- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Guszti
aktív tag
válasz
attila9988
üzenetére
"Azt nem értem minek a ramdrive. Szerintem ilyesmire nem nagyon jó, hacsak nincs vagy 30gb ramod."
Ha nem használtál még ramdrive-ot, akkor plz ne mondj véleményt róla. Szerintem manapság 16 giga ramot nem pénz megvenni, és abból le lehet csípni ramdrive-nak."Ellenben az os sebességével kapcsolatban nincs igazad. Ki is próbáltam ezzel a meghajtóval is, és egyáltalán nem vagyok elájulva tőle. Ennek oka az lehet, hogy a jól bejáratott rendszerem a prefetch miatt eddig is behúzta a ramba amit be kellett neki, és utána alig nyúlt a rendszerlemezhez. Ezzel szemben a programokra meg várni kell valamivel többet, pedig ott jönne ki igazán a lények, hiszen azok használat után jórészt törlődnek a ramból, mert kell a hely a másik programnak amit épp be akarok tölteni."
Te is írod, hogy van egy jól bejáratott rendszered, ugye nem azt akarod összehasonlítani egy olyan rendszerrel, ami az első napokban órákat csak dolgozik mint az állat, próbálja kitalálni, hogy hogyan optimalizálja számodra a működést, és minden programindítást akkor húz éppen be a lemezről, míg a másikon ott áll a ramba az egész cucc..."Azzal hogy a 60gb csupa hasznos programmal van tele, sokkal többet nyerek, mint az os -el. Persze ez nem azt jelenti hogy egy pl 200 gb -os lemez esetében azt nem lehet rátenni, hanem csak azt, hogy ha választani kell, akkor nem biztos hogy az os -el jársz a legjobban, főleg hogy az ssd megbízhatósága fasorba sincs egy hdd -hez képest."
Ha kevés a 60 giga, akkor lehet választani kicsit nagyobbat, csak az OS-nek elég 20giga plusz, szerintem ha már beruház az ember, akkor tegye rendesen."Én meg addig is naponta akár 40gb -ot is megmozgathatok a lemezeken akár apró kis pár kb méretűekből is...
"
Ezt egy 60-as SSD is elbírja azért néhány éven keresztül."A browser cache is azért van mert kell, nem viccből."
Ezt most nem értem hogyan jön ide???
Aktív témák
- Xiaomi 11 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új autó elsősegély doboz 2030 augusztusig jó
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
"