-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
troller
senior tag
válasz
Woodslave #10746 üzenetére
Nem csoda, hogy nagyok az elvárások, mindenhol roiddal felpumpált/leszálkásított modelleket látni, természetesen lifetime naturálként beállítva őket, emiatt a naturálban elérhető nagyon komoly eredmény a "do you even lift?" szintjére devalválódott. Ott van pl. a kolosanyi által berakott srác, aki szerinte 2014 és 2015 között kezdett koxolni, szerintem meg sokkal inkább 2010-től
-
Dobi 562
addikt
válasz
Because #10741 üzenetére
Okes, visszaolvastam. Meg mindig ugy gondolom, hogy a zsirparnaidat le tudnad faragni megfelelo taplalkozassal.
A tobbiben nem tudok segiteni, neked kellene olyan testalkatot, felepitest kituzni celnak amit el tudsz erni a genetikaddal, egyebkent sosem leszel elegedett magaddal es eredmenyek hijan konyebben adja fel az ember.
Egyebkent kb 1 evvel ezelottig en is hasonloan gondolkodtam a genetikarol mint te, aztan elkezdtem helyesen taplalkozni es most mar nem hibaztatom a genetikam. Persze en sosem akartam nagy lenni, nalam az atletikus, fitt body a nyero.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Because #10741 üzenetére
Milyen időközönként tartasz pihenőt egyébként? Szoktál olyat, hogy 1-2 hétig teljesen leállsz? Simán lehet, hogy a túlterhelés miatt alakult ki krónikus fájdalom, gyulladás, amit pihentetéssel, majd utána fokozatos újrakezdéssel orvosolni tudnál.
A tapadási pontokon nem Ahhoz diéta kell.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #10739 üzenetére
Itt inkább az izomtömeg/izmosság szubjektív megítéléseben keresendő a "kaka genetika" kifejezés. Korábban írta a fórumtárs, hogy 40 valahányas karja van, szerintem az egyáltalán nem kicsi, de ha ő például úgy szeretne kinézni, mint a színpadon pózoló - akár csak physique kategóriás - versenyzők, ahhoz bizony kox kell. Félreértés ne essék, mindegyik sportágban doppingolnak, nem mondom, hogy mindenki, de a versenyzők jó része, ebben biztos vagyok. Ez van, 2015-ben ezek a játékszabályok.
-
Because
őstag
válasz
kolosanyi #10738 üzenetére
jajám, azt sikerült elérni, hogy az ízületeim fájósak lettek
(#10739) Dobi 562: jó pár hozzászólással ezelőtt leírtam az arányokat... a 16-os csuklón és azon hogy az izmoknak is elég magas helyen van a tapadásuk nem fogok tudni változtatni... ahogy a széles csípőmőn se amiről képtelen vagyok a zsírt lefaragni edzéssel
-
Dobi 562
addikt
-
Because
őstag
válasz
kolosanyi #10736 üzenetére
bevallom engem a külsőségek jobban foglalkoztatnak, nagy és izmos szeretnék lenni akár koksz árán is! ha tehetném és lenne kapcsolatom már rég szedném a növekedésit... 15 évet raktam a súlyzózásba, köszönhetően a kaka genetikámnak sehol se tartok, még csak barbapapásan se vagyok nagy
ezek mellett azért élvezem, hogy le tudok futni kisebb távokat és bicózok amikor időm van
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
Because #10733 üzenetére
Nekem meg semmi ingerenciam nincs súlyzós edzést csinálni, pedig itt van 80 kg súlyom. Tegnap kézikkel bohóckodtam kicsit, de csak azért, mert itthon nincs rendes felszerelés, gyűrű, korlát, kötél, meg minden ami kell. De nem baj, holnap megyek tornára, ott lesz minden.
-
Because
őstag
na én berendeltem a decathlonból egy home gym-et. nem bírom ki, hogy csak saját testsúllyal edzek, viszont a termet már feleslegesnek tartom...
-
Pickit3
aktív tag
Én is gyúrtam este...csak 35kiló hideg kolbászhúst. Kicsit lefagyott a kezem és még fájt is de mozog.
-
-
emiki6
veterán
Ez a hamis fogás ez halál... nem is tudom annyira összehúzni az alkar izmaimat, mert görcsöl.
No nembaj, gyakorlom, aztám majd legközelebb jobb lesz.Sanyi: a márkájánál mindig az olvasom, hogy tespedt xd
-
kolosanyi
veterán
Én meg - a rettenetes izomlázam ellenére - gyorsan edzettem fél órát. A tornászos videók meghozták a kedvem, ezért nyomtam egy hspu-csuklót átkulcsolós (tököm tudja mi a neve, a rockys) húzódzkodás félpiramist (5-4-3-2-1), utána ugyanezt kézisúlyzóval bicepsz-tricepsz izolációs gyakorlattal. Komolytalan edzés, de legalább mozogtam valmit. Most pedig egy kád ilyen fürdővízben fogom kiáztatni magam.
-
fmx
aktív tag
Voltam tegnap terembe edzeni,kúrva jó volt.
-
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6 #10718 üzenetére
Orosz, mit vársz? Náluk talán csak a kínaiak durvábbak ilyen tekintetben, ez a faszi például támaszmérleg közben meg se rezzen, de gyűrűn is olyan, mintha csak épp délután teázna egyet.
(#10719) itouchfan
Már egy ideje. Minden tiszteletem az övék, szenzációsan erősek. Én ha már egyáltalán az "A" elemek jó részét meg tudom csinálni gyűrűn, már elégedett leszek. -
kolosanyi
veterán
válasz
kolosanyi #10716 üzenetére
Ez tuti ufo. Az elején "erő kereszt kézállás". Na ilyet is ritkán látni.
-
kolosanyi
veterán
Figyeljétek a tornászt 0:24-nél. Ki hány ilyen "nyújtott karos húzódzkodást" tud csinálni?
-
emiki6
veterán
válasz
westcoastog #10714 üzenetére
Most Eső Krisz és Corey Hall azok akiknek kisgyerekük van, belőlük biztos jó sportoló ember lesz, hacsak kamasz korukban el nem tévednek a társadalom hatására...
-
F34R
nagyúr
Sracok, a purpee noveli a tudo kapacitast? Most nincs eleg tudom sok mindenhez zihalas amugy is jellemzo volt ram.
-
emiki6
veterán
válasz
westcoastog #10709 üzenetére
Amivel ő kevesebb, azzal te több vagy. 99% hogy te normális (vagy kiemelkedően jó) apa leszel, persze ettől függetlenül nem kellett volna annak történnie, mint ami történt, de változtatni ezen már nem lehet.
Mindenki arra van ítélve, hogy a saját (és más döntéseinek - ez egy rossz dolog) a következményeit elviselje."Éld úgy az életed, hogy az neked és utódaidnak is jó legyen." (Ezt én mondom) következetesnek kell lenni. Élvezni és használni kell azt, ami megadatott, úgy hogy ami neked megadatott, az másnak is megadathasson.
Juteszembe van filozófia topik is, de azt senki sem olvassa.
-
westcoastog
veterán
válasz
emiki6 #10708 üzenetére
Eléggé, és ezzel részben az én életem is jócskán megnehezíti.
13 éve hogy lebetegedett, onnan romlik folyamatosan, de még mindig túlélt mindent, epilepszia, delirium, most elvileg rákos is már, kivettek belőle valamit mert nem tudott enni, 2 lábát is amputálták már, de még mindig él.
Cigarettát kilószámra eszi, ha nem viszünk neki kiabál érte folyamatosan. Tehát borzasztó.
Bárcsak másabb ember lett volna. Nem tartana itt.Őt elragadták a káros élvezetek, mondhatni magának okozott mindent.
Azért nem lett volna rossz ha van egy normális, nem kivagyi nagymenő mentalitású, egészséges sportoló apja az embernek.
-
emiki6
veterán
válasz
westcoastog #10707 üzenetére
Nem veszem önsajnálatnak, szerintem érdekes (és tragikus
) történet, az emberi rossz tulajdonságokról. És rengeteg hasonló van. Kiműtik az elhalt tüdőrészt és szívja tovább.
Olyat is hallottam, hogy valaki már nem tudta lenyelni az alkoholt, mert tiltakozott a szervezete, mindemellett a halála se volt messze. Abba halt bele, hogy beöntést csinált alkohollal...Az alkohol, a cigi, a drog: elhozzák a "mennyországot" és a poklot egyben.
Az alkohol kis mennyiségben nem káros, meg bizonyos drogokat is használnak fájdalomcsillapításra, de a túl sok evés is van olyan káros, mint a cigaretta... -
westcoastog
veterán
válasz
kk831228 #10705 üzenetére
Ülök eleget a gép előtt, de mozgok is mellette.
(#10706) emiki6
Én nem tudom sajnálni, magának okozta, mikor agyvérzést kapott 2002-ben, miután lábra tudott állni nyomatta tovább a cigit, a kocsmát, a részegséget, még üszkös lábbal is a kocsmába járt, most meg ott tart hogy se lába, csak fekszik az ágyban.Ezt nem önsajnáltatásként írom, csak egy szar történet arról hogy egy erős ember hogyan tudja nyomorba dönteni saját magát, akarattal. Ennyi esze volt.
-
emiki6
veterán
válasz
westcoastog #10704 üzenetére
Sajnálom.
Az én anyám csak most jött rá, hogy változtatni kéne, mikor már jönnek elő a túlsúly "szövődményei".
Kb. 20 éve hízott el, amikor bátyámmal volt várandós, azóta mondogattuk is neki, hogy le kéne fogyni, meg fogyókúrázott is, de pár hét után fel is adta. :-PSanyi: mi számít alap állóképességnek, ami szükséges a HIIT-hez?
-
kk831228
addikt
válasz
westcoastog #10704 üzenetére
Akkor volt kitől örökölni az erőt...
Az ital nagy úr...
A gép előtt ülés meg mindenkire jellemző mostanában , sajnos...
-
kk831228
addikt
válasz
westcoastog #10693 üzenetére
Gyúrt faterod is, vagy csak egyszerűen dolgozott és nem a laptopot nyomkodta egész nap??
-
Dobi 562
addikt
válasz
kolosanyi #10701 üzenetére
De Raw legalabb kihozta a maximumot magabol mielott kox-hoz nyult volna (mar ha helyes az elkepzeles), sokan ott rontjak el, hogy amint elkezdtek az edzest mar nyulnak is az illegalis szerekhez, aminek aztan meg is lesz az egeszsegkarosito hatasa. Mondjuk ez a testepitokre inkabb jellemzo.
Nekem egyebkent a 2010-es es 13-as formaja tetszik legjobban. A 10-es evben nagyon szepen definialtak voltak az izmai (en sosem lennek kepes a vegan taplalkozasra), a 13-as evben pedig a vekony csipo-szeles vall kontraszt ami nagyon jol nez ki + brutalis mellizom.
Persze ez csak az optika, de o azert gyakorlatok teren is ott van a szeren, lattam mar par videojat.
-
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6 #10697 üzenetére
Ez az általános. Sajnos a testnevelő tanárok szégenyfoltja ez, már alsó tagozatban meg kéne tanítani a gyerekeknek az alapgyakorlatok helyes végrehajtását, de persze a legtöbb szarik rá.
A kisgyerekek szoktak ilyet, szerintem aranyos.
(#10698) Dobi 562
Mekkora troll!Amúgy összehasonlításképp, hibátlan formával 40-50 fekvő után végem van, eddig 56 volt a maxom. Rángatózásból meg 70-80 simán megvan, szóval ez annyit is ér, mint amennyi látszik.
-
Dobi 562
addikt
válasz
emiki6 #10697 üzenetére
Errol jut eszembe, a katonai alkalmassagi vizsgalatokon nagyon megkoveteltek a szabalyos vegrehajtast. Volt par konditerembol kiszabadult szteroidhuszar, akik veszett pumpalasba kezdtek, majd kb fel perc utan, mikor mar teljesen elfaradtak, a testnevelo tiszt megkerdezte: "Mikor kezded?"
-
emiki6
veterán
Ez most csak eszembejutott:
Néhányan tesiórán úgy fekvőznek, hogy nevetnem kell:
Egyaz, hogy fél fekvőt csinálnak, de még azt is úgy, hogy rossz nézni. Lehető legpúposabb hát és minél jobban előretolt (azaz talaj felé) fej, a váll nincs berögzítve a helyére, kar nincs teljesen kinyújtva és csak félig ereszkednek le, mindezt gyorsan és lendülettel, az már mellékes, hogy a láb és a törzs nem feszített. Persze simán meg tud belőle csinálni jó sokat. Ennek aztán sok értelme van.Egyszer láttam egy kisgyereket úgy fekvőzni, hogy karja nyújtva volt és csak a csípőjét mozgatta le-fel.
Biztos a szüleitől látta -
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6 #10689 üzenetére
HIIT, mondom!
Először legalább egy pár hónapig alacsonyabb intenzitású, aerob edzéseket csinálnék. Nagyon lassú kocogás, bringázás, úszás, stb. Ha nincs pulzusmérőd, úgy tudod megállapítani a terhelést, hogy ha tudsz beszélgetni közben, akkor még aerob zónában vagy, amint nem, anaerob zónába csöppentél, ha meg komoly oxigénhiány lép fel (zihálsz, mint állat, meg savasodsz meg minden), akkor csúcsterhelés közeli állapotban vagy.
-
emiki6
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #10686 üzenetére
Yep.
(#10687) Bannani
Mindkettő. De remélem azért táplálkozási tanácsokat nem ad a könyvben. Még a végén divatba hozza a rovar diétát. -
Dobi 562
addikt
válasz
emiki6 #10675 üzenetére
Ha jo az allokepesseged, akkor sprintelgess. Ha az tul konnyu akkor dombra felfele csinald. Plusz probald ki a burpee-t is. Utobbira eskuszik sokmindenki. Ha raguglizol a HIIT-re, rengeteg jo edzestervet talalsz. Nekem a kedvencem a burpee kombinalva jumping squat-tal.
squat,squat-tal. -
westcoastog
veterán
Szerintetek lehet ma már az edzés keménybe? Vagy majd ha elkezd vérezni a fogmeder majd észreveszem?
-
kolosanyi
veterán
válasz
kolosanyi #10673 üzenetére
Gyerekek, nagyon durván fájnak a lábizmaim. Asszem tényleg túltoltam most, nem bírok aludni tőle. Ugye elég sok kimaradt a vizsgaidőszak óta, aztán volt egy lépcsősprint, majd megint kimaradt egy hét a betegség miatt. Na, ezzel a guggolós mókával meg utána a futással teljesen nem tartottam be a fokozatosság elvét, ahogy a pulzus adatokon is látszik. Ez holnap nagyon fog fájni. Illetve már most is durva, szal be fogok csokizni.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #10667 üzenetére
Szerencsétlenek.
(#10670) emiki6
Én meg eltelítődök 200 g főtt rizstől és 200 g sült csirkemelltől.(#10671) itouchfan
Amit felső mellnek gondolnak sokan, az még mindig a nagy mellizom. Itt egy ábra:____________________________________
Ma egy kicsit tútótam az edzést. 5-4-3-2-1 pistol 30 sec pihenőkkel, utána meg dombon igen intenzív tempófutás. Nagyon durván szétment a lábam.
-
emiki6
veterán
válasz
itouchfan #10671 üzenetére
Nekem a felső része vékonyabb + mintha a felső és az alsó rész között lenne egy "hézag", ami kettéválasztja a 2 részt.
Nem is volt annyira hülye kérdés. Amúgy ki tudja, lehet, hogy mégis kezelhető egy kicsit külön, mert ha nyújtott karos tolódzkodást csinál, akkor a mellkashoz képest a kar le fel mozog, tehát változik, hogy az alja vagy a teteje húzódik e össze jobban, persze ez csak 1 gyakorlat. -
itouchfan
senior tag
válasz
Cathfaern #10669 üzenetére
Akartam rá válaszolni csak itt a nagy kavalkádban elvesztem, bocsi.
Csak azért kérdeztem mert aránytalannak érzem a váll elülső fejét, a mellizmok felső részét (optikailag felső!), és ott a mell és váll között lévő részt a mell alsó részéhez képest. Nem akartam hülye kérdést feltenni, de úgy látom sikerült, bocsánatot kérek, de köszönöm a válaszokat! -
emiki6
veterán
Mai biológiai korlátaim feszegetése véletlenül:
Reggelire ettem olyan 80g zabpelyhet, aztán olyan 3,5 óra múlva már nagyon éhes voltam és véletlen megettem (ettem ettem, aztán elfogyott) a suliidőre csomagolt 200g szárazon mért (főve olyan 550g kőrüli lehet) rízsem és 100g sülve mért csirkém.
Meglepődtem, mert 200g rízs a számomra rangeteg, úgy terveztem, hogy 2 részletben eszem, aztá lecsúszott egyszerre.
El kéne kezdenem zöldségköretet is csomagolni... -
-
itouchfan
senior tag
válasz
Dobi 562 #10667 üzenetére
Jó én csak kérdezni akartam hátha, de abban a hsz.-emben is leírtam hogy tudom hogy egy nagy izomból áll a mell, de köszi egyébként!
Ma saját súlyos köredzést csináltam végül, így nézett ki:
15 hátsó fekvő/tolódzkodás lábbal a földön
15 hasprés
10 gyémánt fekvőtámasz
10 lábemelés fekvésben
15 széles fekvőtámasz bakon a nagyobb mozgástartomány érdekében.
Ebből 5 kör, elsősorban az intenzitásra mentem rá, próbáltam minél kevesebbet pihenni. Meg is lett az eredménye, elfáradtam rendesen -
Dobi 562
addikt
válasz
kolosanyi #10666 üzenetére
"Az alapgyakorlatoknál azóta se találtak ki jobbat."
Teljesen egyet ertek. Sokszor latok uj arcokat a kondiparkban, megneztek par youtube videot es egybol a musce up-ot probalgatjak, holott meg 5-6 normalis huzodzkodast sem tudnak megcsinalni. Szinte nekem fajdulnak meg az izuleteim ahogy nezem rangatjak magukat a rudon... Altalaban par het utan fel is adjak es nem jonnek tobbet.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10662 üzenetére
Egyik gyakorlat se. Amit a mellizom alsó részének gondol az emberek 90+ százaléka, az valójában a nagy mellizom maga. Nincs ilyen, hogy tolódzkodással, negatív döntött paddal alsó rész, fekvenyomással középső, 45 fokoson meg felső rész. Tárogatással belső, mit tudom én mivel meg külső. El kéne már felejteni ezt a hülyeséget a gyúrós társadalomnak, ez hibás nézet, nincs ilyen. Ahogy a tricepszednek se tudod izolálni a rövid fejét és nincs alsó meg külső has gyakorlat se.
Visszatérve a kérdésedre: Nyomj fekve és tolódzkodj. Lehetőleg minél nagyobb súllyal, minél progresszívebben. Ne ragadj meg 4*10-nél, erőltesd a nehezebb súlyt, minél gyakrabban emelj a súlyon. Arnold nézete is az volt, hogy hagyatkozz az alapgyakorlatokra, amíg megfelelő tömeget és erőt szerzel. Neki a 4*10 húzódzkodás volt a kezdő szint, szerinte utána lehet elkezdeni külső súllyal nehezíteni. Ezen kívül rendszeresen lehetett látni tolódzkodni, meg fekvőzni is. Az alapgyakorlatoknál azóta se találtak ki jobbat.
-
emiki6
veterán
Na, megvolt a mai edzés:
- Gyémánt fekvő 7-4-4-2-1
- Gugolás 1x50
- Lépcsőn védlizás nemtudommennyi+ Elég "extrém" nyújtás. Főként a combhajlító, a vádli, a far és az alsó hátizom volt megcélozva (nyújtott lábas ülés talajon, két lábfej között (talajhoz és plafonhoz) rögzített függőleges rúd, mint kapaszkodó, így könnyen tudtam növelni a nyújtóerőt, csak a gravitációt használva).
A lábedzés most csak amolyan láb aktiváló edzés volt, legközelebb többet csinálok majd és mást is.
-
itouchfan
senior tag
A feltett/megemelt lábas fekvő a mellizom melyik részét dolgoztatja meg inkább (tudom egy nagy izomból áll a mell de akkoris)
Ill. melyikek azok a fekvőfajták amik inkább a mellizom alsó részét edzik?
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zoli133 #10652 üzenetére
Wut?
(#10654) Cathfaern
Ezért buziság a BMI. Nálunk is azt nézik az orvosi alkalmasságin. Ráállított az sztk szemüveges, fosszília doki a rozzant mérlegére, aminek olyan kilengése volt, mint egy szeizmográfnak, aztán ilyet szól, sok a súly. Mondom neki nézzen már rám bakker (akkor épp 12-13 körül volt a testzsírom, 110 kg környékén voltam, már kezdett kirajzolódni a hasizmom is). Nem szólt semmit, csak bepipálta az alkalmas minősítést. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Because #10653 üzenetére
Jah, üdv a klubban, ugyanolyan testalkatunk van
Sajnos hasra hízok én is elsődlegesen, onnan is fog lemenni utoljára. 2 éve 178cm-es magasságomhoz voltam 78kg, ennek ellenére mégis jelentős hasam volt még akkor is. Akkor ennek az volt az oka, hogy csak bicikliztem, és így felsőtestemen alig volt izom. Így súlyom hiába volt rendben, testzsír százalékom nagyon rossz volt: 28%. Neked milyen a testzsír százalékod? Ezzel relatív egyszerűen és pontosan ki tudod számolni: [link] (csak állítsd át metric-re).
-
Because
őstag
válasz
Cathfaern #10624 üzenetére
ugye a 15-ös csuklóhoz jön 26-os alkar és 42-es felkar.... 96-os mellbőség és 93-as derék és nem sörhas, nem ilyen egyszerű a helyzet, mert a derekamon masszív zsírpárnák vannak
szóval a belemen kívül mindenhol csont sovány vagyok, ezért érdeklődtem az ultrahangos zsírbontásról, de már a plasztikai sebészek árait és nézegetem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gmail
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest