- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyax
aktív tag
Kösz a válaszokat, de azt hiszem túlbonyolódik a dolog, vagy én nem vagyok érthető. Akkor próbálom kicsit részletesebben elmondani újra. 2010-ben szeretném ha egy linux disztribnek lenne hangja rendszerindítás után.
A rendszer/beállítások/hang-nál bármit állítottam hang nem volt. Szóval az most felejtős.
Hangot elő tudtam állítani úgy, hogy rájöttem, az alsamixer-ben a hangkártyámat kiválasztva, és az S/PDIF kapcsolóra M-et nyomva, azaz S/PDIF-et kikapcsolva van hang.
Arra is rájöttem, hogy alsactl store-val el tudom tárolni a beállításokat, és alsactl restore-val vissza tudom állítani, tehát nem kell mindig az alsamixer-el szórakozni. De a gond az, hogy ha kijelentkezek az aktuális felhasználóból, és visszalépek, vagy újraindítom a gépet, hang nincs megint.Én csupán azt kérdeztem tőletek, hogy miképp lehet megoldani hogy ezt a rendszer autmatikusan oldja meg, tehát logoff/shutdown-ra mentse el a beállításokat (alsactl store) rendszerindításkor/login-ra pedig töltse vissza (alsactl restore). Ennek alapvetően így kéne működnie szerintem. Az már más kérdés hogy ezt ráadásul szeparáltan illene tennie, minden felhasználónak külön mentve/visszatöltve.
Találtam ezt a
leírást.
Azt kérdeztem hogy hogy tudom meg az "snd-driver-name"-t. A kapott parancsot lefuttatva az eredményt feltettem webre, egyikőtök azt válaszolta, hogy ebből az "snd-driver-name" az az "emu10k1". Én az "snd_emu10k1"-ra tippeltem, de mindegy, bármelyiket helyettesítem be a linken 2.6-os kernelnél megadott parancsokba, hang nincsen, azaz nem hajtódik végre.
Manuálisan viszont ha beírom hogy alsactl restore, akkor hang van, hiszen visszatölti a beállításokat, azaz azt, hogy az S/PDIF ki van kapcsolva.A leírás amúgy hülyeséget ír "The 2.6 Linux kernel uses the module-init-package which is configured in /etc/modprobe.conf instead of /etc/modules.conf. In addition, the module-init-package does not understand the post-install and pre-remove commands. Use the following lines in /etc/modprobe.conf (again, this assumes alsactl is installed in /usr/bin; change snd-driver-name to the name of your sound driver): "
Ugyanis azt mondja hogy az "alsactl" az "/usr/bin"-ben legyen holott a parancsokban
" # load/unload the volume settings on startup/shutdown
install snd-driver-name /sbin/modprobe \
--ignore-install snd-driver-name;/usr/sbin/alsactl restore
remove snd-driver-name /usr/sbin/alsactl \
store;/sbin/modprobe --ignore-remove -r snd-driver-name"az "/usr/sbin/" útvonallal hivatkozik az alsactl-re, nekem pedig ott is található a program.
Az /etc/modprobe.conf üres volt egyébként, tartalma most, Vladi hozzászólása nyomán
"
install emu10k1 /sbin/modprobe \
--ignore-install emu10k1;/usr/sbin/alsactl restore
remove emu10k1 /usr/sbin/alsactl \
store;/sbin/modprobe --ignore-remove -r emu10k1
"De "snd-emu10k1"-el sem működik. Szóval várom az okosságokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- iPhone-t használók OFF topikja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest