Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave #11048 üzenetére
Azért annyit nem. Nem egész nap azt a főtt kaját eszed gondolom, amit a kedvesed megcsinál, az meg, hogy annál az egy étkezésnél 600 kclat viszel be, vagy 670-et nem számít. Túl sokat nem tudsz tévedni benne, hidd el.
Azt viszont elismerem, hogy baromira idegtépő az elején a méricskélés, meg az odafigyelés, hogy akkor most ebből x g, abból meg y. Illetve hülyének is néz miatta mindenki. Az teljesen természetes, ha a harmadik tányér pörköltet szeded ki, mert "ekkora embernek kell az erő", de ha leméred pontosan, hogy miből mennyit eszel, akkor kigúnyolnak. De hát ilyen ez a társadalmunk.
(#11047) yootti
Én néha szoktam olyat, hogy a barátnőmet a nyakamba ültetem (183 centi, 67 kiló) és úgy nyomok pár fekvőt. -
yootti
tag
Ma felvettem egy hátizsákot,volt benne kettő 1.5 literes ásványvíz.Őrület,hogy ez a plusz három kiló(tudom ez egyáltalán nem sok)mennyire megnehezíti a gyakorlatot.(fekvőtámasz).
-
kolosanyi
veterán
válasz
troller #11036 üzenetére
Dehogynem, ahogy Cathfaern mondja, a nagyságrendi becslés is ezerszer pontosabb, mint a semmilyen. Az időszakos böjt pont azért működik, mert "amit elrontaszt este, azt hozod be nap közben". Ha csak simán odafigyelsz, az is ugyanolyan eredményt hoz, csak nem kell éhezned fél napon keresztül. De persze kinek mi.
A magas intenzitású edzés az jó, de azt csak ritkán lehet eredményesen végezni. Mármint nyilván minél intenzívebb, annál több idő kell a regenerálódáshoz. Ha sokat edzel és intenzíven is, akkor meg a volumennel érdemes játszani, ergo egy-egy edzésnek rövidnek kell lennie legalábbis a nagy részét regeneráló, prevenciós technikál kell, hogy kitegyék. Például nyújtások, mobilitási gyakorlatok, foam roller stb.
Én úgy csinálom, hogy egy szertorna hétfőn, ahol másfél órán keresztül gyilkolom magam erőgyakorlatokkal. Utána kedden egy résztávos futás, nagyon intenzív, szerda pihenő, csütörtök valami laza átmozgató aerob edzés (most fél óra kocogás volt 150 alatti pulzussal, de úszni is szoktam), pénteken egy kis erősítés megint, de ez kevésbé intenzív, mint a hétfői és végül szombatra be van tervezve még egy résztávozás, de az nem mindig jön össze, pihentségtől függ.
(#11038) Melorin
Semmilyen gyakorlatnál nem normális, ha fáj. Illetve vannak olyan gyakorlatok, ahol előfordul, de hosszú távon nem tesz jót, ha nem izomfájdalmat érzel. Ilyenkor vissza kell venni a terhelést egy kicsit, csinálj térdfelhúzást, esetleg térfelhúzást, onnan lábnyújtást, majd visszaengedést. (Tehát felfelé be van hajlítva a lábad, lefelé nyújtva.) Ha továbbra is fáj, akkor még óvatosabban kell. -
emiki6
veterán
-
-
Melorin
addikt
A nyújtott lábemeléstől normális hogy elkezd görcsölni vagy mit csinálni a derék tájék?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
troller #11036 üzenetére
Myfitnesspalon meg kalóriabázison kész kajáknak is fent van a kalóriatartalma. Szóval ha nagyon nincs más megoldás, akkor elég az ha azt leméred, hogy a tányérodra mennyi kerül. Nyilván ez sose lesz olyan pontos, mint ha az alapanyagokat számolgatnád, de a semminél nagyságrendekkel több.
-
troller
senior tag
válasz
kolosanyi #11035 üzenetére
Nekem asszony főz, és esélyem sincs hogy így dekázzuk a kaját.
Meg én is lusta vagyok ilyesmihez.
Este tolok éhgyomorra egy jó kis HIT súlyzózást, meg egy HIIT kardiót (4 kör tabata) (Jól jött a cikk a HIT-ről amit múltkor linkeltél, pár dolgot tisztábbá tett. Hasonló stílusban csináltam a súlyzós részt már egy ideje, de mindíg túl sokat akartam egy edzésen és túl gyakran edzettem, így egy idő után jött visszaesés meg pár sérülés.) -
kolosanyi
veterán
válasz
troller #11034 üzenetére
Nekem is könnyen jön a tömeg. Sose értettem az ektokat, akik ha nem edzettek, akkor nem elhíztak, mint én, hanem dobálták le a kilókat.
Fogyni meg úgy tudok, hogy grammozok és póbálom minél jobban belőni a kalóriamérlegem. Ebben hatalmas segítség a Myfitnesspal meg a különböző fitness appok, amik az egyes sportok egységnyi időre számított kalóriaigénylt meghatározzák. Egyébként tegnap megvettem végre a régóta nézegetett Polar M400-at, 20% kedvezménnyel volt a Hervisben. Az a jó ebben, hogy nem csak edzés alatti kalória felhasználást becsül elég jól, hanem az egész napos aktivitást is nézi és elégetett kalóriát becsül ezalapján. Ezt ugye az aktivitásmérő karperecek is tudják, de az óra jóval több ennél. Én például 3223 lépést tettem meg eddig az óra szerint és 1599 elégetett kalóriát becsül nekem. Ehhez hozzáadódik a délutáni edzésem, máris meglesz a kalóriadeficit a nap végére. -
westcoastog
veterán
De rég írtam már ide.
Rohadt megfázás már megint.
Na majd holnap remélem már jól leszek és tolhatom. -
kolosanyi
veterán
válasz
Because #11028 üzenetére
Én nem irigykedek. Egyrészt megdolgoznak érte, ami belőlem inkább elismerést vált ki, mint irigységet, másrészt nekem se tetszik ez a kinézet. Meg azt tudni kell, hogy nem nagyon látni naturál arcot a videóban.
(#11030) troller
Szerintem a mekis kaja remekül hozza a tömeget. Csak zsírban... -
RBJ
addikt
Na a hét elég aktív, mai a 3. nap edzéssel.
Be kell lendülni mert jön a nyár és nem akarok nyamvadt lenni. Hétvégén voltam termálozni a babámmal.
Hát mit ne mondjak sajna egy épkézláb embert nem láttam férfiban.
Félelmetes, hogy mennyire nem veszik komolyan az elhízást vagy a nyeszlettséget.
És csodálkoznak, hogy patkolunk meg korán. -
kolosanyi
veterán
válasz
roxy16 #11018 üzenetére
Szia!
A legelső mindig, hogy meghatározd a célod. Mit szeretnél elérni, mit vársz az edzéstől? Például ha elsősorban izmosodni szeretnél, más nem érdekel, akkor irány a konditerem, ha általános erőnlét javulást szeretnél, akkor egy alap erő-állóképességi edzésterv bőven elég, ha mondjuk küzdősportot, vizisportot vagy labdajátékot űzöl, akkor gyilkos köredzéseket érdemes csinálni, ha meg a statikus, maximális erőkifejtés fejlesztése érdekel, akkor érdemes megfontolni a szertorna elemek bevételét a programba. Persze ezt tovább lehet paraméterezni, ameddig csak akarod.
-
roxy16
újonc
válasz
emiki6 #11020 üzenetére
sry
kezdőként: de nem alap szinten, hanem már a fekvőtámasz, húzódzkodás, stb szépen mennek. Hogy ezek után, hogyan tovább. De még addig bezárólag, hogy miket érdemes szabadon fejleszteni, gondolok itt majomlétrán való mászkálás, bármilyen mozdulat ami segíthet így az elején.
-
RBJ
addikt
Ezt [link] megnéztem és rájöttem, hogy irány edzeni mert akkor puhapö.....s vagyok ha nem.
-
roxy16
újonc
Sziasztok!
GYIK kérdés, hogyan kezdjem egy nagyobb erőnléttel (szabadtéri park) edzés: érdekelne, tudom tudom, de mégis kíváncsi lennék a tapasztalatokra, és véleményekre
(tolódzkodás, húzódzkodás, fekvőtámasz, has gyakorlatok, törzs gyakorlatok, + variációi.Mik azok a gyakorlatok amelyeket mindenképpen érdemes átvenni egy kezdőnek? Kézenállás *falnál, Muscle Up rávezető gyakorlatok, függeszkedés, alap guggolások?)
-
itouchfan
senior tag
Rohadt jó idő van, végre egy csodálatos kinti edzés lesz!!!
-
emiki6
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6 #11007 üzenetére
(#11008) Bannani
Nemtom, ahelyett, hogy a szakdogám írnám, itt eszetlenkedek._____________________________
A mai edzés kuuuurva jóóóóó volt!
Hátsó függőmérleg gyűrűn zárt lábbal és onnan visszahúzás szintén zárt lábbal pipa. Zászló zárt lábbal - hacsak egy pár reszketeg pillanatra is - dettó. A kézállás továbbra is gyatra, a mellső függőmérleg is, de ennek a kettőnek nagyon örülök most. Levezetésnek abcúg rávezetőt meg saslengést csináltam, utóbbitól kellemesen bedurrant mindenem. Illetve már a hátsó függőmérleg szétszedett, de ekkor kezdtem el igazán érezni.
-
Bannani
tag
1 nap alatt, hogy tudtok ennyi regényt írni?
-
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6 #11005 üzenetére
Kinek milyen módszer vált be eddig legjobban edzés terén?
Nagy intenzitás, kis volumen, a minőségi munkára kihegyezni az edzést, nem a mennyiségire.
Az ízületek úgy erősödnek, hogy terheled őket. Azt a terhelést kell megtalálni, ahol egy picit kellemetlen, fáj, de még nem akadályoz semmiben. Ha egyáltalán nem fáj, nem terheled eléggé, ha baromira fáj és nem tudsz edzeni rendesen, szintén nem jó úton vagy.
A kép meg felelőtlen marhaság.
-
emiki6
veterán
Kinek milyen módszer vált be eddig legjobban edzés terén? Van egyátalán jó módszer vagy kár ezen töprengeni, csináni kő oszt jóvan?
Más: Elég gyengék az ízületeim és könnyen fájdulnak. Mit gondoltok, van értelme kiegészíteni a táplálkozásom zselatinnal? (Fontos alkotóeleme a csontoknak, ízületeknek, stb)
Itt egy jó kép is:
(ezen a petpalackos megoldáson mosolyogtam.)
-
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6 #11003 üzenetére
Pedig pont mostanában ment el Ákos is az akrobatika felé, jóval kevesebbet foglalkozik a statikus tartásokkal.
Egyébként általában ezt kevésbé értékelik az emberek, mert egy kívülállónak baromi látványos egy sima hátraszaltó is - akinek van súlypontemelkedése, az pár alkalom után meg tudja tanulni - , de egy szabályos támasz ülőtartásról vagy hídról fogalma sincs mondjuk, hogy mennyire nehéz. Nem egy ember kérdezte, amikor hidazni láttak, hogy ez mi a fenére jó. Mondom erősít és hajlékonyságot fejleszt. Erre jött a tipikus lekicsinylő kérdés: "ez?" Igen, próbáld ki. Ja, hogy a talajról se tudod felnyomni magad, nem állásból lemenni, vagy szépen kinyújtani a lábad közben. És akkor ezek nem is minősülnek igazi statikus tartásoknak, edzésnek, a kisgyerekeknek szokták ezt tanítani, mikor elkezdenek tornázni. -
emiki6
veterán
válasz
Woodslave #11000 üzenetére
Kinek mi a menő ugyebár.
Annó megnéztem egy Szarka Ákos videó és csak annyit mondtam: "WTF is this shit" (nyilván nem így volt, csak szemléltetésképp), a barstarzzos videók meg tetszettek. Mostmár a "Sanyiféle" szabályos kontrolált gyakorlatok tetszenek jobban és a "barhopping" kevésbé. -
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave #10999 üzenetére
Tehát a játszótéren nem az a menő hogy a hátizmaid maximálisan stimuláld, hanem hogy megcsinálj 20 látványos húzódzkodást.
Ezzel maximálisan egyetértek.
Ezek a rángatózó mozdulatok meg a lábbal kapálózás, könyéken pattogás, csípővel rúdnak támaszkodás és forgás baromira nem érnek semmit, csak a nézőközönség lenyűgözésére vannak. Sima magamutogatás az egész.
Nem fogok ilyet csinálni természetesen, mert minél technikaibb egy gyaki annál nagyobb a szopás lehetősége
És ez is teljes mértékben így van. A példának felhozott gyűrűs tolódzkodás se úgy működik, hogy csak rápattansz és nyomod, mint süket a csengőt. Először simán a gyűrűn megmaradni is nehéz, mivel az egész test tónusban kell, hogy legyen a stabilitáshoz. Aztán közel kell húzni magadhoz a gyűrűket, ha nem figyelsz, szétcsúszhatnak oldalra, te meg jobb esetben csak meghúzod a vállad (saját példa az elejéről), de ha nem vagy elég hajlékony, izomszakadás is lehet belőle. Vagy ha saslengést csinálsz, de nem kontrollálod teljesen a mozgást, jobb esetben csak a bokádat vered oda a korlát lábához (buzira tud fájni), rosszabb esetben leesel a korlátról és bordatörést szenvedsz (gimnáziumi példa, egy osztálytárs volt az elszenvedő). Természetesen egyszerűbb akkor lefeküdni a padra és kézikkel fekvenyomni, bár így is meg lehet sérülni, ha nincs észnél az ember.
(#11000) Woodslave
Ez tény. De az átlag gyúrós még csak véletlenül sem keverendő össze a testépítőkkel, ezt te is tudod. Meg aztán ahány sztár testépítő, annyiféle edzésterv. Abban mindenki egyetért, hogy erősödni és izmosodni is csak úgy lehet, hogy ha folyamatosan egyre nehezebbet emelsz, legyen az olimpiai rúd, saját magad, vagy cementes zsák.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- One mobilszolgáltatások
- Assetto Corsa EVO
- Armored Warfare
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Last Epoch
- További aktív témák...
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest