Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Amúgy ezen a belgán az állattenyésztés a jó móka. Például a borjúknak, vagy húsmarháknak vagy mit tudom én mik azok az eladható jószágok, kell adni nekik cukorrépát is meg kukoricát (mondjuk nem muszáj, akkor legfeljebb nem 110% a termelékenység)
csak miattuk termelek répát. de olyan kevés kell, hogy nem érdemes rá nagy gép.
A kicsikkel meg kell melózni rendesen Azokra nem lehet felvenni embert. Mondjuk pont ez a jó ebben a pályában, hogy sok a tennivaló mindig. -
őstag
őstag
Kicsit tényleg túl fejlett a gép, meg kell tanulni használni.
Bevallom én egy métert nem arattam még vele, túl nagy is a térképhez amin tolom.
De annyira tetszik, hogy muszáj belőle egy dísznek.
Egy öreg Dominator 85 -el dolgozok szép komótosan 4000l magtartály 90 másodperc alatt ürít, és csak járó motornál.
Egyszer egy Lexion 780 -at beállítottam bérelt munkással az egyik sarkába a táblának, a másikba meg a Dominatort ugyanúgy. Nem meglepő a 780 -as 12.500 literes tartálya előbb lett tele. De az csak gyors volt nem volt ilyen bonyolult mint ez a 750 -es, úgyhogy azt kidobtam.
Nem időre játszom -
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
passz
az egyik előreugró konzolon lehet aktív oldalt választani meg ilyesmit, az a robotpilóta, kb ugyanazt tudja mint a segítő csak valamivel fejlettebbvalahol a pdf -ben ír róla de nem értek németül és angol nincs
fordítóval arra jutottam, hogy 5 -ös gombbal kell előhozni a robotpilóta konzolt és egérrel kell kattintani rajta az esc -re ha ki akarsz lépni -
őstag
őstag
Valaki használ SaddleTrac -ot? Nem találok belőle tisztességeset, de még elfogadhatót sem.
-
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
Van cutter.lua, cutterAreaEvent.lua, combine.lua és combineAreaEvent lua
Ha minden igaz egyik a kukorica a másik a gabona, de ez csak tipp.
Ne kérdezd hogy kell hozzáadni! Kell shader is meg i3d fájl is meg textúrák, mint a tiredust -hoz meg a dinamikus kipufogóhoz -
őstag
őstag
válasz
olivera88
üzenetére
Ha szereted az ilyen monstrumokat lesd meg ezt is: Claas Jaguar 980 V 2.2
ez is extrás rendesen:
motorized
steerable
cylindered
combine
hirable
AICombine
honk
animatedVehicle
beleuchtung31
Fenster
mouseControlsVehicle
interactiveControl
interactiveWindows
interactiveBackupCam
BJR_ManualIgnition
threshingCounter
passenger
workMode
TractorAnimations
attachable
cutter
foldable
cutterParticle
aiCutterHelper
additionalBackupCam -
őstag
őstag
válasz
olivera88
üzenetére
fent van sok helyen
orosz oldal, lejön pikk-pakkModhosteren is fent van, van róla 5 video
Ilyeneket tud, hogy van külső hang, beltéri, meg még egy ha nyitott ajtóval mész
Ha kiszállsz akkor nem a földre tesz le hanem a lépcső tetejére...
Ki kell próbálni na.. -
apach
senior tag
multiba más nem jön? csak 1 tag? nem baj ha nem élethűen akar játszani az ember, de normálisan, ésszel és rendesen játsszon! én pl nem szántok sosem (legalább is egyedüliben).
-
őstag
őstag
A legkomolyabb a Lexion 750TT. Azt beindítani sem tudtam először. El kellett olvasni a pdf kezelési utasítást.
Ezt az egeres interaktív indítást kikapcsoltam benne. Játék közben körülményes vele, persze csak gamepad -del. A beltér igazi csemege, háttér világított működő kijelzők.
az összes modern script benne van, meg a régi jólbeváltak, jó hosszú a lista
motorized
ESLimiter
steerable
crawler
combine
hirable
LS13Addon
MoveSWOverKey
honk
cylindered
beleuchtung
Anim
manualIgnition
GreenStarCombine
Lightbar
DynamicExhaust
MultiPowerShaftAttacher
ReversingCamera
MotorSound
HoldAtVehicle
strawSpec
speedDisplayControl
seatCam
dynamicUnloading
rainWipper
passenger
ThreshingCounter
APCombine
manualGrainPipe
interactiveControl
interactiveWindows
interactiveButtons -
őstag
őstag
Igen egy részét.
A Weidemann saját.
Van köztük teljesen eredeti is azokhoz igazítottam a flottát.
A szín csak külsőség, nem attól kedvencek.
Felszereltség, extrák, mozgás, hang, beltér, kezelhetőség. Minél élethűbb, annál értékesebb. Semmi megnövelt kapacitás vagy felgyorsított ürítés.
A legtöbbe bele kellett nyúlni valamilyen szinten, hozzáadni, elvenni, hangolni stb.
De van egy ami úgy tökéletes ahogy van, ez a Dominator 85.
Most kezesek csinosak és jól "szólnak" Nagyot dobnak a játékélményen.Van egy adapter benne, amivel a rakodógép tudja szállítani a vágóasztalokat. Mondjuk ez csak nekem érdekes, szűkek a helyek a farmon, így nem kell a kombájnnal forgolódni.
-
őstag
őstag
a mod modDesc.xml - jében van két sor, ezeket tedd <!-- --> közé és akkor nem tapossa
<specialization name="lanes" className="Lanes" filename="Specializations/Lanes.lua" />
<specialization name="lanes" />lehet, hogy a Lanes.lua elérési útja nálad más a lényeg a Lanes felelős a taposásért
-
pokers
senior tag
Tudja valaki, hogy lehet megszüntetni egy mod járműnél, hogy ne tapossa a beérett terményt?
-
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
extrasourcefiles nincs feltétlenül, csak néhány spechez kell
pont a className előtt van a type name= ennek kell egyezni ahogy írtam -
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
Ha egy extra sincs, akkor még nincs specializations bejegyzés és ott könnyű hibázni
figyelj arra, hogy a modDesc -ben
<vehicleTypes>
<type name="xxx" nél a névnek meg kell egyeznie a gép xml -jében a <vehicle type="xxx"> -el
tehát nem másolhatod át az egészet egy másikbóla kormányzást leírom PM -ben
-
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
Igen meg lehet, viszonylag egyszerű a dolog
-
larpi
tag
válasz
szildavid90
üzenetére
Mindegy hogy vetés előtt vagy után permetezel csak még érés előtt meglegyen. Ha szerves trágyát vagy trágyalevet szórsz a földekre, akkor nem kell permetezni vagy műtrágyát szórni.
-
larpi
tag
válasz
ombre.meriva
üzenetére
Az hogy keresel egy mapot ahol van watermod és megtalálod az itatót és azt bemásolod a saját mapodba, még mondhatni egyszerű. Viszont ekkor csak van egy itató a teheneknél de nem működik, hogy ez megfelelően működjön kellenek úgynevezett: scriptek ami működtetné a fukciókat. És itt hagytam abba én is.
-
dokee78
félisten
válasz
GrooveHero
üzenetére
Ekézni sosem kell?
Ha új földet veszek akkor is ez a sorrend?Traktort hogyan tudok javítani?
-
zsolesz0803
tag
de ez már biztos hogy a Titánium-ban lévő két kombájn
és le is birtam szedni [link] a két case ih 9230 duplakerekes és a lánctalpas van benne vágóasztallal együtt ha érdekel valakit
! -
Farkas86
senior tag
válasz
ombre.meriva
üzenetére
Köszönöm. Közben voltam tecskoban és megvettem csak az alapot.

-
szildavid90
aktív tag
Sziasztok!
Mit lehetne az ellen tenni, hogy többjátékos módban ne legyen laggolás?
-Ha én nyitok szervert akkor nekem nem laggol, ismerősömnek laggol
-Ha ismerősöm nyit szervert neki jó, nekem meg laggolMivel lehetne ezt kikerülni? Hogyan mehetne mind kettőnknek akadás mentesen a többjátékos mód?
-
Farkas86
senior tag
Sziasztok. A titanium edition megér +3000 forintot?
-
larpi
tag
válasz
ombre.meriva
üzenetére
Annyit segitek hogy, minden modban van egy saját modDesc.xml file. Ez irja le a mod tulajdonságait, adatait.
A modok .zip file-ok. Ha kibontod, itt találhatod a modDesc.xml filet.
A játékban a modokat Dokumetumok\My Games\FarmingSimulator2013\mods mappában találod, elvégre ide raktad be őket, ha használod. -
lux95
csendes tag
Ööö lenne egy pici problémám...
Arról van szó hogy van már pár mód a játékban és kicsikét szaggat néha...
Valahogy ki lehet küszöbölni ezt a dolgot???
(Valamilyen beállítás vagy ötlet vagy valami..)
Előre is köszi!
-
ombre.meriva
csendes tag
fogalmazhatunk így is, hogy a gyakorlás miatt
de valójában most csinálom először
én eredeti te-sel játszom amiben csak a hagen.... pályát használom
a modDesc.xml keresve így találtam meg, aminek az elérési útját a pdf-ben próbáltam beazonosítani
lehet, hogy nem jól???GE-ben próbálom behívni ezt vmit, amiben majd berajzolom, berakom pl. a vályút,
bevallom, elakadtam. f is tele van, de azért menni kell,
persze vkitől vmi segítség jól jönne, mivel google-n sincs minden fentnos mivel nem ismerem a játék felépítését könyvtár szinten, így valóban nehéz
de olyan nincs, hogy nincs
-
őstag
őstag
válasz
ombre.meriva
üzenetére
Nem tudlak követni.
Most a sample mod map -be akarod a water modot
Ez az eredeti térkép szerkeszthető változata, mert az eredeti nem szerkeszthető.
100%, hogy már mások megcsinálták és fel is töltötték. Ha a gyakorlás kedvéért csinálod az más.
De ebben a témában én elengedném a kezed mert ez hosszúnak ígérkezik.
Másban szívesen segítek továbbra is
-
apach
senior tag
Nah. hoztam nektek egy általam már tesztelt, és logban HIBÁTLAN mapot. 1 dolog van csak. van a logban először egy hiba üzenet, egy wav hiányról. az megvan az adott mapban csak máshol, más néven. azt kell megkeresni, és átírni a nevét arra amit hibának jelez a logban. de oda is KELL ÁTMÁSOLNI a hang fájlt, és utána átnevezni csak. rossz helyre tette a tag.
asszem a disznók hangja az. vagy disznóólé. már nem emlékszem.[MODERN AMERICAN FARMING MAP V1.0]
Nem kicsi map!
Nekem tetszik.Képek
-
szildavid90
aktív tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Okés, köszi szépen a tippeket.

-
GrooveHero
addikt
válasz
szildavid90
üzenetére
szántani nem kell. Amúgy ha learattad, akkor kultiválás, permetezés, ültetés. De lehet ültetés után egyből permetezni is, ha jól tudom addig kell, amíg be nem érett a termény. Azért kell permetezni, hogy magasabb legyen a termésátlag, magyarul többet le tudj aratni a földről. Amúgy csinálhatod azt is, hogy a traki elejére raksz egy permetezőt, a végére meg egy ültetőt, odaállsz a föld széléhez, H betűvbel veszel fel munkást és már megy is a dolog. Kapcsold be külön a permetezőt, mert azt a munkás nem kapcsolja. de ilyenkor nem fogy a permetszer és a vetőmag sem.
-
szildavid90
aktív tag
Tudna valaki segíteni a földművelés folyamataival kapcsolatban? Pl van egy learatott búza mező és utána, hogy jönnek a folyamatok sorban? Ekézek, talajlazító és vetés? Vagy talajlazító és eke, és vetés? Hogy van pontosan sorban? Köszi!
-
Zsolt...
tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Köszönöm srácok, és az ez évre kapott sok-sok segítséget, mod ajánlásokat is...

-
ombre.meriva
csendes tag
természetesen nem hagyom annyiban
pf/fs2013/sdk/modMapSDK/modDesc.xml-t megtaláltam, remélem ez az, benne átírom amit, ahogy kell
ge letöltöttem, most benne próbálom megkeresni, amit a pdf mutat
illetve még lehet vmi, de majd csak rájövök
"C:\....\mods\modMapSDK\map\models\objects\WaterMod" ilyenem nincs teljesen, gondolom létre kell hozni, és bele másolni water3-tvmi ilyesmi a megoldás???
-
válasz
zsolesz0803
üzenetére
Tessék itt vannak a Titanium kombájnok:
- lánctalpas
- normál felnis -
őstag
őstag
Ez nagy is széles is, gyors is, jól is néz ki Claas Lexion 780TT
vetést tapossa, szalmát szecskáz ha kell, van beltéri hang, hektár számláló, mosható
nem olyan finoman kidolgozott mint az öreg Dominator 85, de talán olyan nincs is mégegy -
őstag
őstag
válasz
ombre.meriva
üzenetére
Nem, ezt félreérted. Ez nem olyan mint egy sima mod, nem csak bemásolod a mappát és kész
Giants editor kell és annak magabiztos használata. Ha már a modDesc megtalálása megakaszt, akkor ne kezdj bele, időpocsékolás lesz. Mondom van sok térkép amibe a készítők már betették. -
zsoltee10
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
Kipróbáltam, de még a traktorba se sikerült beszállni. A menüben nem állítható egy rakás funkciógomb, és olyan billentyűt kéne lenyomni a traktorba szálláshoz, ami csak billentyű kombinációval hívható elő, ez ".
A gépigénye durva, a notimon az FS2013 max grafikán fut 1600X900-ban, ez meg 10-15fps-sel és hiába veszem vissza a beállításokat, nem javul, szóval az optimalizálás is tré. driverekből a legfrissebb van a gépen.Többieknek köszönöm a segítséget, letöltöttem pár mapot.

-
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
Ahogy az előbb mondtam, az egy hivatalos DLC része, meg lehet venni.
Más megoldást itt nem javasolhatunk.
Másik kombájn nem jó? -
-
lux95
csendes tag
Sziasztok!

Valaki tudna ajánlani egy olyan kombájnt ami széles,nagy kapacitású és jól is néz ki?
Nem olyanra gondolok amiben minden hülyeség van... Ilyen hogy mennyit arattam le meg ilyenek ezekre gondoltam...
Előre is köszi!!!
-
őstag
őstag
válasz
olivera88
üzenetére
Farming Simulator Wikin ott a három Case kombájnt ami a titaniumban van
-
őstag
őstag
válasz
olivera88
üzenetére
Ezt látod nem tudtam, sajnos városlakó vagyok.
Én felhasználom a szalmát az állatoknál.
De ha az élethűség fontos (nekem is az) akkor keresni kell egyet. Nem olyan ritka spec, egy gyors google eredménye:Mindjárt itt az említett Case-9120-Axial-Flow-v-1-2
nem próbáltam, csak belenéztem, M gombbal lehet váltani álló helyzetbenClaas-Mega-370-TerraTrac-v-2-0
tovább nem sorolom
-
őstag
őstag
válasz
ombre.meriva
üzenetére
Ha a térképhez adhatóra gondolsz, akkor az komplex feladat. A pdf alapján meg lehet csinálni elég a képeket követni nem kell németül tudni.
Ha nem vagy jártas az editor használatában és az xml fájlok szerkesztésében, akkor nem fog könnyen menni. Egy hozzászólás keretein belül ezt nem lehet levezényelni.Ellenben a legtöbb új map már tartalmazza a modot, jobban jársz, ha egy olyat keresel és azt használod.
-
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
Ami a Titaniumban van az tudja, valószínűleg a modból kimaradt
De még annyit megtehetsz, hogy belenézel a specializációk közé, strawSpec.lua és strawSpecEvent.lua néven van két script, ha van ilyen akkor lehet, hogy csak a gomb nincs definiálva a help textben az adott nyelven, ez elég gyakori, a log ban utána lehet nézni.
Van olyan kombájn ami tudja ezt egyet egészen biztosan tudok, Claas Dominator 85. Ezen az N gombbal lehet váltani, amikor a kombájn van kilelölve és nem a vágóasztal.
-
GrooveHero
addikt
válasz
ombre.meriva
üzenetére
ne ordíts

-
Sittes73
csendes tag
válasz
ombre.meriva
üzenetére
Hello!
Itt egy pót ami bála és raklap szállitásra is alkalmas.Automata.
Erröl nem csúszik le a raklap. -
őstag
őstag
válasz
ombre.meriva
üzenetére
Amit linkeltem arról nem csúszik le én is azt használom. Itt van mégegyszer
Kétféle water mod van
Egyik utólag lehelyezhető Cow water mod v 1.0, ezt a shopban megveszed és kész, de ehhez spéci tartálykocsi kell, ez is része a csomagnak
Másikat hozzá kell adni a maphoz Water Mod v 3.0 ez valamennyi jártasságot igényel
-
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
Ezek a kombájnok vannak a titaniumban:
Case IH Axial Flow 7130
235,000$ 260$ /nap
10570l
410 hp
Case IH Axial Flow 9230
329,000$ 450$ /nap
10570l
571 hp
Case IH Axial Flow 9230 Quadtrac
335,000$ 455$ /nap
10570l
571 hpvalamint két normál vágóasztal. 10,5m és 13,7m, és egy kukorica vágó 7,2m
Én a legkisebbet próbáltam, azon választható, hogy szecskázza a szalmát vagy kupacolja a hagyományos módon.
Semmi értelmét nem látom ennek a funkciónak. Ha kell a szalma akkor nem szecskázod úgyse, ha nem kell akkor meg betárcsázza/beszántja a traktor nem kell vele foglalkozni. -
ombre.meriva
csendes tag
köszi a választ.
az összes eddigi futóval az a gond, hogy indulás után a raklapok lecsúsznak róla.... Vmi megoldás kellenemásik gond
tehenek akarok itatót, de a letöltést nem látom modoknál, pedig minden mást letöltést tudok használnihttp://modbox.us/farming-simulator-2013-mods/other/watermod-map-installation-v3-0/
ki tud rá választ???
-
őstag
őstag
Kicsit módosítottam az alap Weidemann rakodót, ami nem túl közkedvelt részben a csuklós kormányzás miatt.
Persze sokan eleve jobban kedvelik az automata dolgokat a játékban, silókkal, szállítószalagokkal csak oda kell alá állni és kész. Mindenre van automata felszedő.
Egy kis farmon viszont irreális a siló meg az óriásgépek. Vannak ilyen mapok, földre billentős tárolókkal ahogy a valóságban is. Egy fürge kis rakodó ideális erre. lényegében bármit felszed egy multi kanállal.telescopic loader vs. frontloader
FL - kis traktor = borulékony, kis emelési magasság
- nagy traktor = nem fordulékony, lassú és pontatlan a rakodásTL - nagy tömeg, stabilítás (már a Weidemann is 8850 kg), fordulékony, magasra emel, raklap pakolásnál szintezi a villát, könnyű vele dolgozni
letölthető a képre kattintva
Nem túl látványos változások az alap géphez képest:
- csuklós kormányzás helyett négy kerék kormányzás
- beltéri hang
- dinamikus kipufogó
- hidraulika hangolása: végállások és sebesség igazítása a könnyebb kezelhetőség érdekében
- nyomaték, gyorsulás lassulás, fékerő finomhangolás
- új színA tömege, a stabilitása és a hangok eleve rendben voltak. A hátsó csatlakozóhoz nem nyúltam, így
alap tandemek közül csak a legkisebb Krampe 500 csatlakoztatható, a normál pótkocsikból viszont az összes.
Új hozzászólás Aktív témák

- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hűű ez nem semmi van benne egy pár extra!

és le is birtam szedni
!

Ez az eredeti térkép szerkeszthető változata, mert az eredeti nem szerkeszthető.

ha belemegyek akkor vagy akkor ha nyírom és úgy?
Csak átfestették bordóra. :S