Hirdetés

Aktív témák

  • gabee jr

    tag

    Üdv embertársak,

    kérnék egy kis segítséget, kizárólag olyanoktól akik értenek hozzá, van nekik ilyen esetleg találkoztak vele vagy ismerik a problémát. (illetve annak lehetséges megoldását)

    1. Adott egy Gigabyte X58A UD3R alaplap, rajta 2 db Marvell 9128-as vezérlésű SATA3-as port. (alaplapi BIOS F8A legújabb).

    2. Adott egy OCZ Vertex3-as 120Gb SSD, (SATA3) ezen is legújabb firmware (2.11).

    Két nappal ezelőtt nekiláttam telepíteni a fenti SSD-re a Windows 7 rendszert, a probléma annyi volt, hogy SATA2-es kábelt használtam (viszont az alaplap SATA3-as portját). Az install nem sikerült, ugyanis a Win7 egy hibaüzenettel nem indította el a telepítést. ("a Windows nem tud partíciót létrehozni vagy keresni azt")

    Csak úgy sikerült a Win7-et feltenni, hogy bedugtam a SATA2-es portba az SSD-t, így felment. A sebesség valószínű a kábel miatt messze elmaradt a gyári alapértékektől is. Ma megjött a SATA3-as kábel, amit összedugtam az alaplapi SATA3-as csatival és természetesen az SSD-vel.
    Immáron minden akadály elhárult, hogy teljes sebességen használjam az SSD-m, viszont az továbbra is maximálisan SATA2-es értékekkel üzemel az ATTO és a Crystal Disk Mark szerint is. Kb az SSD 55-60%-át tudom így kihasználni valami hiba folytán.
    Csatoltam a képet a programokról.

    Van valakinek valami tippje, mit tegyek most? Lövésem sincs, a Windows 7 újrainstall talán megoldaná a problémám, de nem vagyok abban sem biztos..
    Köszi a segítséget mindenkinek előre is. :R

    [ Szerkesztve ]

    "Csukaharapást szőrivel"

Aktív témák

Hirdetés