Hirdetés

2024. június 30., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:53

LOGOUT.hu

Mi is az a calisthenics?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11046) kolosanyi válasza troller (#11036) üzenetére


kolosanyi
veterán

Dehogynem, ahogy Cathfaern mondja, a nagyságrendi becslés is ezerszer pontosabb, mint a semmilyen. Az időszakos böjt pont azért működik, mert "amit elrontaszt este, azt hozod be nap közben". Ha csak simán odafigyelsz, az is ugyanolyan eredményt hoz, csak nem kell éhezned fél napon keresztül. De persze kinek mi. :)

A magas intenzitású edzés az jó, de azt csak ritkán lehet eredményesen végezni. Mármint nyilván minél intenzívebb, annál több idő kell a regenerálódáshoz. Ha sokat edzel és intenzíven is, akkor meg a volumennel érdemes játszani, ergo egy-egy edzésnek rövidnek kell lennie legalábbis a nagy részét regeneráló, prevenciós technikál kell, hogy kitegyék. Például nyújtások, mobilitási gyakorlatok, foam roller stb.

Én úgy csinálom, hogy egy szertorna hétfőn, ahol másfél órán keresztül gyilkolom magam erőgyakorlatokkal. Utána kedden egy résztávos futás, nagyon intenzív, szerda pihenő, csütörtök valami laza átmozgató aerob edzés (most fél óra kocogás volt 150 alatti pulzussal, de úszni is szoktam), pénteken egy kis erősítés megint, de ez kevésbé intenzív, mint a hétfői és végül szombatra be van tervezve még egy résztávozás, de az nem mindig jön össze, pihentségtől függ.

(#11038) Melorin
Semmilyen gyakorlatnál nem normális, ha fáj. Illetve vannak olyan gyakorlatok, ahol előfordul, de hosszú távon nem tesz jót, ha nem izomfájdalmat érzel. Ilyenkor vissza kell venni a terhelést egy kicsit, csinálj térdfelhúzást, esetleg térfelhúzást, onnan lábnyújtást, majd visszaengedést. (Tehát felfelé be van hajlítva a lábad, lefelé nyújtva.) Ha továbbra is fáj, akkor még óvatosabban kell.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.