kuma infót nem kaptam, h mi a különbség a SiliconP és az közt... Mindegy, szerintem az Intel fog maradni. -
Végre megnéztem és nem nagyon értem az oldalt...
Win7@x64 van, és alapból ugye nem megy, admin jogokkal sem -->Faild
Ha a leírás szerint csinálom (ami ha jól értelmeztem 32bitesekre van), ott azt írja, hogy nincs valami hozzárendelve, azért nem indul el... (parancssor telepítőlemez)
Nem vágom mi lehet a probléma...

-
kovecses
aktív tag
Ez alapján gyorsabb!
Szerintem azért létezik olyan helyzet ahol az Intel a gyorsabb.
Amúgy meg teljesen lényegtelen, a kettő szinte ugyan azt produkálja.
Akármelyik jó választás lenne!
A Crucial főleg akkor ha van sata3, vagy ha a jövőben tervezel venni ilyen alaplapot esetleg notit.A Crucial kicsit jobbnak tűnik és engem is csábított, viszont nehezebben lehet beszerezni és már megrendeltem az Intelt...

-
Medical
aktív tag
Sziasztok!
Nos, kezd körvonalazni a jövendőbeli SSD m.
Intel 120GB és Crucial C300 128GB, úgy látom kettő közül lesz választás. Azt mondjátok a C300-as siman megy Sata II-es porton, de kovecses kolléga azt mondja nem tudnám kihasználni vagy nem bíztos, gyorsabb lenne az Inteltől. Ezt, hogyan értsem? Most gyorsabb lenne vagy sem?
A vezérlőkkel meg győztetek, illetve a NAGY SSD tesztben is ez tünik a legjobb választásnak a Marvell meg az Intel.Végezetül még ezt találtam, ehhez mit szóltok?
OCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE120G 53 500 Ft
- 120Gb Kapacitás, SATA-2
- Olvasás: 285MB /sec felett
- Írás: 275MB /sec felett
- Elérésí idő kisebb mint: 1ms
- 2.5" Slim Kivitel, 77Gr súly
- 99.8 x 69.63 x 9.3mm méretek
- 4.5V-5.5V működési feszültség
- Shock Resistance : 1500G
- Raid Support 0-1-5-10
- Native TRIM Support
- Max IOPS Firmware
- 3.5" átalakító kerettelGarancia: 3 év
-
Medical
aktív tag
Igen, mindet olvastam!
De , van egy kérdésem, még senki nem ajánlott SATA III. Interfacet.
Az én laptopom SATA II. van. Szerinted működne benne? Én nem tudom azért kérdem.
Általad ajánlott SSD -k, nekem GB-ban nem megfelelők! Szívesen vennem, ha 100-128GB között tudnál ajánlani, olyat ami olvasás/íráskor a legjobb teljesítményt produkálja, illetve az elérhetőség csak egy pillanat. Fentebb hozzászólásomban leírtak figyelembe vételével az ár, kb. 70E Ft. ig lehetséges.
Köszi előre is. -
Medical
aktív tag
kovecses: fórum társam javaslatára, LINK: Szerintem vegyél egy Intel 2,5"-os 128 GB-os SSD-t.
A GOOGLE –ban rákerestem, elsőnek kiadott lehetőségre klikkeltem lásd,http://www.argep.hu/trend/INTE/Intel-SSD-SATA2-128GB-2-5.html
Intel SSD SATA2 128GB 2,5" (AS599S-128GM-C)
Itt, nem figyeltem a zárójelre, abban a hitben voltam, hogy hozzá tartozik, nos, ennyire nem értek hozzá, ezért kérem a segítségeteket a választásban.
Szóval semmi nincs eldöntve, még keresem a jövendő SSD-t.
Végig olvastam minden SSD vel kapcsolatos írásokat, teszt ábrákat meg néztem, még jobban zavaros lett nekem, ezért várom további konkrét javaslatokat.Figyelembe véve fentebb látható első hozzá szólásomat, amiben le írtam a kritériumokat. Lásd, (#12462)
-
-
Speed®
titán
Semmi olyasmit nem tapasztaltam anno, amit az elsőben leírnak róla, szerintem ott valami más volt a gubanc..x64 Vista például..
Amit pedig west írt..pont nem a nagy írási sebesség az SSD előnye, hanem a késleltetés..ha használat alatt valaki nem tud különbséget tenni egy Raptor és egy SSD között, az használjon Raptort nyugodtan.
Én simán eladtam a Velocimat anno, amire a Transcendet cseréltem, mert azt gondoltam, jó lesz nekem a ~4ms késleltetés is, 5x annyi helyen..hát nem. Annyival lomhább az egész gép egy Velocival is az SSDhez képest, hogy ég és föld.
Egyébként vicces, de a mostani Kingstonom gyengébb is írásban a TSnél.. -
Speed®
titán
Annyira azért nem tré az a Transcend..anno azzal kezdtem az SSDzést.
Mellesleg pont nem a csatoló miatt kellene elítélni..úgysem a MB/s kell.
Egyébként meg lehet nézni az írási sebességét..elég korrekt szerintem.
<15ért jó vétel kezdésként, megtapasztalni az SSD késleltetés előnyét. -
Jakuu
őstag
Van mar 1.24-es Vertex 2 is, de ahogy nezem nem nagyon erdemes frissiteni, mert csak egy hiba lett javitva.
"Issues resolved since version 1.23
• Fixed rare corner case where sequential write with IOMETER 2006 could cause errors
Known open issues:
• S.M.A.R.T. command B0 occasionally returns incorrect status
• TRIM command response for short trims takes longer than test expects
• Temperature reporting in S.M.A.R.T. data not correct (typically ½ actual value)
• Slow format command in Windows using PMC-Sierra maxRAID BR5225-80 RAID HBA
• Compatibility issue with Intel 3100 chipset
• Compatibility issue with NVIDIA MCP55 chipset under Red Hat Linux 5.4 " -
zazahoho
őstag
köszi ,ezt találtam meg én is,csak azt furcsállom hogy nem igen lehet róla olvasni sehol
,annyira új lenne?
így azért nehéz dönteni,vertex 2 nekem már bizonyított csak ne 50 gb-os lenne az enyém,ill felhasználók is dicsérik ,ő lenne a másik kiszemelt
még egy kérdésem lenne agility 2 és vertex 2 között mi a különbség?sebességben nem látok semmit -
bluobluo
aktív tag
Háát még nállam! (!)

Annó a Kingstonra álltam rá, hogy húú jó volna egy ilyen, aztán jöttem ide s látom a vertex2, crucial ssd-ket istenítik, há mondom jó, látom jó lesz ez a vertex 2, már nagyon rá voltam kattanva, erre meg mégis jobb a kingston???
Akkor most mit? ...kérdem én -
Bodor
veterán
Biztos igazad van, mint írtam is igen eltérőek az eredmények a tesztelő programoktól függően
( mindenki mást szeret, általában azt amelyik a saját ssd-jét a leggyorsabbnak mutatja
) , de azt gondolom, hogy bármelyik ssd-t is teszteljük le különböző programokkal, akkor mindig különböző eredményeket kapunk. Egy szó, mint száz, szerintem a sandforce vezérlős ssd-k egyáltalán nem rosszabbak , mint a többiek, legalábbis én kiállok mellettük. -
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo Ideapad 3 : I3 10110U / 4GB / 256 GB SSD / Win 11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 - i7-11GEN I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4079, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Igyaz játék közben mértem (Americas Army).

Most hogy kikapcsoltam a hibernálást 5GB használatot ír a rendszer meghajtóra, létezik ez? A 64 bitessel sehogy nem tudtam 17GB alá menni. Gyári install, nem warez.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)